Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Egy „másságát” ne
  2009-09-13 20:07:57, vasárnap
 
 

Egy ,,másságát" nem titkoló Olvasónk levele Budapest rendőrfőkapitányának


Dr. Tóth Gábor Budapest Rendőrfőkapitány úr részére

Tisztelt Rendőrfőkapitány Úr!


A közelmúltban Budapesten megrendezésre került a meleg felvonulás - rossz nyelvek szerint a buzi menet.
Az eseményeket a médiákon keresztül figyeltem.
A rendőrség ismételten megfelelt a politikum elvárásainak.
Gratulálok!
Tisztában vagyok, hogy a melegeknek jogukban áll önmagukat, a másságot megmutatni, még akkor is ha ez abnormális, beteges, aberrált és a természet törvényeivel totálisan ellentétes.
Mivel én jogkövető állampolgár vagyok, akinek fát is vághatnak a hátán, ezért nem mentem ellentüntetni, tojást dobálni, anyázni és lázongani.
Eközben itthon mit éreztem? Erre nem kívánok kitérni.
Rendszeres nézője vagyok a TV2-nek és az RTL klubnak.
A fél életemet a képernyőre szegezett tekintettel élem, mert nincs más szórakozás az életemben.
Az említett médiákban nyilatkozó, felszólaló rendőri vezetők és a politikum azt hangoztatja, hogy demokráciában és jogállamban élünk.
Ezt annyiszor halottam, hogy kezdem elhinni.
Ön most ezt megerősítheti azzal, hogy egy időpontot biztosít jelen bejelentésemre.

Heteroszekszuális vagyok.
Egy darab feleség és három darab gyermek boldog tulajdonosa, ahol a gyermekek kiegyensúlyozott CSALÁDBAN nőnek fel.
Ami ennél is meghökkentőbb, a gyermekek azonos anyától és apától fogantak.
Ez annyira visszatetsző és kirívó eset, hogy biztosan sok honfitársamban felháborodást kelt, ezért a melegfelvonuláshoz hasonló rendőri jelenlétet, technikai erősítést (gondolok a vízágyúra, paprika sprayre, gumilövedékre, kardlapokra, könnygázra stb.) kérek biztosítani.
Kérésemet azért teszem, mert állítólag jogállamban és demokráciában élünk, ahol a rendőrség szolgál és véd!
Erre a védelemre feltétlenül szükség lesz az általam szervezett vonuláson.
Nem kérek többet, "csak" annyit amennyit a melegeknek biztosítottak az adófizetők forintjaiból.
Állítólag jogegyenlőség van és csonka hazánkban -megint csak állítólag- nincs kettős mérce!
Ezért kérek egy időpontot megjelölni ugyanarra az útvonalra ahol a melegfelvonulás volt.
A rendőri vezetés szaktudásában bízva olyan időpontot határozzon meg, amely Ön, Önök szerint a lehető legbiztonságosabb az extrémnek mondható családi vonulásomra.
A résztvevők létszámát nem tudom megjósolni, mert kevés hozzám hasonló (őrülttel?) emberrel találkozom.
Amint a médiákban megjelenik a felhívásom bizonyosan az ellentábor is mozgósítja az embereit, akik -ismerve az ország állapotát- jóval többen lesznek.
Valószínűsíthetem, hogy -ellentétben velem- ők nem otthon, a négy fal között hőzöngenek.
Ezért kérek, kérünk nagyfokú rendőri biztosítást az extrém családi vonulásunkhoz.



Köszönettel és tisztelettel, várva az időpont megjelölést: Koós Norbert

E-mailben történt bejelentésemet kérem visszaigazolni!


u.i. Ha Ön szerint biztonságos a szombati nap, úgy ezt részesítse előnyben, mert hétköznap dolgozom.
Bizonyára az eseményre az ország több megyéjéből rendőri egységeket vezényelnek.
Szűkös anyagi lehetőségeim miatt méltányosságból arra kérem, hogy a Budapesti felutazásunkat és a hazautazásunkat (Pécsre) a Baranyai megyeszékhelyről történő rendőri erősítéssel eggyűtt tehessük a csapatszállító buszban.
Ez remek alkalom lenne 5 éves fiamnak, mert már most tudja, hogy a rendőri hivatást választja.

http://www.l88.hu/teljescik.php?tid=229
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simon Peresz „békegalam
  2009-09-13 20:03:30, vasárnap
 
