Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Teller Ede: Vers, cím nélkül
  2009-07-28 18:09:16, kedd
 
 

Keresni, várni, semmit sem akarni
Szeretni, vágyni, egyedül maradni
Nézni a világot becsukott szemmel
Látni azt, amit még nem látott ember

Gyönyörködni titkos, mély harmóniákban
Emlékezni arra, amit sohasem láttam
Szeretni, imádni, a szent tisztaságot
A szelet, a havat, a felhőt, az álmot

Tenni a helyeset, nem hitvány pénzért
Nem a túlvilági, örök üdvösségért
Tudni, hogy nincs cél, tudni,hogy nincs Isten
Félni, hogy talán még igazság sincsen

Tudni, az ész rövid, az akarat gyenge
Hogy rá vagyok bízva a vak véletlenre
És makacs reménységgel mégis, mégis hinni,
Hogy amit csinálok, az nem lehet semmi

És örülni tudni a nagy megnyugvásnak
A fájdalmat, örömet gyógyító halálnak.

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az élet szép
  2009-07-28 17:51:04, kedd
 
  Link


Hűs forrás, dús liget, havas csúcs oly ragyogó
Csak képzeld el, és látod.
Tárd ki a fénynek lelked, hogy te is felfedezhesd
Mind e csodálatos világot.
Minden táj titkot rejt, ott hol élt már ember
Átokvert és áldott sorsok.
Rég volt boldog ősök, és nem csak fényes hősök
Névtelen békés, dolgos milliók.

Refr.:
Az élet szép, az élet minden,
Ha rangod, pénzed, semmid nincsen,
A legnagyobb kincs mégiscsak tiéd!
Ösztön, vágy és képzelet,
Küldd, hogy lásd, hogy megismerd,
Azt, mi értelemmel tölti meg a létezést!
A Föld csak néked őrzi titkát,
S ez végtelen nagy gazdagság,
Csak tudd és akard látni
Bűvét, varázsát.
Vár a messzi ismeretlen, a Tudás az, mi fölemel.
Várnak rád új és új csodák.

Az élet szép, az élet minden,
S míg létezhet, a Földön ember
A Lánc, mi egybeköt, nem hullhat szét!
Lesz út, lélektől-lélekig,
Lesz kinek megtanítsd világod titkait.
Az élet szép, az élet minden,
Mondhatják, hogy semmid nincsen,
a legnagyobb kincs örökké tiéd!

Az óceánok, az őslények, a mamut,
a sivatagi oroszlán és az ember!
Mikor is építették a piramisokat?
Négy-ötezer éve a Nílus mellett,
Egyiptom földjén.
És ott állnak még most is,
Hírdetik az ember nagyságát,
Mert a világ gyönyörű!

Mély barlang, vad dzsungel
folyó zúg, zord tenger, magányos őrtorony a parton.
Trópusi nap hevében, jéghegyek közt a télben
Utat tör tehetség és szorgalom.
Minden sors új kezdet
Remél és küzd az ember, keresné hogy lehetne boldog.
Teremtő lázban égve
S egy új kor, szebb reménye
Mint lámpás fénye mindig felragyog.
 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
Pop-la! Tallózó - Pop-sikk
  2009-07-28 17:01:50, kedd
 
 

Rock Évkönyv 1981. január-december

Zeneműkiadó Budapest, 1982.
Szerkesztette: Sebők János

A főnixes Mici Mackós Annás apokalipszis a szentháromsággal indulva (Illés, Omega, Metro) érintve a babiloni korokat, köztük az aranykort, vaskort, cserépkort, az Útont, a kutyákat, valamennyi egyházat a biblia történetéből. Kezdet: 1946-os tűzkutya évében született Koncz Zsuzsa és a Vörös Oroszlán misztikus szülöttjei és különféle alkémiás zsidó rendjei, a Nyomorultak 1967. óta.


Csöndes nyári délelőtt 2000-ben. Az egyszerű magyar rádióhallgató gondtalan kikapcsolódásra vágyik. De már unja az unalmat, amely túlteng a popzenei műsorokban, unja azokat a mesterkélt és kommersz számokat is, amelyek a fiataloknak szánt zeneidő jó részét kitöltik. Örömmel fedezi fel, hogy a 6. műsorban éppen nosztalgiaprogram megy. A Clash együttes összes felvételei, huszonharmadik folytatás. A középhullámon pedig egy órával később az 1981-es év legnagyobb slágerei hallhatók Aztán punk-new-wave, poszt-new-wave számok a hetvenes évek végéről.

