Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Idézet Márai Sándortól
  2009-10-14 12:54:50, szerda
 
 

Klubból hoztam:

Néha megállok az utcán, zsebembe nyúlok, úgy érzem elvesztettem valamit. Otthon fiókokat nyitogatok ki, leveleket olvasok, régi ruhák zsebeit kutatom át. Máskor rajtakapom magam , hogy felhívok telefonon embereket, valamilyen ürüggyel faggatom őket, másról beszélek. Valamit elvesztettem.
Felébredek éjjel három felé, s egyszerre megértem: az álmot vesztettem el! Nem az éjszaka álmát, az alvás melléktermékét, azt a zagyva, édes sületlenséget, amely a nap hulladékaiból és eltemetett vágyaim gőzéből sűrűsödik tüneménnyé. Hanem azt az álomszerű érzést, hogy a valóság mögött van értelem, amelyet nem lehet szavakkal kifejezni. Mi volt ez az álom? Miért fáj úgy, hogy nincs már? Miért kutatok utána? Az ifjúság volt? Nem tudom.
Csak azt tudom, hogy kiraboltak."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
A kutya fogairól gondoskodás
  2009-10-14 12:26:16, szerda
 
 
A jó gazdi kutyája fogairól is gondoskodik

Nem véletlenül mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja, hiszen nem sok barátról mondhatjuk el, hogy családtagként él otthonunkban.
Ha jó gazdik akarunk lenni, nemcsak kutyánk megfelelő táplálásáról, de egészségének megőrzéséről is gondoskodnunk kell.

Sokan nem is gondolnák, milyen fontos kedvencünk egészségének szempontjából a fogak megfelelő ápolása, tisztántartása.
A kutyák szája hasonló funkciót lát el, mint az emberek keze: nemcsak az evéshez van rá szükségük, de akkor is a szájukat használják, amikor játszanak, vagy amikor egy tárgyat akarnak megfogni. Ezért nem pusztán esztétikai kérdés, hogy fogaik erősek és egészségesek maradjanak.

Meglepő, de a háromévesnél idősebb kutyák 80%-a már fogászati problémáktól szenved. Nagyon sok kutyatulajdonos nem fordít kellő figyelmet erre a veszélyre, pedig a fogazat elhanyagolása hosszútávon súlyos következményekkel járhat.

Nagyon fontos, hogy rendszeresen, legalább félévente ellenőriztessük, és ha szükséges kezeltessük kutyánk fogazatát állatorvosunkkal.
De akár mi magunk is könnyen felfedezhetjük az első aggasztó jeleket.

A leggyakoribb tünetek:

* Sárgás-barnás fogkő a fogakon és az íny mentén
* Bepirosodott, duzzadt vagy vérző íny
* Törött vagy hiányzó fog
* Kutyája nem hagyja, hogy megnézze a fogait
* Kellemetlen lehelet
* Csökkent étvágy



A Pedigree®-nek köszönhetően most itt a remek alkalom, hogy elvigye kutyusát fogászati vizsgálatra!
A Pedigree® Fogápolási Hónap során ugyanis 2009. október 1. és 31. között ingyenesen viheti kivizsgálásra kedvencét a programban részt vevő állatorvosi rendelők egyikébe. Ráadásul, a fogászati vizsgálatot követően egy 1 hétre elegendő Pedigree® DentaStix® csomagot is adunk ajándékba.

Mit kell tudni a Pedigree® DentaStix®-ről?
A Pedigree® DentaStix® mindennapos használata segít megőrizni kutyája fogainak és ínyének egészségét. A Pedigree® DentaStix® finoman dörzsölő felületének és egyedi formájának köszönhetően akár 80%-kal csökkenti a fogkő kialakulását, így erős fogakat és friss leheletet biztosít kutyája számára.

A Pedigree® Fogápolási Hónap programjával kapcsolatos információkért látogasson el a www.pedigreefogapolasihonap.hu weboldalra, ahol a programban résztvevő állatorvosi rendelők adatai mellett hasznos tanácsokat is találhat.
Sőt, ha október 31-ig benevezi kutyusát weboldalunkon a Mosolyalbum fotópályázatra, megnyerheti a heti Pedigree® DentaStix® ajándékok egyikét!


Forrás: Krisztina egypercesei
 
 
0 komment , kategória:  Állaatokról  
Mai jóslás - A Kereszt
  2009-10-14 06:44:11, szerda
 
 
Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned!
A Kereszt

Általános: a kereszt mindig kedvelt motívum volt. A hajdanán a katonák pajzsait díszítette. Akik nem tudtak írni, saját nevük helyett, ezt használták szignóként. A gonosz szellemek távoltartására is viselték. Keleti keresztet betegségek, boszorkányság és balesetek ellen alkalmaztak, a Koránból idézeteket véstek rá, hogy még erősebb legyen az ereje. Kísérje végig a napodat!

Mai jelentés: valószínűleg ez az egyik legelterjedtebb talizmán. Védelmet nyújt neked, ezért nem fognak téged támadások érni.
 
 
0 komment , kategória:  Napi jóslás  
Mai harmoniakártyám
  2009-10-14 06:28:36, szerda
 
 
A mai napodat Mágia hatja át



Bohóc - Nevetés és sírás, - nevetősre festett arc és lelki válság. Pojáca vagy az élet cirkuszának körszínpadán, és örömmel fogadod, hogy nevetnek rajtad, miközben befelé sírsz. Ormótlan cipőben bukdácsolsz és mindenki feltűnő ruhádon kacag. A bohóc szerepét át kell élned, hogy lelki fejlődésed a következő szintre léphessen. Ne feledd, a bohócot mindenki szereti! Mi akadálya hát, hogy a bohóc is szeresse önmagát?
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 323
  • e Hét: 731
  • e Hónap: 12436
  • e Év: 51437
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.