Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Idézet James Allantól
  2009-09-10 19:52:41, csütörtök
 
 

“... előbb vagy utóbb rájön az ember, hogy ő maga saját lelkének főkertésze, életének irányítója. Felfedezi a gondolkodás törvényszerűségeit magában és egyre pontosabban megérti, hogyan alakítják gondolatai jellemét, körülményeit és sorsát." (James Allan)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Idézet Senecatól
  2009-09-10 19:51:22, csütörtök
 
 

"Elsőként jó lelkiismeretért kell könyörögnünk a Mindenható Istenhez, másodikként az elme egészségéért és azután a testi egészségért."

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Idézet Cicerótól
  2009-09-10 19:49:59, csütörtök
 
 

“Nem csak testünket kell istápolnunk, hanem elménket és lelkünket még sokkal inkább, mert az ész fénye is, mint a lámpás, ha olajat belé nem csepegtetünk, kialszik öregkorban."

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Malakiás próféta könyve
  2009-09-10 16:40:30, csütörtök
 
  "Darabokra hullik a Biblia széjjel" 1995. Fatimei Jóslat

Jehova Biblia Budapest, 1987
Egyetemi Nyomda
Felelős: Sümeghy Zoltán igazgató


Izráel hálátlansága 1.

Az Úr igéjének terhe Izráel ellen, Malakiás által.
2. Szerettelek titeket, azt mondja az Úr, és azt mondjátok: Miben szerettél minket? Avagy nem atyjafia vala-e Ézsau Jákóbnak, azt mondja az Úr: Jákóbot pedig szerettem.
3. Ézsaut ellenben gyűlöltem, és az ő hegyeit pusztává tettem, örökségét pedig sakálokévá.
4. Ha azt mondja Edom: Elpusztultunk, de térjünk meg és építsük fel a romladékokat, azt mondja a Seregeknek Ura: Ők építenek, de én elrontom, és elnevezik őket istentelenség határának és oly népnek, a melyre örökké haragszik az Úr.
5. És látják ezt a ti szemeitek, és magatok is mondjátok: Nagy az Úr az Izráel határa felett.

A papok és a nép dorgálása törvényellenes áldozatok miatt

6. A fiú tiszteli atyját, a szolga is az ő urát. És ha én atya vagyok, hol az én tisztességem? És ha én úr vagyok, hol az én félelmem? Azt mondja a Seregeknek Ura néktek, ti papok, akik útáljátok az én nevemet, és ezt mondjátok: Mivel útáljuk a te nevedet?
7. Megfertéztetett kenyeret hoztok oltáromra és azt mondjátok: Mivel fertéztetünk meg téged? Azzal, mikor azt gondoljátok, hogy az Úrnak asztala megvetni való.
8. Hogyha vakot hoztok áldozatul: nem bűn-é az? Vagy ha sántát hoztok és bénát, nem bűn-é az? Vidd csak azt a te fejedelmednek: vajjon kedvvel fogad-é, avagy reád tekint-é? Azt mondja a Seregeknek Ura.
9. Most azért engeszteljétek meg az Istennek orczáját, hogy könyörüljön rajtunk. Általatok van ez, elnézheti-é azt néktek? Azt mondja a Seregeknek Ura.
10. Vajha valaki közületek bezárná az ajtót, hiába ne tüzelnétek az én oltáromon! Nem telik kedvem bennetek, azt mondja a Seregeknek Ura, az ételáldozatot sem kedvelem a ti kezetekből!
11. Hiszen napkelettől fogva napnyugotig nagy az én nevem a pogányok között, és minden helyen tömjénnel áldoznak az én nevemnek és tiszta ételáldozattal! Bizony nagy az én nevem a pogányok között! Azt mondja a Seregeknek Ura.
12. Ti pedig meggyalázzátok azt, mikor azt mondjátok: az Úrnak asztala megvetni való, és annak jövedelme, eledele útálatos.
13. És azt mondjátok: Ímé, mily fáradság! És ráfújtok, azt mondja a Seregeknek Ura, pedig a rablottat hozzátok, meg a sántát és betegest, ételáldozatot is hoztok, de hát kedves-é az a ti kezetekből? Azt mondja az Úr.
14. Átkozott pedig az álnok! Van ugyan nyájában hím, és fogadást is tesz, mégis hitvánnyal áldozik az Úrnak. Pedig nagy király vagyok én, azt mondja a Seregeknek Ura, és félelmetes az én nevem a pogányok között!

