Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Ez a kormány "kemény" válasza:
  2009-08-22 21:43:32, szombat
 
  2009-08-22. 08:42


Ez a kormány "kemény" válasza: sajnálatos, hogy ismét feltöröltétek velünk a padlót, alig várjuk a következő lealázást

A szlovák kormány döntését sajnálatosnak, indoklását pedig elfogadhatatlannak tartja a "magyar" kabinet Sólyom László köztársasági elnök révkomáromi útjának meghiúsításáról. A kormányszóvivői iroda közleményében hangsúlyozza: az államfői látogatást a szokásos módon készítették elő és a szlovák hatóságok nem emeltek kifogást ez ellen.
A magyar kormány ismét azt javasolta a szlovák kabinetnek, hogy a vitás kérdésekben a közös megoldási lehetőségek keresése vezesse a feleket. Korábban a magyar köztársasági elnök példátlannak és a két szövetséges állam viszonyában megmagyarázhatatlannak nevezte, hogy a tót kormány nem engedélyezte számára a belépést az ország területére.

(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/2/45505/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magosz: milliárdokat fizet a
  2009-08-22 21:41:01, szombat
 
  2009-08-22. 17:30

Magosz: milliárdokat fizet a bankoknak az állam

A Magosz szerint egy rossz jelzálog-hitelezési konstrukció miatt milliárdokat fog kifizetni az állam a bankszektornak; az ügyben a szövetség vizsgálatot követel a pénzügyminisztertől.

Budai Gyula, a Fidesszel szövetséges Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének szövetségi igazgatója szombaton közölte: a nemzeti földalapkezelő - amely azóta beolvadt a nemzeti vagyonkezelőbe - 2003 és 2007 között több száz olyan termőföld-értékesítési szerződést kötött - több milliárd forint értékben -, amelyek esetében a vételárat banki hitelből fizették ki, és jelzálog-szerződések jöttek létre.
Ezeknek a szerződéseknek közös ismertetőjele az állam készfizető kezessége arra az esetre, ha a hitelfelvevő nem tudná visszafizetni a vételárat, illetve hogy egy szakképesítés nélküli szakértő felülértékelte a területeket, valamint olyanok vették fel a hitelt, akikről tudható volt, hogy egy-másfél éven belül fizetésképtelenné válnak.
"Ebben az évben eljött az a pillanat, amikor a hitelek egy része bedőlt, és a bankok elkezdték beváltani a készfizető kezességet (...); vagyis a bankok felmondták a jelzálogszerződést, és a földek banki rendelkezés alá kerültek" - mondta Budai Gyula. Elmondása szerint az első követelésállomány - a Raiffeisen Bank részéről - mintegy 500 millió forint. Ha az állam ezekben az esetekben készfizető kezességet vállalt, akkor a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek is megérdemelnék ugyanezt - vélekedett.
Budai Gyula szerint Oszkó Péter pénzügyminiszternek választ kell adnia arra, tudja-e, hogy a bankok benyújtották a számlát az államnak, illetve hogy milyen költségvetési forrásból fogják kifizetni a pénzintézetek követeléseit. A magoszos szövetségi igazgató egyben felszólította a tárcavezetőt, indítson vizsgálatot, hogy kiderüljön, ki a felelős ezeknek a hitelszerződéseknek a megkötéséért.

(MTI)


http://kuruc.info/r/2/45531/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyar Gárda közleménye R
  2009-08-22 21:39:04, szombat
 
  A Magyar Gárda közleménye - miért is nem történt szabálysértés?

2009-08-22 20:53 barikád.hu


Az új Magyar Gárda Mozgalom (Magyar Gárda) 2009. augusztus 22-i ünnepségén a rendőrség indokolatlan lépéseket tett. A rendőri erők parancsnoka által idézett 218/1999. (XII. 28.) Korm. rendelet 10/C. § (1) bekezdése ugyanis azt mondja ki, hogy aki a bíróság által társadalmi szervezet feloszlatásáról hozott döntésében jogellenesnek nyilvánított tevékenységet végez, százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

A Fővárosi Ítélőtábla 5.Pf.20.738/2009/7 sz. jogerős ítélete azonban nem tiltja az alakzatban történő egyenruha-viselést. Sőt, a bíróság az Emberi Jogok Európai Bíróságának ún. ,,vörös csillagos" ítéletére hivatkozva (Vajnai kontra Magyar Köztársaság) kifejezetten biztosítja a véleménynyilvánítás egyenruha, jelképek, speciális köszöntések által történő kifejtését.

Az Ítélőtábla ítélete továbbá szintén biztosítja a Magyar Gárdát alkotó természetes személyeknek a jövőbeli egyesülési, gyülekezési jogát mint alanyi jogot.

Tekintettel arra, hogy a rendezvényen a jogtalan rendőrségi intézkedésig nem voltak mások számára sértő szónoklatok (felszólalások egyáltalán nem voltak), továbbá nem volt jelen olyan, a bíróság által hivatkozott ,,foglyul ejtett közönség" sem, akiknek jogait, szabadságát a számára esetleg bántó beszédek, vonulás, egyenruha, stb. kumulált hatása elkerülhetetlenül sérthette volna, így nem történt meg a bíróság által jogellenesnek nyilvánított tevékenység sem.

