Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Kik a legtöbbet hiányzó magyar
  2009-06-02 22:45:59, kedd
 
  Kik a legtöbbet hiányzó magyar európai parlamenti képviselők?

2009. június 2., kedd 10:39 InfoRádió





Mohácsi Viktória hagyta ki a legtöbbször a magyar EP-képviselők közül a plenáris üléseket, mulasztási rátája csaknem 50 százalékos. A legszorgalmasabb magyar Szájer József volt, derül ki a Nézőpont Intézet által készített rangsorból. Az összesített "versenyt" szintén Szájer József nyerte, bár a legaktívabb képviselő Hegyi Gyula volt.

A Nézőpont Intézet összeállította Magyarország európai parlamenti (EP) képviselőinek rangsorát. A lista élére Szájer József (Fidesz, Európai Néppárt) került, a második helyet Becsey Zsolt (Fidesz, Európai Néppárt), a harmadikat pedig Olajos Péter (MDF, Európai Néppárt) szerezte meg. A lista utolsó három szereplője: Lévai Katalin (Európai Parlament Szocialista Képviselőcsoportja), Dobolyi Alexandra (Európai Parlament Szocialista Képviselőcsoportja) és Mohácsi Viktória (Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért Képviselőcsoport).

Az intézet a listát három kategória, a részvétel, az aktivitás és a lojalitás rangsorának összegzése alapján készítette el. Az összesített rangsor meghatározásakor nem csupán a képviselőknek a parlamenti munkában mutatott mennyiségi teljesítményét vették figyelembe, hanem a minőségi, kvalitatív mérőszámokra is tekintettel voltak - olvasható az intézet honlapján.

A legtöbbet hiányzók

Mohácsi Viktória hiányzott a legtöbbször a magyar EP-képviselők közül a plenáris ülésekről, mulasztási rátája 56,58 százalékos. A lista végén szerepel még Harangozó Gábor (61,07) és Lévai Katalin (69,13). Az élen Szájer József, Glattfelder Béla és De Blasio Antonio végzett, mindhármuk rátája 96 százalék feletti.

Az aktivitási kategóriát Hegyi Gyula és Tabajdi Csaba nyerte, e kategóriában Fazakas Szabolcs és Schöpflin György végzett leghátul.

Egy-egy EP-képviselő 5 területen mutathat látható parlamenti teljesítményt: feltehet kérdéseket, indítványozhat állásfoglalást, véleményt gondozhat, felszólalhat a plenáris ülésen és jelentést gondozhat. E parlamenti eszközök súlya azonban eltérő - olvasható a Nézőpont Intézet honlapján.

Jelentőségteljes jelentéstételek

A legnagyobb jelentőséget a jelentéstétel kapja, mert ekkor egy-egy képviselő egy egész európai ügy gazdája lesz, a Tanács és a Bizottság munkájába is betekintést nyer. Az egyes jelentések között azonban nagy különbség lehet. A súlyozott lista összeállításakor a jelentés témájának hatóköre (összeurópai, egyes országok, egyedi ügyek) és a téma jelentősége szerint pontozták az egyes képviselők munkáját.

Dobolyi Alexandra, Mohácsi Viktória, Olajos Péter és Schöpflin György nem volt jelentéstevő - közli a Nézőpont Intézet összeállítása.

A súlyozott aktivitási rangsor első három helyezettje Szájer József, Becsey Zsolt és Hegyi Gyula.

Kik voltak a leginkább lojálisak?

A magyar politikai közbeszédben kiemelt szerepet játszott az EP-képviselők nemzeti érdek-érvényesítése - állapítja meg a Nézőpont Intézet. Ennek mérőszáma a nemzeti lojalitás, amelyet a szavazási fegyelem alapján lehet mérni. Az a képviselő tekinthető lojálisnak, amelyik az adott ország képviselőinek többségével szavaz együtt. A módszertan és a statisztika kidolgozója a votewatch.eu honlap.

A magyar képviselők lojalitási rangsorában De Blasio Antonio és Pálfi István, továbbá Gyürk András és Barsiné Pataky Etelka végzett az élen. A lista végére Tabajdi Csaba, Dobolyi Alexandra és Hegyi Gyula került.

