Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
„Ilyen gondokkal eddig m
  2009-10-22 22:09:14, csütörtök
 
  2009-10-22 21:58
,,Ilyen gondokkal eddig még sosem szembesült a NATO"

Több száz millió eurós költségvetési hiánnyal kell szembenéznie a NATO-nak az elkövetkező években - jelentette ki a katonai szövetség szóvivője csütörtökön Pozsonyban. James Apparthurai kiemelte: a deficit amiatt jelentkezik elsősorban, hogy a kormányok milyen célokat tűztek ki és mindezekhez mennyi pénzt hagytak jóvá.



A szövetség védelmi miniszterei egyébként azért érkeztek a szlovák fővárosba, hogy egyebek mellett a kiadásokról, költségvetésről is egyeztessenek. A szóvivő szerint a hiány a "NATO növekvő kötelezettségeivel összhangban fog emelkedni." Apparthurai kiemelte, hogy a szervezet főtitkára, Anders Fogh Rasmussen arra kéri majd a 28 tagállamot, hogy költséghatékonyabbak legyenek, illetve hogy más prioritásokat határozzanak meg.

Egy név nélkül nyilatkozó NATO-diplomata korábban azt mondta: 5-600 millió eurós (130-160 milliárd forint) hiánya lehet csak a szövetség infrastrukturális büdzséjének. A katonai akciókat egy másik keretből fedezik. A diplomata szerint valószínűleg azt nem érinti jelentősen a hiány. Ugyanakkor aggasztónak nevezte a helyzetet. Mint mondta: ilyen gondokkal eddig még sosem szembesült a NATO.

(FH)
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Nem feledjük hőseinket: Rongyo
  2009-10-22 22:07:05, csütörtök
 
  Nem feledjük hőseinket: Rongyos Gárda



NEM FELEDJÜK HŐSEINKET

ÚJKORUNK ELHALLGATOTT HŐSEI A ,,RONGYOSOK"

A TRIANONI DIKTÁTUM ELLENI FEGYVERES ELLENÁLLÓ SZERVEZET

A ,,RONGYOS GÁRDA" megalakulása 1918 novemberére tehető, amikor HÉJJAS IVÁN hazatért az összeomló frontról repülőszázadával.

Látta a többszörösen kitüntetett HAZÁJÁT SZERETŐ bátor katona, hogy hazáját KÁROLYI MIHÁLY és klikkje hogyan zülleszti le!

... Nem kell hadsereg többé! Soha többé katonát látni nem akarok!

Ha bárki betör - mondja KÁROLYI MIHÁLY - tiltakozunk ellene, fölemeljük óvó szavunkat, és appellálunk a világ művelt népeinek ítéletére, de fegyvert nem szegezünk ellenük!

Az idióták és hazaárulók okozta dicstelen vég előszele TETTEKRE SARKALLTA NÉPÜNK LEGJAVÁT! A DUNA-TISZAKÖZ homoktengere kitermelte a kor hőseit! A TRIANONI TRAGÉDIA fokozta elszántságukat. SZÍVÜKBEN NÉMA DACCAL MEGKÍSÉRELTÉK A LEHETETLENT!

Mi hajtotta őket, mi volt erejük forrása? Erre a válasz, hogy:

HAJTOTTA ŐKET AZ ŐSÖK PÉLDÁJA ÉS A JELEN SZÉGYENE,
A MAGYAR GÉNEK ELPUSZTÍTHATATLAN EREJE!

Ki volt valójában HÉJJAS IVÁN, akiről a ,,legtájékozottabbak" is csupán néhány judeo-bolsevik hazugságot tudnak!

HÉJJAS IVÁN már a kecskeméti homokpuszták szülötte, de őseinek fészke a SEGESVÁR KÖRNYÉKI HÉJJASFALVA VOLT!

Génjeiben hordozta a szabadság szeretetét. BÁTHORY GÁBOR fejedelemsége alatt már kardot rántottak a HÉJJASOK, amikor a fejedelem csorbítani akarta az ősök által véráldozattal szerzett és örökül hagyott ,,HÍRES SZÉKELYSZABADSÁGOT".

HÉJJAS IVÁN katonai pályafutása az 1913-as BALKÁNI HÁBORÚBAN kezdődött. Az ALBÁNIAI DURAZZÓBAN VIED ALBÁN fejedelem védelmében harcol a vad ALBÁN HEGYEK KÖZÖTT! Itt szerezte félelmetes gerilla harctechnikáját, tudását, mely mindig ellenfelei fölé emelte a ,,RONGYOS GÁRDA" élén vívott harcokban.
Az I. világháború alatt legendás hírű katonai repülő volt, KITÜNTETETT KATONA.

