Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Morvai felhívása a Gazdálkodó
  2009-09-14 21:30:07, hétfő
 
  2009-09-14. 17:39

Morvai felhívása a Gazdálkodók Nemzetközi Küzdelmének Napja alkalmából

Szeptember 10. a Gazdálkodók Nemzetközi Küzdelmének Napja a WTO által erőltetett szabad kereskedelem ellen, és egyben Lee Kyang Hae koreai gazdálkodó halálának emléknapja is. 2003. szeptember 10-én ugyanis a mexikói Cancunban tárgyaltak a WTO tagállamainak miniszterei a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek további és teljes liberalizációját lehetővé tevő megállapodás aláírásáról. A világ legnagyobb nemzetközi civil szervezete, a Via Campesina szervezésében az öt kontinens gazdálkodóinak több ezres tömege is összegyűlt ekkor Cancunban, hogy tiltakozzon a megállapodás aláírása ellen.
A gazdálkodók háromfős delegációjuk útján petíciót szerettek volna eljuttatni a szigorúan őrzött félszigeten lévő konferenciaközpontban tárgyaló Miniszterek Tanácsához. A szervezők, a kivezényelt kommandó valamint a 3 méter magas vaskordonok ezt megakadályozták. Ezért a gazdák a sorfalat elsöpörve előretörtek a kordonig, ahol Lee Kyang Hae dél-koreai gazdálkodó felmászott a vaskordon tetejére, széttárta lepedődarabra írt üzenetét: ,,WTO kills farmers" (a WTO megöli a gazdákat), és késével felhasította testét. A WTO-tárgyalások megszakadtak, de Lee gazda három kiskorú gyermeket hagyott maga után.
A végső elkeseredettségnek ezt az érzését, amit egy gazdálkodó egy ilyen tett elkövetése előtt érez, azt a magyar gazdák is folyamatosan átélik - legyen szó tejpiaci - vagy sertésválságról, ,,almaháborúról", ,,gabonabombáról", dinnyeügyről vagy a szőlészet-borászat helyzetéről.
Az emléknap alkalmából felszólítjuk a magyar kormányt, hogy nyilatkozatok és az EU egyébként felelőtlen döntéseire mutogatás helyett, haladéktalanul kezdeményezze a magyar gazdálkodók és a magyar mezőgazdaság sérelmére aláírt megállapodások újratárgyalását!
Felszólítjuk továbbá a kormányt, hogy
1. Nemzeti hatáskörben hozzon azonnali határozatot a tej garantált áron történő átvételére legalább a tejkvóta 70%-os kötelező teljesítésének mértékéig, soron kívüli kifizetéssel!
2. Gondoskodjon arról, hogy piacaink nyitottsága más tagállamok felé csak az EU-támogatások mértékével legyen azonos, hogy a kereslet-kínálat nemzeti hatáskörben szabályozható legyen a 100%-os támogatás eléréséig!
3. Tegyen intézkedéseket a WTO által kierőszakolt, kötelező import felfüggesztésére!
4. Gondoskodjon a multinacionális üzletláncokkal kezdeményezett megállapodás ,,min. 80% hazai - max. 20% import" következetes végrehajtatásáról!
5. Tegye meg a szükséges lépéseket a Nemzeti Élelmiszer Önrendelkezés megvalósítása irányába, mivel az egyes ágazatok, mint tej-, gabona-, olajos növény-, alma-, sertéságazat, borászat stb. problémái csak ennek keretében nyerhetnek elfogadható végső megoldást - a globális és hamis szabad verseny kétes értékű dogmáival soha!

Dr. Morvai Krisztina, EP-képviselő és a Jobbik Mezőgazdasági Kabinetje
(Jobbik)
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Ahol nincs Libajnai: bővül a
  2009-09-14 21:23:33, hétfő
 
  2009-09-14. 18:38


Ahol nincs Libajnai: bővül a lengyel gazdaság

Az Európai Bizottság az eddig várt csökkenés helyett most azzal számol, hogy idén nő a lengyel gazdaság. A bizottság hétfőn azt közölte, hogy a legújabb uniós várakozás szerint idén 1,0 százalékkal nő a lengyel hazai össztermék (GDP) az eddig várt 1,4 százalékos csökkenés helyett.
Jacek Rostowski lengyel pénzügyminiszter erre úgy reagált, hogy az Európai Bizottság felülvizsgált várakozása megfelel a lengyel kormány előrejelzésének, ami 0,9 százalékos idei gazdaságbővülésről szól.

(MTI)

http://kuruc.info/r/42/46723/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karsai nem találja elvtársai b
  2009-09-14 21:21:16, hétfő
 
  2009-09-14. 19:11


Karsai nem találja elvtársai baloldali karakterét

Se a szolidaritást, se a baloldali karaktert nem találja a szocialista Karsai József a jövő évi költségvetésben. Az ország első gyermekfalujának helyet adó Battonya polgármestere úgy fogalmazott, nem lehet megszavazni egy olyan költségvetést, amely a rászoruló gyermekek étkeztetési támogatásán spórol. Kíváncsian várjuk, Karsai megszavazza-e a sarcintézkedések csomagját.
A 2010-es büdzsé tervezete ugyanis - a Nemzetközi Valutaalapnak tett szándéknyilatkozattal összhangban - harmadára csökkenti az óvodások és iskolások kedvezményes étkeztetésének önkormányzati normatíváját.
300 milliós forráshiány
A polgármester elmondta: a már így is 220 milliós forráshiány jövőre 300 millióra emelkedik az elvonásokkal, melyet egy 6500 lelkes település nem tud elviselni. Karsai szerint ezért januártól vagy februártól nem fogják tudni fizetni a pedagógusok bérét.

(hírTV nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmadára csökken a gázártámog
  2009-09-14 21:14:57, hétfő
 
  Harmadára csökken a gázártámogatás

2009.09.14.-19:43:39
Harmadára csökken a gázártámogatás jövőre. A kormány az idei 62,8 milliárd forint helyett csak 20 milliárd forintot tervezett a 2010-es költségvetésben erre a célra

A szociális miniszter szerint azért csökken ennyivel az energiaköltségekhez való állami hozzájárulás, mert várhatóan csökkenni fog a gáz ára. Herczog László azt mondta, senki nem fog többet fizetni, mint eddig. A miniszter okfejtéséből, viszont az derül ki, hogy a legfelső támogatotti körben akkor sem fognak kevesebbet fizetni, ha a gázár csökken.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnai szerint a neheze még há
  2009-09-14 21:13:19, hétfő
 
  Bajnai szerint a neheze még hátra van

2009.09.14.-19:38:34
"Hazánk öt hónappal ezelőtt kezébe vette a sorsát, de a neheze még hátra van" - mondta el napirend előtti felszólalásában Bajnai Gordon miniszterelnök. Ő bizonyára nem hallott róla, hogy az IMF gyakran jár ide parancsokat osztogatni.

A politikus szerint sikerült 70 ezer állást megmenteni és az ország elkerülte az összeomlást. (Szintén hitelből - KV)

Öt hónappal ezelőtt arra szerződtünk, hogy kezeljük a válságot, megóvjuk a munkahelyeket - mondta el napirend előtti felszólalásában Bajnai Gordon miniszterelnök. Ez idő alatt a gazdasági összeomlást megakadályoztuk - tette hozzá. Bajnai ezért az eredményekért köszönetet mondott a parlament felelős többségének, de mint mondta, ,,a neheze még hátra van". Bajnai szerint 30 milliárd forintot fordítottak munkahelyek megőrzésére, amelynek eredményeképpen 70 ezer állást mentettek meg.