  2009-09-13. 19:30 http://kuruc.info/r/4/46660/


Simon Peresz ,,békegalamb" portréjához - Ami a Kossuth Rádióból kimaradt


Simon Peresz békeharcosSimon Peresz izraeli államelnök szombaton este egy tel-avivi rendezvényen összeesett, és a mentők kórházba szállították. Másnap a Kossuth Rádió híradásaiban elhangzott a következő megtévesztő, valamint elhallgatásos hazugság: ,,A Nobel-békedíjjal kitüntetett Simon Peresz a zsidó állam alapítóinak egyike."
A szakmai kiválóságáról ismert Shiri Zsuzsa, a Kossuth Rádió jeruzsálemi tudósítója a Déli krónikában az ájulásából szinte azonnal fölocsúdó Peresz háziorvosát (!) idézve az államelnök békegalamb mivoltának alátámasztására a fentiekhez hozzátette: ,,Igen nehéz lefékezni, több pihenésre bírni Izrael veterán elnökét, mivel küldetéstudata motiválja, a béke érdekében kifejtett munkáját rendkívül fontosnak látja a zsidó állam számára."
A Rádió reggeli híradásaiból vett idézet több szempontból is félrevezető, míg a jeruzsálemi tudósító közlése Peresz valós tetteinek tudatában jobb esetben megmosolyogtató. Először is, Izrael Állam alapítóinak elsősorban azt a 37 politikust tekintik, akik 1948. május 14-én a tel-avivi régi Művészeti Múzeumban aláírták a Függetlenségi Nyilatkozatot (Megillát Há-''Ácmáut - מגילת העצמאות), így például Dávid Ben Gurion, Jichák Ben C''ví, Méír Vilner, Mose Sárét és Goldá Méír.
Simon Peresz ebben az időszakban mindössze 24 esztendős volt, s 1947-48-ban még nem rendelkezett olyan politikai múlttal és tekintéllyel, hogy az államalapító atyák közé lehetne sorolni. A Rádió fontosnak tartotta kiemelni Peresz Nobel-békedíjas mivoltát, s ezzel a hallgatóban azt a tévhitet keltette, mintha az izraeli államelnök a béke apostola lenne.
Simon Peresz 1947-ben, 24 évesen kezdte el tevékenységét a Há-Hágáná (A Védelem - ההגנה) nevű zsidó földalatti hadsereg parancsnokságán. A Hágáná 1920-1948 között működött a brit mandátum korszakában, s 1947-1948-ban tevékeny részt vállalt a palesztinai arab lakosság szülőföldjéről történő evakuálásából és elűzéséből. Peresz ezen tevékenysége miatt még nem nevezhető ,,államalapítónak."
Peresz az államalapítás idején a Hágáná parancsnokságán működött, s hogy itteni tevékenységével mennyire szolgált rá a későbbi Nobel-békedíjra, azt nem tudjuk, de elképzeléseink vannak.
Peresz első, s valóban a közel-keleti békét előmozdító komolyabb tette az izraeli atomfegyver megszerzése volt. Dávid Ben Gurion miniszterelnök mellett Peresz volt az, aki leginkább szorgalmazta Izrael háborús atomprogramjának végrehajtását. Ben Gurion beavatta Pereszt a franciákkal kötött titkos egyezmény részleteibe, amelynek értelmében 1957-ben francia mérnökök a Negev sivatagi Dimoná várostól délkeletre fölépítették az egyértelműen atomfegyverek előállítását célzó Nukleáris Kutató Központot. A franciák atomreaktort és plutóniumelválasztó üzemet építettek Izrael számára. Ebben az időben Peresz az izraeli védelmi minisztérium főigazgatójaként az atomprogram megvalósításának végrehajtója volt.

A dimonái atomreaktor
A dimonái nukleáris központ létrehozásának munkálatait Ernst Dávid Bergman, az Izraeli Atomenergia Bizottság vezetője irányította ugyan, de az igazi megvalósító, az építés főfelügyelője és a kiadások zsidó adományok útján történt előteremtője Simon Peresz, a védelmi minisztérium főigazgatója volt. Nyilvános beszédeiben, sajtónyilatkozataiban Peresz az izraeli atomfegyverkezés szükségességét virágnyelven ,,minőségi előnynek" (jitáron éhuti - יתרון איכותי) szokta nevezni.
Peresz később már védelmi miniszterhelyettesként is élénk tevékenységet folytatott az izraeli hadászati atomfegyverkezés megvalósításáért. A történet pikantériája az, hogy az izraeli atomarzenált elindító Peresz mostanában Iránt fenyegeti katonai támadással, amiért Teherán is szeretné megvalósítani a maga atomprogramját.

Peresz áldozatai Kánában
,,A harag szőlője" (''Invéj zá''ám - ענבי זעם) fedőnevű 1996-os hadjárat elnevezésében az izraelieket tulajdonképpen a jobb sorsra és utóéletre érdemes John Steinbeck The Grapes of Wrath (Benedek Marcell magyarra fordításában: Érik a gyümölcs) című regénye ihlette. Az izraeli hadsereg 1996. április 11-27. között támadást indított Dél-Libanon ellen. Április 18-án a zsidók ágyúzták Káná falut, s eközben telitalálat érte az ENSZ békefenntartó alakulatnál védelmet kereső polgári menekültek táborát.
A barbár támadás következtében 102 polgári személy és négy ENSZ-katona életét vesztette, s közel 150 libanoni civil pedig megsebesült. Ezen a napon az izraeli hadsereg a dél-libanoni Nábátijjá város polgári lakosságát is támadta, amelynek következtében 11 személy, köztük egy édesanya a hét gyermekével vált áldozatává a cionista gyilkolászásnak. A harag szőlője fedőnevű katonai támadás idején Simon Peresz volt Izrael miniszterelnöke és ,,védelmi" minisztere. A Nobel-békedíjas Peresz a libanoni polgári lakosság körében elkövetett tömeggyilkosság után kijelentette: ,,Nagyon sajnáljuk, de bocsánatot nem kérünk."

