Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Bélférgek a kutyákban
  2009-10-01 19:13:48, csütörtök
 
 


Bélférgek a kutyákban - számoljon a parazitákkal!

A legutóbbi felmérések szerint a magyarországi lakosság 20%-ában találtak parazitás, úgynevezett zoonózis fertőzéseket - így nevezzük azokat a betegségeket, amelyeket elsősorban háziállatoktól, kutyáktól és macskáktól kaphatnak el a gazdik. Ezeknek a fertőzéseknek kiváltó oka a kedvencekben elszaporodó és kezeletlen férgek, amelyek évről évre több gazdára jelentenek nehezen felismerhető veszélyt.

A veszély pedig egyre nagyobb, hiszen a felmérés arra is rávilágít, hogy a hazai felnőtt kutyák több mint 50%-a fertőzött egy vagy több parazitával! A helyzet a kölyökkutyáknál még rosszabb, az ő esetükben közel 100%-os fertőzöttségről beszélhetünk. A kutyákat leginkább veszélyeztető orsóféreg nőstény egyede naponta 100.000 petét termel, és ezek a peték a talajban évekig életben maradhatnak, így a fertőzöttség szinte folyamatosan tud növekedni.

Kedvenceink több parazitás fertőzése is átterjedhet a gazdikra, a gyermekek pedig különösen nagy veszélynek vannak kitéve. Ráadásul az emberekre átterjedt fertőzések igen nehezen diagnosztizálhatók, és emellett több súlyos elváltozást is okozhatnak elsősorban a szemben és a májban.

Fontos tehát, hogy az alábbi néhány praktikus tanácsot megfogadjunk, hogy megelőzzük a parazitás fertőződés kialakulását:

• Negyedévente féregtelenítse kedvenceit állatorvosa ajánlása alapján. Ily módon eltávolítja a férgeket, és megelőzi a féregpeték felhalmozódását a környezetében is.
• Figyeljen a megfelelő higiénés rendszabályok betartására. Mosson kezet, miután állataival foglalkozott.
• Rendszeresen takarítsa össze a kutya-és macskaürüléket az állatok tartózkodási helyén, hetente legalább két-három alkalommal. A legjobb azonban, ha ezt naponta megteszi.
• Alaposan mossa meg a zöldségeket és a gyümölcsöket fogyasztás előtt.
• Rendszeresen bolhátlanítsa állatait. A bolhák szétrágásával az állatok galandféreg petékkel fertőződhetnek.
• Ne engedje gyermekeit olyan helyen játszani, vagy mezítláb szaladgálni, amely kutya- vagy macskaürülékkel szennyezett.
• Ne igyon vizet patakból vagy más természetes vízfolyásból, amely állati ürülékkel szennyeződhetett.
• Tartsa tisztán állatait! Amennyiben lehetséges, fürdesse meg őket féregtelenítés után.

A féregtelenítéssel kapcsolatban mindenképpen konzultáljon állatorvosával, vagy keresse fel a www.felelosallattartas.hu oldalt, ahol további hasznos tanácsokról olvashat.

Forrás: Krisztina egypercese










Szerverei
 
 
0 komment , kategória:  Állaatokról  
A bíróságon nevettek rajtam
  2009-10-01 17:07:22, csütörtök
 
 


Gépeltem éjjel-nappal a könyvanyagokat, fordítottam, rímesen szótagszám szerint raktam sorba a sorokat, pályázgattam a könyvanyagokkal.

Azt álmodtam, hogy a miskolci bíróságon női arcok nevetnek azon, hogy feleslegesen gépelek annyit. Tudtam, hogy a bírósági épületet látom, s visszataszítóak voltak a kárörvendő nevetések.
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Pincében voltunk foglyok
  2009-10-01 13:08:52, csütörtök
 
  Egy nagy pincében mindenféle primitív ember-kinézetű lény mellett voltam a gyerekeimmel együtt fogoly. Időnként kinyílt az ajtó odafönn, ahová lépcsőn lehetett felmenni, s kiengedtek egy-két élőlényt, akik mentek a szerepüket eljátszani, betölteni funkcióikat. Mi maradtunk vége láthatatlan ideig, semmi remény nem volt arra, hogy egyszer is kijussunk a pincéből.