A vállalkozások helyzetéről Bajnai elmondta, hogy célzottan támogatták őket, melynek eredményeként az építőipar termelése 16 százalékkal növekedett júliusban. A miniszterelnök nagy eredménynek nevezte, hogy öt hónap alatt az euró 300-ról 270 forintra erősödött. A forinterősödés következtében pedig csökkentek a hitellel rendelkezők törlesztőterhei - tette hozzá.

Bajnai kijelentette, hogy hazánk csődkockázati besorolása a harmadára csökkent, a recesszió végére pedig nálunk lehet Európában az egyik legkisebb a hiány. A miniszterelnök egy elemzésre hivatkozva közölte, hogy hazánk a térségben az eurót leghamarabb bevezetők közé fog tartozni.

Ez lesz az utolsó válságkezelő költségvetés?

A pénzügyi bizalomról szólva két fontos dolgot említett: ,,megszereztük és törékeny". A kormányfő kérte a Tisztelt Háztól a 2010-es költségvetés elfogadását annak kőbe vésett számaival együtt - azért, hogy ,,a fejlődés haszna mindenki számára érezhető legyen". Mint fogalmazott, rossz úton jár, aki a felelőtlen ígérgetés és a populizmus útját járja, ,,könnyű most népszerű dolgokat megígérni" - fejtegette. Bajnai kijelentette: ez lesz az utolsó válságkezelő költségvetés, ami már lehetőséget teremt az adócsökkentésre is, igaz, ,,nem lehet most ennél többet osztani".

A kormányfő szerint ,,nem hagyhatjuk szétszakadni az országot", közbiztonság és létbiztonság kell, amihez a kormány Út a munkába programja segít, és amiből már 90 ezer ember részesülhetett. Szólt a krízisalapról is, aminek köszönhetően - mint fogalmazott - ,,tízezreket mentettünk meg otthona elvesztésétől".

Cigánytelepek, kihívások

A következő 10 év legnagyobb társadalmi-politikai kihívásának nevezte a cigányság kérdését. ,,Aki ezt szívével nem látja be, eszével kell, hogy megértse" - szögezte le. A problémakör fontos kitörési pontjaiként említette az oktatást - ezen belül is a ,,jól működő tanoda programot" -, a cigánytelepek felszámolását és a foglalkoztatást. Bajnai megígérte: 200 diplomás romát vesznek fel a közigazgatásba.

Rendet tenne?

Nem olcsó populizmusra van szükség a pénzügyi szektorban sem, hanem arra, hogy csökkenjen az emberek kiszolgáltatottsága - közölte Bajnai. A miniszterelnök az utóbbi ellen tett lépésnek tartja a bankok számára kidolgozott magatartási kódexet. ,,Rendet teszünk itt is" - közölte a kormányfő.

A közbiztonságról Bajnai úgy szólt: ha meginog a biztonságba vetett bizalom, akkor azt egyetlen pozitív statisztikával sem lehet magyarázni. A Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere szerint ,,a válságkezelő kormány azt üzeni a polgároknak, hogy az állam megvédi őket és ebben sem pénz sem a jogszabályok hiánya nem állhat az útjában". ,,Rend a lelke mindennek, így tanultam nagyapámtól" - mondta. Beszélt a hamarosan felálló, és a rendőrséggel együttműködő faluőrségről is, de Bajnai szerint a közbiztonságot az is erősíti majd, hogy a rendőrség fel fog lépni a ,,tyúk- és biciklilopások ellen is". ,,Bűn nem maradhat büntetlenül" - fogalmazott a miniszterelnök aki a politikai terrorizmusról is beszélt. Két radikális csoport lekapcsolásáról is szólt, valamint kijelentette: ,,minden lehetséges eszközzel felvesszük a küzdelmet ellenük."

Az uniós források kapcsán azt mondta: soha ennyi pénz nem állt az ország gazdaságának fellendítésére. Bajnai beszédében azt is megemlítette, hogy a Nemzetközi Valutaalap magyarországi látogatása kapcsán elismeréssel szólt a kormány tevékenységéről is, amelynek köszönhetően már a következő kormány döntheti el, hogy hozzányúl a hitelkeret utolsó részletéhez.

Bajnai véletlenül Gyurcsány beszédét olvasta fel?

Noha Gyurcsány Ferenc már több hónapja nem szólalt fel a parlamentben, a kormányfő most mintha visszahozta volna a 2005-ös mondatokat - reagált a T. Házban Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető Bajnai Gordon napirend előtti felszólalására. Kérdésként hozzátette: véletlenül hozta-e be elődje korábbi beszédét vagy fizetett érte?

Bajnai reménykedő hangú beszédére reagálva elmondta: ma már csak Lettországot előzzük meg a velünk együtt csatlakozott országok közül kilátásainkat tekintve. Folytatta, minden egyes magyar állampolgáron 2 millió forint az államadósság, ez egy négytagú család esetében 8 millió forint, ami - ha panellakásban laknak - lehet, hogy több pénz, mint amennyit a lakásuk ér. Emlékeztetett: az állam adóssága 1995-ben volt ilyen magas utoljára.

Félmillióan munka nélkül

A munkanélküliségi adatról is megemlékezett; jelenleg 558 ezer polgárnak nincs munkája, ez is a '90-es évek közepét idézi. A júliusi infláció mértéke pedig hazánkban volt az EU második legmagasabb adata, a nyugdíjas-infláció pedig másfélszerese az uniós átlagnak - sorolta a Fidesz frakcióvezetője.

Arra a Bajnai-bejelentésre, hogy itt mindenki a válságkezelés nyertese lesz, úgy reagált: a teremben ülők egyike sem szorul például gyermekétkeztetési támogatásra, amit a kormány igen nagy mértékben csökkent ez évben. ,,Több százezren fognak rosszul járni" - összegzett.

Zuhanó versenyképesség

A politikus a Világgazdasági Fórum adatait sorolva elmondta. Versenyképességünk alapján 2002-ben még a világon 29.-ek voltunk, 2009-ben viszont már csak 58.-ok, és már nem a visegrádi országokkal versenyzünk, hanem Romániával és Bulgáriával.

- A forint-euró árfolyammal érvelni nevetséges - folytatta Navracsics. - Ha ugyanis az árfolyam erős, akkor az a kormány érdeme, ha viszont a forint gyenge, arról a világgazdasági folyamatok tehetnek. Önök mindent megtettek, hogy ez az ország szegény és instabil legyen. Ez az út a gyengeség útja, önök alkalmatlanok az ország irányítására - zárta felszólalását Navracsics Tibor.

MNO
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb titkosszolgálati szál a
  2009-09-14 21:03:21, hétfő
 
  Újabb titkosszolgálati szál a cigánygyilkosságokban?
2009. szeptember 14. 15:08:14

A Magyar Hírlap értesülése szerint valósak azok a lapértesülések,hogy a polgári mellett a katonai elhárítás számára is tartogathat még kellemetlen fejleményeket a cigánygyilkosságok felderítésével kapcsolatos hibák kivizsgálása. Egyelőre nem tudható, hogy az ügyben illetékes parlamenti bizottság mikor hallgatja meg a KBH főigazgatóját.