Meg kívánjuk jegyezni, hogy a rendőri erők parancsnoka a Fővárosi Ítélőtábla ítéletéből szintén nem tudott olyan részt idézni, mely alapján a szentendrei ünnepség résztvevői a fenti jogszabályhelyet megsértették, csupán ,,joggyakorlatra" hivatkozott. Egy alig több mint egy hónapos jogszabály esetén, melyre vonatkozó precedensértékű döntés még nem született ezt meglehetősen furcsálljuk!

A Magyar Gárda gárdistáiban felmerül a kérdés: vajon a sokkal nagyobb nyilvánosság előtt, egyenruhában letett katonai tiszti, rendőrtiszti eskütételt, esetleg egyéb, egyenruhát viselő civil szerveződések (pl. cserkészek) nyilvános szereplését mikor fogja a neoliberális diktatúra pusztán az alakzatban állás vagy az egyenruha viselése miatt jogellenesnek nyilvánítani? Vajon mikor szabadulunk meg a legsötétebb ötvenes éveket idéző érzésektől?

Szebb jövőt!

Magyar Gárda

Országos Sajtóiroda

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete itt tölthető le:

http://magyargarda.hu/sites/magyargarda.hu/files/magyar_garda_itelet.pdf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki a magyar nemzetet elárulja
  2009-08-22 21:36:34, szombat
 
  Aki a magyar nemzetet elárulja, a legszigorúbb büntetést fogja kapni - Vona Gábor beszéde a Gárda avatáson
2009. Augusztus 22.

Adjon az Isten! Bajtársaim, testvéreim! Magyarok!

Mindenekelőtt, mint az egykori Magyar Gárda Egyesület elnöke szeretnék most itt, főként a rendőrség és a sajtó számára egyértelműsíteni valamit. Az egyesületet a bíróság másodfokon feloszlatta, amelyet tudomásul vettünk és ezt egy közleményben meg is erősítettünk. A Magyar Gárda Egyesület és a bíróság által vele összemosott Magyar Gárda Mozgalom ezzel megszűnt. Nagyon sajnáljuk, igazságtalan ítéletnek tartjuk, a legfelsőbb bírósághoz megyünk tovább az igazunkért, de ettől még az ítélet jogerős. Mi törvénytisztelő magyar emberek vagyunk, még annak ellenére is, hogy ma azok, akik törvényeket hoznak, a legkevésbé tisztelik azokat. Ez pedig azt jelenti, hogy sem én, sem más nem kívánja a Magyar Gárda Egyesületet újraszervezni, nem tartottunk ez ügyben egyetlen összejövetelt sem, nem született alapító nyilatkozat, alakuló jegyzőkönyv, semmi. Lassan és hangosan mondom újra: semmi. Ha valaki mégis azzal a szándékkal jött ide, hogy feloszlatott szervezet újjászervezésében vegyen részt, akkor csatlakozom a hely tulajdonosához, az takarodjon innen. Ellenben a Jóisten hozott mindenkit, aki az Új Magyar Gárda Mozgalom tagjaként és leendő tagjaként érkezett ide, azért hogy a július 11-én megszületett szervezettel együtt ünnepelje meg augusztus 20-át, nemzeti ünnepünket.

A Magyar Gárda Egyesület tehát megszűnt, viszont mi nem, mi magyar emberek maradtuk. Nem szűntünk meg. És élni kívánunk demokratikus jogainkkal, élni kívánunk gyülekezési, véleménynyilvánítási és egyesülési szabadságunkkal. Követeljük, hogy ebben bennünket senki se korlátozzon. Aki pedig mégis megpróbálja, és ezt már a Jobbik elnökeként mondom, az készüljön fel arra, hogy fordul itt még a szél, nem is kicsit, nagyon. Vihar lesz majd belőle. És akkor azoknak, akik most bennünket üldöznek, akik a magyar demokráciát üresítik ki, akik hazaárulókat szolgálnak, azoknak a bíróság előtt kell majd felelniük. Nem vagyok ígérgetős típus, abban nálam vannak ezerszer jobbak, de most mégis ígérek, és vegye magára, akinek az inge, sőt, veheti akár fenyegetésnek is. A Jobbik mindenkire, aki ezekben az években és hónapokban a magyar nemzet ügyét elárulta a legszigorúbb büntetést fogja majd követelni. Jól gondolja meg tehát mindenki, hogy egy süllyedő hajó és annak hibbant és romlott kormányosai kedvéért tönkre akarja-e tenni saját jövendő életét!

Persze itt most minden rasszizmus. Lassan be fogják tiltani a nyilas csillagjegyet. Aztán beszüntetik a biliárdot, mert a fehér golyó üti a feketét. Utána jön a zongora, mert azon meg a fekete billentyű rövidebb, mint a fehér. A cigánypecsenye helyett majd kisebbségsültet kell kérnünk az étlapról. Elképesztő. Itt bármikor, bárhol, bárki indok nélkül megkaphatja a rasszista bélyeget. Pedig a legnagyobb rasszizmus Magyarországon és a Kárpát-medencében a magyarellenes rasszizmus. Ha valamilyen rasszizmus tombol, akkor éppen ez.

