Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Halovány Zsideszes villanás a
  2009-07-07 22:15:56, kedd
 
  2009-07-07. 19:53

Halovány Zsideszes villanás a rendőrterror kapcsán


A törvényeket betartva, a szabadságjogok tiszteletben tartásával járt-e el a rendőrség a szombati fővárosi tüntetésen - egyebek mellett erre kíváncsi Balog Zoltán fideszes országgyűlési képviselő, aki írásbeli kérdést nyújtott be kedden az igazságügyi és rendészeti miniszterhez. Három nap után, mikor már a házikutatók letették Viktor asztalára jelentést, hogy a Fidesz-szavazók döntő többségét is felháborította a szombati indokolatlan magyarverés, a narancsseggűek megtették a médiaszerepléshez szükséges lépést.
Akár elismeréssel is vehetnénk tudomásul, hogy tettek ők is valamit, ám ha jobban megnézzük, az épp csak kötelező formát hozták. Balog Zoltán nem panaszkodott a rendőrterror miatt, csupán csak formális jogi indokok meglétére kérdezett rá. A választ majd megkapja, persze, hogy volt indokuk, hisz ebben a lexikratúrában mindenre van jogi indok.
Justitia pedig megfogadja: soha többet nem eszik narancsot...


(MNO korrigálva, Geyer által)


http://kuruc.info/r/2/43294/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán, AZ örök cselekvő
  2009-07-07 22:14:01, kedd
 
 

2009-07-07. 15:32

Orbán, AZ örök cselekvő


A hiteltelen, mára jelentéktelen példányszámban eladható, "Magyar" Demokrata nevű Fidesz-szócső újságocska korabeli - 2004. VIII. évfolyam 23. szám 2004. június 10. címlapját küldtem el Önöknek.
Orbán (Orsós?) Viktor (gőzleeresztő) műellenzéki "vezér" már akkor azt ígérgette nagy hanggal, hogy ,,Most kell tenni valamit".
A tű ugrik a bakelitlemezen: a süketelés, a ,,vaker" szó szerint ugyanez, ugyanezt mondja, csak mondja, azóta is nagy hanggal Viktor hordószónokunk, csak közben eltelt öt év és ezalatt országunk, földünk, létünk végveszélybe került, a műellenzék aktív segítségével és közreműködésével. Ők meg semmit nem tettek - azaz igen, mert AZ MSZP-ről mindenki tudja, hogy ellenség, a nép, a Magyar nemzet, a Magyar föld, a magyarság ellensége, míg a Fidesz rosszabb, mert alattomosan beépült a nemzet testébe és belülről bomlasztotta értéktelen jelszavakkal, hazug ígéretekkel, ezáltal megtévesztve a nemzet jelentős részét.



Tehát:
2004: Orbán Viktor: cselekednünk kell...

2009.: Mit mondtak a választás előtt? Ha jó eredményt érnek el, akkor leváltják ezt a bűnkormányt. Az európai parlamenti választás elmúlt, besöpörték a szavazatok nagy részét, Likud Viktor eltűnt....

Tisztelettel: Nagy Péter
(Kuruc.info)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZDSZ-tagok jöhetnek az MDF-be
  2009-07-07 21:46:51, kedd
 
 
Német Gábor : SZDSZ-tagok jöhetnek az MDF-be
2009. július 7. NetHírlap

Kilép az MDF-ből Német Gábor, a párt XI. kerületének elnökségi tagja - mondta az MTI-nek maga az érintett.
Német Gábor indoklásképpen azt mondta: nincs helye abban a pártban, ahol érthetetlen okból egy volt szocialista pénzügyminisztert indítanak európai parlamenti (EP) képviselőnek, ezáltal kitúrva az egyik legsikeresebb MDF-es EP-képviselőt, Olajos Pétert.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újult erővel
  2009-07-07 21:43:14, kedd
 
 
Újult erővel

http://api01.extra.hu/Kep%20regi/Kep-2844.jpg

Mottó :
"Nehéz elhinni, hogy valaki igazat mond, ha tudjuk, hogy MI AZ ő helyében hazudnánk ..."

Korábban azt vallottam, addig folytatom, ameddig Gyurcsány Ferenc ( és kormánya ) marad. Ideje azonban néhány dolgot alaposabban átértékelni : egyrészt AZ öszödi böszme úgy ment, hogy tulajdonképpen maradt, másrészt AZ újabb írások elmaradása teljesen független AZ aktuális politikai helyzettől. Az átmeneti hallgatásnak - találgatások elkerülése végett, csak egy oka van : a munkahelyi és privát elfoglaltságból adódó ( szinte állandósult ) időzavar.

Pedig mennyi hülyeséget olvastam magamról : ezek közül a legszebb talán AZ volt, hogy a Fidesz fizetett provokátora lennék. Mit NE mondjak, igen-igen nagy bajban lennék, ha ebből a sosem látott honoráriumból kellene tengetni a napjaim. Éppen ellenkezőleg ( persze nem árulom el, hogyan és miként ), egy istenbarma megyei fideszes miatt még AZ AZ állásom is veszélybe került egy időre. Ennyit AZ összeesküvés-elméletekről és a mindennapok gyakorlatáról.

De bevallom, időnként nagyon szenvedtem. Hiszen a legtöbb ember igényli, hogy egy adott ügy kapcsán világgá kiáltsa a véleményét. Mi AZ hogy', nopláne ha erre technikai lehetősége - netán kevés ismertsége is van. Igaz egy honlap alapvetően más mint egy internetes fórum, annak előnyeivel és hátrányaival : néhány mondatos kommentet gyártani nem nagy ügy, egy honlapot ( akár minimális szinten is ) naprakészen menedzselni jóval időigényesebb tevékenység. Pedig AZ elmúlt majd félév futószalagon prezentálta mindazokat a politikai eseményeket, amelyekről igencsak lett volna véleményem. Sajnos, ami "ebből" AZ életemből kimaradt már nem pótolható, utólag talán nem is hiányzik.

