|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2009-09-01 22:34:06, kedd
|
|
|
hozzávalók 6 főre 6 db egész csirkecomb (alsó + felső)
8 púpozott ek liszt
1 csapott ek só
1 púpozott tk pirospaprika
1 mk majoranna
1 mk bors
késhegynyi őrölt kömény
3(-4) gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
20-25 dkg reszelt füstölt sajt
1-2 nagy doboz tejföl (tepsi, vagy tál méretétől függően)
4-5 ek olaj (én olívaolajat használok)
tál/tepsi kikenéséhez:
vaj
elkészítés
A csirke alkatrészeket megmossuk, megtisztítjuk. (Az eredeti recept egy egész csirkéből készíti ezt az ételt, de mi a combot szeretjük legjobban, ezért alsó és felső combokból készítem.)
A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával.
Egy nagyobb tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal.
A csirkéket egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálra fektetjük őket, szépen egymás mellé.
A maradék fűszeres lisztet egyenletesen rájuk szórjuk.
A megtisztított, megpucolt vöröshagymát egyenletesen rákarikázzuk a lisztes csirkére.
Az egésznek a tetejére szépen rászórjuk a reszelt sajtot (én ma füstölt edámit használtam, eddig ezzel a legszuperebb).
A tejfölt elkeverjük az olajjal. (Bevallom, még ebbe is teszek zúzott fokhagymát, de ezt hivatalosan nem kell, csak én nem bírom megállni:-)) Meglocsoljuk vele a csirkét.
A tálra alufóliát borítunk és előmelegített, forró sütőben (kb. 200°C-on, gázsütőn 4-es fokozat) 50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és további 20 percig pirítjuk. (Normál esetben. Az én sütőm tragédia, nem hajlandó rendesen sütni - ezért aztán nekem ugyanez 2 órán át tartott!!)
ajánlat
Sült burgonya, párolt rizs, vajas zöldség egyaránt illenek hozzá. A salátáról nem szabad megfeledkezni!
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2009-09-01 22:29:20, kedd
|
|
|
hozzávalók 4 főre Tésztához:
15 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 ek kakaópor
2 tojás
2 ek méz
35 dkg sima liszt
1 kk szódabikarbóna
Krémhez:
2 cs vaníliás pudingpor
3 dl tejföl
3 ek liszt
4 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg puha vaj
1 tábla tej tortabevonó csoki
elkészítés
A porcukrot, vajat, kakaót, tojásokat és a mézet gőz felett összedolgozzuk.
Ha összeolvadt, levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a lisztet, amibe belekeverjük a szódabikarbónát.
Vigyázva összedolgozzuk, mert kicsit meleg.
2 cipót készítünk és egy tepsi hátán két egyforma lapot sütünk belőle.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet:
A tejfölben elkeverjük a lisztet és a pudingport.
Hozzákeverjük a tejet és sűrűre főzzük. (Állandóan kevergessük, mert könnyen összecsomósodik.)
Hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és ha a massza kihűlt, összekeverjük.
A két lap közé kenjük a krémet (az összeset).
Tetejére öntjük a megolvasztott tortabevonó csokit.
Kicsit állni hagyjuk. Legjobb, ha egy éjjel pihen, és felszeleteljük.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2009. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
84 db bejegyzés |
e év: |
732 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 404
- e Hét: 3109
- e Hónap: 4101
- e Év: 35830
|
|
|