Feddő beszéd a papok, és a nép ellen bűneik miatt, kivált bálványimádó nőkkel való házasságok miatt 2.

Most azért néktek szól ez a parancsolat, ti papok!
2. Ha meg nem hallgatjátok és ha nem veszitek szívetekre, hogy dicsőséget adjatok az én nevemnek, azt mondja a Seregeknek Ura, átkot bocsátok reátok, és elátkozom a ti áldásotokat: bizony elátkozom azt, ha nem veszitek szívetekre!
3. Ímé, én megrontom a te veled való magotokat, és szemetet szórok orczáitokba, a ti ünneplésteknek szemetjét, és ahhoz hordanak ki titeket.
4. És megtudjátok, hogy azért adtam néktek a parancsolatot, hogy szövetségem legyen a Lévivel, azt mondja a Seregeknek Ura.
5. Szövetségem volt vele életre és békességre, és félelmül adtam azt néki és félt engemet, és megalázta magát az én nevem előtt.
6. Igazság törvénye volt az ő szájában, és nem találtatott álnokság az ő ajkaiban, békességben és egyenességgel járt velem, és sokakat megtérített a bűnből.
7. Mert a papnak ajkai őrzik a tudományt, és az ő szájából törvényt várnak, mivel a Seregek Urának követe ő.
8. De ti elhajlottatok ez útról, sokakat megbotránkoztattatok a törvénnyel, felbontottátok a Lévi szövetségét, azt mondja a Seregeknek Ura.
9. Azért én is szidalmasakká tettelek titeket és útálatosakká az egész nép előtt, a mitt, hog meg nem őriztétek az én útamat, hanem személyválogatók voltatok a törvénynyel.
10. Nem egy atyánk van-é mindnyájunknak? Nem egy Isten teremtett-é minket? Miért csalja hát kiki az ő felebarátját, megrontván a mi atyáink szövetségét?
11. Hűtelenné lett Júda, és útálatosság támadt Izráelben, és Jeruzsálemben, mert megfertőztette Júda az Úrnak szentségét, a melyet ő szeret, és idegen Istennek leányát vette el.
12. Elveszt az Úr mindenkit a ki ezt cselekszi, a vigyázót és a felelőt, a Jákób sátraiból, még ha áldozatot visz is a Seregek Urának.
13. És ezt is cselekszitek: betöltitek az Úr oltárát könnyhullatással, sírással és kesergéssel, hogy ne tekintsen többé az ételáldozatra, és ne fogadjon el szívességet a ti kezetekből.
14. És azt mondjátok: Miért? Azért, mert az Úr tett bizonyságot a kit te megcsaltál, holott társad és szövetséges feleséged?
15. Nem tett ilyet egy sem, a kinek még volt lelke. És mit keresett az az egy? Istentől való magvat? Őrizzétek meg azért a ti lelketeket, és a ti ifjúságotok feleségét meg ne csaljátok!
16. Mert gyűlölöm az elbocsátást, ezt mondja az Úr, Izráelnek Istene, és azt, a ki ruhájára kegyességet borít, azt mondja a Seregeknek Ura. Őrizzétek meg azért lelketeket és ne csalárdkodjatok!
17. Elfárasztottátok az Urat beszédeitekkel, és azt mondjátok: Mivel fárasztottuk el? Minden gonosztevő jó az Úr szemeiben és gyönyörködik ő azokban, vagy: Hol van az ítéletnek Istene?

A Messiás útegyengetője és az Úr eljövetele 3.