Sem nekem, sem másoknak.

Az ok igen egyszerű : ismerve a társadalmi legitimítás nélkül "válságkormányzó" álszocialistákat - beigazolódni látszik mindaz, amit korábban jósoltam :
A hatalmat önként nem adják, ebben AZ országban aligha lesznek előrehozott választások.
( A legendás Hofi Géza szavaival élve : "Hogy én milyen friss vagyok ...?" ) Minden további csak ebből a szomorú tényből következik, kevés jó, nagyon sok rossz. Ezért azt is mondhatnám, a szilencium ideje alatt semmi fontosról nem maradtam Le, hiszen a lényeget tekintve semmi sem változott. Sőt : AZ Internacionálét is "újult erővel" harsogják AZ elvtársak, akárcsak egykor a régi "szép időkben". ( Ráadásul a mai budapesti hatalomfitogtatás híreit olvasva, mintha harminc éve változatlan lenne minden ... )
Ezért bár néhány fontos kérdésben némileg tisztult a kép, sok még a tennivaló. Olykor úgy tűnik, egyre csak több, mert ennél is van/lesz lejjebb.

Ezért valamennyi hazáját szerető magyarra szükség van/lesz. Hamarosan.
Talán ránk is, újult erővel.



http://api01.extra.hu/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izmozás utáni csend
  2009-07-07 21:31:58, kedd
 
  Izmozás utáni csend

2009.07.07.
Lendvai Ildikó végre hajlandó eljátszani a főnök szerepét. Ő a góré, az van, amit ő mond, nem akar hallani generációs vitákról. Beszélni sem akar róla. Másról sem beszél. Túl sokáig játszották a "mipártunkbandemokráciavan" unalmast, most véget vet ennek, dühösen, szikrázó szemmel, de persze az elengedhetetlen mosollyal.

Ildikó a külső szemlélő számára maga a vigyoroptimizmus. Kis huncut szájívelős, derűs tekintet, alig észrevehető vállrándítások. Ahogy a sajtóval bánik, lenyűgöző. Időnként mörmög egyet, időnként kislányosan felsikkant, és mindent képes elhitetni. Na jó, majdnem mindent. Ha valaki elsőként közölné vele, hogy a kormány lemondott, továbbá az összes szoci képviselő a háta mögött mandátuma visszaadásáról döntött (népmesei motívum), s ezzel lényegében egyedül maradt, némi zavart csend után mosolyogva közölné:"Igeeen? És akkor hol a probléma? Majd kitalálom magamat, az MSZP bennem van, nosza, tartok is erről egy sajtótájékoztatót."

Az idegen szemnek hanyagul elegáns, arcra festett vigyor mögött persze az elmúlt húsz év legmélyebb politikai depressziója húzódik meg. A hétvégi kongresszus két leglényegesebb eleme az előrehozott választás elutasítása, illetve a kormány melletti végleges kiállás volt. Kilenc hónapot nyert Bajnainak és magának az MSZP, hogy mire lesz elég, kiderül. A költségvetés átveréséhez igen, ennél fontosabb pedig a szociknak most nincs. Állítólag.

Mert a felszín alatt ott lapul a kongresszus egyik leglényegesebb célja: a türelmetlenkedők elhallgattatása, s a külvilág felé mutatott szigorú összezárás. A párton belüli törzsi villongások (fiatalok vs. öregek) nem is olyan nevetségesek, főleg, hogy Ildikó hajkitépéssel fenyegette azt, aki le meri banyázni. Pedig a helyzet egyszerű (bármit is beszél Mesterházy a le nem futott meccsről, és O.V. előre vedeléséről a medvebőrre): a következő választásokon nyolc év hatalmi betonja fog szétrobbanni. Aki ügyes, az marad. Nem lesznek annyian mint most, sőt. Megindult hát a marakodás azokért a székekért, amelyekből jövőre döntenek majd azokról a székekről.

Lendvai idegei ettől mosolyogva megrezegtek, elkiabálta magát néhányszor, mindenkit lekussoltatott, majd előkészítette a kongresszust. Mást sem hangsúlyozva, mint azt, hogy itt nem személyi kérdésekről döntöttek, hanem az irányról. Előzetesként a Népszavának adott interjúban csodás képpel tette még plasztikusabbá szándékának komolyságát. A lényeg az, mondta, hogy kirajzolódjon, milyen párttá akarják formálni az MSZP-t. (Valamikor el kell kezdeni.) Ha ez rendben, majd akkor, de csakis akkor kezdik el megtalálni a kirajzolódott izét hitelesen képviselő embereket.

"Ezért, ha kell, a kongresszus felé vezető úton keresztbe fekszem mindazok előtt, akik előbb a pozíciókról kívánnak dönteni. De úgy látom, nem is kell ezzel nagyon ijesztgetnem."

Pedig rémületesen szellemes. Túl azon, hogy hálásak vagyunk a "keresztbe" szó beillesztéséért, a pártvezér ügyesen kitrükközte magának az időt. A következő kongresszust valamikor december elején tartják, elméletileg akkor mondanak új/régi neveket is. Addig ő van. És a párt. És a csend. Lendvai csalódni fog. Az elnémítás ellenére néhány héten belül ki fognak újulni a hatalmi harcok. A trónkövetelők pozíciókat akarnak, a bölények pedig leszegett fejjel, makacsul állnak tovább a betonban. Az izmozás a háttérben, csendben fog tovább folytatódni. Aztán egyszer csak kirobban egy botrány, ahogyan azt már megszoktuk. A "Ki menti át az embereit?" játékban csak rövid szünet állt be, hamarosan már izgulhatunk is tovább.

