Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Magyarország legégetőbb és e
  2009-08-16 22:39:37, vasárnap
 
 


Magyarország legégetőbb és egyetlen problémája:


a rasszizmus




Volt egyszer egy ország, ahol nem volt gazdasági válság, ahol a pénzhiányra hivatkozva nem zártak be óvodákat, iskolákat és kórházakat (miközben nagyvállalatok vezetőit csillagászati összegű végkielégítésekkel jutalmazzák), ahol a bűnözés ismeretlen fogalom volt, ahol a kábítószereket csak az amerikai filmekből ismerték, s ahol nem létezett korrupció. A Kánaán rózsaszín egét azonban elhomályosította egy sötét felhő: a rasszizmus.

A leírás alapján természetesen mindenki azonnal tudja, hogy Magyarországról van szó. Sokan, sok pénzért fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy ezt a problémát megoldják, valamint tudatosítsák mindenkiben, hogy valóban ez a magyar valóság egyetlen rákfenéje.

Hiába azonban a felvilágosító munka, vannak olyan megátalkodott személyek, akik azt gondolják, sőt, ki is mondják, hogy ez az egész rasszizmus-hisztéria csupán gondosan kitervelt elterelő hadművelet. Ezek a gonosztevők odáig mennek, hogy az ún. rasszista alapon elkövetett gyilkosságokat politikai megrendelésre történt provokációknak minősítik. Ilyen gondolat jóérzésű emberben természetesen fel sem merülhet. Hogy miért nem? Nagyon egyszerű a válasz: mert... szóval... hát azért, mert nem, és kész!

Rasszizmus. Ezt halljuk a híradóban, ezt olvassuk a hírportálokon, ez lesz a Sziget-fesztivál szenzációja. Ha ennyi helyről halljuk, hogy van rasszizmus, akkor biztos van, nem? Na ugye! Persze ez a logika nem minden esetben érvényes! Amikor például sok helyről halljuk, hogy a cigánybűnözés pokollá teszi emberek ezreinek életét, az más kategória. Az nem igaz. Hogy ez így nem logikus? Na és?!

Megvan tehát korunk világi eretneksége, a bűnbak, a Jolly Joker, amelyet minden helyzetben elő lehet venni: a rasszizmus, a szélsőjobb. Akiben pedig kétségek motoszkálnak, szíveskedjen tanulmányozni Orwell kiváló művét, az 1984-et. Ha a párt azt mondja, hogy 2×2=5, akkor 5. És punktum. Ha valaha is bűnös gondolataink támadnának, és eszünkbe jutna, hogy talán Magyarországon a hazánkat sújtó gondok 1000-es listáján a rasszizmus még az ezredik helyet sem érné el, akkor gyakoroljunk önkritikát, mert - kimondani is szörnyű - a rasszizmus eretnekségének bűnébe estünk.

A középkori boszorkányüldözés egyik fő műve, melynek szellemében sok ezer nőt, férfit és gyermeket tüzeltek el szerte a világon, a Boszorkánypöröly címet viseli. E tudós mű egyik alaptétele az volt, hogy ,,a boszorkányságot tagadni a legnagyobb eretnekség" (Hairesis maxima est opera maleficarum non credere). Kiváló módszer volt ez arra, hogy a könyv esetleges kritikáit csírájukban fojtsák el. Aki kijelenti, hogy nincsenek boszorkányok, maga is boszorkány, hiszen különben miért venné védelmébe őket? Brilliáns logika, ráadásul időtálló, hiszen láthatjuk, hogy 500 év elteltével is milyen kiválóan alkalmazható. Fordítsuk le e párját ritkítóan tudós mű, a Boszorkánypöröly alaptételét napjainkra: a rasszizmust, a náciveszélyt tagadni a legnagyobb eretnekség, nem is beszélve a holokausztról, hiszen annak tagadása, vagy akár megkérdőjelezése vagy felülvizsgálata elegendő ahhoz, hogy az illető boszorkány, akarom mondani, náci elveszítse munkáját és börtönben végezze.

Reméljük, hogy a fentiek a kétség utolsó csíráját is eloszlatták mindenkiben, és a kedves olvasók világosan megértették, hogy Magyarországon tényleg nincs nagyobb probléma a rasszizmusnál.

Találkozunk a Szigeten, ahol pár marihuánás cigaretta (ami nem bűn, sőt, egyenesen ,,trendi" dolog, ellentétben a rasszizmussal) és néhány liter sör elfogyasztását követően teli torokból, együtt zengjük a dalt a rasszizmus ellen!



Erdődy Péter - kitartás.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért ér többet egy cigány él
  2009-08-16 22:38:14, vasárnap
 
  Lipusz Zsolt:


Miért ér többet egy cigány élete egy magyarénál?



2009. augusztus 7-én temették a Szabolcs megyei Kislétán az ott korábban meggyilkolt cigányasszonyt, Balogh Máriát. A tettesek életveszélyesen megsebesítették az áldozat kislányát is. Miként az közismert, az utóbbi időben elszaporodtak a hasonló jellegű emberölések. Ráadásul néhány esetben - miként hírlik - normális életet élő, dolgozó cigányok voltak az áldozatok, s ezek közé tartozik a kislétai eset is.


Éppen ezért joggal vetődik fel a kérdés: vajon kik az elkövetők? Hiszen számos olyan, sanda célzást és közéleti megnyilvánulást hallhattunk kormánypárti politikusoktól, például Szanyi Tibortól, miszerint a sorozatgyilkosság elkövetői a Jobbikkal vagy a Magyar Gárdával hozhatók összefüggésbe. Ily módon azt a meggyőződést kívánják a magyar társadalomban meggyökereztetni, hogy a nemzeti radikálisok ab ovo fajgyűlölők (kéretik a rasszizmus fogalma ettől külön kezeltetni!), s halomra kívánják gyilkolni a Magyarországon élő összes cigányt. Ezért alapos a gyanú, hogy az egész terrorakció mögött valamilyen formában és módon a mai kormányzat és annak titkosszolgálata áll. A nyomozati impotenciát meg a húsz évre történő titkosítást tekintve e gyanúnk csak erősödik.
Az egész tragikus esetet a nemzetellenes média azonnal felkapta, s az áldozat temetésén megjelent valamennyi parlamenti politikai párt és az összes cigányszervezet képviselője és vezéralakja. Azonban nem lévén a kettős mérce hívei, s figyelembe véve azt, hogy mégiscsak Magyarországon élünk, úgy vélem, teljesen indokoltak az alábbi felvetések.
Vajon miért nem vonult ki az egész díszes parlamenti politikusgárda és cigányvezér a magyar kriminalisztika történetében párját ritkító, aljas, állatias kegyetlenséggel, a gyermekei szeme láttára meglincselt, köztiszteletben álló tanárember, Szögi Lajos temetésekor? Talán az ő élete kevesebbet ér, mint a kislétai cigányasszonyé? Vagy miért nem valósult meg ez a demonstratív gyászmenet a cigány suhancok által megerőszakolt, s halálában fél lába lefűrészelésével is megbecstelenített, szerencsétlen, 90 év körüli gadnai magyar asszony utolsó útra kísérésekor? Az ő élete sem ért annyit, hogy eme társaság lerója kegyeletét a kivégzett asszony koporsója előtt? Ennek az egész, eltakarításra régen megérett, polkorrekt antielitnek csak egy cigányáldozat ér annyit, hogy nagy médiacsinnadrattával gyászolja azt? Hány száz ártatlan magyar válik évente a vidéken tomboló cigányterror áldozatává, s erre az antimagyar vezetőrétegnek egyetlen szava nincsen, s az idegen médiában ezek a súlyos bűntettek nem hírértékűek. Vajon miért van ez így? S miért és meddig tűrjük még ezeket a paranoid, elmebeteg, magyarellenes közállapotokat?
A kislétai esetre visszatérve, annak egyfajta epilógusaként meg kell említenünk egy médiavisszhangot nem kapott eseményt is. Történt ugyanis, hogy a díszes polkorrekt kompánia a gyászszertartás végeztével rendőri és egyéb ,,nemzetbiztonsági" felvezetéssel, elő- és utóvéddel, visszaindult Budapestre. Este kilenc óra tájt Nyíregyházának az M3-as autópályára felvezető körútján szirénázó rendőrautók jelentek meg, amelyek leállásra kényszerítettek a közelben mindenkit, fontoskodó Draskovics-huszárok mobiltelefonáltak az útkereszteződésekben kisebbfajta közlekedési káoszt idézve elő, ami azért e városban az említett időpontban nem kis teljesítmény. Az eset azért is furcsa, mert az autópályára a főváros irányába mintegy 15 km-rel előbb, Nagykállónál is fel lehet hajtani, s ez a védett személyek biztonsága szempontjából is kevésbé problematikus, hiszen nem kell egy nagyváros emeletes házak övezte körútján végighaladni, ahol ugyebár - tisztán elvileg - sok furcsaság megtörténhet. Ötletadási szándék nélkül, például, egy célzott lövés az ötödik emeletről...No, de a ma regnáló, fajvédő, nemzetpusztító hatalom és csicskásai szándékai kifürkészhetetlenek: lehet, hogy pusztán az ellenség megtévesztését szolgáló, elterelő, ,,Nagy Sün Hadművelet" szemtanúi voltunk. Ám ettől függetlenül a címben felvetett kérdés továbbra is jogos: miért ér többet egy cigány élete egy magyarénál, avagy miért és meddig vagyunk még páriák saját hazánkban?




