Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
A narancs megrohadt
  2009-06-06 23:22:27, szombat
 
  A narancs megrohadt ,a szegfű elszáradt ibolya is hervadozik, a kék madár már pecsenyének se jó, mert büdös .
így maradt a Jobbik, remélem győzelemmel ünnepeljük az estét és elmondhatjuk azt hogy erősek és összetartóak vagyunk . GYŐZZÖN A JOBBIK !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Roger Waters előadná A falat I
  2009-06-06 23:14:27, szombat
 
  Roger Waters előadná A falat Izraelben, ha bontanának
[2009. június 04. 13:01]

Roger Waters azok közé tartozik, akik ellenzik a Ciszjordániában felépített, mintegy 670 kilométer hosszú falat, amivel Izrael megpróbálja távol tartani a palesztin terroristákat. Ha lebontanák, szívesen előadná híres lemezét, amit a Berlini Fal lerombolása után is, jelképes erővel.

Forrás: AFP

Idén novemberben lesz a harmincadik évfordulója annak, hogy megjelent a Pink Floyd: The Wall című dupla konceptalbuma, amit nagyrészt Roger Waters írt. A híres lemez (és a belőle készült 1982-es film) ugyebár alapvetően az ember, sőt, a rocksztár saját maga köré épített, metaforikus falról szól - de például 1990-es előadása a Potsdamer Platzon, a valahai Berlini Fal helyén nyilvánvaló politikai jelentéssel bírt. (Azt a helyszínen 300 ezernél többen látták, és 52 ország tévéje közvetítette élőben.)

Valami ilyesmire vágyna Roger Waters (aki már régóta nem tagja a Pink Floydnak, de ha a nevet nem is, híres művét magával vitte) Izraelben is. Ciszjordániában 2002 óta nagyjából 670 kilométernyi falat / kerítést építettek fel, hogy távol tartsák Izraeltől a palesztin militánsokat. Azonban, mint azt persze Waters előtt sokan elmondták, ezzel a békés palesztin kereskedőket is kizárják, megfosztva őket a tisztes munka lehetőségétől, és így csak a radikálisok erősödnek. A zenész érzelmi húrokat is pengetett nyilatkozatában, amit egy palesztin menekülttáborban tett látogatása után adott: "Ha egy ilyesféle építmény előtt állsz, legyen az Dél-Afrikában egy fekete nyomornegyed vagy a varsói gettó körül, vagy Berlinben a hatvanas, hetvenes években - akkor ösztönösen tudod, hogy ez rossz dolog."

Úgyhogy Roger Waters szeretné, ha Izrael lerombolná a falat, és ebben az esetben szívesen előadná itt is a híres művet; mi több, ragaszkodna ehhez. A zenész legutoljára 2006-ban lépett fel az országban, és nagyon elszomorította mostani látogatásán, hogy alig tapasztalt valami változást; csak annyit, hogy még több lett az izraeli telepes a vitatott területeken.

http://quart.hu/cikk.php?id=3795
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pofára ejtett nemzedék
  2009-06-06 22:59:37, szombat
 
  A pofára ejtett nemzedék
2009-05-30 04:13:22

Több mint harmadik éve írom a blogom, de még soha ennyi reagáló emailt nem kaptam, mint a legutóbbi hírlevelemre. A múltkor ugyanis Fájni fog címmel írtam a gyökeresen átalakuló nyugdíjrendszer várható személyes hatásáról. Sokan most döbbentek rá, hogy mi is zajlik most a nyugdíjakkal kapcsolatban. Nem egy átmeneti szigorításról van szó, hanem egy tartós és teljes átalakításról. De nem ez volt a legnagyobb felháborodást kiváltó dolog a múltkori cikkemben.

Ebben a cikkben felvázoltam két alternatívát, az öngondoskodásból felépített saját nyugdíjat és az államtól várhatóan kapható nyugdíj-segélyt (93 euró). Ami nagyon sokakat megdöbbentet az a következő mondatok voltak: “Ha ön 50 alatti, akkor dönthet ez a két forgatókönyv közt. Ha ön elmúlt 50 éves, akkor kivételes esetektől eltekintve, Ön már nincs döntési helyzetben."

