Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Késői Eső Gyülekezet
  2009-10-10 15:39:06, szombat
 
  Késői Eső Gyülekezet Link

Mi számít ma örömhírnek? Minek tudnak örülni az emberek?
Az anyagiaknak? Vagy az elismerésnek? Vagy a hatalomnak?
Minden - a világ és a környezetünk által ránk tukmált - divatos értékrendnek ellenére, amelyek meghatározzák számunkra, hogy miként legyünk boldogok, az embernek van egy alapvető vágya az igazi boldogságra.
De mi is az igazi boldogság? Ha mélyen önmagunkba nézünk, akkor megállapíthatjuk, hogy nem az anyagiak, sem az elismerés, sem a hatalom, még csak nem is a szerelem, de nem is a testi szükségletek kiszolgálása, hanem sokkal inkább egyfajta belső megelégedettség, ami azonban nem ezeknek a dolgoknak a függvénye.
De akkor mitől függ a boldogság? Létezik egyáltalán igazi, állandó boldogság, amikor ez a belső megelégedettség folyamatosan jelen van?
Ha igen, akkor az hogyan érhető el? Meditációval? Önkontrollal? Vagy valamilyen más technikával? A vallás által? Ha igen, melyik vallás által?
Emberek milliói keresik nap, mint nap a választ a fenti kérdésekre.
Pedig a válasz egyszerű!

Örömhír Link



 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Hogyan tudom meg ?
  2009-10-10 09:27:20, szombat
 
  "Hálát adok neked Atyám..., hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és az értelmesek elől és kinyilatkoztattad a tanulatlanoknak" (Mt 11,25).

Szellemi kapcsolatunkban Istennel nem lépésről lépésre haladunk előre. Vagy van kapcsolatunk, vagy nincsen. A bűntől sem fokozatosan tisztít meg Isten, hanem amikor a világosságban vagyunk és a világosságban járunk, tiszták vagyunk minden bűntől. Engedelmesség kérdése ez. Amint engedelmeskedünk, tökéletes a kapcsolatunk vele. De fordulj el csak egy pillanatra az engedelmességtől, azonnal munkához lát a sötétség és a halál.

Isten kinyilatkoztatásai le vannak pecsételve mindaddig, amíg engedelmességünk által fel nem nyitjuk. Soha nem tudod felnyitni bölcselkedés vagy gondolkozás által. De amint engedelmeskedsz, felvillan a fény. Engedd magadban munkálkodni Isten igazságát úgy, hogy magadba szívod és nem úgy, hogy előráncigálod. Hogy megtudjál valamit, annak egyetlen módja van, ha abbahagyod a találgatást és újjászületsz. Engedj Istennek abban a dologban, amit mutat neked és azonnal megnyílik előtted a következő dolog! Köteteket olvasunk a Szent Szellem munkájáról, pedig ötpercnyi teljes engedelmesség olyan világossá tenné a dolgokat, mint a napfény. "Gondolom, hogy majd megértem egyszer ezt is." Már most megértheted. Nem azzal, hogy tanulmányozod, hanem ha engedelmeskedsz. A legkisebb engedelmesség megnyitja az eget és Isten legmélyebb igazságai a tieid. Isten nem jelent ki magáról több igazságot addig, amíg nem vagy engedelmes abban, amit már tudsz. Vigyázz, nehogy "bölcs és eszes" légy!


--------------------------------------------------------------------------------

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből



 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Leleszi Balázs Károly
  2009-10-10 08:52:29, szombat
 
  Egy 10 gyermekes ref. papi család legidősebb gyermeke vagyok. Voltam nagyon gazdag, és voltam hajléktalan; éltem csak úgy bele a vakvilágba, és élek most küldetéstudattal. "Sírni a kegyelemtől, nem a kíntól", írja Perse a Bóják címú csodálatos versében.
Mert nem azok vagyunk, amit elértünk, aminek mások tartanak; hanem, amiért élünk, amiért küzdünk, amiért az Isten az ő szolgálatába állított minket.
Már fiatalon megjelentek különböző lapokban verseim (állítom, hogy a siker is lehet ópium!), de 25 év hallgatás következett különböző okok miatt. Nemrég óta írok újra... Egyszer édesapámmal egy bakonyi falucskában voltunk, ahol apám szolgált a vasárnapi istentiszteleten, és mikor vége volt, akkor egy idős paraszt bácsi odament hozzá, és így szólt: "Jól, jól beszélt a tiszteletes úr! De csak egy kicsit magas volt a vályú!" Ezt azért minden írásomban igyekeztem szem előtt tartani.
Több-kevesebb sikerrel...
Link Link





Leleszi Balázs Károly : Koldusszerelem

Miként láthatná tengernek magát egy vízcsepp?
Holott a tenger mégis létezik.

S miként figyelhetné meg magát a mag
csírázás közben?
Holott a mag mégis szárba szökken,
és terebélyes fává növekszik.

És miként tehetné még nyilvánvalóbbá az Isten
azt a tényt, hogy szereti az embereket,
holott gazdag lévén szegénnyé lett érettünk,
és koldusként koldul a szerelmünkért.
 
 
0 komment , kategória:  Leleszi B.Károly művei  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 726 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 698
  • e Hét: 6347
  • e Hónap: 10148
  • e Év: 71449
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.