Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Az Európai Néppárt kirúgta az
  2009-09-10 22:13:14, csütörtök
 
  Az Európai Néppárt kirúgta az MDF-et

2009-09-10 19:41 barikád.hu


Az Európai Néppárt választmánya csütörtöki brüsszeli ülésén az elnökség javaslatára felfüggesztette a Magyar Demokrata Fórum tagságát a néppártban - közölte Szíjjártó Péter.

A felfüggesztéssel egyidejűleg megindították az MDF-nek az Európai Néppártból való kizárására irányuló eljárást is - tette hozzá a Fidesz elnöki stábjának vezetője. A felfüggesztést azzal indokolták, hogy az MDF megválasztott képviselője az Európai Parlamentben, Bokros Lajos nem a kereszténydemokrata irányzatú néppárti frakcióhoz csatlakozott.

mti - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két barát megy autóval az orsz
  2009-09-10 22:09:00, csütörtök
 
  Két barát megy autóval az országúton.


Durrdefekt, le az útról, neki egy fának, mindketten meghalnak. A mennyország kapujában Szent Péter megállítja őket. Hohó, álljatok meg. Nem lehet ide csak úgy besétálni, előbb igazolni kell, hogy rendes tisztességes életet éltetek a földön. Egymásra néznek. Hogy lehet ezt igazolni? Az egyik gondolja próba szerencse, megmutatja a házasság levelét. Nézd meg, én házasember voltam, rendes, tisztességes életet éltem. Szent Péter megnézi: Bemehetsz, mondja. A másik ezen felbuzdul. Itt ilyen könnyű. Mutat két házasságlevelet. Szent Péter megnézi, aztán azt mondja: Mars a pokolba! Na de miért? A barátom megmutatta a házasságlevelét és beengedted. Én kettőt is mutattam, én miért nem mehetek be? Ja édes fiam, szerencsétleneket beengedünk, de hülyéket nem.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A zárdában találnak egy haszn
  2009-09-10 22:06:38, csütörtök
 
 
A zárdában találnak egy használt kotont. A tisztelendő anya összehívja a nővéreket.


-A zárda területén találtunk egy kotont!
-(mindenki) Hűha!
-(egy hang) Hi-Hi!
-Ez még nem baj, de használták is!
-(mindenki) Hűha!
-(egy hang) Hi-hi!
-Csak az a baj, hogy lukas volt!
-(mindenki) Hi-hi!
-(egy hang) Hű ha!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
911/ kicsit másképp Niels Harr
  2009-09-10 21:45:51, csütörtök
 
  911/ kicsit másképp Niels Harrit és a 9/11


2009. szeptember 10. 13:27:24

A "2000talets Vetenskap" c. svéd alternatív egészségügyi magazin összefoglalója egy szenzációs kutatásról



Niels Harrit tudományos kutató, tudományos érvekkel bizonyítja, hogy az általános kép, amely leginkább jellemezte az eseményeket szeptember 11-én, egy blöff, színlelt összeesküvés. Az elmélet, ami szerint a két repülőgép okozta volna, hogy három felhőkarcoló dőlt romjaiba a World Trade Centernél, egyszerüen nem lehet igaz. Niels Harrit szükségesnek tart egy új, tudományos megközelitést, amihez egy új tanulmány kell, ami az események alapjaira kutat, hogy mi történt, és ki az, aki valójában okozta az egészet. Nem utolsó sorban a WTC-Center katasztrófa bűnbak-stratégiájának következménye az lett, hogy az Egyesült Államok, és szövetségesei, valamint Dánia, Harrits hazája, háborút kezdett Afganisztánban. A teljes felelősséget arab terroristákra hárították.



Associate Professor of Chemistry, Koppenhágai Egyetem



Niels Harrit a tudományos világban a kémiai tudományok doktora, docensi beosztásban. A Koppenhágai Egyetemen, a kémia tanszéken dolgozik. Ő az, aki egy amerikai és egy ausztrál kollégájával türelmesen és körültekintően végzett munkával közzétett egy 25 oldalas tudományos jelentést, amely szerint sikerült megállapítani, hogy az épületek romjaiból előbukkant bőséges mennyiségben egy viszonylag újfajta termit, ami legtöbbször két anyag keveréke, általában vas- és alumínium. Ha ez a két anyag együtt van jelen, s ha hevítjük, már 3-400 fokon heves kémiai reakció következik be, ami egy rendkívül nagy hőmennyiséget szabadít fel. A termit régi ismerős, de a vizsgált formája, amit a World Trade Centerben most találtak, finomított, miniatür alkotóelemekböl áll, ezért Harrit nanotermitnek hívja, mivel a részecskék mérete a két anyag esetén sokezerszer kisebb, mint a hagyományos termiteknél.



"A vizsgált porban furcsa piros-szürke pelyheket találtunk, ami nagy mennyiségben volt mindenütt a World Trade Center pusztulásakor. A vizsgálat során többen is mintákat gyűjtöttek a különböző helyszíneken, s azt találták, hogy a kis szürke-vörös pelyhek ott voltak mindenütt. Négyet a minták közül mi alaposabban megvizsgáltunk, s többszörös azonosságot tapasztaltunk. Az egyik mintát egy közelben lakó, egy manhattani vette tíz perccel a második torony összeomlása után, a következőt két napra rá, és a negyedik mintát körülbelül egy héttel késöbb. A pehely tulajdonságait vizsgálták, részben mikroszkóp segítségével, de skannelektrommikroskopi (SEM), Röntgen-spektroszkópia (XEDS) és differenciált skanningskalorimetri módszereket is alkalmaztak.







A vörös anyagszemek vastagsága mintegy 100 nanometers és főleg vasoxidból áll, míg a tiszta alumínium szerkezetileg vékony szeletekböl épül fel. Vasoxid és alumínium nagyon jól összekeveredve képezi a piros, sürü anyagot. Ha begyújtjuk a termit pelyhet, a gyulladás nagyon intenzív, alacsony hővel indul, gyulladási hőmérséklete 430° C, ami messze elmarad a hagyományos termit szokásos öngyulladási hőmérsékleténél. Az óriási hőképzödés után tiszta kis vasgolyókat lehetett találni a maradék vörös-szürke pelyhekben. Mi tehát arra a következtetésre jutottunk, hogy a piros része a pelyheknek, amit a porban találtunk, olyan termitmaterial, ami nem reagált a katasztrófa bekövetkeztekor."



Enorm nagy pormennyiség





4 Hogy magunk gyűjtöttük és vizsgáltuk a port, annak az volt az oka, hogy mindhárom összeomlott épület figyelemreméltó módon nemcsak totálisan tönkrezúzódott, hanem az összeomlás mindhárom esetben megközelítette a szabadesés sebességét, az esés szimmetria szinte százszázalékosan pontos volt, és hatalmas mennyiségű mérgező por képződött. Elsősorban a kis piros-szürke pelyhekre fókuszáltuk a vizsgálatot, amik megtalálhatók voltak az összes mintában az első két torony összeomlása után, vagy a porban, ami egy-két napig befedett mindent. Ezeknek a pelyheknek az aránya nem volt magas, a súlya is meghatározott, legfeljebb egy ezred. Összességében ez mégis azt jelenti, hogy a hatalmas pormennyiségben ez az anyag több tonnányi lehetett.



A cikkben egy hosszú műszaki leírás következik, többek között elektronmikroszkópia, spektrometriai tartalom-elemzés, amely elsősorban a vörös-szürke-pehely réteg-elemzése. A pehelyméret nagyon változatos. A leghosszabb 0,2 - 3 mm hosszú. A vastagsága is eltérő az egyes rétegek között 10 - 100 mikron.