Nagy vidámság nem volt a kongresszuson, egy dolgon azonban nem lehetett nem röhögni. A helyszínen. A Vasúttörténeti Park mozdonyfordítója a pártelnök szerint "attól mozdonyfordító, hogy az utasok számára is világos legyen, merre akar menni a vonat". Az MSZP szimbólumrendszere mindig is híres volt az időnként extrémbe hajló hülyeségről, ezt azonban értékelnünk kell. Ők is azt tették.

Még el sem kezdődött a kongresszus, már ment a poénkodás Ildikó keresztbe fekvéséről és a mozdonyról, masinisztákról és kalauzokról, az utasok átb*szásának lehetőségeiről, végállomásról.

És gyanúsan sokszor csendült fel egy mindig kínosan kacagva kimondott szó.

Menetidő.


http://holdrablo.blog.hu/2009/07/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Posta Imre: Felhívás egy magya
  2009-07-07 20:20:39, kedd
 
  Posta Imre: Felhívás egy magyar rendőrhöz!



Kedves magyar rendőr, elérkezett a Te időd!

Az a kérdés, hogy annak vége, vagy kezdete az, amit választasz. Magyarország demokratikus rendje megszűnt létezni, s talán sosem volt, csak a látszat. Téged, a szervezetet a maffia irányítja, és erre Te is kezdesz ráébredni, vagy ha annyira ostoba vagy, hogy ezt nem láttad be eddig, akkor erre hamarosan ráébredsz. Nem sok választásod van, és sok társadnak már nincs is, mert bűneik nem kerülhetnek megbocsátásra, felettük már nem a jelenlegi hazaáruló rezsim mond magasztaló ítéletet, és ez egészen biztos. Rendőr vagy, azt mondod. Felesküdtél a rend védelmére, s ehelyett saját kriptád gödrét ásva hagyod és segíted a káoszba taszítani nemzeted.

Parancsot teljesítesz: legalábbis ezt mondod! Kérdezd meg, hol lesznek azok a parancsnokaid - akik most törvénysértésekre, brutalitásra buzdítanak -, akkor, amikor Te állsz majd a bíróság előtt! Gondolod, megúszhatod, mert téged véd egy hatálytalan alkotmány alapján, nyíltan magyargyűlölő, magyarellenes módon, hazádat ki - és eláruló illegitim pénzoligarchia? Hol lesznek majd ezek a ,,hatalmasságok", amikor a palackból általatok is kiszabadított szellem elkezdi az elégtétel vételt? Tudom, hogy általában nem vagy sem túl művelt, sem túl okos, és szakmád megélhetési, nem elhívatottság alapján műveled. Tudom, mert kollégáid, akik elég műveltek és értelmesek ahhoz, hogy átlássák a jogsértéseik tragikus következményeit, elhatárolódnak tőled és azon vannak, hogy vezetőiddel együtt bíróság elé kerüljetek tetteitekért. Ideje lesz összeszedni magadat, kedves magyar rendőr, mert rövid az élet!

Magyarországon már régen megszűnt a jogbiztonság és az igazságszolgáltatás. Ezt pontosan tudnod kell, hiszen a rendszer részeként érezheted, hogy sok esetben milyen mértékben nem vagy jogkövető, vagy éppen önmagad is bűnözői életmódot folytatva asszimilálódtál több vezetőd munkaattitűdjéhez. Kár mentegetőznöd, uraid hamarosan elpárolognak, és számonkérésed (az övék is) elkerülhetetlen lesz. Ne reménykedj, mert a jövő, a jövőd kiszámítható és az a jelenlegi paraméterek ismeretében nem fényes.

Drága rendőr barátom, tudom, hogy nem viszed túlzásba az olvasást, és átlagéletkorodat tekintve sem mondhatod magad nagyon tapasztaltnak, miközben nem érdekel a politika, sem saját magad, esetleg fiatal családod sorsa, ezért nem is zaklatlak fel azokkal a részletekkel, amiknek birtokában biztosan megértenéd, hogy Draskovics és a főnökeid miért tiltják neked, hogy a cigányokkal szemben ugyanúgy járj el, mintha más magyar állampolgárokról lenne szó. Biztosan érted azt, hogy az elfogott bűnözők jó része, akik haveri körébe vagy így, vagy úgy de a Te főnökeid is beletartoznak, egy telefonhívással, vagy drága kivételezett ügyvédek segítségével miért ússza meg egy ,,ejnyebejnyével", amikor egy átlag magyarnak ugyanezért (ha elkövetné) summás büntetés jár. Biztosan érted azt is, hogy a rendőrségen minden apró jogodért, járandóságodért meg kell küzdened, és munkád presztízse lassan egyenértékű lesz a nullával, vagy éppen szégyellnivaló megélhetési foglalatosság kategóriájába sorolódik. Téged lezüllesztettek, téged elárultak, és mégsem térsz magadhoz, mert ostobán, a szádba adott szavakon lovagolsz. ,,Parancsra tettem!" Tudd, hogy a jogsértő, bűncselekmény elkövetésére felhívó parancs megtagadása nem csak lehetőséged, hanem kötelességed! Megtettél mindent annak érdekében, hogy mielőtt végrehajtanád a gazemberséget, írásba foglaltattad parancsnokaid utasítását? Szóltál nekik, hogy ez törvénysértő és emberellenes bűncselekmény? Protestáltál, lázadtál? Nem ugye? Még a végén a hasonlóan romlott ügyészségek valamelyikén kötnél ki. Ott is a főnökeitek haverjai ülnek.