(Sokfelé voltak itt elhelyezve pincés lények. Ilyen volt Ómasztában is, az egyik ház össze is omlott pár évvel ezelőtt. .)
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Elmúló egykori ismerősök
  2009-10-01 13:06:05, csütörtök
 
 

Egy kihalt sziklákba vájt szobákból álló tátorban voltam, ahol a vezető körbevezetett a haldoklók között, akik közül több egykori gyermekkori ismerős lányt fedeztem fel. Lefeküdtek a saját szikla szobájukba, s várták a halálukat. Közben kaptak ennivalót. Faggattam az egyik régi ismerőst, aki annak idején megijesztett, nem fáj a halál? Nem, mondta. Semmit sem érez.
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Pincében zöldekkel filmnézés
  2009-10-01 13:03:09, csütörtök
 
 

Egy pincében voltam, ahol zöld lények a szülésről vetítettek filmet. Féltem tőlük, de annyira érdeklődtek az emberek iránt és szerették a gyerekeket, hogy a félelmem is elmúlott.
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
VIT induló éneklése
  2009-10-01 09:49:46, csütörtök
 
 
Újhelyben jártam, ahol volt főnökömmel és K. O-val a VIT indulót énekeltük előttem van észak, hátam mögött dél kezdettel és nagyon boldognak éreztem magam.
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
A fürdőben az öregekkel
  2009-10-01 09:39:08, csütörtök
 
 

Egy fürdőben voltam bikiniben, ahol két medence volt. Az egyikben férfiak, főleg öregek ültek, a másikban én voltam egy öreg emberrel, aki kigombolta a bikini felsőmet, úgy akart mutogatni a másik medencében ülőknek.
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Kigombolódott a blúzom
  2009-10-01 09:36:41, csütörtök
 
  Egy ismeretlen helyen jártam, egy kocsmához mentem, hogy megkérdezzem, merre vezet az út tovább. Gondolkoztam azon, helyes-e, hogy kocsmárostól kérdezem meg, de nem láttam senki mást. A következő pillanatban két fiatalember között álltam, kiknek kezében voltak a bőröndjeim. Előttük egy öreg ember állt, aki rám nézett, s kettéjött a blúzom, kigombolódott végig egy pillanat alatt. Az öreg ember házában álltunk, nem tudom, hogyan kerültem oda.

(Ezt az álmot a születésem óta tartó mindenki helyetti megáldozásomat követő apokalipszis ismétlői hatalmas erővel ismételték 1995-ben, dr M-től való eltávozásom után a Szentpéteri Kórházból. Mentem a buszmegállóba és egy pillanat alatt leperegtek a gombok a blúzomról, pedig erősen rá szoktam varrni a gombokat az új blúzokra is.)
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Háromfelé vezetett az út
  2009-10-01 09:33:34, csütörtök
 
 

Egy talán amerikai kihalt helyen jártam, útkereszteződésbe értem, ahonnan háromfelé vezetett az út. Ott állt egy öreg ember, kérdeztem tőle:

- Melyik út vezet a városba?

Érthetetlenül hadart valamit, ismerősnek tűnt a hang.
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Mennyegzőbe voltam hivatalos
  2009-10-01 09:31:08, csütörtök
 
 
Mennyegzőbe indultam a volt barátnőmmel, Évával. Útközben találkoztam K. F-fel ,aki nem tudott rendesen magyarul beszélni, s én ezt szégyelltem. Akart jönni velünk, de nem vittem magammal.
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 52
  • e Hét: 814
  • e Hónap: 12519
  • e Év: 51520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.