Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Gordonka Izraelben
  2009-07-12 22:19:49, vasárnap
 
  2009-07-12. 13:52


Gordonka Izraelben


http://www.youtube.com/watch?v=9DUrAjds-00&feature=player_embedded


Http://kuruc.info/r/34/43520/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Terv szerint zuhanunk
  2009-07-12 22:14:07, vasárnap
 
  Terv szerint zuhanunk
2009-07-11 07:27:39

A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött legújabb megállapodást Oszkó Péter és Simor András írta alá. Az ötvennégy oldalas angol nyelvű anyag két részt tartalmaz: egy szándéknyilatkozatot, valamint a hazánkról készített elemzést és AZ elvárásokat. A szándéknyilatkozatban a pénzügyminiszter és a bankelnök ígéretet tesz azokra a megszorításokra, amelyeket AZ alap követel. Az elemzés bemutatja, hogy MI történt a gazdaságban AZ IMF-fel tavaly októberben kötött első egyezség óta, ezenkívül megismétli a szándéknyilatkozatban felajánlott megszorításokat mint AZ IMF által is követelt teendőket. Így a két rész közös lényege, hogy Magyarországon folytatni kell a megszorításokat, annak ellenére, hogy AZ eddigiek következtében minden lényeges gazdasági mutatónk zuhanórepülésben van. Az első IMF-megállapodás még 3,3 százalékos nemzetijövedelem-szűküléssel, 3,8 százalékos fogyasztás- és ötszázalékos beruházás-csökkenéssel, továbbá 8,9 százalékos munkanélküliséggel számolt. A megszorítások hatására azonban AZ ez évi nemzeti jövedelem és fogyasztás zsugorodása 6,7, illetve 6,6 százalékos lesz, a beruházások 10,3 százalékkal esnek vissza, a munkanélküliség pedig már most 10,2 százalékos, és AZ év végére 11 százalék fölé is emelkedhet.


Ilyen rövid idő alatt ilyen jelentős gazdasági romlás egyetlen környező országban sem volt. Ez világos bizonyítéka annak, hogy a Magyar gazdaság lejtmenetét a kormánynak AZ IMF-fel egyeztetett megszorító politikája okozza. A valutaalap is tisztában van ezzel. Ez kiolvasható abból, hogy AZ elemzésben megemlíti: a politikai helyzet egyre bizonytalanabb, a társadalom türelme fogy, ezért esély van AZ előre hozott választásokra. Azonban AZ elemzés úgy fogalmaz, AZ IMF már most felkészül arra, hogy AZ együttműködést majd AZ új kormánnyal is folytatni akarja. De mit is ért együttműködésen? Az elemzés szerint a megszorítások folytatását. 2010-re 3,8 százalékra kívánja leszorítani AZ államháztartás hiányát, amit a nemzeti jövedelem 3,6 százalékát kitevő ezermilliárd forintnyi újabb, a társadalmat sújtó sarccal akar elérni.


A megszorítások áldozata lesz ismét a mezőgazdaság. Mintha AZ lenne a cél, hogy AZ így ellehetetlenülő termelőket el lehessen hajtani a földjükről, hogy aztán azt mások felvásárolhassák. Az önkormányzatoknál előírt százhúszmilliárdos megszorítás következtében AZ újabb áldozat AZ oktatás, AZ egészségügy és a kultúra területe lesz. Az önkormányzatoktól elvont pénz a lakosság életminőségét tovább rontja azzal, hogy fontos önkormányzati szolgáltatásokról kell majd AZ embereknek lemondaniuk, illetve azok alacsonyabb szintjével megelégedniük.

A MÁV-nál megvalósítandó negyvenmilliárd forint elvonás a teljes privatizációt készíti elő. A lezüllesztett, tönkretett cég valószínűleg olcsón elkel. Pedig a közlekedés más országban jó üzlet. Nálunk is AZ lehetne. Az IMF viszont a pénzelvonás erőltetésével lehetetlenné teszi a MÁV működését, és ezzel hozzásegíti AZ érdekelt külföldi cégeket a nemzeti vasúttársaság megszerzéséhez. Mindeközben Bajnai Gordon és Oszkó Péter elképesztő dolgokat nyilatkozik. Szerintük MI már kezdünk versenyképesek lenni, mivel egyre olcsóbb nálunk a munkaerő. Az olcsóságban igazuk van, hiszen a hazai életszínvonal 2007 óta folyamatosan romlik. Mára már alacsonyabb szintű, mint a nyolcvanas évek elején volt. Csakhogy egy ország nem akkor versenyképes, ha a munkavállalói éhbérért dolgoznak. A szakemberek szerint AZ AZ ország versenyképes, amelyik nagy értéket tartalmazó, a piacon keresett termékeket és szolgáltatásokat képes kínálni saját lakosainak és a külföldnek egyaránt, és ezáltal növelni tudja a munkahelyek számát.


A drámaian növekvő munkanélküliség és a csökkenő beruházási kedv éppen versenyképességünk zuhanását jelzi. Ezt mutatta ki AZ IMD svájci kutatóintézet legfrissebb tanulmánya is, amely szerint 2008-ról 2009-re hét helyet csúsztunk vissza a nemzetek versenyképességi listáján. Lehet, hogy Bajnai és Oszkó nem ismeri a nemzetközi kutatások eredményeit, és nincs vele tisztában, hogy a szakma hogyan méri egy ország versenyképességét? Tanácsadóik sincsenek, akik figyelmeztetnék őket a szakmai hibákra? Vagy azt hiszik, hogy aki pozícióban van, annak mindent elhisznek AZ emberek?


Az utóbbira gyanakodhatunk, hiszen például a pénzügyminiszter azt is mondta: AZ újabb megszorítások azért kellenek, hogy beinduljon a növekedés. Ezzel pedig AZ okot és AZ okozatot keverte össze, hiszen AZ összefüggés éppen fordítva igaz. A szigorítás egyre jobban visszaveti a gazdasági növekedést. Ebből AZ is következik, hogy a további megszorítások nem beindítani, hanem még jobban leültetni fogják a gazdaságot.


A már említett versenyképességi tanulmány szerint Magyarország leggyengébb pontja a kormányzás minősége. E tekintetben 2005 óta 19 hellyel zuhantunk vissza. A versenyképesség növeléséhez és a gazdaság élénkítéséhez ezért nem megszorításokra, hanem színvonalasabb kormányzásra, vagyis kormányváltásra van szükség.

Csath Magdolna


http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=173050


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
dúl a fehérterror Vácott!-:)))
  2009-07-12 22:01:44, vasárnap
 
  dúl a fehérterror Vácott!

http://index.hu/belfold/2009/07/11/felfuggesztettek_vac_mszp-s_polgarmesteret/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Nincs ellátatlan beteg" AZ OP
  2009-07-12 21:50:09, vasárnap
 
  "Nincs ellátatlan beteg" AZ OPNI bezárása miatt


2009.07.09. 13:01


2007. December 31-én bezárták AZ Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet. Hogy pontosan miért, mai napig nem tudjuk. A minisztérium indoka nagyon vékony:
"AZ OPNI épülete nem alkalmas a betegellátásra, gazdaságosan nem lehet működtetni. Ebben AZ épületben gyakorlatilag AZ utcát fűtjük."