Vétlenekkel, ártatlanokkal szemben nem célszerű az esztelen erőszak alkalmazása. Majd gondolj erre a bíróság előtt, mert oda fogsz kerülni hamarosan! De ha ez sem lenne elég, csak gondold végig, hogy te is emberből vagy. Van családod, és laksz valahol. Mit gondolsz, rólad nem készülhetnek listák. Nem térképezhető fel lakhelyed, szokásaid, baráti köröd, és nem lehet rajtad lelkileg, fizikailag is elégtételt venni. De bizony! Imádkozz, hogy megbocsássanak neked azok, akiknek valamilyen kárt okoztál! Ennek a tudatában emelj kezet jogtalanul eztán! Véded a bűnöző cigányokat és óvod a fehérgalléros zsidó-maffiát? Ez neked a rend és a törvényesség? Sajnos az igazi rendőrök java-része kikopott a szervezetből, s maradtak a tapasztalatlan, ki nem képzett zavaros ideológiákkal bekábított fiatalok, meg a visszafoglalkoztatott semmirekellő tábornoki hadosztály. Keressetek mentorokat és hallgassátok meg őket, fogadjátok meg a tanácsaikat! Vessétek ki soraitokból a MOSSAD-os és ostoba magyar semmirekellőket!

Azt gondoljátok, hogy biztos állásotok van? Semmi nem biztos, még a rendőr sem. Nem elegen, de éppen eleget tettünk már azért, hogy megmaradjon a rendőrség, és ne legyen civilesítve, sem az In-Kal, sem egyéb magáncégek által. Azért vagytok még, mert 2006. óta van kiket vernetek az utcán! Ha nem lettek volna gárdisták és nem erősödne a nemzeti radikalizmus, akkor már csak mutatóba lézengene egy-két díszpéldány közületek, s ő is csak portaszolgálatot láthatna el egy izraeli cég kapualjában.
Válasszatok! Elintézhetnek pár éven belül benneteket, családostól a “mélyszegíny" hordák, amelyeket éppen a ti uraitok szítanak ellenetek (is), vagy egy kijózanodott és megszerveződött magyar társadalom von benneteket felelősségre mulasztásaitokért. Ami zajlik a soraitokban, az leképezi a mai Magyarország jelenét, gazdasági, politikai megosztottságát, az elkerülhetetlennek látszó elszegényedést és a kétségbe esett tömegek lázadását. Tudom, hogy sokan egyetértenek azokkal a célokkal és eszközökkel is, amikkel jelenleg a nemzeti radikalizmus küzdeni tud a magyarság sorsfordításáért. Nincs sok időnk, mer a cigány etnikai bomba ketyeg, az izraeli érdekek egyre erősebben érvényesülnek Magyarországon, miközben mi kiszorulunk jogaink gyakorlásának általuk szabott keretein kívülre. A magyarság élet-halál harcot vív jelenleg, és ennek a küzdelemnek Te is áldozata vagy, magyar rendőr, de már sok tettes van a soraitokban is, akire számonkérés vár. Nem bújhatsz el, mert nincs elég pénzed ahhoz, hogy elmenekülj innen. Mondhatod, hogy nem tudtad, mibe keveredsz, és azt is elhitetheted magaddal, hogy az a Magyar Gárda - amely egyetlen bűncselekmény elkövetésében sem érintett, s amelynek tagjai egyre több településünkön nagyobb bizalmat élveznek, mint Te, kedves magyar rendőr-, a nyíltan cionista médiánk szerint is félelmet kelt a bűnöző politikusokban és cigányokban. A sírodat ásod, rendőr, ha nem térsz észhez! A rendőrség már régen nem létezik, csak egy árnyékszervezete a politikának. Bencze főkapitányotok elérte és meghaladta a Pintérrel, Benével, Gergényivel mért gazemberségi fokot. Azonosulhattok vele, és retteghettek tovább a megélhetésetekért, de van más választásotok is. Ha sikerül veletek és általatok a hazát megmenteni igyekvők mozgalmát eltiporni, akkor is vesztesek lesztek, mert kiszervezve benneteket, mehettek az utcára, elszenvedve a cigány és zsidó-maffia bűnözés jelenét és jövendő erősödését. Ha magatokba szálltok, és öntudatotokra ébredve kivetitek magatok közül az ostoba fajankókat és hazaárulókat, akkor egy valóban nemzeti kormány irányítása alatt sokan megtarthatjátok a munkátokat, de azokra, akik nem hajlandóak okulni, változtatni, kemény elszámoltatás vár.

Magyar rendőr, Te döntesz! Jogsértő parancsot követve leszel bűnelkövető, s végső soron hazaáruló, vagy elkezdesz végre gondolkodni, és helyesen cselekedve a valódi bűnözők ellen fellépve küzdeni Magyarország felszabadításáért!

Nincs sok időd. Őszre izzani fog a levegő, és addigra valószínűleg több kollégádat támadás, baleset éri majd, családod nem lesz biztonságban, mert amíg Te a magyarokat vered, addig a szeretteidet a gazdáid által felbátorított bűnözők fenyegetik. Megértem, ha tehetetlennek érzed magad ilyen helyzetben, de helyetted nem dönthetek. Olvass, informálódj, beszélgess értelmes kollégákkal, és láss is, ne csak nézz! Tudd, ki védi a Te valódi érdekeidet, és ki, kik a Te valódi ellenségeid!