Lipusz Zsolt


http://duft.extra.hu/?m=200908&paged=4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet a „jobboldalnak&#
  2009-08-16 22:31:13, vasárnap
 
  Üzenet a ,,jobboldalnak"

/A magyarok szövetségének figyelmébe ajánlva/


Írtam, két-három üzenetet a ,,jobboldali" elitértelmiségnek - Miért?. Gondoltam hátha! Mint értelmes emberek, rájönnek, hogy amit művelnek az árulás. Tudják ők jól; ki kíváncsi arra, - hogy miért! Nem a gond terhe emészti vállunk, és a terhek súlya, mint évszázadok óta, - a szemüknek tükrében kéjeleg az értelem és nem a kín, az értelmiségi közöny vigyorog -, a hitet kölcsönző média zaja méltatlan. Értelmetlen felháborodások sokasága terel mindenkit zsákutcába pl.,- évezredek óta meglévő cigány, zsidó probléma. Bármely eszmerendszer (feudalizmus, szocializmus, kapitalizmus) működhet a társadalom számára elfogadható, emberi léleknyugalmat kölcsönző dialektika alapján, ám semmilyen rendszer nem bírja el az alaptörvényeinek semmibevételét (pl. szólásszabadság, alkotmányos emberhez méltó élet, egészséghez való jog stb.).

Ki mondja el, amit Gyurcsány akart? Hogy ,,Hazudtunk reggel, délben, éjjel" s minden híradóban este, mert nem értette a nép, nem szocializálódott az ember arra, hogy állat. /Ha kinyilvánítja érzelmeit, felszabadítja lelkét, megverik, megbüntetik, ellehetetlenítik, munkanélkülivé teszik, azaz állatsorba taszítják a pénzhatalom érdekszolgálatában./
Mert - a pénz számít, vagy az ember, a pénz rabjai legyünk, vagy a robot áldozatai?-,
akarnak-e válaszolni, vagy gazdáik, a mammonurak letiltják önöket?
Gúny tárgyává, vagy áldozattá tenni valakit, míg számok bűvöletében izzik a világ, egyszerű, de a lelkükhöz vezető ösvény nem szólhat nyers érvekről, mert ,,lelkében él a nemzet" , azaz csak érzésközvetítőként számít önökre és jelképesen önökön keresztül a nép, a nemzet, az ország iránymutató magatartásra. Hogyan működhet egy társadalom, ahol a bűnözőket a politikai elit neveli ki, és minden közösségi érzéselvet nélkülöznek a mindennapi cselekedetek? Hogyan lehetséges olyan csűrés-csavarása a jognak, hogy ,,NA ÉS?" ,,a jogászok meg megvédenek oszt jó napot", elévülési idők után hozott nevetséges ítéletek, titkosítások, az emberi logika arcul köpése zajlik médianyilvános csinnadratták közepette és az összes értelmiség nem tüntet, nem sztrájkol, ugyanakkor média által a létbizonytalanságban tengődő embereket erre biztatja? Etika, morál, erkölcs, demokrácia!!!

Pillantsunk bele az Alkotmányba:

2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam. (Valószínűleg e kitételnek a Lisszaboni szerződés megszavazása után nem felel meg az ország)

(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja. (Vajon hogyan értelmezi a rendfenntartó erők parancsnoksága a közvetlen gyakorlást?)

(3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni. (Kizárólagos birtoklás? Válságkezelő kormány?)


67. § (1) A Magyar Köztársaságban minden gyermeknek joga van a családja, az állam és a társadalom részéről arra a védelemre és gondoskodásra, amely a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges. (Lopni, csalni, korrupttá válni?)

70/B. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a munkához, a munka és a foglalkozás szabad megválasztásához.

70/D. § (1) A Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez. (Pénzről, paripáról nincs szó!!!)

70/E. § (1) A Magyar Köztársaság állampolgárainak joguk van a szociális biztonsághoz; öregség, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibájukon kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén a megélhetésükhöz szükséges ellátásra jogosultak.
(A kilakoltatottak vajon mit szólnak a szociális biztonsághoz?)

Természetesen szemezgethetnénk napestig, de a demokrácia játékszabályai hazánkban úgy értelmezhetők, ahogy a hatalom, avagy a jogásztársadalom értelmezni kívánja! Mit is kapunk hát az elitértelmiségtől? - Iránymutató magatartásformát?- Á, dehogy! Legendák sugdosását a kiskapukról, az adóelkerülésekről, az ügyeskedésről, a korrupt életvitel törvényszerű elfogadásáról, spekulációról stb.
Még akkor is ezt kell mondanunk, ha a médiában eljátsszák, megbízóik igazság hirdető magatartásra utaló megrendeléseit. Mert épp a Rózsadombról beugorva a stúdióba, a szerkesztőségbe, a katedrára, a parlamentbe sajnálkoznak az ország helyzetén, majd munkájuk végzése után visszatérnek megszokott kollaboráns életvitelükhöz, sőt üzletet kötnek azokkal, akit bírálnak, adót kijátszanak, együttműködnek, és lázadásra buzdítanak a saját maguk által előállított hazug világ megváltoztatására.

Innentől kezdve - mondják hataloméhes pártlogikával-, innentől kezdve csak törvényes rend szerint működtetjük a társadalmat, ha 2/3-os többséget kapunk, első dolgunk lesz jogfolytonossá tenni a jogtalan privatizációs vagyonszerzést? Vagy valóban igazságosnak hiszik a jókor jó helyen, elv alapján történt vagyonosodási folyamatot, azaz emberi nyelvre fordítva, a szocializmus haszonélvezői a kapitalizmus nyertesei? Vagy tulajdonképpen most már, attól a vonaltól húzva, ahonnan elkezdődik a demokrácia titkosítása, megmásíthatatlan gazdasági viszonyok fognak uralkodni, kirakat perekkel, le nem töltendő ítéletekkel, elévült bűncselekményekkel oszt jó napot?