A Gázai övezet 2009 januárjában
Simon Peresz államelnökként részese volt az izraeli hadsereg 2008 végén, 2009 elején véghezvitt népirtásának a Gázai övezetben. S a kollektív büntetés módszerével, a Gázai övezetbe irányuló élelmiszer, gyógyszer és tüzelőanyag föltartóztatásával, a másfél milliós országrész folyamatos blokád alatt tartásával Izrael durván megsérti a nemzetközi jogot, s ezért a helyzetért a zsidó állam elnöke nem kis mértékben felelős.
Simon Peresz minket, magyarokat 2007 őszén azzal tisztelt meg, hogy egy tel-avivi gazdasági fórumon kijelentette: Izrael - több más ország mellett - Magyarországot is fölvásárolja. Sajnos az azóta eltelt két esztendő bebizonyította, hogy a háborús bűnös Peresz ezúttal nem hazudik: Izrael és a nemzetközi zsidóság a hazai kiszolgálóik jóvoltából valóban fölvásárolja Magyarországot.


Hering József

(Kuruc.info)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zuhanórepülés
  2009-09-13 19:56:21, vasárnap
 
  Zuhanórepülés

2009.09.13.-15:29:11

A gazdasági válság miatt több mint a felére csökkent, a vidéki repterek forgalma. A fenntartók a kormánytól várnának segítséget a fejlesztésekhez.

A Vidéki Repülőterek Szövetségének elnöke szerint a hazai létesítmények versenyhátrányban vannak a környező országok regionális légikikötőivel szemben.

Két évvel ezelőtt még egy Boeing ereszkedett le a péri kifutópályára. Akkor a fenntartó még azt remélte: a Győr melletti repülőtér fejlesztése fellendítheti a légikikötő forgalmát. A válság azonban áthúzta a terveket.

A jelenlegi pálya nem alkalmas a gazdaságosan működtethető, 150-180 személyes repülők fogadására. Úgynevezett céges gépek naponta 2-3 alkalommal szállnak le, de a járatok száma az elmúlt hónapokban egyharmadára esett vissza. A Vidéki Repülőterek Szövetségének vezetője szerint a létesítmények fenntartása így sem jelenthetne problémát.

,,Ha az összes magyarországi, veszteségesen működő vidéki repülőtér üzemeltetési költségeire gondolok, akkor az valószínűleg kevesebb, mint egymilliárd forint, ami megfelel az államvasutak 1-2 napi veszteségének. Ennyi pénzből már zökkenőmentesen működne az összes vidéki repülőtér" - nyilatkozta Vadász László, a Vidéki Repülőterek Szövetségének elnöke.

Komoly vevő nincs

A fenntartó önkormányzat másodszor hirdette meg a repülőteret. Azért akarják eladni, hogy az új tulajdonos továbbfejleszthesse a légikikötőt. Komoly vevő azonban a második fordulóban sem jelentkezett a kiírt pályázatra.

,,Az önkormányzat szándékában áll - a többi résztulajdonos önkormányzattal, - hogy kormányzati támogatáshoz folyamodjon. Eddig ezt nem tettük meg, viszont úgy gondolom, hogy a jövőben talán ez is elősegíthetné a repülőtér értékesítését" - közölte Domanyik Eszter, a győri polgármesteri hivatal szóvivője.

Péren a legfontosabb egy utasterminál felépítése és a kifutópálya szélesítése lenne, de erre most nincs pénz. A reptér sorsáról a közeljövőben döntenek a fenntartó önkormányzatok.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
202 vádlottja van a taktaközi
  2009-09-13 19:54:07, vasárnap
 
  202 vádlottja van a taktaközi szocpolcsalásoknak

2009.09.13.-12:30:15

Vesztegetés, csalás, közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés - 202 vádlottja van a taktaközi szocpolcsalásoknak. Köztük vannak a szerencsi építésügyi hatóság egyes munkatársai, valamint több banki ügyintéző és ügyvéd is.

A miskolci nyomozó ügyészség szerint a 2005 és 2007 közötti visszaélésekkel összesen 464 millió forinttal károsították meg az államot. A csalás kitervelői olyan családokat kerestek meg, akik jogosultak voltak a szocpol felvételére. A nevükben kitöltött igénylőlapokat a bank befogadta, a pénzből pedig Taktakenézen, Monokon, Prügyön, Mezőzomboron és Tiszalúcon több lakhatatlan társasházat építettek fel az építési hatóság engedélyével.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lebukott három holokauszttagad
  2009-09-13 19:47:34, vasárnap
 
  Lebukott három holokauszttagadó: Eisenhower, De Gaulle és Churcill
2009. szeptember 13. 16:31:49

Eisenhowernek a második világháborúról szóló könyve - címe: Keresztes háború Európában - valóban érdekes és lebilincselő olvasmány. A mű 1948-ban jelent meg, úgyhogy még azt sem lehet mondani, hogy az amerikai tábornok emlékezete megkopott volna, amikor visszaemlékezéseit írta. Az eredeti angol kiadás terjedelme 550 oldal. Mint tudjuk, Eisenhower később két cikluson keresztül is betöltötte az Egyesült Államok elnöki tisztségét.