Ha az intézet rangsorai közül csak azokat vizsgálnánk, amelyek a képviselői munka tartalmi kérdéseire vonatkozik, akkor Szájer József mellett Hegyi Gyula és Tabajdi Csaba is az élbolyban végezne. A két szocialista politikus esetében azonban a jelenléti ívek, továbbá a lojalitási mutató nagy mértékben lehúzta a bizonyítványt.

Cikkünk folytatódik, lapozzon!

1 2 Következő oldal »


http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-282374
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Népszabadság: a Jobbik nem is
  2009-06-02 22:39:14, kedd
 
 
Népszabadság: a Jobbik nem is szélsőséges?
2009-06-02 19:57 barikád.hu

Nincsenek többségben azok, akik úgy gondolják, hogy a Jobbik szélsőséges eszméket képviselő párt, amely veszélyt jelent a demokráciára: tíz megkérdezettből mindössze hárman vélekednek így. Jelentős a bizonytalanok tábora: több mint egyharmad azok aránya, akik nem tudják vagy nem akarják elárulni, hogy mit gondolnak a Jobbik szélsőségességéről. Nincs többsége annak az álláspontnak sem, hogy a Jobbik parlamentbe jutása rosszat tenne a közéletnek.

A Progresszív Intézet kutatása - melyet a Publicus Intézettől rendelt meg - nyomán tapasztalható tanácstalanság fontos problémára világít rá: a párt prominenseinek nyilatkozatai vagy nem jutnak el a többséghez, vagy azok szélsőségességét nem tudják dekódolni. Harmadik lehetőség, hogy a bizonytalanok hatalmas táborában sok a rejtőzködő, s ők nem kívánják felfedni a jobboldali extremizmussal kapcsolatos szimpátiájukat.

És hogy milyen nyilatkozatokról is van szó? Például a 2008. október 23-án, Vona Gábor, a párt elnöke által tartott ünnepi beszéd egyik részlete: "Azt üzenem nekik (a TV2-nek és az RTL Klub-nak), hogy féljék azt a napot, amikor a Jobbik dönthet a sorsukról, mert már a döntést meghoztuk. El is mondom, mi az: (...) be fogjuk zárni a TV2-t és az RTL Klubot is. De mivel nagyon dühösek vagyunk, ennyivel nem ússzák meg. A tulajdonosoknak, szerkesztőknek megmutatjuk, merre van Magyarország kijárata, a két székházat pedig földig romboljuk."

És Vona egy másik gondolata: "És ha meg elsöpri a neoliberális söpredéket a történelem, akkor meg eljön a mi időnk. És akkor Magyarország az utolsó gramm földig, az utolsó csepp vízig, az utolsó szál emberig a miénk lesz."

A tanácstalanságot úgy is értelmezhetjük, hogy ugyan a megkérdezettek tisztában vannak a Jobbik nyilatkozataival, annak szélsőségességét azonban nem tudják dekódolni. Ennek a következménye az, hogy a megkérdezettek majd' harmada nem tudja eldönteni, mit is gondoljon a Jobbikról. A demokratikus-alkotmányos kultúra fiatalsága és kezdetlegessége miatt Magyarországon a társadalom széles rétegeiben elég magasan van a tűrésküszöb, nem kapja fel a fejét egy-egy inkriminált kijelentésre, amelyre például egy német polgár sokkal érzékenyebben reagál.

Ha pártszimpátia alapján közelítünk a kérdéshez, egyértelműen látszik, hogy a szocialista szavazótábor nagyobb arányban látja szélsőséges pártnak a Jobbikot, mint a Fidesz hívei: míg 10 szocialista szavazóból öt (56 százalék) szélsőséges pártként tekint a Jobbikra, addig a Fidesz szavazói körében 10-ből csak 3-an (35 százalék) látják így. Jelzésértékű, hogy a szocialisták körében is van 19 százalék, aki nem látja szélsőségesen jobboldalinak a Jobbikot, illetve 25 százalék nem tudja eldönteni a kérdést vagy nem válaszolt. A bizonytalanok körében is többen vannak azok, akik szerint inkább szélsőséges, mint sem (31 kontra 19 százalék), de közben 50 százalékuk abban is bizonytalan, hogy mit válaszoljon erre a kérdésre.