Kommentár

Patkányok

Vajon mekkora lehet a baj, ha a kormányhoz lojális Népszava is elkezdte kutatni a romagyilkosságok titkosszolgálati vonatkozásait? Apró, de figyelmeztető jel: ezen orgánum nagy igyekezettel az NBH-ról a KBH-ra akarja hárítani a fő felelősséget. Jó lesz erről a nem elhanyagolható részletről is megemlékezni, ha eljő végre az igazság pillanata. Mert ne gondolja senki, hogy annak idején x. vagy y. magától, saját kedve szerint állította le egy ember figyelését - pont akkor, amikor az gyilkosságra készült.

Lázin Miklós András

---------------

Egy szabad demokrata honatya szerint a katonai titkosszolgálat többet tudott a romagyilkosságok kapcsán az egyik elkövetőről, mint amennyit a nyomozókkal közöltek - írja a Népszava, mely szerint az is elképzelhető, hogy a KBH a Magyar Gárda és a Magyarok Nyilai ügyeiben is hallgatott.

Vizsgálatot sürget Gulyás József SZDSZ-es képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság tagja a Katonai Biztonsági Hivatalnál (KBH) is a romagyilkosságok körüli anomáliák ügyében. A képviselő szerint a KBH nem adott korrekt tájékoztatást az egyik gyanúsított, Cs. István korábbi katona, koszovói békefenntartó személyéről. A lap úgy tudja, a bizottság múlt heti ülésén a KBH vezetője cáfolta, hogy titkos kapcsolatként használták volna fel Cs.-t, illetve hogy ,,további foglalkoztatásra" felajánlották volna őt a polgári elhárításnak. Gulyás szerint a KBH ma is titkolózik.

Ha a képviselő gyanúja bebizonyosodik, kiderülhet, hogy a romagyilkosságok ügyében nem elsősorban a Nemzetbiztonsági Hivatalnál történt mulasztás, hanem a katonai titkosszolgálat tevékenysége hátráltathatta komolyan a felderítést.

Forrás: Magyar Hírlap Online


Újabb titkosszolgálati szál a cigánygyilkosságokban?
2009. szeptember 14. 15:08:14

A Magyar Hírlap értesülése szerint valósak azok a lapértesülések,hogy a polgári mellett a katonai elhárítás számára is tartogathat még kellemetlen fejleményeket a cigánygyilkosságok felderítésével kapcsolatos hibák kivizsgálása. Egyelőre nem tudható, hogy az ügyben illetékes parlamenti bizottság mikor hallgatja meg a KBH főigazgatóját.

Kommentár

Patkányok

Vajon mekkora lehet a baj, ha a kormányhoz lojális Népszava is elkezdte kutatni a romagyilkosságok titkosszolgálati vonatkozásait? Apró, de figyelmeztető jel: ezen orgánum nagy igyekezettel az NBH-ról a KBH-ra akarja hárítani a fő felelősséget. Jó lesz erről a nem elhanyagolható részletről is megemlékezni, ha eljő végre az igazság pillanata. Mert ne gondolja senki, hogy annak idején x. vagy y. magától, saját kedve szerint állította le egy ember figyelését - pont akkor, amikor az gyilkosságra készült.

Lázin Miklós András


---------------

Egy szabad demokrata honatya szerint a katonai titkosszolgálat többet tudott a romagyilkosságok kapcsán az egyik elkövetőről, mint amennyit a nyomozókkal közöltek - írja a Népszava, mely szerint az is elképzelhető, hogy a KBH a Magyar Gárda és a Magyarok Nyilai ügyeiben is hallgatott.

Vizsgálatot sürget Gulyás József SZDSZ-es képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság tagja a Katonai Biztonsági Hivatalnál (KBH) is a romagyilkosságok körüli anomáliák ügyében. A képviselő szerint a KBH nem adott korrekt tájékoztatást az egyik gyanúsított, Cs. István korábbi katona, koszovói békefenntartó személyéről. A lap úgy tudja, a bizottság múlt heti ülésén a KBH vezetője cáfolta, hogy titkos kapcsolatként használták volna fel Cs.-t, illetve hogy ,,további foglalkoztatásra" felajánlották volna őt a polgári elhárításnak. Gulyás szerint a KBH ma is titkolózik.

Ha a képviselő gyanúja bebizonyosodik, kiderülhet, hogy a romagyilkosságok ügyében nem elsősorban a Nemzetbiztonsági Hivatalnál történt mulasztás, hanem a katonai titkosszolgálat tevékenysége hátráltathatta komolyan a felderítést.

Forrás: Magyar Hírlap Online


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Ujabb_titkosszolgal ati_szal_a_ciganygyilkossagokban_60491
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sólyom Lászlóé az egyik sörét
  2009-09-14 20:56:22, hétfő
 
  Sólyom Lászlóé az egyik sörét

2009. szeptember 14., hétfő - 03:04


Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke a múlt hét szerdáján Berlinben járt, és sűrű programjai közepette huhogott egy sort. Vagy inkább kuvikolt. Jobbik-ügyben.

Na jó, hagyjuk az ostoba álszellemeskedést. A téma sokkal súlyosabb annál, mint hogy mégoly kézenfekvő ornitológiai poénkodással kellene mindjárt az elején elviccelni. Merthogy leginkább azzal kapcsolatban szeretnék írni, ahogy Sólyom úr a pártomat illetően megnyilvánult Berlinben.

"A Jobbik nem parlamenti párt, és a parlamenti pártok mindegyike elzárkózik a Jobbikkal való együttműködéstől" - hangsúlyozta Sólyom László újságírók előtt.

No igen, a Jobbik ma még valóban nem parlamenti párt. Viszont az is elmondható, hogy az EP-választáson elért eredménye alapján joggal feltételezhető: nagyságrendekkel nagyobb támogatottságnak örvend, mint az SZDSZ, az MDF vagy a KDNP nevű parlamenti pártok. Sőt, ezek együttvéve. És hogy az MSZP - Jobbik "mérkőzés" jelenleg milyen eredménnyel zárulna, annak tényleg csak a jó Isten a megmondhatója.

Mellesleg az egyik pártban a haza sorsának tevőleges alakítóját "tisztelhetjük", a másik meg a parlamenti partvonalról próbálja bekiabálni az üzeneteit.

Demokrácia Magyarországon, az Úr 2009. évében.

"A parlamenti pártok mindegyike elzárkózik a Jobbikkal való együttműködéstől" - jelentette ki a Magyar Köztársaság elnöke.

És vajon mit hoz a jövő, kedves Sólyom úr? Mi tagadás, ha kizárólag Öntől szabadna lóverseny-tippeket beszereznem, igen szomorú lennék. Merthogy az Ön jóstehetsége már évekkel ezelőtt fényesen megmutatkozott. Mit is mondott a 2006-os újévi beszédében?

"2006 választási év lesz. Tavasszal parlamenti képviselőket, októberben önkormányzati képviselőket választunk. Vegyük komolyan a választásokat! (...) Én arra lennék büszke, ha Magyarországon nem lehetne lejárató kampánnyal választást nyerni."

Érzett valamiféle büszkeséget ez ügyben 2006. tavaszán, és pláne őszén, elnök úr?