Termit



A szürke rész alumínium (Al), míg a piros rész a rozsda, elsősorban vas-oxid (Fe2O3). Ez együttesen a termit. A további vizsgálatok során megpróbáltuk kíkisérletezni, hogy a differenciált hőmennyiségmérő módszerrel meggyulladnak-e ezek a lemezkék. A szükséges gyulladási hőmérséklet, 415-435° C - messze alacsonyabb a hagyományos termitétől. Valójában a gyulladás fejlesztett nagy mennyiségű energiát egy nagyon rövid idő alatt. Minden nagyobb pehely (kb. 1 mm) által meggyújtott láng után néhány másodperccel egy nagyon forró részecske (partikel) lövődött ki a pehelyböl élénk-narancs színnel.



Nanotermit = UFG



Az események időszakában, 2001 szeptember 11 körül, a normál termit a kereskedelemben hozzáférhető, és annak használata ismert. Az új formában a nano-termit, UFG (Ultra Fine Grain = ultrafinom szemcsék) a szabadpiacon nem állt rendelkezésre, de számos tanulmány tárgyát képezte, mivel a szupergyors felmelegedés jellemzője lehet egy hatékony robbanóanyagnak. A felszabaduló energia mennyisége a nanotermit égésekor természetesen ugyanannyi egységnyi súlyra, mint a hétköznapi termitnél, de egy robbanásszerüen növekedö reakciónál minden sokkal gyorsabban történik, és ez a reakció lehet 100-szor olyan gyors is, mint az átlagos termitnél.



Ebben a cikkben a szerzők felteszik azt a kérdést is, hogy kell-e kutatni további anyagok jelenlétére is a vizsgálatban, miszerint esetleg kifejlesztettek egy gáz-fázist is, és az az, ami okozhatott egy explosiót, vagy implóziót. Ezt a vizsgálatot mindenképpen el kellett végezni, hogy tisztázza a három épület összeomlásának a körülményeit.



Az amerikai hadsereg tanulmányozta a nanotermitet



A szakirodalom kutatása során azt is megállapították Harrit és kollégái, hogy 2001 áprilisában már megvitatták a nanotermit különböző felhasználási formáit, különösen fontos eleme volt a hő- és nyomásfegyverek fejlesztésének - a munka akkor már mintegy tíz éve tartott. Ezt a vizsgálatot végig kellett folytatni az összes aktuális katonai kutatás és fejlesztés szakterületén, és néhány polgári intézmény tevékenységet illetően is.



A szerzők arra az eredményre jutottak, kimondhatjuk, hogy a piros-szürke részecskék a a World Trade Center katasztrófa nagy mennyiségű porában aktív anyag, érintetlen nanotermit, s ez egy nagyhatásfoku-reaktiv pirotechnikai és robbanásveszélyes anyag.



Összefoglalva.: Active Thermitic Material Discovered in Dust from the 9/11 World Trade Center Catastrophe av Niels Harrit, Jeffrey Farrer, Steven E Jones, Kevin Ryabn, Frank M Legge, Danoel Farnsworth, Gregg Roberts, James R Gourley och Bradley B Larsen. The Open Chemical Physics Journal 2009; 2: 7 - 31

(Open Access) email a szerzönek harrit@nano.ku.dk

A teljes cikk elérhető az interneten www.bentham-open.org/pages



A hivatalos elmélet az igazi összeesküvés-elmélet



Úgy gondoljuk, hogy bár a cikkel megfelelően óvatos, de a dán televíziós közzététel során Harrit azonnal megkapta a standard kérdést, hogy vajon az összeesküvéselmélet-gyártókhoz tartozik-e ő is.... (A teljes interjú látható You Tuben, hogy olvasóink is vizsgálhassák Harrit kimutatásait)



Niels Harrit válasza a kérdésre világos és pontos. A vizsgálat során meg kellett állapítania, miszerint szükséges lett volna több, mint két légi jármű a három épület lerombolására, mint ahogy az a valóságban történt. A hivatalos elmélet vált most ezzel a nagy összeesküvés-elméletté. Egyszerűen egy új, független vizsgálatot követel, ami minimum meghatározza, ki az, aki tonnaszám helyezte el a hő- és robbanásveszélyes anyagokat a három toronyban.



Dánia hadviselő nemzet lett Afganisztánban



Amikor az egyik legfontosabb dán újság van nála és mélyinterjúzza Niels Harritot, aki 1945-ben született, Vanloseben, a békés koppenhágai városrészben, ő csak mondja tovább. A World Trade Center pusztulását tekintik ürügyként a háborúra Afganisztánban, mind az amerikai és dán háborúzó erők. És ez megtörténhet anélkül, hogy tudományos alapokon nyugvó bizonyíték lenne arra, hogy az igazi katasztrófa okozója a két repülőgép lett volna. Ezeknél a termitek és további robbanóanyagok jelentősen komolyabb tényezők voltak egy pusztító rombolás létrehozásában.



World Trade Center 11/9







Mivel bizonyos körülmények a World Trade Center körül kevésbé ismertek, így végigfutunk a fontosabb eseményeken.

Még reggel 9,00-kor helyi idő szerint az 1-es számu épületbe, az egyik legnagyobb toronyba belerobban egy repülőgép.

Csak néhány perccel később belerepül a másik azonos méretü, a 2-es számu épületbe is egy repülő.

Egy heves tűz és a füst tör ki az eltalált szinteken, majd rövidesen összeomlik az első, majd a második épület is, ez 10.29.-kor.

Az összeomlás valóban különbözött kicsit attól, ami történni szokott a megtervezett épület-robbantásoknál, amelyeknél egyértelműen lehet látni, hogy kivannak téve a robbanásoknak, és rezegnek, dülöngélnek egyik oldalról a másikra, mielőtt összeomlanak. A két World Trade Center torony nagyon gyorsan zuhant magába. Valószínűsíthető, hogy az acélvázas épületek, mind a közvetlen acélgerendák a termitek által létrejövö magas hőmérséklet hatására folyékony fázisba jutva, képlékennyé váltak.



Három felhőkarcoló dőlt romba -, de csak két repülőgép volt









Délután 17,20-kor a harmadik, a 7-es számu épület is összeomlott. Ez nem volt olyan nagy, mint a két 400 méteres torony, de még mindig lenyűgözően hatalmas, 47 emelet és 186 méter magas. Alapterülete trapézalaku, s olyan nagy, mint egy futballpálya. A "FEMA", a hivatal, mely feltérképezte, regisztrálta az eseményeket, jelentésében megkisérelte megmagyarázni, hogy a harmadik épület miért omlott össze, anélkül, hogy bármilyen alaposabb vizsgálat történt volna ez ügyben. Ez nem történt meg eddig - hacsak nem fogadja el azt, hogy Nils Harrit jön egy kézenfekvő magyarázat-modellel - hogy az 7-es épületet egészen más gyújtotta föl, mint egy repülogépkatasztrófa. Ezt követően az sem kizárt, hogy a két tornyot is a termitek lobbantották lángra egy újabb és más okból, mint a repülőgépkatasztrófa miatti hőemelkedés.



A dán TV lecsap a témára - majd lekapcsol



Amikor felkérték egy riportra a dán televízióba, röviddel a tudományos cikk közzététele után, akkor azt igérték neki, hogy nyílvánossá teheti a kutatási eredményeit. Általában a legfontosabb hírek ismétlésével visszatérnek több alkalommal is, amikor újra híreket mondanak. Azonban ezt a tudósítást törölték az elsö bemutatás után. Harrit kapott még egy lehetöséget másnap reggel a "Nyhetsmorgon"-ban (hír-reggel), hogy újra megmagyarázza a megállapításokat, de ezután már teljesen leállították. A dán újságok elnémultak, és a hírügynökségek sem adták tovább. Ezzel szemben a TV-hírriport óriási sikert aratott az interneten. Két héttel késöbb már 200 000-en látták, angol nyelvü felírattal is. Niels Harrit csaknem belefulladt a hálás mailekbe, melyek méltatták a bátorságát, s hogy valóban egy olyan tudós, aki az igazságot keresi.