Na persze, AZ a telek ...

Hűvösvölgyi út 116.:



A bezárás előtt 900 ember dolgozott AZ OPNI-ban és 849 fekvőbeteg-ággyal rendelkeztek. Az OPNI-ban számtalan kutatólabor is működött a betegállatás mellett.

Az OPNI járó és fekvőbetegeit s zétszórták a budapesti kórházak között.


"... valódi problémát, és ezzel a szakmai és alapjogi aggályokat AZ olyan betegek sorsa jelenti, akik a megszűnő ágyakon feküdtek, és akiket a minél gyorsabb ágyszámcsökkentés érdekében elbocsátottak AZ intézményből. Jelentős számban közülük kerültek ki AZ ellátás nélkül maradó betegek. Pszichés zavaruk következtében sokuk nem rendelkezik a betegségükkel kapcsolatos belátási képességgel, ezért visszautasítják a kezelést, és problémáikért nemegyszer AZ őket kezelő intézményt, orvosaikat okolják. Ők azok, akik elbocsátásuk után rövid időn belül, vagy nyomban abbahagyják a gyógyszerek szedését, nem mennek el AZ ideggondozóba, romló állapotuk következtében AZ utcán kötnek ki, növelve a hajléktalanok számát. Az immár ellátáson kívül rekedt betegek a fővárosban koncentrálódnak. A nemzetközi tapasztalatok szerint a pszichiátriai ágyak számának csökkenésével arányosan nő a pszichiátriai betegek által elkövetett bűncselekmények száma.
(...)
Alkotmányosan sem rövid, sem hosszútávon nem indokolható, hogy AZ egy helyre koncentrált, minőségi ellátás helyett a struktúraváltás minősíthetetlen és szakmai szempontból vállalhatatlan körülményeket teremtsen.

- Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának közleménye (OBH 2464/2007)


2009.07.06
Egy hajléktalan nő fél órán keresztül félmeztelenül ácsorgott a békéscsabai Orosházi úti felüljárón.


2009.07.09
Ugyanaz a nő, de most a lőkösházai vasútállomáson vetkőzött Le, táncolt, sikoltozott. 5 perc múlva kijött a rendőr, a nő felöltözött és elment.

http://vastagbor.blog.hu/2009/07/09/nincs_ellatatlan_beteg_az_opni_bezarasa_miatt #more1236007

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az SZDSZ nem Retkes, hanem tel
  2009-07-12 20:37:39, vasárnap
 
  Az SZDSZ nem Retkes, hanem teljesen rohadt
2009. július 12. 20:09
HunHír.Hu

A vasárnap délelőtt még az SZDSZ pártelnöki posztjáért versengő Weinek Leonárd, Zugló polgármestere kilép az SZDSZ-ből. A politikus késő délutáni közleményében azt írta: az elmúlt időszak párton belüli eseményei és a mai tisztújítás végeredménye alapján egyértelművé vált számára, hogy az SZDSZ-en belül sem szervezeti, sem politikai szempontból nincs esély a megújulásr

Mint írja,t az elnökválasztás eredménye és a küldöttgyűlésen történtek egyaránt azt vetítik előre, hogy az elmúlt években tapasztalt gyűlölködés, a mások kiszorítására irányuló kisszerű személyeskedés folytatódik a jövőben is. Az SZDSZ-ben ezért nincs esélye mindannak, ami létjogosultságot adhat egy pártnak ahhoz, hogy a politika az emberek mindennapi problémáiról, boldogulásáról szóljon .

Hozzászólás


Lidércfény - 2009.07.12. 20:45
Az szdsz szétesett, az mdf szintén nulla, az mszp soha nem látott mélységben -végre-, miss botox sikítozik, hisztizik. A nemzeti oldal pedig egyre csak erősödik. Ezt is mégértük végre, nemrég gyakorlatilag még nemzeti oldalról sem beszélhettünk.

Szebb jövőt!
szemtanú - 2009.07.12. 20:34
Kóka böszmét játszik, nem hajlandó lemondani és távozni sem a szadeszből, sőt ragaszkodik Bajnai támogatáshoz, további mutyizáshoz. Ez a Weinek sem komplett, hiszen szadesz nem évek, hanem évtizedek óta ilyen gyűlölködő pártocska. Ráadásul egy napba sűrítve: elnök jelölt (bukott), beválasztják testületbe (nyert) aztán fityiszt mutat és kilép.


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=21114
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezeknek fizessünk????????????
  2009-07-12 20:23:24, vasárnap
 
  Az ingatlanadóból fedezik a nemzetközi spekuláns tőke nyereségét


2009.07.11.-7:10:01

Varga IstvánVarga István, a Magyar Adófizetők Országos Szövetségének alelnöke szerint a Magyar Nemzeti Bank a nemzetközi pénzpiac elkötelezettje, az ingatlanadóra pedig azért van szükség, hogy a spekuláns tőke nyereséget érjen el.

Az alábbi interjúból is látszik, hogy a Jobbik előretörése radikalizálja az egész társadalmat, a kérdés csak annyi: ki az, aki nem csak szavak szintjén akarja a változást?

- Egy kormányváltás akkor nem sokat számít.

- Dehogynem. Nem törvényszerű, hogy így működjenek a dolgok. Magyarországon semmi sem indokolja a magas kamatlábat. A nemzeti banknak kötelessége leszállítani a kamatot. Ez ellen az az érv, hogy akkor kivonul a tőke. Bárcsak kivonulna! Hiszen rajtunk élősködik egy csomó pióca.

- Az emberek többsége azt hiszi, hogy a Magyar Nemzeti Bank egy hazai intézmény, és nem tudják, hogy a központi bankok rendszerének egyik eleme. Akkor mit várhatunk tőle?

- A Monetáris Tanácsban a pénzpiac érdekeltjei a pénzpiac érdekeinek megfelelő döntéseket hoznak. Nézzük a problémát távolabbról! A családoknak, az államnak, a vállalatoknak és a bankoknak van saját mérlegük. Ezek a mérlegek különböznek. Az első három mérlege és a bankrendszer mérlege alkot két fő csoportot, amelyek egymásnak tükörképei. A bankrendszer aktívái a nem banki szereplők kötelezettségeit, vagyis adósságait jelentik. Minél jobban megterheli a bankrendszer a ,,nem-banki" szereplőket, az annál jobb a bankoknak, és rosszabb a ,,nem-banki" szereplőknek. Ezt a fajta szembenállást nálunk tagadják, és azt hiszik, hogy a bankok és az állam mérlege egy és ugyanaz. Egy nemzetgazdaságnak a nem-banki szereplők mérlegét kellene egyensúlyban tartania. Mi pedig folyamatosan a bankok mérlegét akarjuk egyensúlyban tartani. Ha megnézzük a statisztikákat, akkor kiderül, hogy a banki mérlegek nagy nyereség mellett rendben vannak, a többi három mérlege viszont tragikus.

