Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Lovas István: Samospráva
  2009-09-07 22:28:37, hétfő
 
  2009-09-07. 19:49

Lovas István: Samospráva

Dunajská Stredában a Magyar Koalíció Pártja több mint tízezres tüntetést szervezett, ahol - mint látható a címoldali fotón - ,,Megoldás az autonómia" feliratú táblával is tüntettek a megalázó szlovák nyelvtörvény ellen, amelyet az Európai Parlament újonnan megválasztott elnöke európai ügynek nevezett.
Az ,,autonómia" - önrendelkezés - szlovákul ,,samosprávát" jelent.
Dunajská Streda pedig Dunaszerdahelyet.
Miután mi állandóan gesztusokat gyakorlunk (az MTI egyik csütörtöki tudósításában a Dunaszerdahely neve mellé írta a szlovák nevet zárójelben, mint ahogyan azt a szlovák államnyelvtörvény történelemkönyvek esetében megköveteli, miközben a Ferihegyi repülőtéren a kijelző táblán Tirgu Mures áll Marosvásárhely helyett), arra gondoltam, hogy e gesztusok terén túlteljesítek.
Ez az oka a szlovák címnek és a Dunajská Stredában kezdetű mondatnak.
Kezdem egyébként megrögzötten azt hinni, hogy gesztusbetegségben szenvedünk. Mi állandóan gesztusokat gyakorlunk, mert évtizedek óta azt hisszük, hogy az eredményre vezet.
A gesztusok gyakorlásában egyébként nincs semmi baj. Sőt. De mindent gyakoroljunk a maga helyén.
Gesztusokat pedig ne pazaroljunk azoknak, akiktől viszontgesztust se nem kaptunk, se nem várhatunk el. És főleg ne akkor gyakoroljunk egyoldalú gesztusokat, amikor éppen a másik oldal a legfájdalmasabbat rúgja belénk.
Surján László, néppárti európai parlamenti képviselő például szintén csütörtökön ,,az EP rendjében kissé szokatlan módon - a szakbizottsági ülést használta fel arra, hogy jóindulatáról biztosítsa szlovák kollégáit, és köszöntötte őket nemzeti ünnepük alkalmából", állt az EurActiv.hu uniós internetes portálon.
Hát nem szép?
Mint ahogyan az a gesztus is, amelyről a Hvg.hu számolt be. Egyebek között Hushegyi Gábort, az ötven éves pozsonyi esztétát kérdezte meg ,,Kiröhögjük azt, ami van" - a szlovákiai magyar értelmiség válaszol címen arról, hogy miként reagálnak a diszkriminatív nyelvtörvényre. ,,Kitűnően érzem magam", mondta Hushegyi. Majd nyilatkozata végén az SZDSZ-es Bauer Tamást dicsérte.
Vajon akkor, amikor Dél-Tirolban a megindult kényszerű asszimiláció ellen még robbantgattak az ottani osztrákok, pontosan a Befreiungsausschuss Südtirol, vajon milyen gesztusokat gyakorolt a dél-tiroli vagy a határon túl élő osztrák értelmiség? Tapsolt.
Azóta Dél-Tirolban nőtt a németajkúak aránya.
Mindez egyáltalában nem jelent bátorítást erőszakra.
De hagyjunk már fel a simogatásra hiába váró gesztuspolitikával.
És támogassuk a dunaszerdahelyi tüntetők autonómiakövetelését.


(Lovas István - Magyar Nemzet Képeslap


http://kuruc.info/r/7/46352/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincsenek rá szavak: 20 millió
  2009-09-07 22:23:13, hétfő
 
  2009-09-07. 20:14


Nincsenek rá szavak: 20 milliót fizetett a BKV egy köddé vált cégnek, hogy felmérje a fénymásoló-állományt + olvasó

Nem áll meg a BKV-lavina. A társaság vezérigazgatósága évekkel ezelőtt csaknem 20 millió forintért bízott meg egy céget a vállalat fénymásoló-állományának teljes körű felmérésével. Az Optimismo Kft. ráadásul később köddé vált, fantomizálódott. Szintén magyarázatra szorul az a szerződés, amelyet Antal Attila, a közlekedési társaság korábbi vezére látott el a kézjegyével még 2007-ben. A BKV ugyanis 35 millió forintért rendelt meg tanulmányt, amelyben arra várt útmutatást, hogy miképpen kell a kormánynál hatékonyan lobbizni. Egyre több jel mutat arra, hogy a BKV, a budapestiek közlekedési igényének kiszolgálása helyett, a kormány pénzelrejtő maffiaközpontjaként működik.
Bruttó 19,2 millió forintot költött el 2007-ben a BKV a saját fénymásoló-állományának teljes körű felmérésére; a vizsgálatot a társaság vezérigazgatósága rendelte meg. Az erről szóló tanulmányt egy olyan cég, az Optimismo Kft. készítette el, amelyet a bíróság az idén tavasszal törölt a nyilvántartásból: ,,A Cégbíróság a rendelkezésére álló adatok alapján megállapítja, hogy az Optimismo Kft. székhelyén, telephelyén, fióktelepén nem található, és a cég képviseletére jogosult személyek lakóhelye, tartózkodási helye is ismeretlen, illetve a társaság képviseletére jogosult lakóhelye ismeretlennek minősül, mivel a lakóhelye külföldön van, és nincs a Cégjegyzékbe bejegyzett kézbesítési megbízottja" - jelent meg a Cégközlönyben tavaly nyáron.
Azt egyelőre még nem tudni, hogy az Optimismo Kft. pontosan mit csinált. Tény ugyanakkor, hogy nem szokás milliókért fénymásolókat számlálgatni és vizsgálgatni. A mindennapos gyakorlat szerint, ha tönkremegy egy fénymásoló, azt meg szokták javíttatni - olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában, amelyből további részleteket is megtudhat.
(MNO nyomán)
Olvasónk megjegyzése: Üdv, egy középvállalatnál dolgozom, ahol a fénymásolókkal kapcsolat ügyeket is intézem. A hozzám hasonló felhasználók, és a fénymásolós cégek is megerősíthetik, hogy a BKV által megrendelt "fénymásoló-állomány teljes körű felmérés" egy valótlan, nem létező "piaci szolgáltatás", ugyanis ezt a felmérést többnyire INGYEN elvégzik a fénymásoló eladásban és karbantartásban érdekelt cégek. Természetesen az objektivitás így megkérdőjelezhető lenne, de a cégünknél végzett felmérés aktív résztvevőjeként lényegében közösen végeztük a munkát, és egy részletes jelentés született belőle, ami szakmailag megállja a helyét, használható.
A BKV több telephelyen működik, és ha a jegypénztárak nyomtatóit is figyelembe veszem, valóban időigényes és szerteágazó a felmérés, azonban a 35 milliós kifizetés ezért a munkáért egyértelműen eltúlzott, és a hűtlen kezelés vádja megalapozottan vetődik fel. Szebb Jövőt!