Magyar rendőr, én veled vagyok, de Te ne légy önmagad ellensége!

Ha hazafiakkal találkozol az utcán, akik gárdista egyenruhában, Árpád-sávos lobogóval, kendővel jelzik, hogy ők döntöttek, nézz rájuk tisztelettel (még ha ez nehezedre esik is), mert az ő harcuk a Te harcod is.

A lelkiismereteddel nem Benczének számolsz el, hanem önmagadnak. Ha pedig nincs lelkiismereted, akkor nem lesz kár érted, ha eljött a fordulat ideje! És ez az idő nagyon közel van már, ezért arra kérlek, hogy fontold meg kétszer is, eztán mit cselekszel!

Áldás és békesség legye veled!

Szigetszentmiklós, 2009-07-07

Posta Imre

(postaimre.com)


http://jovonk.info/2009/07/07/posta-imre-felhivas-egy-magyar-rendorhoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három SZDSZ-es indul
  2009-07-07 20:14:26, kedd
 
  Három SZDSZ-es indul


2009.07.07.-14:12:06

Sajnos nem Izraelbe, hanem a pártelnöki posztért. Badacsonyi Szabolcs, Retkes Attila, Weinek Leonárd

Eddig négyen kaptak elegendő jelölést, hogy induljanak az SZDSZ elnöki posztjáért a vasárnapi tisztújításon: Badacsonyi Szabolcs, Retkes Attila, Weinek Leonárd és Gulyás József. Utóbbi azonban már korábban közölte, hogy nem indul.

A liberális pártban a jelölések éjfélkor zárultak, a jelölteknek szerdáig kell nyilatkozniuk arról, hogy vállalják-e a megmérettetést.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igen, Drazsé tényleg hülye
  2009-07-07 20:12:17, kedd
 
  Krapulax: AZ egyenruha viselése garázdaságra utaló jel lehet

2009.07.07.-19:29:34

Jogvédőkkel ellentétben a rendészeti miniszter osztja a rendőrség jogértelmezését a Magyar Gárda egyenruhájáról, amelynek viselése szerinte önmagában garázdaság bűncselekményére, vagy szabálysértésre utaló jel lehet.


Draskovics Tibor azt mondta, ilyen esetben a rendőrségnek kötelező intézkednie. A rendvédelmi tárca vezetője, aki egy személyben a törvényességért felelős igazságügyi miniszter is, AZ önkényuralmi jelképek viselésének tilalmán kívül nem tudott idézni olyan törvényi helyet a Magyar jogrendből, amely öltözködési normákat szabályoz.

Szombaton, még a Magyar Gárda feloszlatása elleni tüntetés előtt, Budaörsön egy embert előállítottak és többeket igazoltattak a rendőrök fekete öltözékük miatt. Egyikőjük sem a Magyar Gárda, fehér ing, fekete oroszlános mellény összeállítású egyenruháját viselte, AZ intézkedő parancsnok szerint azonban megjelenésük emlékeztetett a betiltott szervezetre. Az őrnagy ezt garázdaságra utaló jelnek nevezte. Isaszegen vasárnap egy férfit küldött haza átöltözni egy rendőr, mert fehér ingben, fekete nadrágban és bakancsban volt.

Tagadták, hogy ruha alapján igazoltattak

Az Isaszegen illetékes gödöllői rendőrkapitányság tagadta, hogy ruházat alapján igazoltattak rendőrei. Nem tagadott ugyanakkor a rendészeti miniszter. Draskovics Tibor - a jogvédőkkel szemben azt állítja: a gárda uniformis viselése önmagában elegendő indok lehet AZ előállítására, a miniszter ugyanakkor többszöri kérdésünkre sem tudta megnevezni a fekete-fehér ruházat viselését tiltó törvényt.

Draskovics szerint jogszerű volt AZ oszlatás

A szombati tüntetés feloszlatását a rendészeti miniszter jogszerűnek tartja, és azt mondta: a jövőben hasonló esetekben ugyanígy járnak el majd a rendőrök. A feloszlatott Magyar Gárda tagjai a bírósági ítéletet viszont továbbra is úgy értelmezik, hogy AZ egyenruha viselése a jövőben sem tilos.

A rendőrség közleményben magyarázza

Terjedelmes közleményben magyarázza AZ Országos Rendőr-főkapitányság a rendőrség hivatalos honlapján, hogy jogszerűen és szakszerűen oszlatta fel hétvégén a radikális jobboldal nem engedélyezett demonstrációját. Az írás ezúttal már nem tér ki arra, hogy a rendőrök miért állították elő garázdaság szabálysértése miatt a Magyar Gárda egyenruháját viselő tüntetőket.

hírTV

KV: Igen, Drazsé tényleg hülye.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A HospInvest Egerben is elbuko
  2009-07-07 20:05:00, kedd
 
  A HospInvest Egerben is elbukott

2009. július 7. 01:58:42


A Heves Megyei Közgyűlés augusztus 1-jével mondja fel a szerződést a HospInvesttel és egy száz százalékos megyei önkormányzati tulajdonú nonprofit kft.-t hoz létre.

A közgyűlés szocialista tagjai szerint a céghez Eger városa is csatlakozhat, de jöhetnek külső befektetők, illetve a dolgozók is kaphatnának tulajdonrészt. Az ellenzék szerint ez egy trójai faló, amelynek a gyomrában a HospInvest található. Nehezményezték azt is, hogy a szocialista többség úgy hozza létre a nonprofit kft.-t, hogy a HospInvest május 31-jéig nem adta Le a számviteli elszámolásait és így nem tudják, hogy milyen helyzetben van a kórház.

