Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
A fővárosi vezetés sokadik cső
  2009-06-26 22:55:55, péntek
 
  A fővárosi vezetés sokadik csődje: a Margit híd felújítása
2009.06.26. 09:51

Mivel a 4-es metróval elsütöttek mindenfajta botrányt, amit csak lehetett, Demszky és csapata új játékot talált magának, amivel újra és újra megmutathatják nekünk, hogy totálisan alkalmatlanok lennének akár a kelenföldi resti vezetésére is ...

A Margit hidat 1876-ban adták át, a II. világháborúban felrobbantották. A háború után rohammunkában újjáépítették, és 1948-ben újra átadták. 1978-ben volt egy kis rekonstrukciós munka a hídon, de elmondható, hogy 60 éve nagyobb felújítás nem történt.
A 90-es évek végére a híd állapota nagy mértékben leromlott, a felújítása elkerülhetetlenné vált. Ne feledjük, a főpolgármester akkor is és most is a Demszky Gábor, immár 19 csodálatos éve!

Az üzemeltető, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) 2003-ban készült vizsgálata hivatalosan is megállapította, hogy a károsodások mértéke akkora, hogy javításuk - még a javasolt állagmegóvás elkészültével is - maximum 5-6 éves halasztást tűr el.

Nos ez az 5-6 éve eltelt, a Margit híd állapota pedig tovább romlott. A FKF májusi jelentése meg súlyosabb:
"A rohamosan romló műszaki állapotot fenntartási munkákkal már nem lehet konzerválni. A felújítási munkák további halasztása a károsodások előrehaladott állapota miatt rövid időn belül a híd forgalom előli lezárásához vagy balesetveszélyes helyzetek kialakulásához vezethet."

Schulek János, a Főmterv Zrt. vezérigazgatója a Blikknek:
"Folyamatosan romlik az állapota, tíz százaléka már így is alá van dúcolva. Lehet még növelni a dúcok számát, de pár éven belül beszakad az autók alatt az aszfalt. Bele nem zuhannak az autók a Dunába, de tömegkarambolokat simán el tudok képzelni, ha nem nyúlnak a hídhoz."

Valljuk meg, ezek a jó hírek, hogy nem esnek bele az autók a Dunába ...

Vagyis: vagy azonnal nekilátnak a felújításnak (amivel már amúgy is elkéstek), vagy le kell zárni a hidat. Demszky "világvárost építünk" Gábornak ez az utóbbi opció súlyos presztízsveszteség lenne.

A híd teljes felújításának tervezését 2006 júliusában a Főmterv nyerte el 300 millió forintért. A Főmterv 2007 végére elkészítette a Margit híd felújításának engedélyezési tervét: eszerint a rekonstrukció 2008 telén kezdődne, másfél évig tart és több mint 21 milliárdba kerülne. Ezt az összeget sokallta Hagyó Miklós, és kérte, hogy csökkentsék le a felújítás műszaki tartalmát. A minimumváltozat nettó 10,5 milliárd forintot, az áfával és a tartalékkal együtt 16 milliárd forintot tartalmazott. Ezt tovább mérsékelték, így végül is 12 milliárd forintos ár jött ki. Ehhez a kormány 2007 novemberében biztosított 6 milliárd forintot az EU Strukturális Alapjából.

A felújításra közbeszerzést a Főváros kiírta, de mivel az eredményhirdetés várhatóan július 24-én történik meg, így a munkálatok 2009 őszénél hamarabb nem kezdődnek meg.

Két pályázat érkezett, egy nettó 21 milliárdos a Hídépítő Zrt., a Közgép Zrt. és a Strabag Zrt. konzorciumtól, és egy nettó 22 milliárdos a Vegyépszertől. Strabag madarak, salalalala, szárnyaljatok, salalalala ...

Na, ezek az árak kiverték a biztosítékot, mivel a Főváros nyakig el van adósodva, és valahonnan le kellene akasztani plusz 17 milliárd forintot, illetve meg is kellene magyarázni a Zembereknek, hogy miért duplázódott meg 2 év alatt a felújást költsége.

A plusz 17 milliárd összejött, ezt csütörtökön a Közgyűlés megszavazta (köztük 8 Fideszes is!). Elhalasztják az Ipacsfa utcát és az M5-ös autópályát összekötő közútfejlesztését (1,6 milliárd forint). A bicikliutak építésére szánt pénzekből 2,3 milliárd forintot vonnak el, ezt az összeget uniós támogatási pénzekkel pótolják majd ki. A következő két év hídfelújításokra szánt összegéből 13,2 milliárdot csoportosítanak át, elhalasztva a kevésbé sürgős rekonstrukciókat.

Hagyó Miklós az első nyilatkozatában még az állította, hogy azért ugrottak meg a költségek, mert "felment az acél világpiaci ár, drágábbak a hitelek, nő az ÁFA és meg az infláció". Parasztvakítás a köbön, rögtön cáfolták mindegyik hazugságát.

"Míg az útépítésnél a közbeszerzési eljárás lenyomja az árat, addig a hidak esetén ennek az ellenkezője jellemző. Hídépítéssel csak kevés vállalkozó foglalkozik, így gyakorlatilag akkora összeget kérnek, amennyit akarnak" - állította a fővárosi önkormányzat egyik munkatársa.

Kicsit pontosítanám: nálunk még az útépítést is felfelé nyomja ... kartell, Strabag, botrányok, ÁSZ-jelentés a Kőröshegyi völgyhídról, emlékszünk.

"Egyrészt - a kabinet előterjesztése szerint - a háromfajta kötbér miatt az ajánlattevő eleve 20-24 százalékos felárat áraz be, másrészt az eredetileg másfél évesre tervezett munka egyévesre szűkítése további húsz százalékkal drágítja a projektet. Emellett be kell számítani az áfanövekedést, a banki finanszírozás drágulását, valamint a potenciális pályázók csekély számának árfelhajtó hatását. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a felújításhoz szükséges alapanyagokat importálják, ami - a forint 2007-es szinthez mért jelentős gyengülése miatt - tovább drágítja a beruházást." - hangzott el a fővárosi főpolgármester-helyettesek és műszaki szakemberek bevonásával megtartott háttérbeszélgetésen.

"Alapanyagokat importáljuk" ... miért is? Nincs ebben az országban acél, beton, sóder meg aszfalt?! Össze-vissza hazudoznak ...

A Vegyépszer (Havainé Mally Eszter vállalkozási igazgató) nyilatkozott is az ügyben:
"A jelenlegi gazdasági helyzetben egyetlen építőipari cég sem engedheti meg magának, hogy indokolatlanul nagyobb összeget mondjon, mint amit az elvégzendő munka igényelne. Ezzel ugyanis azt kockáztatnák, hogy a közbeszerzési eljárás eredménytelen lesz, így pedig nagy összegű megbízástól esnek el. Az ajánlati ár kidolgozásánál kalkulálni kellett több költségnövelő tényezővel. Csak a rekonstrukció megkezdése, a híd állapotának felmérése után lehet majd megmondani, hogy milyen műszaki megoldásokra lesz majd szükség. Növeli a költségeket az is, hogy nagyon feszített tempóban kell majd dolgozni."