Csakhogy van ám itt egy nagy-nagy probléma: visszaemlékezéseiben a legendás tábornok egyetlen szót sem ejt Auschwitzről, a holokausztról, krematóriumokról vagy éppen a gázkamrákról. Ami felébresztett bennem egy szörnyű gyanút: Eisenhower netalán szíve legmélyén holokauszttagadó lett volna? A francia radikális jobboldal vezérét, Le Pent kis híján börtönbüntetésre ítélték azért, mert egyszer azt merészelte mondani, hogy "a zsidók megsemmisítése a második világháború történetének mellékes epizódja". Ugyanezen a véleményen lett volna Eisenhower tábornok is? A zsidókról a következőket olvashatjuk az eredeti angol nyelvű kiadás 439-440. oldalán:

"Mindazon népek közül, amelyeket elűztek otthonaikból, és táborokba zártak, a zsidók éltek a legrosszabb körülmények között. Hosszú éveken át bántalmazták, éheztették, kínozták őket. Még amikor tisztességes élelemhez, ruhához juttattuk őket, és emberségesen bántunk velük, akkor sem múlt el apátiájuk és elkeseredettségük. Amikor összegyűltek valahol, megadóan, sorsukba belenyugodva várták, mi fog történni velük. Igyekeztünk számukra megfelelő lakhatási körülményeket biztosítani, megszerveztük az élelmiszerellátásukat, és orvosi segítséget is kaptak. Azonban nem volt könnyű a közegészségügyi viszonyokon javítani, és nehezen tudtuk megoldani, hogy szállásaikon legyen fűtés és világítás. Sok esetben képtelennek bizonyultak arra, hogy segítsenek saját magukon. Nekünk kellett mindent megoldani helyettük."

Micsoda skandalum! Egyetlen szó sem esik itt megsemmisítésről, tömeggyilkosságról, gázkamrákról, krematóriumokról, szappanról, diesel motorok kipufogó gázairól! "Verték, éheztették, kínozták őket" - írja Eisenhower. De próbálna meg bárki is egy több száz oldalas könyvet írni a második világháborúról úgy, hogy nem tesz említést a zsidók holokausztjáról! Mi történne a szerzővel?

De Gaulle sem írt zsidóirtásról

Na de tegyük fel, hogy Eisenhower valamilyen okból elfelejtett megemlékezni a világtörténelem "legjobban dokumentált" és természetesen kiemelkedően legfontosabb eseményéről. Nézzük meg, vajon mit ír a másik egekig magasztalt tábornok, a francia De Gaulle három kötetes, 2000 oldalas visszaemlékezéseiben, amelyek első ízben 1954-ben jelentek meg. Iszonyú még csak kimondani is, de a tárgymutatóban sem az "Auschwitz", sem a "holokauszt", sem a "krematórium", sem pedig a "gázkamra" szó nem lelhető fel. És ha elolvassuk az egész művet, a rettenetes gyanú beigazolódik: De Gaulle tábornok, akit ezek szerint teljesen méltatlanul választottak később Franciaország elnökévé, a második világháborúról szóló nagy művében egyetlen szóval sem tesz említést a holokausztról! Két eset lehetséges: vagy ő maga is holokauszttagadó volt, vagy pedig kisebbíteni igyekezett a zsidók szenvedéseinek mértékét, amely azonban szintén bűncselekménynek számít!

Churchill sem polkorrekt

Ez már azért több a soknál. Nem marad más hátra, mint hogy alaposan áttanulmányozzuk az istenített Winston Churchill hatkötetes, 4500 oldalas visszaemlékezéseit, amelyek 1948 és 1953 között születtek. A tárgymutatóban itt sincs feltüntetve az "Auschwitz", a "holokauszt", a "gázkamra" vagy a "krematórium" szó. A zsidók szenvedéseiről is csak elvétve tesz említést a szerző. Az első kötet 58. oldalán azt írja, hogy "a zsidók üldözésnek voltak kitéve" a náci uralom idején. Semmi több. Azt hiszem, alaposan felül kell vizsgálni Winston Churchill történelmi szerepét!

Pedig képben voltak

Pedig ez a három ember - Eisenhower, De Gaulle és Churchill - talán mindenkinél jobban tudta, pontosan mi is történt a nácik koncentrációs táboraiban a háború idején. Pontosan tisztában kellett lenniük azzal is, milyen képtelen vádak alapján ítélték halálra a Harmadik Birodalom vezetőit a nürnbergi perben. Eisenhower egészen biztosan, de talán maga De Gaulle is személyesen járt egyes munkatáborokban, és hozzájutottak minden bizalmas dokumentumhoz. És roppant alapos, terjedelmes emlékirataikban nem szólnak egyetlen szót sem "a hatmillió zsidó iparszerű elpusztításáról" a második világháború idején. Miképpen lehet akkor visszaemlékezéseiket az emberek kezébe adni? Annál is inkább jogos a kérdés, mert hallgatásukkal valójában nem csupán elbagatellizálják a zsidók szenvedéseit, de kifejezeten ellenszenvet, gyűlöletet keltenek az irányukban. Vagy át kell írni az emlékirataikat, vagy pedig be kell tiltani mindegyiket.