De Niels Harrit megérti azokat is, akik nem merik továbbítani az általuk találtak hírét: félnek, mivel a világsajtót, beleértve a nagy újságokat a legtöbb országban ellenőrzik. Ezért úgy látom, írja a svéd szerkesztö, az egészséges szemlélet jelei sokasodnak a fiatalok körében. Ök már nem fogják a nagyobb újságokat megvenni, mert tudják, hogy azok elrejtik a lényeges igazságokat előlük.



Végülis mi adott Niels Harritnak erőt, hogy ebbe a vizsgálatba belefogjon?



-Egy DVD-t kaptam, amiben láttam, hogy három épület összedőlt, de csak két repülőgép volt akcióban eközben. Egyszerüen leesett az állam, és elkezdtem gondolkodni. Aztán a véletlenül felfedezett, összegyűjtött por a katasztrófa helyszínéről, a parányi - milliméter nagyságu - vörös-szürke szemcsék a vegyészt is beindította bennünk.



Hosszú ideig nagyon elfoglalt volt, így csak 2009 áprilisában vezettek lassan az események a kutatásaik sorsdöntő közzétételhez. A kutatás egy idegörlően aprólékos, türelmet igénylő munka, ahol az ember véletlenül sem engedhet becsúszni egy kis felületességet - mindent amit kutattak, tudniuk kellett megismételni azonos eredménnyel. Maga a publikálás elött egy 14 oldalas levélben kritikus kollégák firtatták a legeldugottabb kis részleteket is, ami Niels szerint nagyon segítette a tudományos standardot, színvonalat. Ez egy további két és félhónapos idegölő küzdelmet és részletekbe menő sokszoros kontrollt jelentett a közzététel elött.



A választott folyóirat



Akkor többféle okból is úgy döntött, hogy egy kisebb, viszonylag új és kevésbé ismert tudományos folyóiratot keres meg a tanulmánnyal. Itt adott volt a lehetőség, hogy adott terjedelemben - közel 25 oldal -, részletesen tisztázhatja, s valóban tudományos oldalról közelítse meg a kérdést. Sőt, a folyóiratnak egy további előnyös oldala is van: Open Access = a szabad hozzáférés. Bárki elolvashatja az egész cikket az internetről. Sőt, a továbbiakban mi, a szerkesztőség képviseljük a szerzői jogokat.



Most Niels Harrit várja a politikai következményeket is, amit a cikk okozhat. Tehát egyértelműen kimutatható, hogy valakik elhelyezték a nanotermitet a World Trade Center három épületében, s ez volt a fő felelőse az egész katasztrófának - repülő berobbanása a két toronyra csak egy színházi elterelő manöver a nyilvánosság felé. Mindezeknek két fő célja van: korlátozni a demokratikus jogokat és eleve a szabadságot az USA-ban, katonai szempontból ürügyet teremteni a háborúkezdésre a muzulmán területek ellen - ebben az esetben kezdetnek Afganisztán lett a hadszíntér, amit Irak, és az irán elleni előkészületek követtek.



Mi azt reméljük, hogy Niels Harrit munkája megkapja azt a figyelmet, amit érdemel, és hogy a összeesküvok lelepleződnek. Akkor talán Niels Harrit és kollégái munkája egy kitüntetésre érdemesítené őket: ha nem a kémiai, - de a Béke-Nobel-díjra.



Víg István, Malmö

Forrás: NH


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=911/_kicsit_maskepp __Niels_Harrit_es_a_9/11__60350
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarok negyede funkcionáli
  2009-09-10 21:33:30, csütörtök
 
  A magyarok negyede funkcionális analfabéta lehet

2009. szeptember 10. 13:15:18

Olvasni tud, de nem érti

Egyes becslések szerint a magyar lakosság egynegyede funkcionális analfabéta, vagyis nem érti, hogy mit olvas. Az InfoRádió által az írástudatlanság elleni küzdelem világnapja alkalmából megkeresett szakértő, Kraiciné dr. Szokoly Mária szerint az igazi probléma az, hogy Magyarországon magas azok aránya, akik nem is akarnak tanulni, az alulmotiváltság pedig a következő generációra is kihat.

A magyar lakosságnak kevesebb mint egy százaléka analfabéta, jóval többen vannak azonban a funkcionális analfabéták: a statisztikák szerint az emberek 7-8 százaléka, sok szakértő szerint azonban az egynegyede nem érti, hogy mit olvas - mondta az InfoRádiónak Kraiciné dr. Szokoly Mária fősikolai docens, andragógus.

Az UNESCO a negyvenes évektől kezdve komoly lépéseket tett az analfabetizmus felszámolására, ám az erőfeszítések ellenére sem sikerült elérni a kitűzött célt. A szakértő szerint ennek oka az, hogy hiába tanítják meg őket írni, olvasni, sokan, ha nem használják, idővel elfelejtik e készségeket. Ugyancsak fontos tényező a tanulással kapcsolatos alulmotiváltság - fűzte hozzá.

Eltérő módszerek

A különböző országokban különböző módokon próbálják meghatározni, mekkora a funkcionális analfabéták aránya, ehhez általában népszámlálási vagy esketési adatokat használnak fel. Általános iskolába szinte valamennyi államban beíratják a gyerekeket, ám az oktatás hatékonysága nagyon változó - magyarázta Kraiciné dr. Szokoly Mária.

Az analfabéta felnőttekhez egészen más oktatási módszerekkel kell közelíteni, mint az írni, olvasni tudókhoz, a tananyagba be kell emelni a személyes életet, a tapasztalatokat. Az ilyen embereket oktatóknak sajátos pedagógia, pszichológiai, didaktikai ismeretekkel kell rendelkezniük - tette hozzá a főiskolai docens.

2007-ben a 15 éves diákok részvételével készült PISA-vizsgálaton (nemzetközi tanulói tudásszintmérő program) a magyar tanulók az utolsó harmadban végeztek, a felmérés tehát azt mutatta, hogy e korosztálynak akadnak gondjai a szövegértéssel. A félanalfabetizmus mégsem elsősorban erre a csoportra, hanem az idősekre jellemző - mondta a szakértő.

Lassan változik

Mivel a magyar társadalom elöregedőben van, egyre lassabban csökken az analfabéták aránya, a következő generációk felzárkóztatásával és azzal, hogy az infokommunikációs eszközök használatával már az általános iskola alsóbb évfolyamaiban megismerkedhetnek a gyerekek, javítja majd a tendenciát - vélekedett Kraiciné dr. Szokoly Mária.

Az andragógus szerint a probléma az, hogy az analfabetizmus újratermelődik: a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek körében - mivel kicsi az esélyük a munkavállalásra, a továbbtanulásra - maga az alulmotiváltság öröklődik.

Hanganyag: Hegedűs Zsuzsa

Forrás: inforadio.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politikai brókerek
  2009-09-10 21:32:14, csütörtök
 
  Politikai brókerek

2009. szeptember 10. 16:13:30

A választásokig tartó időszak magától is elég feszültséggel lesz teli, de csak növeli a feszültségeket, hogy közben minden második-harmadik héten akad valamilyen húsz évvel ezelőtti esemény, amely a hivatalos ,,rendszerváltás" kezdeteit kapcsolja össze a ma lehangoló világával. Példának okáért az 1989-es határnyitás évfordulóját ugyanazzal a hamis és ócska, ,,csinált" pátosszal ünnepeltük, ami egyik fő jellemzője volt e húsz évnek. Mert ugyan mi ünnepelni való van mindazon, ami az elmúlt húsz évben logikusan vezetett a mai végkifejlethez? A nemrég elhunyt Cseh Tamás egyik dalának szövege akár mottója is lehetne mondandómnak: ,,Azért lettünk mi mostan szabadok, / Mert megengedték nekünk a nagyok."

