Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Szvatopluk, Szent István, 1968
  2009-08-23 23:41:22, vasárnap
 
  Szvatopluk, Szent István, 1968 - ezeréves sérelmek


2009.08.22. 09:01


Sima, uncsi péntek volt ... és szokás szerint megint aláztak a "kedves szomszédok". Sólyom László ugyanis a révkomáromi Szent István-szobort avatta volna fel, de menet közben (!) értesítették, hogy Szlovákia nem engedi be a területére. A szlovákok biztosra mentek, ugyanis Ján Packa, Szlovákia országos rendőrfőkapitánya és Milan Marko, a szlovák közjogi méltóságokat védő hivatal elnöke várta a révkomáromi magyar-szlovák határátkelőhelyen a magyar küldöttséget - egy tucat rendőrrel. Biztos, ami biztos. Vajon mi lett volna ha Sólyom átmegy? Bilincsbe verik?

Ilyen durva diplomácia sértést nem láttam, igazából már nem is tudtam meglepődni, megint mi voltunk a farok másik végén. Ez a kedves jószomszédi affér feltette a koronát a "gyurcsányi" (nem létező) külpolitikánkra ...

Vajon mi mikor dobunk ki az országból egy szomszédos állam Köztársasági Elnökét?

Képzeljük el, hogy a német elnök a szudéta németeknél avatna egy szobrot egy német nemzeti ünnepen, de a cseh miniszterelnök nemkívánatos személynek minősíti ,és nem engedi be a határon ... ugye, nem nagyon tudjuk elképzelni?

És miért volt ez a gigantikus szlovák hiszti? 1968 augusztus 21-én a a Varsói Szerződés öt tagállamának csapatai bevonultak Csehszlovákiába, hogy véget vessenek a prágai tavaszként ismert reformfolyamatnak. Az invázióban a szovjet csapatok mellett jelentősebb lengyel, magyar, és inkább jelképesen bolgár erők vettek részt.
És hogy pont ezen a napon érkezne Sólyom - hát ezt "tudatos provikációnak" és "érzéketlenségnek" minősítették a szlovák politikusok.

"Ez a dátum Csehszlovákia történetében nagy megrázkódtatással kapcsolatos. Ez a demokrácia fekete napja. Nem alkalmas arra, hogy ide jöjjön egy olyan állam képviselője, amely részt vett a beavatkozásban" - Ivan Gasparovich, a szlovák államfő. Hát, Magyarországnak is vannak fekete napjai, de nálunk ilyenkor a miniszterelnök pezsgőzik az érintett állam vezetőjével ...

Hát most elárulok egy nagy titkot, kedves szlovákok: a magyar nemzeti ünnep, augusztus 20-a és a 68-as bevonulás napja, augusztus 21. MINDEN ÉVBEN egymást követő két nap! Tiszta döbbenet, nem?! Vagyis a magyar politikusok soha nem ünnepelhetik meg a magyar állam alapításának ünnepét Szlovákiában, mert ez a nap túlságoson közel van a szlovákoknak fájó (?) 68-as bevonulás napjához? Tényleg, a cseheknek nem fájó ez a nap? Ja, és az a durva, hogy Csehszlovákia amúgy 1993. január 1-én megszűnt!

Sólyom szerint a szlovákok már két hónapja tudják a szoboravatás és a látogatás tényét. Fico szerint Sólyom hazudik, mert ők csak augusztus 13-án értesültek a látogatásról. Az biztos, hogy valaki hazudik ...

De mi fáj igazán Ficonak? Valahol itt van a lényeg elásva:
"Fico különösen azt vetette Sólyom szemére, hogy a látogatás előkészítése során semmiféle érdeklődést nem mutatott az iránt, hogy találkozzon a szlovák államfővel. A miniszterelnök ezt hihetetlennek, elképzelhetetlennek, arrogánsnak minősítette. Több ízben is úgy fogalmazott: a magyarok úgy viselkednek, mintha Dél-Szlovákia nem a Szlovák Köztársaság része, hanem Magyarország egyik járása lenne.

"Akkor a magyar tankok jöttek, most pedig valaki gyönyörű limuzinon... de meg akarja majd mutatni, hogy ez olyan terület, ahol mi (magyarok) vagyunk az urak, és mi fogunk dönteni dolgainkról. Nagyon veszélyes, amit Magyarország - különösen elnöke személyén keresztül - művel az utóbbi napokban és hónapokban.

A Szlovák Köztársaságnak meg kell védenie, és meg fogja védeni szuverenitását. (...)Bár valószínűleg nem mindenkinek fog tetszeni, de kimondom: Szent István nem a mi (szlovákok) királyunk, a mi királyunk Szvatopluk."

Ennyi.

Egyszerűen, mióta nincsenek határok, tiszta idegbetegek a félelemtől, hogy elveszítik Dél-Szlovákiát...

Ezért ilyen oltári bunkók.

Semmi gond, ideje nyílt lapokkal játszani. Elvégre szomszédok vagyunk, együtt nyomjuk a NATO-ban meg az EU-ban ...
Szerintem bármit is cselekszik a magyar diplomácia, a szlovákiai magyarok helyzetén rontani már nem nagyon lehet (lásd nyelvtörvény).

1, Közös ötpárti nyilatkozat, a legkeményebb hangvételben.
2, Közös ötpárti parlamenti nyilatkozat, az öt parlamenti párt elnökének aláírásával.
3, A szlovák nagykövet azonnali behívása a Külügyminisztériumba.
4, A pozsonyi magyar nagykövet visszahívása ideiglenesen.
5, Fico és a szlovák kormány tagjainak bojkottja. Ha Fico bejön a terembe, magyar politikus kimegy a teremből.

Elég volt a puhapöcsű magyar diplomáciából, meg kell hogy értse Fico, hogy ennyi, elég, nálunk betelt a pohár!

Ja, és amúgy Ficonak nem királya Szent István?
Na, akkor ezt figyeljétek! (Ezt a linket körülbelül 1 éve őrizgetem, tudtam hogy eljön még az ideje.)
"Pozsonyi koronázási ünnepségek

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/08/1440-400x500.jpg

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/08/200316korunovacia1.jpg

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/08/200316korunovacia2.jpg



A hétvégét kitöltő turista-látványosság központi eseménye a korhű kellékekben eljátszott koronázás, a történelmi Magyarország királyi koronájának másolatával. A koronázási ünnepségeket idén (2007-ben) ötödszörre rendezték meg Pozsony Óvárosában; az esemény szervezői (egy civil szervezet és Pozsony-Óváros önkormányzata) minél inkább a korabeli körülmények hiteles megjelenítésére törekszenek.

A fő attrakció maga a koronázási szertartás, melyet a megmaradt írásos és képi források alapján nagyjából hitelesen rekonstruálnak, így például a magyar Szent Korona másolatát használják az ünnepségekre. A koronázási menet végigjárja a várost, a pozsonyi dómban pedig megtartják a szertartást. Az aktuális királyt ismertebb szlovákiai színészek alakítják, akiket az újságok aztán királyi minőségükben meginterjúvolnak."