Ímé, elküldön az én követemet, és megtisztítja előttem az útat, és mindjárt eljön az ő templomába az Úr, a kit ti kerestek, és a szövetségnek követe, a kit ti kívántok: ímé, eljön, azt mondja a Seregeknek Ura.
2. De kicsoda szenvedheti el az ő eljövetelének napját? És kicsoda áll meg az ő megjelenésekor? Hiszen olyan ő, mint az ötvösnek tüze, és ruhamosóknak lúgja!
3. És ül,mint az ötvös, vagy ezüsttisztogató és megtisztogatja Lévi fiait és fényessé teszi őket, mint az aranyat és ezüstöt, és igazsággal visznek ételáldozatot az Úrnak.
4. És kedves lesz az Úrnak Júda és Jeruzsálem ételáldozatja, mint a régi napokban és előbbi esztendőkben.
5. Mert ítéletre indulok hozzátok, és gyors tanú leszek a szemfényvesztők ellen, a paráznák és hamisan esküvők ellen, és azok ellen, a kik megrövidítik a munkásnak bérét, az özvegyet és árvát, és a kik nyomorgatják az idegent és nem félnek engem, azt mondja a Seregeknek Ura.
6. Mert én, az Úr, meg nem változom, ti pedig Jákóbnak fiai, nem emésztettek meg!
7. Atyáitok idejétől fogva eltértetek rendeléseimtől és nem tartottátok meg azokat. Térjetek hozzám, és én ti hozzátok térek, azt mondja a Seregeknek Ura. De azt mondjátok: Miben térjünk meg?
8. Avagy az ember csalhatja-é az Istent? Ti mégis csaltatok engem. És azt mondjátok: Mivel csaltunk téged? A tizeddel, és az áldozni valóval.
9. Átokkal vagytok elátkozva, mégis csaltok engem: a nép egészben!
10. Hozzátok be a tizedet mind az én tárházamba, hogy legyen ennivaló az én házamban, és ezzel próbáljatok meg engem, azt mondja a Seregeknek Ura, ha nem nyitom meg néktek az egek csatornáit, és ha nem árasztok reátok áldást bőségesen.
11. És megdorgálom érettetek a kártevőt, és nem veszti el földetek gyümölcsét, és nem lesz a szőlőtök meddő a mezőn, azt mondja a Seregeknek Ura.
12. És boldognak mondanak titeket mind a nemzetek, mert kívánatos földdé lesztek ti, azt mondja a Seregeknek Ura.
13. Keményen szóltatok ellenem! Azt mondja az Úr és azt mondjátok: Mit szóltunk ellened?
14. Azt mondtátok: Hiábavaló az Isten szolgálata, és mi haszna, hogy megtartjuk törvényeit, és hogy alázatosan járunk a Seregeknek Ura előtt?
15. Sőt inkább magunk hirdetjük boldogoknak a kevélyeket, hiszen gyarapodtak, noha gonoszságot űznek, és megszabadulnak, nohah kísértik az Istent.
16. Akkor tanakodtak egymással az Úrnak tisztelői, az Úr pedig figyelt és hallgatott, és egy emlékkönyv iraték ő előtte azoknak, a kik félik az Urat és becsülik az ő nevét.
17. És azon a napon, azt mondja a Seregeknek Ura, a melyet én szerzek, tulajdonommá lesznek és kedvezek nékik, a mint kiki kedvez a maga fiának, a ki szolgálja őt.
18. És megtértek meg meglátjátok, hogy különbség van az igaz és a gonosz között, az Isten szolgája között és a között, a ki nem szolgálja őt.

4.

Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütő-kemence, és olyanná lesz minden kevély és minden gonosztevő, mint a pozdorja, és megégeti őket az eljövendő nap, azt mondja a Seregeknek Ura, a mely nem hagy rajtok gyökeret, sem ágat.
2. És feltámad néktek, akik félitek az én nevemet az igazságnak napja, és gyógyulás lesz az ő szárnyai alatt, és kimentek és ugrándoztok, mint a hízlalt tulkok.
3. És széttapodjátok a gonoszokat, és porrá lesznek lábaitok nyomása alatt azon a napon, a melyet én szerzek, azt mondja a Seregeknek Ura.
4. Emlékezzetek meg Mózesnek, az én szolgámnak törvényéről, a melyet rendeltem ő általa a Hóreben, az egész Izráelnek rendelésekül és ítéletül.
5. Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.
6. És az atyák fiát a fiakhoz fordítja, a fiak szívét pedig az atyákhoz, hogy el ne jöjjek és meg ne verjem e földet átokkal
 
 
0 komment , kategória:  "Darabokra hullik a Biblia..:"  
Arány-tan 1
  2009-09-10 16:38:11, csütörtök
 
 
Otthon és a próbafülkében gyakran elhangzik a kérdés: ,,Nem kövérít ez a kabát/ruha/blúz?" Vannak ugyanis olyan darabok, amelyek valódi alakunknál jóval előnytelenebbnek mutatnak. Léteznek viszont általános szabályok, amelyek segíthetnek a döntésben, a választásban.

