Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
"Atyám mindezt tudja!"
  2009-07-16 21:32:07, csütörtök
 
  ISMERD FEL, HOGY MINDENT ISTEN IRÁNYÍT

"...mennyivel inkább ad a ti mennyei Atyátok jókat azoknak, akik kérnek tőle?" (Mt 7,11)

Jézus Krisztus azoknak ad életszabályokat, akikben az Ő Szelleme van. Ennek a versnek egyszerű érvelése által felhív arra: töltse be gondolkozásmódunkat az, hogy minden mögött ott van Isten irányítása, s ez azt jelenti, hogy a tanítvány őrizze meg teljes bizodalmát és legyen buzgó a kérdezésben és a keresésben.

Töltsön be az a tudat, hogy Isten mindig itt van! Ha egyszer ezzel telt meg az elméd, akkor minden nehéz helyzetben is könnyű lesz emlékezetedbe idézni: "Atyám mindezt tudja!" Ez már nem kerül erőfeszítésedbe, hanem egészen természetesen erre gondolsz, amikor tanácstalanság szorongat. Régebben ehhez vagy ahhoz az emberhez mentél oda tanácsért; de most olyan hatalmasan eltölt az isteni gondviselés tudata, hogy nehézségeiddel Istenhez mégy. Jézus azoknak állítja fel életszabályait, akikben az Ő Szelleme van: ezeknek az az alapgondolatuk: "Isten az én Atyám, szeret engem, soha nem tételezem fel, hogy Ő megfeledkeznék valamiről, hát akkor miért aggódnék?"

Vannak idők - mondja Jézus -, amikor Isten nem hozhat ki a sötétségből, de bízzál benne akkor is! Talán úgy jelenik meg, mint szeretetlen barát, pedig nem az; vagy úgy, mint kegyetlen Atya, de mégsem az. Talán igazságtalan bíróként áll előtted, de Ő nem az. Erősödjék meg benned mindig jobban az a gondolat, hogy Isten ott van minden mögött! A legkisebb esemény sem történhetik az Ő akarata nélkül; ezért teljes bizalommal támaszkodhatsz rá. Az imádság nemcsak kérés; az imádság a lélek magatartása, amelynek légkörében a kérés egészen természetes: "Kérjetek és megadatik nektek!"


--------------------------------------------------------------------------------

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből



 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Lelki béke
  2009-07-16 20:03:01, csütörtök
 
  Könnyen szerzett vagyon elfogy, de aki keze munkájával gyűjt, az gyarapodik. (Példabeszédek 13:11)



Amiért megdolgozunk, ami becsületes munkánk következménye, azt sokra értékeljük, nagyra tartjuk. Ami viszont könnyen jött, azt általában kevésre tartjuk. Bár sohasem lottóztam és nincs is szándékomban, de a múltkorában olvastam egy cikket a nagy lottónyertesekről. Azt a címet lehetett volna adni az írásnak, hogy könnyen jött, könnyen ment! Legtöbbjük ugyanis alig néhány hónap alatt eltapsolt több száz millió forintnak megfelelő összeget (olykor még többet is). Mi az oka ennek? Több is lehet, de talán az egyik legfontosabb, hogy tudják, érzik az ilyen emberek, hogy szinte semmit nem tettek azért, hogy ölükbe hulljon a nagy nyeremény. Nincs becsületes munka a ,,talált pénz" mögött, így nem is értékelik igazán. Senkit ne irigyelj, aki könnyen jött vagyonra tett szert! Boldogságát, lelki békéjét senki nem ebben fogja megtalálni!



A nap gondolata:



Amit az ember nem szerez meg, mindig jobbnak látszik annál, mint amije van. (Erich Maria Remarque)



Szóládi Református Egyházközség honlapja Link
 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 726 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1648
  • e Hét: 3808
  • e Hónap: 14861
  • e Év: 76162
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.