- Más országokban hogyan működik - kissé nagyképűen és leegyszerűsítve - a kapitalizmus? Ahogy nemrég egy országos internetes portál is megfogalmazta: Magyarország a féltudású elit országa. Régi diplomák, rossz országokban, elkényelmesedett agytekervények, versenyképtelen ötletek, bebetonozott struktúrák, mérhetetlen korrupció. Mikszáth Kálmán irigykedne. Akkor mit várunk az átlagpolgároktól?

- Egy észbontó agymosáson vagyunk túl abban a kérdésben, hogy mit jelent a kapitalizmus. Lehet, hogy azért is, mert a magyar nyelv izolált, és a mindennapi életben nem nyert teret a külföldi szakirodalom. A németek például viszonylag széles szakirodalmi bázison élnek, ezért a különböző ismeretek ütköztetéséből egy normális ,,tudat" fejlődött ki. Mivel Magyarország kicsi, hatékonyan lehet manipulálni, így az emberekben olyan kapitalizmuskép alakult ki, hogy azt hiszik, ami most van nálunk, az a helyes út. Holott ez egy átverés.

- Korábban több csörte zajlott a kormány és az ellenzék között a nemzeti bank függetlenségének megőrzéséről, noha mára úgy tűnik, mintha a nemzeti bank nem is képviselné annyira hatékonyan a nemzeti érdekeket. Vagyis mégsem olyan jó nekünk a nemzeti bank függetlensége. Teljesen független szervezet, gyakorlatilag érinthetetlen.

- 43 milliárd eurónyi spekulatív tőke jött be az országba. De hol van? Azt mondják, hogy a bankokban. Ez nem igaz, hiszen a pénz soha sincs ott, ahová érkezik. Beérkezett a kereskedelmi bankokba, de már aznap vagy másnap továbbment oda, ahol jövedelmet tud szerezni. Vagyis a nemzeti bankba, mert ott nagy kamatot ígérnek, és az MNB köteles befogadni ezt a pénzt, és köteles kamatot fizetni érte. A nemzeti bank kiszolgálja a kereskedelmi bankokat, és nagy jövedelemmel táplálja őket. De a nemzeti bankról szóló törvény szerint annak kamatveszteségét a költségvetés köteles megtéríteni. A nemzeti bank gyakorlatilag a költségvetés terhére táplálja a kereskedelmi bankokat, azok pedig a spekulációs pénz tulajdonosait. A költségvetés megfejése történik. De mit csinál a nemzeti bank ezzel a pénzzel? Ez a pénz még aznap továbbvándorol külföldre, mert a nemzeti bank köteles a tartalékait külföldön tartani. Mert akkor biztonságos, ha nem az országban van. Nézzük a folyamatot a gyakorlatban! Például a Deutsche Bank elküldi a német hátterű magyarországi kereskedelmi bankba a pénzt. Az továbbadja a nemzeti bankba, az pedig elküldi külföldre, mégpedig a Deutsche Bankba. Míg a Deutsche Bank 1 százalékot fizet a magyar nemzeti banknak, addig mi 9 százalékot fizetünk neki. Lényegében a két kamat közötti különbözetet egymás között elszámolják, és viszik ki a jövedelmet. A pénz valójában meg sem járja ezt az utat, a pénzáramlás csak az üzleti könyvekben jelenik meg. Ezt kamatswapnak hívják. A pénz állandóan úton van, állandóan áramlik, és az áramlásokból jelentkező jövedelmeket csapatják le itt és ott. Magyarország folyamatosan a nemzetközi pénztőke javára csapatja le a jövedelmeket.

- Az ingatlanadóról mi a véleménye?

- A megdrágított lakáshitelezések miatti otthonvesztéseket növeli az ingatlanadó. Ha nekem van egy házam, az évente a 2-3 százaléknyi amortizáció folytán legalább ekkora költséget is generál a karbantartás miatt. Valahol máshol kell megkeresnem azt a jövedelmet, amit ráfordítok a karbantartásra. Ugyanez van a lakások esetében is. Egy társasházban mindenki fizeti a közös költséget. Tehát kiadásom keletkezik az ingatlanommal kapcsolatban. De ha ehhez járul az ingatlanadó, akkor azt is valahonnan máshonnan szerzett jövedelemmel kell fizetnem. Ha mondjuk 150 ezer forint a havi fizetésem, és eddig 10 ezer forintot költöttem a lakásra, akkor most még plusz 10 ezer elmegy. És nem marad elég jövedelmem egyéb célokra. Vagyis kiszívják a gazdaságból a pénzt, beviszik az államháztartásba, ami így fizetőképes lesz a pénzügyi spekuláció kamatszámlájának kifizetésére, hiszen a nemzeti banknál képződő kamatszámlát a költségvetésnek kell kifizetnie. Az ingatlanadó olyan adó, ami mögött önmagában jövedelemképzés nincs, de jövedelemkiszívás van. Nem generál másoknak több jövedelmet, egy központosított elszívásról van szó, amely kizárólag a pénzpiac érdekét szolgálja.

- Mindig a Nyugatra hivatkoznak, ahol az ingatlanadónak komoly hagyományai vannak.

- Magyarországon a bérek nem tartalmazzák a lakhatás költségét. Olyan bérszinten élünk, amibe nem fér bele sem a lakás építése, sem a lakáshitelek normál körülmények közötti törlesztése, és nem fér bele a lakásbérlet sem. A mai magyar jövedelmek nem biztosítják a lakhatás feltételeit. Sokféle hatást válthatnak ki az ingatlanadóval: kikergetik az embereket az otthonukból, illetve az ingatlanok értékét csökkentik.

- Ide kapcsolódik, hogy miért ilyen alacsonyak a hazai bérek? Folyton a termelékenységre hivatkoznak, ámbár az elemzéseket multinacionális cégek állítják össze. Így aztán az emberek természetesnek veszik ezt a kis fizetést. A kör pedig bezárul, az információ megtagadva.

- Ezért mondom, hogy magyar nyelven lehet butaságokat beszélni. Ha valaki elég sokszor mondja, akkor az emberek el is hiszik. A magyar benzinkutas ugyanúgy dolgozik, mint az osztrák benzinkutas. Ha körülnézünk, a nemzeti jövedelem előállításában aktív emberek termelékenységi mutatóiban lényeges különbség nincs. A magyar feldolgozóiparban és szolgáltatóiparban nincs lényeges különbség. Amikor a szolgáltatásban például a bér tizede az európainak, akkor a statisztika úgy mutatja ki, hogy tizednyi hatékonysággal dolgozik. Mert a bér jelenti a mércét. Lényegében ez megint egy óriási átverés. Ha a GDP-be beleszámítom a kormányzati munkát is, és egy köztisztviselő negyed annyi bérért dolgozik, mint egy osztrák, akkor a kormányzati teljesítmény is negyede lesz az osztráknak, és így alacsony a GDP. És akkor azt mondják, hogy azért olyan alacsony a GDP, mert nem vagyunk elég termelékenyek. Csak azt kell megnézni, hogyan számítjuk a termelékenységet.