Perge Ottó

Forrás: Kuruc.info


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Lebukott_harom_holo kauszttagado_Eisenhower__De_Gaulle_es_Churcill_60452
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért hallgat az egyház?
  2009-09-13 18:09:32, vasárnap
 
  Miért hallgat az egyház?




Különös, hogy a magyarságot ért súlyos sérelmek ellenére ma azok is hallgatnak, akiknek a leghatározottabban kellene szólniuk. Úgy látszik sem a kereszténység kigúnyolása, sem a liberalizmus erkölcstelen, aberrált dáridója, sem a családok tönkretétele, sem a politikai rendőrséggé alakult karhatalom, sem a cigányhordák által meggyilkolt, bántalmazott és kirabolt testvéreink, sem a nemzet testéből kiszakított magyarság megaláztatása nem szolgáltat elegendő okot ahhoz, (tisztelet a két jól ismert kivételnek) hogy szóra bírják az egyházakat.

Egy kedves ismerősöm - aki egy református templom gondnoka - halkan a fülembe súgta: meg vannak félemlítve a lelkészeink és papjaink. Attól tartanak, hogy megvonják tőlük az állami támogatást, esetleg elhelyezik, vagy elküldik állásukból a ,,renitenskedőket".

Akár ezért, akár másért némultak el az Úr munkatársai, nem teljesítik küldetésüket.
Akik szótlanul veszik tudomásul a szlovák nyelvtörvényt, akik nem hallatják a hangjukat az oktatás és egészségügy haláltusája láttán, akik nem tiltakoznak mikor a deviancia csörgősipkát húz nemzeti jelképeinkre, akik népszerűsítenek egy Jézust gyalázó debreceni mocskkiállítást, (református, evangélikus) méltatlanok tisztségük betöltésére.
Az egyház ne politizáljon! - halljuk számtalanszor, még az érintettek részéről is.
Mondják ezt, persze azok, akik tisztában vannak vele, mekkora erővel bírna egy határozott, küldetését betölteni képes, idegenszívűektől mentes keresztény egyház.

Itt idézném a nemzet igazi tanárurának, Tudós-Takács Jánosnak ide kívánkozó gondolatait:
,,Az erkölcsi elvek kimondása által minden egyház politizál, hiszen az erkölcsi elvek a társadalmat is érintik. Ha pedig nem mondja ki az elveket, elárulja azt a hivatását, amelyet hite szerint Istentől kapott megbízatásul."

Ismerjük nehézségeket, mely szinte kivétel nélkül érint minden társadalmi réteget. De tisztában vagyunk azzal is, hogy vannak bizonyos közszereplők, akik az átlagnál lényegesen nagyobb felelősséggel tartoznak nemzetüknek. Nem ugyanaz az erkölcsi felelőssége, pl. egy képviselőnek, egy államtitkárnak, egy tanárnak, mint egy átlagembernek. De talán a legnagyobb felelősség a keresztény egyházak, a papok és lelkészek vállán nyugszik. Azokén, akik legfőbb ismerői a hitnek és a természetjognak, akik tisztában vannak vele, hogy vállalt küldetésük csak akkor teljesíthető, ha a csábítás és megfélemlítés talmudi fegyverei nem ütik át hit és az erkölcs páncélját.
Így hát elsősorban éppen tőlük várnánk el azt a bátorságot és elhivatottságot, amit többek között Mindszenty József, Prohászka Ottokár és az erdélyi Márton Áron testesített meg.

B.L.

http://www.l88.hu/teljescik.php?tid=227
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Fico: Magyarország elvesztette
  2009-09-13 17:25:20, vasárnap
 
  Fico: Magyarország elvesztette a vitát - Ismét megalázta Sólyom Lászlót

2009-09-13 16:41 barikád.hu



Ha igazak lennének azok a hazugságok, melyeket a nyelvtörvényről terjesztenek, azonnal el kéne törölni a jogszabályt, jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfő. Ivan Gašparovič szerint Szlovákia jobb érvekkel állt elő, mint Magyarország. Szlovákia két vezető politikusa a szlovák köztévé vasárnapi vitaműsorában védte a nyelvtörvényt. A műsorba Bugár Béla is bekapcsolódott.

Fico nem akar nyilatkozni arról, hogy Bajnai Gordonnal való találkozója vereség vagy győzelem volt-e az egyik vagy másik fél számára. A legfontosabbnak személy szerint azt tartja, hogy a magyar miniszterelnökkel való találkozása után nem szükséges akár egy paragrafust is megváltoztatni a jogszabályban. ,,A két fél megegyezett abban, hogy elfogadja Knut Vollebaek EBESZ főbiztos álláspontjának első pontját, mely szerint a törvényt nem szükséges megváltoztatni“ - mondta Fico, aki szerint ebben az értelemben lehet beszélni győzelmekről és vereségekről.