De hagyjuk is ezt, mert az Ön kivételes jóstehetségét bizonyító idézet még csak most következik. Tudniillik azt is kinyilatkoztatta 2006. Újév napján, miszerint: "...demokratikus, alkotmányos pártok versenyeznek, és nem viszi romlásba az országot, bármelyik győz is."

Mondta mindezt akkor, amikor az egy tál odaégetett sültkrumpli IQ-jával, tájékozottságával és nemzettudatával rendelkező szavazópolgár már rég tudta, ki is az, aki romlásba vitte és vinné továbbra is az országot.

Na persze, a híres pártatlanság, középen állás, meg a "demokrácia élharcosa", ugye? Aztán most, Berlinben hova lett az a bizonyos pártatlanság, meg a demokrácia élharcosa fíling? Arra célzok, amikor Ön gyakorlatilag amiatt kárhoztatta a Jobbikot, hogy az ügyesen használja a médiát. Nem szabad tán neki?

Lássunk egy újabb idézetet az Ön 2006. újévi beszédéből: "A kampánytanácsadók jól tudják, melyek a leghatásosabb hívószavak, mondatok, színek, taglejtések és arcjátékok. Média-világunkban ez érthető."

Minden más párt esetében érthető, csak a Jobbik megítélésénél nem?

Bevallom, az összes berlini mondata közül nálam ez okozta a legnagyobb megdöbbenést: "A magyar szélsőjobb az érzelmek felkorbácsolásán túl nem adott semmilyen programot."

Az a szerény javaslatom a köztársasági elnök úr felé, hogy ha csupa olyan munkatárs veszi körül, akik síkhülyék az internethez és a számítástechnikához, akkor alkalmazzon legalább egy embert, aki képes az egérrel egy jobbkliket végrehajtani. A Jobbik programja tudniillik gyakorlatilag valamennyi jobbikos honlapról letölthető. És az internetes keresők használata sem olyan bonyolult, higgye el nekem.

Azt is mondta még, hogy a Jobbik "lényegében a cigány kisebbség elleni érzések felkavarásával vonz magához szavazókat".

Nem kell itt már a cigány kisebbség ügyében semmiféle mesterséges érzelmi felkavarást eszközölni, kedves Sólyom úr! Ha nem csupán a Sándor palota ablakai meg a szolgálati autó szélvédője mögül szemlélné a magyar valóságot, akkor Ön is tudná. Ideje volna amolyan Mátyás király módra elvegyülnie néha a nép között; meglátogatni a Nyugati téri aluljárót, egy szabolcsi piacot vagy egy borsodi falu kiskocsmáját, órák alatt gazdagabb lehetne azokkal a tapasztalatokkal, amik ez idáig láthatóan kimaradtak az életéből.

Ám ha nekem nem hisz, olvassa el egy olyan illető mondatait, aki a saját bevallása szerint valaha az Ön ismeretségi körébe tartozott. Hogy ez igaz-e vagy sem, azt nincs módunk ellenőrizni, mert egy internetes fórum anonim bejegyzéséről van szó. De azt gondoljuk, ezúttal nem is ez a fontos, hanem az, amit ez az illető egy szájbertéri politikai vita keretében a monitorra vetett, mégpedig egy "magafajtával" polemizálva. Tehát akár Önhöz is címezhette volna a szavait:

"Azzal, hogy az ellen emeled fel a szavadat, hogy létező társadalmi-etnikai problémákat szóvá merészelnek egyesek tenni, azzal pontosan a szándékaid ellenkezőjét éred el. Ezzel csak magad is bizonyítod, hogy azoknak a mérvadó értelmiségi köröknek, akiknek kormányzati-gazdasági befolyása lehetővé tenné, hogy valóban kezdjenek valamit ezekkel a problémákkal - nos, azoknak semmiféle válaszuk nincs erre. És ezzel magatok lökitek az elégedetlen embereket arrafelé, hogy azokat hallgassák meg, akik viszont ígérnek ezekre megoldást. Adott esetben embertelen, erőszakos, rossz megoldást. De egyáltalán mondanak rá valamit.

Te csak annyit mondasz a kirabolt öregasszonynak, hogy legyen toleráns. Te csak annyit mondasz annak a szülőnek, akinek a gyereke már egyáltalán nem tud tanulni az osztályában danajozó, mindenét ellopó cigánypurdék miatt, hogy legyen toleráns. És ha ő inkább átiratja a gyerekét másik, cigánymentes iskolába, akkor meg lerasszistázod.

Én még nem láttam olyan SZDSZ-es cigánybarátot, akinek a belátható közelében lett volna akár csak egy darab roma is. Ti mindig másoktól várjátok el, hogy elviseljétek azokat a dolgokat, amelyeket nem is ismertek, és amúgy magatok sem viselnétek el. Sólyom László sem látott még élő putrilakó cigányt soha. És ezt nem azért mondom, mert úgy vélem. Azért mondom, mert biztosan tudom, a véleményét is ismerem, lévén elég régi személyes kapcsolatom van/volt vele (no jó, nem láttam, mióta köztársasági elnök lett, előtte pár héttel volt hozzá utoljára szerencsém).

No ezért mondom, hogy az igazi bűn benneteket terhel; ezzel a hozzáállással ellehetetlenítitek a bárminemű valós párbeszédet a témáról. A cigánykérdést egyértelműen nem lehet csak pénzzel és jó szóval megoldani, ez nem sikerült azokban a skandináv országokban sem, amelyek fajlagosan ezerszer annyit költöttek a témára, mint mi tehetjük. De az sem oldott meg semmit. Ez egy kulturális, civilizációs probléma, és annak megfelelően is kell kezelni.

Ezt meg Te/Ti tagadjátok, mert szerintetek a cigányság egyetlen problémája, hogy szegény, nincs munkája, ezért viselkedik így. A valóság azonban az, hogy azért nincs munkája, és azért szegény, mert úgy viselkedik, ahogy.

És itt a kör bezárul, megint kezdődik a süketek párbeszéde, a gőznyomás meg közben csak nő-nő a kuktában. Közben azért a szemed sarkából láthatod azt is, hogy egész Nyugat-Európában éppen végóráit éli a multikulturalizmus eszméje, végképpen összeomlófélben a többségi tolerancia mindenhol, és küszöbön áll egy súlyos, iszlám- és bevándorlásellenes fordulat. Mindenhol. És ott is csak a szélsőségeket tüzelik azon ultraliberális nézetek, miszerint minekünk, többségi, eltartó-befogadó nemzeteknek kell igazodni mindenféle deviáns kisebbségek agyament és tőlünk civilizációsan teljesen idegen igényeihez."

Eddig az idézet.
Tisztában vagyunk vele, hogy egy internetes fórum névtelen hozzászólóját citálni nem igazán mérvadó. Csakhogy ez esetben egyáltalán nem az a fontos, hogy az anonim netpolgár valóban Sólyom László (hajdani) ismeretségi körébe tartozik-e, avagy sem. A lényeg az, hogy az általa elővezetett érvrendszerrel és az általa levont következtetésekkel mennyiben tud azonosulni az olvasó.

E sorok írója nem rejti véka alá, hogy csaknem maradéktalanul egyetért a fönt idézett érvrendszerrel és következtetésekkel, sőt, azt gondolja, hogy azokkal minden honpolgár azonosulni tud, aki a magyar valóságban él, és még képes használni a józan eszét. Ez viszont súlyos konzekvenciákat von maga után. Ugyanis, ha elfogadjuk azt, amit az internetes vitázó elővezet, akkor megállapíthatjuk, hogy Sólyom László köztársasági elnöknek súlyos felelőssége merül fel a Magyarországon uralkodó, a cigányság jelentős rétegét érintő, már-már polgárháborús helyzettel fenyegető közállapotokat illetően.