A szocialisták döntöttek arról is, hogy 500 millió forint tagi kölcsönt kap AZ alakuló cég a megye költségvetéséből. A Fidesz javaslatát arról, hogy Eger és a megye együttműködve üzemeltesse a továbbiakban tovább a kórházat, leszavazta AZ MSZP-s többség.

Gyöngyös már meghirdette...

Gyöngyös már meg is hirdette a kórházát tovább működtető Bugát Pál Kórház Közhasznú Nonprofit Kft.-ben lévő száz százalékos üzletrészét. A pályázati felhívás szerint alig félmillió forint a teljes üzletrész vételára. A magánbefektetők augusztus közepéig jelentkezhetnek, a szocialista vezetésű képviselő-testület pedig még szeptember előtt - rendkívüli ülésen - dönt a pályázatokról. A gyöngyösi önkormányzat szeptember 30-án bont szerződést a csődvédelem alatt álló HospInvest Zrt-vel.

(hírTV)

Forrás: hirtv.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kirívóan súlyos jogsértés-so
  2009-07-07 20:01:56, kedd
 
 

Kirívóan súlyos jogsértés-sorozat történt a Gárda-tüntetés szombati feloszlatásakor

Nem engedélyezett tüntetést betiltani sem lehet - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke 2009. július 6-án Budapesten, a Nemzeti Kávézóban tartott sajtótájékoztatón, ahol nagy média-érdeklődés mellett számolt be a szombati Magyar Gárda feloszlatása elleni spontán szimpátia-tüntetés feloszlatásáról. Majd hozzátette: - Szombaton a gárdisták spontán békés demonstrációt tartottak, melynek szétoszlatását a Jobbik jogszerűtlennek tartja, ui. békés tüntetést a Rendőrség nem oszlathat fel. Vona Gábor hangsúlyozta: a szombati nap a demokrácia szégyene volt, aznap több Gárda-tüntetést zavart meg a rendőrség igazoltatásokkal, előállításokkal. Közvetlen közelről fújták le gáz-spray-vel a békésen ülő, egymásba kapaszkodó tüntetőket. Ezzel a Rendőrség a gyülekezési jog szabadságát korlátozta. Az ORFK a Magyar Gárda tagjait ruházatuk miatt garázdasággal vádolja. De, mint mondta a Jobbik elnöke, a Magyar Gárdának nincs törvénybe iktatott egyenruhája.

Újságírói kérdésre Vona Gábor rámutatott: őt azért hurcolták el a rendőrök emberei a Gyorskocsi utcába, mert úgymond "ellenállt a rendőri intézkedéssel szemben", továbbá a gázspray-vel szemben egy gárdista sapkát tett az orra elé, melyen a Rendőrség véleménye szerint önkényuralmi jelkép látható, s ezáltal jogsértést követett el a Jobbik elnöke. A Gárda sapkán két Szent Koronás stilizált címerpajzs, valamint Szent Imre király kardja látható. Hogy ez önkényuralmi jelkép-e vagy szent történelmünk méltán becsült ereklyéi, döntse el a kedves olvasó!

Mi a Gárda? / A Magyar Gárda az azonos nevű egyesület által létrehozott mozgalom, amely magját képezi a nemzeti újjászületés programjának, és mintát ad a nemzet értékeinek megvédéséhez. Kívül kemény, mint az összezárt ököl, szívós mint a háncs, éles mint a kard. Belül élő és fejlődni kívánó szervezetet.
Mi a Gárda jelszava? / Hit. Erő. Akarat.

Mi a gárda címere? / Négy vörös és négy fehér sávval osztott pajzs, ahol a vörös mezőkben összesen kilenc arany oroszlán lépdel. Az első sorban három, a második sorban is három, azután kettő és végül egy arany oroszlán látható.

Mit jelképez a kilenc oroszlán / Az első sor a katona három fő erényét jelképezi: Erő, Bátorság, Fegyelem. A második sor a polgár három fő erényét: Becsület, Büszkeség, Szorgalom. A harmadik sor a tisztviselő két fő erényét: Hűség, Tisztaság. A negyedik sor a vezető legfőbb erényét: Bölcsesség.
(A Magyar Gárda becsületkódexéből)

Tiltakozásként a Jobbik, 2009. július 11-én újabb békés erő-demonstrációt tart Budapesten a Szabadság téren, ezzel üzenni kívánnak a hatóságoknak: a Magyar Gárda tagjai nem félemlíthetők meg.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és Alapítvány ügyvezető elnöke elmondta: - 2004 óta működik az NJSZ, s azóta emeli fel hangját mindenféle jogsértés ellen, 2006 ősze óta elsősorban azok védelmét biztosítja, akik kritizálják a fennálló rendszert, ezért éri őket atrocitás.

A július 4-i Magyar Gárdisták békés tüntetésének feloszlatását kirívóan súlyos jogsértések sorozatának tartja a nemzetközi jogász. Véleménye szerint a Rendőrség módszereivel kezd visszakanyarodni a 2006. őszi jog-gyakorlathoz, amikor a Rendőrség a hatalom jogtipró eszközévé vált. Jelenleg több mint 200 embert állítottak elő, akiket súlyos jogsértés ért, ezért az NJSZ ügyvezető elnöke arra biztatta a kárvallottakat, tegyenek feljelentést a jogtiprások ellen. Gaudi a 2007-es Alkotmánybíróság törvényére hivatkozva kijelentette: a Rendőrség nem oszlathatta volna fel a békés, be nem jelentett, spontán tüntetést. Véleménye szerint megalázó, módszereket alkalmaztak békésen tüntető állampolgárokkal szemben, valamint nem biztosították a szabad eltávozás jogát.
Frigyesy Ágnes

Az Országos Rendőr-Főkapitányság közleménye

Tájékoztatás a jogerősen megszüntetett Magyar Gárda Egyesület egyenruháiban megjelenő személyekkel szemben foganatosított rendőri intézkedésekről
2009.07.04. szombat 14:24

A mai napon a rendőrség az ország több településén a jogerősen megszüntetett Magyar Gárda Egyesület egyenruháiban, közterületen megjelenő személyekkel szemben foganatosított intézkedéseket, mivel ruházatuk másokban félelmet, megbotránkozást, valamint riadalmat keltett.