Gondoljunk a szlovák nyelvtörvényre, szerencsétlen Sólyom László kitiltására előbb Romániából repülővel, majd most Szlovákiából már gyalogosan is, a délvidéki magyarverésekre, a temerini fiúk elképesztő és hátborzongató bebörtönzésére, a csonkaországi és a határontúli folyamatos megaláztatásokra és üldözöttségre, és saját magunk kálváriájára az igazságért. Gondoljunk a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányra. A meztelencsiga hozzájuk képest gerincoszlop. És gondoljunk a Fideszre, amely lassan nyolc éve minden nap lemondatja valamelyik MSZP-s minisztert vagy miniszterelnököt, de az utókor számára az emléke csak úgy marad majd meg, mint a párt, amelyik az Országgyűlésből tétlenül végignézte, ahogy a másik teljesen tönkreteszi az országot. Ha ennyi helyről, pláne saját vezetőitől ennyi pofont és ütést kap ez a nemzet, akkor ne azon csodálkozzunk, hogy hogyan lehetünk ennyire mélyen, hanem azon, hogy mi tart még bennünket ennyire magasan. Ha ilyen körülmények között még ennyi hazafi van és ennyi erő, mi lesz, ha nem ellenszelet, hanem hátszelet kap a magyar. A Gárda ezeknek az időknek a hírnöke.

Igen, az Új Magyar Gárda Mozgalom ma a bajtársiasság és a magyarság jelképe. Üdvözlöm ezt az új szervezetet, amelyet nem egy jogi aktus, hanem a nemzet akarata hozott világra. Öröm, hogy ott lehettem július 4-én, amikor lélekben, és július 11-én, amikor gyakorlatilag is a világra jött. Nyugodt vagyok azóta, mert tudom, hogy milyen emberek hozták létre. Olyan emberek, akik már számtalanszor bizonyítottak az országnak, egymásnak és maguknak is. Amikor padlóra küldtek bennünket, akkor felszedtük a padlót, és várat építettünk belőle. Amikor meg magasba emelt bennünket egy-egy siker, gyorsan megnéztük, hogy a távolban hol tudunk még építkezni tovább. Aki nem tudja, hová megy, bármelyik úton elindulhat, mindenképp eltéved. Mi viszont tudjuk, hogy hová megyünk és azt is, hogy miért. És végig is megyünk az utunkon, mert erre tettük fel az életünket.

Bármit tettek velünk, vagy bármit rótt ránk a sors, jót vagy rosszat, mi abból mindig csak erősebbek és erősebbek lettünk. Így van ez most is. Bármit tesznek velünk, bármit ró ránk a sors, mi attól csak erősebbek és erősebbek leszünk. Azért, mert bár nincs pénzünk, nincs médiabirodalmunk, nincs nemzetközi háttértámogatásunk és páholytagok sem vagyunk, de van egy fehér ingünk, egy fekete mellényünk és hozzá igaz szívünk. Ahogy a mesebeli szegénylegénynek. És ennyi nekünk elég is. Nem földi kincsekért tesszük, amit teszünk, és nem is földi dicsőségért, hanem az őseinknek és az unokáinknak tartozunk azzal, hogy most itt vagyunk. Az őseinknek, akik lehetőséget adtak, hogy mi magyarok lehetünk ma, és az utódainknak, akiknek lehetőséget nekünk kell adni, hogy magyarok lehessenek holnap. Ha ezt megtesszük, mindent megtettünk. Magyarrá váltunk. Mert ma magyarrá válni kell. Lehet ide születni, lehet magyar nyelven beszélni, de ma kevés a vér és kevés a szó, a fotelből és a számítógép előtt ülve pedig okosakat gondolni még kevesebb, MAGYARRÁ - csupa nagybetűvel - csak a tettei tehetik az embert.

És azt üzenjük azoknak, akik bennünket akarnak megfélemlíteni, eltakarítani, eltaposni, üzenjük nekik, hogy ismerjük már a fajtájukat. Elég csak elolvasni az elmúlt 100 év történetét, amely során mindig feltűnnek, hogy pusztítsanak. Tudjuk ám, hogy hogyan csúsznak, másznak a laposférgek. Ismerjük ám a dögevők rettenetes szagát. Száz közül is felismerjük ám a lelketlen, üres és aljas tekinteteteket. És legfőképpen terveiteket ismerjük igazán. Tudjuk, hogy milyen jövőt szántok ennek a nemzetnek, és átlátunk rövidtávú mesterkedéseiteken is. Tudjuk, hogy elkövetkezendő hónapokban semmi sem lesz szent nektek azért, hogy tőlünk megszabaduljatok. Tudjuk, hogy a Gárdára és a Jobbikra nehéz napok jönnek. Tudjuk, hogy ármányt, hazugságot, médiakampányt, titkosszolgálatokat, júdáspénzt, nyílt és burkolt erőszakot, jogi és egzisztenciális fenyegetést, mindent bevettek majd. Tudjuk. Hiszen óriási a tét. Egy ország, zsíros földek, tiszta, aranyat érő vizek, egy istenadta, gyönyörű és bőséges vidék. Hát persze, hogy lázba jön a hamiskártyás a piros ásztól. Mindent bevet, hogy megszerezze. De jobb, ha tudjátok, hogy az idő nekünk dolgozik, tudjátok, hogy akkor majd rátok jönnek nehéz idők. Tudjátok, hogy a magyar nép már torkig van tőletek. Tudjátok, hogy a társadalom és mi is azt akarjuk, hogy a bűnösök, azaz ti feleljetek mindenért. És mi nem ármánnyal és nem hazugsággal vetünk véget az ámokfutásotoknak, hanem az igazság erejével. Ma még elvtársak, de nemsokára cellatársak lesztek. Isten bennünket úgy segéljen.