Bár a rendszerváltás rendszerének bukása nyilvánvaló, a közbeszédet mégis azok a véleményhatalmak uralják, amelyek ragaszkodnak ahhoz, hogy 1989-90 a magyar társadalom ,,fejlődésének" fontos és pozitív állomása. Már csak azért is, mert történetesen ők a rendszer ,,főépítészei". Ebben az elbeszélési módban az a legfőbb tabu, hogy valójában egyszerű birodalomváltás ment végbe, amelynek békés jellege annak a máig feltáratlan hatalmi alkunak köszönhető, amely a magyar társadalom döntő többségét kifosztásra ítélte. E hamis elbeszélési módnak tehát az a lényege, hogy egyszerre tudja a kifosztott többséget az őket tönkretevő rendszer elfogadására bírni, és megünnepeltetni önnön nagyszerűségét - amivel ezt a kiváló rendszert létrehozta és üzemelteti.

Az 1989 nyarán lejátszódó ,,határnyitás" ünneplése nagy pompával zajlott le: a német kancellár asszonnyal, nyugati kiválóságokkal és az akkori ,,hősök" felmagasztalásával (magas kitüntetésekkel). Az igazság azonban az, hogy a világ legfőbb hatalmi tényezői számára már valamikor a hetvenes évek végére, a nyolcvanas évek elejére világossá vált: a ,,keleties globalitás" szovjet birodalmi kísérlete megbukott. Innentől kezdve már csak a vesztes birodalmi elit új világrendbe való beillesztésének feltételeiről szólt a történet. Ezek az elitek saját leendő pozíciójukat azzal az ígérettel javíthatták, hogy igyekeznek engedelmes kiszolgálói lenni az új birodalomnak. Ígéretüket túl is teljesítették - és teljesítik mind a mai napig. A Reagan amerikai elnök és Gorbacsov szovjet pártfőtitkár között zajló tárgyalások 1986 és 1988 között lényegében minden alapvető kérdést eldöntöttek. Tehát ami ezután végbemegy, az egyszerű ,,látványtechnikai tűzijáték", csak arra szolgál, hogy a vesztes többség retinájára égesse az optikai csalódást (értsd: éppen most harcolják ki hősiesen a ,,szabadság és felemelkedés" új rendszerét). Akik tehát 1988 után hajtanak végre ,,hősi tetteket", valójában csupán ,,politikai brókerek", és ,,bennfentes kereskedelmet" folytatnak cinikusan röhögve. A ,,szakma" akkor beszél bennfentes kereskedelemről, amikor a bróker eleve olyan információk birtokában van, amelyek lehetővé teszik számára, hogy minden kockázat nélkül jusson mesés üzleti nyereséghez.

A határnyitás pontosan ilyen esemény volt! A történet valamennyi szereplője tudta, hogy a játszma végleg eldőlt, és csak időzítés kérdése, ki milyen hősi pózban tetszeleghet az ezt követő időkben. A főszereplők között, akárcsak a bennfentes brókereknél, némi feszültséget legfeljebb az egymással folytatott küzdelem okozhatott, amelyet a ,,főbátor", illetve esetleg az ,,albátor" pozícióért folytattak. Különös és groteszk bájt az ad a mostani ünneplésnek és kitüntetéseknek, hogy azok osztogatják egymásnak párás szemekkel, akik mindezt előidézték. Valami rejtélyes okból talán még mindig azt hiszik, hogy a nép velük ünnepli mámorosan ,,szabadságát és felemelkedését", sőt mérhetetlenül hálás nekik hősi tetteikért, bátorságukért. A nép azonban inkább arra lenne kíváncsi, hogy e nagy szabadság és jólét közepette miként lehetséges, hogy a testi-lelki és anyagi lepusztulás annyi megalázó állomása után, most, a huszadik évfordulón éppen azzal vádolják meg ismét, hogy csak zabál és hedonizál itten összevissza. És minden eddiginél durvább erőforrás-megvonást helyeznek kilátásba vele szemben.

Van abban valami sötét szimbólum, hogy a kilakoltatás, amelyről a ma élő nemzedékek azt hitték, hogy csak a történelemkönyvekbe zárva létezhet, valóságként fenyegeti családok százezreit. Hogy miközben a BKV-jegyek ára kétszázszorosra emelkedett, szemben a fizetésekkel, amelyek ez idő alatt csupán 35-szörösre, addig a cégnél milliárdos nagyságrendű pénzszivattyúk működnek a bennfentes oligarchia ,,szabadságának és jólétének" elősegítésére. Hogy a tudatosan szított hamis etnikai polgárháború gerjesztésével próbálják az eddigi kiszolgáltatottságot és szenvedést a sokszorosára emelni azok, akik ezt a ,,szabadságot" hősiesen elhozták nekünk.

Az 1989-90-es történéseknek valóban van üzenetük. A 2010-es választások utáni kormány történelmi felelőssége, hogy végre kézbesítse is ezt az ország elcsigázott népének.

Bogár László

Forrás: Magyar Hirlap online
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Operatív érdekek is sérültek F
  2009-09-10 21:18:06, csütörtök
 
  Operatív érdekek is sérültek Ficsor Ádám beismerésével
2009. szeptember 10. 16:22:48

Ficsor Ádám beismerő nyilatkozata, amelyben a cigányok elleni támadások elkövetőinek elfogása kapcsán a Nemzetbiztonsági Hivatalnál tapasztalt rendszerszintű hibákat nyilvánosságra hozta, súlyosan sérti a titkosszolgálatok operatív érdekeit - állítja a hírszerzés korábbi szakmai irányítója. Az MSZP szerint a jelentés előbb-utóbb úgyis kiszivárgott volna, a Fidesz álláspontja pedig az, hogy a problémákat mielőbb orvosolni kell.

Ficsor Ádám (középen) rendszerszintű felelősségről beszélt


,,Önmagában már az is elképesztő, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH) a jogászok beleszólhatnak az operatív munkába, mert ez azt jelenti, hogy az elhárítás nem dolgozik megfelelően" - értékelte lapunk kérdésére Ficsor Ádám titokminiszter keddi nyilatkozatát Földi László, az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója. A szakember azt mondta, a miniszter beismerése súlyos hiba volt, amely az ország biztonságát is veszélyezteti.

Szerinte Ficsor Ádámnak a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülése után csak azt lett volna szabad a közvélemény elé tárnia, hogy informálódott, és tájékoztatta a testületet, a részletekről azonban a szervezet titkos tevékenysége folytán hallgatnia kellett volna. ,,Felvetődik a kérdés, hogy a következőkben mi lesz az ország nemzetbiztonsági védelmével, mert a beismerő nyilatkozat operatív érdekeket sért, és ezután minden ellenérdekelt titkosszolgálat jól felfogott érdekévé vált, hogy még intenzívebb tevékenységet folytasson Magyarországon, s minél több személyt szervezzen be a saját céljai mentén" - mondta a hírszerzés korábbi szakmai irányítója.

Földi László szerint a politikumnak nem lett volna szabad ilyen helyzetbe hozni a szolgálatokat, amelyek nem lehetnek a pártpolitika játékszerei, mert azzal az ország biztonságát teszik kockára, és az erre hivatott szervezetek ilyen környezetben nem tudják ellátni az állam nemzetbiztonsági védelmét.

,,A hírszerzés sem képes hatékonyan dolgozni, ha az elhárítás rosszul működik, mert az Információs Hivatalt mint az ország külső támadó eszközét csak olyan biztos hazai alapok védhetik meg, amelyek esetleges hibái ugyanúgy titokban maradnak, mint az elért eredmények" - jelentette ki Földi.