NOL - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sürget az idő - Molnár Csaba á
  2009-06-02 22:33:56, kedd
 
  Sürget az idő - Molnár Csaba átadott egy fél hídat...
2009.06.02. 08:33

Jó öreg kampánymódszer hidakat, utakat átadni választások előtt, ezzel próbálkozott Molnár Csaba is Győrben. A bibi az az egészben, hogy a hídnak csak a fele készült el az EP választások előtt, a másik oldal felújításához csak hetedike után kezdenek hozzá. Sebaj, Csabánk nem tétlenkedett, ha csak a fele készült el, akkor a felét adjuk át -gondolta.



Ezért hát Wimmer András a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója -miután a híd "első osztályú minőségben elkészült"- kicsit amolyan munkásőr fílinggel -"jelentem miniszter úrnak a híd átadható"- át is adta a félig felújított hídat.

Az egész nem másról, mint a Győrnek 2006 óta adott 60 milliárdos úniós támogatásról szólt, melyből szinte egy fillért sem kapott maga az önkormányzat. Természetesen ez utóbbi tény nem hangzott el az ünnepségen. A fél híd felújítása amúgy 300 millióba került.

Csaba mindenestre bizakodó, reménykedik abban, hogy ősszel majd együtt adhatják át a híd másik oldalát is (ne is álmodj róla haver...).

A felújított (fél)híd amúgy elég csúnyácska lett, hisz egy otromba zajvédőfalat húztak fel rá, ami ellen még a környéken lakók is hevesen tiltakoztak (pedig őket érinti a legjobban a dolog).



http://www.youtube.com/watch?v=5etkSiU_hi8&feature=player_embedded



http://kiforditott.blog.hu/2009/06/02/surget_az_ido_molnar_csaba_atadott_egy_fel_ hidat#more1158258
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szilvásy majd a börtönben is d
  2009-06-02 22:29:31, kedd
 
  Szilvásy majd a börtönben is dolgozhat?

2009.06.02.-18:20:58
Annak ellenére, hogy büntetőeljárás indult ellene, még most is az MNV Zrt. második embere Szilvásy György - mondta sajtótájékoztatóján Balsai István fideszes parlamenti képviselő.

A Gyurcsány-Bajnai-klán emblematikus figuráját, Szilvásy Györgyöt hivatali munkája alatt elkövetett bűncselekménnyel vádolja a rendőrség. S hogy mit is csináltak: figyeltek, lehallgattak, és ezt továbbították - fogalmazott a fideszes politikus.

Balsai rámutatott, hogy hasonlóan durva dolgok máshol is előfordulnak ugyan, de azok rögtön súlyos következményeket vonnak maguk után, s az a minimum, hogy az illetőt kirúgják. Nálunk nem ez a helyzet - tette hozzá a politikus -, hanem az, hogy a bukott Szilvásy továbbra is a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. második embere maradt.

Megfogalmazta továbbá: melyik ország engedné, hogy egy ilyen személy töltsön be olyan állami hivatalt, amelyik az ország megmaradt vagyonával gazdálkodik? - olvasható a Fidesz honlapján.

Balsai István kijelentette, hogy a Fidesz ezért követeli a pénzügyminisztertől: azonnali hatállyal mentse fel a hivatali visszaéléssel gyanúsított, és időközben rabosított Szilvásy Györgyöt jelenlegi hivatalából.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simor szerint az ő dolga, hogy
  2009-06-02 22:27:52, kedd
 
  Simor szerint az ő dolga, hogy hogyan csalt adót

2009.06.02.-22:22:53
Továbbra is hallgat arról a nemzeti bank elnöke, mikor alapította százszázalékos tulajdonában lévő ciprusi cégét, ami szerinte egy onshore cég. Simor András emellett arra hivatkozik: a törvény nem írja elő neki, hogy vagyonnyilatkozatában erre kitérjen.

A Magyar Nemzeti Bank elnöke nem szívesen beszél ciprusi cégéről, inkább az adatvédelmi biztos állásfoglalására hivatkozik, amely szerint a kötelező vagyonbevalláson túl nem kell további felvilágosítással szolgálnia anyagi helyzetéről. A bevallásban viszont nem szerepel a gazdasági érdekeltségek alapításának évére vonatkozó kérdés.

A jegybank elnöke az Orbán Viktornak írt levelében tagadta, hogy offshore cége lenne Cipruson. Simor András közlése szerint az általa tulajdonolt társaság úgynevezett onshore társaság, amelyet az Európai Unió egyik tagállamában jegyeztek be, és a helyi adójogszabályok alapján fizet adót.