És nem szakadt a fejére az álmennyezet! Nem engedhetik meg maguknak az indokolatlanul nagyobb összeget ... hát ez már a stand-up comedy határa, kedves Eszter! Mivel csak két pályázó van, és a múltkori posztból kiderült, minden közbeszerzés le van zsírozva előre, ezért teljesen nyilvánvaló, hogy hídépítésnél vagy felújításnál egyszer az egyik cég nyer, egyszer meg a másik.

És lám:
- Megyeri híd a tied (Hídépítő-Strabag),
- Szabadság híd közös (Hídépítő,Vegyépszer),
- a Dunaújvárosi "Magyarország legdrágább hídja" szintén közös (Hídépítő,Vegyépszer),
- a Kőröshegyi völgyhíd a tied (Hídépítő-Strabag),
- Margit híd az enyém (Hídépítő-Strabag VAGY Vegyépszer) és így tovább ....

Milyen verseny az, ahol az utóbbi 4 hídépítései vagy felújításai közül mindegyikben benne volt a Hídépítő, és négyből kettőben pedig a Vegyépszer is?!

Amúgy meg hogy adhattak be úgy pályázatot, ha azt sem tudják, milyen a híd állapota, hogy milyen technikával és megoldásokkal fognak dolgozni? Odamennek 5-6 légkalapáccsal, oszt' hadd szóljon?

És nem elhanyagolható kérdés, amit senki sem tett fel sem Hagyónak sem Demszkynek senki nem: ha valójában 30 milliárdba kerül a hídfelújítás, akkor mire kapott a Főmterv 300 milliót? A szar tervekre? Ha megbízok valakit a tervezéssel, aki megtervezi és kiszámolja, hogy 13 milliárd, majd rá két évre előállnak egy 30 milliárdos számmal, senki sem veszi elő a Főmtervet, hogy öregem, a 300 millióért mi a tökömet csináltál?! Talán félnek, hogy kiderül, hogy a Főmterv számolt jól, és valaki(k) nagyon mohók lettek?

Azért is kerül 30 milliárdba a híd, mert egyrészt Demszky mindenképpen szeretné átadni az önkormányzati választások előtt a hidat, még 2010 szeptemberében, másrészt az EU-s 6 milliárdot fel kell használni 2010-ig! Emiatt 1 év alatt kell a 1,5 éves munkát elvégezni (+20%) és mivel ez nagy valószínűséggel nem tartható, ezért már a kötbért is beleszámolták (+20-24%).
A kötbér definíciója: "A kötbér egy szerződés nem teljesítése vagy nem szerződésszerű teljesítése esetére kikötött pénzösszeg, ami szerződésszegés esetén kártérítésként szolgál a károsult fél részére."
A Főváros kifizet plusz 4-5 milliárdot a nyertes cégnek a lehetséges kötbér miatt, amit majd a cég, mint büntetést visszafizet a Főrvárosnak ... megmondom őszintén, én még az életembe nem hallottam ilyenről, hogy elkérem a kötbért, amit majd visszafizetek. Hát ez meg milyen büntetés?!

Oké, de ha Demszky már évek óta tudja, hogy 2010 szeptemberében szeretné átvágni a szalagot, akkor miért nem kezdték meg időben az építkezést? Nos, azért, mert addig nem akarták lezárni a Margit hidat, amíg meg nem nyitják a Szabadság hidat és át nem adják a Megyeri hidat.
Ugye a tervek szerint a Szabadság híd átadása 2008 októberére volt tervezve, de 8 hónapot csúsztak, míg a Megyeri hidat úgy ahogy, de megnyitották 2008. szeptember 30-án. És miért csúsztak a Szabadság hídnál? Mert a Fővám téri metróállomás építésénél kitört a botrány, és hónapokig azt sem tudták ki és hogyan építi tovább az állomást. És emiatt a Szabadság híd pesti hídfőjénél egy óriási nagy gödör tátongott, így nem tudták időben átadni a felújított Szabadság hidat. (Képek tavaly augusztusból.)

És erre fel mit csinál a főpolgármester? Ahelyett, hogy seggbe rúgna pár embert, és ő maga is levonná a konzekvenciát, hogy saját maga és a csapata számára ez is túl nagy falatnak bizonyult, és ez súlyos tízmilliárdokba és órási dugókba fog kerülni a budapestieknek, nos, Demszky Gábor az Állami Számvevőszéktől kér vizsgálatot!
"Az elmúlt időszakban nagyon sok magyarázatot hallottam arra vonatkozólag, hogy miért ilyen alacsony a FŐMTERV mérnökára, illetve miért haladja ezt meg kétszeresen az ajánlattevőé. Helyes, ha külső, független szakmai ellenőrző szerv véleményére hagyatkozunk." És hozzátette, hogy egyetlen érvényes ajánlat érkezett a felújításra!

Demszky megint fordítva ül a lovon! Sokallja a az összeget, vizsgálatot kezdeményez, de a pénzt összekaparja és szerződést kötnek ... a munkálatok meg elindulnak. És ha az ÁSZ jelentése negatív lesz? Ha megállapítja, hogy tényleg durván vastagon fogott a nyertes cég tolla? A szerződés megköttetik, az ÁSZ-jelentéssel meg Demszky meggyújthatja a parazsat a budakeszi gardenpartiján ...

Lehet találgatni, vajon a Vegyépszer pályázata vagy a Hídépítő-Strabag pályázata találtatott érvénytelennek?! Izgatottan várjuk a július 24-i döntést, vajon a "Strabag Madarak" szabadon fognak szálldosni a Duna felett?

A nyertes cég mindenképpen jól járt, és az a döbbenet, hogy csont nélkül győzött. Tényleg annyit kérhet a hídfelújításért, amennyit nem szégyell ...

A Margit híd beleroggyan a Dunába, pénz nincs, felelős nincs, de Demszky az ÁSZ-ra nyomja a saját felelősségét, majd az ÁSZ megviszgálja, várjuk az ÁSZ-jelentését ...

Vitézy Dávid, a VEKE-től is megforgatja a kést Demszkyben:
"A 30 milliárd forintos ár irreális, ebből már egy új hidat lehetne építeni." Ezt amúgy már én is észrevettem, lásd a múltkori poszt. A Margit híd nem egy "szép" híd, miért nem lehet egy vadonatúj hidat építeni, ha az olcsóbb lenne? És mellesleg vadonatúj lenne!

"FŐMTERV általában 20-30 százalékkal felül szokta becsülni a tényleges költségeket, így még a 21 milliárd forintos ár is felül van tervezve. A pályázók főleg azért neveztek meg ilyen magas árat, mivel már eleve beárazták "a késedelmi kötbéreket". Az ugyanis már most kijelenthető, hogy a hidat nem lehet 2010 szeptemberéig átadni a gépkocsiforgalomnak. A megoldás az lenne, ha módosítanák a határidőt, és új ajánlatokat kérnének be. Ezek már lényegesen olcsóbbak lennének, mivel a határidők tarthatósága miatt nem foglalnák magukba a késedelmi kötbéreket. Az újabb pályázat csak néhány hónapos csúszást jelentene, ennyit pedig még kibír a Margit-híd."