Mint arról beszámoltunk, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter a parlament nemzetbiztonsági bizottságának keddi zárt ülése után tartott sajtótájékoztatóján újságírók előtt úgy fogalmazott: a vizsgálat eredménye szerint megállapítható a Nemzetbiztonsági Hivatal, valamint az azóta lemondott főigazgató, Laborc Sándor ,,rendszerszintű" felelőssége is, mert az elhárítás olyan hibákat követett el, amelyek nélkül a gyanúsítottak neve előbb is felmerülhetett volna. A hivatal jogi főosztályának hibájaként említette, hogy nem hagytak jóvá egy olyan javaslatot, amellyel kiterjeszthették volna az engedélyköteles megfigyelést, és tényként közölte, hogy az elhárítás Hajdú-Bihar megyei kirendeltségének munkatársa nem a kellő alapossággal végezte munkáját. Ficsor jelezte: fegyelmi eljárások indulnak, és a hivatal több vezetőtől is megválik. A miniszter azok után rendelt el belső vizsgálatot a hivatalnál, hogy a cigányok sérelmére elkövetett gyilkosságokkal összefüggésben a világhálón egy olyan irat jelent meg, amely szerint az NBH a bűncselekmények egyik gyanúsítottját évekig megfigyelte, azonban az első, Galgagyörkön elkövetett gyilkosság előtt két hónappal felhagyott a művelettel.

Tóth Károly, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista alelnöke szerint a miniszternek két választási lehetősége volt: vagy kiáll, és megosztja a közvéleménnyel az általa kezdeményezett vizsgálat eredményét, vagy megvárja, amíg annak tartalma így vagy úgy kiszivárog. A politikus arra a kérdésünkre, hogy a beismerő nyilatkozat sértette-e az elhárítás, valamint a hírszerzés operatív érdekeit, és helyesnek tartja-e, hogy a működésükért felelős kormánytag ország-világ előtt beszélt a hivatal rendszerszintű hibáiról, azt mondta: mindez a miniszter döntése volt, és az elhangzottak mindenképp nyilvánosságra kerültek volna.

Demeter Ervin fideszes politikus a felvetésre úgy reagált: az átmeneti hibákat titokban lehet tartani, most azonban arról van szó, hogy a hivatal rosszul működik, és ezt mielőbb orvosolni kell. A képviselő szerint olyan elhárításra van szüksége az országnak, amely képes megelőzni a romák sérelmére elkövetett gyilkosságokhoz hasonló bűncselekményeket is, ami nem lehetetlen elvárás vele szemben. ,,Az ilyen gyengeségeket csak ideig-óráig lehet titkolni, mert a komoly, ellenérdekelt titkosszolgálatok mindezzel úgy is tisztában vannak, ezért a Nemzetbiztonsági Hivatal esetében nem ez a fő kérdés" - jelentette ki a politikus.


Swendt Pál

Forrás: Magyar Hirlap online
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olaszliszka Pesterzsébeten
  2009-09-10 21:14:54, csütörtök
 
  Olaszliszka Pesterzsébeten - megint gyilkoltak a cigányok

Ahogy oly sokszor, megint portálunk tudósított elsőként a pesterzsébeti lincselésről. Akkor még feltételesen hoztuk le a hírt a "Cigánybűnözés" kategóriában (mivel olvasói leveleket, ha nincs mögöttük konkrét bizonyíték, nem veszünk készpénznek); mára beigazolódott, hogy a történet 100%-ig valós.

Persze a napi rendszerességgel érkező, a cigányok által elkövetett gyilkosságokról szóló, megerősített hírek a jövőben sem fogják zavarni például a zsIndex és más balliberális, cigányfajvédő szennylapok szerkesztőségét, hogy a tegnapihoz hasonló cikkben ecseteljék azt, hogy szegínromákok maximum zsebtolvajok, de semmiképp nem követnek el több erőszakos bűncselekményt, mint a nemcigányok...

A Magyar Nemzet mai cikke következik (hivatalosan még nincs fent online; mi szkenneltük be):

Olaszliszka Pesterzsébeten
Az utcán rúgták halálra a feltehetőleg cigány elkövetők a középkorú férfit

Csak egy doboz cigarettáért indult... - mondta lapunknak letörten ifjabb M. László, annak a férfinak a fia, akit a múlt pénteken gyilkoltak meg különös kegyetlenséggel egy pesterzsébeti élelmiszerüzlet előtt. A sértett akkor ért a bolt elé, amikor egy vevőt ütlegelt két férfi, amiért az szólni mert nekik, hogy ne kötözködjenek a bolti eladóval. A támadók azt nehezményezték, hogy az üzletben nem tudtak nekik olyan bort adni, amilyet kerestek. Miután az 53 éves férfi arra kérte a két garázdát, hogy fejezzék be a verekedést, szó nélkül fejbe rúgták, amit húsz (!) alkalommal megismételtek. A férfi eszméletét vesztette, a kiérkező mentők már csak azt tudták megállapítani, hogy az agya bevérzett, és a szerv az alapvető életfunkciókat sem látta el, nem működtette a tüdőt, leállt a keringés. A középkorú férfi szombaton hajnalban hunyt el. A sértett testén az orvosok nem találtak ütésnyomokat, zúzódásokat, kizárólag a fejét érték a rúgások; fia elmondása szerint a apja arcának jobb fele és orra a felismerhetetlenségig összezúzódott.

- Számos szemtanú látta az esetet, mégsem sietett senki édesapám segítségére, aki szavaival végül megmentette az először bántalmazott vásárlót - fájlalta a szemtanúk közömbösségét ifjabb M. László. Hozzátette: a tanúk elmondása alapján bizonyos, hogy az elkövetők - akik jelenleg szökésben vannak - romák voltak, állítása szerint az egyik gyilkos vezetékneve Sztojka. - Magánvádlóként kívánok fellépni az ügyben, hiszen akik hússzor rúgnak valakit fejbe, azok a sértett életének kioltására törekednek - jelentette ki Nemesi Csaba, az elhunyt férfi családjának jogi képviselője.

Elárulta: a brutális kegyetlenséggel meggyilkolt áldozat családfenntartó volt, így elvesztésével a gyász fájdalmán túl óriási gondot jelent majd családtagjainak nemcsak a temetés, de a mindennapi megélhetéshez szükséges rezsiköltség előteremtése is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztályán közölték, hogy az ügyben a BRFK életvédelmi osztálya indított nyomozást halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes(ek) ellen. Megkezdték a tanúk felkutatását és kihallgatását, ,,továbbá az eljárás során minden olyan bizonyítékot beszereznek, amelyek az elkövető felderítését segítik".

Amint az ismert, 2006. október 15-én Szögi Lajos átutazóban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán, gépkocsijával szabályosan haladva elsodort egy roma kislányt, mire a helyszínre érkező feldühödött hozzátartozók a tanárt gyermekei szeme láttára agyonverték. Később kiderült, hogy a gyermek csak horzsolásokat szenvedett, Szögi Lajos pedig belehalt az ütésekbe. A társadalomban egyre nagyobb feszültséget gerjesztenek az országszerte előforduló hasonló esetek, amelyek többsége nem végződik ilyen tragédiával. Az olaszliszkai lincselés utánihoz fogható felháborodást keltett idén februárban a kézilabdázó Marian Cozma meggyilkolása, amely ügyben több cigány gyanúsítottat vettek őrizetbe.