A tehetősek kiváltsága

A tehetősek kiváltsága, hogy úgynevezett onshore céget működtessenek egy olyan államban, amelynek Magyarországnál kedvezőbb az adórendszere - mondta el általánosságban, a jegybankelnök esetétől elvonatkoztatva egy nemzetközi tanácsadó cég egyik vezetője. Cipruson a társaságiadó 10 százalék, osztalékadót pedig nem kell fizetni. A két ország közötti kettős adóztatásról szóló egyezmény értelmében azonban a magyar állampolgárnak a Cipruson kifizetett osztalék után is 25 százalék személyi jövedelemadót kell befizetnie a magyar költségvetésbe.

Ilyen társaságot Vámosi-Nagy Szabolcs szerint általában azért hoznak létre, mert vagy halasztott adófizetéssel számolnak, ami törvényes, vagy pedig olyan külső ügyletei vannak, amit az adott országban akar bonyolítani. Magyarország és Ciprus viszonylatában az adónyereség 7,5 százalék.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sötétország
  2009-06-02 22:26:10, kedd
 
  Sötétország

2009.06.02.-12:13:14

Szilvásy elvtársnak: a Mac-könyvtár nem MeH-könyvtár. (Hanggal)


http://www.youtube.com/watch?v=5a-KGX71gpA&feature=player_embedded


http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=11664
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nevetséges: már a németek is "
  2009-06-02 22:22:12, kedd
 
  2009-06-02. 19:02

Nevetséges: már a németek is "aggódnak" Kárpát-medence megnevezés miatt

Aggodalommal tekintünk Orbán Viktor, a Fidesz elnökének esztergomi kijelentésére - mondta Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter kedden Budapesten.
A német külügyminiszter elmondta: Orbán Viktor kijelentéséről keddi prágai útján is beszélt cseh és szlovák tárgyalópartnerével.
Balázs Péter ezzel kapcsolatban kiemelte: nem kívánja kommentálni Orbán Viktor szavait, megvárja a szlovák parlament ülését az esetleges reakciójával. "Egy magyar ellenzéki politikus a saját felelősségére mondott valamit" - tette hozzá.
A Fidesz elnöke Esztergomban egy, a felvidéki Magyar Koalíció Pártjával közösen rendezett választási nagygyűlésen mindössze annyit mondott: az európai parlamenti választáson eldől, hogy a Kárpát-medencei magyarságot hányan képviselhetik Brüsszelben.

(MTI nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai visszavág: nem az MSZP,
  2009-06-02 22:17:41, kedd
 