Gárdista testvéreim! Egy ilyen ünnepi rendezvényen egy szónoknak illene ötleteket és jó tanácsokat adni, hogy hogyan tegyétek a dolgotok, mit gondoljatok, mondjatok és csináljatok. Én nem teszek ilyet, mert nektek már nincs szükségetek útravalóra, hiszen jó ideje az úton vagytok, a jó úton, és tudjátok mi a dolgotok. Nekem nincs más dolgom, mint mindenben segíteni benneteket, ott lenni veletek a megpróbáltatásokban, és ott lenni veletek a közös sikernél is. Hiszen közétek tartozom. Egy olyan közösségbe, amelyről minden ember csak álmodik. Ha bárkinek bánata van, azt ezrednyivé törik, de ha öröme, azt megezerszerezik a bajtársai. Köszönöm, hogy közétek tartozhatok.

barikád.hu

http://magyargarda.hu/node/4422
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Good bye, Szlovákia
  2009-08-22 21:06:55, szombat
 
  Good bye, Szlovákia
2009-08-22 07:50:30

Azok után, ami tegnap történt Pozsonyban, Komáromban és Budapesten, csakis egyet tehetünk: hazarendeljük állomáshelyéről pozsonyi nagykövetünket, és egyidejűleg felfüggesztjük a diplomáciai kapcsolatokat.

Egyetlen nemzet sem tűrheti el, hogy politikai és morális eszközökkel megalázzák. Szlovákia nem a magyar kormányt, hanem Sólyom László köztársasági elnököt, a magyarság összetartozásának alkotmányos jelképét nézte semmibe, s így rajta keresztül a világon élő valamennyi magyart.

Nincs miről beszélni. Az érvek elfogytak. Szlovákia tegnap nyíltan deklarálta, hogy államszintű kapcsolatai feláldozásával is tovább építi a maga sztrapacskademokráciáját, amelyet közönséges elmebetegek, autótolvajok, demagóg hőzöngők erőltetnek saját népükre. Minket azonban nem érdekel, miféle sorsot szán magának a szlovák többség. Ha Fico, Meciar, Slota és Gasparovic a jövőképük, akkor megérdemlik a sorsukat. A baj azzal van, hogy a Felvidéken félmillió magyart foglyul ejtett a nagytót sovinizmus. Ha most nem lépünk, legközelebb magyarokat fognak verni, üldözni, gyilkolni. Ahogyan egyébként szívük mélyén mindig is szerették volna. És ahogyan 1945-46-ban meg is tették, lelkiismeret-furdalás nélkül.

A magyarság szerencsétlenségére Magyarországot jelenleg nemzetellenes kormány vezeti. Piperkőc senkiháziakból verbuválódott nemzetközi kalandorsereg, amely alázatosan hajbókol, s azonnal ugrik minden pozsonyi füttyszóra. Amelynek egyrészt fogalma sincs, mit kellene tenni a mostani helyzetben, másrészt nagy ívben tesz a magyarság érdekeire. Ők akkor sem fognak könnyeket hullatni, ha Dunaszerdahelyen, Komáromban, Pozsonyban tényleg elszabadul a pokol, és a szlovák gyűlölet kormánysegédlettel rászabadul a magyarokra. Bajnaiéknak már régóta nincsen hitelük. Ha valami csoda folytán mégis hazahívnák a nagykövetet, és igen helyesen felfüggesztenék a diplomáciai kapcsolatokat, csak a minimálisan elvárhatót teljesítenék.

Ennyi nem elég. A világ elé kell tárni Szlovákia aljas provokációit. Fel kell venni az arcunkba dobott kesztyűt, és teljes erővel bele kell vágni Ficóék képébe. Mondjon csak egyetlen indokot, egy félénk mellékmondatot bárki Európában, amellyel meg lehetne támogatni az elmebetegek nyelvtörvényét. Mutasson bárki egyetlen hazáját féltő politikust a világban, aki nem fordul azonnal nemzetközi fórumokhoz, ha honfitársait már az anyanyelvhasználattól is megfosztják.

Jó, ha tudjuk, az egyszerű embernek is van fegyver a kezében. Én mától nem vásárolok szlovák árut. A Made in Slovakia számomra többé nem létezik. Csakis akkor adok ki pénzt szlovák termékért, ha meggyőződtem arról, hogy felvidéki magyarok készítették. Bojkottáljuk a szlovákiai síparadicsomokat! Magyarok úgyis csak elvétve élnek arrafelé, inkább járjunk Ausztriába, ahol a pénzünkből nem magyargyűlölő idióták gazdagodnak, hanem színvonalas szolgáltatásokat és emberi viszonyokat találunk. Továbbá: szlovák szállodában soha többé nem szállok meg, ha a Felvidéken akad dolgom, kizárólag magyar tulajdonoshoz térek be éjszakára. Egyidejűleg minden ismerősömet, barátomat értesítem elhatározásomról, és hasonlókra biztatom őket.