(MN)


http://kuruc.info/r/35/46463/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiszivárgott Libajnai és Fico
  2009-09-10 21:11:13, csütörtök
 
  2009-09-10. 17:37

Kiszivárgott Libajnai és Fico párbeszéde -:))))))))))))))

- Gordon, így négyszemközt kimondom, nem akarok magyar beszédet hallani Szlovákiában. Nincs rá szükségünk, most már, hogy beszavaztatok minket az EU-ba és a NATO-ba, a kormányomnak sincs szüksége díszmagyarokra. Laci bá se sunnyogjon át szobrot avatni, mondd meg neki. Mondjuk nem is mert átjönni, tudja, hol a helye. Maximum ha szlovákul beszél. Szlovákiában szlovákul! Ezután sem engedjük be, én viszont átjöttem hozzátok.
- Hát őő, Tisztelt Fico miniszterelnök úr, mi érdekeltek vagyunk a párbeszéd...
- Ne haragudj, hogy félbeszakítalak, de kevés az időm: milyen ellenlépéseket terveztek, ha mi továbbra is tiltjuk a magyar dumát?
- Nos, a két ország közti feszültség enyhítése és az európai integráció nézetem szerint...
- Mi van??? Nem hallasz jól, apafej? Az kérdeztem, hogy visszafordítotok-e egyetlen szlovák kamiont is, ha mi 5 ezer euróra büntetjük azt, aki magyarul mer pofázni Szlovákiában?
- A magyar kormány álláspontja az, Kedves Robert, hogy célszerű lenne közösen fellépni a Magyar Gárda, az antiszemitizmus és a cigánygyűlölet ellen, mivel a szlovák érzékenység....
- Természetesen. Akkor a nyelvtörvény marad. Szervusz, öregem, várnak a törzskocsmámban, Jánnal is dobunk egy pár felest. Aztán meg ne halljam, hogy bárki Budimpestán a követségünk előtt tüntetni mer, máskülönben az EU-hoz fordulunk a tomboló szlovákellenesség miatt! Ugye világosan fejeztem ki magam?
- Tisztelt Kolléga, nos, őő, úgy gondolom, hogy európai szellemben folytatott jószomszédi megbeszéléseink komoly eredménnyel zárultak, megígérem, hogy rövid időn belül nemzetközi konferenciát hívok össze Budapestre a szlovákgyűlölet elleni fellépés sikere érdekében...
- Ne lihegd túl, libás gyerek, viszont legközelebb szíveskedsz megtanulni egy pár szót szlovákul, ha meg akarsz látogatni Bratyiszlavában, vagy csengetheted a büntetést.


(Kuruc.info)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Saját hazánkban alázta meg a m
  2009-09-10 21:08:11, csütörtök
 
  2009-09-10. 19:41

http://kuruc.info/r/26/46515/

Saját hazánkban alázta meg a magyarságot Fico

Fico és barátnőjeIstenem! Ha valaki megírja majd Magyarország ezredfordulós történetét, minden bizonnyal ömleni fognak a könnyei a papírosra. Kérdés csak az, hogy a röhögés vagy a sírás miatt. Ahogy ma állunk, valószínűleg az előbbi miatt, és az sem kizárt, hogy szlovák nyelven kell majd megírnia.
Kezdjük az elején: Balassagyarmat kinyilvánította, hogy Fico nem kívánatos személy városukban. Ő ezt magasról leszarta, elvégre ki ez a mádársková polgármester? Mit gondol, megszabhatja ő minden szlávok legnagyobb szlovákjának, hogy hol és mikor közlekedjen? Hát, nem! És tényleg nem. Átjött Balassagyarmatnál - megmutatva nekünk is, magyaroknak, hogy puhapöcs Sólyomnak is lett volna más megoldása -, negyedórát várakoztatta a libatolvaj kormányfőt, akivel csak antimagyarizmusukban hasonlítanak, de abban mint két tojás, és a környéken tüntető pár száz magyarnak megmutatta, hogy vannak droidabbak is mint a magyarországi homárőrök, a szloták kommandósok. Akik vígan száguldoztak géppuskával felszerelt autójukon - nyitott ajtók mellett - Szécsény történelmi utcáin. Fico Magyarországon járt. Még... Jövőre lehet, hogy Szlovákiába jön majd.. Ha ennek a szocionista bandának a politikusi képességein múlik, akkor biztosan.
A találkozó azt hozta, amit vártunk: semmit. Libajnai még úgy nyilatkozott, hogy minden közeledés alapfeltétele, hogy Ficoék eltöröljék a nyelvdekrétumot. Ők ezt persze nem tették, nem is fogják megtenni, ennek ellenére Tollas Gordon közelítette az álláspontokat, 11 pontban meg is egyeztek, lesz majd mindenféle vegyes bizottság, amelyek aztán hol itt, hol ott üléseznek, egészen addig, míg már csak ott lesznek ülések. Vagyis itt, de akkor az már ott lesz... Egyelőre viszont ami marad az a nyelvdekrétum, vagyis, ha magyarul küldöd el a kéregető cigányt az anyjába, akkor ötezer euród bánhatja.
Történik mindez az Európai Unióban, ahol elvileg mindenki testvér és szereti egymást, az uniós szervek mély hallgatása mellett. Gordonkának már csak egy menekülő útvonala maradt, amit Fico hidegvérrel hagyott meg neki - hadd fussál bele egy újabb pofonba, gondolhatta - azt, hogy az EBESZ-hez forduljon a két fél. Tudja azt jól, hogy az a füle botját sem fogja mozdítani, mint ahogy egyetlen európai szerv sem foglalkozik a magyarokkal. Kivétel persze, ha a zsidó alapítvány kéri. A hírek szerint az EP-ben meg fogják tárgyalni a magyarok körében megjelent szörnyű, fasiszta vírus problémáját. Aztán folytatják tovább a munkát, az Unió építését Benes- és nyelvdekrétummal együtt.
A tót-magyar konfliktus origóját egy Fradi-szurkoló foglalta össze a legjobban, igaz, kissé plasztikus megfogalmazásban, de a lényeget tekintve tökéletesen. A Fradidrukker fórumán (mindennap átböngészem) olvastam. Kozel írja a következőket:
,,Erről a magyar-szlovák viszonyról egy nagyon egyszerű, de durva példa jut eszembe. Van a szlovák fél, aki előkapja a farkát és a magyar elé teszi... És azzal a szöveggel indít: sz..pjál le, mert ha nem, akkor megsértődök, és különben is csak egyszer kell, és meglásd, ettől jobb lesz a viszony és a sérelmeinket feledjük. Ha nem teszed, mit fog gondolni rólad Európa, hogy milyen kis arrogáns pöcs vagy! A magyar félnek ebbe csak egyszer kellett belemennie - hogy ez mikor volt azt, már a fene se tudja -, de azóta a szlovákok jogosan kezelik a magyar felet kurvaként. Gordon és csapata, most is pont ezt csinálja."
Sommás megállapítás: lehet vele vitatkozni, lehet a szavain így vagy úgy lovagolni, akár sápítozni a vulgáris megfogalmazáson, de a lényegét tekintve igaz. Sajnos ez van. Gordonkának összefirkálták a határidőnaplóját, és nem volt aki szóljon neki: a melegfesztivál szombaton volt Budapesten, ez itt most Szécsény és csütörtök van. Libajnai pedig a ratyiparádé homárjait is megszégyenítő módon térdelt le Ficónak...
Talán akkor kellett volna átküldjük az első rakétát, amikor laposra verték magyarságuk miatt a Fradi-drukkereket, még '92-ben. Lehet, hogy akkor térdelt le először kormányunk és tátotta nagyra a száját? Igaz, előtte már volt Bős-Nagymaros, azt megelőzően meg ki tudja mi... Lényeg, hogy egyszer valamelyik cionista politikusunk letérdelt a lábuk közé, és azóta az összes magyarországi állami vezető, az ún. közjogi méltóságok melléje térdeltek.
Azóta ők ennek megfelelően kezelnek minket, és itt jön be a képbe az, hogy a Jobbik parlamenti jelenléte már csak ezért is létszükséglet. Legyen végre egy olyan - polgárok által megválasztott - politikusunk a Parlamentben, aki képes ilyenkor karakán, konfliktusokat is felvállaló kiállásra. Azért, hogy a tótok ne keverjék össze a magyarságot azzal a néhány tucatnyi hímringyóval, akik ma a budapesti parlamentben tömik a zsebüket. Ellenkező esetben azt is megérjük, hogy az Unió békéltető szándékának a segítségével a szlovákok bekebelezik egész Magyarországot. Lehet, hogy ezzel még jól is járnánk, megszabadulnánk a magyarul beszélő cionista hordától és lenne egy sokkal nagyobb országunk, kb. 14 millió lakossal, amiből kb. 11 millió magyar ajkú. A tótoknak meg adunk majd valami autonómia-félét ott fent északon, egy olyan megyényi területen.
Magyarországon a mélyreható, radikális változtatások elindítása létkérdés. Lehet itt viccelődni, ironikusan önkritikát gyakorolni, elkülöníteni a nemzetet az államtól, tüntetni, az EU által nyújtott segítségről álmodozni stb. A hatalom részleges megszerzéséről és annak helyes alkalmazásáról nem mondhatunk le és nem is halaszthatjuk tovább. Különben a fenti keserű viccek valósággá válhatnak. Legyen már vége egyszer ennek a rémálomnak! Ébresztő!