  Morvai visszavág: nem az MSZP, hanem a Fidesz jelölte


Dr. Morvai Krisztinát - mint kitűnő büntetőjogászt és varázslatos női közszereplőt - minden párt szerette volna magáénak tudni, ő azonban tavaly ősszel a Jobbikot választotta. Azóta elhallgatta a média, a választás előtti utolsó héten pedig átfogó lejáratókampányba kezdtek a Fidesz szócsöveként működő médiumok. Hirtelen ,,megvilágosodtak", hogy mégsem hiteles számukra az a személy, akit az Orbán-kormány jelölt az ENSZ nőjogi bizottságába. Alább Morvai Krisztina válasza a legújabb csúsztatásokra.
A Heti Válasz ma nyilvánosságra került, pongyola és gyalázkodó cikkével kapcsolatban a következő tényeket kívánom rögzíteni. (A cikket író gyáva ember még a nevét sem merte aláírni, hasonlóan a múlt heti Demokrata-gyöngyszem anonim szerzőjéhez, aki történetesen pedofília elősegítésével vádolt meg. A Heti Válasz ,,bátor vitéze" láthatóan kapkodott - ki érti, mire ez a sietség -, mert a nyúlfarknyi cikk bevezető részében még azt állította, hogy az SZDSZ embere vagyok, míg néhány sorral lejjebb, láthatóan figyelmetlenségből már az MSZP-hez sorolt be.)
Életem egyik legszebb és szakmai szempontból legjobb időszaka volt, amikor 2002 és 2006 között az ENSZ egyik emberi jogi bizottságának független szakértőjeként dolgozhattam. A megtisztelő szerepre a Fidesz-kormány kért fel és jelölt, az ENSZ szabályzatának megfelelően, bár miután a tagállamok többségének elnyertem a szavazatát, már választott tisztséget viseltem, ahol nem a kormányt kellett képviselnem, hanem teljes függetlenséget élvezhettem.
Mindazonáltal örültem annak, hogy a Fidesz a jelölés gesztusával békejobbot nyújtott, azt követően, hogy életem talán legkeményebb csatáit vívtam velük a kilencvenes évek elején. ,,A fiúk" az összes párt közül a legélesebben és legszenvedélyesebben ellenezték ugyanis az '56-os sortüzeket elkövető tömeggyilkosok ,,visszamenőleges" (sic!) büntetőjogi felelősségre vonását, hol a jogállamiságra, hol pedig a nagyvonalú megbocsátás szükségességére hivatkozva. Nekem az ellenkező álláspont volt szívügyem, minden lehetséges fórumon, tévében, rádióban, szakmai és közéleti lapokban, jogi konferenciákon érveltem amellett, hogy ilyen súlyos bűntetteket ne lehessen semmilyen jogcímen megúszni. Azaz én a ,,visszamenőleges igazságtétel" elkötelezett híve voltam, míg a Fidesz megrögzött ellenzője. Komoly szerepem volt abban, hogy a nemzetközi szakirodalom alapos kutatását követően ,,megleltük" a megfelelő jogi konstrukciót, s megnyílt a lehetősége a gyalázatos bűntettek bíróság előtti feltárásának, bár az általam remélt súlyos büntetések elmaradtak. A Fidesz olyan hevülettel érvelt a tömeggyilkosok büntethetetlensége mellett, s olyan személyeskedésekbe ment át ellenem ez a vita, hogy attól féltem, soha nem fogják megbocsátani ,,vétkemet". Ezért volt kellemes meglepetés, hogy a párt, ismerve a nők méltóságával és jogaival kapcsolatos (például az abortusz, a prostitúció, a nemi erőszak megelőzésére irányuló) szakmai munkámat, az ENSZ női jogokkal foglalkozó szakmai bizottságába jelölt.
E szép időszak közepén történt, hogy óvodás kislányom lelkendezve hívott fel telefonon a New York-i ENSZ-palotában, közölve: ,,Mama, az oviban azt beszélik, téged miniszternek akarnak megtenni..." Alig tettem le, máris újra csengett a telefon, s egy lényegesen kevésbé lelkes hang szólt bele. Édesapámé. ,,Nem szégyelled magad, elfelejtetted, hogy a nagyapád és a dédnagyapád együtt álltak Szamuely akasztófája alatt? Nem gondolod, hogy az összes felmenőd forog a sírjában?" Majd ő is valami miniszterséget emlegetett, ebből gondoltam, hogy Sárika ovis társai mégiscsak komolyan beszéltek.
Mint kiderült, megjelent valami MTI-közlemény arról, hogy felmerült a nevem esélyegyenlőségi miniszterként. Talán pont azért, mert tudták, hogy esélyegyenlőségi szakértőként éppen négy éves mandátumomat töltöm az ENSZ-ben, ezért gondolták, hogy értek valamicskét a dologhoz. ,,De gyerekek, hát ez a nő a Fidesz-jelöltjeként van most ott, hát akkor mégiscsak gáz lenne nekünk minisztert csinálni belőle, nem?" - valami ilyesmivel hessegethették el a hirtelen jött ötletet, ami oly' hirtelen jött és ment, hogy velem nem is volt idejük közölni. Bár most, hogy EP-képviselőjelöltként a politika világába léptem, már vélhetően nehéz elhinni (hiszen a magyar ember megszokta és megtanulta, hogy minden politikus folyamatosan hazudik és velejéig romlott): fogalmam sem volt róla, hogy akár az SZDSZ, akár az MSZP miniszternek kívánt volna jelölni. Gondolom, egy napig tartott a dolog, amíg nem jöttek rá, hogy ,,Fidesz-káder vagyok, legalábbis ezzel lehet vádolni".
Nos tehát, kedves Heti Válasz, fordult a kocka. Azoknak akartak muníciót szolgáltatni, akik azt állítják: ,,A Jobbikot az MSZP hozta létre". De közben azoknak kínáltak csemegét, akik viszont azt állítják: ,,A Jobbikot a Fidesz hozta létre" - hiszen nyilván már akkor előkészítették a dolgot, amikor az ENSZ-be jelöltek. Most legyen az a következő lépés, hogy elkezdenek gyalázni annak kapcsán, hogy ott az ENSZ-ben ugyanazzal a szenvedéllyel védtem az Izrael állam által megtiport palesztin és beduin nőket, mint a Fidesszel szemben az '56-os sortüzek áldozatait. Csak keverjék, keverjék a kártyákat, s sokat sejtetve kérdezzék meg: ,,Ki állt a háttérben?"
Én meg közben hadd kérdezzem: Ki állt a háttérben, ki mozgatta a szálakat az elmúlt húsz évben, amikor a jelenlegi politikai elit az egész országot kiárusította, gyarmati sorba juttatta? S kinek lenne érdeke, hogy ne így legyen, hogy ne legyünk palesztinok, ne lopják el a földünket, a hazánkat? Aki azt mondja, hogy ez az ő érdeke, a szeretteié, a gyerekeié, az jöjjön el az EP-választásra most vasárnap s bizonyítsa be az eltorzult lelkületű, tehetségtelen és velejükig romlott pártoknak: Itt az új erő, a Jobbik - s szavazatainkkal elérjük, hogy büszkén mondhassuk és érezhessük is: MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ!
Morvai Krisztina
a Jobbik EP-listavezetője
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tornóczky Anita, vezető konzer
  2009-06-02 22:08:20, kedd
 