Mutassuk meg, hogy soha nem leszünk Szlovákia kapcarongya. Azt azért nem... Ennyire mélyre soha nem süllyedünk. Majd kiderül, ki jár rosszul a mostani provokációval. Remélem, mihamarabb megtudjuk, a Lengyelország, Csehország és Magyarország szorításában dühöngő államocska mire megy önmagában. Boldogok lesznek-e polgárai, ha először a magyar állampolgárok, majd lassan egész Európa kivonul abból a szerencsétlen országból?

Szentesi Zöldi László
magyarhirlap.hu

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Tiszta háttér rosszul látóknak
  2009-08-22 17:58:53, szombat
 
  AZT AKARJÁK, HOGY REZERVÁTUMBAN ÉLJÜNK Tiszta háttér rosszul látóknak



2009. augusztus 22. szombat, 11:18


A komáromi történtek rámutattak a szlovák politikai elit farizeusságára * Szerencse, hogy a 21. században élünk, mert a korábbi századokban voltak esetek, hogy a komáromi botránynál kisebb dolgokat is hadüzenet követett * A komáromi szoborállító bizottság nehéz helyzetben volt, ennek ellenére egész jól vizsgázott...

A történtek címszavakban: A szlovákiai, de nemzetiségi összetételét tekintve nagy többségben magyar Komáromban szobrot emeltek Szent István király tiszteletére. A szlovák kormány a szlovák államfő hathatós támogatásával megakadályozta Sólyom László magyar köztársasági elnök megjelenését a szoboravató ünnepségen - azzal magyarázva, hogy az 1968-as prágai tavasz megfojtásának évfordulóján, augusztus 21-én veszélyes, ha egy olyan ország közjogi méltósága érkezik az országba, amely a Szovjetunió mellett szintén részt vett a 41 évvel ezelőtti katonai invázióban.

A KÉPGALÉRIA ITT MEGTEKINTHETŐ

A szlovák hivatalos álláspontot gyakorlatilag meghívóként értelmezhették a szlovák "mélynemzetiek": ,,Nosza, gyerünk Komáromba!". El is jöttek, és talán fura módon éppen ők leplezték le a szlovák politikai elit abszurditását, azaz egyértelműsítették, hogy a komáromi történteknek az égvilágon semmi közük sincs az 1968-as emberarcú szocializmus meghiúsításának. A szlovák ellentüntetők hoztak magukkal néhány transzparenst, azokon azonban nyoma sem volt az 1968-as események számonkérésének (csak zárójelben, Sólyom László a legelsők közé tartozott, akik elítélték az 1968-as bevonulást, örök életében antikommunista magatartás jellemezte, ellenben a szlovák miniszterelnökkel és államfővel, akik a kommunista párt tagjai is voltak). Mi ellen tiltakoztak a szlovák tüntetők: emlékeztettek arra, hogy a történelmi Magyarország határai 1918-tól kezdve már nem érvényesek, és fájlalták, hogy Cirill és Metód miért nem kap akkora elismerést Komárom városától, mint Szent István király. Nem kétséges, teljesen közömbös volt számukra, hogy mi történt 1968-ban. Az csak egy ürügy volt, vagy mondhatjuk azt is, hogy a szlovákiai magyar kártya ismételt előhúzása a ,,cél szentesíti az eszközt" jegyében.

Szlovákiai magyar vonatkozásban is érdekes helyzetet és kérdéseket kínált fel a komáromi szoboravatás. A szoborállító bizottság vezetője és a város polgármestere az újonnan alakult szlovák-magyar politikai párt tagja. Felvetődött tehát a kérdés, mennyiben lesz pártpolitikai csatározás a komáromi szoboravatás? Abszurd ,,előjátékban" itt sem volt hiány. A Híd-Most sajtónyilatkozatban bírálta, hogy nem hívtak meg szlovák állami képviselőket az eseményre, miközben ennek a kérdésnek az eldöntésében éppen ők voltak a legilletékesebbek, hiszen Bastrnák Tibor komáromi polgármester egyben a Híd-Most elnökségének tagja. Ennek tudatában dicséretes, hogy a pártpolitikai versengésnek salamoni módon úgy vették elejét, hogy az egész ünnepi ceremónián egyetlen párt és politikus neve sem hangzott el, még a koszorúzáskor sem! Csupán zeneszó, és mindenféle ,,felkonferálás" nélkül helyezte el a tisztelet koszorúját az MKP és a Híd-Most szervezet is. Az előbbi legfelsőbb szinten, a pártelnök Csáky Pál vezetésével, a Híd-Mostban az ünnepségtől magát távol tartó Bugár Bélát helyettese, Simon Zsolt képviselte. Ami a szlovák állami vezetők meghívását illeti, az utóbbi időszak magyarellenes állami megnyilvánulásait tekintve teljesen elfogadható a bizottság döntése, hogy nincs szükség rájuk. Emellett furcsa volt azt látni-hallani, hogy a város polgármestere előbb szlovákul mondta a beszédét... Egyáltalán, kinek??? Még a módosított nyelvtörvény sem lépett életbe... Azt is sokan firtatják, milyen alapon küldték ki a meghívókat, és az értesítéseket? A szlovák állami vezetők botrányos magatartása azonban háttérbe szorítja ezeket a kérdéseket.