- Ha történetfilozófiai síkról közelítjük meg Magyarország felzárkózását a nyugati országokhoz, akkor a kvázi gyarmati státusz hogyan törhető át? Hiszen a centrális, félperifériális, perifériális világok között alig van átjárás. A centrális Nyugat éppen azért centrális, mert kiszívja a félperifériák és perifériák energiáit. Magyarország köztudottan félperifériális ország a mohácsi csatavesztés óta.

- Az EU alapító szerződése, a Római Szerződés, amit 1992-ben korszerűsítettek, jelenlegi formájában rossz. Az unió gazdaságpolitikája a szabad versenyen és a nyitott piacon alapszik, amit a 98. és a 105. cikkely tartalmaz. Ugyanakkor az 1. cikkely azt is mondja, hogy az emberek boldogulásáért az emberekhez a lehető legközelebb kell hozni és átláthatóvá kell tenni a döntéseket, ez a szubszidiaritás elve. Ez ellentmondás, hiszen a nyitott piac nem átlátható az emberek számára, és a társadalomtól elszakadva hozzák a döntéseket. Az elmúlt hónapokban kibontakozó válság mindenki előtt világossá tette, hogy az unión is túlmutató pénzpiac mennyire hamis és spekulatív. Az uniós országok kormányai a válság hatására több mint 3000 milliárd eurónyi kötelezettségvállalással terhelték meg Európa polgárait. Ez az jelenti, hogy a 400 millió európai polgár egyenként több mint kétmillió forintnyi átlagadósságot kapott a nyakába. Kiderült, hogy nem hatékony a szabad verseny dogmája. Az unió vezetése ugyanakkor nem hajlandó ezzel szembenézni, hanem elkártyázzák az uniós polgárok jövőjét. Meg kellene változtatni az alapszerződést is, hiszen a jelenlegi feltételek mellett Magyarország sohasem fog felzárkózni a perifériáról. Magyarország pénzügyi eszközállománya 22500 milliárd forint volt 2008 végén. Emellett 50 ezer milliárd forint a kötelezettségállomány. A nettó hiány tehát kb. 28 ezer milliárd forint. Vagyis az eszközök teljes egészében külföldi kézben vannak, hiszen a kötelezettségek fejében járadékot akarnak szedni. Tehát mi 50 ezer milliárd után fizetünk járadékot, aminek a fedezetét 22500 milliárdból akarjuk előteremteni.

(ingatlanmagazin.com)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnai Gordon és a sukorói fél
  2009-07-12 20:19:55, vasárnap
 
 

Bajnai Gordon és a sukorói félkarú rablók

Versenytársat kap - legalábbis nevében - Alba Regia, a királyok városa, vagy ahogy ma hívják, Székesfehérvár. Innen nem messze építenék meg ugyanis a velencei-tavi King's Cityt - az izraeli befektetők elképzeléseinek megfelelően. A lapunk birtokába jutott dokumentumok szerint a sukorói "királyok városa" projektet jó előre "lezsírozták" tavaly tavasszal a Parlament Nándorfehérvár termében.

Egy újabb olyan ügy hátterére derül fény, amelyet kezdetben a Gyurcsány-, majd a mostani Bajnai-kormány az ország szempontjából előnyös, kiváló befektetésként aposztrofál. A tények ellenben azt mutatják, hogy először az Álomsziget projekttel a Medgyessy-, majd tavaly a King's Cityvel a Gyurcsány-kormány gigantikus vigalmi és szórakoztatónegyed-fejlesztések szolgálatába állította az államot.

Nem kétséges, hogy a sorrend mi volt. Nem egy szükséglet, stratégia vagy kormányakarat szülte pályázatra jelentkezett pénzes befektető, hanem fordítva. A befektetők általában a gyorsan megtérülő, busás hasznot ígérő projekteket kedvelik. Így történhetett ez a velencei-tavi ügyben is. A befektetők kinézték maguknak a helyet, s kéréseiknek megfelelően intézkedett a kormány. Oda írt ki koncessziós pályázatot a kabinet, ahova kérték. Úgy hoztak új jogszabályokat, hogy azzal - vagy annak kiskapuján - elérje célját a többnyire külföldi, de mindenesetre baráti befektető.
A Nándorfehérvár terem titkai
A lapunk birtokába került dokumentum szerint (képünkön) 2008. május 26-án a Parlament Nándorfehérvár termében, amikor épp a King's City ingatlanfejlesztését tárgyalták, jelen volt Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök, Ronald S. Lauder, Fred H. Langhammer, Itzhak Fisher, Yoav Blum, Gal Gaye, Bárd Károly ügyvéd, Bajnai Gordon akkori gazdasági miniszter, Markó Andrea, a PM akkori szakállamtitkára, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagja, Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója, Daróczi Dávid, akkori kormányszóvivő és Radnai György.

A megbeszélésről készült összefoglaló szerint: "Gyurcsány Ferenc és a további résztvevők egyöntetűen támogatják a projektet, s támogatásukról biztosították a jelenlévőket. A beruházás helyszínéül szolgáló Fejér megyei földterületek befektető általi hasznosítását (csereingatlanok értékbecslése, tulajdonjog-rendezés) előkészítjük - ez három különböző földterületet érint. Mindezért felelős Tátrai Miklós, aki közvetlenül tartja a kapcsolatot Yoav Blum úrral (Co-Founder and CEO Chairman and Owner of companies engaged in real estate development in Israel and Europe)." Majd így folytatódik az összefoglaló: "A működéshez szükséges minisztériumi engedély rendben lesz (a szerencsejáték koncesszió kiírása), felelős Veres János (Markó Andrea). Kijelölünk egy személyt, aki a kormány részéről menedzseli a projektet, ő lesz a kontaktszemély a befektetők számára, Bajnai miniszter úr közvetlenül referál ME (Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - a szerk.) úrnak, felelős: Bajnai Gordon."
A birtokunkba jutott másik dokumentumból kiderül, hogy a King's City Management Kft. befektetői egy elő-megvalósíthatósági tanulmánnyal először az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumot keresték meg, majd Mányai Roland miniszteri megbízott koordinálásával az ITDH, a Rop IH szervezetek között több egyeztetés is zajlott egy egységes - az állami ösztönzőket tartalmazó - projektcsomag összeállítására. A projektet Ronald S. Lauder (Estée Lauder fia) vezeti, a beruházás 1,4 milliárd eurót tenne ki és mintegy 3500 új munkahelyet teremtene.

Mernek nagyot álmodni

A dokumentum tanúsága szerint a szórakoztatóközpont fő elemei az alábbiak: négy hotel összesen háromezer szobával, egy első kategóriás, amerikai típusú játékkaszinó (256 asztal és háromezer pénznyerő automata), termálfürdő (a világ legnagyobb termál spa szolgáltatással), konferenciaközpont, 3500 férőhelyes koncertterem, belső és külső aquapark, mesterséges tengerpart és akvárium, műjégpálya, hó- és sípark, golfpálya és vidámpark.
"Markó Andrea szakállamtitkár 2008. február 29-én fogadta a befektetők képviselőjét, Bárd Károly ügyvédet, majd ezt követően szakértői szinten többször is találkoztunk az ügyvéd úrral. 2008. május 21-én Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tárgyalt a befektetőkkel, akiket Bajnai Gordon miniszter, Markó Andrea szakállamtitkár és Tátrai Miklós, az MNV Zrt. vezérigazgatója mind egyetértésben biztosították támogatásáról" - olvasható a másik dokumentumban.