Természetesen - és jogosan - az ötvenes generáció írt nekem reklamáló leveleket.

Nagyapám mesélt annak idején egyik katonatársáról, aki egész fiatalon sikerült az első világháborúban még kijutnia frontra és hosszasan időzött vele az egyik szibériai hadifogolytáborban. Aztán koránál fogva szerencsétlenségére még éppen elérte a Don kanyarba tartó vonatot, és így másodszor is sikerült meglátogatnia Szibériát. Úgy érzem csak ez a nemzedék kevésbé szerencsés, mint a jelenlegi 50-es éveikben járók. Nézzünk pár dolgot a mostani 50-esekről:

* ők azok, akik az ötvenes-hatvanas évek szűkös körülményei köt nőttek fel
* ők azok, akik olyan sokan voltak (a jelenlegi gyereklétszám duplája!) hogy számukra sosem volt elég óvoda-iskola
* ők azok, akik sokáig úgy dolgoztak, hogy ugyan kevés fizetést kapnak, de remek nyugdíjuk lesz, a gyerekeik ingyen tanulhatnak, és a tanácstól kapják majd a lakást
* ők azok, akik nagy nehezen kiharcolták a rendszerváltást, majd mint túlkorosakat őket tették ki először a munkahelyükről
* ők azok, akik most azzal szembesülnek, hogy pont a nagy számuk miatt drasztikusan fel kell emelni a nyugdíjkorhatárt és le kell szállítani a nyugdíj összegét
* ők azok, akiknek senki sem szólt időben, hogy a nyugdíjukat maguknak kell megoldaniuk
* ők azok, akinek majd nyomorúságos öregkoruk intő példáját látva a későbbi nemzedékek már egészen másként élik majd az életüket

Nézzen végig ezen a listán. Ezek után mondja, hogy a “pofára ejtett nemzedék" kifejezés drasztikus...

Ha ránéz a korfára jól látja mi a dolog valódi oka. Ez a nemzedék, a baby boom, vagy Ratkó gyerekek hegyfokként ugrik ki a korfából.

A magyar népesség kor szerint

Mit tehettek politikusaink ezt látva? Miután erről már évtizedek óta mindenki tudta, hogy 2012 tájban a szociális rendszer össze fog omlani, rendkívül szellemes megoldást alkalmaztak. Még 1997-ben a Horn kormány idején meghozták a törvényt (a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény) ami drasztikusan változtatja a nyugdíjak összegén 2013 január elsejétől. Nem jókedvükből tették ezt, hanem mert egyszerűen ezzel a nemzedékkel már nem lehetett volna túlterhelni a már így is masszívan veszteséges nyugdíjkasszát.

Nem vidám dolog ez, de egy még sokkal sötétebb dolgot is elkövettek - erre nem hívták fel az emberek figyelmét. Így ez a nemzedék a boldog tudatlanság állapotában, teljesen felkészületlenül menetel 2013 utáni nyugdíja felé. És ez nagyon komoly felelőssége (pontosabban felelőtlensége) minden illetékesnek.

Ha Ön azt gondolja: “Ok, de hát még van tíz év a nyugdíjamig (egyébként is most jelentették be a nyugdíjkorhatár felemelését), ennyi idő nem elég valami megoldásra?" Sajnos ki kell ábrándítanom, ez az idő már nagyon kevés.
Ennek magyarázatául, most egy nagyon kis rész következik a pénzügyi tervezési műhelygyakorlat anyagából. (Ez most nagyon-nagyon durva rövidítés és egyszerűsítés lesz. Ha konkrétan az Ön esetét szeretné megnézetni, nyugodtan jöjjön be hozzánk és pontosan végigszámoljuk...)

Először is ahhoz, hogy valaki 100 ezer forint nyugdíj kiegészítést szeretne, ahhoz hatvan év felett alsó hangon 12 millió tőke megléte szükséges. Miből lehet ezt összerakni? Az éves megtakarítás igény 5 év időtartam alatt évi 2,2millió Ft, 10 év alatt évi 800 ezer forint , 20 év alatt évi 200 ezer forint , 30 év alatt évi 65 ezer forint .

