|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2009-09-05 06:55:38, szombat
|
|
|
hozzávalók 10 főre
* 1/2 kg háztartási keksz
* 250 g vaj
* 2 dl tej
* 200 g nádcukor
* 3 ek holland kakaópor
* 20 ml rumaroma
* 1/2 vaníliarúd, porítva
tetejére
* 15 dkg étcsokoládé
* 1 ek olaj
elkészítés
1. A kekszet ledaráljuk, majd belekeverjük a kakaót és a porított vaníliarudat.
2. A vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad.
3. A meleg tejes egyveleget a kekszhez adjuk, a rumaroma kíséretében. Alaposan összedolgozzuk.
4. A tésztát sütőpapírral bélelt (kb. fél gáztepsinyi méretű) tepsibe egyengetjük és hűvösebb helyen, 1-2 órán át szikkadni hagyjuk.
5. A darabokra tört csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és bevonjuk vele a tészta tetejét.
6. Megvárjuk, míg a csokimáz megdermed, s csak aztán szeleteljük.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2009-09-05 00:11:54, szombat
|
|
|
Sajtos roló recept
Hozzávalók:
Tészta:
28 dkg liszt,
20 dkg margarin,
2 dl tejföl, s
ó.
A hozzávalókat összedolgozzuk, 2 órát pihentetjük, majd 2 mm vékonyra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk.
Töltelék: 20 dkg margarin, 10 dkg liszt, 5 dl tej, 20 dkg sajt, 2 tojás, só, bors.
A margarinból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévő tejjel, vigyázva, hogy a kapott massza ne legyen túl lágy. Hozzákeverjük a tojások sárgáját a felvert fehérjével együtt. Végül hozzáadjuk a sajtot, és közben ízesítjük.
Kis, fából készült, megfelelő vastagságú rudakra van szükség a tészta formára sütéséhez. A tészta csíkokból egyet-egyet feltekerünk a rudacskákra, megkenjük tojással, és megsütjük. Miután kisültek, óvatosan kiskanállal, esetleg habzsák segítségével megtöltjük azokat. A megtöltött rolók végeit reszelt sajtba mártjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2009-09-05 00:08:28, szombat
|
|
|
Almás-kekszes szelet
Hozzávalók:
1,25 kg alma,
40 dkg kristálycukor,
3 csomag vaníliás pudingpor,
40 dkg négyzet alakú háztartási keksz,
1/2 margarin,
20 dkg étcsokoládé,
3 dl + 5 dl hideg víz.
A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk, majd a cukorral és fél liter vízzel sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat elkeverjük a 3 dl hideg vízzel, hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre összefőzzük.
Az egyik csomag kekszet tepsibe lerakjuk, ráöntjük az almakrémet. A még forró krémre rárakjuk a másik csomag kekszet. A tetejére a margarinból és a csokoládéból készült mázt kenjük.
Hűtőbe tesszük, és csak másnap fogyasztjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2009-09-05 00:04:15, szombat
|
|
|
Csokoládé kocka
Hozzávalók:
50 dkg cukor,
2 ek. kakaó,
25 dkg margarin,
1 csomag mazsola,
50 dkg darált keksz,
kevés durvára vágott dió.
A cukrot 2 dl v1zzel forrástól számítva 7 percig főzzük.
Tűzről levéve hozzáadjuk a kakaót, a margarint, a
mazsolát, a diót és a darált kekszet. Egy tepsibe
zsírpapírt teszünk és belesimítjuk a masszát. 6-7 óráig
hagyjuk állni hideg helyen, majd kockára vágva kínáljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2009. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
84 db bejegyzés |
e év: |
732 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1030
- e Hét: 2705
- e Hónap: 3697
- e Év: 35426
|
|
|