http://kuruc.info/r/26/46309/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gatyázás
  2009-09-07 22:21:48, hétfő
 
  Gatyázás
2009-09-07 06:33:55

Miközben itthon gatyára vetkőztetik a már amúgy is félmeztelen egészségügyet, a külhoni híradások arról szólnak, hogy kevés alsógatyát vásárolnak az amerikai férfiak. Legalábbis kevesebbet, mint amennyit tavaly meg tavalyelőtt vettek. Ebből az amerikai jegybank nyugalmazott elnöke azt a következtetést vonta le, hogy odébb még az igazi gazdasági fellendülés. A nők mások. A nők a világon mindenütt nők, s mint ilyenek, nem rendszerspecifikus teremtmények. Képesek bugyira, melltartóra költeni az utolsó fillérjüket is, ha kedvük, szeszélyük úgy diktálja. Ráadásul legszebb alsóneműjüket rendszerint szeretőjüknek vagy nőgyógyászuknak veszik fel, pedig egyiket sem az alsónemű érdekli.

Nem így a férfiak, érvel a kilencvenhez közelítő tekintélyes amerikai közgazdász. A férfiaknak a gatyájuk az egyetlen ruhadarabjuk, amely láthatatlan. A zoknitól a nyakkendőn át a kesztyűig, kalapig-sapkáig ruházatukon nem tudnak spórolni, ha csak nem akarják, hogy kopottasnak látsszanak. Már pedig köztudomású - Róma negyedik császárától, a hebegős Claudiustól a derék Svejken át a hozományvadász Noszti Ferkóig mindenki hasonlóan érvel -, hogy a jómód látszatára akkor kell a legjobban adni, amikor a dolgunk amúgy a legrosszabbul megy. A szegény amerikai férfiak - kockázat nélkül - egyedül új alsógatyáik árát spórolhatják meg. Ami persze, figyelembe véve az alsógatyaárakat, nem is kevés! Ezért aztán egyelőre - ha ideiglenes jelleggel is -, de elhalasztják ilyen irányú beruházásaikat. (Gyurcsány valami hasonlót művelt, de nem az alsógatyával, hanem a kormányzati negyeddel, de erre tán már senki sem emlékszik, pedig már arra is kevés híján ráment a gatyánk. Már ennyiből jól kivehető, ez itt még nem Amerika.) Mindeközben az alsógatya az Újvilágban - közgazdásznyelven szólva - a gazdaság monitorozható indikátorává vált. 2009 első felében ötödével estek vissza az amerikai gatyaeladások a 2008-as bázisévhez képest. Noha a visszaesés üteme már folyamatosan lassul, a nyugalmazott jegybankelnök szerint az amerikai gazdaság motorja akkor pörög majd újra a 2006-os, 2007-es ,,békeévek" fordulatán, ha a gatyaeladások két egymást követő negyedévben is legalább három százalékkal meghaladják a 2008-as bázisév gatyaforgalmát. A roncsautó-akció után, amely az Amerikában munkára várók tíz­ezreinek teremtett ismét munkahelyet, egy hirtelen, felülről elindított alsógatya-vásárlási akció esetleg beindíthatná az ottani, aztán meg a világgazdaságot.

Szerencsére nekünk nincsen szükségünk efféle drága, agyafúrt akciók­ra. Nálunk nincsenek roncsautók, tehát nincsen mit újra cserélni. Nálunk nincs miért alsógatyát cserélni, hiszen réges-rég lerángatták már rólunk, mi több, 2006. október 23-án már a farpofáinkat is átkutatta némely közgazdaságtanban is járatos rendőr. Nálunk nincsen semmi szükség vasútra, ezért újabb kétezer kilométer (!) vasutat tervez megszüntetni a kormány. Nálunk nincsen beteg ember, ezért háziorvosi rendelők százai állnak orvos nélkül, üresen. Mi már a gatyázásban is évekkel Amerika elé kerültünk. Egyik, kétes hírnévre szert tett honfitársunk idestova húsz éve egy bő gatyás, fütyülős barackos nemzetnek írta le a magyart. Szép is lenne, ha olyan gazdagok lennénk! A fütyülős barackpálinkából időközben legfeljebb a fütyülőnk maradt.

Ami meg a bő gatyát illeti: jó lenne látni azt a dús képzeletű honfitársunkat, aki ennyi szakértő által vezetve megengedheti magának, hogy akár csak egy jót álmodjon. Egy méregdrága, hosszú gyolcsgatyáról.

Csndes Csaba
magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A krumplileves legyen krumplil
  2009-09-07 22:18:55, hétfő
 
  A krumplileves legyen krumplileves


Ma egy olyan világban élünk, ahol a bűn erénnyé és az erény bűnné változott. Ahol a boldogulásnak inkább akadálya, sem mint feltétele a becsület. Ma azok indulnak jó eséllyel, akik nem idegenkednek a csalástól, korrupciótól, helyezkedéstől, erkölcstelenségtől.
Amennyiben az elbutított ifjúságot (tisztelet a kivételnek) a továbbiakban is sikerül ezen a vakvágányon tartani, és a vállukat paskolva elhitetni velük, hogy a tudás és a tapasztalat fáradtságos megszerzése haszontalan időtöltés, ha elhiszik, hogy csak azok boldogulnak, akik mindezt megvetve egy liberális, ördögi világhoz szeretnének tartozni, akkor elkerülhetetlen a végzetes csapás.