A vulgáris pénzügyi meghatározás úgy szól, hogy Tőke = Pénz x Idő. Ez azonban nem igaz (sajnos/hála Istennek). Az idő szerepe sokkal fontosabb, mint a pénz, és ez a fenti számításból jól látszik. Ez mondjuk a magyarok többségének jó hír - időnkből több van, mint pénzünk.

Ez alól azonban a mostani ötvenesek kivételek. És itt látszik az ő csapdájuk. 100 ezer forint havi nyugdíj kiegészítés nem egy egetverő dolog. Ennek ellenére ehhez öt év alatt havi 200 ezer forintot kellene félrerakni csak erre a célra. Ez szinte lehetetlen. Még tíz év alatt is havi 70 ezer forint kellene. Még mindig szinte kivitelezhetetlen. (Akinek elég havi 100 ezer forint, az honnan rak félre havi 70 ezer forintot, 10 éven keresztül?) Ezzel szemben 30 év alatt ehhez nevetséges havi 5 ezer forint kell.

Ez a csapda: nem szóltak nekik időben és ezért most már megoldhatatlan helyzetben vannak. Meg kell mondanom - és ezzel minden kollégám is egyetért - kivételes esetektől eltekintve a most 50-esek nyugdíjhelyzete reménytelen. Ráadásul most vannak abban az élethelyzetben, hogy éppen túl vannak a gyerekeik felsőoktatásának és életkezdésének finanszírozásán, amire ők eleve nem is számítottak.

Mi a megoldás? Egyik levélíróm a legsötétebb humorral jegyezte meg: Egy előnye van az embernek, ha okos. Meg tudja majd magyarázni, az unokáinak, mennyi káros anyag van a Milka csokiban és ezért nem veszi meg nekik.

Apukám mondása: “Mindenki élete lehet példa. Legrosszabb esetben elrettentő..." Mindenki, aki ötven alatt van, azok számára ennek a generációnak a sorsa legyen intő jel. Tessék végre választani! Üljenek le egyszer és nézzék meg a saját lehetőségeiket!


Tovább a weblapra »

http://www.tothandras.hu/blog/index/2009-05-30/a-pofara-ejtett-nemzedek/
Szerző: dr. Tóth András
Címkék: Blog, Szubjektív, Tanulmányok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A demokráciánál ezért jobb a d
  2009-06-06 22:19:30, szombat
 
 


A demokráciánál ezért jobb a diktatúra!

**



Alvó képviselő miatt szavazhattak újra a budapesti közgyűlésben


http://mandiner.hu/cikk/alvo_kepviselo_miatt_szavazhattak_ujra_a_budapesti_kozgyu lesben


2009. június. 05. 17:06 | Szerk.: Rajcsányi Gellért


Abszurd közjáték a fővárosi közgyűlésben: alvó képviselő miatt szavazhatnak újra, a Fidesz kiakadt.
Elképesztő, ami a fővárosi közgyűlésben megtörténhet Tarlós István, a fővárosi közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője szerint : arra hivatkozva, hogy egy szocialista képviselő ,,véletlenül elaludt" újra lehet szavaztatni egy olyan kérdést, amelyet szavazathiány miatt korábban nem tudott elfogadni a testület.

Steiner Pál szocialista frakcióvezető szerint a főjegyző ezzel a poénos mondatával csak a kialakult feszültséget oldotta, ha pedig valaki alszik, akkor azt szerinte a közgyűlésről állandóan a büfébe kivonuló fideszesek között kell keresni. Steiner szerint egyre gyakoribb, hogy a Fidesz-frakció mondvacsinált okok miatt nem vesz részt a közgyűlés munkájában.