Nesze Fico, és baszd meg Szvatoplukodat. Ha Szent István nem a királyod, akkor a koronája sem a ti koronátok.
(link, link, link, link, link)



http://vastagbor.blog.hu/2009/08/22/szvatopluk_szent_istvan_1968#more1329083
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy fiatal csaj felszáll a bus
  2009-08-23 21:17:59, vasárnap
 
  Egy fiatal csaj felszáll a buszra. Felszólít egy öreg urat, hogy adja át a
helyét, mire az öreg úr:
- Miért adnám át a helyem?
- Azért, mert terhes vagyok.
- Igen? Nem látszik. Mióta?
- Két órája, de úgy elfáradtam.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Papa megmondta
  2009-08-23 21:14:57, vasárnap
 
  2009. augusztus 23.
AUGUSZTUS 23 - NEM A VALÓDI GYILKOSOKAT FOGTÁK EL

PAPA TUDJA

PAPA MEGMONDTA


Papa (Sándor István egykori főnyomozó), a híres szakértő szavára adni kell. Ma este a Hír-TV-ben kerek perec megmondta, hogy szó sincs arról, hogy a valódi tetteseket fogták el. Azt mondta, hogy lehet, hogy elitélik őket, mint ahogy a Mór-i ügyben is csinálták, de ott se az igazi gyilkost itélték el. S amikor meglett az igazi gyilkos (egy volt rendőr, börtönőr, stb.), akkor az öngyilkos lett a börtönben. Papa szerint profi bérgyilkosok voltak, akiknek megbízóik voltak. Amikor gyilkoltak, akkor nem voltak olyan bolondok, hogy a mobiljukat is magukkal vitték volna, hiszen azt le lehet ellenőrizni. Tehát itt állunk egy megrendezett műperrel megint. A másik műper Budaházy ellen készül. A rendőrségnél nincs szükség olyan emberre, akinek saját véleménye van, mert aki nem azonosul a főnöke véleményével, az nem lehet rendőr - állítja Papa. És milyen igaza van...


Kép: Papa


http://zionistterror-inhungary.blogspot.com/2009/08/augusztus-23-nem-valodi-gyilk osokat.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Soha, de soha nem adjuk fel!"
  2009-08-23 20:03:35, vasárnap
 
  "Soha, de soha nem adjuk fel!"- Kiss Róbert beszéde

2009. Augusztus 22.

Adjon az Isten!

Gárdisták, bajtársak, magyarok!

Szép, felemelő, az ünnepi hangulatot hangsúlyozó beszéddel készültem a mai avatásra. Azt gondoltam, az utóbbi hetek aljas, igazságtalan történéseit félretesszük kicsit, és átadjuk magunkat az ünnep hangulatának. Minden kellemetlen érzést félreteszünk, és együtt örülünk annak, hogy megújulhattunk, hogy még mindig a törvény betűjének eleget téve tesszük a dolgunkat, és ezt eskünkkel erősíthetjük.

Ám az utóbbi napok bebizonyították: az ünnepi hangulat sem engedélyezett ezen a megtépázott, elárult, kiárult Magyarországon! Nekünk, gárdistáknak létezni is bűn! Ránk uszították a megvásárolt, elbutított, agyatlan gépkutyáikat, akik nem néznek sem Istent, sem embert, akár a saját testvérük vérét veszik, ha a parancs ezt kívánja! Mert ők a kéz, amely nem gondolkodik, csak végrehajt. Ám ne feledjétek, ti sátán kutyái, hogy a kéz csak egy végtag. Egy végtag, amely pótolható. Sem becsületetek, sem gerincetek nincs, és nem is lesz. Mert immunisak vagytok mindarra, amit más, normális élőlény az anyatejjel szív magába. Megtagadtatok már mindent, ami emberi volt bennetek: törvényt, esküt, magyarságot, ti már csak végrehajtani vagytok képesek, mérlegelni nem. A közbiztonság Magyarországon szégyen! Fényes nappal életveszély az utcán közlekedni,ha csak kirabolják az embert, az sikerélmény. Olyankor hol vagytok?
És a fej, amely irányít benneteket? Megbomlott elme székhelye! Annál nagyobb szégyen neki, nekik engedelmeskedni.

Vadásznak. Jelen pillanatban rám. Rólam kérdezik bajtársainkat. Csak a maguk csökött, diktatórikus törvényei szerint tudnak gondolkodni. Azt hiszik, ha engem lefejeznek, vége a Gárdának. Mert ehhez vannak szokva. Hogy mindenki húz magával valakit. Mindenki tud valamit egy másikról, és így megy a nyomorultak láncolata. Csakhogy ez a Magyar Gárda. Még nem értik, hogy ez egy civil szerveződés, és ha engem lefejeznek, tíz másik lép a helyembe, azok helyébe újabb tíz, és ez csak hatványozódik.

Elkezdődött valami Magyarországon. Valami, ami miatt ideszorultunk Szentendrére. Egy magánterületre, a Hősök tere helyett. A Hősök tere, mindannyiunk tere volt. Ma már csak láncosok, deviánsok ünnepelhetnek ott. Ezen nincs is mit csodálkozni. Mindent eladtak, bemocskoltak, ami valaha szent volt. Miért épp a Hősök tere maradhatott volna tiszta? És miért épp Székesfehérvár főtere vagy Esztergom?

Ám egy dolgot elfelejtettek a tisztes urak: őseink vére nem a buta kőkockákba ivódott bele. Génjeinkben hordozzuk azt, tudatalattinkban, és ezt csak az életünkkel együtt vehetik el tőlünk. Tőlünk, ettől a maroknyi magyartól, akik még hiszünk, erőnk emberfeletti, akaratunk megtörhetetlen. Reszkessetek hát, mert ha mi meghalunk, az üzenetünk gyorsabban szárnyal a gondolatnál, örök jajkiáltást vésünk az égre: mi, magyarok soha de soha nem adjuk fel. Mi, magyarok soha nem adjuk el a lelkünket, és mi, magyarok tisztán állunk népünk, Istenünk elé. A szentségünk a nemzetünk, a tudat, hogy igaz ügyért harcolunk. Az elszánt gondolat, hogy ha kell, az egész világon hírét visszük a kezeknek, melyekhez vér tapad. A gondolatot, az együvé tartozás érzését, az összefogást nem lehet megverni, nem lehet börtönbe zárni, nem lehet lefejezni, likvidálni.

Gárdisták, történelmet írtunk. Történelmet írunk. Igaz és elkeseredett történelmet. Járjatok nyitott szemmel, tiszta lélekkel és bátor szívvel a világban, mert mindenki élő tanúja lesz a mának, a holnap történelmének. Minél többen tudjuk az igazat, annál nehezebben tudják majd a jól bevált szokás szerint meghamisítani napjaink eseményeit. Nem tudni, ki viszi majd tovább a szót. De mi, akik itt vagyunk, mindannyian részesei vagyunk a csodának.

Így ne érezzétek kevesebbnek a mai eskütételt a többinél. Erősebb, férfiasabb, igazabb eskü lesz ez a mai mindegyiknél. Hiszen a legmegátalkodottabb szembeszélben teszünk hitet a szebb jövő mellett.

A mai nap különleges. Azért is különleges, mert mérföldkő mindannyiunk életében. Amikor egy álom valóra válik, az maga a csoda. Nekem, mint csendőrunokának mindenképpen az. Engedjék meg, hogy letegyük az egyik legszebb ajándékot a nemzet asztalára: a Magyar Gárda Csendőrségét!

