Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Ben-Hur 1959 !
  2009-09-26 15:58:37, szombat
 
 
BEN-HUR 1959 ! Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-09-26 15:52:34
feltöltő: dandej
nézettség: 3295
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: BEN-HUR, 1959,
kategória: felnőtt
leírás: a movie that inspired me to play the guitar!its a little something i put together!Miklos Rosza! played by me!

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


Történet:

A jeruzsálemi Ben Hur, egy gazdag zsidó család fia, újra találkozik gyerekkori barátjával, a római légió parancsnokával, Messala-val, aki szerint az új tanok, melyeket Krisztus hirdet, felforgathatják az egész Római birodalmat. Ben Hur meghallgatja a hegyibeszédet, ott van a kálváriánál, méghozzá nem is egyedül, hanem egy szépséges rabszolgalány, Esther társaságában. Korábbi élete gyökeresen megváltozik, amikor tévesen megvádolják azzal, hogy megpróbálta megölni Messala-t. Száműzik családját, őt pedig rabszolgasorba döntik. Egy tengeri csata során megmenti a parancsnok, Quintus Arrius életét, aki ezért cserébe fiává fogadja. Rómába indul, hogy részt vegyen egy kocsiversenyen. Legnagyobb ellenfele régi barátja, Messala. Kettejük versenyfutásának egy ütközés vet véget, melyet Ben Hur éppen csak túlél, ám eldönti, hogy a kardját felcseréli Krisztus tanaival. Annak a Krisztusnak a tanaival, aki még halálában is képes arra, hogy az egész birodalmat a feje tetejére állítsa!






Júda Ben Hur, az egyik leggazdagabb júdeai család sarja miközben az új császári helytartó, Poncius Pilátus ünnepélyes bevonulását nézi jeruzsálemi házának tetőteraszáról, véletlenül lelök egy meglazult cserepet, amely pont a díszmenet elé pottyan az útra. Pilátus pribékjei a Római Birodalom elleni szabotázsnak veszik a dolgot, és azonnal elhurcolják a zsidó alattvalót. Ezzel kezdetét veszi Ben Hur évtizedeken át tartó viszontagságos vándorlása, melynek során a gályarabságból Róma legnagyobbjai közé küzdi fel magát.
A film a történelem egyik legizgalmasabb korszakának, a Római Birodalom virágzásának és Jézus korának monumentális, kalandos feldolgozása - és ma már maga is történelem...

A Ben Hur közel harminc éven át őrizte ritka becsben tartott helyét a filmtörténetben: ez volt az egyetlen film, mely valaha is a legtöbb, összesen 11 darab Oscar-díjat nyert az Amerikai Filmakadémiától (első helye továbbra is megmaradt, csak most már meg kell osztania a Titanic-kal). Ez a monumentális kiállítású történelmi kalandfilm, lenyűgöző tömeg- és harci jeleneteivel még ma is döbbenetes élményt nyújt. A nevezetes fogathajtó verseny képsorai tananyagként és mintaként szerepelnek a filmkészítők előtt. A mozi aranykorának e mesterműve eredeti, megvágatlan változatában jelent meg!


Jézus az Út Istenhez Link
 
 
0 komment , kategória:  Keresztény Média  
Fedhetetlen magatartás
  2009-09-26 09:57:50, szombat
 
 
"Ha... megemlékezel arról, hogy testvérednek valami panasza van ellened" (Mt 5,23).

Amikor az oltárhoz mégy és ott eszedbe jut, hogy testvérednek van valami panasza ellened - tehát nem akkor, ha beteges érzékenységedben előkotorsz valamit. "Ha megemlékezel arról", azaz ha Isten Szent Szelleme eszedbe juttatja, "akkor menj el és békülj meg testvéreddel és azután jöjj és hozd fel ajándékodat". Soha ne állj ellent bensődben Isten Szent Szelleme finom indításának, amikor lelkiismereted legmélyéig nevel téged.

"Békülj meg először testvéreddel." Az Úr útmutatása nagyon egyszerű: először békülj meg. Menj vissza azon az úton, amin jöttél, térj rá arra az útra, amelyre figyelmeztetést kaptál az oltárnál és amelyről meggyőződtél, hogy az a helyes út. Legyen benned az a belső magatartás és lelki nyugalom, amely a megbékülést olyan egyszerűvé teszi, mint amilyen a lélegzés. Jézus nem is említi a másik személyt, azt mondja: te menj! Itt nincs szó a te jogaidról. A szentre jellemző, hogy le tud mondani jogairól és engedelmeskedik az Úr Jézusnak.

"És most jöjj és vidd el a te ajándékodat." A folyamat pontosan le van írva. Először a magad odaáldozásának hősies szelleme, majd hirtelen megállít a Szent Szellem gyengéd intése és megállít a meggyőződésed is. Azután az engedelmesség Isten Igéje iránt, feddhetetlen magatartás az iránt, akivel szemben nem volt igazad. Végül az akadályt félretéve felviszed Istennek az ajándékodat egyszerű, vidám szívvel.


--------------------------------------------------------------------------------

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből

Cannonball Flower


Link Képtár Link Link Link Hongrie
 
 
0 komment , kategória:  Képtárak * Picasa Webalbumok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2009.08 2009. Szeptember 2009.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 726 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 351
  • e Hét: 6000
  • e Hónap: 9801
  • e Év: 71102
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.