A történelmi igazságszolgáltatás legfőbb kitétele a néplélek felszabadítása, egyfajta megkönnyebbülés-érzetteremtés, egyébként nincs értelme az egyetemes jogfolytonosság feletti globalizációs gazdasági burjánzásnak. Azaz a világgazdaságot uraló pénzoligarchiák nem tudják biztosítani az emberiség és főleg hátrányos helyzetű nemzetek humánus életvitelét, így szolgálatuk, velük való együttműködés csak az úgynevezett piacgazdaság, vagy más szóval gyarmatosítás felgyorsítását segíti elő. Kiszolgáltatottá válik még jobban hazánk, így annak az erőnek, amely meg kívánja szerezni a hatalmat, tudnia kell, hogy a magyar lélek a világ elitben nem bízik,- A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.-, A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé-, és nem kíván a gazdasági világ kiszolgáltatott kutyája lenni!

2009.08.14.

Gavallér János
A Kárpát harsona munkatársa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elő fog törni a génjeinkből a
  2009-08-16 22:29:49, vasárnap
 
  Elő fog törni a génjeinkből a magyarságtudat
- a Barikád interjúja Papp Lajossal



Dr. Papp Lajos

Papp Lajos 1948-ban született Aranyosgadányban. 1951-ben, hároméves korában családjával együtt kitelepítették a faluból. Csurgón, Alsóleperden, Mágocson élt egészen 1957-ig, amikor visszakerült az ősi házba. 1966-ban a Mecseki Ércbányákban föld alatti csillésként dolgozott, következő évben műtőssegéd lett. A pécsi Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, majd 1973-ban diplomázott a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1973 és 1975 között a Pécs Városi Kórház sebészet-traumatológia orvosgyakornoka, 1975 és 1977 között a Pécsi Orvostudományi Egyetem Anaesthesiológiai és Intenzív Therápiás Klinikán volt gyakornok. 1977 és 1991 között a SOTE Ér- és Szívsebészeti Klinikán egyetemi tanársegéd, majd adjunktus. 1989-ben megkapta az Orvostudományok Doktora címet. Ezt követően 1994 augusztusáig a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Szív- és Érsebészeti Klinika igazgatója, egyetemi tanár. A Zala Megyei Kórház szívsebészeti osztály osztályvezető főorvosa lett, és ő vezette a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Szívsebészeti Tanszékét is. 1997-től a POTE és Irgalmasrend II. Sebészeti Klinika - Szívcentrum igazgatója, a POTE Szívsebészeti Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára. 1999 augusztusától a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szívgyógyászati Klinika igazgatója. 2008 augusztusában saját kérésére nyugdíjazták. 1997. október 23-án Pongrátz Gergely kérésére a forradalom negyvenedik évfordulóján ünnepi beszédet mondott a Corvin közben. 2007 augusztusában Zétényi Zsolttal megalapította a Kárpát-haza Nemzetőrséget.

1989-ben kiérdemelte az Orvostudományok Doktora címet. Ezt nevezhetjük a tudományos életmű csúcsának. Hogyan jutott el e fokozatig?

A procedúra 1987-ben kezdődött, a védés pedig 1989-ben történt. Ennek a különlegessége az volt, hogy az orvosi osztályon (az akadémiának különböző osztályai vannak - a szerk.) nem fordult elő a forradalom után, hogy valaki átugrott volna egy tudományos minősítést. Az orvos-egyetemisták és a jogászok, valamint a gyógyszerészek is mostanra már a diplomával együtt kapják a doktori címet. Az ő esetükben a következő fokozat a kandidatúra. A kandidatúra után lehetett elérni az orvostudományok doktora címet. Ezt a címet egy bizonyos akadémiai mérőszámmal mérve pályázhatja meg az illető. A mérce pedig az egyes tudományos közleményekből származó impakt faktor, citációs index, plusz az egyéb követelményeknek való megfelelés. Magyar tudományos közleményekben, az orvosi tudományos lapokban publikált cikkeknek praktikusan nincs impakt faktora. Az angol nyelven közölt Acta Hungarica tudományos lapban közölt cikkek impakt faktora 0,001 volt. A legjobb külföldi biokémiai újságban, angol nyelven megjelenő írás impakt faktora pedig 35-42 volt. Tehát egy ilyen cikket, ha valaki meg tudott jelentetni, akkor 42 impakt faktort tudott megszerezni. Az ilyen nagy amerikai kutató intézetek lapjaira meglehetősen sokan hivatkoznak, megjelentetni az írásokat pedig nem volt könnyű dolog. A citációs index pedig azt jelenti, az adott, megjelent tudományos cikket, hányszor idézik máshol.

1990 előtt sokkal zártabb volt a tudományos világ, tehát sokkal nehezebb volt kijutni külföldi intézményekbe, különösen Amerikába. Az amerikaiak általában tudományos ,,segédmunkásokat" próbáltak megszerezni, mert az ösztöndíj kevesebb volt, mint a legalacsonyabb bére annak, aki amerikaiként dolgozott az intézetben. Ez jelentősen megváltozott a kilencvenes években, de akkor, amikor én ezt a tudományos fokozatot megszereztem, nem volt példa arra, hogy valaki átugrott volna az orvosi osztályon, mert nem volt olyan tudományos produktum, és javaslattevő, aki, és ami ezt lehetővé tette volna. Az orvosi osztályon ez a precedens egyedülálló volt a személyemben.

Ezt követően 1994 augusztusáig a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Szív- és Érsebészeti Klinika igazgatója és egyetemi tanár lett. Hogy alakult az élete ezek után?

1990-ben pályáztam meg a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Szív- és Érsebészeti Klinika igazgató-professzori tisztjét, amit annak idején - és ebben van a rendszerváltásnak a finom zamata is - Göncz Árpád akadályozott meg (az egyetemi tanári kinevezést mindig a köztársasági elnök írja alá - a szerk.) és ahogy másutt is jeleztem, az információim szerint az SZDSZ akkori pártvezetője Kiss János interveniált a Köztársasági Elnöknél, hogy ne írja alá a kinevezésemet. Az egyetemi tanári kinevezés mindig az adott egyetem demokratikus testületein megy keresztül, és ahol több karú egyetem van, ott egy bizottság szűri meg a jelentkezőket és a pályázók közül, az általa javasoltakat a kari tanács elé tárja. Majd ezt követi az egyetemi tanács döntése, és ha az egyetemi tanács is pozitívan döntött, a szakmai kollégium döntött, akkor kerül az akadémia illetékes osztályához - jelen esetben az orvosi osztály -, ami, mint tudományos legfelsőbb testület már rangsorolja a jelentkezőket (öt pályázó volt akkoriban) a pozícióra, és csak egy jelentkezőre adja le a voksát.

Az első körben, amikor Göncz Árpád visszautasította a kinevezésemet, teljes körű volt a támogatottságom. A második körben pedig, mikor már meg akarta akadályozni kinevezésemet, emlékeim szerint 17/3 arányban hoztak, és ezek után neveztek ki engem egyetemi tanárnak. A dolog pikantériája pedig az - és ebben is egyedülálló volnék -, hogy engem Göncz Árpád kétszer nevezett ki egyetemi tanárnak. Egyetemi tanárság csak abban az esetben szűnik meg, ha valaki meghal, köztörvényes bűnt követ el, vagy önként lemond. Egyik sem történt meg, de Magyar Bálint kultuszminisztersége alatt, amikor én a Pécsi Orvostudományi Egyetemre mentem át meghívott egyetemi tanárként, akkor újból kaptam Göncz Árpád aláírásával egy kinevezést 2007-ben. A sors fintora, hogy Göncz Árpád egyszer sem akarta aláírni kinevezésem, mégis kétszer kellett aláírnia.

Ennek oka lehetett az, hogy Ön meglehetősen nyíltan vállalja nézeteit?

Oh, nem! Visszakérdezek: Ön szerint miért nem írta alá Göncz Árpád a kinevezésemet? 1990-ben miféle indokkal mehetett Göncz Árpádhoz Kiss János, akkori SZDSZ vezér? Ki volt a rendszerváltás legnagyobb ellensége az SZDSZ számára?