Alvó képviselő miatti újraszavazás (Index)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb fiaskó várható Szlovákiá
  2009-06-06 22:14:49, szombat
 
  Újabb fiaskó várható Szlovákiában

2009. június. 06. 20:54 | Szerk.: Márki Tamás

Rekordalacsony, 10% körüli lehet a szlovák EP-választás részvétele.

A választások eddigi menete azt mutatja, hogy az országos részvétel kevesebb lehet, mint 10 %. Legalábbis a Központi Választási Bizottság információi szerint. A választási részvétel Szlovákia második legnagyobb városában, Kassán is rendkívül alacsony, ahol valószínűleg nem éri el az öt évvel ezelőtti értéket sem.

"Konkrét adatot viszont még senki nem mond" - árulta el két és fél órával a választási helyiségek bezárása előtt Peter Trojan, a Kassai Körzeti Választási Bizottság jegyzője. Elmondása alapján Kassán 193 852 választásra jogosult személy él, az egyes városrészek pedig mintegy 1440 választási igazolványt adtak ki.

Voµby hrozia fiaskom, účas» zatiaµ prekročila 10 percent (Sme)

Online: Ostávajú posledné minúty na eurovoµby (Aktualne.sk)

via Körkép.sk
http://mandiner.hu/cikk/ujabb_fiasko_varhato_szlovakiaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titkolják a szocialisták az új
  2009-06-06 22:08:22, szombat
 
  Titkolják a szocialisták az újabb több tíz milliárdos elvonást

2009.06.06.-11:12:34
Az egészségügyi kormányzat eltitkolja a kórházak legfrissebb finanszírozási adatait - mondta pénteki sajtótájékoztatóján a Fidesz országgyűlési képviselője.

Pesti Imre szerint a kormány várhatóan újabb 50-60 milliárd forintnyi forráskivonásra készül. Az ellenzéki szakpolitikus szerint így csődbe jutnak a nem súlyponti kórházak.

A kórházak legfrissebb finanszírozási adatai már május 18-ára elkészültek, ám az egészségügyi miniszter azokat egyelőre nem hozta nyilvánosságra - mondta pénteken Pesti Imre. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint a kormány a ,,még súlyosabb európai választási vereséget" akarja elkerülni az adatok eltitkolásával.

A politikus információi szerint újabb 50-60 milliárd forintnyi forrást akar a kormány kivonni az egészségügyből. Pesti Imre szerint ezzel csődbe jutnak a nem súlyponti kórházak, de a súlypontiak is nehéz helyzetbe kerülnek. Az ellenzéki képviselő szerint szomorú, tragikus és elfogadhatatlan a titkolózás, hiszen a kórházaknak nem lesz elég idejük felkészülni a következő hónapokra. Pesti Imre szerint az adatok eltitkolása az orvosok további elvándorlását generálhatja.

,,A leggazdagabbak elkerülik az adófizetést"


A politikus hozzátette: nem működik a szolidaritási elven működő egészségügy, ha a leggazdagabbak elkerülik az adófizetést. Pesti Imre szerint Bajnai Gordon miniszterelnök, Oszkó Péter pénzügyminiszter és Simor András jegybankelnök személyesen is felelős az egészségügyben kialakult helyzetért.

FH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sztrájk készül az APEH-nál?
  2009-06-06 22:04:13, szombat
 
  Sztrájk készül az APEH-nál?

2009. június 6. 07:37:58

Akár sztrájkot is hirdetne az APEH szakszervezete, ha a kormány elvenné a hivatalnokok jutalmát. A prémiumról a vámhatóságnál sem hajlandók lemondani, az érdekképviselet itt is határozott fellépést helyezett kilátásba. A pluszjuttatások elvonásáról pletykák keringenek, amiket a pénzügyi tárca egyértelműen cáfolt. A felek szerdán egyeztetnek.

Az adóhivatal, valamint a Vám- és Pénzügyőrség berkeiben az a pletyka terjedt el, hogy a kormány el akarja venni e két szervezet dolgozóinak jutalmát. Emellett szárnyra kaptak olyan hírek is, miszerint a kabinet megkurtítaná a hatóságok működési költségeit. Kérdésünkre a Pénzügyminisztériumnál közölték: a kormány sem az idén, sem jövőre nem kíván hozzányúlni az adóhivatal és a fináncok úgynevezett mozgó béréhez, azaz jutalmához, továbbá a feladatok ellátásához szükséges fedezetet a hatóságok mindenkor megkapják - számolt be a Magyar Nemzet a szombati számában, melyben többet is megtudhat az ügyről.