Florian Geyer - Kuruc.info


Kapcsolódó anyagok:


- Indulásból lealázott minket Fico, százak tüntetnek Szécsényben - percről percre

http://kuruc.info/r/26/46488/


2009-09-10. 16:15 Nyomtatóbarát változat
Megosztom!
Indulásból lealázott minket Fico, százak tüntetnek Szécsényben - percről percre

Két magyarellenes politikus ül össze ma Szécsényben, hogy megvitassák: miként lehet még több kárt okozni e sokat szenvedett nemzetnek. A helyszínen gyülekeznek a hazafiak is. Percről percre.
16.10: A tiltakozások ellenére Balassagyarmatnál lépte át a határt a szlovák miniszterelnök, annak ellenére, hogy a város vezetése korábban nemkívánatos személynek minősítette Robert Ficót. A szlovák kormányfő rég nem látott biztonsági intézkedések mellett utazott. A politikust két konvoj kísérte, Fico 8-10 autóból álló kíséretét egy gépfegyveresekkel teli kisbusz vezette fel nyitott ajtókkal - jelenti a hírTV helyszíni tudósítója. Magyarán: a szloták kormányfő kezdésből lealázta az antimagyarságban eddig verhetetlennek hitt kollégáját és a gépfegyveres kíséretével Magyarországnak is megmuttata erőfölényét.
15.30: Hiába zsúfolódtak fel a járdára a Turul-szobortól átvonuló vármegyések és jobbikosok, a rendőrség elkezdte igazoltatni őket. Érdekes módon csak annak az adatait kérik el, akin vármegyés póló van. Közben a rendőrség felszólította a Turul-szobortól átvonuló tüntetőket, hogy hagyják el a járdát, és oszoljanak, különben kényszerítő eszközöket fognak bevetni. Hiába mondták ki a szervezők a Turul-szobornál, hogy a rendezvényük véget ért, a rendőrség most annak a rendezvénynek a szervezőit akarja felelősségre vonni a városháza előtti járdán ácsorgásért. A városháza előtti teret egyébként ellepték az emberek, mert a parkolóban körbekordonozott több száz tiltakozó is megunta a ketrecet és a téren sétálnak. A forgalom zavartalanul zajlik, rendőrök terelik fel az embereket a járdára.
15.00: Balassagyarmatnál lépett Magyarország területére a szlovák miniszterelnök csütörtök kora délután. A balassagyarmati Ipoly-híd közelében fokozott rendőri készültség mellett mintegy száz érdeklődő, valamint a magyar és a szlovák média tucatnyi képviselője várta Robert Ficót. A helyszínen rendbontás nem történt.
Szerdán Balassagyarmat fideszes vezetése nyílt levélben tudatta, hogy a szlovák miniszterelnököt nem kívánatos személynek tekintik a városban, ezért szeretnék, ha más határátkelőn lépne be az országba. A magyarellenes tót politikus ezt magasról lesajnálta, köszönhetően a magyarok egyenruháját viselő több száz szlotákőrnek, nem történt rendbontás. Balassagyarmat példáját egyébként Salgótarján is követte, a település polgármesterének Ficohoz intézett nyílt levelét alább olvashatják. Az ,,én sem kérek Öntől lehetetlent - például, hogy mondjon egy szlovák királyt" levél ezen sora vélhetően szállóige lesz.(MNO nyomán)
Néhány gondolat, amit Bajnai Gordontól sohasem fog hallani...
Fico Úr!
Szeretném felhívni a figyelmét néhány dologra, mert úgy látom, történelemismeret tekintetében súlyos hiányosságai vannak. Ez persze érthető, nem csoda, hogy az önök - nem túl terjedelmes - nemzeti történelemkönyvéből kimaradt néhány vitathatatlan tény. Ám nekünk, magyaroknak - Magyarország ezer éves történelme okán és jogán - nem lehet szelektív a memóriánk.
Ön - egy mindössze 16 éves államisággal bíró ország vezetőjeként - valószínűleg elképzelni sem tudja, micsoda felelősséget ruház ránk az a tény, hogy a mi őseink 1000 éve alapítottak hazát itt, a Kárpát-medencében. S ezt az ezer esztendőt tisztán, felelősséggel kell megőrizzük emlékezetünkben, legyen szó annak legdicsőségesebb, vagy kevésbé diadalmas fejezeteiről. Erre tanítanak bennünket nagy királyaink is. Emlékeztetem Önt, hogy már Szent István királyunk is arra intette korának gondolkodóit, hogy be kell fogadni az idegeneket, mert az ő kulturális, nyelvi sokszínűségük gazdagítja magát a befogadó nemzetet is. Így fogadtunk be mi magyarok magunk közé számtalan népet, s így forrt egybe a sorsunk évszázadokra.
Tudja, ezért van az, hogy én magam nem tekintem - a mai értelemben vett - kisebbségnek a trianoni határokon kívül rekedt szlovákiai magyarságot, mert annak minden egyes tagja ezer éves államiságunk szimbóluma. Még akkor is így van ez, ha a nagyhatalmak igazságtalan osztozkodása révén létrejött, a tőlünk elvett területekkel megnövelt, új országok számára kínos ez a szembenézés. Pedig végre itt volna az ideje. Ne féljen, nem határrevíziót akarunk, s nem kérjük vissza Önöktől saját, igen nagy becsben tartott nemzeti szimbólumainkat, a hármas halmot és a kettős keresztet sem, csupán azt szeretnénk elérni, ne Önökben keltsen sérelmet mindaz, amit velünk szemben elkövettek! Inkább legyenek büszkék közös történelmünkre és ne - kisebbségi komplexusból táplálkozó - gyűlöletet érezzenek Magyarország és a szlovákiai magyarság iránt. Higgye el, nekünk is fáj, hogy éppen két éve Önök újra megszavazták a súlyosan magyarellenes Benes-dekrétumok sérthetetlenségét, ami több mint szégyen, mégsem jutna eszünkbe ezért a Magyarországon élő szlovák kisebbségen bosszút állni! Mert Szent István óta a békés együttélésre törekszünk.
Persze a békesség keresése nem lehet egyenértékű a balgasággal. Én sem kérek Öntől lehetetlent - például hogy mondjon egy szlovák királyt -, ezért kérem, Ön se várja el tőlem, és ne várja el a magyar nemzettől, hogy szó nélkül hagyjuk azt a súlyosan kirekesztő, magyarellenes nyelvtörvényt, ami az Ön és kormánya nevéhez fűződik. Nem is beszélve Sólyom László köztársasági elnök kitiltásáról. Tudja, nem elég ám az Unióhoz tartozni, európai módon kell gondolkodni és viselkedni!
Salgótarjánban és Nógrád megyében a nemzetiségek évszázadokon keresztül mindig azt keresték, mi az, ami összeköt bennünket, és sohasem azt, ami szétválaszt. Számtalan példát tudnék hozni Önnek arról, hogyan élünk itt, Salgótarjánban szlovákok és magyarok a legnagyobb békében. Iskoláinkban ugyanolyan jogai vannak a Szlovákiából érkező tanulóknak, mint magyarországi gyermekeinknek; vegyes házasságok köttettek régen és köttetnek ma is, gazdasági szimbiózisban élünk, egymáshoz járunk vásárolni, közös kulturális programokat szervezünk, s elmondhatom: Fülek városával kiemelkedően jó viszonyt ápolunk. Velük együtt, a történelmi Nógrád megye településeinek társulásával készítettük elő a Novohrad-Nógrád Geopark projektet, amelynek sikere esetén első közép-európai pályázóként csatlakozhatnánk az Unesco globális geopark-hálózatához.
De említhetem a Somoskői vár történetét is, ahová mi magyarok az uniós csatlakozásig csak útlevéllel kirándulhattunk. Mégis békésen, elfogadóan tudtunk osztozni rajta szlovák partnerünkkel. Nem lázadtunk, nem pöröltünk, és nem nyilvánítottunk egyetlen szlovák politikust sem nem kívánatos személynek Magyarországon.
Fico úr!
Végezetül nyomatékosan arra kérem, ne akarja megismételni a huszadik századi történelem legszégyenteljesebb fejezeteit, amikor a nagypolitika - saját, kisszerű érdekeitől vezérelve - belerondítva a mindennapi életbe, tönkre akarta tenni az emberek közötti békességet, s embert ember ellen fordított! Hagyja, hogy továbbra is egyetértésben élhessünk egymás mellett!
Mostanság, amikor a világ minden igazságtalanságról csak politikailag korrekt módon becsomagolva lehet beszélni, ezek az őszinte sorok sokaknak nem tetszenek majd. Az Önhöz hasonlóak ilyenkor szélsőségesezni, nacionalistázni szoktak minket, magyarokat, s valószínűleg a híres szlovák érzékenységről is papolni fognak. (Persze a magyarok érzékenységével jó ideje nem foglalkozik senki.)
De hiába minden elterelő hadművelet, a tény akkor is tény marad: a szlovákiai magyarok otthon vannak a Felvidéken, és nem használhatja fel őket egyetlen politikai kalandor sem azért, hogy szavazatokat szerezzen, és közben saját kétes ügyleteiről is elterelje a figyelmet!
Székyné dr. Sztrémi Melinda
Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere

14:05 A Munkáspárt a városháza előtt tüntet, Thürmer Gyulával az élen. A belvárosban, a Coop előtti parkolóban is szép számmal gyűltek össze nemtetszésüket kifejezni. A 3-400 fős tömeget kordonok és droidsorfal veszi körbe.
13:55 A tüntetők információi szerint Fico a balassagyarmati határátkelőnél jár. Szécsényben már több mint száz fő várja megérkezését... Kint van Zagyva Gyula, a HVIM elnöke is. Több gárdistát is látni a tiltakozók közt. A HírTV közvetítőkocsija a helyszínen tartózkodik. A rendőri készültség nagy, bár egyelőre még a kis utcákban, a háttérben bújnak meg. A tömegben és a környéken civil ruhás rendőrök sunnyognak, de a hazafiak már szagról megismerik őket. Helikopter köröz a helyszín fölött, de készültségben van az izraeli vízágyú is, amely magánterületen, egy cég telephelyén parkol. A szlotákőrség megrendelt két hókotrót is a városgazdálkodástól, feltehetően nagyobb havazásról tájékoztatta őket az NNI, az NBH vagy maga Draskovics Tibor. A tüntetők közt jó a hangulat, több transzparenst is látni. Az empátia jegyében készült több tót nyelvű felirat is, hogy a hívatlan vendégek is megértsék. A hangulatot zenével fokozzák, pl. a Radical Hungary ismert számával, a senkiházi szlovákokról... Több hazafi ,,öregebb vagyok mint Szlovákia" feliratú pólót visel.
13:05 A Nagylóc felőli bekötő úton is tüntetők gyülekeznek. Szécsényben, az eredeti helyszínen, már több mint 100-an összegyűltek. Az előbbi kamerázós rendőrt, és csapatát visszavonták.
12:40 Körülbelül félszáz tüntető van jelenleg a helyszínen. A rendőrök folyamatosan kamerázzák a hazafiakat, mire a Szent Korona Rádió tudósítói le akarták őket fotózni, emiatt a homárőr csapkodni kezdett a fényképezőgép felé, majd segítséget hívott az igazoltatáshoz.
11:55 A helyiek barátságosak és a rendőrökre, na meg a cigányokra panaszkodnak. A belvárosi, ferde harangtoronyba nem engedték fel a Szent Korona Rádió tudósítóját mondván, hogy az már foglalt. Valószínűleg megfigyelők, esetlegesen mesterlövészek helyezkednek el benne. Jobbikosok, gárdisták is képviseltetik magukat, ám a tüntetők létszámát megbecsülni nehéz, mert sokan várost látogatni indultak.
10:10 A rendőrség a teljes arzenálját felvonultatta, bemutatót tartanak a körülbelül 25-30 hazafinak. Szécsény felett folyamatosan rendőrségi helikopter köröz. A tüntetők közelében vízágyú, gránátvetős nyitott dzsip, és természetesen rabomobil, több tucat járőr autóval és több száz rohamrendőrrel megerősítve.
08:00 A helyszínre megérkeztek a szervezők, mintegy tucatnyian. A rendőri erők is velük párhuzamosan futnak be.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Nógrád-Gömör tagszervezetének közleménye:
A HVIM Nógrád-Gömör tudomásul vette a rendőrség döntését. Nem vagyunk hajlandóak Skála áruházak, Tesco parkolók és nyilvános WC-k szomszédságában demonstrálni. Természetesen ahogy azt korábban ígértük, szeptember 10-én ott leszünk Szécsényben. Az új helyszín az 1935-ben a szécsényi országgyűlés emlékére állított Turul-szobor előtti tér, melyre 9:00-17:00-ig - a rendőrség által tudomásul vett - területfoglalási kérelem lett benyújtva. Az eredeti elképzeléseinket felülírva, szeptember 10-én nem fog senki beszédet mondani, de a tiltakozásunkhoz csatlakozott szervezetekkel (MÖM, Magyarok Világszövetsége, Trianon Társaság) csattanós és hangos választ készülünk adni a demokráciájukról prédikáló országrablóknak.
A HVIM felhívásához csatlakozva, a Jobbik is a szécsényi Turul-szobor előtti téren demonstrál szeptember 10-én. A rendezvényen a Magyarok Világszövetsége Nógrádi Szervezetének nevében Illés Rudolf fog felszólalni, majd 14:00-tól Murányi Levente, a Jobbik alelnöke kíván beszédet mondani. Nógrád megyében forgalomkorlátozásokra és útlezárásokra lehet számítani. Reggel 6 órától este 6 óráig a rendőrség által meghatározott nyilvános helyeken vagy közterületeken igazoltathatják az ott tartózkodókat. A közbiztonságra veszélyt jelentő anyagokat, eszközöket lefoglalják. A tiltakozás főszervezőjeként, a HVIM tagjai már reggel 9:00-tól a helyszínen tartózkodva figyelnek a rendre, ezzel is kizárva minden esetleges provokációt a hatalom részéről.

(Szent Korona Rádió nyomán)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2009.08 2009. Szeptember 2009.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 315 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 761
  • e Hét: 3863
  • e Hónap: 14974
  • e Év: 168470
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.