A régi rendszer tagjainak leváltása.

Tehát mi volt Kiss János kifogása ellenem?

Hogy MSZMP-s?

Úgy van! És a többi jelölt is az volt. De én még MSZMP-sebb voltam. Párttag voltam, sőt KISZ titkár.

Merész és nagy dolog ezt ilyen nyíltan vállalni...

A rendszerváltás után hazajöttek a forradalom hősei. Akik itthon voltak, azok meggyötörve élték itt az életüket. Ezek a halálra ítélt, száműzött forradalmárok létrehoztak egy úgynevezett becsületbíróságot. Az alapítók között volt Pongrácz Gergely a Corvin-köz hős parancsnoka, Obersovszky Gyula, író, költő lapszerkesztő, Rácz Sándor a Munkástanácsok volt elnöke, Törőcsik Mihály kutatóprofesszor, Deák, akit halálra ítéltek, összességében ez egy tizenkét tagú bizottság lett volna, és egyetlen kakukktojás volt a társaságban, én magam, mert én kilenc éves voltam a forradalom idején. Mégis meghívtak ebbe a társaságba, és az alakuló ülésre, de nem küldték el az alapító okiratot. Ami gyanús volt - és nem értettem -, hogy a Népszabadság, az MTV1, a balliberális sajtó minden elektronikus és írott formája bejelentkezett nálam és kérdezték, hogy ott leszek-e, én a legkevésbé fontos ember. Ez a találkozó Szolnokon volt, a helyszínen pedig ott voltunk mi tizenegy néhányan és vagy harminc újságíró, legalább húsz kamerával, Mindegyikük kérte, hogy az esemény után feltétlenül adjak nekik interjút. Megnyitották az alapító közgyűlést, s nekem ekkor került kezembe az alapító okirat. És ekkor jöttem rá, hogy miért vannak ott a balliberális sajtó képviselői. A becsületbíróság alapító okiratának első pontja ugyanis kimondta, hogy nem lehet a szervezet tagja MSZMP tag. Ekkor szót kértem és felállva közöltem, hogy köszönöm a megtiszteltetést és a bizalmat, de én feleslegesen vagyok itt. És bár nem titkoltam párttagságomat, a tizenegyeknek nem volt róla tudomásuk. Kérték, hogy foglaljak helyet. Ekkor mind a tizenegyen nyílt szavazással döntöttek, hogy az első pontot törlik a szabályzatból. Mit gondol mi történt eztán a média részéről? Kikapcsolták a kamerákat és hazamentek. Az esetről pedig egy sor nem jelent meg a sajtóban.

Érte Önt valamiféle hátrány azért, amiért nyíltan vállalja nézeteit, hiszen nemzeti identitása sosem volt kérdés?

Én akkor is azt vállaltam, amit most. Csak én - a mai divatos szóval élve - ,,ki lettem rekesztve". Az MSZP kirekesztett, ők tovább mentek, ők nyomtak a jobboldalra, mert az ő érdekük azt kívánta. A jobboldal kirekesztett, mert baloldali, MSZMP tag voltam. Bennem egy dolog élt: a nemzeti érzelmem. És ez a lényeg. Én akkor is, amikor MSZMP tag voltam, vállaltam a nemzet iránti szeretetemet, és most is ugyanazt vállalom. Soha, egy pillanatra sem tudtak rábírni arra, hogy én valakiről, hamisat, igaztalant állítsak, sosem voltam besúgó.

Hitt a rendszerben?

Én abban hittem, hogy az a rendszer, amiben éltem, soha nem fog megváltozni. Bár nagyapám úgy halt meg, hogy azt mondta: gyermekeim, a ti életetekben ez a rendszer el fog tűnni. Mi pedig csak legyintettünk rá.

Ön aktív közéleti szereplő, mit gondol, a múlt fényében, történt rendszerváltás Magyarországon?

Nem. Annyi változott csupán, hogy akik akkor a pártból hasznot hajtottak, azok a rendszerváltás után is a pártból hajtottak hasznot. Nekem ennek az egésznek a tanulsága az volt, hogy soha többet, semmilyen pártba ne lépjek be. És hatalmas alázatra nevelt. Nem köpködhettem, hogy ki, mit tett, hiszen magam is ott voltam.

Közszereplőként felelősnek érzi magát a jelenlegi helyzetért?

Ez az írástudók árulása. Igen, felelősnek érzem magam, mert én is közéjük tartozom. Nem mutogatok másokra, hogy ők ezt és azt nem tették meg, számomra egy kérdés létezik, hogy én megtettem-e mindent. És a válasz az, hogy nem...

Osztja azt a véleményt, hogy a pártokráciának és a kapitalizmusnak vége?

A kapitalizmus nem ért véget... sajnos. A mai magyar demokrácia pedig, nem demokrácia. Ez egy parlamentális pártdiktatúra. Ami azt jelenti, hogy van nekünk egy csonka alkotmányunk, amit a 49-es 20. törvénynek hívunk (ezt már hál' Istennek mindenki tudja), és amikor az ,,új" alkotmányt megalkották, rögzítették a preambulumban, hogy jelen alkotmány ideiglenes. És az is szerepel ebben, hogy az első alkotmányozó pártnak ezt meg kell változtatnia. Magyarul minden eddig kormányon lévő párt alkotmányos törvénysértést követett el. És az alkotmány 2. bekezdésének 1 paragrafusa azt is kimondja, hogy minden hatalom a népé. Ez pedig nem igaz, mivel nem a népet kérdezik meg, hanem a frakció, a párt dönt az egyes kérdésekről. Tehát így nem lesz lehetőség a közeljövőben arra, hogy változás legyen. A kapitalizmus halódik, és az agónia, minél hosszabb lesz, annál többet fog szenvedni az emberiség.

Mi a véleménye az EP választás eredményeiről?

Nem lepett meg. Azok számára volt ez meglepő, akik nem mozogtak a nép között. És ki nem mozog a nép között? A politikusok, a bankárok és a közvélemény-kutatók.

A Jobbik a vártnál is jobban szerepelt az EP választásokon. Sokakat ez megdöbbentett, sokakat fellelkesített. Ön számított hasonló eredményre?

Ez egy erkölcsi lázadás volt. Az elégedetlenség és a jelenlegi helyzet elleni lázadás váltotta ki ezt a protestáló viselkedést. Ezzel azt mondták: elég volt a hazugságból, a lopásból és a gazemberségből. És az emberek abban bíznak, hogy a Jobbik ezt hiszi. Hogy elég volt mindabból, ami ma itthon zajlik. Nem tudjuk, hogy mit képvisel a Jobbik. Az majd akkor fog kiderülni, ha bekerül a parlamentbe, és ott megnyilvánul. Most, akik rájuk szavaztak, azért tették, mert ezzel is reményüket fejezték ki, hogy a Jobbik az, akik az akaratukat beteljesítik. A Jobbik kampányában talált három kulcsszót, amivel rávilágított arra, ami az embereknek probléma: Tisztességet, rendet, magyarságot. De annál nagyobb baj nincs, mikor az embereknek csalódniuk kell. Ha ez csupán egy választási hívó szó, akkor a Jobbik el fog tűnni, ahogy tette már ezt több párt is. A Jobbik pedig nem eshet bele ebbe a hibába.

Aktívan részt vett a civil szféra erősítésében, aminek kicsúcsosodását a Civil Összefogás Fórumában látják egyesek. Az elszalasztott április ötödikei százezres nagyságrendű tüntetés után június tizennegyedikén csúnya lebőgés történt, alig voltak jelen aznap. Ön szerint van értelme annak, hogy szájkaratéval akarunk rendszert váltani, elhatárolódva azoktól a civil szervezetektől, akik esetleg zavarnak bizonyos köröket?