A szabadság, egyenlőség, testvériség szabadkőműves hirdetői, hogy bevethessék a bomlasztás csak rájuk jellemző fegyverét, megfertőzték az oktatást, gúny tárgyává tették a vallást és a nemzeti jelképeket. Így a szellemileg és erkölcsileg korlátozott, gyökereiről leválasztott társadalom már nagy biztonsággal terelhető.
A hit kiszorítása révén keletkezett űrt kitöltötték már a tudomány könyvespolcait is beszennyező varázslatok, melyek egyre nagyobb mértékben fertőzik még a nemzeti oldalt is. Ezen divatossá tett áltudományokba vetett vak bizalom is igazolja, hogy az ember hiába tartja magát a tudás kizárólagos birtokosának, mégis szüksége van egy fizikai és szellemi korlátokon átlépő magasabb szintű segítségre.
Ezt a szerepet évszázadokon keresztül a keresztény hit töltötte be, mely a Teremtővel való kapcsolattartás révén húzta szorosra a nemzet összetartó kötelékeit, garantálta az erkölcsöt és a biztonságot.
Napjainkban egyre inkább teret nyer egy ,,modern" hiánykezelési forma, mely az ember sokszor maga által kreált gondjaira kínál ördögi gyógyírt. Ez a futótűzként terjedő vakítás az asztrológia, az ezotéria és hasonló, minden bajra megoldást kínáló szélhámosságok.

Tudom, ezek a gondolatok most sokakból felháborodását váltanak ki.
Főleg azokból, akik mind ezt már hiszik, vagy nyitni készülnek irányába, esetleg már részeivé vált mindennapjaiknak.
Az auralátás, távgyógyítás, a jövőbelátás és energiaküldés, a veszélyes vízerek, a dohányzásról leszoktató mágneses lemezek, stb. mind - mind egy olyan egységnek alkotóelemei, melynek segítségével könnyedén be lehet tölteni a hit kiüresített helyét.

De miért is károsak ezek az ártatlan időtöltésnek tűnő, szemfényvesztések?

Azon felül, hogy az új ,,tudomány"pompás megélhetési lehetőséget biztosít a szorgalomtól és erőfeszítésektől irtózó, az emberi tanácstalanságot és hiszékenységet nyersanyagként felhasználó hiénáknak, alattomosan eltüntetik a vallás alapját biztosító erkölcsöt, elfedik az egyéni és társadalmi problémák valóságos okait.
Persze sokkal kényelmesebb elfogadni egy látszólag mindenre magyarázatot és megoldást kínáló misztériumot, - ami kétségtelenül megmozgatja a fantáziát - mint venni a fáradtságot és szembenézni a valódi problémákkal, melynek vezérhajtása a nemzetellenes politika.

Úgy tűnik Magyarországon a cionizmusnak sikerült létrehoznia azt az egyelőre mindent túlélni látszó politikai elitet, amely aljas módon csalja tőrbe a kifáradt társadalmat. Akárcsak a fent említett áltudományok, úgy kínálja az elit gyomorforgató a menüjét egy húsz esztendeje változatlan étlappból, melyben öt különböző néven szerepel a krumplileves.

B.L.


http://www.l88.hu/teljescik.php?tid=212
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álláskeresők szótára
  2009-09-07 22:12:51, hétfő
 