Mert az ellen emeli fel a szavát, hogy a létező társadalmi-etnikai problémákat szóvá merészelik tenni egyesek. Mert ő is csak annyit tud mondani a kirabolt öregasszonynak, hogy legyen toleráns. Mert ugyan a köztársasági elnöknél ki más lehetne egyértelműbben tagja azoknak a mérvadó értelmiségi köröknek, akiknek befolyása lehetővé tenné, hogy valóban kezdjenek valamit ezekkel a problémákkal, de semmiféle válaszuk sincs erre? Mert ő is egy azok közül, akik mindig másoktól várják el, hogy elviseljék azokat a dolgokat, amelyeket ők nem is ismernek, és amúgy nem is viselnék el soha. És mindezek által ő maga is arrafelé löki az elégedetlen embereket, hogy azokat hallgassák meg, akik viszont megoldást ígérnek ezekre a problémákra. Az igazi bűn tehát őt is terheli, mert a hozzáállásával ellehetetlenít bárminemű valós párbeszédet a témáról.

Hogy plasztikusabban fogalmazzak: egy sörét a sok közül Sólyom László számláját terheli. A köztársasági elnökünkét, aki például a Kislétán meglőtt roma kislányt felkereste a nyíregyházi kórházban (igen helyesen), de például Szögi tanár úr özvegyét és árváit soha (igen helytelenül).

A Tubes-hegyi gyopár megvédése fontos, elnök úr. Nagyon fontos. De ha azzal végzett, utána szívesen látnánk itt, a magyar valóság közepén, egy kijózanító félórácskára...

Lehetséges, hogy alig egy év múlva Sólyom László már rég nem lesz közjogi méltóság, a Jobbiknak viszont nagyobb súlya lesz az ország, a nemzet sorsának alakításában, mint előtte bármikor.

Adja Isten, hogy így legyen. Mert az már valóban egy szebb jövő kezdete lesz.


http://szebbjovo.jobbikdebrecen.hu/node/616
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Táblabírósági ítélet a Magyar
  2009-09-14 20:52:59, hétfő
 
  Táblabírósági ítélet a Magyar Gárda ügyében - és annak társadalompolitikai kihatásai
2009-09-14 16:27:48


A Legfőbb Ügyészség keresetére, amely arra irányult, hogy a bíróság mondja ki a Magyar Gárda Egyesület törvényellenes működését, és erre hivatkozva azt mint egyesületet számolja fel, a Fővárosi Bíróság a Magyar Gárda Egyesület működését betiltotta, elrendelve annak felszámolását. Az ítélet azonban a Magyar Gárdára, mint mozgalomra nem vonatkozott. Ezáltal az elsőfokú ítélet a mozgalomkénti működésére továbbra is lehetőséget adott. Emiatt élt fellebbezéssel az ügyészség.



A Budapesti Tábla fellebbviteli tanácsa megváltoztatva a Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletét: nemcsak a Magyar Gárda mint egyesület felszámolását rendelte el jogellenes működésre hivatkozva, hanem mint mozgalomét is. Az eljáró tanács ítéletének koncepcionális indoka lényegében az, hogy felvonulásaival félelmet kelt a cigány kisebbségben, annak méltóságát sérti, és megzavarja a köznyugalmat, valamint csökkentette azokon a településeken az ott lakók biztonságérzetét, ahol megjelent. Így összegezhető a média alapján a zárt tárgyaláson felolvasott szóbeli indokolás, ami nekem, jogásznak nagyon is vérszegénynek és a tényekkel ellentétben állónak tűnik. Az ítélet lényegében a kormány- és a balliberális politika felületesen egyoldalú és irányított álláspontját ismétli meg szűklátókörűen.



Az ítélet szűk látókörű egyoldalúságára utal az is, hogy csőlátó módon nem vett tudomást az enyingi cigányok elmúlt év nyarán Siófokon történt tömeges és megfélemlítő felvonulásáról, mely akkor ugyancsak békés volt. Nem kötöttek bele senkibe, mégis megfélemlítést keltett. Ők megfélemlítést keltettek Siófok egész lakosságában, sőt még a környéken is. Többek között abba a veszprémi lokálba is csapatostul mentek, ahol a veszprémi kézilabdások körében rendeztek vérfürdőt és ölték meg Marian Cozmát. Ott nemcsak rettegést keltettek, hanem beváltották siófoki néma fenyegetésüket. Miként ez a Cozma-gyilkosság után kitudódott, a Balaton-vidék északkeleti és délkeleti részét, egészen Veszprémig terjedően, félelemben tartották. A bűnöző csoportoszlások nem jogi szervezetek. Azokat polgári jogi eszközökkel feloszlatni nem lehet. Büntetőjogiakkal azonban igen. Ennek érdekében azonban sem a bűnüldözés, sem a bűnmegelőzés nem tett semmit. A Tábla ítélete mindezt figyelmen kívül hagyta. Ezzel pedig esélyegyenlőséget sértett. A bűnözők szervezkedhetnek, félelmet keltve felvonulhatnak, míg az ellenük védekezők ezt nem tehetik meg? Ezért az ítélet közvetlen módon indokolatlanul pozitívan diszkriminatív és a bűnözök irányában felbátorító, míg a többséget jelentő békés lakosság irányában közvetett módon hátrányos és a társadalom többségét a bűnözőknek kiszolgáltató jellegű. Mindezzel összefüggésben az ítélet ugyanis figyelmen kívül hagyja azt a helyzetet, amire a kriminológusok is rámutatnak, hogy a rendőri személyzet jelentős hányada a központban irodai munkát végez, ahelyett, hogy a terepen, a vidéki településeken a közbiztonságot óvná. Ehhez még hozzá kell tenni azt is, hogy azt a kevés, vidéki terepen dolgozó rendőrt is a Gyurcsány-kormány az ,,őszödi beszéddel" elismert választási hazugságok nyomán kialakult társadalmi elégedetlenség megfékezésére rendszeresen és gyakran hetekre felrendelte Budapestre. Emiatt a vidéki településeken a közbiztonság erőteljesen meggyengült.



Tény, hogy a zömében alulképzett cigányság vesztette el először a munkahelyét és vált ki a munkaerőpiacról tartósan vagy véglegesen. Egy részük becsületesen részt vesz a községek által jelenleg még szervezhető közhasznú munkákban (aminek jövője a Bajnai-kormány önkormányzatoktól elvonó pénzügyi politikája miatt erősen kérdéses), a másik részük viszont a települések lakosságát rettegésben tartva, annak vagyonát, nemegyszer személyi biztonságát is veszélyezteti. Ebből a körből származnak az éjszakai betörések, a figyelemelterelő inzultusokkal elkövetett lopások és rablások, valamint gyerekeiknek az autók elé küldésével az a cselekmény, hogy gázolást mímelve a szülők kártérítést követelhessenek. Ilyennek lett áldozata Olaszliszkán a tiszavasvári tanár is. A cigányság harmadik részét képezi az a vékony, ügyeskedésük és tiltott gazdasági tevékenységük révén meggazdagodott réteg, mely terrorizálja a cigányság előbbi két rétegét is, de ugyanakkor a nem cigányok köréből is a rászorultakat, az elesetteket és az öregeket. Zömében közülük, meg a nem cigány ,,szekrényemberek" közül kerülnek ki a ,,csicskáztató" modern rabszolgatartók, akik bérkoldulásra, ingyenes cselédmunkára és prostitúcióra kényszerítik az itt említetteket. Ők azok, akik uzsorakölcsöneikkel teszik földönfutóvá a vidéki települések cigány és nem cigány rászorultjait. Ugyanakkor az állam is tűri, hogy egy hivatalosan bejegyzett magánbiztosító társaság is hasonló uzsorakamattal, rövid lejáratú segélykölcsönügyletekkel tegye földönfutóvá az arra rászorultakat.