 

Tornóczky Anita, vezető konzervatív elemző
2009.06.02. 13:31

Az új politikai elemzőközpontról, az Optimum Intézetről még nem esett szó eme blog hasábjain. Ennek két oka is van: A Reakció remek posztot írt, én meg nem akartam elhinni hogy ilyen létezhet.

De ma reggel a Mokka a pofámba tolta a hideg, bűzös rothadó valóságot ...

De előbb az Optimum Intézetről:


"Az Optimum Intézet törekvése, hogy innovatívan és konzekvensen képviselje és közvetítse a konzervatív eszmerendszert a közvélemény számára.
(...)
Fontosnak tarjuk, hogy a közvélemény hiteles - a nemzeti értékeket és hagyományokat szem előtt tartó - pragmatikus válaszokat kapjon hétköznapi kérdéseire.
(...)
Az Optimum Intézet egy civil kezdeményezés, amely olyan fiatal szakemberekből áll, akiknek elsődleges céljuk a konzervatív értékrendszer közvetítése a közvélemény számára."


És hogy kik adják-közvetítik felénk a konzervativizmust?



Főmunkatársak:
*
Főigazgató:
dr. Berényi András PhD.
(UKR)
Dr. Berényi András
*
Főigazgató-helyettes:
Ifj.Dr. Lomnici Zoltán
Ifj. Dr. Lomnici Zoltán
*
Kutatási-igazgató:
Herényi Gyöngyvér Herényi Gyöngyvér
*
Stratégiai-igazgató:
Szakács Árpád Szakács Árpád

Elemzők
*

Vezető elemző:
Tornóczky Anita PhD.
(USA)
Toróczky Anita


*
Vezető elemző:
Fejér László Előd
Fejér László Előd
*

Elemző:

Dr. Nagy József



Remélem mindenkinek megvan a kakukktojás!
Lomniczi legfőbb bíró fia, Herényi "önkényes MDF alelnök" lánya és Medgyessy Péter lánya egy cégen belül.

Igen, ezt is megértük: Tornóczky Anita vezető konzervatív elemző lett.

Nézzük a jó oldalát: A celeboldalon ő az egyedüli poltikai elemző, akiről 242 fotó található.

Tornóczky Anita még azelőtt, hogy felfedezte magában a konzervativizmust, olyan produkciókban tette le a névjegyét, mint a Névshowr, a T-Akta, MTV Roadshow, a TV2-es Mokka (itt van például egy remek beszélgetés Csernus doktorrla első és második rész) vagy legutóbb a Nagy Lehetőség hajléktalan valóságsó.



http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=396758


Vajon ki lesz a következő, aki rápillantva a brutális 71-17 százalékos Fidesz előnyre, felfedezi magában a szunnyadó konzervativizmust? Karsai József ? Krausz Tamás ? Vásárhelyi Mária ? Talán még Bolgár Gyuri is felölti a mérsékelt konzervatív gúnyát?