Bajtársaim, csendőrök! Lépésről lépésre követhettem kitartó munkátokat. Láttam, amint fogcsikorgatva edzettétek testeteket. Láttam, amint kigyullad szemetekben az a megtörhetetlen fény. Láttam, amint a meghatottság könnyeit töröltétek akkor, amikor megtudtátok: csendőrök lehettek. Ti vagytok mindannyiunk közül a legjobbak. Soha de soha ne feledjétek a mai napot. Azt akarom, hogy ez mindenkinek egy szép álom beteljesülése legyen. Ma esküt tett még a Gárda felvidéki és székely szakasza is.

Gárdisták, a küldetésünk világos és tiszta: a magyarság szellemi, fizikai védelme. Ezt tartsátok szem előtt mindig. Ez a fontos, ez a leglényegesebb a Mozgalmunkban. Ez az, ami csodálatra készteti ellenségeinket, ez az, ami miatt szűkölve próbálnak belénk marni úton-útfélen.

Adja a Magyarok Istene, hogy küzdelmünk sikeres legyen, áldozataink ne legyenek hiábavalók. Én bízom benne. Tudom, Ti is mindannyian. Nekünk csak ez maradt, a remény, a hit a jövőben.

Hát Adjon az Isten!

barikád.hu


http://www.magyargarda.hu/node/4423
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KSH-beismerés: gazdasági válsá
  2009-08-23 19:42:47, vasárnap
 
  KSH-beismerés: gazdasági válságunk katasztrofális

2009/08/13

Lakonikusan rövid közleményt adott ki ma a Központi Statisztikai Hivatal. Lényege: az idei második negyedévi bruttó hazai termék 7,5 százalékkal alacsonyabb a tavalyi azonos időszakénál. A hazai sajtó némileg meglepődött, mert az elemzők többsége jobb eredményre számított. A zuhanásnak viszont még nincs vége.

,,A KSH és az Ecostat közös gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 7,6%-kal, a naptárhatást figyelembe véve 7,5%-kal csökkent 2009. II. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva. A becslés korlátozott információs bázisra épül, így a végleges adatok a gyorsbecslésben közöltektől eltérhetnek. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint az előző negyedévhez viszonyítva 2,1%-kal csökkent a bruttó hazai termék."

Ennyi és nem több olvasható a hivatalos jelentésben. A sajtó a ,,brutális" jelzővel illeti a tényt.

Emlékeztetünk, hogy a magyar gazdaságpolitika tavaly november óta az IMF gyámsága alá van helyezve. Az IMF szakértői a közeljövőben érkeznek újabb negyedéves felülvizsgálatra. Éppen nekik címezve jelentették be, hogy ,,Magyarország teljesítette az IMF követelményeit", elegánsabb megfogalmazásban a ,,szerződésben vállaltakat".

A mostani drámai bejelentés valójában azt jelzi, hogy egyfelől a Bajnai-kormány nem lett úrrá a válságon, másfelől újabb rettenetes megszorító lépéseket kell bevezetnie.

Ez a kényszerhelyzet vitte a kormányzatot a közösségi közlekedés tulajdonképpeni szétverését megelőlegező bejelentéshez, miszerint a vasút és a volán társaságok gyakorlatilag összeomlásba lesznek kergetve.

Ha ez sem lesz elég, akkor újabb állami nagyrendszert kell ,,a tengerbe dobnia a süllyedő hajóról" a kormánynak.

Mivel az egészségügy gyakorlatilag összeomlott - csak még nem jelentették be hivatalosan, a nyugdíjrendszert pedig nem lehet beomlasztani a választások előtt, hadsereg már nincs, a rendőrség a közbiztonság kritikán aluli helyzete miatt nem sorvasztható (szintén választási téma), a diplomáciai csőd már megtörtént, maradnak ismét, újra az önkormányzatok.

Ez nem jelent kevesebbet, mint az iskolarendszer tulajdonképpeni lebénulását a jövő tanévben. Azaz a fűtési idényben százszámra lesznek (főleg vidéki, alsófokú) tanintézetek zárva. Isten kezében vagyunk, ha a tavalyi télhez hasonlatos hideg jön, akkor középkori méreteket ölthet a szegények ínsége.

A kormányzat és az MSZP nagy szerencséje, hogy a további zuhanást 2009. januártól már olyan adatokkal szemléltetheti, amelyek jobbnak fognak látszani a mostaninál. Ugyanis nemsokára belemegyünk a válság második évébe, és akkor a már amúgy is leromlott mutatókhoz lehet majd hasonlítani az újabb mínuszokat.

Addig azonban hátravan még az idei év. A mezőgazdasági termelői árak csökkenése, egyáltalán a magyar tulajdonú gazdaság szinte teljes lefagyása, tetézve a lakáshitelesek tömeges egzisztenciális csődjével - be kell ismerni, Gyurcsány Ferenc igazat mondott Őszödön: ekkora böszmeséget ország még nem csinált.

Ny. J., KSH nyomán

Gondola


http://internetfigyelo.wordpress.com/2009/08/13/ksh-beismeres-gazdasagi-valsagunk -katasztrofalis/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lengyel Károly: Világröhögség
  2009-08-23 19:39:34, vasárnap
 
  Lengyel Károly: Világröhögség


2009/08/23

Lesz légiparádé, nem lesz légiparádé?
Megkérdezte egyik balkéz a másik balkéztől, lehet-e légiparádé. Még jó, hogy odafent be nem húzták ijedtükben a féket a belváros felett! Végül volt röpködés. Igaz sok ezer ember napokon át nem értette egymás szavát a Duna mellett a motorok bőgésétől, de azért gyakoroltak szorgalmasan. Nem mintha Demszkygrádban sokan értenék egymás szavát, főleg BKV szinten. Még akkor is gyakoroltak a derék pilóták, amikor kezdte pedzeni valamelyik balkéz, hogy nem lesz röpködés.

Röhög rajtunk a világ!

Átestünk a tűzijátékon, mint üveges tót a hanyattesésen. Mert hát ugye cirkusz és kenyér az nagyon kell! Utána meg van némi közmunka, sok száz tonna szemetet eltüntetni. A töki, a szotyi, lufit tessék, világító karkötőt a gyereknek! Olyan nagyon szükség van a tűzijátékra, hogy akár viharban is megtartják, mint volt is rá példa három éve. A halottak száma máig nem érdekli őket, de a sérültek sem kaptak egy forint kárpótlást.
Nem baj az sem, hogy állítólag titkos a por, ami robban.
Anyátokat, huszadrangú senkiházik! Mi az, hogy titkos?! Nem baj, ha esetleg mérgező lehet a füstje? Hogy sok ezer ember még órákkal a ropogós villámlás után sem mert szellőztetni a melegben?
Röhög rajtunk a világ!

De meg különben is! Nézzük egy kicsit másképpen a dolgot!
A kicsi piroskönyves vénséges hóhérok, meg ivadékaik nagyon ragaszkodnak ehhez a tüzijátékhoz, miközben szétlopják alólunk az országunkat. Itt a piros, hol a piros?! Hány, de hány embernek ütötték ki közben a kezéből a kenyeret az eltelt húsz esztendőben? Utána meg szemforgató módon széttárják a mocskos melső lábukat, és állítólag nem tehetnek semmiről. Mindenről az a fránya válság tehet!