  Álláskeresők szótára

Családi vállalkozás = a főnök anyósa, felesége, fia/lánya, menye/veje is ugráltatni fog
Dinamikusan fejlődő középvállalat = tavaly vettek egy használt Ford Transitot
Nemzetközi multinacionális cég = két hónapra kellesz, hogy a szart is kihajtsák belőled
Nagy múlt vállalat = a főnök már visszavonult, a céget a semmirekellő és utálatos fia viszi
Dinamikus, tőkeerős cégcsoport = rabszolgatartók
Piacvezető vállalat = mi lopunk a legtöbbet
Prosperáló, kiváló vállalat = mi még a piacvezetőnél is többet lopunk
Közalkalmazotti állás = fizetés nulla
Volt közalkalmazottaknak, pedagógusoknak = biztosítási ügynök
Közalkalmazotti munkakör betöltésére kiírt pályázat = muszáj volt kiírni, de megvan az ember, a haver/koma/rokon
Európai szintű jövedelem = Albánia is Európában van
Versenyképes jövedelem = azért versenyképes a cég, mert ennyit fizetünk
Átlagon felüli jövedelem = KSH átlagbér + 1 Ft
Kimagasló jövedelem = a főnököknek, nem neked
Elérhető a legmagasabb jövedelem = a feltételes mód nem véletlen
Méltányos jövedelem = minimálbér
Jutányos jövedelem = minimálbér + 5000 Ft
Béren kívüli juttatások = a főnök néha vállon vereget (férfi) vagy megdug (nő)
Kiemelt béren kívüli juttatások = plusz van parkolóhely a gyár előtt
Dolgozzon az üzleti szférában = biztosítási/hitelügynök
Nálunk minden munkavállaló elégedett = ha kritizálsz, repülsz
Dolgozzon a legjobb csapatban = valahol máshol
Caffetéria rendszer = van ingyen kávé
Cégautó = amit saját kézzel moshatsz és saját zsebből szervízelhetsz
Céges Mobiltelefon = tíz évvel ezelőtti típus
Változatos munka = azt se fogod tudni, hol áll a fejed
Szakmai kihívások = ki fognak zárni a kamarából
Szakmai fejlődési lehetőség = előléphetsz tányérmosogatóból felmosóvá
Vállalkozó szelleműeknek = jutalékos munka
Saját autó feltétel = hülyének néznek és jutalékos munka
Jutalék + alapbér = alapbér: minimálbér fele, jutalék: annak az 1%-a
Számlaképes legyen = dolgozni dolgozhatsz nekünk, de ki nem fizetünk
Hosszú távú munka = határozott idejű egy éves szerződés, amit nem hosszabbítanak
Idénymunka = holnap ne is gyere
Határozatlan idejű kinevezés = a fene se tudja, ebben a hónapban mondanak-e fel...
Biztos állás = holnaptól a sorban, a munkaügyi központban
Stabil munkahely = a cég csődvédelem alatt áll
Kalandot, kihívást keres? = bármikor kirúghatunk...
Új, európai szolgáltatás és szakma = ügynökmunka
Jó kommunikációs készség feltétel = ügynökmunka
Üzleties megjelenés kötelező = a cégnél minden nő kurvának néz ki
Fiatal, dinamikus csapat = csupa beképzelt, tejfelesszájú kölyök, akik élből letegeznek, de a nevedet nem jegyzik meg
Fiatalos csapat = csupa kopasz, ötvenéves, kapuzárási pánikkal küzdő, feleségét csaló, nagyképű, beképzelt, modortalan tapló gyülekezete
Fiatal, agilis munkaerőt keresünk = a szart is kihajtják belőled és nem fizetnek
Dinamikus munkaerőt keresünk = a fentiekhez még vágjál jó képet is
Üzletszerző tapasztalat = elvárják, hogy mindenki puszi haverod legyen a közbeszerzési tanácsban
Meglévő ügyfélkör szükséges = hozd csak a vevőket, majd kirúgunk
Tárgyalóképes nyelvtudás = ha nyelvtanár vagy, az se elég
Szakmai nyelvtudás = ha anyanyelved/anyanyelvi szinten beszéled, akkor sem vagy alkalmas
Kommunikációképes nyelvtudás = értsd meg, amit a világ másik végéről egy ideges olasz angolul (vagy ő azt hiszi, angolul) a telefonba ordítva hadar
Keleti nyelvek ismerete szükséges = orosz/ukrán maffiacég vagy kínai büfé
Nyugati nyelvek ismerete szükséges = kitörölheted a lovári/eszperantó nyelvvizsgáddal
Feltörekvő piacokkal kapcsolatban álló = holnap indulsz Indiában elefántos kulinak
Magas fokú nyelvtudás szükséges = a főnök segge partján
Nyelvvizsga szükséges = nyelvtudás nem kell, de papír igen
Empátia és stressztűrő képesség = naponta hatvanszor elküldenek a kurva anyádba
Pszichológiai alkalmasság = az elődöd a diliházban van
Egészségügyi alkalmasság = huszonhat féle védőoltást kell felvenned
Csapatban dolgozni képes = te leszel a zsidó az arab vendégmunkások között
Multinacionális környezet = a főnök porosz tábornok, a szakács angol segédtakarító, a szervező mexikói, a biztonsági őr ukrán maffiózó, a sofőrök részeges norvégok/finnek, a személyzetis kicsit se beképzelt francia, a főnököd egy albán kecskepásztor, alfőnököd egy szerb tahó, a melósok román cigányok
Lendületes, nyitott környezet = ajtót, ablakot, irodabútort lefoglalta az APEH
Kellemes munkakörnyezet = mindenki füvezik
Baráti, családias munkahely = mindenki mindenkivel lefekszik, nemtől, kortól függetlenül
Igényes, kulturált munkafeltételek = tavaly lemosták az ablakot
Cégünk kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik = bármikor elrabolhat a kínai, az orosz, az albán vagy a szicíliai maffia
Önállóság és problémamegoldó készség szükséges = ja, és nem fizetünk érted váltságdíjjat
Építőipari tapasztalat szükséges = csak alkoholistát veszünk fel, az nem lóg ki a sorból
Termelő vállalatnál szerzett tapasztalat feltétel = menj a francba a tíz év államigazgatási gyakorlatoddal, nem értesz te semmihez
Vendéglátási gyakorlat feltétel = cigánykocsmába keresnek pultost
Számítógépes ismeretekkel = azt hiszik, te vagy Bill Gates
Felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel = programozó legyél
B kat. Jogosítvány, vezetési tapasztalat = ügynöki munka
ADR, külf., belf., nemz. Árfuv, nehézpótkocsi feltétel = a főnök zsukját kell vezetni
Területi képviselőt keresünk = ügynökmunka
Műszaki végzettség feltétel = a szakmérnöki diplomáddal menj a francba, a főnök lakatos szakmunkás
Műszaki menedzser = a leggyengébb mérnökszakra se vették fel, mert tökhülye
Kereskedelmi tapasztalat feltétel = az nem elég, hogy eladod anyádat is
Pályakezdőket is felveszünk = annyit is fizetünk
Vezetői tapasztalat szükséges = kápót keresnek
Építésvezetői munkakör = kápót keresnek
Termelésvezetői munkakör = kápót keresnek
Megbízható munkaerő = nincs priusza
Leinformálható = van priusza
Értékesítői munkakör = ügynök
Banki termékek értékesítői munkakör = biztosítási ügynök
Bejelentett munka = holnap jön a munkaügy és az ANTSZ ellenőrzés
Önmagára igényes munkaerőt keresünk = napi húsz óra munkaidő
Négy/hatórás munka = plusz tíz óra túlóra, de azt nem fizetik ki
Könnyű fizikai munka = vagonpakolás, favágás, fanyűvés, kőtörés, téglahordás, útépítés, kubikos, vasbetonszerelés, stb.
Erős fizikumú fiatalokat keresünk = mert a légiósok kidöglöttek ettől a melótól
Személy-, és Vagyonőr = hülye biztonsági őr
Árúfeltöltő = kocsigyűjtő a teszkóban
Árúszállító = pizzafutár
Előadó = irodista kuli
Munkatárs = lótifuti
Menedzserasszisztens = kiemelt lótifuti, akit dugnak is
Logisztikai munkatárs = targoncás
Humán erőforrás input output menedzser = portás
Szállítmányozási szakrefferens = udvaros-kapunyitogató
Kontroler/bérszámfejtő = mindenes tyúk
Mérnökgyakornok = műszaki rajzoló, akinek nem fizetnek
Gyakorlat nélkül is = úgyse fogod tudni megtanulni
Szakképzettség nem feltétel = kulimunka minimálbérért
Adminisztratív munka = beleőrülsz
Marketing munkatárs = házaló ügynök
Munkavégzés helye: regionális = naponta tíz óra autózás
Nagy gyakorlati tapasztalatot igénylő munka = tízévnyi restanciát kell feldolgoznod
Jól képzett, tapasztalt munkaerőt keresünk = betanítás nincs
Célprémium = cél, hogy legyen prémium, de eddig még senkinek sem sikerült
13. havi fizetés = minden év 13. hónapjában, minden hét nyolcadik napján
Külföldi munkavállalás = eladnak kurvának / hímringyónak Kolumbiába
Kalandos, érdekes munka = zsoldos ugyanott, kokainbárónál
Biztos EU állás = tányérmosogatás /szarlapátolás Angliában, itteni minimálbérért
Amerikai munkavállalás = alaszkai ólombányában
Kanadai munkavállalás = rénszarvas-ganéjozás az őserdőben
Dolgozzon ön is luxus óceánjárón = mint mosogatófiú, kazánfűtő, segédfelmosórongy vagy horgonylánc
Dolgozzon ön is az Európai Unióban = favágót keres a Csíkszeredai Lupescu Kft
Pályázatát értékesnek találtuk = menj a picsába öreg
Pályázata felkeltette érdeklődésünket = ma is ezen röhögünk
Pályázata alapján ön megfelelt az elvárásoknak = de nem veszünk fel, mert csókod nincsen
Pályázata kitűnő, ön értékes munkaerő = valakinek, de nem nekünk
Pályázata fontos számunkra = választ ne várj
Pályázatát regisztráltuk = fél év múlva válaszolunk. Vagy nem.
Pályázata alapján sajnos önt nem tudjuk alkalmazni = hahahahaha, mi nem kéne még kisfiam?
Az állást betöltöttük = az előtt, mielőtt meghirdettük volna
Ön sajnos kicsúszott a pályázati határidőből = semmilyen éppeszű elutasítási indokot nem tudunk /lusták vagyunk kitalálni
Bérigényt kérjük megjelölni = erre hivatkozva fogunk elutasítani
Az ön bérigénye túl magas = minimálbért volt pofád kérni
Az ön bérigénye jutányos = a minimálbér feléből mennyit engedsz?
Ön nem eléggé képzett az álláshoz = a csókos, akit felvettünk, még ennyire se, de az ne érdekeljen
Ön túlképzett ehhez az álláshoz = nem fogunk neked ennyit (minimálbér) fizetni, mit képzelsz haver?
Feltétel: középfokú végzettség = diplomával SEM vesznek fel
A kiválasztás folyamata alapján nem önre esett a választás = mi a faszt akarsz kapcsolat, hátszél nélkül, te naív hülye?
Ön nem felel meg a pályázati feltételeknek = ha esetleg megfelelnél, akkor kitalálunk egy új feltételt
Önnek nincs ilyen irányú tapasztalata = azaz konkrétan ebben a munkakörben még nem dolgoztál, ha igen, nem ez volt a neve, ha ez volt a neve, akkor nem releváns cégnél
Önnek nem elegendő a tapasztalata = 30 éves jelentkezőt várunk negyven év szakmai tapasztalattal
Önnek nem ilyen irányú a végzettsége = hat diploma se elég nekünk, ha nem te vagy a főnökhelyettes unokaöccse
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A gyarmatosítás eredménye - tö
  2009-09-07 22:11:35, hétfő
 