Mindezek következtében - ellentétben a Tábla ítéleti indokolásával - a falvak törvénytisztelő cigány és nem cigány rétege megnyugvással fogadta a Gárda megjelenését, és csak a deviáns csoportok riadtak meg tőle. Fegyvertelenül jelentek meg, és sehol inzultust nem provokáltak. Jelenlétük olyan tekintélytiszteletet váltott ki, mint a két világháború közötti csendőrsisak-kitétel a vendéglő vagy a községháza fogasára. Ami pedig a cigányságot mint kisebbséget illeti, a balliberális kormányok semmit sem tettek e kisebbség felemelése, foglalkoztatásának és képzésének elősegítése érdekében. Csupán felhasználták őket arra, hogy a választások előtti etetés és itatás után az MSZP-re szavazzanak. Ezt tette a Gyöngyösi Főiskola szocialista főigazgatója is, amikor az ott lakó cigányságot és más elszegényedetteket megebédeltette, majd az intézmény autóbusza vitte el őket szavazni 2002 tavaszán, a Zuschlag-féle ifjú szocialisták pedig néhány száz forint és borkiosztás fejében szervezték be az MSZP Vas megyei szervezetébe a csepregi cigányokat, hogy a megyei titkárt leválthassák, és annak helyébe léphessenek. A Gyurcsány-kormány mindezek ellen semmit sem tett. Sem a Gyurcsány-kormány, sem pedig az utódkormány rendőrsége nem tett semmit, hogy az enyingi cigányok siófoki terrorizáló demonstratív felvonulása ellen fellépjen és az ezzel összefüggő veszprémi Cozma-gyilkosságot teljes terjedelmében felderítse. Gyanús az is, hogy a kiskunlacházi kislánygyilkosság ügyében a magányos elkövetőt hangsúlyozza a rendőrség. A kisváros lakossága nem alaptalanul gyanakszik más szereplőkre is a kerékpáros lánykát nemrégen ért cigánygyerek-inzultus okán, és amiatt is, hogy hónapokig tartott a nyomozás a gyermekgyilkosság ügyében, ahol a nyomok alapján (szőke, zűrös magánéletű szomszéd fiatalember és DNS-vizsgálattal gyorsan azonosítható szőke hajmaradványok) könnyen és gyorsan meg lehetett volna találni a tettest. Lehet, hogy cigány szereplői is vannak az ügynek, amit eleinte a rendőrség sem cáfolt.



Mindezek következtében a Tábla ítéleti indokolása egyáltalán nem felel meg a tényeknek. A kelet-magyarországi településeken különösképpen rokonszenveznek a Magyar Gárdával és a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy ebben a régióban erőteljesen növekszik a Jobbik iránti szimpátia is. Azzal pedig, hogy a Tábla hagyta magát befolyásolni a kormány és a balliberális párt-, valamint a médiapolitika által, s annak szócsövévé válva lényegében szélsőjobboldali fasiszta szervezetnek minősítette a köznyugalom érdekében nem törvénytelenül fellépő Magyar Gárdát, és ezen keresztül hallgatólagosan a mögötte álló kétségtelenül nemzeti radikális Jobbikot (ez utóbbi Stumpf István politológus helytálló minősítése, amely távol van a fasizmustól), egyértelműen a tényeket és a társadalmi valóságot figyelmen kívül hagyó koncepcionális ítéletet hozott. A Tábla azzal, hogy a Magyar Gárda mozgalom jogellenességét is kimondta, olajat öntött a parázsra, s elindított egy tüntetés- és társadalmi engedetlenségi sorozatot. Ezzel szociológiai dilettantizmusát bizonyította be. Ide is illik az a német jogtudósi körökből származó mondás, hogy szűklátókörű az a bíró, akit döntésében csak a pozitív jog vezérel.



Ugyanakkor az ezen ítéletet meghozó tanács meg is erőszakolta a tételes jogot, midőn a kereseti kérelmen jogerősen túllépett (ne ultra petitum), kiterjesztve ítéletét a mozgalom feloszlatására is, holott az ügyészi kereset csak az egyesület feloszlatására irányult. Jól érvelt ez ügyben az alperesi képviseletet ellátó Gaudi Nagy Tamás ügyvéd, én pedig Madách szavaival megkérdezném az ítéletet meghozó tanácstól, hogy érzi-e eszméi között az űrt? Annál is inkább megkérdezném, mivel amíg az MSZP-s politikusok agyából kipattant településőrség megszerveződne, a jelenlegi gyenge és kis létszámú rendőri körzeti megbízotti rendszer mellett teljesen ki lenne szolgáltatva a devianciának a vidék. Hogy a polgárőrség kevés, azt a szocialisták is beismerik, mivel gondolkoznak a településőrség felfegyverzésén. E tekintetben viszont reális a Fidesz aggálya, hogy ez vörös őrségként az MSZP fegyveres szervezetévé válna, hiszen e párt szervezné meg. Megoldás csakis egy, olyan politikailag semleges rendvédelmi testület létrehozása lenne, mely a belügy keretében működve, a vidék közbiztonságára a csendőrséghez hasonló módon ügyelne. Amíg ez létre nem jön, a Magyar Gárda mozgalmat nem kellett volna támadni. Épp ezért szociológiailag az elsőfokú ítélet helybenhagyása lett volna indokolt. Most az a helyzet, hogy jogerős ítélet van, de azt - miként Vona Gábor, a Jobbik elnöke kijelentette - nem hajtják végre. Nézhetjük ezt úgy is, hogy a szóban forgó ellenzéki párt is megteheti, ha az Egészségügyi Minisztérium is megteheti - miként ezt maga a miniszter, Dr. Székely Tamás kijelentette -, hogy a Legfelsőbb Bíróság jogerős ítélete ellenére sem adják vissza az elvett ágyakat a Hódmezővásárhelyi Kórháznak. Ha a kormányoldal nem hajlandó végrehajtani az őt elmarasztaló jogerős ítéletet, akkor az ellenzék szervezete is megteheti azt. Ebbe az anarchiába süllyedt a magyar jogállamiság, amit a balliberális kormányzat váltott ki.