Szóval a Főmterv ÁLTALÁBAN 20-30%-kal felülbecsül? Vagyis a Főmterv 13 milliárdos száma is felülbecsült?! Akkor miért nem hallottam még olyan sajtótájékoztatóról, ahol nagy büszkén bejelentették, hogy a Főmterv számításainál 30%-kal kevesebbe került a felújítás vagy az építés?

Ez a nagy sietség, hogy az önkormányzati választásokra meglegyen a híd, a legszebb Combino botránysorozatot juttatja az eszembe, amikor 2006 nyarán minden napra jutott egy-egy újabb botrány, mert rohamtempóban kellett forgalomba állítani a villamosokat a választás miatt...

És hogy miért a sokadik csődje ez a fővárosi vezetésnek? Csak ennek a hétnek (!) az eseményei:
-Demszky szerette volna, ha a nyári szünet idejére a Pénzügyi Bizottság helyett egy személyben Ő maga dönthetett volna a közbeszerzési ügyekben. Mivel határozatképtelenség miatt többször nem volt érvényes a Pénzügyi Bizottság, és a közbeszerzési előírások szerint, ha a főváros nem hirdeti ki határidőre egy adott közbeszerzés eredményét, akkor 10 napon belül a biztosítékot vagy annak a dupláját kell megfizetnie az ajánlattevőnek. A 13 tagú bizottságból 3-an (!!) jelentek meg, fideszes egy sem, miközben mondjuk a Thököly út felújításáról kellett volna dönteni! Köszönjük, hogy tovább rázkódhatunk a piros 7-es buszon! Amúgy a Bizottságnak 3 (!) ülésnapja lenne július-augusztusban, de nem látják biztosítottnak, hogy határozatképes lesz ...
Mégis, milyen politikus az, aki nem tud bemenni 3 ülésnapra ebben a 2 hónapban?! Szerencsére Demszky ötletét leszavazták, de jól mutatja hogyan (nem) működik a fővárosi vezetés.

-Tegnapi hír, hogy a budai rakparti 19-41-es villamos átadását márciusra ígérték, de a cég halogatja az átadást. A pálya amúgy már teljesen kész van, a villamospótló busz pedig 30 perc alatt teszi meg azz az utat, ami villamossal 6 perc. Szerencsére az ülésen kiderült, és most idézem, mert erre már megint azt kell hogy mondjam, hogy ilyen ország nincs, hogy "a vonal átadásának időpontjáról más információkkal rendelkezik a főváros, és más információkkal a BKV, ezért nem lehet tudni, mikor lehet villamosra szállni."



140 komment • Trackback (1)


http://vastagbor.blog.hu/2009/06/26/demszky_sokadik_elkurasa_a_margit_hid#more120 7152
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Személyre szabott törvénymódos
  2009-06-26 22:49:58, péntek
 
  Személyre szabott törvénymódosítás?

http://vastagbor.blog.hu/2009/06/24/szemelyre_szabott_torvenymodositas

2009.06.24. 09:01

Nézzük időrendben az eseményeket, aztán gondolja végig mindenki magában, zörög-e a haraszt ...

1. Az Országgyűlés 2008 végén elfogadta a 2008. évi LXXXI. törvényt, amely amnesztiát hirdet az úgynevezett adóparadicsomokba menekített vagyonokból származó jövedelmekre. A jövedelem 10%-os adó megfizetésével legalizálható, ehhez csupán annyi kell, hogy a pénzen államkötvényt vásároljanak. A tulajdonosnak erre 2009. június 30-ig van lehetősége.

2. Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke június 8-án - egy ellenzéki kérdésre adott válaszként - jelentette be a parlamentben, hogy a ciprusi cégében lévő befektetéseit a lehető leggyorsabban értékesíti, a pénzt hazautalja, a társaságot pedig megszünteti.

3. Podolák György (MSZP) a Gazdasági Bizottság elnöke önálló indítványban azt javasolta a Bizottság június 16-i ülésén, hogy az 1-es pontban szereplő dátum legyen kitolva a 2009. december 31-ig, valamint az adóamnesztia terjedjen ki az az osztalék mellett a külföldön szerzett kamatjövedelemre, az értékpapír-kölcsönzés, a deviza, tőke- és kamatcsere, valamint az árfolyamnyereség jövedelmére is.
Podálak azt állította, hogy "mikor a módosítás készült, neki fogalma sem volt arról, hogy Simor András ezen a területen működik. A kidolgozáskor a kisvállalkozókat tartották szem előtt."

Nem mellékes információ:

Ha nem fogadják el Podolák "kisvállalkozókat tartom szem előtt" Gyuri törvénymódosítását, akkor szegény Simornak a 10 százalék "amnesztiadó" megfizetése helyett 25 százalék forrásadót és 14 százalék járulékot kellene fizetnie a hazahozott vagyona után.
900 millió - 10 % = marad 810 millió
900 millió - (25% + 14%) = marad 549 millió

810 millió vagy 549 millió forint?
Megér-e egy törvénymódosítást, hogy Simor Andrásnak 261 millió forinttal több maradjon?

Ennyire szereti az MSZP Simort?
Valószínűleg igen, hiszen Simor a havi 7,8 millió forintos fizetése mellett másodállást vállalt. Simor András a Zeneakadémia gazdasági tanácsának elnöke, tisztségéért vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó egymillió forintot, a jegybank közlése szerint viszont csupán havi 150 ezer forintot kap. Ami kicsit cinikus, mert az ember csak tudja, hogy mennyit keres, még ha "másodállásban" is. Amúgy a fizetést az oktatási tárcától kapja, ami picikét necces ...

Simon Attila alkotmányjogász szerint "a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló 2001. évi LVIII. törvény szerint az MNB elnöke további munkaviszonyt vagy munkavégzésre irányuló további jogviszonyt nem létesíthet. Ráadásul az eset súlyosabb egy átlagos összeférhetetlenségnél, a jegybankelnök ugyanis a kormány egyik tagjától, az oktatási minisztertől kap havi juttatást, ez pedig megkérdőjelezi az MNB elnökének függetlenségét."

Biztos "rászorult" anyagilag, azért vállalta el ... jaj, csak jönne már haza valahogy az a pénzmagocska Ciprusról ... nem könnyű ám kijönni havi 7,5 misiből ... vagy talán a jegybankelnöki munkakör nem tölti ki a napi 8 órát, és szakmai kihívásra vágyott ... vagy nem akadt erre a pozira alkalmasabb ember ebben az országban ... sok a lehetőség!