 
A gyarmatosítás eredménye - tömegesen mehetnek tönkre a gazdák




Tömegesen mehetnek tönkre a gazdák: napraforgóból nagy és jó minőségű termés várható, a felvásárlók azonban az önköltségi árat sem adnák meg a terményért. Nincs kereslet a már betakarított repcére, búzára és árpára sem. A nagyobb gazdák tárolókban helyezték el gabonájukat az ár emelkedésére várva, a kisebb termelők azonban kénytelenek nyomott áron - hektáronként akár 60-80 ezer forintos ráfizetéssel - túladni terményükön.

Az utóbbi évek legnagyobb napraforgótermése várható Magyarországon, az átlag a korábbi hektáronkénti 2,5 tonna helyett idén meghaladja a 3 tonnát. Tavaly 100-120 ezer forintért vásárolták fel a napraforgó tonnáját, a jelenlegi ár ennek a fele, ami az önköltséget sem fedezi.

A mezőgazdaságból élők problémáját tetézi, hogy az eddig betakarított repce, búza és árpa iránt sincs kereslet. A nagyobb cégek inkább a tárolókban helyezték el a terményt és arra várnak, hogy emelkedjenek az árak. A kisebb termelők azonban kénytelenek a napi, nyomott áron - nagyrészt ráfizetéssel - eladni.

,,Stratégiát kellett felállítani, hogy mi az a növény, amit veszteséggel, vagy legalábbis önköltség közeli helyzetben tudunk értékesíteni" - mondta el Faragó László, a pécsváradi Agrover Kft. ügyvezetője. ,,A mi döntésünk az volt, hogy ezek közül a napraforgót értékesítjük, és a többinél talán nagyobb áremelkedést várhatunk a következő év tavaszán" - tette hozzá.

Az évről évre csak veszteséget termelő gazdák hamarosan tömegével mehetnek csődbe. A bankok jelzáloggal terhelték meg a földjeiket és a gépeiket, a felvett hiteleket azonban nem lesz miből törleszteni.

HírTV - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újinfluenza és oltások: miért?
  2009-09-07 22:07:59, hétfő
 
 
Újinfluenza és oltások: miért?

Tegnapi cikkünkben laikusként tettük fel kérdéseinket az újinfluenzával és a tömeges oltási kampánnyal kapcsolatban.
Miért ez a nagy sietség az enyhe tünetekkel járó betegségnél?

Most megérkeztek egy szakember jogos kérdései is. Reméljük, hogy az illetékesek válaszolnak rájuk.

1. Ki vizsgálja az oltás késői hatásait, következményeit?
Autizmus, pánikbetegség, magatartászavarok, immunológiai betegségek stb.
2. Miért hallgat az illetékes szakma az oltásról és az indikációról?
Az infektológiai szakmai kollégium, a Klinikai Védőoltási Tanácsadó szakemberei, a virológusok véleményére is kíváncsi lennék, mert egyelőre csak az ÁNTSZ (felügyeleti szervünk) leiratait kapjuk meg, de azok is rendszeresen változnak.
3. Miért nem küldhet mintát laborba a háziorvos a vírus azonosítása céljából?
Így csak becsült adatokat tudhatunk meg, sohasem lesz pontos kép a járványról.
4. Miért nem hozzák nyilvánosságra az oltóanyag összetételét?
Legalább annyit szeretnék tudni, hogy egész vírust tartalmazó oltóanyagról van-e szó, vagy split (hasított vakcináról).
Ez előbbi engedélyezett-e az Unió országaiban?
(A szerkesztő kiegészítő kérdése: tartalmaz-e az oltóanyag több forrás által veszélyesnek ítélt thimerosalt - higanyt -, illetve szkvalent?)
5. Ha az egészségügyi asszisztencia is engedélyt kap az oltóanyag beadására, akkor kezelheti a fellépő szövődményeket is?
6. Mindent be kell vetni az oltóanyag felhasználásáért?
7. Miért lehet Magyarországon büntetlenül pánikot kelteni?