Az eredeti tervek szerint a projekt helyszíne a Pest megyei Albertirsa lett volna (83,5 hektáros területen), azonban a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény szerint egy tervezési statisztikai régióban a pénzügyminiszter egyidejűleg egy személynek engedheti át az első kategóriába sorolt játékkaszinó működtetésének jogát.

Veres János pénzügyminiszter 2007. december 22-én írt ki Budapest és Pest megye területére első kategóriás játékkaszinó üzemeltetésére vonatkozó koncessziós pályázatot, amelyen a 2008. május 24-én kihirdetett eredmény értelmében az Álomsziget-Entertainment Zrt. nyert - és amelyen a King's City nem indult. Továbbá a két budapesti székhelyű második kategóriás játékkaszinó koncessziós szerződése olyan kizárólagossági jogot tartalmaz, amely 2015-ig nem ad lehetőséget több, második kategóriás kaszinó üzemeltetésére Budapest és Pest megye területén.

A befektetők végül Fejér megyében, a Velencei-tó környékén, Sukoró településnél találtak egy megfelelő méretű ingatlanegyüttest, amely alkalmas a King's City megvalósítására. Tekintve, hogy az ingatlanok állami tulajdonban voltak, a befektetők képviselői tárgyalásokat kezdeményeztek az MNV Zrt.-vel, majd egy szerződéssel az MNV Zrt. elcserélte a Velencei-tó környéki ingatlanokat a befektető tulajdonában lévő albertirsai ingatlanokra. Mivel a sukorói állami tulajdonú ingatlanok nagyobb értékűek voltak, ezért a különbséget készpénzben fizették meg.


"A tervezett beruházások EKB-rendszerben (beruházásösztönzési célelőirányzatból finanszírozott egyedi kormánydöntésű beruházási támogatási rendszer - a szerk.) történő támogathatóságáról a GK 2008. december 16-i ülése adott felhatalmazást az ITDH vezérigazgatójának, hogy a tárgyalások során legfeljebb folyó áron 2635 millió forint (jelen értéken 1668 millió forint) készpénztámogatást ajánljon a beruházónak. A támogatási szerződés megkötésére mindaddig nem kerül sor, amíg a befektetők nem rendelkeznek a koncessziós joggal."

Az akkori pénzügyminiszter, Veres János nem tétlenkedett, 2009. február 10-én pályázatot írt ki a Közép-Dunántúl régió területére első kategóriás játékkaszinó üzemeltetését célzó koncessziós szerződés megkötésére. Erre egyetlen beadvány, a már ismert sukorói projekt érkezett. A Pályázati Értékelő Bizottságnak legkésőbb augusztus 18-án eredményt kell hirdetnie.
Személyre szabott szabályozás

A King's City projekt számára a kedvező feltételeket a 8/2007-es GKM- rendelet biztosítja, amely a kormány egyedi döntésével megítélhető támogatások részleteiről rendelkezik. Eszerint turisztikai beruházásnak vissza nem térítendő támogatás adható, ha kiemelkedő nagyberuházásnak minősül. Úgy tűnik, emiatt a Gyurcsány-kormány utolsó ülésén kiemelt projektté minősítették a King's Cityt. Egyben utasították az ITDH vezérigazgatóját, hogy folyó áron 2635 millió, azaz több mint kétmilliárd forint - jelen értéken 1668 millió forint - készpénztámogatást ajánljon a beruházónak. Igaz, a jogszabály szerint a gazdasági miniszter tesz a támogatásra javaslatot a kormánynak, ebben az esetben azonban nem így történt. Még 2007-ben készült a vagyontörvény, amely egyes szakemberek szerint több sebből is vérzik, és éppen ezért az Alkotmánybíróság előtt másfél éve meg is támadták azt. Ám a testület nem kezelte sürgősséggel a beadványt, így máig nem hozott határozatot.

A vagyontörvény hiányosságainak része az is, hogy számos kiskaput hagy a verseny kiiktatására, s ezek között találjuk például az állam tulajdonában álló ingatlanok cseréjét. Azaz, e jogszabály teszi lehetővé, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. versenyeztetés nélkül juttasson állami telkeket olyanoknak, akik megfelelő csereingatlannal rendelkeznek. Márpedig Joav Blum 2007 májusától gyümölcsösfelvásárlásba kezdett Albertirsa és Pilis térségében. Éppen olyan ingatlanokat vett, amelyek véletlenül pont megfeleltek a cserének, és amelyeket az MNV néhány hónappal később - az M4-es építésére hivatkozva - becserélt a velencei-tavi kaszinótelekre.

Vizsgálat és tiltakozás

A sukorói kaszinóváros ügyében vizsgálatot indított a pénzügyi tárca. Mindezt azok után, hogy a projektet még a Gyurcsány-kormány idején kiemelt állami beruházássá nyilvánították, Bajnai Gordon pedig már miniszterelnökként állt ki mellette a parlamentben. Miután Gyurcsány Ferenc kormányának utolsó ülésén kiemelt állami beruházássá nyilvánította, Bajnai Gordon pedig a parlamentben állt ki mellette, a jelenlegi miniszterelnök "a tisztánlátás érdekében" nemrég mégis vizsgálatot kezdeményezett a Pénzügyminisztériumnál a King's City néven elhíresült grandiózus projekt ügyében.

Száraz Gábor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szóvivője lapunknak megerősítette, hogy a tárca valóban kért dokumentumokat az MNV-től. A hetvenhektáros területhez ugyanis a befektető földcserével jutott hozzá, amelyet - mivel állami tulajdonú földek is érintettek voltak - a vagyonkezelő folytatott le. A vélelmezett visszásságok miatt azonban nemrég a Központi Nyomozó Főügyészség kezdett nyomozást közokirat-hamisítás és hűtlen kezelés gyanújával. A projekt ellen helybéliek és civilszervezetek egyaránt tiltakoztak, a T. Házban pedig Cser-Palkovics András fideszes képviselő azt mondta, hogy újabb ingatlanspekuláció készül a szokásos burkolt szocialista kormánytámogatás mellett, a Velencei-tó tönkretételével. (KD)


Hunyor Erna

Magyar Hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ajvééé
  2009-07-12 20:17:50, vasárnap
 
 

Orbán Viktor szerint a kétpólusú helyett centrális politikai rendszer látszik kiépülni Magyarországon. A Fidesz elnöke a párt országos választmányának szombati budapesti tisztújító ülésén kijelentette: ha lesz egy olyan kormány, amelyet ő fog vezetni, annak nem lesz sem MSZP-s, sem jobbikos tagja. A párt választmánya ismét Kövér Lászlót választotta elnökévé.

... De bezzeg lesz szadeszes bőven, akárki meglátja......
Apropos megmondaná Viktor mikor és hol volt valaha is kormány tagja más párthoz tartozó egyén? Leszámítva az egyesült szadesz-maszop bagázst ami egyremegy.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2009. július 4. – mint P
  2009-07-12 20:15:30, vasárnap
 
  2009. július 4. - mint Palesztinában.