127 komment
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levél Szaddam Husszeinhez
  2009-06-26 22:44:22, péntek
 
  EGY ARAB ASSZONY KESERGÉSE


Levél Szaddam Husszeinhez

Amikor hallok egy hírt, egy ítéletet vagy egy történetet, ami mélyen megérint, megkövülök.
Általában nem tudok rá rögtön reagálni, képtelen vagyok összeszedni a gondolataimat és az érzéseimet. Időbe telik, amíg leülepedik bennem, megemésztem és befogadom.
Nem vagyok újságíró, nem tudok beszámolni ,,dolgokról" Egy tudósításhoz bizonyos mértékű pártatlanság szükséges, és amikor Irak jön szóba, én nem vagyok tárgyilagos.
Elfogult vagyok.
Rettenetesen elfogult.
Egy ilyen hírt kaptam tegnap. Az Ön kivégzéséről. Szaddam Husszeinként szólítom, Uram. Bár még mindig Irak törvényes elnökének tekintem, engedje meg, hogy elhagyjam a formalitásokat. Felejtsük el a címeket, rangokat és hasonlókat.
Amikor eljön a halál, nincs helye protokollnak.
A halál ereje mindent helyrebillent - előtte mind egyenlők vagyunk.
A halál nem ismer királyokat, államfőket, tábornokokat.

Lecsap, majd eltűnik. És ezt Ön is tudja. Hátra csak az örökség marad. Szavakból és tettekből álló örökség.
Amikor összehasonlítom az Ön hagyatékát az amerikaiéval, george bushéval, azt látom, hogy Ön az utolsó leheletéig hű maradt a szavához.
Nem érdekel, mit mondanak Önről.
A hatalmi visszaélések és túlkapások, a Dujail-ek, Anfal-ok, vagy a hatalmasra felfújt melodrámák több, tökéletesen összefűzött része.
Én egy igazságot ismerek, Uram.
Azt, hogy Ön Irakban maradt, míg mások elmenekültek.
Nem keresett menedéket az Egyesült Államokban, Egyiptomban vagy Jordániában, mint a többiek. Nem kötötte fel az útilaput, és nem mentette a millióit. Itt maradt, és nekem csak ez számít.
Bocsásson meg Uram, nem vagyok egy túl bonyolult asszony. Egyszerű nyelvet beszélek. A szív nyelvét. Manapság már alig ismerik ezt a nyelvjárást.
De érzem, hogy állítólagos keménysége ellenére, Ön igen.
Tudja, apám a halála előtt mondott nekem néhány mondatot, amelyek azóta is a fülembe csengenek. Azt mondta: Lányom, sok minden megtörténik még ebben az életben. Sok megpróbáltatással és hibával szembesülsz majd. De egy dologban biztosnak kell lenned. Hogy soha nem veszted el a tisztességedet és a becsületedet. Ahogy ezeket ELADOD, eladod a lelkedet is. És attól kezdve már csak lefelé visz az út.
Uram, boldog vagyok, hogy Ön egyikről sem mondott le. Ezzel segített nekünk is megőrizni az érintetlenségünket.
A többiek miatt, pedig ne aggódjon. A történelem süllyesztőjében végzik. Gonosztevőkként, spekulánsokként, eretnekekként, megalkuvókként és álszentekként fogják emlegetni őket. Sajnálom, hogy így kell beszélnem olyan emberekről, akikben Ön hisz.
De ez az igazság.

Engedjen meg egy példát, Uram. Hisz még az úgynevezett ítélőszéke is egy volt ügyvédből, egykori pincérből és néhai tolvajból áll. Ez nem egy ítélet, ez egy cirkusz, egy állatkert.
És ők az állatok.
És az fáj a legjobban, hogy ismét sikerül lemészárolniuk egy igaz irakit.
Egy igaz irakit a több ezerből. Aki Ön.
Elfogadom, hogy megvoltak a gyengéi. Egy sötét oldala. De ez mit sem számít ahhoz képest, amit a ,,szabadság földje" jelent nekünk.
Még az Ön árnyéka is egy napsugár, Uram.
Egy barátom, aki nem iraki, nem arab, és nem is muzulmán, ezt írta nekem: ,,Egy el nem múló görcs van a gyomromban. A nővérem sírt, amikor meghallotta az ítéletet. Hogy merészelik? Ez lenne a Fehér Ember által kirótt, nagy, közös ítélet? Nem fogok hallgatni!"
Egy másik verset írt a tiszteletére, pedig Angliában él. És mások még többet írtak.
Még azok az irakiak is, aki elhagyták az országot, és ismerik a száműzetés kínját, felháborodtak?
Belátom, hogy a szavak már semmit nem érnek. De szeretném, ha tudná, hogy nincs egyedül.
Uram, ha megengedi, képzeljen el valamit. Képzelje el, ahogy barbár hordák áradnak az óceánokon át. Képzeljen el elvakított birkanyájakat a határokon túlról, feketében. Képzelje el, ahogy az Ön által oly ékesszólóan magasztalt Föld összes söpredéke fellázadna és összefogna Ön ellen. Mit lenne Önnel? Hőssé válna. Azzá vált.
Ha az egész hadsereg, az összes álszent és áruló féreg összeesküdött is Ön ellen, csak azért történt, mert Ön igaz maradt valamihez.
És a sötétség gyűlöli az igazságot.
Azt mondják, hogy Ön önkényuralmat és diktatúrát épített.
Nézze meg őket most.
Nézze, ahogy általuk a terror elárasztja az utcákat.
Ott van minden házban és minden sarkon.
Azt mondta, hogy a nők ennek az arab nemzetnek az úttörői. Nézzen ránk most.
A szexuális együttlét nemi erőszakká vált, az oktatást felváltotta a cenzúra, míg társadalmi életünkből erőszakos háziasítás lett.
Azt mondta, az oktatás a haladó nemzet jelképe. Az iskoláink és egyetemeink üresek, míg elméinket elfojtják és megölik.
Azt mondta, az egészség mindenkinek ingyen jár. A kórházaink omladoznak, orvosaink tömegével menekülnek.
Azt mondta, a kurdok a barátaink, most viszont izraeli orvlövészeknek képezik őket.
Azt mondta, a keresztények és a muzulmánok adják Irak sokszínűségét. A keresztények most ezrével menekülnek, a templomok pedig üresen állnak.
Nézzem rám, Uram. Irak csodálatos mozaikjának egy darabja vagyok. Félig muzulmán, félig keresztény. És a muzulmán felem egy része síita, ha pedig mélyebbre ás, talál kurd, amerikai, török, káldeus és arab gyökereket is.
Hol van az én helyem, Uram?
Ön hamarosan megtalálja a sajátját. Mint egy madár, aki az égben rak fészket.
Eközben én itt maradok, és várom, hogy rám kerüljön a sor. Addig is kétségbeesetten keresem a helyet, ahol lehajthatom fáradt fejem. De nem találom.
Uram, azt hallottam, hogy 36 órán belül kivégzik.
Időben, még a mi áldozati ünnepünk, az Eid előtt.
Ön azt mondta, hajlandó feláldozni magát Irakért.
Még mindig hiszi, hogy megérdemlik?
Irigylem a hitét.