Köpönyegforgatásban világbajnokok, és mivel úgy néz ki, a jobboldaliság lesz a MENŐ a következő években (hátha így majd csurran nekik egy kis pénz 2010-től is), várható még egy-két drámai bejelentés ...

De CKM címlapos konzervatív elemzője az országnak csak egy van:




Imádunk, Anita !!!
És bodolg névnapot !!!
101 komment • Trackback (3)


http://vastagbor.blog.hu/2009/06/02/tornoczky_anita_vezeto_konzervativ_elemzo


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Óriási kiábrándulás várható"
  2009-06-02 22:00:46, kedd
 
 

"Óriási kiábrándulás várható" - közgazdász elemzése a Fidesz-programról
2009.06.02. 14:16



http://blog.beliefnet.com/faithfunnies/economy_command.gif


Losoncz Miklós az MTA doktora, a GKI komoly publikációs jegyzékkel rendelkező munkatársa írt a Fidesz-programjáról, jelenlegi gazdasági ígéreteinek tarthatóságáról. Az Élet és Irodalomban megjelent, másról is szóló, írást szerkesztve közlöm. Ez márcsak terjedelmi okból sem teljeskörű kritika, de jó gondolatok vannak benne.



"... A Fidesz álláspontja meglehetősen ellentmondásos. A hivatalos politikai retorika szintjén a Fidesz továbbra is összemossa a globális pénzügyi és gazdasági válságot az MSZP és az SZDSZ kormányzati teljesítményével. Többek között azt hangsúlyozza, hogy a legjobb válságkezelés a kormányváltás, ennek hiányában a hivatalban lévő kormány által folytatott válságkezelés nem az ország, hanem a kormányon lévő MSZP-s hatalmi klikk túlélését szolgálja, és egyébként sincs szükség megszorításokra. Ezzel a politikai retorikával nehéz racionális érvekkel vitatkozni (bár nem tudom, hogy például a magyar kivitel, rajta keresztül az ipari termelés 2009 első negyedévében bekövetkezett drámai zuhanásában milyen szerepe volt a kormánynak, és az ezzel kapcsolatos válságkezelő intézkedések miért az MSZP túlélését szolgálják). A Fidesz-retorikát közvetve támogatja a magyar média, amely a nyugatitól eltérően a válság hétköznapjaival, utcai, családi, munkahelyi megjelenésével lényegében nem foglalkozik.3

Matolcsy György, a Fidesz gazdasági programalkotója továbbra is kitart amellett, hogy az egyensúlyra való erőszakolt törekvéssel szemben gyors élénkítő eszközök bevetésére van szükség, amelyek növelik az államháztartási bevételeket; ehhez az adó- és járulékcsökkentésen keresztül vezet az út.4 Ennek megalapozatlanságát már évekkel ezelőtt, amikor a kérdés először napirendre került, több szakértő kimutatta.5 A jelek szerint Matolcsy Györgyénél árnyaltabb Varga Mihály, a Fidesz volt pénzügyminiszterének álláspontja az adó- és járulékcsökkentésről. Járai Zsigmond volt jegybankelnök talán még a kormánynál is szigorúbb fiskális politika híve. Stumpf István többször is azt nyilatkozta, hogy ha a Fidesz kormányra kerül, akkor nem ígérhet mást, csak verítéket, vért és könnyeket. A Fidesz Jövőkép - Megújított szabadelvű és szociális piacgazdaság Magyarországon című vitairata ugyan nem foglalkozik konkrétan a válságkezeléssel, de elmozdulást jelez a piac szerepének erősítése felé.