A szlovák politikai elit a schengeni határ megtiprásával, a szomszéd Magyarország államelnökével szembeni ellenséges gesztusával ismét tanúbizonyságát adta, nincs a politikai kultúrának az a mélypontja, amely alá nem még mehetnek.

A komáromi történtek üzenet is egyben, sokkal többről van szó, mint nyelvi jogaink megtiprásáról. Erre még a komáromi rendezvény színfoltjának beillő Ghymes -koncerten is a zenekar szólistája - az amúgy nagyon ritkán nyilvános politizálásba bocsátkozó - Szarka Tamás is figyelmeztetett: ,,azt akarják, hogy rezervátumban éljünk...".

Oriskó Norbert, Felvidék Ma


http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=5 453:azt-akarjak-hogy-rezervatumban-eljuenk&catid=41:publikaciok&Itemid=65
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szánalom: határozott fellépés
  2009-08-22 17:51:09, szombat
 
 
2009-08-22. 09:12


Szánalom: határozott fellépés helyett pityergett Sólyom, és ide hívta az őt kitiltó tót vezetőket

Sólyomnak Hortay Éva, Észak-Komárom alpolgármestere a hídon adta oda a virágcsokrot, amelyet a szobor átadásakor kapott volna meg, s megköszönte a köztársasági elnöknek, hogy támogatta őket.
Könnyes szemmel és akadozó hanggal szólt az emberekhez Sólyom - tudósít a kemma.hu -, példátlan viselkedésnek titulálta a szlovák fél lépését, hiszen személyes látogatásra érkezett, egy civil szervezet meghívására; ráadásul a szlovák szerveket pedig már két hónappal korábban értesítették a látogatásról. Azt nyilatkozta, hasonló eset Magyarországon szlovák politikussal nem történhet meg. Végezetül azt mondta: még visszajön.
- Példátlan, európai értékekhez nem méltó, amit a szlovák fél tett. Meg fogjuk tenni a szükséges lépéseket. Vegyék úgy, hogy én avattam fel a szobrot. Szent István műve nem csak a magyaroké, hanem a szlovákoké, a németeké is. A szobor a barátságot szimbolizálja - üzente a szlovákoknak Sólyom, aki azt is elmondta, hogy szívesen várja a szlovák vezetőket Magyarországon.
Odamentek volna a révkomáromiak - nem hagyták
Ezalatt Rév-Komáromban Szent István szobránál Magyarország pozsonyi nagykövete, Heizer Antal tolmácsolta a magyar köztársasági elnök szavait.
Menjünk a hídra! - ezt skandálták a révkomáromiak, akik hatalmas ovációval fogadták Sólyom László üzenetét azon a rendezvényen, melyre a tót műállam és hatóságok szokatlanul durva lépései következtében nem érkezhetett meg az oda igyekvő magyar köztársasági elnök. A tömeg azt kiabálta, hogy elindulnak az Erzsébet hídra Sólyomért, ám az ünneplők végül jobbnak látták, ha békében zajlik le az ünnepség.
Sólyom is hangoztatta: "jogtisztelő ember, nem fogják őt olyan helyzetbe sodorni, ami egy jogtudóst is kényelmetlen helyzetbe hozna".


(Kemma - MTI - MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem kívánja kommentálni a tót
  2009-08-22 17:49:12, szombat
 
  2009-08-22. 12:45

Nem kívánja kommentálni a tót diplomáciai agressziót a csodatevő EU

Az Európai Unió szombaton még nem reagált a pénteki tót-magyar diplomáciai incidensre, arra, hogy meghiúsították Sólyom László magyar köztársasági elnök felvidéki látogatását.
Az Európai Bizottság ügyeletes szóvivője az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy ebben az ügyben tudomása szerint egyelőre nem kaptak hivatalos tájékoztatást, és nem is kívánta kommentálni a történteket.

(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/4/45519/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most gyarmatosítják Magyarors
  2009-08-22 17:44:34, szombat
 
  Czakó István: Tényleg? Most gyarmatosítják Magyarországot? Szerintem már rég megtették!
Posted on 2009/08/22 by Híradmin

2009.08.21., Nemzeti InternetFigyelő

/Semjén Zsolt augusztus 20-i beszédéhez kapcsolódó gondolataim, és a beszéd ismertetése/