Ez az ember gyűjtötte össze a DUNA-TISZA KÖZ legelszántabb, legbátrabb hazafiait, akik a nemzet ökleként lesújtottak a vörös rémre, a megszálló románokra! Elutasították a TRIANONI DIKTÁTUMOT. Fegyvert fogtak és megvédték a lecsatolástól nyugati területeinket, a LAJTAVIDÉKET (mai Burgenlandot) és kikiáltották PRONAY PÁL vezetésével a LAJTABÁNSÁGOT! Meghiúsították azóta megszűnt FRANCIA AGYRÉM által létrejött két ÁLLAMTORZÓ Csehszlovákia és Jugoszlávia közötti Nyugat-Magyarországon áthaladó SZLÁV-KORRIDOR TERVET, AMI A FRANCIA POLITIKAI GYENGEELMÉJŰSÉG CSÚCSÖTLETE VOLT!

Megvédték MUNKÁCSOT 1939 január 6-ai Csehszlovák támadással szemben, megállítva a LATORCA HÍDJÁN a támadó Csehszlovák csapatokat! Az 1938 októberében kitört felvidéki szabadságharc fegyveres támogatói voltak! 1938-ban A RONGYOSOK gerillaakciója gátolta meg a BÉCSI DÖNTÉS során HAZATÉRT felvidék CSEH RÉSZRŐL TÖRTÉNŐ TELJES KIRABLÁSÁT! Ezeken túlmenően sok más helyen is küzdött MAGYAR VÉREINK SZABADSÁGÁÉRT!

Ezt az újkori szabadságharcot próbálom összefoglalni ELFELEDETT HŐSEINK ÉLETTÖRTÉNETÉN KERESZTÜL! Ez bizonyítja a Magyarság életerejét, A SORSKÖZÖSSÉGBEN gondolkodás TETTEKBEN MEGNYILVÁNULÓ PÉLDÁIT!

A ,,RONGYOS GÁRDA" szellemisége mélyen gyökeredzett a MAGYAR TÁRSADALOMBAN!

A háború után a SZOVJET-BOLSEVIK diktatúrában tovább működött föld alatti mozgalomként!

1948 novemberében TUCSEK vérbíró és a zsidó véresszájú SÁRKÁNY államügyész celebrálta a ,,RONGYOS PERT".

Fegyveres összeesküvés vádjával 28 vádlott állt a VÉRBÍRÓSÁG ELŐTT.

ÖT HALÁLOS ÍTÉLET SZÜLETETT.

- BENKÓ ANTAL

- FODOR LAJOS

- GÖDER PÁL

- KOVÁCS ANDRÁS

- Az ötödik mártír neve ismeretlen.

A további ítéletek 3-15 évig terjedő börtön!

(Forrás: Rákosi Korszak, szovjet uralom MAGYARORSZÁGON F:c696 ENCIKLOPÉDIA HUNGARICA (Nagy-Britannia))

(BÖRTÖNVILÁG MAGYARORSZÁGON - FEHÉRVÁRI ISTVÁN, USA)

AZ UTOLSÓ RONGYOS PARANCSNOKOT 1957 AUG. 13-án VÉGEZTE KI AZ ŐRJÖNGVE TOBZÓDÓ JUDEO-BOLSEVIK HATALOM! FRANCIA KISS MIHÁLY VOLT AZ ORGOVÁNYI PUSZTÁK UTOLSÓ MEG NEM ALKUDÓ HARCOSA!

Ez a szervezet született meg 1919 április 18-án A HÉJJAS BIRTOK ÖREG SZŐLŐJÉBEN egy évszázados vén nyárfa alatt!

Megfogalmazta programját! Korának leghaladóbb gondolatai születtek meg az alföldi homokon!

A megfogalmazott gondolatok olyanok,

HOGY NAPJAINKBAN IDŐSZERŰBBEK, MINT VALAHA!

,,RONGYOS GÁRDA PROGRAMJA 1919 ÁPRILIS 18.

1) Magyarország a magyaroké! Magyarország határai nem a maiak, hanem a háború előttiek! Ezekért, és magyar fajunkért készek vagyunk bármelyik pillanatban életünket adni!

2) Harcolunk a nemzetközi, országvesztő vörös uralom ellen. Harcolunk az Istentelen és hazátlan rombolók ellen, de a feudális születési előjogok ellen is egyaránt.

3) A pacifizmus csak álmodozás - AMENNYI A FEGYVERED - annyi az országod és a kenyered.

4) A földbirtok-egység legnagyobb határát a mezőgazdasági termelési eszközök fejlettsége határozza meg! Az ezen felüli birtokra földreformot követelünk a négy évig becsülettel, vérrel áldozó nincstelen parasztságunk javára az egyetemes magyar népszaporulat és népjóléti érdekében!

5) A bank és ipartőke kérdéseiben a döntő szó az államé legyen a nép érdekében, és ne fordítva!

6) A munkaadó és a munkás harcában álljon az államhatalom igazságos védőként a munkás mellé.