Hát nem! A válságot ti csináltátok mind együtt, vörös fattyjak a szadista szemkilövettető törpe deviánsokkal. Méghozzá saját zsebre inflálva, vagyis lopva a mi pénzünket meg a nemzet vagyonát! Úgy ám, tolvajbanda! Ez az igazság! Fáj ugye, ha valaki kimondja az igazat?
Hát még nekünk a fizetőssé tett fogkezelés nyomán fájt a milliónyi fogunk! Arra nem gondoltatok, ganék, hogy aki nem tud rágni, az legyengül, és nem lesz jó rabszolga? Ja, hogy sokan vagyunk? Mint ugatta a Világbank? Tudjátok mit? Leszünk is!
A Kárpát-medence legszebb nemzeti lobogója lesz a magyarok háza előtt száradó sok fehér pelenka! Nem kékcsillagos, meg made in china feliratú! Magyar! Értitek?!

Most már nem csupán minden hullámhosszon ömlik a hazugság! Most már a szóközeitek is hazugság! Még a tükreitek is hazudnak nektek! Nem görbén, egyenesen.
Eddig legalább szegény magyar, aki valamilyen újságot vett a kezébe, tudta, hogy a sorok között kell olvasni. Ott van elrejtve a valóság. Most már az sem! A csendetek is hazugság. Tövig hazugság.
Ti magatok vagytok a hazugság! Mind!
És közben röhög rajtunk a világ!

Világröhögséggé aláztátok ezt az országot!
Világröhögség!

Majdnem megszakad a rekeszizma az egész világnak, hogy ezt a pici népet a pokol legmélyebb bugyrába tuszkoltátok!
De nem volt elég nektek! Nem volt elég a röpködés, a mérgező füst a cifra csillogás után, jött még a Gárda-avatás is.

Nem volt elég, hogy be nem állt a szátok, és a bíróságot is nevetséges helyzetbe rugdaltátok, még a magánterület szentségének megsértése is elfér az arcotokon! Mit az, hogy arcon?! A pofátokon!!
És nem érdekel eztán, hogy mi a szalonképes! Nem érdekel, hogy az orrát fogja néhány ember a stílus miatt! Saját vesztéseteket alapoztátok meg! Innen már csak lefelé van ám! Nektek csak lefelé!

A vörös hóhérok nyaloncai sürögve-forogva keresték a kegyét a szadista deviáns szemkilövetőknek, hogy végre, jaj de jó, elintézik azt a Mozgalmat, amire több tonna sarat lehetett eddig dobálni.
A bértollnokok is el fognak tűnni! Mert el fog fogyni körülöttük a levegő.

Előre látszik a jövő! Legkésőbb 2010-ben a Jobbik és az Új Magyar Gárda Mozgalom olyan politikai erővé fog válni, amit nem lehet megkerülni, bárhogy visít majd akármelyik úgynevezett rendszerváltó elit-tag. Legyen az a vörös hóhérok utóda, vagy éppen a likud testvérpártja.
Olyan nemzeti erők bontakoznak ki szinte a semmiből, amelyek ha egyet toppantanak, össze fog dőlni mindaz a hazugság-kártyavár, ami miatt mi, magyarok VILÁGRÖHÖGSÉG volnánk.
Erre nincs bocsánat, nem is lesz.

A termelőeszközök szétlopása, a magyar termőföld Koppenhágában árulása mind olyan cselekedet volt a kettős állampolgárságúakkal vezényelve, amire nincs és nem is lehet bocsánat.
Éhen fogtok dögleni fattyúk!

Senki nem fog adni egy pohár vizet sem! Ha a franciák megengedhették maguknak a háború után, hogy totálisan kiközösítették a megszállókkal együttműködőket, akkor valami hasonlóra számítsatok! Ez jár nektek is, semmi más! Kopaszon, megbélyegezve fogtok kóborolni pusztáról pusztára, üres zsebekkel.

És miközben rengeteg magyar ember hitet tesz a szebb jövő mellett, addig még most is azon fő a vízagyú fejetek, mit is lehet ellopni, telehazudni. Daráljátok talán már a bizonyítékokat a pincékben? Úgy, mint elődeitek a hazafiakat, bele a Dunába? És most mennyi embert lehetett eltüntetni különleges felhatalmazással?

Mennyi idegen zsoldost engedtetek be 2006. október 23-ára? Hogy ott öltözzenek át teljesen nyilvánosan a Dohány utca és Wesselényi utca sarkán, hogy azután városszerte garázdálkodva véresre verjenek mindenkit, aki az útjukba akad? Ti barmok! Azt hiszitek, hogy nem hallottuk? Ezernyi magyar hallotta a tót meg jiddis vezényszavakat. Ti barmok! Azt képzelitek, hogy ezt nektek bárki elfelejti?
Hóhérok vagytok valamennyien! Kétkezi bakók! Ti lesztek a világröhögség hamarosan! Hamarosan. Kezeljétek tényként!

Ma már csak arról szólhat az istentelen fohászotok Leninetekhez, meg Gurionotokhoz, hogy ép bőrrel megúszhassátok. Megúszhassátok ezt az őszt. Megúszhassátok a következő telet. Mert azután nektek tavaszotok nem lesz. Hivatalossá fog válni a kergetésetek!
Nincs tovább!
Ti lesztek a VILÁGRÖHÖGSÉG!
Ha pedig időelőtt az éhes tömeg megindul, szavatok se legyen, hanem gyorsan tűnjetek el háromnapi hidegélelemmel. Csak azt adja majd a tömeg, ami nektek jár. Botot a hátatokra, nem a lábatok nyomára.

Budapest, 2009. augusztus 23.

Lengyel Károly

(A Világröhögség kifejezés idézve Urbán Évától)


http://internetfigyelo.wordpress.com/2009/08/23/lengyel-karoly-vilagrohogseg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szucsán Károly NYÍLT LEVELE Ba
  2009-08-23 19:36:50, vasárnap
 
  Szucsán Károly NYÍLT LEVELE Bajnai Gordonnak


2009. augusztus 22. szombat, 11:09



Bajnai Gordon, Magyar Köztársaság Miniszterelnöke
Minisztrelnöki Hivatal
Budapest

Tisztelt Miniszterenök Úr!

A külképviseleti értekezelten Ön kihangsúlyozta: ,,Házánk nem irredenta", vagyis ,,nincs területi követelése". Ennek kihangsúlyozása mögött pontosan azt lehet értelmezni,hogy igenis van, de Maguk, vagyis az Önök pártideológiájában az álláspontjuk az, hogy nincs! Tehát Magukon kívül, igen is fenn áll a Magyar Nemzet által való jogos területi követelés. A Magyar Nemzet pedig a területi követeléséről tudtom szerint soha nem mondott le. Azonban nem is mondhat le történelmi okokból, amit Ön is jól tud.

Trianon óta a magyar kormányok állandóan ismétlik az Ön által emlitett szöveget, érthetően megnyugtatni a külföldi hatalmakat. Ennek a szövegnek a hangoztatása évtizedeken keresztül, adott és ad ma is bátorságot a szomszéd országokban a leszakitott magyarság furgangos szalámi módra való elnyomására, minden téren. Hol ott, pontosan az ellenkezőnek kellett volna történnie: azaz, a magyarságnak kedvező nemzeti azonossági életlehetőséget nyújtani, hogy ne alakuljon ki a területi követelés.

A szlovákiai nyelvtörvény egyike a szalámi módszernek, ami pontosan rámutat 89 év után is, hogy nincs más megoldás a végtelen megalázások meggátlásához, mint egyesiteni területileg a Magyar Nemzetet a Kárpát medencében.