Azt hiszem, ezt senki nem gondolja és gondolta komolyan. Nem lehet összekeverni a civil szervezeteket pártok által használt dzsemborikra. Qui prodest? Kinek áll az érdekben? Ezt pedig mindenki döntse el.

Sokak szerint a Fidesz régen leválthatta volna a jelenlegi kormányt, de valamiért ezt mégsem tette meg. Ön szerint lehetséges-e elindulni egy valóban új irány felé, hiszen látható, hogy a kormányváltás ehhez kevés, a Fidesz pedig ragaszkodik az alkotmányos módszerekhez, csöndben asszisztálva ezzel a felemás rendszerváltás rendszerének fönntartásához?

Tegyük föl, hogy a Jobbik egy kis gyerek. A Fidesz pedig egy középkorú felnőtt. Ön szerint a gyerek taníthatja a felnőttet?

Mindenképpen.

Így van! Minden gyerek tanítja a szüleit. A Jobbiknak egyelőre nem más a feladata, mint, a Fideszt tisztességes útra téríteni, lelkiismeretként hatni rá.

Mit gondol a mai fiatalságról? Nyilván ők lennének a valódi rendszerváltás elősegítői és letéteményesei, de körbenézve a Blaha Lujza téren erre sok esély nem látszik. Mi lehet a kulcsa a rendszerváltásnak?

II. Rákóczi Ferenc nagyfejedelmünket az osztrákok azért küldték Párizsba, hogy ott a magyarságtudatot kisgyerek korában kiverjék belőle. Azért végezte el a Prágai egyetemet, hogy még egy lökettel kimossák az agyát. Az agyát bárkinek kimoshatják, de a lelkét és a génjeit nem. Sajnos igaz, hogy ennek a szerencsétlen fiatalságnak egy része úgy él, ahogy látjuk, de génjeiben mindegyikük ott hordozza a magyarságtudatot. Ez elő fog jönni a génekből és ez lesz a kulcs a valós változáshoz. Ma Magyarországon - egyedülállóan a világban - az erkölcs lázadását éljük. Én ezért vagyok bizakodó.

Ágoston Dániel

(A beszélgetés a Barikád magazin előző havi számában jelent meg. A friss Barikád mától kapható az újságárusoknál)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tőkés szerint nincs zsidó gyar
  2009-08-16 22:23:07, vasárnap
 
  Tőkés szerint nincs zsidó gyarmatosítás Magyarországon (+videó)

2009. augusztus 14. 03:01:46


"Én nem tudok róla, hogy Izrael gyarmatosítaná Magyarországot" - mondta Tőkés László EP képviselő Gyergyószentmiklóson. A közönség kérdésére volt ez a válasz, mikor is Simon Perez közismert nyilatkozatát hozták példának. A közönség felhördülésére az újra RMDSZ-es színekben pompázó Tőkés ingerülten válaszolt.



Tőkés László Gyergyószentmiklóson az EMI táborban augusztus 8-án szombaton lett volna meghívott vendég azonban a közönség hiába várta az ismét az RMDSZ szövetségeseként pompázó Tőkést.



A püspök úr az "Összefogás vagy paktum? Tőkés László és az egykori ,,hatok" az RMDSZ-EMNT megállapodásról" című előadáson szerepelt volna, azonban mivel ezen a beszélgetésen Szász Jenő az MPP elnöke is részt vett, a püspök úr nem jött el a déli előadásra. A közönség elégedetlenségének hangot adva fel is tették Tőkésnek a jogos kérdést, hogy miért nem jelent meg az említett időpontban. "Az MPP elnöke Szász Jenő véleményem szerint nem demokratikusan és nem szabályosan választatott meg Gyergyószentmiklóson a kongresszuson. Én egy illegitim, vagy egy bizonytalan legitimitású elnökkel nem jövök ide egy asztalhoz tárgyalni." - mondta Tőkés.



A másik kérdés Tőkés jelenlegi összeborulására és politikai játszmáira utalt. Felvetették a püspök úrnak, hogy nemrég még ugyan olyan erkölcsi hullának tartotta Markót, mint az anyaországban Gyurcsányt tartják. Felvetette neki a kérdező, hogy mi ez nagy békülés, amikor nemrégiben még elhatárolódott a hazaáruló RMDSZ-től. A videón látható majd Tőkés reakciója és válasza.



A legérdekesebb momentuma az előadásnak azonban nem ez volt, hiszen politikai kijelentéseit ismerjük Tőkés Lászlónak. Már a videó elején lehull Tőkésről a lepel, mikor is arra a kérdésre, hogy mit szól Simon Peres köztudott nyilatkozatához, - miszerint Magyarországot is gyarmatosítani fogják - Tőkés a következőket mondotta: " Én nem tudok róla, hogy Izrael gyarmatosítaná Magyarországot." Alább hallható Tőkés indulatos reakciója, a közönség jogos felzúdulására.



Összefoglalva elmondható, hogy a sokak által tisztelt és szeretett Tőkés László a politika játékszerévé vált, és ezen kijelentései is jól bizonyítják, hogy - sok más csonkahoni politikushoz hasonlóan - nem akar tudomást venni arról, hogy mi is folyik Erdélyben és az anyaországban.



Íme a videó:


http://www.youtube.com/watch?v=boDAKDBRfwY&feature=player_embedded


Forrás: Szent Korona Rádió
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Korommá alázta az NS a cionist
  2009-08-16 22:21:08, vasárnap
 
  Birodalmi hadicsel. Korommá alázta az NS a cionistákat, avagy: nehogy már a nyúl vigye a puskát!


2009. augusztus 16. 16:25:58

Ennyi. Abszolút győzelmet arattak azok, akik egy német vezérre történő megemlékezés kapcsán kiugrasztották a libát a bokorból.



Törvényesen, jogkövetően megpróbáltak mindent, hogy emlékezhessenek az ő értékrendjük szerint. Mert minden embernek joga van ahhoz, hogy saját értékrendje legyen. Egy magyarországi kisebbség, egy faj, s nem vallás meg identitás képviselői miatt nem tehették meg. Okos módon nem mentek a falnak, hanem megvárták, mekkora az ellenség hadereje.



Az van ugyan a hatalom által, de támogatója, az nincsen. Száznál alig több zsidót, buzit, cionistát, antifát, és halmozottan hátrányos helyzetű zsibucit bírt hatalmas propagandával, médiahátszéllel mozgósítani harminc szervezet. Kb. annyit, mint ha a Cipőt a cipőboltból mozgalom tüntetett volna. Ma Magyarországon nincs létalapja a kirekesztőknek, gyűlölködőknek, holokausztozó cionistáknak, cigánybűnöző mosdatóknak. Az első nagy csatát piszokul elveszítették.



A törvénytisztelő, a rendet és a fegyelmet a Becsületem a Hűség jegyében hirdető fiatalok nem válaszoltak a demonstrációjuk törvénytelen betiltására erőszakkal, hanem lemondták a koncerteken kívüli összes rendezvényt.



Hitler egykori helyettesének, a hithű Rudolf Hess halála évfordulójára szerveztek volna emlékmenetet a "Béke Mártírja" címmel. A rendőrség megtiltotta a rendezvény megtartását. A tüntetést eredetileg az NS Front nevű szervezet szervezte.



Később a "Nemzeti Munkáspárt" nevű szervezet a Tabánba jelentett be demonstrációt, internetes oldaluk szerint a "rendőrség kézi vezérlése" ellen. A rendezvényre meghívták volna a Rudolf Hess emlékmenet külföldi és hazai szónokait is. A rendőrség Bajnai Kordon miniszterelnök kifejezett parancsára ezt is betiltotta éppúgy, mint az összesen tíz bejelentett hasonló rendezvényt.



A bloodandhonour.hu-n lévő írásban arra szólítottak fel a szervezők, hogy szimpatizánsaik a várható rendőri erőszak miatt messze kerüljék el a Tabánt és a Városháza parkot.



