|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2009-07-30 06:59:47, csütörtök
|
|
|
hozzávalók 4 főre
* 1 kg krumpli
* 4-5 szál sárgarépa
* 3-4 karfiolrózsa
* 1-2 szál fehérrépa
* 2 fej lilahagyma
* 2 fej vöröshagyma
* 1 szál póréhagyma
* 8 gerezd fokhagyma
* 5 ek olívaolaj
* ételízesítő
* 1-2 ek finomra vágott rozmaringlevél (ha nincs friss, akkor szárított)
* só
elkészítés
1. A zöldségeket megpucoljuk, a krumplit negyedekre váhjuk, a répát, a fehérrépát felezzük és ezeket a feleket is felezzük, a karfiolt rózsáira szerdjük és sós vízben félpuhára főzzük.
2. Míg megfő a zöldség, addig a hagymákat is megpucoljuk, a hagymafejeket negyedbe, a póréhagymát rusztikusabb darabokra vagdaljuk.
3. A megfőtt zöldséget jól lecsepegtetjük és tepsibe borítjuk, rászórjuk a hagymákat, a foghagymát, meglocsoljuk olívaolajjal, ételízesítővel enyhén megszórjuk, majd rozmaringot szórunk a tetejére.
4. Az egészet kicsit összerázogatjuk, majd sütőben (kb 200 fokon) pirosra, ropogósra sütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2009. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
39 db bejegyzés |
e év: |
732 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 255
- e Hét: 744
- e Hónap: 2795
- e Év: 31018
|
|
|