Forrás: Magyar Nemzet Online

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=2&AID=0&Direkt=Sztrajk_keszul_az_A PEH_nal_58012
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország a magyaroké! R
  2009-06-06 22:02:06, szombat
 
  Magyarország a magyaroké! - Kit rekeszt ki ez a felhívás?


2009. június 6. 04:23:04

A JOBBIK használja az EU kampányában a címben szereplő jelmondatot, mire a liberális média és háttérpártja, számos háttérszervezet őrjöng és kirekesztést kiált. Óh, vajh, mi a nagy bajuk ezzel a mondattal?

Az elsődleges kérdés: kié egy ország? Bizony ez alapvetően felfogás kérdése. A pénzemberek azt gajdolják, hogy azé, aki megvásárolta. Mintha egy ország megvásárolható lenne - a pénzistenre esküvők szerint igen, a lakosok szerint azonban bizonyára nem.

És itt a lényeg.

A feudális alapfelfogású angolszászok szerint - a középkori szemlélet utóélése - egy földterület azé, aki azt birtokolja. Ha nincs birtokosa, akkor azé, aki azt magáénak nyilvánítja. Így kebelezte be az Angol Birodalom Ázsia nagy részét - különösen Ausztráliát, ahol a bennszülött törzsek nem birtokolták életterüket, hanem csak használták: éltek rajta! Azon a természettel összhangban gazdálkodtak - igaz, nem háborúskodtak, nem gyilkolták egymást a föld birtoklásáért, ami az angolszász urakról nem mondható el.

Magyarország, a Magyar Királyság már ennek a szellemnek a tudatában jött létre. A feudális birtokrend kijátszására hozta létre a Szentkorona Tanát, melyben az ország nem lehet személy birtoka, azt a Szentkorona birtokolja - azaz a feudális jogrend szerint Magyarország nem magára hagyott terület, amit az első megtalálója birtokába vehet -, a lakosság, a nemesség, a király azt csak használja. A a Szentkorona Tana a magyarság számára biztosította az országot: hogy ne lehessen ember fölé másik embert tulajdonosként kijelölni, a földterület elidegeníthetetlen volt. Magyarországon élő embert ne birtokoljon más ember - akár magyar, akár idegen. Ez a magyar föld őslakóinak - a ma magyarul beszélő egyszerű embereknek - a hagyományos, évezredekre visszanyúló, mondhatnánk az ősi emberi kulturális szemléletéből fakadt.

Dokumentáltan immár ezerszáz éve akarja ezt a nézetet a szomszédos feudális rendet gyakorlók hordája megváltoztatni. Werbőczi már át is alakította a Szentkorona Tant, de nem sikerült annyira, hogy a mellérendelő szemléletét kitörölje. A Habsburg uralomban már erőszakkal is, de megkísérelték bevezetni azt, hogy Magyarország nem a földjén lakóké, hanem az uraiké, akiknek a birtokához tartozik az azon élő, istenadta lakosság is, akinek a munkája, szorgalma, tehetsége a birtokost kell, hogy gazdagítsa.

A magyarok megmutatták, hogy ez bizony nem felel meg nekik, és tetteikkel jelezték: Magyarország a magyaroké! - és lázadásaik, forradalmaik végül is a hatalmat kiegyezésre kényszerítették.