Kis Péter

Forrás: Hunhir.hu


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Birodalmi_hadicsel. _Koromma_alazta_az_NS_a_cionistakat__avagy_nehogy_mar_a_nyul_vigye_a_puskat_59552
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sukoró, a magyar szabadság jel
  2009-08-16 22:18:57, vasárnap
 
  Sukoró, a magyar szabadság jelképe
2009. augusztus 16. 16:22:17

A sukorói harc drámai egyértelműséggel világítja meg a sokak számára eddig tán kusza, átláthatatlan frontvonalakat.



Egyik oldalon állnak azok, kik szülőföldjüket védik, hogy úgy adhassák tovább utódaiknak, ahogy őseiktől kapták. Másik oldalon állnak a hódítók, kik gátlástalan erőszakossággal rátenyerelnének a magyar földre, hogy ott saját torz lelkiségükhöz illő gigantomán vigalmi negyedet hozzanak létre. Mellettük állnak ügynökeik, a budapesti magyarellenes kormány hazaárulói, kik még az általuk összetákolt köztársasági törvényeket is lábbal tiporják, hogy némi koncért kiszolgálhassák a megszállókat.




Sukoró ezért jelkép és választás. Az izraeli megszállás jelképe, egyben olyan válaszút, ahol mindenkinek el kell dönteni, kivel tart.



Sukoró azt bizonyítja, hogy a Simon Peresz izraeli államelnök által meghirdetett nemzetpolitikai program, tudniillik Magyarország felvásárlása olyan szakaszba ért, hogy az elmúlt húsz esztendő magyarnyomorító rendszere immár nyílt arcátlansággal mutathatja meg lényegét: hazánk izraelizálásának történelmi akaratát.



A hódító szándék nem előzmények nélkül való s nem is újkeletű. Izrael népének hangadói már az 1900-as évek elején a cionista álom megvalósításának egyik lehetséges helyszínének tekintették Magyarországot. A nagy európai polgárháborúban elkeseredetten harcoló és vérző nemzet 1918-as belvárosi hátbaszúrása e cél elérésének kísérlete volt. Az Astoria aljas puccsistáinak aknamunkája eredményeként hazánk a sorsdöntő időszakban képtelennek bizonyult az önvédelemre, így szakadt nyakunkba a trianoni békediktátum. Országunk kétharmada került akkor idegen megszállás alá a jellemzően zsidók által erőszakolt korabeli liberális ,,reformfolyamat" áldatlan következményeként.



Mert ők mindig eszelősen reformálni akarják a magyar életet - a maguk képére, a maguk hasznára. Fordított asszimiláció indult meg azokban az időkben, s ez a huszadik században fokozatosan kiteljesedett. Az elmúlt húsz esztendőben pedig elkezdték a szó legszorosabb értelmében kiszorítani hazájából a kommunizmus által előemésztett magyarságot. Kárpótlási szemfényvesztéssel kihúzták a magyar ember lába alól a földet, harsány hirdetésekkel erőszakolt devizahitelekkel, majd a törlesztőrészletek fizethetetlenné tételével kiverik házából, miközben idegen akcentusú kaszinóvárossal gázásítják a szabad és tiszta Velencei-tó természeti tüneményét. A program egyes képviselői, a cionista érdekek ügynökei időnként elszólják magukat.



Miként az MSZMP-s reformközgazdász, későbbi SZDSZ-alapító, a körömtépkedő ávós Bauer Miklós fia, Bauer Tamás, aki a Mozgó Világ című folyóiratban már 1982-ben arról írt, hogy a kommunizmus évtizedei után a magántulajdonú gazdálkodáshoz való visszatérés kizárólag hazánknak külföldi tőke általi kolonializációja útján képzelhető el. Vagyis Bauer Tamás 1982-ben nyíltan meghirdette Magyarország gyarmatosítását, a programot pedig Simon Peresz izraeli államfő 2007 októberében megerősítette.



Ennek jegyében zajlik a sukorói küzdelem a honvédők és a hódítók között. Ezért Sukoró országos jelképpé vált. A kaszinó-otrombaság nem pusztán üzleti kérdés Bajnainak, Oszkónak, Joáv Blum vagy épp Ronald Lauder telepeseknek (kinek alapítványa működteti a fővárosi Budakeszi úton zöldövezetben ingyenesen használt ingatlanon felhúzott zsidó iskolát, ahol egy, az 1990-es évek közepén elhangzott dölyfös kijelentés szerint Magyarország leendő vezetőit képzik). Sukoró immár presztízskérdés, mert hatalmi jelkép. A tét nem kevesebb, mint hogy Magyarország az utolsó utáni pillanatban erőre kap-e, s ismét magyar országgá lesz, vagy beteljesedik a baueri-pereszi program, s szülőföldünkön új zsidó államiság ver gyökeret, melyben számunkra legfennebb csak kiszolgáló személyzetként, rabszolgaként van hely.



Ágoston Balázs

Forrás: Barikad.hu


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Sukoro__a_magyar_sz abadsag_jelkepe_59550
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem tört át a fasizmus - sajno
  2009-08-16 22:16:45, vasárnap
 
  2009-08-16. 11:26



Perge Ottó: Nem tört át a fasizmus - sajnos

"Mit vártunk egy olyan világban, amelyben az igazságtalanság, a hazugság, a korrupció és a képmutatás uralkodik?" - tette fel a kérdést tegnap a héber gyarmatosítók egyik legfőbb szálláscsinálója, a szenilitás egyre több tünetét felmutató Tamás Gáspár Miklós.

http://imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/egyeb/wmszpantifa.jpg

Megalapíthatnák a cenzorok a demokráciáért mozgalmat

A hős antifasiszták között ott álldogált a téren az egykori komcsi főcenzor, Lendvai Ildikó, valamint Szabó Zoltán elvtárs, és számos más hazug, korrupt és képmutató szocionista. Nem tudni, mi járt a sötét fejükben, amikor TGM szavait hallgatták. Valószínűleg semmi, mert nyilván a nácik elleni harcra összpontosították minden figyelmüket.

Ahhoz persze nem lehetett reményt fűzni, hogy a "tüntetésen" megjelent bűnözők, drogosok, buzik és kajakhülye nyugdíjasok elgondolkozzanak bizonyos összefüggéseken, és feltegyék a kérdést: miért is van itt ilyen világ? Kik kormányozzák az országot immár 2002, sőt, valójában évtizedek óta? A fasiszták lennének kormányon, vagy mi?

Az utóbbi változat kevéssé valószínű, hiszen több idióta "Non pasaran" feliratú táblát tartott a magasba, amiből ugye kiderül, hogy a fasiszták eddig még nem törtek át. Bár ebben sem lehetünk olyan biztosak, hiszen más transzparenseken arról tájékoztatták a világot az ápolóik kíséretében a téren megjelent sült bolondok, hogy a "tőke és a fasizmus jegyesek".
Érdekes, roppant eredeti meglátás. Vajon a "demonstrálók" között jelen lévő számos élősködő, tolvaj milliárdos ismeretségi körében hány náci található? 1945-ben a nácizmus (pontosabban a zászlaját magasba emelők) mintha vereséget szenvedett volna, ráadásul, mint megtudhattuk, a fasiszták azóta sem törtek át, honnan lenne akkor tőkéjük? A világ leggazdagabb emberei között vajon hány náci van? Nem tudom, az elmebetegek között elvegyülő néhány hazafi feltette-e ezeket kérdéseket a sok baromnak, vagy pedig köpni-nyelni nem tudtak a "több száz" komplett idióta és tolvaj gazember láttán.