Ez már csak logikus. Mnapság (1981) ugyanis rádiónk elég keveset játszik a fent említett irányzatok idő- és korszerű produktumaiból (ízlésének jobban megfelel a kommersz pop, a szelíd rock és a diszkó). Viszont nagy szeretettel emlékezik a hatvanas évekre, az ötvenes évek végére. Újra felhangzanak a szép dalok. Bobby Vee! Platter! Del Shannon! A Beatles művei (huszonöt részben, közkívánatra megismételve)! Tviszt, tviszt! Nem is beszélve az erre szakosodott magyar együttesek gyártmányairól.

Csakhogy. Eme legendás és visszakívánt időkben (az ötvenes évek végén, a hatvanas évek elején) rádiónk igen keveset játszott Bobby Vee, Dal Shannon és a többiek dalaiból. Ha jól emlékszem, a rock and rollt sem kedvelték túlzottan. Sőt, a Beatles is csak némi késéssel jutott el hozzánk (megelőzte a rossz híre), de nosztalgiában akkor sem volt hiány. Az Esős vasárnap című film egyik betétdalának énekese (1962-ben) arra buzdította a hallgatóságát, hogy fogjon egy sétapálcát és legyen vidám, valamint a régi dzsezzre járjon charlestont, "mert ma ez a sikk". Ugyanebben az időben egy másik előadó kereken közölte, hogy ő fütyül a tvisztre és a bibapra, azonban nyugodtan vágja bárkinek a szemébe, hogy csak azért is dixiland!

A sor nem folytatható a végtelenségig. A tizennyolcadik században például egyáltalán nem volt rádió. A francia négyest mégis idejében vettük át. Régi szép idők.

(nos)

Élet és Irodalom
 
 
0 komment , kategória:  Rock Évkönyv 1981.  
Isten földecskéje-könyvajánló
  2009-07-28 16:46:49, kedd
 
  Caldwell, Erskine : Isten földecskéje

Isten földecskéje, vagy Ki kárpótol engem a kárpótlásért?

Történt, hogy beleestem. Mármint azoknak a névsorába, akiknek a szüleitől mindent elvettek. (Természetesen még a készpénzt is a szekrényből.) De a poén nem is ez volt, hiszen apám, mint építési vállalkozó, az atyai jussból a fatelepet örökölte. Saját lakásunk se volt...

Szóval az én életemben: az első demokratikus kormány megpróbált ezért engem kárpótolni. Sajnos csak később hallottam (gróf) Esterházy Péter író mondását: Márpedig földet vissza nem veszek! Enyhe, sőt nyomatékos családi unszolásra átadtam kárpótlási jegyeimet a legráérőbb rokonnak, aki forgalmistát játszott a kárpótlásokon. Rendületlenül tárcsázott, be is vásárolt. Most kb. 80 helyen van kb. 80-180 négyzetméter ,,földem" természetesen a vele járó adminisztrációval, befizetéssel, büntetéssel (parlagfű) egyetemben. Eladni bármit = nulla... Egy darabig csak tűrtem a packázásokat, miszerint pl.: a mellékelt helyszínrajz szerint, ámde a levélben nem volt helyszínrajz volt viszont helyette egy mondat, hogy a városházán megtekinthetem... Az anyja, azért nem semmi, hogy alig 300 kilométer megtétele után megnézhetek egy félcédulát, ha éppen nyitva van a hivatal. Gondolom még sok utolsó csepp van a pohárban, de jellemzően kiragadnék egy ekletáns példát.