Dr. Sebő Zsuzsanna
gyermekorvos
Natúrsziget, 2009. szeptember 4.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MSZP-FIDESZ paktum született?
  2009-09-07 22:07:09, hétfő
 
  MVSZ-NEM a hátsókapus megoldásoknak
- MSZP-FIDESZ paktum született?

A Magyarok Világszövetsége jogsértőnek tartja az Országos Választási Bizottság augusztus 31-én hozott döntését, amellyel hitelesítette a Nép Oldali Párt nevű szervezet által előterjesztett népszavazási aláírásgyűjtő ívet, amelyen szó szerint a 2004. december 5-i népszavazás kérdése szerepel, amelyet egyébként 2007. március 6-án az MVSZ ismételten benyújtott. Mindezt Patrubány Miklós elnök, Rácz Sándor tiszteletbeli elnök és v. Hompoth Zoltán kampányigazgató jelentette be a mai napon megtartott sajtótájékoztatón.

Az Országos Választási Bizottságnak (OVB) el kellett volna halasztania a versengő népszavazási beadvány tárgyalását, vagy vita nélkül el kellett volna utasítania azt - fejtette ki az MVSZ elnöke. Mint mondta, az OVB korábbi gyakorlata és az Alkotmánybíróság (AB) számos alkotmányértelmező határozata támasztja alá fenti megállapítását.

v. Hompoth Zoltán kampányigazgató összefoglalta azokat a lépéseket, amelyeket a Magyarok Világszövetsége 2004. december 5. óta eltelt időszakban a külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaadásáért kezdeményezett második népszavazás kiírásának érdekében tett. Az MVSZ 2007. március 6-án kérte aláírásgyűjtő ívének hitelesítését az OVB-től, amelyen azonos kérdés szerepelt, mint amelyet 2004. december 5-én népszavazásra bocsájtottak. Az OVB jóváhagyó határozatát ismeretlen tettes megtámadta, így az - elbírálás végett - az Alkotmánybírósághoz került. Az Alkotmánybíróság azóta sem, azaz több mint két és fél éve nem döntött az ügyben, holott népszavazási ügyekben soron kívül kell eljárnia. Nem sikerült a népszavazást elodázó magatartásából sem levelekkel, sem heti telefonálással, sem kétrendbeli petícióval, sem székháza előtt megtartott kétrendbeli tüntetéssel kimozdítani.

Miután az Alkotmánybíróság 2004-ben ugyanazt a kérdést már két ízben is megvizsgálta és népszavazásra alkalmasnak találta, és miután időközben sem a Magyar Köztársaság Alkotmánya e tekintetben nem változott, sem pedig a magyar állam olyan nemzetközi szerződés részesévé nem vált, amely a magyar állampolgárság odaítélését érintené - az Alkotmánybíróság két és fél éve tartó időhúzása egyértelműen azt bizonyítja, hogy a taláros testület politikai pártok befolyása alatt áll - mondta Patrubány Miklós.

A sajtótájékoztatón megjelent Horváth Jenő, aki a versengő népszavazást benyújtott Nép Oldali Párt képviselőjeként bejelentette, hogy pártja jóhiszeműen járt el, és a külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaadását támogatja.
Rácz Sándor, az MVSZ tiszteletbeli elnöke, aki felszólalásában élesen bírálta a magyarországi pártokat a külhoni magyarok magyar állampolgárságának ügyében tanúsított tétlenségük miatt, Horváth Jenő bejelentésére reagálva kifejtette: a versengő beadvánnyal élő párt akkor járt volna el jóhiszeműen, ha szándékáról előzetesen értesíti a Magyarok Világszövetségét. Az, hogy ehelyett az OVB-hez fordult, mögöttes politikai szándékról árulkodik.

Újságírói kérdésre reagálva - amely azt firtatta, hogy a Nép Oldali Párt aláírásgyűjtő ívének hitelesítése megakadályozhatja-e a parlamentet, hogy az állampolgársági törvényt módosítsa, Patrubány Miklós kifejtette: jogállamban a parlament nem hozhat népszavazási kezdeményezéssel versengő módon törvényt. Ám tekintettel arra, hogy a mai magyar állam nem jogállam, ez tökéletesen elképzelhető.

Az MVSZ elnöke egyben bejelentette: hivatalos helyről ugyan, de nem hivatalos úton értesült arról, hogy "paktum született az MSZP és a FIDESZ között arról, hogy az őszi parlamenti ciklus keretében közös akarattal módosítják a magyar állampolgársági törvényt oly módon, hogy a délvidéki magyarok visszanyerhessék magyar állampolgárságukat anélkül, hogy Magyarországra áttelepülnének".

Az Országos Választási Bizottság által jóváhagyott versengő népszavazási indítvány ügyében a Magyarok Világszövetsége valószínűleg az Alkotmánybírósághoz fordul.

Budapest, 2009. szeptember 7.
MVSZ Sajtószolgálat

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mátyás király Esztergomban
  2009-09-07 21:55:54, hétfő
 
  Mátyás király Esztergomban

2009.09.07.