A magam részéről egyébként egyetértek Tamás Gáspár Miklós fenti kijelentésével. TGM fején találta a szöget, amikor azt is elmondta az elmebetegeknek, hogy az "antifasiszták öregszenek". Ez persze örvendetes, de nem kéne megvárni, amíg kihalnak, mert addigra mindent szétlopnak, és kő kövön nem marad ebben a világban.
TGM pampogott valamit arról is, hogy az "országgyűlés többsége a segélyeket kapó emberek ellen diszkriminatív törvényeket hozott", és ezért is növekszik a fasisztaveszély. Nocsak, mit szólhatott ehhez a már kétségkívül nem fiatal Lendvai Ildikó? Biztos nem esett jól neki, különben is ő nem azért jött tüntetni az antifasiszták közé, hogy ilyesmiket mondjanak neki.
Egyébként az is tény, hogy a fasiszták még nem törtek át, bár itt azért hozzátenném, ha megtették volna, akkor sokkal kevesebb lenne az igazságtalanság, a hazugság, a korrupció és a képmutatás. Magyarán: tényleg "más lenne a világ".
A nagy tömegek számára sokkal jobb lenne. Ami pedig az antifasisztákat, vagyis ezt a cionista, tolvaj, hazug bandát illeti, nekik is más lenne: sokkal hűvösebb.

Perge Ottó - Kuruc.info


http://kuruc.info/r/7/45221/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az elveszett cigányság nyomába
  2009-08-16 22:14:19, vasárnap
 
  Az elveszett cigányság nyomában

A szociológia meghatározása szerint ,,cigány" az, akit környezete (leginkább a ,,nem cigányok") annak tartanak.

Ezt az életképes meghatározást azonban a jelenlegi hatalmi rendszernek sikerült a feje tetejére állítania.
Hivatalosan cigány az, aki cigánynak vallja magát, már ha egyáltalán hajlandó válaszolni erre a kérdésre a népszámlálás során.
Mivel ez teljesen önkéntes alapon történik, és az állítást semmivel nem szükséges alátámasztani, így a népszámlálás nemzetiségi, és etnikai részére vonatkozó számadatai bizonyíthatatlanok és értékelhetetlenek.

A rendszerváltás után ugyanis különös intézkedések történtek a magyarországi kisebbségekre vonatkozóan.
Az állam és a rendőrség hivatalosan nem készíthet statisztikát a cigányság létszámáról.
Szakértők szerint a magyarországi cigányság létszámát a népszámlálás 200 000 főre becsülte, ami a fennálló törvények, és a népszámlálás módja miatt sokkal nagyobb, 5-600 ezer fő.
Megállapíthatjuk tehát, hogy egy bizonyíthatatlan szám, és egy megalapozatlan ,,saccolt" érték áll rendelkezésünkre.
Ha elvontabban közelítjük meg a dolgot, akkor egy eredmény, amelynek helyességére semmilyen bizonyítással nem rendelkezem, akkor azt sem állíthatom teljes biztonsággal, hogy a helyes eredmény, az általam kiszámoltnál nagyobb.

Miért ne lehetne jóval kevesebb?

Egyedül egy tól-ig határt húzhatunk meg, amihez bizonyítható számok szükségesek.
Ez a két szám pedig a 0, és a 10 000 000.
A magyarországi cigányság létszámának ezen értékek közé kell esnie, a 0 érték pedig a gyakorlatban azt jelenti, hogy valójában nem is léteznek.

Sokan most az agylágyulás tüneteit vélik felfedezni a cikk íróján, pedig a jelenlegi magyar törvények nyújtotta keretek között valóban csupán ilyen pontosság engedhető meg teljes biztonsággal.
Úgy is mondhatnánk, hogy a rendszerváltás legnagyobb vesztesei valóban a cigányok, mégpedig azért, mert a 90-es évek eleje mintegy misztifikálta, sőt, szabályosan eltörölte ezt az etnikumot Magyarország kisebbségi palettájáról.
A következő adatok arról tanúskodnak, hogy a 90-es évekbeli, és a mostani politikai elit történelemhamisításban való felbujtás, vagy bűnrészességgel vádolható, aminek fő elkövetői a cigányok, akik feltételezhetően mit sem sejtenek arról, ahogy átrobogott fejük fölött a fennálló hatalmi rendszer tehervonata.

Nemzetiségiek számának alakulása Magyarországon:

Cigányok: 1970: 325 000 fő
1980: 380 000 fő
1990: 142 000 fő

A rendszerváltás során tehát 238 000 fő, vagyis az 1980-ban mért létszám 67%-a eltűnt.
Ha figyelembe vesszük azt a mindenki által elfogadott tényt, hogy létszámuk évtizedek óta folyamatosan növekszik, a 67%-os csökkenés rendkívül különösnek mondható.

Mindent összegezve megállapíthatjuk, hogy a magyarországi cigányság összlétszámát, számarányát, települések szerinti létszámát és számarányát, a cigány elítéltek létszámát és számarányát nem állapíthatjuk meg biztosan.
Nem tudjuk hányan vannak, nem tudjuk mivel foglalkoznak, nem tudjuk kik ők, csak azt, hogy évszázadok óta jelen vannak a Kárpát-medencében, és hogy részét képezik a magyar nemzetnek, kultúrának és bűncselekményeknek egyaránt.

Hivatalosan a bűncselekmény elkövetőjének származása semmilyen jelentőséggel nem bír az eljárás során, így a cigányok által elkövetett bűncselekmények számáról, vagy annak arányáról elvileg semmilyen statisztikát nem tartanak számon.

,,A bűnnek nincs színe" D.T.

Ennek ellenére a tudósítások gyakran megnevezik a cigányok által, és a cigányok ellen elkövetett bűncselekmények résztvevőinek származását.

Mivel a cigányok által elkövetett bűncselekmény során az elkövető származása a tapasztalat szerint valóban nem bír jelentőséggel, addig a cigányok ellen elkövetett bűncselekmények kapcsán mégis kiemelt fontosságúnak tűnik.

Ezek alapján azt a következtetést vonhatnánk le, hogy a származás megállapítása csak a sértett esetében fontos.
Ez a megállapítás azonban nem állja meg a helyét az Olaszliszkán történt lincselés ismeretében.
Ahogy azt a tárgyalást vezető bíró is megemlítette: ,,Üsd a magyart!" kiáltással oltották ki a cigány elkövetők a tiszavasvári tanár életét.
Ennek ellenére rasszista indítékról szó sem esett.

,,Nyílt rasszizmus:

Egy intézmény vagy személy tudatosan és vállaltan kötelezi el magát egy csoport vagy annak egy tagjának negatív diszkriminációja iránt annak bőrszíne, látható rasszjegyei miatt, és ez mind kommunikációja, mind cselekvései során megnyilvánul."

Mivel minden ember besorolható valamelyik rasszba, így hibás az elgondolás, miszerint rasszista indíték csak egy adott országban élő kisebbség, vagy annak tagja ellen, a többséghez tartozó személy által elkövetett bűncselekmény esetében lehetséges.
Csak ráadás, hogy mivel a cigányság számarányát nem lehet bizonyítani, így a kisebbség fogalmának használatát sem igazolja semmi. Miért ne lehetne többség?

Ezek után vizsgáljuk meg a másik meghatározást, amely szintén felvet néhány problémát.

,,Cigány" az, akit környezete (leginkább a ,,nem cigányok") annak tartanak."

A legfontosabb kérdés, amely sokakat elgondolkodtat, hogy mi alapján tart valakit a környezete cigánynak?

Ennek meghatározása rendkívül összetett. Nem a nehézsége, hanem az egyszerűsége miatt.
Általában első ránézésre, vagy az első megnyilvánulás után már el is tudjuk dönteni.

Az arc felismerése egy bonyolult agyi tevékenység.
Ha felismerünk valakit, az nem a pisze orra, csúcsos álla, magas homloka miatt sikerül.
Mint a pénztárnál a kódleolvasó, csak egy pillantás, és már végbe is ment a felismerés folyamata.