,,A magyar küldöttség Szlovákiában és Magyarországon is elvesztette a nyelvtörvényről folytatott vitát. Nem kell megváltoztatni egyetlen paragrafust sem. Implementáció? Beszéljünk róla“ - jelentette ki a kormányfő. Megköszönte Bajnainak, hogy konstruktívan igyekezett megegyezésre jutni partnerével.

Fico szerint a magyarországi feszült helyzet abban nyilvánult meg, hogy a kormányfői találkozó miatt rendkívüli rendőrségi intézkedéseket foganatosítottak. A magyar kormányfőnek azt mondta, hogy abban az esetben, ha Szlovákiába jön, nem lesznek mesterlövészek a tetőkön, a találkozó helye pedig nem lesz olyan, mint ,,egy középkori erődítmény“.

Gašparovič: Nálunk vannak az érvek

Ivan Gašparovič államfő szerint a szlovák oldalon állnak az érvek. ,,Úgy vélem, hogy érvekben sokkal erősebbek vagyunk, mint Magyarország" -- mondta. Kijelentette, hogy a pénteki és szombati, lengyelországi V4-es találkozón is érezte, "megértették Szlovákia helyzetét és a magyarok pozícióját".

Gašparovič elmondta, abban a tudatban írta alá a nyelvtörvényt, hogy az összhangban áll az alkotmánnyal és azokkal az alapelvekkel, ,,melyekről a világ az emberi jogok és a kisebbségek jogai kapcsán beszél“. Az államfő szerint a nyelvtörvény nem csak Szlovákia specifikuma. Franciaországot említette, mely csak a ,,polgár“ fogalmát ismeri.

Bugár: Párbeszéd kell

Bugár Béla, a Híd elnöke szerint elsősorban párbeszédre van szükség, hogy a felek ne egymás mellett beszéljenek el, hanem egymással kommunikáljanak. A pártelnök szerint ebben az esetben elkerülhetőek lennének a nyelvtörvény interpretációjából adódó nézeteltérések. ,,Nem beszélhetünk párbeszédről, ha minden véleményt hazugnak titulálnak, mely eltér a miniszterelnök úr véleményétől“ - mondta Bugár, akinek szavait Fico már többször hazugságnak nevezte, különösen a nyelvtörvény kapcsán.

Bugár szerint az EBESZ kisebbségügyi főbiztosa figyelmeztetett a jogszabály nem egyértelmű interpretációjára. Fico kijelentette, hogy a dunaszerdahelyi tiltakozó akción emberek tízezreit vezették félre. Bugár szerint nem lett volna szükség a tiltakozásra, ha a törvény készítői figyelembe vették volna a kisebbségek képviselőit. ,,Ne csodálkozzanak, hogy tiltakoznak, mert a jogszabály nem egyértelmű“ - mondta Bugár. Fico azzal érvelt, hogy a magyar kisebbségen kívül senki sem emelte fel szavát a nyelvtörvény ellen.

Fico: Sólyom ment volna inkább vadászni

Fico visszatért Sólyom László augusztusi, meghiúsult látogatására is. ,,Ha valaki azt mondja, magánlátogatásra jön, akkor menjen fürdőbe, vagy vadászni“ - mondta a kormányfő, aki szerint ilyen esetekben egy másik állam képviselőjének nem kellene politikai akciókon részt vennie.

A szlovák miniszterelnök elmondása szerint magyar partnerével a szécsényi kormányfői találkozón megegyeztek, hogy néznek ki a jövőben a politikusok nem hivatalos látogatásai. Bugár emlékeztette Ficót Jiří Paroubek volt cseh miniszterelnök nem hivatalos látogatására, mikor a cseh politikus nem akart találkozni akkori szlovák partnerével.

Bugár fontosnak tartja egy szlovák-magyar rendőri egység megalakítását, melynek a szécsényi találkozón elhangzottak alapján az extrémizmus problémájának megoldása lenne a feladata. Fico kijelentette, nem akar egyenlőségjelet tenni a két országban jelenlévő szélsőségesség mértékében. Magyarországon szerinte a gazdasági problémák miatt is feszültebb a helyzet. Bugár emlékeztette őt, hogy az SNS épp a kormányfői csúcs napján indította el a ,,Na Slovensku po slovensky“ (Szlovákiában szlovákul) elnevezésű akcióját.

bumm.sk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
IMF: a válságnak még nincs vég
  2009-09-13 16:44:26, vasárnap
 
  IMF: a válságnak még nincs vége

2009-09-13 11:41 barikád.hu


A gazdasági válságnak nincs még vége, ezért további lépéseket kell tenni a pénzügyi piacok szabályozása érdekében - nyilatkozta Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója a Der Spiegelnek.

A válság folytatódni fog annak ellenére, hogy az idei év második negyedévében már kedvezőbb adatok jelentek meg Németország és Franciaország gazdaságáról - idézte a vezérigazgatót a német hetilap vasárnap megjelenő legújabb számában.