Egyikünknek jó áll a feszes csípőnadrág, meg a szűk pulcsi. Mert egyikünknek olyan alakja van, mint egy topmodellnek. De többen vagyunk, akiknek nincs - viszont elhitethetjük másokkal. Íme néhány szabály, hogy könnyebb legyen válaszolni a ,,jól áll?" és a ,,mit-mivel viseljek?" kérdésekre.

1. szabály: Óvatosan kabátvásárlásnál!

A derékban kissé szűkített vonalú kabát karcsúsít, és ha övvel akarjuk hordani, nem keletkeznek rajta felesleges ráncok és hurkák, amelyek viszont már erősítenek.

Ne rejtsük alakunkat formátlan, négyszögletesre szabott blézer alá. A két számmal nagyobb zakó (mely úgy néz ki, mintha társunktól könyörögtük volna le) egyáltalán nem előnyös, még azt, akinek jó az alakja is formátlanná teszi.

2. szabály: Bátran mutassuk meg az alakunkat

Ne sajnáljuk a pénzt egy jól szabott fekete zakóra/blézerre. Elegáns és jól hordható mindenhez. Ha nincs nagy feneked, vásárolj csípőig érő fazont. Egyenes szoknyával viselve a csípőig érő, a test vonalát követő szűkített zakó ,,hosszítja" az alakot, azaz kifejezetten karcsúsít.

Ne vegyünk fel semmire sem formátlan, kinyúlt kardigánt. Ezek nem nyújtják az alakot - egyszerűen slamposak.

3. szabály: A nadrág általában magasít

A nem túlságosan szűk és feszülő, egyenes, vagy kissé trapézos pantallók, melyeknek nem túl magasra szabott a derekuk, kisebbnek mutatják a hátsót és sudárabbnak az alakot.

4. szabály: Fontosak az arányok

Rövid ruha vagy kétrészes, szoknyás összeállítás fölé vegyünk térdhosszúságú felsőkabátot vagy blézert. Ez a megoldás széltében mintegy ,,harmadolja" a látványt.

Térd alá érő ruha fölé ne viseljünk hosszú, combig érő kiskabátot vagy inget. A test helyes arányainak kiemelésére egy ilyen hosszúságú ruhához sokkal előnyösebb a rövidebb, maximum csípőig érő fazon.

5. szabály: Kerüljük a nagy mintákat

Válasszuk az apró, szolid mintás kelméket. Minél kevésbé feltűnő a minta, annál inkább karcsúsít! A feltűnő nagy mintás anyagok becsapják a szemet: sokkal szélesebbnek mutatják viselőjét, mint amilyen valójában.



Még több divat a Nana.hu oldalain
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Mai harmoniakártyám
  2009-09-10 07:51:03, csütörtök
 
 


A mai napodat Motiváció hatja át


8 - Nyolc - Az önmagába forduló spirál a magány, az anyagi világhoz való ragaszkodás, az igazság és a halálfélelem száma. Komoly figyelmeztetést hordoz, valószínűleg az utolsó lehetőséget arra, hogy idejében változtathassunk. Az örök ismétlődés megbízhatóságának ritmikája rejtőzik benne. Szaturnusz, a gátakat felállító és gátakat leromboló bolygó uralja. A nyolcas energiája ellen nem érdemes küzdenünk, mert a karma törvénye beteljesedik. Az elfogadásra tanít, tehát mondd; "Nekem nyolc!"
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2009.08 2009. Szeptember 2009.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 175 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 167
  • e Hét: 1296
  • e Hónap: 3655
  • e Év: 55921
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.