Nyugodjon békében, én igaz Irakim.

Layla Anwar

2006. december 28.

Szittyakürt 2007. január-február
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elegáns-e adótörvényt elfogadn
  2009-06-26 22:40:44, péntek
 
  Elegáns-e adótörvényt elfogadni 2011-re?

2009.06.23. 07:52


Egy hivatalban lévő kormány olyan törvényt hoz, amilyet csak akar. Pontosabban olyat, amelyet a mögötte álló politikai erők a parlamentben megszavaznak, és amelyet nem szégyell. A Bajnai-kormánynak egyelőre megvan a parlamenti többsége, szégyenérzetének hiányát pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy egyáltalán még hivatalban van: következésképpen beterjesztett és elfogadtatott javaslatai törvényesek, beleértve a jövő évi adótörvényeket.

Tegnap azonban jelentősen túllépték hatáskörüket, amikor elfogadták ,,az SZDSZ frakcióvezetője, Kóka János által jegyzett - módosító indítvány, amely a 2011-es személyijövedelemadó-táblát kőbe vési. Eszerint 2011-ben 15 millió forintig 17 százalékos lesz az szja-kulcs, és csak a 15 millió forint feletti adóalaprész után kell 32 százalékos szja-t leróni" (Index).

A tudósítás így persze nem igaz: a 2011. évre majd a leendő új kormány fog adótáblát készíteni, tehát messze nincs kőbe vésve, és annyira sem lesz betartva, mint a többi ,,kőbe vésett", ez előre látható. És éppen ezzel van a baj.

Egy ilyen kormánynak, mint a Bajnaié, amely legjobb/legrosszabb esetben is háromnegyed év múlva menni fog, amelynek tartós létét még olyan nagyágyúk is megkérdőjelezik, mint Szekeres vagy Lendvai, nem lenne szabad 2011-re adótáblát elfogadnia. Ez nemcsak nem elegáns, hanem egyenesen aljasság. Bár ez utóbbi tekintetben nem meglepő.
A beterjesztő Kóka és az igennel szavazó képviselők sem hülyék annyira, hogy ne tudnák: a javaslatból nem lesz semmi. Akkor mire jó, ha megvalósulására nincs esély: valójában még a leendő kormány gazdasági mozgásterét sem szűkítik.

Ez a javaslat nem más, mint ravasz, sunyi politikai húzás. Olyan, mint 1998-ban a nyugdíj-ügy volt. Akkor az Orbán-kormány megváltoztatta az előző kormány bukása előtt közvetlenül elfogadott nyugdíjtörvényt, s utána éveken át szajkózták a szocik: Orbán elvette a nyugdíjasoknak járó pénzt, sőt, a 2002-es választásokon egyik kampányígéretük volt ezek visszafizetése (amit meg is valósítottak, sajnos).

A most elfogadott 2011-es adótábla épp ilyen akcióknak ágyaz meg. Az SZDSZ felélesztheti az adócsökkentés pártjáról szóló legendát, elhúzzák a mézesmadzagot a társadalom többsége előtt, majd amikor a Fidesz más adótáblát fog elfogadni, akkor kezdődik a mutogatás a csúnya Orbán Viktorra aki, százezreket lopott ki a ,,zemberek" zsebéből.
Na, többek közt ilyen aljasságok miatt kellene a mai kormánypártokat elzavarni 2-3 ciklusra.



24 komment

http://sasika61mondja.blog.hu/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A neoliberalizmus és Bajnai pr
  2009-06-26 22:32:29, péntek
 
  Farkas Péter: A kutya és az eb, valamint Jupiter és a kisökör (A neoliberalizmus és Bajnai programja)
csütörtök, 2009. június 25.

,,A magyar közgazdász társadalom szinte egésze, pártpreferenciára tekintet nélkül továbbra is a tőke hatékonyságát szolgáló piacok rendezőképességébe vetett hit hódolója, annak ellenére, hogy az elmúlt húsz év tapasztalata az elmélet által ígért eredményeket nem hozta."

Róna Péter

Farkas Péter: A kutya és az eb, valamint Jupiter és a kisökör (A neoliberalizmus és Bajnai programja)

Azt akarják elhitetni, hogy a parlamenti főerők homlokegyenest különböző gazdaságpolitikát képviselnek. Ugyan kérem!

Hát nem együtt dolgozták ki a Reformszövetség neoliberális megszorító reformprogramját? Az emeszpés szociálliberális Békesi László, egykori pénzügyminiszter vezette a gazdaságpolitikai munkacsoportot, a reálgazdasági munkacsoportot pedig a fideszes kormány egykor volt gazdasági minisztere, Chikán Attila! A Reformszövetségben pedig mind a 9, különböző árnyalatú ,,munkaadói" szövetség részt vett, tehát a tőkésosztály egésze képviselve volt. Itt kérem nincsenek valós különérdekek, itt a vállalkozó osztály egészének érdeke formálta a gondolatokat! Még mutatóban sem volt a ,,csapatban" munkavállalói érdekvédő szervezet, szakszervezet!

A Fidesz persze politikai-hatalmi megfontolásokból úgy tesz, mintha egészen más politikát követne. Mintha nem a neoliberális megszorítások híve lenne. Egymillió munkahely megteremtését vetíti elénk. Nagyon szép, nagyon kívánatos. De mibúl? - hogy a régi szlenggel éljek. Hiszen a Fidesz is adócsökkentést hirdet! Nyíltan bejelentették, hogy a GDP költségvetési újraelosztását 42%-ra szűkítenék - elsősorban az adócsökkentések révén. Ebben az esetben az immár jobboldali kormány mozgástere is a nullával lenne egyenlő, a gazdaság, a munkahelyteremtés ösztönzésére nem lenne egy fillérje sem. Hogy több pénz marad a tőkéseknél, majd ők beruháznak? Ezt a szöveget a politikai paletta túloldaláról is hangoztatják. A valóság azonban az, hogy ezt a leegyszerűsítő és mechanikus nézetet már az egyik IMF tanulmány is cáfolta. Még békeidőben sem biztos, hogy a pótlólagos tőkejövedelemből munkahelyteremtő beruházás lesz - éppen az elmúlt évtizedekben vált szinte beláthatatlan méretűvé a tőke spekulációs befektetése! Miért ruháznának be a vállalkozók, miért teremtenének munkahelyeket a válság idején?

Akárhogy is tagadják demagóg módon a jobboldalon, a mai parlamenti pártok alapjában véve csak a neoliberális megszorító politikában, csak a jövedelmeknek a tőke javára történő átcsoportosításában, a piac rendteremtő erejének illúziójában tudnak gondolkodni. A jelenlegi politikai főerők tehát neoliberálisan egyívásúak: egyik kutya, másik eb! S persze a kiskutyák is ugyanígy csaholnak. A nyíltan neoliberális SZDSZ-nek már két évtizede ez a főprofilja, az MDF pedig hatalmas piruett után most az ultraliberális Bokros Lajosba kapaszkodik! Tombol az őszintétlenség. Az igazság ugyanis az, hogy a dolgozó, a nyugdíjas és a periferizált, szociális gettóban vergődő tömegek terheinek növelése árán a tőkésosztály terheinek csökkentése elsősorban a vállalkozók válságban elszenvedett veszteségeinek pótlását szolgálja! A profit(ráta) fenntartását!