Dominique Strauss-Kahn szerint további lépéseket kellene tenni annak érdekében, hogy csökkentsék a bankvezetők prémiumait, és enyhítsék a kockázatokat a bankszektorban.

A vezérigazgató szerint az eddig bevezetett intézkedések még nem elegendők, de azt reméli, hogy a G20-ak Pittsburgh-i találkozóján előrébb tudnak lépni a kérdésben. A húsz legnagyobb ipari és fejlődő ország (G20) vezetői a hónap végén Pittsburgh-ben találkoznak, ahol a tervek szerint olyan intézkedésekről tárgyalnak majd, amelyek megakadályozzák egy újabb válság kialakulását.

Az IMF vezérigazgatója szerint a válság tanulsága az, hogy a piacgazdaság működéséhez megfelelő szabályokra van szükség, ellenkező esetben visszatérünk "a régi eljárásmódhoz".

A kormányoknak "exitstratégiákat" kell előkészíteniük, vagyis ki kell dolgozniuk, hogy hogyan kezdjék el a költségvetéseket rendkívüli módon megterhelő, hatalmas állami gazdaságösztönző programok leépítését - mondta Dominique Strauss-Kahn hozzátéve azonban, hogy nagyon veszélyes lenne azt hinni, hogy a válságnak már vége.

MTI - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cinikus és röhejes: átnézné az
  2009-09-13 16:41:35, vasárnap
 
  Cinikus és röhejes: átnézné az MSZP a fővárosi cégvezetők szerződéseit

2009-09-13 13:47 barikád.hu


http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/gyula%20eredeti_0.jpg


Hat évre visszamenőleg az összes fővárosi cég vezetőségének a munkaszerződését átvizsgáltatná a fővárosi MSZP. A vizsgálatot az MSZP a BKV végkielégítési botrányával indokolja. A Fidesz szerint a szocialisták úgy tesznek, mintha ők harcolnának a saját maguk által kifizetett végkielégítések ellen.

Hat évre visszamenőleg az összes fővárosi cég vezetőségének a munkaszerződéseit átvilágítaná a fővárosi MSZP - közölte vasárnap Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke és Steiner Pál, a fővárosi közgyűlés szocialista frakciójának vezetője.

Az MSZP az ellenék bevonásával egy bizottság felállítását kezdeményezi, az eredményeket pedig 90 napon belül a közgyűlés elé terjesztenék. Az MSZP-s politikusok szerint a BKV-s végkielégítési ügy csak a jéghegy csúcsa, ezért 2003-ig visszamenőleg minden fővárosi cég és intézmény vezetésének munka- és tanácsadói szerződéseit átvilágítanák.

Fónagy János a Fidesz fővárosi elnöke a bejelentés után azt közölte: támogatják az MSZP javaslatát. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője vasárnapi közleményében azt írta: "Most, hogy a sajtó és az ellenzék lebuktatta őket, a szocialisták úgy tesznek, mintha ők harcolnának a - saját maguk által kifizetett - végkielégítések ellen". "Ennyire azért nem kellene hülyének nézni az embereket!" - olvasható a semmitmondó közleményben.

A Magyar Rádió pénteken a BKV belső ellenőrzése által készített összesítésre hivatkozva arról számolt be, hogy több tucat BKV-dolgozó kapott 30-40 milliós végkielégítést az elmúlt években, de volt olyan is, aki 84 millióval távozott a cégtől. A belső ellenőrzés nyolcvanoldalas dokumentuma 24 olyan volt BKV-dolgozó nevét és kifizetési listáját tartalmazza, akik korábban menedzserszerződést kötöttek a céggel, és ennek köszönhetően milliókat vehettek fel a távozásnál.

A BKV végkielégítési botránya július végén pattant ki, miután kiderült, hogy a cégtől több vezető is jelentős végkielégítésekkel távozott, a humánpolitikai igazgatót, Szalainé Szilágyi Eleonórát ráadásul tovább foglalkoztatták, miután kifizették neki a 100 millió forintos végkielégítését. Ezt követően derült ki, hogy a közlekedési vállalatnál összesen több mint 3 milliárd forintot fizettek ki végkielégítésekre 2007 óta. A rendőrség végül hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást indított a gyanús végkielégítések miatt.

A kormány a végkielégítési ügyek után döntött úgy, hogy szeptember 15-ig nyilvánosságra kell hozni az állami és önkormányzati vállalatoknál vezető beosztásban, illetve menedzserszerződéssel dolgozók fizetését, jutalmait, valamint a jogviszony megszüntetése esetére járó juttatásaikat is.

mti nyomán barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kötelező tananyag: balliberáli
  2009-09-13 16:37:29, vasárnap
 
  Kötelező tananyag: balliberális oktatáspolitikusok részére
2009-09-13 16:13 barikád.hu


Hogy mit is ajánlanék Hiller István vezette minisztérium és SZDSZ-es holdudvara számára? Egy általános iskolai segédeszközt, amely ott lapul minden osztálynaplóban. Kis füzetecske, de sokat tud. Keresztmetszet, egy osztály egész éves magatartásáról. A füzetbe az osztályban tanító tanárok jegyzik be a magatartási problémákat az év folyamán. Minden tanuló kap két oldalt (valakinek ez is kevés, újat kell nyitni). Vannak iskolák osztályok, ahol a füzetbe kevés bejegyzés kerül, és vannak (egyre több!), ahol évvégére teli lesz a füzet.