Persze ezt könnyű mondani egy embernek, amikor erre Magyarországnak nincs partnere. Rádásúl a szomszéd kormányok alá lovat adni a magyarság elnyomására, ilyen állandó kijelentésekkel, szélsőséges végletről tanuskodik Ön. Ez pedig csak elódázza a magyarság problémáját, ami nem méltó egy kormányhoz, aminek feladata az előrelátott kormányzás.

Természetesen ha a világrend irányítóinak elrendelése szerint a nemzeti államok megszüntetése a távoli cél, akkor világos az Ön és kormánya állaspontja, és érdektelensége a nemzeti magyarsággal szemben. Ebben egyet ért az Ön ellenfele Orbán Viktor is. De a tárgyilagosan szabadelvü gondolkodónak, mégis az a véleménye, hogy az ilyen állásfoglalás a haladó gondolkozással szemben, reakciós magatartást igazol, mert nem akar elfogadható megoldást találni a Kárpát medence magyarság problémájára.

Bizonyos fokig megnyugtató Solyóm László Köztársasági elnők beszédében a szlovák nyeltörvénnyel kapcsolatos álláspontja. Ez talán tudatosságra ébreszti a kormányt, hogy eddigi álláspontján alapvetően változtatni kell, ha a magyarság elleni megálázási feszültségből eredő szélsőséges kibontakozást meg akarják akadályozni.

A Magyar Kormány tegyen a szomszéd kormányoknak a magyarság által elfogadható olyan

ajánlatokat, ami a Kárpát mendecében a magyarságnak gyümölcsöző nemzeti életlehetőséget biztosit. Akkor talán felesleges lesz beszélni a területi kérdésről. De amig a Kárpát medencei magyarság nemzeti egyesítése, modern eredeti elfogadható formájában nem történik meg, nem lehet állítani senkinek, hogy Magyaroszágnak nincs területi követelése.


Maradok tisztelettel,

Charles Sucsan. (Szucsán Károly)


http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=5 451:szucsan-karoly-nyilt-levele-bajnai-gordonnak-&catid=41:publikaciok&It emid=65
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudósok szerint a DNS minták k
  2009-08-23 19:34:03, vasárnap
 
  Tudósok szerint a DNS minták könnyen hamisíthatóak


dnsIzraeli tudósok sikeresen demonstrálták, hogy lehetséges DNS minták hamisítása, ezzel jelentősen aláásva a bűnügyi bizonyítás aranymércéjének tartott eljárás hitelét.

A tudósok olyan vér- és nyálmintát készítettek, amelyek nem a donor DNS-mintáit tartalmazta. Bebizonyították, hogy lehetséges bármely személy profiljának megfelelő nyomok előállítása, ha hozzáférünk a bűnügyi DNS-mintabankhoz, és ehhez nem is kell mintát venni a gyanúba keverni kívánt személytől.

“Simán fel lehet építeni egy bűncselekmény helyszínét", írta Dan Frumkin, az Interneten is közzétett szakdolgozat szerzője a Forensics Science International: Genetics című szakmai folyóiratban. “Bármelyik biológia szakos egyetemista meg tudja csinálni."

Dr. Frumkin a tel-avivi Nucleix cég alapítójaként olyan tesztkészlet kifejlesztésén dolgozik, amellyel meg lehet különböztetni a valódi DNS-mintákat a hamisítványoktól. Elképzelései szerint egy ilyen készletre komoly kereslet mutatkozna a világ valamennyi bűnügyi laboratóriuma részéről.

A hamisított DNS-minták előállításának lehetősége csak egy a felfedezett módszer alkalmazási lehetőségei közül. Az emberek privát szférájába való behatolás is lehetséges vele.

Lehetséges begyűjteni valakinek a DNS-mintáját egy eldobott cigarettacsikkről vagy papírpohárról, és az abból hamisított nyálmintát továbbküldeni egy genetikai laboratóriumnak, amely családfakutatással vagy öröklött betegségek kimutatásával foglalkozik. A hírességek máris kezdhetnek rettegni a “genetikai paparazziktól", mondta Gail H. Javitt, a John Hopkins Egyetem Genetikai és Közönségkapcsolati Központjának munkatársa.

Tania Simoncelli, az Amerikai Polgárjogok Egyesülete tudományos tanácsadója is úgy véli, a felfedezések aggodalomra adnak okot.

“DNS-mintát sokkal egyszerűbb elhelyezni egy bűncselekmény helyszínén, mint egy ujjlenyomatot" - mondta. “Nyomozó hatóságaink pedig egyre gyakrabban támaszkodnak az ilyen bizonyítékokra."

John M. Butler, a National Institute of Standards and Technology személyiségfelismerőrendszer-fejlesztő főmunkatársa kijelentette, “igazán figyelemreméltó, milyen gyorsan és egyszerűen képesek hamis DNS-profilokat létrehozni". De hozzátette, szerinte “egy átlagos bűnöző erre nem lenne képes."

A tudósok két módszert találtak a DNS hamisítására. Az elsőhöz egy valódi DNS minta kell, amit egy hajszálból vagy pohárról is megszerezhetnek. Az apró mintát a genomerősítésnek nevezett módszerrel megsokszorozzák, megnövelik. Persze egy hajszálat vagy poharat szándékosan is otthagyhatnak egy bűncselekmény helyszínén, hogy valakit gyanúba keverjenek. A vér- vagy nyálminta meghamisítása hihetőbb eredményre vezet. A szakdolgozat szerzői egy nőtől vett vérmintából centrifugával eltávolították a DNS-t tartalmazó fehérvérsejteket. A megmaradt vörösvérsejtekhez mesterséges DNS-t adagoltak, amit egy férfi hajmintájából nyertek.

Mivel a vörösvérsejtek nem tartalmaznak DNS-t, a vérmintában található minden DNS a férfié volt. A szerzők ezután elküldték a mintát egy vezető amerikai törvényszéki laboratóriumnak, amely a férfitól származó mintaként azonosította azt.

A másik eljárás során a rendőrségi DNS-adatbázisban tárolt profilokból indultak ki. Ez egy szám- és betűkód-sorozat, amely az emberi genomban található 13 jellegzetes pontot írja le. Számos személy tárolt DNS-mintája alapján a tudósok olyan parányi DNS-mintát állítottak elő, amelyek e 13 ponton a leggyakoribb variációkat hordozták, majd ezeket egy könyvtárszerkezetbe sorolták. Megállapították, hogy mindössze 425 hamis DNS-minta elegendő ahhoz, hogy minden lehetséges valós profilhoz találjanak megfelelőt.

A Nucleix hamis mintákat vizsgáló tesztkészlete azt mutatja ki, hogy egy adott DNS-minta nem metilált-e, azaz nem hiányoznak-e belőle olyan molekulák, amelyek egy valódi mintában megvannak, és főleg az inaktív géneknél kapcsolódnak a DNS spiráljához.