Ez a múlt nem is olyan távoli. Trianonnal aztán megint csak bizonyítani akarták, hogy: ácsi magyarok, ez a föld azoké, akik birtokbaveszik, románoké, szlávoké, pénzembereké. A magyarok azonban a pénzbirtokosoknak méltó választ adtak: talpra álltak! Aztán a II. világháború után újabb, kegyetlenebb büntetés érkezett: a zsidó uralom, a bolsevizmus. 10 év után a végsőkig kirabolt és megalázott magyarság azt mondta: Elég! - és a verhetetlennek vélt Vörös hordát Budapesten benzines palackokkal, kézifegyverekkel megverték. A világkommunizmus reménye is elpárolgott ezek után, merthogy a magyarok továbbra is úgy érezték, hogy Magyarország a magyaroké és a nemzetközi kommunista mozgalomban akkor még vakon hívők szeme kinyílt: amit az oroszok a kommunizmus eszméje alapján Magyarországon tettek, az barbarizmus!

Az volt - és az lenne ma is.

1989-ben a kommunizmus dominósorként omlott össze. Vége. Ám, akik létrehozták, működtették azok most más eszközökhöz nyúltak: felvásárolni az országot és birtokosként törvénykezni a nyakas magyarokon. Simon Peresz erről már gátlástalanul cseverészett, a tapasztalat is erre int. Max Dimont által bemutatott módon látható, ahogy a zsidó uralom elterpeszkedik Magyarországon - a törvénykezés, a karhatalom, a hírközlés, stb. Mert ugye, a hagyományos uralkodói szemlélet alapján, aki erős, az diktál, aki elfoglalja, vagy ‘megtalálja' az országot, azé és annak a törvényei érvényesülnek, a meghódított kötelessége a behódolás.

Ám - ahogy ezt itt már kifejtettük - nem a hódítónak, hanem a meghódítottnak vannak jogai - elsősorban, hogy kitérjen a hódoltatás elől. Ennek a kitérésnek az egyik jelmondata az a tény, melyet az ország lakosai, a magyarok vélnek és hirdetnek: Magyarország nem lehet azoké, akik a maguk gazdasági fölényével ki akarják sajátítani. Azért, hogy a törvényeiket rájuk kényszerítve a lakosságot is birtokként a saját hasznuk növelésére működtethessék.

Se pénzért se semmiért ne lehessen ‘kivásárolni' azt az ország lakossága alól.

Hát ezért nem tetszik az ú.n. ‘liberálisoknak' ez a jelmondat. Ők a pénztőke, a hazánkat elzsidósítani akaró pénzkölcsönző banktőke érdekeit képviselik. Létrehozni egy európai zsidó államot. Európai Palesztinát.

Hogy mi hasznuk lenne abból, ha Magyarország zsidó álammá változna?

Nagyon sok. Egyrészt ez a terület már korábban is istenadta bevándorlási cél volt, merthogy itt biztosak lehettek volna abban, hogy a lakosság nem öli őket. Erre az évszázadok vaskos példával szolgáltak - beleértve a II. világháborút egészen annak záróaktusáig, mindaddig, amíg Magyarországot a magyarok uralták. Másrészt itt van a Szovjetuniót helyettesíteni szándékozó Európai Unió, mely európai és ezért ázsiai ország nem nagyon illik bele - így Izrael sem. Mégis, az Európai Uniót uralni akaróknak egy magyarországi zsidó betelepedés és uralom lehetőséget biztosítana arra, hogy innen valóban uralják az Európai uniót. Bizony ez nem csekély csábóerő és ezért érdemes apait-anyait bedobva ezt az országot felvásárolni és birtokba venni, zsidó állammá alakítani.

Nahát, ezt a szándékot sérti a jelmondat - mert esetleg a magyarok komolyan veszik a jelmondatot, és nem lehetne békésen birtokba venniük a tejjel-mézzel folyó Kánaán újabb telephelyét.

Naná, hogy az ú.n. ‘jogvédők' - a pénzologarchia haszonérdekeit védők - mindenféle hamis érvvel tiltakoznak a jelmondat ellen. Így a kirekesztés liberális dogmájával is. Pedig a magyar lakosságnak - ide értve a nem magyar anyanyelvűeket is - az az elemi érdeke, hogy Magyarország a Szentkorona Tan szellemében a magyaroké maradjon. Európai embernek a Talmud és Mózes törvényei alatt élni nem élet! A magyar ember nem lehet barbár vérengző tanokra épülő kultúra emberének a rabszolgája, alárendelt, emberszámba nem vett kulija.