A bíróság döntése értelmében a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom csak formailag különül el, egységes képződményként kell kezelni, ezért a jövőben a rendőrség intézkedést fog kezdeményezni, ha gárdista egyenruhában jelennek meg, illetve vonulnak közterületen.

A rendőrség nyomatékosan felhívja a közvélemény figyelmét, hogy ezekben az esetben - élve a jogszabályok adta lehetőségekkel - a leghatározottabban fog fellépni az ilyen személyekkel szemben.
ORFK Szóvivői Iroda



Tömören, Arcba, 20- 40 cm-ről.... Ideggázt!

2009.JÚLIUS O4-ÉN, BUDAPESTEN AZ IDEGGÁZT HASZNÁLT A RENDŐRSÉG /VALAMINT ÉGÉSI SEBEKET OKOZÓ PAPRIKASPRAYT/
ECHO TV, 2009.JÚLIUS O6. 18.55.

9 ÉLETVESZÉLYES SÉRÜLT, 2 ÚJRAÉLESZTETT-EGY INFARKTUS.

"Az ideggázok valójában folyadékok, amelyek egy enzim (az acetilkolin-észteráz) működését gátolják, és ezzel károsítják a központi idegrendszert.

Nagy mennyiségű ideggáz belélegzése esetén, a sérült zavart lesz és ataxiás (végtagok mozgási zavara). Megváltozhat a beszéde, nehezen formálja a szavakat, esetleg többször megismétli az utolsó szótagot. Ezután elveszítheti eszméletét, eltűnnek a reflexei, és általános rángatózás jelentkezhet. A szív és a légzőrendszer leállása, könnyen halálhoz is vezethet."
http://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%A1zpisztoly





*** www.nemzetihirhalo.hu *************

"Mindannyian gárdisták vagyunk!"

A rendőrterror ellen, a gárdistának felesküdött állampolgárok védelmében, az alapvető szabadságjogok jegyében újabb, bejelentett tüntetést tart a Jobbik július 11-én, szombaton 17 órától a budapesti Szabadság téren, a kommunizmust dicsőítő emlékmű előtt. Megjelenő szimpatizánsainktól szolidaritásként - lehetőségük szerint - sötét nadrág és fehér ing viselését kérjük.

A rendőrséggel hétfőn egyeztető tárgyalást tartott a Jobbik a múlt szombaton tett rendezvény-bejelentéséről. A BRFK tudomásul vette a gyülekezési szándékot, jogvita most csak a gárdisták egyenruhája tekintetében van. A Magyar Gárda Egyesületnek azonban soha nem volt egyenruhája, a tíz tag rendszerint öltönyben jelent meg. Ezt a feloszlatott egyesület alapítói szombaton le is veszik, szolidaritásként a gárdistákéhoz hasonló népviseletet - fekete nadrágot és fehér inget - hordanak majd, és erre kérik a törvényes tüntetés részvevőit is. Most ugyanis lélekben mindannyian gárdisták vagyunk.

A Magyar Gárda Egyesület feloszlatásának ügye a Legfelsőbb Bíróságon folytatódhat, addigra a Jobbik Magyarországért Mozgalom az Országgyűlésben gátat szabhat a bíróságokra gyakorolt politikai nyomásgyakorlásnak, de ehhez szombaton mindenkinek Budapesten a helye! Ha elég sokan leszünk, meghátrálhat a diktatúra...

Vona Gábor,
a Jobbik elnöke

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Vona Gábor egy hiteles ember a magyar politikában
2009-07-07 08:57 barikád.hu

Mintha csak folyamatosan csúsznánk vissza a kommunista diktatúra éveibe. Az elmúlt 20 évben, az állítólagos rendszerváltás óta nem volt még példa arra, hogy egy törvényesen működő politikai párt elnökét a karhatalom megbilincselve hurcolja el egy tüntetésről, szimpatizánsai és bajtársai éléről. De mondhatjuk azt is, hogy évtizedek óta nem volt olyan politikusa Magyarországnak, aki a meggyőződéséért képes lett volna ilyen bátran kiállni és farkasszemet nézni a rendőri brutalitással, mint Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, illetve a koncepciós per során feloszlatott Magyar Gárda Egyesület elnöke.


Ez az ember szombaton bebizonyította, hogy nem fél a szimpatizánsai közé menni az utcán, ez az ember nem fél közösséget vállalni a vele azonosan gondolkodó emberekkel, ez az ember nem fél a társai sorsában osztozni, ha a helyzet úgy kívánja, ez az ember nem száll páncélozott kocsiba, hogy a biztonságot válassza, mikor a barátaira, a bajtársaira, a szövetségeseire erőszakos hordák rontanak rá! Ő nem eszközként tekint az emberekre a pártpolitika, a hatalom megszerzése érdekében, hanem ellenkezőleg, eszközként tekint a politikára, az emberek jövőjének építése érdekében, melyért kész harcolni, áldozatokat hozni és a saját testi épségét, biztonságát is kockára tenni. Az ilyen emberekre mondják azt, hogy igaz hazafi, akire fel lehet nézni, aki érdemes arra, hogy kövessék!