Tavasszal kaptam egy szép duci borítékot a Veszprémi Földhivataltól. Kiderült, hogy a benne lapuló sárga csekktől hízott meg. A többi papíron nem lehetett eligazodni, egy-két fénymásolat, hogy én is tulaj vagyok az adott földterületen, ahol új felmérést rendeltek el, ezért hát fizessek. Átnyálaztuk szálanként a dossziénkat, de még csak hasonló helyrajzi számot sem találtunk. Felháborodásom nem állt ugyan egálban a befizetendő összeggel, de az eljárás módjával igen. Kitaláltam, hogy a hivatalokkal a saját csodálatos nyelvezetükön fogok levelezni. Miután feltettem kérdéseimet: ab ovo
- milyen földről van szó?
- ki rendelt el fölmérést?
- aki elrendelte, miért nem fizeti ki, én nem indítványoztam!
- hogyan tudnám ,,esetleg" beazonosítani, hogy az a tenyéri föld amiről szó van, valóban az enyém? A levelet az alábbi mondattal fejeztem be: Felszólítom Önöket hiánypótlásra!!! Ezzel visszaküldtem az irományt szőröstül, bőröstül és főleg csekkestül...
Emberek! Frenetikus hatása volt... Mindenre választ kaptam, még az új és a régi helyrajzi számot is közölték! A levélben csak egy valami volt, ami változatlanul ott virított: a sárga csekk...

Ez a történet az Isten földecskéje kapcsán jutott eszembe, amelyre igen jó szívvel emlékszem a távoli múltból, mert akkor nagyon élveztem, mint jó olvasnivalót.

Caldwell: Isten földecskéje
Ty Ty Walden, öreg aranyásó farmer és családja küzdelmes, nehéz életet él. Az író valami hihetetlen, meleg empátiával írta meg a róluk szóló történetet, színesen és sok humorral. Ezeknek a földhöz ragadt szegény embereknek az életében komoly szerepet játszik a babona. Ty Ty rendületlen szorgalommal ássa fel a birtokát, arany után kutatva - de mindig kihagy egy helyet: Isten földecskéjét, amit hálából az Úrnak ajándékozott. Igen ám, de arany sehol, így a földdarab mindig elvándorol eredeti helyéről, kellő indokkal megmagyarázva áthelyezését, mert hátha ott van az arany. Mindemellett a közeli textilgyár munkásai romantikus harcot vívnak elnyomóik ellen, miközben a regény lapjain megelevenedik Ty Ty családjának zabolátlan szerelmi élete, amelyben szívbéli érzelmeknek alig van helye, annál inkább a durva testi örömöknek. Minek annyi ,,laca-faca"? A cselekmény végig leköti az olvasót, egy egész más világba csöppenünk. Ekkor még nem olvashattuk Garcia Marquez könyveit, mert ez a mű először 1935-ben jelent meg, de bizonyos fokig szinte előfutárának is nevezhetném. Sajnos a könyv tragédiával zárul, de ez bizony hozzátartozik némely könyv záróakkordjához.
(kisvándor)

Forrás: Eztolvasdel.hu
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Arany a szépészetben
  2009-07-28 16:43:01, kedd
 
 
Az arany szépészeti jelentősége

Havonta kapunk híreket újabb és újabb szépészeti csodamódszerekről, melyek az örök fiatalság és a soha nem látott szépség megtartásának receptjével kecsegtetnek. Napjaink egyik legdivatosabb csodaszere az arany.

Kémiai szerkezetének köszönhetően az elmúlt évek szépségipari kutatásaink központi eleme, melyet ellenálló szerkezet, korrodálódásmentesség jellemez.

Az arany szépészeti hatásai

Az arany legfontosabb szépészeti hatása, hogy serkenti a bőrsejtek megújulását, kedvezően befolyásolja életciklusukat, segíti egészséges működésüket. Ennek következtében az arcbőr fiatalabbnak, energiadúsabbnak, élettelibbnek, ragyogóbbnak látszik, a fáradtság nyomai jelentősen halványulnak. Az arany fényvisszaverő tulajdonságának köszönhetően különleges, selymes ragyogást kölcsönöz a bőrnek. Halványítja a szem alatti sötét karikákat és a májfoltokat. Fokozza a kollagéntermelést, ezáltal a ráncosodás, a bőr megereszkedésének egyik vezető ellenszere lehet a jövőben. A bőr méregtelenítési folyamatát a vér- és a nyirokkeringés serkentésével pozitív irányban módosítja. A megfelelő módszerrel az arcbőrbe juttatott arany képes érújdonképződést indukálni, amely szintén az arcbőr tápanyag- és oxigénellátását javítja. Az arany számos luxus kozmetikai cég termékében fellelhető. Megtalálhatjuk dekorkozmetikai termékek alkotórészeként (alapozók, púderek, szempillaspirálok, szemhéjárnyalók), illetve luxus krémek alkotójaként (krémek, pakolások, szérumok). Ne tévesszük össze az arany csillámport az ásványi arannyal!