Ha pedig ennek a jelmondatnak az érvényesítésével a Magyarországot birtokba vásárlási szándékkal elfoglalókat rekeszti ki az őslakosság, annyi baj legyen. Sőt, őket éppen elemi érdekünk kirekeszteni a társadalmunkból. Ha egy kultúra a másik nyakára akar telepedni és önmagát egy másikra ráerőltetni, akkor a helyi kultúrának nem joga, de kötelessége a rátelepedőt onnan kirekeszteni.

De nem csak a magyar, más se legyen az! Ha még nem tudnánk miről van szó, elég ha tekintetünket Palesztinára vetjük, ott ez a birtokosi joggyakorlat uralkodik és külső szemlélőnek ma már üvölt.

Magyarország a magyaroké és nem lesz belőle második Palesztina! A mi dolgunk, hogy ezt biztosítsuk. Ezért tanítsunk, tudatosítsuk, hogy mi készül ebben a hánya-vetett országban, tudatosítsuk a múltunkat, a kultúránkat, emberi felfogásunkat, hajdani jogrendszerünket és annak alapjait. Tanítsuk meg honfitársainkat a feje használatára, melyet egy másik jelmondat fejez ki: ‘többet ésszel, mint erővel'.

Mert ha nem tesszük, akkor Magyarország a jövőben esetleg nem a magyaroké lesz, hanem arrogáns, barbár pénztulajdonosoké, akiknek mi csak beszélő munkagépek, vagy állatok lehetünk, de nem emberek. Már pedig a mi kultúránk éppen az emberi kultúra lényegét mutatja fel, nem hagyhatjuk a kiirtását.


Cser Ferenc


Forrás: Cser Ferenc



http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=Magyarorsz ag_a_magyaroke_8211_Kit_rekeszt_ki_ez_a_felhivas_58008
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Látomás
  2009-06-06 21:54:41, szombat
 
  L Á T O M Á S


Publicisztika
Szerkesztette: admin
2009. június 06. szombat, 20:13
Este van, vasárnap este. A mediterrán levegő kellemesen borzongat az offshore szigeten.

A földközi tenger hullámai pajkosan játszadoznak, hatalmas csobbanásokkal csapódva a sziklákhoz. A gyönyörű panorámát nyújtó teraszon Bajnai könnyes szemeit törölgeti. Bal kezével gyengéden átöleli Lendvai Ildikót. Fejét puha vállára helyezi. Jobb kezével int Horn Gábornak, add ide a tollad. Aláírom. Lemondunk! Vége van! Lendvai el-el csukló hangon: sírj csak sírj Gordon! Hálátlan nép, nem értenek ezek semmit...

A háttérből az emeregy /Kossuth nélkül/ hullámzó hullámhosszán archívumból leporolt hang szól. Az akkori főbemondó az 56-os forradalom éjszakáján bocsánatot kért a magyar néptől. Most ismétlik. Hazudtunk reggel, hazudtunk délben, hazudtunk este, és hazudtunk minden hullámhosszon!

Horn Gábor ördögi vigyora belehasít a mediterrán éjszakába. Aláírtad Gordon, mégsem látszik! He...he...Nekünk ilyen tollaink vannak. Érted már?

Felriadok!

Mi lenne, ha vasárnap egy határozott, bátor mozdulattal nemzeti-keresztény irányba mozdulnánk? Lángbetűkkel felrajzolnánk az égre, a magyarok megtalálták saját ösvényüket, ami egy darabig meredek, de a sajátjuk! Rá mertek lépni! És lihegve, megtépázva, de elindultak. A világ ámulatára...önbecsülésünk, gyökereinkből táplálkozó egészséges nemzettudatunk újraépítésében.

A következő hónapokban eldől a magyar jövő! Végleg, visszavonhatatlanul! Ha nem indulunk el mielőbb saját ösvényünkön, nyugodtan készíthetjük keresztünket. Magyarország élt 1100 évet. Béke poraira.