A felismerésben a született képességek mellett nagy szerepe van a tanult ismereteknek is.

A tanult ismeretek lényege is az összképben rejlik, de nagy részét képezi a gyakorlat, ez a képesség akár hosszú évek alatt jöhet létre.

Hogy megértsük a probléma különösségét, azt, hogy mennyire bonyolult, és banálisan egyszerű is egyben, egy hasonló problémához kell segítségért folyamodnunk, ez pedig a nemek felismerése.

Korábban az öltözködés és a hajviselet rendkívül egyszerűvé tették ennek eldöntését.
(Lányoknak hosszú haj, szoknya, fiúknak rövid haj, nadrág)
Napjainkban azonban ezek a társadalmi konvenciók fellazultak, sok lány hord nadrágot és rövid hajat. Tehát ez alapján nehéz lenne megállapítani a nemüket.
Ezek után már csak a másodlagos nemi jellegekre támaszkodhatnánk. Tankönyvi meghatározással élve, a fiúk izomzata és szőrzete erőteljesebb, mint a nőké.
Az előzőhöz hasonlóan, itt sem általánosíthatunk. Ma már egyre elfogadottabb a férfiak körében az arcon kívül egyéb testrészek borotválása, főként a hónalj, a láb, és a mellkas, így a szőrzet alapján történő beazonosítás sem elegendő.

Az arc különbségei is kevés támpontot adnak a nemek felismerését tekintve.
A hivatalos meghatározás szerint a férfiak erőteljesebb vonásokkal rendelkeznek.
Azonban nem ritka eset, hogy egy férfi finomabb, míg egy nő erőteljesebb arcvonásokkal rendelkezik

Az alkat kialakulásában legnagyobb szerepet a sportolás, vagy a fizikai munka játszik.
Korábban a komolyabb izomerőt igénylő sportok űzői szinte kizárólag a férfiak közül kerültek ki. (pl: Súlyemelés)
A nők egyenjogúsági törekvései ugyanis a sportot is elérték.
Nagyon sok lány választ hobbijának, vagy hivatásának férfiasnak tartott sportokat, amely nemcsak testfelépítésére, hanem gyakran személyiségére is hatással vannak, egyszerűen fogalmazva ,,elférfiasodnak"
(Szerencsére a jelenség nem minden esetben jár ilyen következményekkel, ugyanis sok női sportoló igyekszik férfiasabbá vált testalkatát ellensúlyozni finomabb gesztusaival, vagy nőies öltözködésével)

Habár számos kivétellel találkozhatunk, a nők személyisége, viselkedése, szóhasználata is egyre kevésbé különül el a férfiakétól.
A nők egyre határozottabbak, egyes nők pedig agresszívak, és előszeretettel használnak vulgáris kifejezéseket a mindennapi kommunikáció során.

Nem kívánok állást foglalni az említett jelenségekkel kapcsolatban, csupán érzékeltetni próbáltam a nemek felismerésének folyamatát, és annak nehézségeit.

Aki hajlandó volt idáig elolvasni ezt a cikket, abból valószínűleg most, vagy már korábban kiszakadt a következő mondat: ,,Mégis mi értelme ennek az egésznek, hiszen amióta az eszemet tudom, első ránézésre meg tudom állapítani valakinek a nemét, semmi szükségem a fent említett részletes elemzésekre"

Úgy gondolom, hogy ezek után felesleges is lenne belekezdenem a ,,Hogyan állapíthatjuk meg valakiről az etnikai hovatartozását" című rész ismertetésébe.

Ezekkel a képességekkel ugyanis egy szellemileg egészséges ember már élete korai szakaszában rendelkezik.
Természetesen kivételek mindig akadnak, néha nem könnyű megállapítani valakinek a származását, mindenesetre számos olyan esetről tudunk, amikor egy kistelepülés teljes lakossága, beleszámítva a népszámlálást közvetlenül végző személy cigány származásúnak tartott egy családot, akik a kérdésre nem vallották magukat cigánynak.
Ebből kifolyólag, a környezet véleményére alapozott számarány elmélete a szakértőkhöz hasonló nagyobb saccolt eredményt támasztaná alá, amelynek bizonyítása az ember veleszületett, és nyilvánvaló képességein alapulnak
Mint ahogy egy személyleírás készítése során, mikor a szemtanú egy erős testalkatú elkövetőről számol be, a nyomozó nem kételkedik a tanú azon képességében, hogy különbséget tud tenni egy csont sovány, és egy izomkolosszus személy között, az esetek többségében az etnikai hovatartozás megállapítása sem ütközik különösebb nehézségekbe.

A sötétben tapogatózás azonban nem lenne szükségszerű. Ha egyes politikai csoportok szándékosan nem képviselnék a bizonytalanság, és a bizonyíthatatlanság céljára irányuló életképtelen törvényeket, a helyzet talán egészen máshogy alakulna.
A napjainkban, politikusaink által divatosan hangoztatott ,,Cigánykérdés"-re nem találhatunk választ egy elsötétített szobában.

Hogy is várhatnánk azoktól a cigánykérdés megoldását, akik még a cigányság kisebbségként való beállítását sem tudják igazolni, csupán kétes eredetű számokkal dobálóznak?

A vasfüggöny lehullt, helyette elhúzták a demokráciának nevezett önkényuralmi rendszerünk fekete színházi függönyét, a nézők várnak, a függöny mögött zajlik az igazi előadás, mi pedig, magyarok, és a cigányság tisztességes része így is csak fizetünk érte.

Alternatíva?
Az EU több tagállamában nem tiltja törvény az etnikai és nemzetiségi kisebbségekről való statisztikák készítését, valamint nem kizárólag az adott személy állítását veszik figyelembe származására vonatkozóan.
Ennek a módszernek az átvétele nem oldana meg minden problémát, csak egy apró lépés lenne a probléma megoldása felé, de az első lépés megtételének elmulasztásával a célba érkezés esélyét is elveszítjük.
Egyszerűbb, ha azt mondjuk, hogy rasszista a magyar, de az ellenkező irányba haladást számos katasztrofális eset jelzi, ezért tanácsos lenne visszafordulni, ha egyáltalán már nem túl késő.

Kisvillon


http://ellenkultura.info/az-elveszett-ciganysag-nyomaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még több (állami) pénzt vágna
  2009-08-16 22:12:45, vasárnap
 
  2009-08-16. 20:11


Még több (állami) pénzt vágnak zsebre a héber Sziget szervezői

Jó eséllyel jelentős nyereséget könyvelhet el idén a 2,65 milliárd forintos összköltségvetésű Sziget-fesztivál, így a tavalyi 100 millió forintos nyereséget is túlszárnyalhatják; ebben az évben több külföldi jött a rendezvényre, míg a magyarok száma nem változott az előző évi adatokhoz képest - mondta Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője. Gyakorlatilag tehát ezeknek a zsidóknak a zsebébe mennek a mi adóforintjaink - a zsidók, buzik, drogosok fesztiválját ugyanis keményen támogatja a "magyar állam" is. majd mellüket döngetik a nyereségről, miközben tény: Demszky és a magyarellenes, homokospárti, pedofilista, drogterjesztő rezsim, no és pár, szintén közpénznyelő kaftános multi támogatása nélkül rég bedől a Zsiget.

A gazdasági világválság ellenére nem csökkent a Sziget látogatottsága, sőt, az utolsó napi adatoktól függően akár megdőlhet a tavalyi 385 ezres nézőcsúcs is - hangoztatta. A szervezők adatai szerint szombaton 69 ezren látogattak ki a drogszigetre
Gerendai Károly kitért arra is, hogy idén jó volt a viszony a környező (korrupt) önkormányzatokkal. A hangerőt folyamatosan mérték, s eddig nem érkezett hivatalos panasz hangoskodás miatt.


(InfoRádió - MTI nyomán)


http://kuruc.info/r/2/45242/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.