24 karátos aranyszálak a bőrbe ,,szőve"

Japánból ered az egyik legelső, az arany felhasználására épített kozmetikai eljárás. Ennek során egy olyan, az arany hatását potencírozó hatóanyag kerül a bőrbe, amelyet szójából vonnak ki. A szója hatóanyaga az eddig megismert alkotóknáll nagyságrendekkel több víz megkötésére képes. Az eljárás során egy speciális műszer mikroszkópikus méretű vízcseppecskék kíséretében juttatja a hatóanyagot a bőrbe. Ezt megelőzően az arcbőrön alapos bőrradírozást és nanotechnológiás hideggőzölést végeznek. A szójából származó hatóanyag bejuttatása után leheletvékony, 24 karátos aranylapocskákkal borítják be az arcbőrt, majd az aranyat bemasszírozzák az arcbőr mélyebb rétegeibe. A hatóanyagok együttese közel egy évig képes hatását kifejteni a bőrben.

Magyarországon is elérhető az az arcfiatalító eljárás, amelynek lényege 24 karátos aranyszálaknak az arcbőrbe való ,,szövése". A módszer során a bőr mélyebb rétegeibe hajszálvékony aranyszálakat húznak, melyek akár 10 éven át képesek az arc rugalmasságának megtartására, a megereszkedés, petyhüdtté válás, ráncosodás lassítására. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben, mindössze 30 perc alatt elvégezhető és sikerrel válthat ki nagyobb volumenű plasztikai beavatkozásokat is.

Hajkiegyenesítés arannyal

A haj is kezelhető az arany segítségével. Egy új módszerrel a hajszálak hosszú ideig tartó kiegyenesítése érhető el, melynek során a szálakat arany, kollagén, és tápláló fehérjék keverékével vonják be. Hő hatására a hajszálak kiegyenesednek s az egyenesség tartósan megmarad. A módszert körülbelül kéthavonta, a lenőtt részek kiegyenesítése céljából kell megismételni.

Az aranyrészecskék működésének titkai

A magyarázat az aranyrészecskék töltésében keresendő.A sejtek élettani folyamatait nagyrészt a töltéssel rendelkező részecskék sejtmembránon keresztüli transzportfolyamatai határozzák meg. Az ingerlékenység is a töltéseloszlással hozható összefüggésbe. Az ozmotikus hatásokra visszavezethető hidratáltság fokát is részben töltéssel rendelkező részecskék vándorlása határozza meg. Az arany kémiai szerkezeténél fogva remek vízvisszatartó tulajdonsággal rendelkezik, köszönhetően annak, hogy komplexben megköti a vizet. A fémkomplexek egyik típusát olyan hidratált kémiai részecskék alkotják, amikor a fémionokat a rájuk jellemző mennyiségben vízmolekulák veszik körül. Az arany apró részecskék formájában szívódik fel a különböző kozmetikai készítményekből. Ezeket az aranyrészecskéket ún. elektronikus-galvanikus eljárással állítják elő, így a sima őrlési módszernél sokkal hatékonyabban felhasználható anyagminőség nyerhető. Emellett az arany vízben oldhatóvá válik, amely szintén a szépészeti alapanyagként való felhasználhatóságot növeli.

Többet megtudhatsz a témáról a www.webbeteg.hu-n

Forrás: Krisztina egypercese
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Mai harmoniakártyám
  2009-07-28 11:58:04, kedd
 
 

A mai napodat Ízlésesség hatja át
-

10 - Tíz - A mindent magába foglaló, felölelő, beolvasztó összefüggések száma. Jelzi egy ciklus végét, a befejezést, a megérkezést. Az Isteni Harmónia, és a tejút száma is ez. Azt jelzi, hogy új útra lépsz, mely út kitágítja korábbi kereteidet, szétfeszíti a határokat. A vonzás és taszítás, a siker és a bukás egyaránt benne rejtőzik.
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 172 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 1887
  • e Hónap: 4246
  • e Év: 56512
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.