A Reformszövetség programjától pedig egyenes út vezetett a Bajnai programig. A Reformszövetség adó- és járulékrendszerrel foglalkozó munkacsoportját pl. (a válság miatt leszerepelt nagy nemzetközi üzleti tanácsadó, könyvvizsgáló és minősítő cégek egyike) a Deloitte most leköszönt magyarországi elnök-vezérigazgatója, Oszkó Péter vezette, aki ma már az új Bajnai kormány pénzügyminisztere, és megvalósíthatja reformszövetséges adókoncepcióját. A Reformszövetség hangadói most elégedetten nyilatkoznak a Bajnai féle megszorításokról, mivel az már több százmilliárd forinttal erősebben fogja vissza a kiadásokat, mit az eredeti reformprogram. (Gyurcsány lemondásának lényege éppen az volt, hogy lehetővé tette a még határozottabb restrikciót.)

S miért baj a restrikció? Miért lenne baj, hogy a költségvetési kiadások visszafogásával a maastrichti kritériumok közül teljesülni fog a GDP arányában mért 3%-os hiánylimit?

A magyarországi politikai erők nem akarják észrevenni, hogy tektonikus változások zajlanak a világgazdasági válság nyomán a fejlett országok gazdaságpolitikájában, gazdaságfilozófiájában. Mintha az elmúlt hónapokban nem járatódtak volna le széles körben az elmúlt évtizedek uralkodó közgazdaság-elméleti doktrínái. Mintha a válságos helyzetben a legfejlettebb kapitalista centrumokban nem tértek volna vissza jelentős mértékben az állami szerepvállalásos, un. keynesi gazdaságpolitikához. A fejlett kapitalizmus országaiban előre menekülnek: gazdasági csomagokkal, fogyasztásösztönzéssel, munkahelyteremtéssel és az állam gazdasági és ellenőrző szerepének erősítésével, esetenként államosítással. Ma a válság kezelésében éppen az állam nagyobb szerepe és nagyobb jövedelme jelenti a reformot! Tehát - ilyen értelemben - a magyar kormány reformellenes politikát folytat: nem vonja le az elmúlt évtizedek és a jelenlegi válság intő tapasztalatait, a régi lejárt receptet akarják újra használni. Mára már mindenki ,,elfelejtette"?: 3-4 hónappal ezelőtt még az EU figyelmeztette Magyarországot, hogy a válság körülményei között nem szabad az átlagos adószintet csökkenteni!

Az elhallgatásokért és a hamis sugallatokért azonban a nemzetközi szervezetek és a fejlett országok elitjei is felelősek. Míg magukat állami módszerekkel mentik (akár 13 %-os államháztartási hiány mellett, mint az USA, vagy Nagy-Britannia), a periférikus, tőlük függőségben lévő országokban - pl. az IMF az adósságnövelő újabb áthidaló hitelekért cserébe -, továbbra is megszorító politikát követelnek meg. Ma már az Európai Unió sem ismétli az előbb említett figyelmeztetését. Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek!

A centrumországok gazdaságfilozófiai fordulatának van egy másik ösztönzője is: a társadalmi béke biztosítása. A Bajnai féle reformcsomag, a szociális megszorítások egyik legdurvább vonatkozása éppen az, hogy nem számol a jelenleg igen feszült belpolitikai helyzettel sem. Kormányzati szinten szemellenzőt vettek fel. Hát nem látják, hogy a társadalom jövedelmeinek elosztásában már nem szabad feszíteni a pattanásig feszült húrt? Nem akarnak szembenézni azzal a történelmi tapasztalattal sem, hogy az egzisztenciájában megingott munkanélküli, marginalizált és ma már alultáplált százezrek könnyen a jobboldali demagógia foglyaivá válnak. Hát nem látják, hogy a rasszista bűnbakkeresés, a cigányozás, a szegények kriminalizálása, a fasiszta szervezetek erősödése már a most is súlyos társadalmi rendszerválság jele? A vállalkozók közül pedig egyesek a rasszista, jobboldali szélsőséges csoportokat finanszírozzák, hiszen azok elterelik a figyelmet a társadalmi feszültségek társadalmi okairól. A politikai erők nem akarják látni, hogy a szociális megszorítások akár súlyos társadalmi robbanáshoz vezethetnek. Nagy a felelőssége az ilyen helyzetben a politikusoknak, a kormánynak. Sajnos nincs jele annak, hogy ezzel tisztában lennének.

Vegyük szemügyre a legszélesebb tömegeket érintő jövedelemszűkítő intézkedéseket! A Bajnai programban a családi pótlék, a GYES és a GYED megszorításai összesen évi 85 milliárd forint megtakarítást hoznak a költségvetésnek, miközben százezrek válnak vesztessé, köztük Magyarország legszegényebbjei, a már ma is alultáplált, sőt esetenként éhező családok, gyermekek. Skandalum, lelkük rajta! Az idősektől (egységesen!) megvont 13. havi nyugdíj, a közalkalmazottaktól elvont 13. havi fizetés együtt durván évi 350 milliárdot jelent. Mindez eltörpül azokhoz az indokolatlan, és a tőke javára egyoldalúan juttatott támogatásokhoz képest, amelyeknek visszavonásáról a válsághelyzet és a költségvetési hiány ellenére szó sincs. Ha például a legnagyobb, többnyire külföldi társaságok adókönnyítéseit visszavonnák, az előbb jelzett összegek többszöröse folyna be a költségvetésbe. A felmentések és mérséklések folytán ugyanis átlagosan kevesebb, mint 10%-os társasági, azaz profitadót fizetnek az itt működő transznacionális társaságok.

Lehet a neoliberális, egyoldalúan tőkeérdekű kormányzati gazdasági és szociális megszorító programnak alternatívája! Az ATTAC Magyarország Egyesület Tudományos Tanácsa ,,90 fokos fordulat" címmel kidolgozta egy új, nem neoliberális gazdaságpolitika főbb irányait. Ez egy többszektorú (állami, szövetkezeti, hazai és külföldi magán-) gazdasági és társadalmi modell, amelyben a termelés célja mindinkább a társadalom szükségleteinek kielégítése és nem a profit minden áron való növelése. Politikai akarat esetén a nemzetközi feltételek szabta szűk mezsgyén belül is lehetséges a válság által okozott kár mérséklése: állami ösztönzéssel és számonkéréssel, hosszabb távú fejlesztési célokkal (gazdasági programozással), régi-új növekedési pólusok beindításával (mezőgazdaság és élelmiszer-feldolgozás, vízgazdálkodás, turizmus, térségi infrastruktúra, stb.), azaz az értéktermeléssel és főleg a költségvetési kiadásokat csökkentő, bevételeit növelő munkahelyek létesítésével. Ebben a modellben az egyoldalú restrikció ellenében az előremenekülés, a költségvetési kiadások csökkentésének elsődlegessége ellenében középtávon a munkahelyek megőrzése, a jövedelemteremtés, a költségvetési bevétel növelése, a gazdaság fékezése ellenében az előre menekülés kerül előtérbe. Ezt nevezik anticiklikus és szociálisan szenzitív (érzékeny) gazdaságpolitikának.