Andrew Pollack
New York Times
2009. augusztus 17.


http://ellenkultura.info/tudosok-szerint-a-dns-mintak-konnyen-hamisithatoak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Legalább fél tucat revíziós l
  2009-08-23 19:30:49, vasárnap
 
  2009-08-23. 16:23


Legalább fél tucat revíziós lehetőség volt '89 után


Raffay Ernő


Jelentősen hozzájárult a századforduló eltorzult liberalizmusa a trianoni tragédiához — nyilatkozta a Nagy Magyarország magazinnak Raffay Ernő, aki segít megérteni Magyarország helyzetét a kor viszonyai között. A történész kitért arra is, hogy szerinte milyen lehetőségeink voltak a békediktátum korrigálására a 90-es években.
1989 után a Kárpát-medencében felbomlott a trianoni diktátumot megerősítő 1947-es párizsi békeszerződés által létrehozott helyzet. A három trianoni utódállamból — békés vagy fegyveres úton — kettő darabjaira hullott. Volt területeinkkel kapcsolatban számtalan legenda terjed arról, hogy visszaszerezhettük volna a Délvidéket, Kárpátalját vagy a Felvidéket. Az Antall-kormány honvédelmi államtitkáraként a kulisszatitkokba is belelátott. Mit gondol, volt-e a mindenkori kormányoknak bármilyen mozgástere ezekben a kérdésekben?

- A történelmi folyamat, amely '89-ben kezdődött és a 2000-es évek elejéig tartott, legalább fél tucat olyan komoly történelmi lehetőséget eredményezett, amikor akármelyik magyar kormány — tehát az Antall-, a Horn-, vagy az Orbán-kormány — valamelyike, akár a diplomácia, akár a fegyverek erejével beavatkozhatott volna — a '90-es években ugyanis még volt magyar hadsereg. Határozottan állítom, hogy horvát szövetségben visszaszerezhettük volna a szerbek által elvett területeinket. A Horn-kormány '94-98 közötti időszaka pedig nem elhanyagolható, hiszen a történelmi Horvátország felszabadítására elindították 1995-ben az Oluja (Vihar) fedőnevű hadműveletet. Horvát részről már 1990-ben felvetődött egy szövetség létrehozásának gondolata Magyarországgal. Óriási jelentőségű lett volna a két ország szövetsége, ezért az akkori magyar kormány felelőssége igen komolyan felvetődik.
Kétségtelen, hogy az Antall-kormány Kalasnyikov-fegyverszállítmánnyal segítette a horvátokat a szerbek elleni háborúban. Ezt a magyar kabinet évekig tagadta, s hivatalosan máig sem erősítették meg. Honvédelmi államtitkárként volt-e valamilyen szerepe a horvátok felfegyverzésében, és ha igen, mi volt a céja?

- Utólag már elmondhatom, hogy az úgynevezett Kalasnyikov-ügy egyik szereplője voltam. 1990-ben Horvátországot jó minőségű fegyverekkel és sok millió lőszerrel láttuk el, így támogattuk a horvát szabadságharcot Nagy-Szerbia ellen.
Miért maradt annyiban a kezdeményezés?

- A szerb-magyar határra, hat pontra elektronikai felderítő alakulatokat tett ki a honvéd vezérkar, illetve bizonyos alakulatok szóba kerültek arra az estre, ha valami történik. Annak idején beszéltem néhány vezető tábornokkal — akiknek neve maradjon egyelőre a legnagyobb titokban -, hogy mi lenne, ha Magyarország kezdeményezne egy ilyen beavatkozást. A katonai vezetők támogatták a felvetést. Antall József nekem is, és másoknak is többször mondta, valamint kormányülésen is legalább egyszer elhangzott: várjuk meg, amíg Magyarország gazdaságilag megerősödik, és azt is, hogy — ez volt Antall álláspontja, de a helyzet akkor ezt is mutatta — a szomszédos országok meggyengülnek, akkor lehet majd valamit ,,csinálni". Tudomásom szerint ennél nem ment tovább a miniszterelnök.
És mi a helyzet a Felvidékkel kapcsolatban?

- Elszalasztottuk a csehszlovák lehetőséget is 1992-93 fordulóján, pedig akkor még szlovák hadsereg sem volt. Emlékszem, amikor 1992 végén Pozsonyban találkoztam Vladimír Meciar miniszterelnökkel, köszönés helyett mindjárt azzal fogadott: ,,Nem félünk ám maguktól!" Úgy tettem, mintha nem értettem volna a megjegyzését, de a táskámban ott lapult a csehszlovák hadsereg diszlokációjáról szóló térkép, így tudtam, hiába blöfföl, még nem alakult meg az önálló szlovák hadsereg. Beszélnünk kell még a kárpátaljai részekről. Leonyid Kucsma ukrán elnök egy ismerősömmel informálisan azt közölte: ha kell Kárpátalja, hát vigyétek. Nos, ezeket a lehetőségeket egyetlenegy magyar kormány sem használta ki.
Majdnem egy évszázad távlatából úgy néz ki, mintha Magyarország ellensége lett volna az egész korabeli győztes ,,Nyugat" a béke elkészítésekor. Miért?

- A nagyhatalmi, illetve kishatalmi összefüggések mások. Trianonnak alapvetően két nagy okcsoportja van, a belső és a külső. 1879-ig a magyarságnak igen jó volt a híre az egész világon — az Egyesült Államokban és az európai nyugati világban is, főleg Angliában, de még Franciaországban is.
1879-ben a Magyar Királyság az Osztrák-Magyar Monarchia részeként Németország katonai szövetségesévé vált. A századfordulóig ez nem volt nagy tragédia, de ekkorra a német imperializmus rendkívüli módon megerősödött, katonailag Európa legfélelmetesebb országa lett. Ettől kezdve figyelhető meg a forrásokban, hogy Magyarországgal kapcsolatban megfordul a nyugati hatalmak egy részének (az angoloknak, a franciáknak és keleti szövetségesüknek, az oroszoknak) az álláspontja. Magyarországot ettől kezdve mint Németország szövetségesét kezelik, és Németország potenciális és tényleges ellenfeleinek célkeresztjébe kerül. Nem bennünket, magyarokat utáltak a franciák — ez óriási tévedés. Azért szedték szét Magyarországot Trianonban, mert az ősi francia-német gyűlölet kapcsán fontos volt, hogy mi német szövetségben harcoltunk a világháborúban — nem is akárhogy.
Ez a nagyhatalmi okcsoport, amelyből látszik: főleg a franciák és az oroszok vetettek szemet Magyarországra. Az oroszok a pánszlávizmus, a balkáni behatolás miatt. Franciaország az 1880-90-es évek fordulóján több milliárd aranyfrank kölcsönt adott abból a célból Oroszországnak, hogy azt a cári haderőre költsék, és Oroszország komoly ellensúly legyen - ezért elnézték a balkáni orosz pánszláv agitációt.
A Trianonhoz vezető úton vannak-e olyan állomások, történések, amelyek mindenképp erre az útra predesztinálták Magyarországot?