Vasárnap reggel kellemes ébredést! Nemzeti ébredést! És egy bátor lépést...! Az elsőt!

Nem akarom, hogy a poraimat is privatizálják...!

2009.június 5.
Kiss Dániel

http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=4 557:l-a-t-o-m-a-s&catid=41:publikaciok&Itemid=65

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Peresz: Románia a szabadságsz
  2009-06-06 21:52:01, szombat
 
 

Peresz: Románia a szabadságszeretet, műveltség és a tolerancia jó példája

http://kuruc.info/r/4/41426/

Jön az erdélyi földek és a vizek felvásárlása, a székelyek végső kisöprése. -



Peresz: Románia a szabadságszeretet, műveltség és a tolerancia jó példája

Traian Basescu hivatalos látogatásra Izraelbe érkezett, s a vendéglátójával, Simon Peresszel megejtett első munkatalálkozóján kijelentette: Románia jó példát mutatott a szabadság, tolerancia és a műveltség iránti elkötelezettségéből, amikor képviselői Ahmadinezsád iráni elnök beszéde idején elhagyták az üléstermet. Basescu további bizonyítékként a holokausztról szóló román nyelvű tankönyvet ajándékozott Peresznek.


Magyarország fölvásárlójának és Erdély elrablójának találkozója



Traian Basescu román államfő hétfőn hivatalos izraeli látogatásra érkezett. A román elnököt a lodi Ben Gurion Nemzetközi Repülőtéren Simon Peresz izraeli államelnök fogadta. A két politikus közti első munkatalálkozó idején Basescu a zsidó holokausztról szóló román nyelvű tankönyvet ajándékozott a láthatóan meghatódott Peresznek, (képzelhetitek milyen őszinte volt a ,,látható meghatódás"... Vajon a vasgárdisták, vagy Maniu-gárdisták által elkövetett, majd a magyarok nyakába varrt zsidóirtásról szól az a könyv? - A.) aki az értékes ajándékot megköszönve méltatta Bukarest azon lépését, hogy képviselői elhagyták az üléstermet a Derben 2. konferencián Ahmadinezsán iráni elnök beszéde idején.

,,A holokauszt oktatása és a toleranciára való nevelés iránti elkötelezettségük jó példája annak, hogy önök a tudatlanság és a zsarnokság helyett következetesen a szabadságot és a műveltséget választották. S az, hogy képviselőik elhagyták az üléstermet Ahmadinezsád holokauszttagadó beszédekor, csak egyetlen példa a sok közül arra, hogy önök jól választottak. A NATO és az Európai Unió tagjaként Románia befolyással lehet a szabad világnak az iráni zsarnokság és hegemóniára való törekvése elleni küzdelme kialakítására" - mondta Basescunak az izraeli elnök.

Traian Basescu már látogatása elején sietett kijelenteni Peresznek, hogy szóbeli üzenetet hozott egyes térségbeli arab vezetőktől. Példának megemlítette, hogy a közelmúltban találkozott Hoszni Mubárakh egyiptomi, Mahmúd 'Abbász palesztin és Basár Ászád szíriai elnökkel, illetve II. 'Ábdulláh jordániai királlyal. Megjegyezzük, hogy a szíriai elnököt leszámítva a fentebb említett arab vezetőkkel Izrael mindennapos kapcsolatot tart fenn, tehát a velük való érintkezésfölvételhez nincs szükség Basescu postási küldetésére.

A békeközvetítő szerepében tetszelgő füstösképű gyorsan elmondta Peresznek, hogy találkozott Basár el-Ászád szíriai elnökkel, aki azt üzeni az izraeli államfőnek: ,,Szíria nem érdekelt abban, hogy egy kalap alá vegyék Iránnal, s ezért Damaszkusz szeretne újra tárgyalóasztalhoz ülni Izraellel"- újságolta vendéglátójának Basescu. (Mi meg türelmetlenül várjuk a Basescu közvetítette üzenet szíriai cáfolatát - a szerk.)

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info














 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 389 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.