Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Végső búcsú Michael Jacksontól
  2009-07-07 21:25:16, kedd
 
  Végső búcsú Michael Jacksontól

2009. július 07. 17:47 MTI
A pop királyának nyilvános búcsúztatása a Los Angeles-i Staples Centerben Nelson Mandela és Diana Ross üzenetével kezdődött
Helyi idő szerint kedd délelőtt 10 óra után (magyar idő szerint este 7 óra) nem sokkal megkezdődött Los Angeles-ben az alig két hete elhunyt Michael Jackson búcsúztatása a Staples Centerben. A sztár aranyozott koporsóját a stadionban állították fel a rajongók előtt. A ceremónia a volt dél-afrikai elnök, Nelson Mandela, és Diana Ross énekesnő üzenetével kezdődött. A leveleket Smokey Robinson énekes olvasta fel.
Mandela azt írta: "Michael a zeneipar óriása és legendája volt. Mi pedig együtt gyászoljuk őt a több millió rajongójával együtt." A politikus és az énekes többször is találkozott Afrikában.
Diana Ross üzenetében azt írta, hogy Michael rendkívül közel állt hozzá, "életem kincse volt, létem része". Az énekesnő hozzátette: "Michael azt akarta, hogy legyek a gyermekei mellett. És én itt leszek nekik, akármikor szükségük lesz rám." Diana Ross nem vesz részt a megemlékezésen a Staples Centerben. Azt írta levelében, hogy inkább "megállok és csöndben leszek." Az énekesnő és Jackson nagyon közel álltak egymáshoz.

Aranykoporsóban temetik Jackót
Aranykoporsóban temetik el Michael Jacksont; a pop királyának koporsóját a szűk körű családi gyászszertartás után átszállították a Los Angeles-i Staples Centerbe, ahol felravatalozták.
Michael Jackson nyilvános búcsúztatása egyáltalán nem showműsor, hanem szertartás, megemlékezés - mondta Ken Ehrlich Grammy-díjas producer a keddi USA Today című lapnak. "Ez nyilvánvalóan megemlékezés és Michael életének ünneplése, hódolattal, szeretettel és tisztelettel" - mondta a producer, aki Kenny Ortega koreográfussal együtt szervezte meg a Los Angeles belvárosában, a Staples Centerben tartandó gyászszertartást, amelyen 18 ezer ember vesz részt. (Ortega volt az énekes tervezett londoni fellépéseinek igazgatója.) Az újság megjegyezte: a popsztár ugyanúgy búcsúzik, ahogy élete zajlott, egy nagy arénában, rajongók ezrei előtt.
Jackson szülei és testvérei közép-európai idő szerint 17 órától emlékeztek meg az énekesről a Forest Lawn temetőben. A zenészt később, egy egyelőre még nem ismert időpontban ott is temetik el, de a privát búcsúztatás után holttestét egy aranykoporsóban átszállították a Staples Centerbe, ahol a színpad közepén ravatalozták fel.
Los Angelesben a rendőrség lezárta az utakat és figyelmeztette a jegy nélkül várakozókat, hogy maradjanak távol a Staples Centertől, mert nem juthatnak az épület közelébe.
A nyilvános búcsúztatásra mintegy 18 ezren juthatnak be, de a kapuk előtt százezres tömeg várható. A ceremónián várhatóan Stevie Wonder, Mariah Carey, Usher, Lionel Richie, Kobe Bryant, Jennifer Hudson, John Mayer és Martin Luther King III is részt vesz.

Obama szerint Michael Jackson talán minden idők legnagyobb előadója volt
Michael Jackson talán minden idők egyik legnagyobb előadója volt - nyilatkozott Barack Obama elnök Moszkvából a CNN hírtelevíziónak az énekes nyilvános búcsúztatásának napján, kedden. "Nem hiszem, hogy bárki kételkedne abban, hogy a nemzedékem vagy talán minden nemzedék egyik legnagyobb előadója volt" - mondta Obama. Véleménye szerint Jackson, akárcsak Elvis Presley, vagy Frank Sinatra, vagy a Beatles, "kultúránk szerves részévé vált".
Az amerikai elnök azt mondta, hogy a popsztár rendkívüli tehetsége és zenéje nagy magánéleti tragédiákkal és gondokkal párosult, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. "Fontos azonban, hogy arról beszéljünk, ami a legjobb volt benne, s ez megmaradt a zenéjében" - fogalmazott.