Milyen szomorú, amikor azok, akiknek vezetőinknek kellene lenniük, messze hátul kullognak. Ugyanis azt a tényt, hogy országunkat gyarmatosítani akarják, sőt azt, hogy az egész globalizmus valójában a világ legújabb újrafelosztása, új gyarmatosítási folyamat, már réges-régen és igen sokan megmondtuk. Még akkor beszéltünk erről, s próbáltuk megértetni az emberekkel, amikor az EU-s csatlakozás előtt álltunk, s a “belépjünk, ne lépjünk" döntés előtt állt nemzetünk. Mi, akik akkor erősen elleneztük a csatlakozást (bár láttuk, hogy az ország kényszerpályán van, s a kitöréshez nagy nemzeti összefogásra és roppant szilárd elhatározásra lett volna szükség) éppen erről beszéltünk. De azzal is tisztában voltunk, hogy az ország nincs olyan állapotban, hogy az EU-s belépést megtagadjuk. Ez akkor az egyetlen út volt előttünk. Éppen ezért könyörögtünk akkori vezetőinknek, hogy tegyenek meg mindent - mégpedig nagyon kemény fellépéssel -, hogy minél kisebb kár érje hazánkat, de minden hiába volt. Vezetőink siketek voltak, az egyszerű emberek hangjára oda sem figyeltek. Sokan közülük csak a saját karrierjükkel törődtek, s hagyták, hogy a létező legrosszabb feltételekkel csatlakozzunk. Különösen érvényes volt ez a földkérdést illetően!

Valóban, jó lenne, ha mindenki helytállna ott, ahova a gondviselés állította! De mi van azokkal, akik olyan helyekre verekedték magukat - könyökölve, taposva, másokat <náluk sokkal tehetségesebbeket, de kevésbé erőszakosokat, sokkal szelídebbeket, de sokkal többre érdemeseket> letaszítva, eltiporva -, ahova egyáltalán nem a Gondviselés állította őket, hanem arcátlanságuk, törtetésük, mohóságuk, pénz- és hataloméhségük?! Nekik nem kellene önvizsgálatot tartaniuk, s megtenni a szükséges lépéseket, azaz visszavonulniuk, s átadniuk helyüket az arra érdemeseknek? Ők nem is lehetnek képesek helytállni a jelenlegi helyükön, mert nem odavalók! Véleményem szerint ezért áll ott az ország, ahol most van! Az alkalmatlan, méltatlan törtetők, a gátlástalan kalandorok miatt.

Bizony, ideje lenne, hogy az ország jelenlegi gazdasági és politikai vezetőit, sőt a jelenlegi dúsgazdag réteget népünk alaposan átvilágítsa, górcső alá vegye, s az alkalmatlan gazembereket - szigorú elszámoltatás, számonkérés után - kivesse magából, egyenesen a börtönökbe! Mert - ha megfigyeljük - minden alapvető változás, rendszerváltás idején a kalandorok, simlis gazemberek, bűnözők jelennek meg legelőször a színen, mint vezetők, hiszen a még zavaros, tisztázatlan viszonyok számukra ideális terep.

Nemrég láttam egy filmet arról, hogy a szervezett bűnözés hogyan hálózza be a világot. Nos ennek a fő irányítói, a legnagyobb maffiózók éppen arra törekszenek, hogy az ő embereik töltsék be a hivatalos gazdasági és politikai vezető pozíciókat, hogy azután az igazi maffiafőnökök a háttérben maradva irányíthassák a dolgokat (legyen az egy multinacionális cég, egy ország vagy akár egy egész földrész)!

A zsellérsorssal kapcsolatban azt gondolom, nem teljesen úgy tervezik a globalizmus tényleges vezetői népünk jövőjét, ahogy elnök úr mondja. Már Gyurcsány is megmondta - aztán el is tüntették mindenhonnan ezt a kijelentését -, hogy elég 5-6 millió lakos (nem bennszülött, nem honfitárs!) Magyarországon. Hogy ezek kikből fognak állni, csak sejtelmeink lehetnek. Márpedig annak a kis elit létszámnak sokkal kevesebb bennszülöttre van szüksége ahhoz, hogy rabszolgaként kiszolgálja őket! Magyarországot már nem gyarmatosítják, hanem LAKÓPARKKÁ alakítják! Egy elit lakóparkká! Ki is lehet nemsokára tenni a határokra: Magyarország Lakópark! Sejtésem szerint hamarosan a határokat is keményen le fogják zárni, s csak szigorú ellenőrzés mellett léphetnek be ide idegenek. Mint a nyugati elit negyedekbe! A rabszolga-őslakosok pedig nem nagyon mászkálhatnak innen sehova. Most még szabad, még &#8220;el lehet menni", hiszen a gazdák örülnének, ha a lázadó típusúak elmennének önként. Könnyebb lenne a dolguk!

Ami Koppányt illeti, nem kellene bántani. Igaz magyar ember volt. Nem volt diplomata, nem ismerte fel az akkori kényszerpályát, a megmaradás áldozatos, de (sajnos) egyetlen akkori útját. De Koppány magyarsága nélkül már rég nem létezne nemzetünk! Minden tisztelet Istvánnak, de vigyáznunk kell, mert csak rendkívül kevés ember képes pontosan érzékelni, hogy hol a határ az okos kompromisszum és a szolgalelkű megalkuvás között. Az igazán zseniális vezető szerintem István és Koppány csodálatos egyvelege. Talán Géza fejedelem volt ilyen. Hiszen ő ismerte fel, mi a járható út, de látta a behódolás veszélyét is. Egy mai okos politikusnak tudnia kell, hiszen számtalan tapasztalat áll már mögötte a történelemből, hogy egy család ereje a testvérek összefogásában van, s nem az ellenségeskedésükben!