A Fővárosi Táblának ez az ítélete a Magyar Gárda melletti július 4-i tüntetéseket és a Gárda egyesületként történő újraalakításának kimondását váltotta ki. Egy, az európai parlamenti választásokon harmadik helyet megszerzett és az Európai Parlamentbe képviselőket küldő, legálisan működő párt elnökének bilincsben történő előállítása és vele szemben büntetőeljárás kezdeményezésének terve azért is disszonáns, mert csak magyar gárdista sapkával védte az arcát a rendőrségi könnygázzal szemben. Ezt nem lehet egyenruhába öltözésnek tekinteni, amikor egyébként civil ruhában volt. Ugyanakkor az is egy teljesen hisztérikus és jogilag nem védhető álláspont a hatalom részéről, miszerint aki a Magyar Gárda egyenruháját vagy ahhoz hasonló fekete ruhát vesz fel, megbotránkoztat. Itt kérdem én, az nem megbotránkoztatás, amikor a melegek hiányos öltözékben provokatív módon vonulnak fel közterületeken kisebbségként, és ezen a többség a társadalomban uralkodó közízlésnek megfelelően megbotránkozik. Mikor pedig ezt kifejezésre juttatja, a rendőrség - a jelenlegi hatalom utasítására - velük szemben lép fel.



Az események azonban pörögnek. Július 4-én Vona Gábort elvonszolták és eljárást akartak vele szemben indítani azért, mert gárdistasapkát tartott az arca elé. A médiának tett kijelentése szerint pártja emiatt jogi lépéseket kíván tenni. Lehet, hogy a hatalom ezért gondolta meg magát, s nem engedte, hogy beavatkozzon a rendőrség a Magyar Gárdát egyesületként újból megalakító július 10-én megtartott újabb demonstrációba, sőt, tartózkodott az európai parlamenti képviselővé megválasztott Morvai Krisztina előállításától is, aki pedig ekkor a Magyar Gárda egyenruháját viselte. Itt már tartózkodott a rendőrség a július 4-i demonstráción tanúsított brutális fellépéstől, mely sokban hasonlított a 2006. október 23-i embertelen tömegoszlatáshoz. Utólag azonban még megpróbált bekeményíteni. Bajnai Gordon ugyanis bejelentette, hogy büntetőjogi tényállássá teszik a feloszlatott szervezetekben történő bárminemű ténykedést, sőt a passzív tagi részvételt is. Felvetődhet alappal a kérdés, nem lesz ebből probléma? Megszűnik a félelemkeltő, de a közbiztonságot óvó intézmény, vagy illegalitása miatt az abban résztvevőket a hatalom felelősségre vonja, ugyanakkor a másik oldal felbátorodik, megnövelve a jogbizonytalanságot, miközben egy ütőképes legitim rendvédelmi szervezetet a kormány nem képes létrehozni. A Bajnai-kormány épp olyan tehetetlen, mint amilyen elődje volt. Ez pedig egyre inkább a szélsőjobb irányába löki a társadalmat. Minél tovább marad, annál nagyobb a veszélye annak, hogy e prostituálódott szociálliberális baloldal hatalomhoz való ragaszkodása a jogállamiságot favorizáló jobbközép politika befolyását gyengíti meg, vagy lehetetleníti el. Mindez egy weimarizálódás veszélyével járhat, hacsak a Bajnai-kormány nem tér észhez, és nem áll el az itt említett büntetőjogi felelősség bevezetésétől. Legjobb lenne, ha maga a kormány is azon dolgozna, hogy egy felülvizsgálati kérelem kapcsán a Legfelsőbb Bíróság vagy helyben hagyná a Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletét, vagy új eljárásra utasítaná az elsőfokú bíróságot.



Nem vet jó fényt a Táblának ez ügyben eljárt tanácsára az sem, hogy ítélete feletti örömét az a ,,triász" nyilvánította ki, melyhez tartozik Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, aki vétlen ellenzéki újságírók elleni bűnügykoholmányba keveredett. A ,,triász" másik tagja, Kolompár Orbán cigány önkormányzati elnök ellen büntetőeljárás van folyamatban a cigány önkormányzat részére kiutalt állami támogatások elsikkasztása miatt. Emiatt tőle a romák túlnyomó része már elfordult. Ez abban is megnyilvánult, hogy a még Gyurcsány által kezdeményezett második ,,Demokratikus Charta" demonstrációra a cigányság köréből mindössze ötszázan mentek el. A ,,triászból" egyedül az MSZP szóvivője, Nyakó István látszik szeplőtelennek, hacsak Újhelyihez hasonlóan nem válik érintetté a Zuschlag-ügyben.

Prof. Dr. Prugberger Tamás,
az állam- és jogtudomány
akadémiai doktora

Megjelent a KAPU legfrissebb számában
barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Bilderberg-csoport az ember
  2009-09-14 17:26:11, hétfő
 
 
A Bilderberg-csoport az emberiség két harmadát eltakarítaná - Kényszer sterilizáció és Világkormány


Rockefellerék pedig a kínai mintát vennék át a lakosság drasztikus csökkentéséhez.
hubatka, v, 2009/09/13 - 22:21

Kategóriák:

Kimérik a világot?

Kimérik a világot?

Az elit Bilderberg-tagok azt szorgalmazzák, hogy "a hülye emberek két harmadát" a bolygónkról el kell takarítani. Obama, tudományos tanácsadójává olyan "embert" nevezett ki, aki a kényszer sterilizáció és az azt szabályozó Világkormány híve.

Kevin Trudeau, a milliárdos vállalkozó, aki állandóan az alternatív egészségkezelés előmozdítása miatt bosszankodik, és akit a FTC (Federal Trade Commission) is beperelt, az Alex Jones Show-ban elmondta, hogy a Bilderberg-csoport tagjai a "hülye emberek két harmadát" eltakarítanák bolygónkról, ha tehetnék. Állítása szerint személyesen beszélt az "elit" tagjaival erről.

Trudeau elismerte, hogy nemrégen Görögországban egy Bilderberg-csoport találkozón vett részt. Az elit egyik főtémája a túlnépesedés volt, ami New Yorkban is egy titkos találkozón szóba került.

Az elit egy emberséges retorikával kritizálta a népesedési politikát; már szükséges, hogy a világ népességét születésszabályozással és természetes módszerek kialakításával csökkentsék. Ennek ellenére a programjuk a valóságban az eugénika áltudományának gyökereiben van, ami először Nagy-Britanniában virágzott és a fajok és a gének fölényének az ideológiájában rejlik, amit később a nácik Rockefeller segítségével átvettek.

"Néhány beszélgetés egy 200 láb hosszúságú yachton, Monaco partjainál történt. De önök nem hiszik el, hogy valójában mi folyik a zárt ajtók mögött" - mondta Trudeau és különösen kihangsúlyozta, hogy Alex Jones, a műsorvezető ilyen tényállást a dokumentumfilmjében már felfedett, nevezetesen a Végjáték című filmjében.

Kevin Trudeau

Kevin TrudeauTrudeau részletesen kifejtette, hogy az elit tagság az emberiség legnagyobb "jólétére" egy tervet gondolt ki, amiben a Földön az emberek két osztálya létezne: a kormányzó elit és "munkásméhek". Az "elit" magát nem a pénz vagy a hatalom által definiálja, hanem a genetikai leszármazás alapján.

Trudeau az elittel folytatott beszélgetéseit megdöbbentő részletességgel adta közre. "Azokkal az alakokkal voltam a találkozón, akik lényegében azt mondták, hogy a buta embereknek a kétharmadát el kell tüntetni ebből a világból"- mondta Trudeau, amihez még hozzáfűzte, hogy ezeket a szavakat nem gonoszsággal mondták, csak tárgyilagosan, azzal az ürüggyel, hogy a Föld bolygó jólétéért küzdenek.