Esztergomi látogatása alkalmával Orbán Viktor furcsa dologgal találkozott, és még furcsábban reagált rá. Reggel nyolctól a Szent István Gimnázium kirúgott tanárai melletti szimpátiatüntetés egyben a Meggyes Tamás "ámokfutása" elleni zúgolódás is volt. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy az akcióban alapból képviseltette magát a Jobbik, s bár közleményükben kérték, hogy mindenki tegye félre a pártszimpátiát, politikai erőnél egy ilyen kívánság önmagában teljesen nonszensz. A sajtóban többnyire "jobbikos" megmozdulást emlegettek, ezzel domborítva az amúgy sem lapos ügyet.

http://m.blog.hu/ho/holdrablo/image/2009_szeptember/viksegit.jpg

A szoci Török Zsolt egyenesen összemosta a saját ökörségét mindennel, amivel csak tudta, valahogy így: "Hozzászokhattunk, hogy Orbán Viktor gyáva, és kettős beszédet folytat, de ez a mai menekülés a jobbikos tüntetők elől mindennél többet mutat, (...) mert nem tisztázta a Jobbikhoz való viszonyát, pedig Vona Gáborral, a párt elnökével korábban közös polgári kört alapítottak." Aztán már a 13. havi nyugdíj és Orbán intim kapcsolatát elemezte, ami végképp értelmezhetetlen a jelen témában.

Ha már menekülés: a történet tiszta volt. Az a néhány száz ember azért jött össze, hogy így mutassák az elnöki Látogatónak, mennyire tele van a tökük Meggyes Tamással. Hogy arra kérjék: jövőre eszébe ne jusson újra a primadonna-stílussal megáldott emberét indítani a székért, mindegy kit, csak őt ne. A "Fidesz igen, Meggyes nem" szlogen telitalálat lett volna, ha Orbánt Mátyás királynak képzelhetnénk, aki leszáll a nép közé, és kegyetlenül megleckézteti a helyi kiskirályt. Ez azonban csak az idealisták álma, s bár időnként merünk nagyot álmodni, az ébredés szükségessége immár megkérdőjelezhetetlen.

Orbánt arra akarták kérni, hogy "vizsgálja ki" a Szent István Gimnáziumban történteket. Tágabb értelemben ez azt jelenti, hogy nézzen már oda, mit művel az egyik embere. Meggyes stílusát és meghökkentő dolgait külön bemutatni felesleges, még az is hallott valamit róla, aki csak csipeget a napi politikából. A "botránysorozat" kissé hatásvadász, ám cseppet sem túlzó szó az esetében, néhányan pedig (általában Meggyes jól be is pereli őket) kimondanak olyasmit, amit nem szabadna kimondani vagy gondolni, pláne nem sugallni: Esztergomban immár nem is nagyon burkolt diktatúrát gyakorol egy ember, aki igen furcsán viselkedik. (A mondat második részéhez mindenki azt gondol, amit csak akar)


http://m.blog.hu/ho/holdrablo/image/2009_szeptember/gom1.jpg


A célszemély tehát a polgármester, a remélt megmentő pedig Viktor. Orbán természetesen mindent tud Meggyes ügyeiről, de valahogy nem akar belemászni a dologba. Pedig tehetné, a szép város Első Ember kezd kínosan Lengyel Zoltánra hasonlítani, csak nagyban. Állandó pereskedéseivel, hisztérikus rohamaival, állítólagos asszonyverésével, néhány (itt is leírjuk a fedezőszót), állítólag teljesen szabály- vagy jogellenes húzásával folyamatosan a bulvárhírekben szerepel, amit - ezt viszont biztosan tudjuk - Orbán nagyon nem szeret, legalábbis így nem. (Kolbásztöltés, hegymászás, Kovács Ákos, az rendben, az a jófajta fideszes bulvárhír. Ez nem.)

Orbán persze nem beszélt a tüntetőkkel. Mielőtt minden színre feketét kiáltunk: állítólag azért nem, mert Meggyes azt az információt adta, hogy a Fidesz ellen, sőt, OV ellen lesz az óbégatás. (Hihető vagy nem, tudja a fene. Nyilván szóltak Viktornak, miről van szó, csak nem akarta a kelleténél jobban felhúzni magát Meggyesen) A leendő miniszterelnököt a konyhán át csempészték be az épületbe. Kifelé menet aztán jött a riporteri kérdés, mit szól ehhez a tüntetős dologhoz, erre Viktor úgy összezavarodott, hogy első hallásra valami teljesen lila dolgot mondott, ami egyébként hófehér, ha már így megfestettük a történetet:

"Ha a polgárok nem elégedettek az önkormányzat működésével, megoldást csak a kormányzattól remélhetnek. Készülünk a kormányzásra, de egyelőre semmilyen eszköz nincs a kezünkben, hogy segítsünk az embereknek"

Ezt a mondatot elég tágan lehet értelmezni, ez a szép benne. Mindenki saját ízlése szerint nyalinthatja. Amolyan hozott is ajándékot, meg nem is. Lehet venni semleges válasznak, kormányfikázónak, kilövési engedélynek vagy éppen ígéretnek is. Sokak reménye inkább az utóbbiban bízik. Az esztergomiak szerint odakünn tüzes, odabent viszont fagyos volt a hangulat. Nem mondhatni, hogy Orbán keblére ölelte Meggyest, sőt, a kötelező udvariasságin kívül nem is nagyon foglalkozott vele. Kampánydumának hangzik, igaz, a legóvatosabb fajtából: szavazz rám (pártomra), majd eltüntetem Tamást. Legközelebb talán valami konkrét dologgal is előáll, mert ez így elég kevés a helyieknek. Kissé nyakatekert a dolog, de abban biztosak lehetünk, hogy OV pontosan tudja, miről beszél. Ha elhiszi a "Fidesz igen, Meggyes nem" szlogent, és tudja, hogy választania kell, habozás nélkül fogja süllyesztőbe tolni Esztergom Vad Bolháját. Hacsak le nem csitítja addig, de Meggyes idegességét látva, erre kevés az esély.

Röviden összegezve: a Jobbiknak ebbe kár volt belekeverednie, lásd Török Zsolt fentebbi zagyválását. Orbán ügyesen vágta ki magát, akármennyire az ellenkezője látszik, a polgármester - talán - kezdhet aggódni, Esztergom pedig fellélegezni.

Ja, hogy miért fogalmazott Viktor ennyire finoman és diplomatikusan? A válasz egyszerű. Fél, hogy Meggyes bepereli.

Azt ne gondoljuk, hogy nem teszi meg. Harmincon túl már nem is számolja, kit és miért.