Ne hátra, előre meneküljünk!

Dr. Farkas Péter: http://www.vki.hu/efarkas_peter.shtml

(Megjelent: A KÉZFOGÁS 2009. áprilisi száma)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Moszkva: Irán elszigetelése té
  2009-06-26 22:22:38, péntek
 
  2009-06-26. 08:23
Moszkva: Irán elszigetelése téves megközelítés




Oroszország elutasította az iráni rendszer elszigetelését, Ahmadinezsád pedig felszólította az amerikai elnököt, hogy ne avatkozzon Irán belügyeibe.
Oroszország elutasította az iráni rendszer elszigetelését, Róma és Párizs pedig "határozott" álláspontot szorgalmazott csütörtök este Triesztben a hét legfejlettebb ipari ország és Oroszország külügyminiszteri szintű tanácskozásán.
Olasz kollégájával, Franco Frattinivel folytatott megbeszélése után Szergej Lavrov orosz külügyminiszter úgy vélte, hogy "Irán elszigetelése" "téves megközelítés".
Arra a kérdésre válaszolva, hogy a G8 külügyminiszterei elítélik-e az iráni elnökválasztást követő "erőszakot", Lavrov leszögezte: "senki sem akarja elítélni" úgymond az iráni választási folyamatot.
Frattini ennek ellenére meggyőződését fejezte ki, hogy a tanácskozás záródokumentuma "elítéli" majd "az iráni erőszakos cselekményeket".
Nicolas Burns amerikai külügyi államtitkár, aki a könyökműtéten átesett Hillary Clintont külügyminisztert helyettesíti, várhatóan csütörtök este tart kétoldalú találkozót Triesztben Szergej Lavrovval.




Megtámadták Irán svédországi követségét; Obama Merkellel ítélte el az erőszakot (nem az irakit és az afganisztánit)
Tüntetők megtámadták péntek délután Irán svédországi nagykövetségét - jelentette a svéd STV televízió. Barack Obama amerikai elnök felháborítónak nevezte az iráni hatóságok erőszakos fellépését a békés tüntetők ellen pénteken, miután a Fehér Házban fogadta Angela Merkel német kancellárt.
A riport szerint mintegy 150 ember, köztük több álarcos próbált bejutni a képviselet épületébe, amely Stockholm mellett van. A rendőrség járőröket küldött a helyszínre. Sérültekről nem tudni.
Korábban már több tüntetés is volt a nagykövetségnél, de azok békések voltak.
Barack Obama amerikai elnök felháborítónak nevezte az iráni hatóságok erőszakos fellépését a békés tüntetők ellen pénteken, miután a Fehér Házban fogadta Angela Merkel német kancellárt.
"Egy hangon beszélünk" - jelentette ki Obama, aki az iráni helyzetről is eszmét cserélt vendégével. "Elítéljük (az erőszakot)" - szögezte le.
Az iráni népnek joga van a gyülekezéshez, véleményének szabad kifejezéséhez, ezek általános törekvések - mondta. Az "iráni hatalom brutalitásáról" és a "szabadságra törekvő iráni nép bátorságáról" beszélt.
Merkel is kiemelte: az iráni népnek joga van a békés demonstrációkhoz, "szavazatainak összeszámolásához". (!)


(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Robbant a Királyhágó-bomba 
  2009-06-26 22:16:31, péntek
 
  2009-06-26. 19:47
Robbant a Királyhágó-bomba - kivételesen fideszes megakorrupciót leplezett le a Magyar Nemzet

Bizony...A Magyar Nemzet meglepetést okozott a Fidesznek. Most kivételesen rosszat. Az olvasóknak pedig jót, ugyanis leleplezte Pokorni Zoltán XII. kerületi fideszes polgármester gigakorrupciós tervét.
Ennek lényege dióhéjban: a Királyhágó térre és Királyhágó utcára akarják zúdítani a kocsiforgalmat, mert a ködös jövőben a Márvány utcát sétáló utcává akarja alakítani Pokorni. A több milliárdos projektnek egyetlen haszonélvezője lenne. A Budapest Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt., amely háromszintes mélygarázst épít majd. A ,,rendezés" következtében a környék lakói nem tudnak parkolni az átalakított területen. Őket tárt kapukkal várja a BIF fizetős garázsa.
A BIF fő tulajdonosa a milliárdos Schmidt Mária, aki néhány éve elhunyt férjétől, a minden párttal nagyokat mutyizó zsidó Ungár Andrástól örökölte a BIF részvényeinek nagy részét is.
Schmidt Mária a Terror Házának igazgatónője.



Pokorni Zoltán, aki stábját teljes mértékben faji alapon választja ki, vagyis nála mindenki zsidó, az üzletet levajazta Orbán Viktor volt főtanácsadónőjével, a testi szétesés progrediáló fázisába került Miss Holocausttal.
Érdekesség: Pokorni az elmúlt hetekben újságcikkeknek álcázott reklámokban hirdette a Királyhágó tér átalakításának előnyeit a Heti Válaszban, a Magyar Hírlapban és a Magyar Demokratában. Aki június 26-án rápillantott a Mi lesz veled, Királyhágó tér? címen a Magyar Nemzetben megjelent cikkre, már automatikusan azt hitte, újabb Pokorni-Schmidt píár cikket olvas majd. Csodák csodája, az ellenkezőjével találkozott. Tényekkel és tények feltárásával.
Pokorni - Mr. Holocaust - egy gazember. De végre pőrén áll, mert leleplezték.

Alitea Guzmán - Kuruc.info


Kapcsolódó cikkünk:

- XII. kerületi tiltakozás Pokorni újabb barbár terve ellen



http://kuruc.info/r/7/42723/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pécs az izraeli nyugdíjas zsid
  2009-06-26 22:10:36, péntek
 
  Pécs az izraeli nyugdíjas zsidók paradicsoma lesz
2009. június 26. 18:13
HunHír.Hu-információ

Izraeli befektetőknek árusítják ki a Pécs-Pogányi repteret, és több használaton kívüli egészségügyi ingatlant Pécsett, az önkormányzatnál közvetítőn keresztül - tudta meg a HunHír.Hu. Több izraeli cég érdeklődött már több használaton kívüli ingatlan után izraeli cégnek. Biztos forrásból úgy tudjuk, érdekeltsége van az ügyben a volt izraeli nagykövetnek, aki közvetítőként is működik, és tartja a kapcsolatot Tel-Aviv és Budapest között. Ellene egyébként a saját hazájában is eljárás folyik vagy folyt.