Világszerte búcsúznak a pop királyától
Európán át Ázsiáig és Ausztráliáig megemlékeznek Michael Jacksonról; a legtöbb nagyvárosban bárokban, éttermekben és utcán elhelyezett kivetítőkön kísérhetik nyomon a Los Angeles-i búcsúztatást. Az énekes ázsiai rajongói éjszakába nyúlóan is fennmaradnak, Európa-szerte Michael Jackson-esteket rendeznek a bárokban, a televíziós csatornák pedig Párizstól Sydney-ig átrendezték műsorukat, hogy közvetítsék a hírességekkel tűzdelt búcsúztatást.
Londonban annál az O2 Arénánál állítottak fel kivetítőt, ahol Michael Jackson pár nap múlva kezdte volna koncertsorozatát, sokan azonban a BBC közvetítését választják. A West Enden is megemlékeznek Jacksonról, a Thriller Live show társulata egyperces néma csenddel adózik az énekesnek, mielőtt felgördül a függöny.
Rajongók a berlini O2 World arénánál is gyülekeznek, a párizsi Champs-Elysées közelében is kivetítőket állítottak fel. Svédország legnagyobb városaiban, Stockholmban, Göteborgban és Malmőben gyertyás felvonulást rendeznek az énekes tiszteletére, míg a norvég főváros egyik bárja különleges Jackson-menüt ajánl.
Ausztráliában több televíziós csatorna is élőben tervezi közvetíteni a búcsúztatást, Melbourne-ben óriáskivetítő várja az ottani idő szerint hajnali háromkor kezdődő megemlékezésre kíváncsi ausztrálokat. Hongkongban az egyik bevásárlóközpont hangolja a tévéképernyőket a búcsúztatásra, de fellépésekkel is megemlékeznek Jacksonról.
Az énekes legszenvedélyesebb rajongóinak számító japánok közül sokan egy tokiói lemezboltnál gyűltek össze, hogy már a ceremónia kezdete előtt videón nézzék végig a zenész klipjeit. Az üzlet különösen becsesnek számít a japán rajongók körében, mivel az énekes kétszer is ellátogatott oda. Még a világtól elzárt Mianmarban is megemlékeztek Michael Jacksonról, az ázsiai országban egy tánccsoport tisztelgett a sztár előtt, korábban pedig mintegy kétszáz rajongó gyertyás virrasztást tartott.
Kép galéria
Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Michael Jackson-temetés:
  2009-07-07 21:19:25, kedd
 
  Michael Jackson-temetés: gyülekeznek a rajongók Los Angeles-ben

2009. július 07. 15:33 MTI
A helyi rendőrség egy millió rajongóra számít
Története egyik leglátványosabb napjára ébredt Los Angeles városa: már hajnalban rajongók ezrei voltak talpon, hogy részt vehessenek Michael Jackson búcsúztatásán a Staples Centerben, vagy társaikkal az utcán emlékezzenek meg bálványukról. Szemtanúk szerint "derűs és pozitív a hangulat". Az énekes rajongói úgy döntöttek, hogy nem az ötvenéves korában elhunyt énekes halálán szomorkodnak, hanem életét, tehetségét és zenéjét ünneplik
Örömre van oka a 13,9 milliós város szállodáinak és a vendéglátóiparnak is, ezek legkevesebb négymillió dolláros bevételre számíthatnak - írta a Los Angeles Times kedden.
A Staples Centerrel szemben lévő hotel például a ceremónia bejelentése után nem sokkal már kiadta közel kétszáz szobáját





 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
80 ezren nézték meg a legdrágá
  2009-07-07 20:24:29, kedd
 
  80 ezren nézték meg a legdrágább focistát

2009. 07. 07. 9:04:55 TV2 Tények
Bemutatták a Real Madrid szurkolóinak a csapat új sztárját, Cristiano Ronaldót.



Ő a világ legdrágább játékosa. 94 millió euróért, azaz csaknem 26 milliárd forintért vásárolták meg előző csapatától, a Manchester United-tól. Teltház fogadta a Real Madrid stadionjában. Több mint 80 ezer rajongó, őrjöngő tömeg várta.
Már reggel óriási tömeg várakozott a Real Madrid stadionja előtt, pedig csak este 9-kor érkezett meg Cristiano Ronaldo. Fiatalok és idősebbek ünnepeltek együtt vidáman, amíg várakoztak.
Este aztán megjelent a pályán Ronaldo. A stadion megtelt a szurkolókkal. Nyolcvanezren ünnepelték. A klub elnöke mellett két legendás focista, di Stefano és Eusebio fogadta a színpadon Ronaldót. A Real Madrid 94 millió eurót, majdnem 26 milliárd forintot fizetett érte előző csapatának, a Manchester Unitednak.
"Boldog vagyok, hogy itt lehetek" - kezdte köszöntőjét Ronaldo, de a szurkolók őrjöngése félbeszakította. Később tartott egy rövid bemutatót a színpadon, egy kisgyereknek pedig dedikálta a labdáját. Ezt többen megirigyelték. Egy férfi még feljutott a színpadra. Ronaldo aláírta a pólóját és megölelte, mielőtt elvezették a biztonságiak.
Később még több szurkoló befutott a pályára, és kergetőzésbe kezdtek a biztonsági őrökkel. Komolyabb erőszakra nem volt szükség.
"Örülök, hogy én vagyok a világ legdrágább játékosa. Büszkeséggel tölt el. Megpróbálom bebizonyítani majd, hogy tényleg ennyit érek" - mondta később a sajtótájékoztatón Ronaldo.
Alig egy héttel ezelőtt mutatták be Madridban a másik új sztárt, Kakát. Ő a világ harmadik legdrágább játékosa. A Real Madrid idén több mint 200 millió eurót, csaknem 60 milliárd forintot költött új játékosokra, nagy részét bankhitelekből fizeti ki.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 109 db bejegyzés
e év: 1528 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2694
  • e Hét: 13756
  • e Hónap: 26432
  • e Év: 260179
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.