Kapcsolódó:
Viktor már a spájzban van

http://holdrablo.blog.hu/2009/9
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Bajnai Gordonnak
  2009-09-07 21:21:21, hétfő
 
 

Nyílt levél Bajnai Gordonnak
2009. szeptember 7. 15:38:28

Miniszterelnök úr,

Az új szlovákiai nyelvtörvény, továbbá Sólyom László államelnök és rajta keresztül hazánk megalázása nyomán egyre inkább világossá válik, hogy Budapest közelmúltbeli és jelenlegi politikája alkalmatlan Magyarország - egyébként részben önhibából elveszített - nemzetközi tekintélyének helyreállítására, valamint a bajba került határon túli magyarság megvédésére.

A helyzet súlyossága ellenére még nem merültek ki a hagyományos diplomácia lehetőségei, a kormány azonban körülbelül oly módon él velük, mint a Kádár korabeli megszeppent magyar diplomácia, melynek vezetői főként azt tartották szem előtt, hogy még véletlenül se okozzanak csalódást és bosszúságot kenyéradó gazdáiknak, és bármi történik, ne sértsék a ,,proletár internacionalizmust". Ennek érdekében gondoskodtak arról, hogy a nemzeti érdeknek még a fogalma se zavarja tevékenységüket, és szemrebbenés nélkül bármikor hajlandók voltak a legszánalmasabb meghunyászkodásra, mint például még a rendszer legutolsó pillanataiban is Grósz Károly Aradon.

Most, amikor Pozsony arroganciája túllépett minden eddigi határt, a hivatalos Magyarországnak nemcsak a nemzettel szembeni kötelessége, de számos lehetősége is lett volna arra, hogy határozottan és gyorsan reagáljon. Orbán Viktor a komáromi Erzsébet hídon történt incidenst követően azonnal megtette azt, amit ellenzéki helyzetben egyáltalán megtehetett: egyértelműen kiállt Sólyom László mellett.

A kormánytól és Öntől hiába vártuk el ugyanezt. Tett azonban egy olyan lépést, amivel méltán kiváltotta nagyon sokunk megrökönyödését: a régi pártállami, szolgai reflex szellemében, mintha mi sem történt volna, könnyed hangnemben találkozóra hívta szlovák kollégáját. Még csak azt sem mondta, hogy - mint a jelen esetben magától értetődő lett volna - kifejezetten a szóban forgó kérdésről kíván tárgyalni. Igaz, ez esetben Robert Fico talán el sem fogadta volna a meghívást. Akkor viszont hogyan és miről kívánnak tárgyalni?

Mivel a találkozóban konkrétan megállapodtak, és néhány napon belül sor kerül rá, fölösleges, hogy időszerűtlenségével foglalkozzunk. Kész helyzet előtt állunk. Leszögezzük azonban az alábbiakban, hogy szerintünk egyebek között mitől kell tartózkodnia a megbeszélésen, és emlékeztetjük arra, amit viszont Magyarország, illetve a felvidéki magyarság érdekében szerintünk kötelességszerűen meg kell tennie.

1. Ezúttal ne tárgyaljon semmilyen hagyományosan bilaterális, gazdasági, kereskedelmi, vagy bármilyen hasonló kérdésről, és ne emlegesse a Balázs Péter által ,,nagyon hosszúnak" nevezett együttműködési listát. Ezzel csökkentené a jelenlegi helyzet súlyosságát, zárójelbe tenné a fő problémát, köznapi nyelven szólva megint ,,elmaszatolná" a lényeget; ismételten a magyar fél gyöngeségét és tehetetlenségét jelezné a szlovák fél számára. Inkább azt próbálja megértetni kollegájával, hogy mi az a folyamat és mik azok a tényezők, amikkel a másik fél akadályozza az együttműködést. Vagyis:
2. A diplomácia írott és íratlan lehetőségeinek végső határáig terjedően vesse föl és kérje számon a mostani helyzethez vezető, azt mintegy előre vetítő szlovák atrocitásokat és törvénytelenségeket Malina Hedvig meghurcolásától kezdve a dunaszerdahelyi magyarverésig, melyért a mai napig nemhogy nem kaptak a sértettek elégtételt, hanem a szlovák fél egyszerűen letagad mindent; csökönyösen szabotál mindenfajta megoldás- és kiútkeresést.
3. Fejtse ki és erősítse meg határozott álláspontunkat, miszerint az új szlovák nyelvtörvény a tömeges kitelepítések óta a legsúlyosabb magyarellenes lépés Szlovákiában; ahhoz hasonlóan újabb európai botránykő. Hosszú távon egész Szlovákiára és a szlovák népre is káros. Kérje Robert Ficotól a törvény visszavonását.
4. A szlovák államelnök kövesse meg a magyar köztársasági elnököt az őt ért méltánytalanságért és megaláztatásért.

Meggyőződésünk szerint egy nemzeti érdekeinket és értékeinket érvényesíteni kívánó magyar kormány számára (létezhet másfajta magyar kormány is a rendszerváltás óta?) ezek a kérdések a jelenlegi helyzetben teljességgel megkerülhetetlenek. Nem lehet az igazságot és a jogos magyar érdeket továbbra is a szőnyeg alá söpörni egy minden áron való jószomszédi viszony hamis jelszavának és látszatának érdekében. Ezért első lépésként most mind a szlovák fél, mind a nemzetközi közösség számára világossá és egyértelművé kell tenni az álláspontunkat. Nem vagyunk azonban annyira naivak, hogy ne sejtenénk, (akár ,,borítékolhatnánk"), hogy mi lesz a szlovák fél kezdeti reakciója. Erre természetesen fel kell készülnie a magyar félnek, és elemeznie kell a következő lépések lehetőségeit, beleértve a nemzetközi kontextusban megtehető és megteendő lépéseket is.

Budapest, 2009. szeptember 5.

A Nemzeti Fórum Egyesület nevében:


Pordány László Kelemen András

a Külügyi Munkacsoport vezetője az Országgyűlés külügyi bizottságának tagja
Forrás: internetes körlevél
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2009.08 2009. Szeptember 2009.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 315 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1469
  • e Hét: 2956
  • e Hónap: 14067
  • e Év: 167563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.