Informátorunk szerint egy magyar közhasznú szövetség is benne van az ingatlanbizniszben. A Memfosz (Megváltozott Munkaképességűeket Foglalkoztatók Országos Szövetsége) jelenlegi megbízott elnöke, Bedő Lajos közvetít a volt nagykövet és az önkormányzatok között az értékesítés ügyében - közölte neve elhallgatását kérő forrásunk, aki hozzátette: több száz milliós beruházásról van szó.

A tervben szerepelt több nyugdíjas otthon felépítése, amelyeket több száz megfáradt izraeli nyugdíjas állampolgárral akarnak feltölteni. Feltételezhetően erről mind az MSZP, mind a Fidesz tud Pécsett.

A Memfosz jelen pillanatban árnyékként létezik, komoly tevékenységet nem igazán folytat. Úgy tudjuk, a korábbi elnöknek, Holler Lajosnak is volt már komoly ügye a hatóságokkal; a KUN-REHAB ügyében jelenleg is büntető eljárás folyik ellene. Van néhány jó szándékú kezdeményezés is egyébként, amely nem segíti a tanácsadóként jelenleg is a szövetségben dolgozó Holler Lajost. Ilyen a HandyTV, amely a megváltozott munkaképességű emberek munkához jutásában próbál segíteni. A nemes irányvonal azonban nem tudja a szövetség szekerét a helyes kerékútra terelni. Bedő őrnagy úr korábban államvédelmi tevékenysége révén komoly kapcsolati rendszerét tudja ennél az üzletnél kamatoztatni.


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=20634
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiskunlacházi gyilkos: "Az e
  2009-06-26 22:06:54, péntek
 
 

Kiskunlacházi gyilkos: "Az első nőt megerőszakolom" - képgaléria
2009. június 26., péntek 17:59 InfoRádió / MTI




Beismerte tettét P. József, akit a kiskunlacházi gyermekgyilkossággal gyanúsítanak - közölte a Pest megyei rendőrfőkapitány. A gyanúsított azt mondta vallomásában, hogy hazafelé tartva elhatározta: közösül az első nővel, akivel találkozik. Ez a nő a 14 éves H. Nóra volt



A 25 éves kiskunlacházi férfit, akit pénteken előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, a lakásán fogták el péntek hajnalban.


Kiskunlacházi gyilkos:
(2009.06.26.) (képgaléria)



A rendőrség közleménye szerint csütörtökön egy DNS-minta vizsgálatának eredményeként vált bizonyossá, hogy P. József a gyilkosság elkövetője.

Ármós Sándor főkapitány közölte: P. József egy diszkóból tartott hazafelé november 23-án, amikor megtámadta és megerőszakolta a lányt. Hozzátette: a férfi azért ölte meg áldozatát, mert megijedt, hogy meghallják a lány kiabálását.

A gyilkos a település művelődési háza közelében, egy ligetben ölte meg H. Nórát. Az eset nemcsak a kilencezres lélekszámú település életét kavarta fel, hanem országszerte megdöbbenést keltett.

A Népszabadság internetes kiadása szerint a nyomozók egy megerőszakolt nő vallomása alapján jutottak el H. Nóra feltételezett gyilkosához.

A honlap információi szerint a közelmúltban történt váratlan fordulat az ügyben, amikor kiderült, hogy a 14 éves lány meggyilkolásának helyszíne közelében korábban megerőszakoltak egy nőt, egy másikat pedig egy kapucnis felsőt viselő férfi követett. Utóbbi, amikor észrevette, hogy követik, telefonált és megszaporázta lépteit, ekkor követője lemaradt és eltűnt - írta a lap.

A megerőszakolt nő nem tett feljelentést, a nol.hu szerint akkor derült fény az esetre, amikor a helyben topogó nyomozás során "valaki elszólta magát a nyomozók előtt az esetről". A nő személyleírást adott támadójáról, ekkor másokkal együtt P. Józsefet is beidézték "rutin kihallgatásra".

A honlap szerint a festőként dolgozó férfi vörös haja szemet szúrt a rendőröknek, a tettestől származó DNS és a holttesten talált idegen szőrszálak alapján a rendőrség tudta, hogy egy vörös hajú férfit kell keresniük.

A 14 éves diáklányt, H. Nórát 2008. november 23-án gyilkolták meg Kiskunlacházán, a település művelődési háza közelében lévő ligetben.

Nincs más elkövető

Nincs más elkövetője a kiskunlacházi gyermekgyilkosságnak, mint a péntek hajnalban elfogott gyanúsított - mondta Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Bemutattak egy felvételt, amelyen az áldozat táskája, mobiltelefonja, nyaklánca volt látható, ezeket a tárgyakat a gyanúsított porszívójában találták meg. A felvételek alapján a gyanúsított lakása - amely a tetthelytől néhány száz méterre található - rendkívül elhanyagolt, szemetes.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy miért nem nevezik meg az elkövetőt, ha a 14 éves sértettet néven nevezték a sajtótájékoztatót tartó rendőrök, Ármós Sándor Pest megyei főkapitány azt válaszolta: a törvény nem ad lehetőséget arra, hogy a gyanúsítottat néven nevezzék, Nórát pedig nem ők, hanem a sajtó és a közvélemény nevezte néven.


http://inforadio.hu/hir/eletmod/hir-288090

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összeomlás szélén az MSZP
  2009-06-26 21:12:47, péntek
 
  Török Gábor: Összeomlás szélén az MSZP

2009. június 26., péntek 15:30 InfoRádió




A Vision Consulting igazgatója szerint az MSZP az összeomlás szélén áll, és csak a teljes vezetőségváltás lehet az egyetlen esély számára. Török Gábor politológus az InfoRádiónak azt mondta: a szocialista hatalmi harc miatt a kormány, a költségvetés és a reformok sorsa másodlagos jelentőségűvé vált a párton belül.



Az összeomlás szélén áll a Magyar Szocialista Párt, és egyelőre nem dőlt el a jövője - mondta az InfoRádiónak a Vision Consulting igazgatója. Török Gábor szerint az egyes, egymással rivalizáló szereplők harcában a kormány helyzete, a költségvetés vagy a reformok sorsa másodlagos jelentőségű.

A politológus úgy fogalmazott: nem biztos benne, hogy a szocialisták még képesek visszafordulni a lejtőn. Ha mégis van olyan forgatókönyv, amely megállítja őket a lefelé vezető úton, az feltehetően az eddig követett politikával való teljes szakítást tartalmazza - tette hozzá.

Ez a változtatás nem mehet végbe úgy, hogy csupán az eddigi vezetőgárdán belül osztják újra a helyeket - vélekedett Török Gábor. Az MSZP-nek csak akkor van - ha van egyáltalán - esélye a visszakapaszkodásra, ha a politikai és személyi téren is teljesen megújul - jegyezte meg.

Hanganyag: Nagy Tamás


http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-288049
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 389 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 477
  • e Hét: 2135
  • e Hónap: 18928
  • e Év: 151845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.