Volt idő, mikor egy nép vezetője az első sorban lovagolt, karddal a kezében, hogy csatába vigye véreit és megküzdjön az ellenséggel, életre-halálra. Példát mutatott a népének, bátorságból, harciasságból és önfeláldozásból. Jelen korunk vezetői azonban elpuhultak. Rendszerint szép íróasztal mögül, bársonyszékből, vagy gondosan elkerítve, szinte megközelíthetetlenül emelkednek népünk fölé, többnyire érdemtelenül. A szavakat nem követik tettek, ha pedig igen, csak biztonságból figyelik, koordinálják, kockázatmentesen konspirálnak. Vona Gábor azonban nem ilyen. Vona Gábor nem hagyta cserben azokat, akik felsorakoztak mögé. Az élükre állt és ahogy egy vezetőhöz illik, osztozott követői sorsában, bármi legyen is az, jelen esetben a rendőri erőszak, végül pedig a bilincs. De nem csak nekünk magyar embereknek mutatott példát, hanem a gyáva politikai elitnek is, amely 20 éve a parlament falai mögül, olykor kordonokkal megerősítve igyekszik a hatalmába kapaszkodni és maga alá gyűrni a magyar nemzetet, miközben nem ismeri a hétköznapi embereket. Nem ismeri a fájdalmaikat, a problémáikat, a mindennapos küzdelmeiket. Egyszerűen nem hallgatja meg őket! A jelenlegi politikai elit, nemzetidegen és emberidegen.

Vona Gábor köztünk él, köztünk dolgozik, ismer minket és ismeri a problémáinkat. Segíteni akar, rajtunk és az országon, mert közülünk való.

Emlékszem, mikor egy internetes közösségi portálon ráakadtam Vona Gábor profiljára. Először arra gondoltam, ez nem lehet Ő, csak valami lelkes szimpatizánsának a regisztrációja a nevével, de mivel erre semmi nem utalt, hajtott a kíváncsiság, hogy írjak neki egy levelet. Akkoriban már egyre többet lehetett hallani a Jobbikról, illetve a zászlót bontó Magyar Gárdáról is, de még nagyon messze volt a nemzeti oldal az EP sikerétől. Én magam azonban úgy éreztem, hogy a Jobbikban megtestesülő nemzeti identitás lehet az a politikai kiút, amely kivezethet minket a magyarellenes ingoványból, ahová a parlamenti elit süllyesztette le az országot. Tetszett, hogy egy fiatal, dinamikus pártról van szó, amely foglalkozik az emberek hétköznapi problémáival is, mint pl. a cigánybűnözés, valamint felvállal olyan történelmi értékeket, amelyet a rendszerváltó politikusaink visszataszítónak tartanak és veszélyesnek a hatalmukra nézve.

Míg a parlamenti székükbe kapaszkodó politikusok valamiféle fertőzésnek bélyegzik meg a Jobbikot, Én reménysugárgént kezdtem el rá tekinteni.

Szóval, billentyűzetet ragadtam és élve a lehetőséggel, írtam egy rövidke levelet Vona Gábornak, a Jobbik elnökének. Nem is számítottam rá, hogy válaszolni fog... Ő egy politikus - gondoltam - és biztos nincs ideje arra, hogy mindenféle ismeretlen embernek válaszolgasson a levelére.

Aztán jött a döbbenet. Még aznap kaptam egy néhány soros választ. Nem egy mondatot, vagy egy köszönömöt, hanem egy rövidebb levelet, egy valódi választ. Szimpatikus gesztusnak találtam. Csak megerősített abban, hogy a Jobbikban és a vezetőiben is van valami emberközeli, valami olyasmi, ami a parlamenti politikusokból vagy kiveszett már, vagy sosem volt meg.

Nem kellett csalódnom egy fél évvel később sem, mikor fiatal újságíróként először nyílott rá alkalmam, hogy személyesen találkozhassak Vona Gáborral. Legalább annyira közvetlen volt, mint amikor az ember a munkahelyén a kollégájával beszélget. Nem tűnt egy megközelíthetetlen, elrugaszkodott népvezérnek, aki csak a saját hangját szereti hallatni, mint némelyek a magyar politikában, ellenkezőleg, barátságos volt és mentes minden nagyképűségtől.

A Bajnai Gordon beiktatása elleni demonstráción, az Alkotmány utcában szintén, mint újságíró voltam jelen, mikor Vona Gábor megígérte, hogy ő lesz az utolsó, aki elhagyja aznap az események helyszínét. A saját szememmel követtem végig, ahogy ezt következetesen be is tartotta. Hiába szakadt az eső, hiába kapott az első sorban könnygázt, hiába széledt szét az emberek többsége, hiába trappoltak vele szemben a darth vaderek irgalmatlanul, Vona Gábor betartotta az ígéretét! És tudják mit? Nincs ma még egy ilyen ember egyik politikai párt élén, de az egész jelenlegi parlamentben sem, aki valóban így állná a szavát, mint Vona Gábor. És ez nem demagógia, hanem tény!

Vona Gábor olyan ember, akire minden magyar ember számíthat, aki betartja amit ígér és kész kiállni az elveiért, illetve mindannyiunkért. Szombaton nem először és egészen biztos vagyok benne, hogy nem is utoljára tette ennek tanúbizonyságát.

Hát nem egy ilyen vezetőre lenne szüksége Magyarországnak?

ellenkultura.info - barikád.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 602
  • e Hét: 2260
  • e Hónap: 19053
  • e Év: 151970
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.