2009. július 6. 23:26:29

Ugye nem akarjuk?

http://www.nemenyi.org/lib/gall/hirek/Palesztin_halottak6.jpg


Budaházyt terrorizmus hamis vádjával lefogták. A Magyar Gárda Egyesületet a bíróság a cigányok és zsidók indokolatlan panaszai alapján feloszlatta. A Magyar Gárdát a barbár ÁVH az Egyesülettel azonosította és a bírósági határozatra hivatkozva brutális módon inzultálta. Mintha Palesztinában lennénk - a barbárság, az embertelenség, a demokratikus elvek semmibevétele és hozzá a tátott szájú zsigeri hazudozás. Ez a 2009. július 4-ediki tapasztalat.

Morvai Krisztina ellen sajtóhadjáratot indítottak, amikor a JOBBIK EU parlamenti választási hadjáratához kapcsolódva kijelentette, hogy nem szeretnék, ha Magyarország Palesztina sorsát szenvedné el. Nem is gondolhattuk ekkor, hogy ez az idő mily hamar elkezdődik. Jegyezzük meg: 2009. július 4. a mérföldkő.

A MAZSIHISZ-támogatta hatalom a cigánykártyát kijátszva támadt rá saját népére. A falvakban és már némely városban is a bűnöző cigányok erőszakossága elviselhetetlenné vált. A hatalom azonban nem az ellen lép fel, hanem mindent megtesz a bűnöző cigányok védelme érdekében és minden ellenállást, a többség minden védelmi lépését, ha teheti, meggátolja - rosszabb esetben bünteti. Rasszizmus - ez a bűvszó. Ha cigány lop, rabol, öl, nem kerül bíróság elé, vagy megússza ejnye-ejnyével. Ha súlyosabb az eset, akkor meg az ÁVH addig sumákol, míg egy elmebajos balekre nem talál, akivel elvitetheti a balhét. Ha pedig egy nemcigány magát a cigányok támadásával szemben megvédeni igyekszik, akkor lecsap rá a hatalom ökle, és esetleg évekre börtönbe vágja az önvédelmet gyakorlót. Vannak rá példák.

Mindezt az ú.n. rasszizmus elleniség jegyében. Holott éppen a hatalom az, mely a rasszizmust a leginkább gerjeszti. Két kisebbség is magát a többség felettinek véli, a magyarságot születettség elvén lenézi, a saját szolgájának véli. Ez a szándék a zsidóság törvénykönyveiben írásba is van foglalva, a cigányságnak ugyan nincs törvénykönyve, de a szájhagyomány és a mai társadalmi gyakorlat ugyanezt testesíti meg. A hatalom meg ezt támogatja, ez elleni fellépést már most is bünteti, de még súlyosabban, még szélesebb körben szándékozik büntetni.

2002-ben a magát baloldalnak nevező neoliberális-bolsevik koalíció, minden bizonnyal csalással megnyerte az országgyűlési (inkább parlamenti) választásokat. Volt egy férfi, aki a tohonya ellenzék helyett kiállt és tiltakozó akcióba kezdett. Ez a férfi Budaházy György volt. A hatalom azóta is minden módot megragad, hogy bírói szék elé vonszolja és elítéltesse Budaházyt. Most találtak egy balek csoportot, akiket az egyébként föltehetően a hatalom részéről kitalált Magyarok Nyilai mozgalom tagjaiként azonosítottak és úgymond tervezett terrorakciók vádjával begyűjthettek, és akik egyike felvállalta, hogy Budaházyra ugyanezeket rákenje. Olyan vélt tetteket, amik az amerikaiak és a zsidó lobbi által oly nagyon kedvelt terrorista címkével bélyegezhető meg - melynek aztán borítékolható eredménye a legsúlyosabb börtön. Koncepciós eljárás kezdődött, - pontosan olyan, amint azt még anno a Rákosi-rendszerben megismerhettük. Hazánk a társadalmi gyakorlatot tekintve nem jogállam!

2007-ben a JOBBIK létrehívott az elharapódzó cigánybűnözéssel szemben azok áldozatait, a magyarokat védeni szándékozó mozgalmat, a Magyar Gárdát. A hatalom szemét ez azóta is csípi, mert neki egyedekre ledarált, semmihez nem ragaszkodó, jámbor, agymosott birka rabszolgákra van szüksége és a magyar társadalom önszerveződése joggal kelt bennük félelmet: a hatalmat támogató külföldi erők céljai érdekében folytatott praktika esetleg emiatt zátonyra futhat. Valamennyi országgyűlési párt talpra állt és hevesen tiltakozott a Magyar Gárda mozgalom ellen - ezzel egyébként egyértelműen bizonyítva, hogy végső soron valamennyien a hatalmat fenntartó nemzetközi pénzügyi körök - szorosabban véve a Soros által követett brit birodalmi politika - eszközei. Egytől-egyig mindegyik. Nekik nem céljuk a valódi demokrácia - a népfölség elvének - érvényesülése. Aki viszont a nép érdekében lép fel a hatalommal szemben, az szerintük elítélendő populista - súlyosabb esetben rasszista, fasiszta, náci, nyilas, antiszemita - és következésképp terrorista - nemcsak a hatalom, de az álellenzéke szemében is.

A JOBBIK párt vezetése, tagsága nem tartozik sem a Soros alapítványon szocializálódottak, sem a zsidó lobbi, sem a hajdani bolsevikek köreihez. A JOBBIK kijelentett szándéka, hogy a magyar nép érdekében akar politizálni. Ezt nem csak kijelentették, hanem az utóbbi években a gyakorlatban is igazolták. A hatalom logikus válasza volt erre Budaházy törvénytelen őrizetbe vétele és a Magyar Gárda politikai nyomásra való feloszlatása. Az ezek elleni tiltakozásként 2009. július 4.-re meghirdetett tüntetés betiltása, majd brutális, kegyetlen és embertelen módon történt szétverése.

Érdemes felidézni, hogy a politikai erők miként is reagáltak arra, hogy a füvön összefogódzva ülő, senkit nem bántó, veszélyeztető gárdatagokkal szemben a méterről sprayt használó, az embereket durván a többiek közül kirángató, habzó szájú kutya elé vető barbár rendfenntartók tetteire. Az MSZP pl. nem, hogy ezt elítélte volna, de kifejezetten rátámadt a FIDESZre - akik ugyancsak semmit sem tettek ez ellen, szót sem emeltek ellene - mert szerintük a FIDESZ elmulasztotta a fasisztákkal szembeni fellépést. A Gondoláról idézem Lendvai szavait:

,,Tegnap bebizonyosodott, hogy a betiltott Magyar Gárda és a Jobbik nem rendet tesz, hanem rendet bont. Nem őrzi a törvényességet, hanem felrúgja a törvényeket. Nem pótolja a rendőrséget, hanem ellene fordul. Nem biztonságot teremt, hanem felfordulást okoz. Nem megvédi az embereket, hanem bántalmazza éket. Nem az erőszak ellen van, hanem az erőszak oldalán.

