2009-07-24 21:00:31, péntek
|
|
|
Dinnyés-barackos bólé /V.Ildykó/
Hozzávalók:
1 közepes sárgadinnye
1 közepes cukordinnye
250 g sárgabarack
1 csokor friss bazsalikom
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1500 ml édes fehérbor
750 ml hideg száraz pezsgő
Elkészítés:
A dinnyéket elfelezzük, magjukat egy evőkanál segítségével
kikanalazzuk. A barackot megmossuk, lecsöpögtetjük,
kimagozzuk. A bazsalikomot megmossuk, lecsöpögtetjük.
A dinnyék húsából egy gömbvájó kanál (vagy kisebb
fagylaltos kanál) segítségével golyókat formázunk, és egy
nagyobb tálba tesszük. A dinnyék maradék húsát egy evőkanál
segítségével kivájjuk, és egy keverőpohárba tesszük.
A barackot apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a
dinnyegolyókhoz. A bazsalikom kétharmad részét a
gyümölcsökhöz adjuk, majd az egészet a vanillincukorral
megszórjuk. Az egészet óvatosan elkeverjük. Majd
meglocsoljuk a bor és a pezsgő felével, letakarjuk, és
min. 6 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Eközben a félretett
dinnyedarabokat összeturmixoljuk. A megmaradt bazsalikomot
apróra metéljük, és a dinnyepüréhez keverjük, majd a pürét
jégkocka-tartóba töltjük, és lefagyasztjuk.
Tálaláskor a lehűlt bóléból a bazsalikomágakat
eltávolítjuk, a maradék borral és pezsgővel felöntjük,
végül minden pohárba néhány dinnyés jégkockát helyezünk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|