- A magyarországi liberalizmus a reformkorban kezdődik, vezetői olyanok, mint Kossuth Lajos, Petőfi Sándor vagy Vasvári Pál. A liberalizmus 1867 után felerősödik, a kormányzat is liberális politikusokból áll. Deák konzervatív-liberálisként nem vállalja ugyan a miniszterelnökséget, de rámutat Andrássy Gyulára, az egykori kossuthista liberális politikusra, és a kormánypárt is és az ellenzék is liberális lesz — a dualista 51 év 1867-1918-ig a magyar liberalizmus fénykora.
A korabeli liberalizmus átalakulásából keletkeznek majd azok az okok, amelyek miatt ez az eszmerendszer hozzájárult a trianoni békediktátum bekövetkezéséhez. A liberalizmus eszmevilágának a kapitalizmussal való összefonódására gondolok. Három tényező kovácsolódik egybe: a liberális eszmevilág, a kapitalista termelési mód és a magyarországi zsidóság. A kapitalistáknak az a jó, ha szabadon működtethetik az üzletet, mert akkor keletkezik profit, tehát ez lesz a meghatározó.
A zsidóságnak megvan nálunk a történelmi szerepe, ami alapvetően pozitív, de negatívumokkal is rendelkezik. A kapitalista bankrendszer, az öt nagy bank és 2000 kisebb, zömével zsidó kézben volt. Ugyanez a helyzet a magyarországi nagyiparral a Weiss-féle művektől a Goldberger-féle textiliparig. Önmagában ez pozitív, mivel történelmi léptékkel mérve Magyarország bankrendszerének és iparának a kialakítását jelentette. A probléma ott kezdődött, hogy Franciaországban a nagyiparos, a nagybankár római katolikus vallású volt, tehát francia. Németországban, Poroszországban evangélikus, tehát germán. Az olasz kapitalista pedig szintén római katolikus olasz ember volt. Magyarországon viszont se nem magyar, se nem keresztény, ami döntő különbség — bár ezt nem elítélőleg mondom.
Van ugyanakkor egy másik tényező is, ez a szabadkőművesség behatolása és kapcsolata a béketárgyalásokkal. A szabadkőművesek Kossuth Lajostól kezdve a legkomolyabb magyar politikusig bezárólag alacsonyabb beosztásúak voltak a rendszeren belül. A szabadkőművesség szép eszmevilága, az emberi szabadságjogok, a liberális mentalitás stb. torzulást szenvedett akkor, amikor a magyar liberalizmus is megváltozott. A két egymást torzító folyamat, mint a fogaskerekek, egymásba kapaszkodva mozdultak. A szabadkőművesség alapvetően politikai, manipulatív módszereket kezdett alkalmazni. A magyarországi páholyok 95 százaléka radikális-liberális irányba fordult el, már a századforduló körüli és főleg az 1910-es években. Például Jászi Oszkár, aki se nem magyar, se nem keresztény, hanem egy kozmopolita irányzat képviselője volt, és a liberalizmus túlhajtott radikális változatának szószólója. Tehát eszmetörténeti szempontból radikális-liberális. Ők hirdetik meg az általános és titkos választójogot, ami Tisza István szerint Magyarország területi integritására, és belső, etnikai biztonságára nézve volt veszélyes. A célkitűzésük volt például, hogy a magyarországi iskolákban a vallási-erkölcsi oktatás ne legyen kötelező. Meghirdették tehát, hogy az oktatás államosított legyen, és az egyházak ne tarthassanak fent iskolákat.
Hogyan kapcsolódik ez Trianonhoz?

- Úgy, hogy Magyarország összetartó pántjait az 1890-es évektől az I. világháború végéig meggyöngítették. A magyarság nemcsak politikailag, vallásilag, hanem eszmeileg és etnikai értelemben is szétesett. Például, amikor Tisza István az általános, titkos választójoggal kapcsolatban bejelentette, hogy ő ezt nem támogatja, akkor a Károlyi Mihály-féle radikális-liberálisok a Szociáldemokrata Párttal munkások tömegeit vitték az utcára. Ha a világháborút megelőző 8-10 év társadalmát nézem, akkor a magyar társadalmat egymás ellen marakodó csoportokra és hasonló politikai elitre lehet szétbontani.
A világháború előtti liberális erők vezetésével Jászi Oszkár és Károlyi Mihály kormánya 1918. október 31-én alakult meg, és egy gyönge, tehetetlen kormányzás vette kezdetét, amely szétszedte még a maradék kis hadsereget is, és politikai, etnikai öngyilkosságot követett el. Több kárt okoztak Magyarországnak, mint Kun Béláék, mert amikor Kunék hatalomra kerültek, Párizsban nagyjából már készen volt a békediktátum.
Károlyi kormányában három politikai párt volt jelen. Az általa vezetett Függetlenségi és 48-as párt, amely egy közepesen liberális párt, a Jászi Oszkár által vezetett, 1913-ban alakult Országos Polgári Radikális Párt, ők képviselték a radikális-liberalizmust. Jászi Oszkáron keresztül pedig a szabadkőművességhez is kötődtek. Gondolok itt a Martinovics-páholyra, és a Demokrácia-páholyra, mivel Jászi mind a kettőnek, illetve később már csak az egyiknek volt a vezetője. A Károlyi-kormány harmadik ereje a Szociáldemokrata Párt, amelyiket 1912 májusában, a ,,vérvörös csütörtökön" Tisza István ellen vittek.
Azt a korszakot, amelyben Magyarország most él, az I. világháborút megelőző tíz évhez tudom hasonlítani, de főleg a Károlyi-kormányzat időszakához. Akkor sem engedték a haderőt fejleszteni, sőt, visszavonták a Székely Hadosztályt is. Kísértetiesen hasonló a mai helyzet, Trianon előtti években van most Magyarország.
Az 1000 évig velünk élő más nemzetek (szerbek, románok, szlovákok, ukránok, horvátok stb.) szemében hogyan válhattunk a legnagyobb ,,gonosszá"? Vagy egyszerű területszerzés motiválta őket?

- A kishatalmi érdekcsoport a Monarchián belül lévő csehek, az 1881-óta létező Román Királyság, amely szövetségese volt 1883 óta az Osztrák-Magyar Monarchiának, de mindenki tudta — Tisza István olyan leveleket ír, amiből ez kiderül, hogy de iure szövetségesek, de facto ellenségek vagyunk a románokkal -, Erdélyre fájt a foguk. A harmadik a Szerb Királyság, akik mögött ott állt az orosz cárizmus — Európa legnagyobb számú hadseregével. A szerb radikális párt ezért került mindig hatalomra, és Magyarország déli területeire vetett szemet. A nagyhatalmak irányából érkező veszély mellett a kisebb országok mögé álló hatalmak már életveszélyes helyzetet eredményeztek a tízes években, és ezt csak egy ember ismerte fel igazán: Tisza István gróf.
A békeszerződést aláíró államok vezetői a ratifikálás után maguk is sokszor elismerték, hogy rémisztő, amit Magyarországgal tettek. Hogyan ismétlődhetett mégis 1947-ben, és szintén Párizs környékén Trianon kegyetlensége?

- A Trianon utáni negyed évszázadban főleg angol és olasz politikusok ismerték fel, hogy milyen nagy ostobaságot — és a magyar nép szemszögéből milyen súlyos helyzetet - alakítottak ki a Magyar Királyság szétdarabolásával. Itt Lloyd George-ra, Orlandóra és Nittire gondolok. Az olaszok még könyvben is megírták a véleményüket, Lloyd George inkább csak újságnyilatkozatokban beszélt erről. Rothermere Lord, aki szintén az angol politikai és sajtóelit tagja volt, egyenesen Magyarország mellé állt. Az ember ebből azt gondolná, hogy a II. világháború után korrigálják a tévedést -- nem ez történt. A világháborúban ugyanis francia és angol részről a Német Birodalom felemelkedését kellett elsősorban meggátolni. Amerika ugyan bedobta a kardját a szövetségesek mellett, és a Szovjetunióval is társulva vívják meg a háborút, de így engedtek a Kelet-Európára vonatkozó szovjet érdekeknek. Konkrétan annak, hogy a szovjet politikában bizonyos pánszláv dolgok tovább éljenek. Ebbe a magyar érdekek, hogy például Kolozsvár hova is tartozik, nem igazán fértek bele.
2007 nyarán jegyezte be a bíróság a Trianon Kutatóintézetet. Miért, milyen céllal jött létre?