Az unióba mi már rég bekullogtunk a cselédlépcsőn, ehhez kétség sem férhet. Elkésett ez a gondolat, amit Semjén elnök úr mondott. Semmiféle &#8220;méltó helyünk" nincs, legalábbis nem olyan, amire elnök úr gondolt, csak az a KIS SÁMLI, amin ma kuporgunk. Elegendő csak rápillantani országunk állapotára, s világosan látszik minden. Nem csak fizikailag van toprongy állapotban, hanem - s ez a rettenetesen nagy baj - lelkileg, erkölcsileg, érzelmileg egyaránt. Ezért pedig a jelenlegi politikai elit minden tagja - az pedig, aki már többé-kevésbé húsz éve benne van, fokozottan - felelős. Éppen ezért erősen kétlem, hogy - ha a következő parlamenti választások során győz a jelenlegi ellenzék - bármiféle felelőségre vonás következik majd be! A kollektív felelősség az ÉN-ből MI-t csinál, s nem lesznek egyéni felelősek, csak a mindőnkre szétkent trutymó által egyformán bűnös MI számonkérhetetlensége!

Következzen a beszéd ismertetése:

(forrás: http://kdnp.hu/news/most-gyarmatositjak-magyarorszagot-video)

Szent István örökségének lényege a magyarság, kereszténység, európaiság - mondta augusztus 20-i ünnepi beszédében Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a budai Várban. Hozzátette: most gyarmatosítják Magyarországot, sőt szinte az utolsó húzásokat teszik, hogy a magyarok zsellérek legyenek saját országukban.

Minden ünnepségnél felmerül, hogy mi az értelme? Szerinte két alapvető értelme van: hitet és erőt merítsünk az őseink példájából és levonjuk a tanulságokat. Az államalapító Szent István király az ország megmaradásának szimbóluma, a magyar megmaradás fundamentuma, ez az alap, amire fel lehet építeni azt az épületet, ami valóban a magyar megmaradás katedrálisa. Mint mondta, Magyarország akkor gyarapodott, amikor I. Szent István király példáját követte.

Szent István előtt voltak magyar szállásterületek, de nem volt Magyarország. Úgy jött létre, hogy felépíttette a vármegyéket, így képesek voltunk ellenállni a történelem viharainak. Nincs még egy ország ami 1000 éves megyerendszerrel büszkélkedhet - tette hozzá. Ugyanez igaz szerinte egyházi szempontból is, az egyházmegyék a mai napig állnak. A jurták helyett kőtemplomokat épített, a szállásterület helyén rendezett közösségeket hozott létre - összegzett Semjén Zsolt. A párt elnöke kiemelte: István beépítette a fiatal magyar államot Európa és a világ vérkeringésébe, hiszen zarándokházat hozott létre Rómában és Bizáncban, Aachenben és a Szentföldön.

Szólt arról is, hogy Szent István példát adhat ahhoz, hogy mindenki a maga helyén, ki az önkormányzatban, ki a parlamentben, ki a munkahelyén, ki a földeken ott építse az országot a saját környezetében, ahova a gondviselés állította.

Semjén Zsolt kijelentette: kirajzolódik egy hármas oltár - magyarság, kereszténység, európaiaság. Szuverén Magyarországot hozott létre a magyar megmaradás alapján. Azért vagyunk unió pártiak, mert az unió a megmaradás egy eszköze, az unió nem cél, hanem eszköz. Az egyetlen cél: a magyar megmaradás gondolata, mert ezt a nyelvet, kultúrát csak mi adhatjuk az egyetemes emberiségnek, ezért magyaroknak kötelességünk a saját magyarságunk felmutatása.

A pártelnök szerint a magyarok talpa alól kihúzzák a földet, a tulajdont, mindent, nem lehet hagyni, hogy az országot idegenek gyarmatosítsák, és a saját országunkban valamifajta bennszülöttként kelljen itt maradnunk, holott az ország az államalapítás óta, ezer éve Európa szerves része.

A pártelnök üzent a hazai radikálisoknak is, mint mondta: a magyar megmaradás szempontjából István sokkal értékesebb volt, mint Koppány. Ha Koppány nyert volna, ugyanúgy eltüntünk volna a történelemből, mint az avarok, és a hunok. Hozzátette: a keresztényellenesség ellentétes a magyar megmaradással.

A történelmi megemlékezések szoros összefüggésben vannak a jelennel. Sajnos oda jutottunk, hogy néhány éve december 5-én közjogi értelemben a magyar nemzet egyharmadát kirekesztették a magyar közjogi állampolgárságból. Ez Szent István tekintete előtt egy botrány. A pártelnök szerint azonban az is botrány, hogy egyes vezető politikusok azt mondják, hogy mi Európához csatlakoztunk. Legfeljebb az unióhoz. Hol lennénk 1100 éve, ha nem Európában? És hol lenne Európa, ha mi nem lettünk volna benne? Ezért nekünk nem a cselédlépcsőn kell bekullogni az unióba, hanem a történelmi szerepünkhöz méltó helyet elfoglalni.


http://internetfigyelo.wordpress.com/2009/08/22/czako-istvan-tenyleg-most-gyarmat ositjak-magyarorszagot-szerintem-mar-reg-megtettek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.