Most mindenki eldönthette: kér-e az ilyen rendből."

Ami a híradásokból, szemtanúk elmondásából kitűnt, nem a Gárda fordult a rendőrség ellem, nem a Gárda bántalmazott embereket, nem a Gárda követett el erőszakot, hanem Lendvaiék rendőrsége. Mégis begyűjtöttek 216 tagot - olyan vélt tiltás alapján, ami sohasem hangzott el, amit a bíróság nem jelentett ki, pusztán a rendőri vezetés szopott ki a kisujjából. Éppen ezért durva hazugság Tölgyessynek a MR1 reggeli műsorában tett kijelentése - melyet főcímen harsog a média! - "Ez volt az első alkalom, hogy egy pártelnök szembeszegül a bíróság döntésével." Azzal, hogy beült az általa létrehozott gárdisták közé? Azzal, hogy a bírósági döntést politikailag motiváltnak vélte? Milyen bírósági döntéssel szegült szembe azzal, hogy a maga is odaült a várhatóan rendőrségi brutalitásnak kiszolgáltatott gárdisták közé?

Ugyan magam nem hiszem, hogy a rendőrségi akció barbarizmusa pusztán rendőri önkény volt, sokkal inkább azt, hogy ez részükre kiadott parancs volt. A népnek üzent a barbár hatalom: rettegjetek tőlünk! Mi nem ismerünk pardont! Palesztinai körülményeket akarunk az uralmunk alatt! Ahogy 2006. október 23.-án is az ünneplő tömeg brutális szétverése ezt az üzenetet hordozta. Olyan igazi, Palesztinára szabott módon. Egyelőre kardlappal, lovasrohammal, szemkilövetéssel, paprika-sprayjel, aztán talán holnap talán majd éles lőszerrel. Ahogy ott szokás.

Amikor ezt megtudtam, úgy hittem, hogy a begyűjtött 216 ‘tüntető' majd megkapja a maga kiizzadt ítéletét. Kiegészítve a benti vallatási és egyéb módszerekkel - ahogy ez Palesztinában, Guantanámón, Irakban és minden olyan helyen szokásos, ahol a vallatás a héber hagyományokat követi. Majd a kinti gojoknak meg is súgják, hogy lám, oda bekerülni nem leányálom, ezért ácsi, jobb lesz a teljes kuss és behódolás.

Ez azonban most elmaradt. Talán mert ott volt az ombudsmann, ott voltak a jogászok és ezért aztán a rendőrség milliókat fizethet majd ki kártérítésként a szombati durva, barbár, embertelen és jogtalan akcióért.

Egyértelmű: a Magyar Gárda betiltása, Budaházy börtönbe vetése, a cigányság vérszomjas, erkölcstelen rétegeinek a magyarok elleni hadjáratára való ösztönzésével és a zsigerekből hazug társadalmat megsarcoló politikával egyetemben egy célt szolgál: a magyar társadalom teljes rabszolgasorba döntését - palesztinai állapot létrehozását. Ebbe köpött bele Budaházy, a JOBBIK és a társadalom önszerveződését szorgalmazók tömege.

A hatalom és azt vezérlő erők végső célja nem a Magyar Gárda felszámolása, nem a JOBBIK kiiktatása, hanem a magyar társadalom önszerveződésének megakadályozása és a már elkezdődött folyamat eredményeinek szétverése. A hatalom nemzetközi, globalizáló urainak a JOBBIK azért csípi a szemét és a lépések azért váltak már most ennyire időszerűvé számukra, mert a ‘populizmus' - a nép felé fordulás - június 7.-én immár szárba szökött magvetésnek bizonyult. A liberál-bolsevik bűnbanda félti a hatalmát, félti a kenyéradó gazdiktól neki csurdogáló koncot.

Mi pedig joggal félthetjük alapvető életminőségünket - éppen tőlük. Joggal félhetünk, hogy ez a bűnbanda a héber vallási törvények bevezetésével Magyarországból második Palesztinát teremtene, ahol ők, mint helytartók az uraikkal együtt dőzsölve minket a létminimum szélére kényszerítve dolgoztatnának halálra. A JOBBIK megerősödése valamennyi országgyűlési pártban páni félelmet váltott ki és ezzel a FIDESZ is végleg leleplezte magát. Bár az igazság szerint manapság helyesebb parlamentit és nem országgyűlést írni, hiszen ez utóbbi éppen a magyarság hangját jelenítené meg, azt, amitől az ország külhoni urai a leginkább tartanak, és amiről itt most szó sem lehet. Mert fülüket befogva jártatják a szájukat, ahogy föntebbi idézetből is Lendvaié kiviláglott. Mert miről is sipákolt még a vénasszony az írásában? Idézem:

,,Most már a Fidesz is többet mondhat, mint hogy ,,nem kommentálja" a Gárda feloszlatásáról és törvénytelenségéről szóló bírósági ítéletet. Ezt azt a gyanút kelti, hogy nem csak a kordonbontással, nem csak a Turul szobor ügyében fordul a törvénnyel szembe, nem csak a holokauszt tagadók büntethetőségét akadályozza meg, hanem kerülve a Jobbikkal való konfliktusokat, súlyosabb ügyekben is a törvényszegők pártján van.

Az MSZP tegnapi kongresszusán olyan szemléletet és intézkedéseket kezdeményezett, amelyek valóban a nagyobb rendet szolgálják. Azt, hogy a bűn nem maradhasson bűntelenül. Senkié! Sem a tulajdon és a biztonság ellen vétőké, sem a gárdistáké. Az MSZP megoldásokat kínál, a Fidesz ígérget és ha a szélsőségekről van szó, lapít! A Jobbik törvényt és rendet bont!"

A Gárda nem követett el törvénytelenséget, a FIDESZ erről szóló bírósági ítéletet ezért nem is kommentálhatta. A Turul a magyar múlt jelképe, hogy az országhódítók szemét csípi és legszívesebben mindenütt ledöntenék, az egy dolog. Az általuk beterjesztett holokauszt törvény a teljes pofa-be törvény lett volna, semmi köze a holokauszt tagadáshoz, a FIDESZ hozzá csatolt javaslatait egyöntetűen lesöpörték. A törvény célja az lett volna, hogy a magyarság a legelemibb kérdésekben se fejthesse ki a véleményét, kussoljon, itt csakis a ‘felkentek' - született magasabbrendűek - szava hallatsszék. Amit mondanak, az szentírás, azt vitatni nem szabad.

A bűn büntethetőségét és minden esetbeli szigorú megbüntetését üdvözölnénk is, de hát éppen az MSZP volt ennek az egyik leghatékonyabb gátja. Épp az MSZP köreiből kiabál a bűn büntetlenül és büntethetetlenül - az offshore cégek, a társadalmi vagyon lerablása, a cigánybűnözés fedezése, a legfelső bíróválasztás megtorpedózása és még folytathatnánk. Az MSZP által kínált rendből meg köszönjük, épeszű ember nem kér. Ismerjük, megtapasztaltuk Rákosi idején, majd az 1956-os megtorláskor is vastagon. Ahogy most is megtapasztalhatjuk: Lendvai bizonyára a fenti sorait lassan írta, hogy megértsük, hogy tudomásul vegyük, merthogy mindez, amit ír vastag, zsigeri hazugság! Tudomásul vettük, tudjuk. Mármint, hogy szokása szerint most is csak hazudott.