Ugyanakkor a kormány válságkezelő intézkedéseit tekintve a hivatalos Fidesz-retorika a teljes elutasítás álláspontján van, holott a megnyert választás után élvezhetné a jelenlegi kormány válságkezelésének eredményeit. Hivatalba lépése után a Fidesz vissza akarja állítani az államháztartást eddig is túlzottan megterhelő 13. havi nyugdíjat és a lakástámogatási rendszert, ki kívánja vonni a családi pótlékot az adóalapból, és azt ígéri, hogy visszaállítja a gyerekek utáni adókedvezményeket. El akarja törölni a vagyon- vagy ingatlanadót, ha a parlament megszavazza. Az általános forgalmi adó kulcsát húsz százalékra csökkenti, az alapvető élelmiszerekre ötszázalékos kulcsot vezet be. (A javaslatokból kirajzolódó társadalomkép elemzése szétfeszítené e cikk tartalmi és terjedelmi kereteit.) Mindez összhangban van a Fidesz politikai retorikájának ama elemével, amely szerint a válságkezeléshez nincs szükség megszorításokra.

Ezek a gazdasági szempontból nem ra­cionális ígéretek a jelenlegi erőviszonyok alapján politikai szempontból sem indokolhatók. A közvélemény-kutatások szerint a Fidesz MSZP-vel szembeni előnye kétharmados parlamenti többségre is bőven elegendő, véleményem szerint nincs szüksége az államháztartás kiadásait növelő további ígéretek kilátásba helyezésére. Kiegyenlítettebb erőviszonyok mellett az említett ígérgetés érthető lenne (bár gazdasági szempontból változatlanul irracionális).

Különösen a 13. havi nyugdíj vissza­ál­lí­tása kemény ígéret, ezt sokan meg­jegy­zik. Ha a külső és belső feltételek nem teszik lehetővé a 13. havi nyug­díj újbóli bevezetését, akkor a Fi­desz­nek nehéz lesz arcvesztés, illetve je­lentős társadalmi támogatáscsökkenés nélkül ki­hátrálni mögüle. Ez és a kor­mány többi intézkedésének visszavo­ná­sa katasztrofális lenne az államháztar­tási egyensúlyra, rajta keresztül a magyar gazdaság nemzetközi megítélésére, a forint euróhoz viszonyított árfolyamára nézve. Ha valamilyen csoda folytán az államháztartás egyensúlyi helyzete lehetővé tenné a korábbi állapotok visszaállítását, akkor ennek az ára az lesz, hogy a magyar gazdaság igen alacsony növekedési pályán ragad be, amelyen a GDP éves átlagos növekedési üteme alig haladja meg a két százalékot. Ez a veszély még akkor is fennáll, ha a hivatalba lépő Fidesz-kormány a ,,mindent vissza" jegyében fogant el­kép­zeléseinek csak egy részét valósítja meg.

... A Magyarországon kialakult ,,politikai buborékban" a fundamentumot 2002 óta az MSZP és az SZDSZ (illetve az utóbbi több mint egy évben az MSZP kisebbségi) korrupcióval, belső vitákkal, tehetetlenkedéssel stb. tarkított, sikertelen kormányzása képezi, tetézve a miniszterelnök-csere minősíthetetlen lebonyolításával. Ez sokak szemében önmagában elég indok a Fidesz kormányra kerülésére.

A Fidesz azonban gazdasági szempontból irreális és irracionális retorikával (nincs szükség megszorításokra, a jelenlegi kormány minden intézkedését visszavonja stb.) tovább fújja a buborékot, amivel irreális várakozásokat, sőt csodavárást táplál régi és új támogatóiban. ... A pénz- és tőkepiaci buborékokhoz hasonlóan a ,,politikai buborékok" is előbb-utóbb kidurrannak (bár ennek időpontja nem jelezhető előre). Ha minden az eddigi mederben megy tovább, és a Fidesz nem változtat retorikáján, akkor a 2010-es választások megnyerése esetén a legnagyobb ellenzéki párt kormányra kerülése után már a következő évben óriási kiábrándulás és csalódás várható. Nehéz idők jönnek Hunniában."


3 Részletesebben lásd például: Tamás Pál: Élet és média. Népszabadság, 2009. ápr. 22., 12. o.

4 Kilábalás munkahelyteremtéssel. Baka Zoltán interjúja Matolcsy Györggyel. Népszabadság, 2009. ápr. 20., 17. és 22. o.

5 Lásd például: Erdős Tibor: A kevesebb nem több - a Fidesz és az adócsökkentés. Figyelő, 2007. 17. szám, 16-17. o.



http://fideszfigyelo.blog.hu/2009/06/02/oriasi_kiabrandulas_varhato_kozgazdasz_el emzese_a_fidesz_programrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 389 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3125
  • e Hét: 8857
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 173464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.