- Négy évvel ezelőtt a görög származású Szidiropulosz Archimédesz szociológus barátommal vetettük fel, hogy több nézőpontból kellene megközelíteni ezt az alig kutatott témakört. Másik cél, hogy a Trianont megelőző évtizedek magyar politikai elitjének a hibáit is feltérképezzük. Ugyanis Trianonnak mind külső, mind belső okai egyaránt meghatározóak voltak, tehát a politikai elitnek, amelyik 1918 előtt vezette az országot, komoly felelőssége van az események alakulásában. Kutatásainkat a Trianoni Szemle folyóiratban publikáljuk, amely igen népszerűnek bizonyul, az első számot négyszer nyomtuk újra. A lap semmilyen támogatást nem kap, a sorsa az előfizetők és a vásárlók kezében van.


(Történelemportál)



Kapcsolódó:
- Szaniszló Ferenc: A mostani állapotok 1920 óta ideiglenesek
- Magyar gyász: nemzetgyilkossági kísérlet Trianonban
- Siklósi András: A Kárpát-medence egységének visszaállítása nélkül soha nem lesz béke
- Trianonról az Éjjeli menedékben
- Kiváló videó, szép irredenta plakátok tárháza
- "Az egyik szemünk az örömtől, a másik a fájdalomtól sír" - íróink, költőink Észak-Erdély visszatéréséről
- Lipusz Zsolt: Magyar revíziós külpolitikát, avagy kövessük a zsidó példát!
- Torokszorító, gyönyörű videók: 68 éve szabadítottuk fel Kolozsvárt + Lipusz Zsolt írása
- Lipusz Zsolt: Trianoni országvesztésünk néhány tanulsága
- Olvasónk megközelítése: a népességfogyás mint Trianon alfája és ómegája
- Lipusz Zsolt: A trianoni országvesztés történelmi előzményei (I. rész)
- A trianoni országvesztés történelmi előzményei (II. rész)
- A trianoni országvesztés történelmi előzményei (III. rész )
- Lipusz Zsolt: A trianoni országvesztés történelmi következményei (IV. rész)


http://kuruc.info/r/9/45555/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már ultimátumszerűen fenyeget
  2009-08-23 19:28:53, vasárnap
 
  2009-08-23. 15:42



Már ultimátumszerűen fenyegeti Svédországot Izrael - Stockholm egyelőre nem hátrál


Éhud Bárák erkölcsprédikátor


Izrael vasárnap már kormányfői szinten is erélyesen követelte a svéd kormánytól, hogy ítélje el és határolódjon el Svédország legnagyobb példányszámú baloldali napilapjában, az Aftonbladet-ben az amerikai zsidó szervkereskedők és az izraeli hadsereg tevékenysége közötti állítólagos összefüggésről szóló újságcikktől. Közben fölfüggesztették az Izraelben tevékenykedő svéd tudósítók tartózkodási engedélyének érvényességét, arról pedig kussolnak, hogy a cikk nagyon is tényszerűnek tűnik.
Binjámin Netanjáhu, emberiség elleni bűnös izraeli kormányfő a Likud minisztereinek vasárnapi ülésén a következő kijelentést tette: ,,Svédországtól nem csak elnézéskérést, hanem hivatalos elítélést is követelünk."
Juvál Steinitz pénzügyminiszter is a kormányülésen nyilatkozott meg az ügyben: ,,Teljesen mindegy, hogy ez a modern vérvád neonáci közleményben vagy egy köztiszteletben álló lapban jelent meg. Addig válság lesz a két ország között, amíg Svédország nem gondolja át ezt az ügyet. S aki semleges álláspontra helyezkedik (utalás Carl Bildt svéd külügyminiszterre - a szerk.) és nem hajlandó elhatárolódni ettől a vérvádtól, az lehet, hogy nemkívánatos vendéggé lesz nyilvánítva Izraelben", fenyegetőzött ki Steinitz, utalva Bildt külügyminiszter szeptember 9-re tervezett szentföldi útjára.
Éli Jisáj, az ortodox vallásos és rasszista Sász mozgalom belügyminisztere közben fölfüggesztette az Izraelben tevékenykedő összes svéd újságíró tartózkodási engedélyének érvényességét. ,,Csak nem gondolják a svédek, hogy odatartjuk a másik arcunkat is?" - idézte a hegyi beszéd fordulatát a szélsőséges izraeli belügyminiszter.
Az összes fenyegetőző és követelőző izraeli vezető politikus közül talán a leginkább visszatetsző Éhud Báráknak, a joggal ,,gázai mészárosként" is emlegetett hadügyminiszternek a megnyilatkozása. Bárák már augusztus 19-én bejelentette, hogy az izraeli védelmi tárca erélyesen követelte a svéd kormánytól az Aftonbladetben megjelent újságcikk elítélését.


Éhud Bárák műve - Gáza, 2009.

http://imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/egyeb/kudszi0908233.jpg

,,Az újság állításai túlmennek a legitim bírálat határán, undorító és alaptalan vád, amelynek még a demokratikus szólás- és véleményszabadság környezetében sincs helye", közölte a svédekkel Éhud Bárák, és hozzátette, hogy az izraeli hadsereget a világ legerkölcsösebb hadseregének tartja (Ezt a hazugságát nem először süti el a palesztin gyerekek, nők és civilek ezreinek gyilkosa- a szerk.). A gázai mészáros ezzel egy időben utasította a védelmi tárca jogi tanácsadóját, hogy vizsgálja meg, miként lehetne rágalmazási pert indítani az újságcikk írója ellen.
Fredrik Reinfeldt svéd miniszterelnök közben egy tévéinterjúban kijelentette, hogy országában nagy kincsnek számít a szólásszabadság, s ezért nem hajlandó elítélni a vitatott újságcikket. S amint arról már beszámoltunk, Carl Bildt svéd külügyminiszter is azt írta, hogy a demokrácia egyik alapköve a szólásszabadság, ezért ő sem ítéli el a cikket.
Ávigdor Lieberman, a szélsőségesen rasszista Jiszráél Béjténu (Izrael az otthonunk) nevű párt külügyminiszterének a svédeket rossz színben föltüntető, történelmi hazugságokkal is tarkított fenyegetőzésére reagálva Tom Szegev, tekintélyes izraeli publicista többek között ezt írja: ,,Nem helyénvaló Ávigdor Lieberman külügyminiszternek a svéd Aftonbladet újságcikke miatt keltett botránya, mert a sajtószabadságot tisztelő országokban a kormány nem felelős azért, amit az újságok írnak.
S az a követelése, hogy a svéd kormány ítélje el a cikket, arra enged következtetni, hogy Lieberman még mindig szovjet fogalmakban gondolkozik. (Lieberman az akkor még a Szovjetunióhoz tartozó Kisinyovban született, és 1978-ban vándorolt ki Izraelbe - a szerk.) A cikk elítélésére vonatkozó követelés svéd megtagadása és Svédországnak a holokauszt idején való úgymond hallgatása közti párhuzam pedig ugyanúgy nem viszi előbbre Izrael külpolitikai érdekeit, mint a Jiszráél Béjténu párt rasszista ideológiája", írja Tom Szegev a héber nyelvű Háárec vasárnapi számában.


Júszef el-Kudszi - Kuruc.info



http://kuruc.info/r/4/45554/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.