Trudeau még hozzáfűzte, hogy az elit két táborra oszlott, egy nagy frakció, akik "elvből azt hiszik, hogy ők a népesség maradéka fölött" genetikailag magasabb rendűek és a másik, egy kisebb, főleg fiatalabbakból álló töredék, akik arra az elhatározásra jutottak a kiválasztódás a sikerek alapján dőlne el, azaz kudarcot vall-e a vállalkozásaival, vagy nem.

Rockfellerék a kínai mintát támogatják

Egy másik páholy- aminek tagja többek között David Rockefeller, Warren Buffet, Ted Turner, Goerge Soros (Soros György), Bill Gates-, május 5-én New Yorkban gyűlt össze Sir Paul Nurse otthonában, amiről az első tudósításokból alig derült ki valami, aztán szépen lassan kiszivárogtak a tervek.

Szerintük a kínai példát kellene követni a népességi probléma megoldására, ahol az egy gyermekes családmodellt támogatják, és azokat sújtják mindenféle terhekkel, akik több gyermeket vállalnak. Kínában vannak olyan rendőri egységek, akik elrabolnak állapotos nőket és erőszakkal abortuszt követnek el rajtuk. Rockfelleréknek ez a megoldás is szimpatikus, csak legalizálnák a módszert. Szerintük a világ lakosságát 95%(!) kellene csökkenteni.

Obama tudományos tanácsadója és a kényszer sterilizáció

A fentiekkel egybevágó hír látott napvilágot, miszerint a nagy fejlett Amerikai Egyesület Államokban, egy, a kényszer sterilizációt támogató John Holdren Obama tudományos tanácsadója.

Barack Obama az elnök új tudományos tanácsadójává választotta John Holdrent, hivatalosan az alapján, hogy Holdren a globális felmelegedés nagy szakértőjének számít. Azt viszont próbálják a szőnyeg alá söpörni, hogy a fent már említett eugenitika nagy híve Holdren, amit összevetve a nemzetiszocialista eugenetikával, akkor az utóbbi majdnem emberségesebb benyomást tesz. Többek között Holdren a "sok gyerekes" párok kényszer sterilizálását támogatja. De a liberális jenki médiumok Holdren tudományának ezen részleteit inkább a szőnyeg alá seprik és inkább a globális felmelegedésről írt tanulmányait magasztalják.

Holdren ma az Amerikai Egyesült Államok legfontosabb tudományos hivatalnoka, aki nem egy egyszerű tudós. Ez egész karrierjét a malthusi (Thomas Robert Malthus, túlnépesedés) szélhámosság elmélete formálta, legyen ez most az eugenetika, vagy a Föld felmelegedése. Különösen tanulságos az a könyv, amit Holdren 1977-ben Paul R. Ehrlich-kel és Ehlich feleségével, Anne asszonnyal írt, akik az akkori idők két extrém malthusiánerrei. A könyvnek az a címe, hogy Ecoscience: Population, Resources, Development (Ökotudomány: népesség, nyersanyagok, fejlődés). Figyelemreméltó, hogy ezt a könyv nem kapható meg sehol, még az amerikai könyvtárakban sem lehet felhajtani. Ez a könyv jól bemutatja Holdren gondolkodását: "az ivóvízhez egy meddővé tevő szert kell adni..."

Az Ecoscience könyv legdurvább nézetei vázlatosan:
-az asszonyokat, az akaratuk ellenére, abortuszra lehet kényszeríteni;
-népek egészét lehet sterilizálni az ivóvízhez vagy az alapvető élelmiszerekhez adagolandó szerekkel, amik meddőséget okoznak;
-egyedüli anyáktól vagy lánykorban lévő anyáktól, az akaratuk ellenére, a gyerekek elvehetik és más pároknak adhatják;
-azok az emberek, akik a társadalmi enyészethez járulnak hozzá (tehát nem kívánt személyek), törvény alapján arra lehetne kötelezni, hogy a reprodukciónál a felelősségtudat elve érvényesüljön - magyarul: abortuszra vagy a sterilizációra lehet őket kényszeríteni;
-egy nemzeten felüli Világkormány veszi át a világ gazdasága feletti ellenőrzést és az amerikaiaknak az élet legintimebb részleteit meghatározhatják - egy felfegyverzett nemzetközi rendőr csapat segítségével.

Holdren ugyanebben a könyvben (837. oldal): "...a népek ellenőrzéséhez kényszerítő törvényként írja elő akár a kényszer sterilizációt is, ez az érvényes alkotmány szerint megengedett lenne, ha a népek krízise a társadalom számára egy komoly veszélyt jelentene..."

Ezen felül Holdren, egy a világra kiterjedő totális diktatúrát javasol - ezt mint egy Világkormányt írja le, aminek az ideális népesség számot diktálnia kell: "... egy mindent átfogó planetáris kormány, ami a fejlesztést, az irányítást és az összes nyersanyag szétosztását ellenőrizheti..., nemcsak az atmoszférában és az óceánokban, de még az édesvizű tárlókat is, mint a folyókat és a tavakat."

"A Világkormány lenne megbízva, hogy a világ optimális népességét az egyes területeken meghatározza és közvetetten beavatkozzon, hogy az egyes országok részarányát az egyes területre érvényes korlátozásokat meghatározza... A kormányok egy bizonyos tejhatalmat élveznek, hogy a megállapodott korlátozások betartását végrehajthassák."

Holdren és Ehrlich sátáni művéből még egy részlet: "Tételezzük fel, hogy egy bizonyos évben a születések száma a halálozások számát túllépi, tehát a népesség növekedne. Akkor a következő évben az engedélyezett megtermékenyüléseket csökkentik, az engedélyezett magzat elhajtásokat pedig növelnék, hogy a születések száma a kívánt mértékben csökkenjen. Túllépi a halálozások száma a születések számát, akkor az engedélyezett megtermékenyítések számát növelik és a magzat elhajtások számát pedig csökkentik. Az egy bizonyos évben engedélyezett abortuszok és a mesterséges megtermékenyítések számát kizárólag a halál és a születések előző évben kiszámolt viszonya határozza meg."


Források:
http://www.prisonplanet.com/secretive-rich-cabal-met-to-discuss-population-contro l.html
http://www.zeit-fragen.ch/ausgaben/2009/nr35-vom-3182009/oligarchen-planen-genozi d-an-zwei-dritteln-der-menschheit/
http://info.kopp-verlag.de/news/obamas-wissenschaftsberater-holdren-befuerwortet- zwangssterilisation.html

(Fordította Gyula B., Szerkesztette: Turner Gábor - Szent Korona Rádió )
Kapcsolódó linkek

* A hétvégi eseményen valóban ,,a világot irányító néhány ember" találkozott?
* A szabadkőművesek hivatalosan is beültek a Parlamentbe (frissítve)
* Ki gondolta volna: Surányi, Bokros és Járai, de még Orbán is a Rockefellerek és Rothschildok irányítása alatt áll!
* Nézegessen szabadkőműves szentélyt! (képek)


http://szentkoronaradio.com/kulfold/2009_09_13_a-bilderberg-csoport-az-emberiseg- ket-harmadat-eltakaritana
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2009.08 2009. Szeptember 2009.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 315 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 297
  • e Hét: 3399
  • e Hónap: 14510
  • e Év: 168006
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.