Ugyanis a JOBBIK nem bontott törvényt, a JOBBIK nem bontott rendet. Az SZDSZ, az MSZP és a klientúrájuk, támogatóik a MAZSIHISZ, az ÖCO és annak vezetői viszont igen. Még akkor is, ha ezek az ügyek bírósági kérdéssé is csak vontatva jutnak el, hiszen számos elvtárs vigyáz a Párt érdekeire. Ahogy a Gárda elleni perben is ez volt a mérték, nem a tények. A MAZSIHISZ és az ÖCO kérte: a bíróság rábólintott.

Én nem kérek Lendvaiék rendjéből. Nem kérek a palesztinai rendből. Nem kérek abból a rendből, amikor magukat felsőbbrendűnek vélő bunkók akarják meghatározni számomra, hogy miként kell viselkednem, mit kell gondolnom, mit kell hablatyolnom, hogy kielégítsem idióta eszméikből és felsőbbrendűségükből fakadó igényeiket.

Mit kell tennünk nekünk, és mit kell tenni az érdekeinkért egyedül kiálló politikai csoportnak, hogy a hatalom szándékai ne érvényesülhessenek?

Nem könnyű a válasz, mert a sarokba szorított patkányok támadnak, harapnak. Már pedig a népszerűségi felmérések sarokba szorították őket - és még nem fejezték be a rájuk bízott feladatot.

Mindenekelőtt tudomásul kell vennünk, hogy a FIDESZ nem a magyarság, hanem az urai oldalán áll. Mindenképp oda kell hatnunk, hogy az elkövetkező választásokon az áhított kétharmados győzelmet meg se közelítsék. Tudomásul kell vennünk, hogy ha nem tudnak egyedül kormányozni, akkor sem a nép érdekeit képviselőkkel, hanem azok elnyomóival kötnének szövetséget. Soros terjesztette eszméken szocializálódott pártvezérektől többre nem telik.

2009. július 4. mérföldkő. Ezt népünkkel tudatosítani kell. Ha a magyarság felfogja, hogy itt mi - és miért így - történt, akkor mind a szocialisták, mind pedig a FIDESZ tekintélyes mértékű támogatottságtól esik el. Ezzel maguk is tisztában vannak, ezt tükrözik a kezdeti megnyilvánulások.

Mindenképp föl kell készülnünk arra, hogy a JOBBIKot törvényileg szándékoznak majd lehetetlenné tenni, ahogy erre Tölgyessy megjegyzéséből már következtethetünk is. Mindenképp föl kell készülnünk arra, hogy egy következő országgyűlési választásnak nem fognak úgy nekimenni, hogy annak eredménye számukra a teljes kudarc lehet, hogy a brit hatalmi eszméken szocializálódottak kiessenek a hatalomból. Ezt a gazdáik nem tűrnék el.

A JOBBIKnak fel kell készülnie a felelősségteljes kormányzati feladatokra - jóllehet, szinte bizonyos, hogy 2010-ben nem kerül ebbe a helyzetbe. Föl kell készülnie arra, hogy egy esetleges parlamenti szövetség az ország hívatlan urainak az érdekében fog kormányozni és annak az ellenzékét kell alkotnia. Föltéve, hogy addig törvényileg nem iktatják ki a politikai térről - mert ere is van esély. A JOBBIK a FIDESZre ilyen akciók meghiúsításában nem számíthat, a hallgatólagos, vagy nyílt közreműködésére viszont bizton.

Folytatni kell a magyar társadalom hiteles tájékoztatását és megszervezését. Akár szervezetek, akár csak ‘baráti társaságok' alakjában. Ha a törvény betilt minden szervezetet, akkor illegálisan, fedetten kell folytatni ezt és ennek keretében a társadalmat az önvédelemre kiképezni. A társadalomnak folyamatosan éreznie kell, hogy van egy politikai szervezet, mely a társadalomért és nem pedig a hódítók érdekében cselekszik, politizál.

Folytatni kell a társadalom biztonságérzetének a fokozását, még akkor is, ha ezt törvényileg tiltani fogják. Mindig van rá lehetőség, hogy az eszetlen törvényeket megkerüljük. Csakis az a törvény tartható be, mely a társadalom érdekét szolgálja, az azt rombolót, ha kell, át kell hágni. Ne legyen Magyarországon bolsevik rend, ne legyen Magyarországon rabszolgák rendje, ne legyen Magyarországon idegen hódítók rendje. A hódítónak nincs joga - legfeljebb ereje akaratának érvényesítéséhez. Joga a meghódítottnak van: lerázni a hódítót. Ehhez alapvetően meg kell szervezni a társadalmat, hogy, ha kell és itt az ideje, akkor egységesen fel tudjon lépni - ahogy a gárdisták is egységesen és fegyelmezetten viselték el az ellenük bevetett barbár rendőri akciót: erkölcsileg győztek!

A JOBBIKnak fel kell készülnie arra, hogy egy teljesen legatyásított, kirabolt ország érdekeit kell képviselnie - és ha úgy adódik, visszakormányoznia az életbe. Ki kell alakítania egy politikai, társadalmi és gazdasági programot, mely adott időben - talán nem is oly mesze - a tönkretett ország talpra állítását lehetővé teszi majd. A társadalmat minél szélesebb értelemben véve be kell vonnia a programalkotásba, minél szélesebb rétegeket érdekeltté kell tenni abba, hogy ez sikerüljön. Ez megfelelő hírvitelt és hírvételt is igényel. ,,Az igazat, mindig csak az igazat!" alapon. A Gárda 2009. július 4-dikén igazolta erkölcsi tartását, példát mutatott az összefogásból - és ez rendkívüli jelentőségű!

A társadalmi szervezetek, csoportok kialakítása, létrehozása, azoknak szellemi háttérrel való ellátása (szellemi önkormányzatok) mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a rendkívüli módon megnehezített körülmények között is sikeres lehessen egy esetleges kormányzás. Hiszen bizton lehet számítani arra, hogy a mai hatalmat mozgató erők mindent megtesznek majd azért, hogy egy a nép érdekeiben történő országvitel minél nagyobb kudarc legyen.

Már pedig éppen az emberiség összérdeke megkívánja ennek sikerét.

,,Adjon Isten szebb jövőt!"

Cser Ferenc



Forrás: Cser Ferenc

http://www.nemenyi.org/default.asp?Location=_arc&SID=5&AID=21&Direkt= 2009._julius_4._8211_mint_Palesztinaban._58475&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Törölje bele lábát Gyurcsányba
  2009-07-12 20:08:09, vasárnap
 
  Törölje bele lábát Gyurcsányba, Demszkybe, Gáspár Győzőbe, vagy valamely más irritáló szarháziba!


http://kuruc.info/r/1/43509/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 3513
  • e Hónap: 14624
  • e Év: 168120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.