Az a magatartásfüzet ahonnan alább idéznék (természetesen a nevek megváltoztatásával) 2009-ben egy 7. osztályban volt használatos. Valahol Magyarországon: nem Budapesten, de nem is Szabolcsban jegyeztek bele a pedagógusok. Az viszont tény hogy a tanulók 80%-a roma származású. A füzetbe bejegyzésre kerülő vélemények a jéghegy csúcsát alkotják, hiszen vannak olyan osztályok, ahol a pedagógus egész órán csak írhatna...

A teljesség igénye nélkül idézek a füzetből:

B. K. (lány): megtagadja a munkát, a fiúkat szórakoztatja; dolgozatot nem ír, az érdemjegy nem érdekli; verekszik Norbival; trágár és provokatív; elkésett, háttal a tanári asztalnak beszélget; felszerelése nincs, a munkát megtagadja; pad tetején eszik; képeket küldözget mobilon; sminkel; bőgeti a zenét, a figyelmeztetésemre trágár megjegyzést tesz;

F. F. (fiú): órán sétál és eszik; beleköt társaiba, verekedést provokál Imivel; felszerelése nincs, nem dolgozik, az iskolába csak balhézni jár; fogalma sincs, miről tanulunk, csak az óra zavarásával van elfoglalva;

D. E. (lány): ocsmány beszéd; papírgalacsint dobál, nem hajlandó összeszedni; ellenőrzője soha nincs itt; Márkkal verekszik; szemtelen, minősíthetetlen stílusban beszél velem;

K. D. (fiú): MP-3-at hallgat; mobiljával felvételt készít rólam és az osztályról; megkérdőjelezi a diplomámat; rendszeresen nem dolgozik, felszerelése nincs; csak szórakozni jár be az iskolába; káromkodik; dobálja a táskáját; párzó mozdulatokat tett Anett háta mögött;

L. A. (lány): a szokásos ,,műsor" a fiúkkal; még nincs füzete és ceruzája ebben a tanévben (12. 05.); trágár megnyilvánulásaival provokál engem; pimasz, nagyszájú; ,,játékból" verekszik a fiúkkal, kelleti magát; ellopta Réka mobilját; neveletlen és nevelhetetlen; ismételten nem dolgozik matek órán; rendszeresen kötekedik a fiúkkal;

Megjegyzés: nővére több évismétlés után 17 évesen 6 hónapos terhesen ballagott el.

L. I. (fiú): gátlástalanul ordít; káromkodik, csapkod; egész órán be nem áll a szája (rendszeres beírás!); pajzán dalokat énekel; felháborító a stílusa velem is;

Sz. B. (lány): rendszeresen fésülködik és festi magát; a táskáját a szemetesben tartja; minősíthetetlen a beszédmodora velem; engedély nélkül kijár az órákról;

H. V. (fiú): a dolgozatot összegyűri; mérhetetlenül szemtelen és pimasz; leköpte a tanári széket; fenyeget engem miközben dolgozat iratok; rendszeresen járkál, és közben kiabál; egyszerűen vérlázító;

T. B. (fiú): táskát dobál, provokál, ordít; nem hagyja tanulni társait, kötegszik velük; a dolgozatírást nem lehet tőle elkezdeni; felszerelése hetek óta nincs, pedig ingyen kapta a könyvet; rosszullétre panaszkodik, hogy ne tudjam elkezdeni az órát; zenét hallgat, ordít; Ginát szekálja; óra alatt ebédelt,20perc késés; elővette a kését és fenyegetőzött;

Megjegyzés: az iskola házirendje tiltja a mobil órán való használatát: elvileg a táskában kéne tartani kikapcsolt állapotban.

Tanév végén, amikor elcsendesedik az iskola, és már csak mi pedagógusok járunk, be előkerül a magatartásfüzet. Az évközi rohanásban nincs időnk olvasgatni, csak számoljuk a beírásokat (5 után osztályfőnöki figyelmeztető, 10 után intő stb.) nem ritka a 100 sem egy tanuló neve alatt. Ez a leghitelesebb dokumentum: nem szívesen beszél senki sem arról hogyan kínlódta végig a 45 percet. Palástoljuk gyengeségeinket, félünk, ennek alapján minősítik szakmai hozzáértésünket. Végül a füzet átlapozása után rájövünk, egyikünk sem kap ajándékba 45 perc nyugalmat, élvezetes tanítást, csillogó szemű, a tudásra szomjas diákot, amiről álmodoztunk kezdő tanárként.

H. H.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2009.08 2009. Szeptember 2009.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 315 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 3102
  • e Hónap: 14213
  • e Év: 167709
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.