7) A MAGYAR ÉLET MINDEN SÍKJÁN MAGYAROK LEGYENEK A VEZETŐK!

A ,,RONGYOS GÁRDA" működése 1919-1957 közé tehető! Teljes története összefüggően még nincs feldolgozva sehol sem! Programjához, melyhez mindig hű maradt A MA ÉLŐ MAGYAR IS FENNTARTÁS NÉLKÜL CSATLAKOZHAT, MERT EGY IGAZ MAGYAR GONDOLAT!

Erőss Zoltán

http://jovonk.info/2009/10/22/nem-feledjuk-hoseinket-rongyos-garda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szocialisták zsákutcában
  2009-10-22 21:48:54, csütörtök
 
  A szocialisták zsákutcában
2009. október 21. 14:40 HVG

Az utóbbi időben nem igen hallani az MSZP különböző platfpormjainak és csoportjainak működéséről. A párt vezetői is kerülik a nyilvánosságot, vagy legfeljebb semmitmondó nyilatkozatokat tesznek. Mintha éreznék, a párt hivatalos programja fölött eljárt az idő, hitelét vesztette a "harmadik utas" elképzelés, melyet nemrég még Gyurcsány Ferenc propagált, tele lendülettel. A refromkörökből annak idején elindult nagyszabású megújítási kísérletnek korán véget vetettek - talán nem kellett volna.

Visszatalálni a baloldali értékekhez? Jó elképzelés, de senki sem tudja, hogyan festene a gyakorlatban, azok után, hogy Magyarországon szinte már mindent privatizáltak, és a válság miatt egyre fogyatkozó dolgozók túlnyomó többségének nincs semmiféle érdekképviselete. Egy biztos: a "mágnásadó" bevezetése a kétmillió forint fölötti jövedelmekre, melyet nemcsak Lendvai Ildikó pártlnök, de Mesterházy Attila frakcióvezető is javasol, nem több porhintésnél. Pedig nyilvánvaló, hogy most, mégpedig sürgősen kellene tenni valamit a "csúcson", amikor a nemrég még hegemón pozícióban párt népszerűsége, közel nyolc évnyi kormányzás után, a teljes népességnél tíz százalékon, abiztos szavazó pártválasztók között 20 százalékon áll, hiveinek száma ma már kevesebb, mint egyharmada a jobboldali ellenzék táborának.

Nincs egyetértés az MSZP vezetésében, kit nevezzen meg a párt miniszterelnök-jelöltként a jövő tavaszi választásokra, hiszen nem találni erre a tisztségre alkalmas személyiséget, sem a fiatalok, sem az idősebbek között. Keressenek-e egy köztiszteletben álló, baloldali személyiséget, akinek az arca, -- amennyiben a külföldről importált kampánymenedzserek, a "spin-doktorok" egyetértenek vele, -- még népszerűvé teheti a pártot? Sokak szerint a jelenlegi erőviszonyok között felesleges milliárdokat kidobni az ablakon. A párt imázsának ártana egy órási, Fidesz-ellenes lejárató kampány is, inkább visszafogottan, és méltósággal kellene viselni a verességet, felkészülve arra az időszakra, amikor a magyar baloldal, ellenzékben újjászerveződhet.

De van egy lidércnyomás, egy fenyegető rém, mely a magyar baloldalt már 1919 óta gyötri, de mostanra aztán végképp elhatalmasodott rajta. Ezt pedig úgy hívják: pártszakadás. Tőle rettegnek most is a szocialisták, s úgy tűnik, nem is alaptalanul: a lengyel szocialisták 2005-ös tapasztalatai arra utalnak, hogy, hogy az új, baloldali pártok alakítása a régi tagokból, a belső konfliktusok nyílt kitörése valóban a vég, vagy legalábbis a hosszan tartó hanyatlás kezdete lehet. Emlékezetesek az 1945 és 1948 közötti hazai tapasztalatok, melyek azt bizonyították, hogy a kommunisták győzelmének az a kulcsa, ha ők minden más baloldali erőt magukba olvasztanak, míg ellenfeleik apró részekre hasadnak, és ha ez nem megy magától, akkor "leszalámizzák őket". A függetlenségükhöz ragaszkodó szociáldemokraták körében ekkoriban járta a szóvicc: "Enni jó, inni jó, fúzijó". Ugyanezt a taktikát valósította meg az 1956. november 4-e, a szovjet intervenció után Kádár János is: egy kicsinek indult pártot, az MSZMP-t néhány hónap alatt óriási, jól kézben tartható konglomerátummá alakította, amely rövid úton kisajátította magának a közéletet.

A reformkörök vége

Érdemes felidézni a ma már jobbára elfelejtett epizódot az MSZP történetéből: 1989-októberében, az újonnan alakult MSZP első kongresszusán (mely ugyanakkor a régi párt, az MSZMP 14. kongresszusa volt), szőnyeg alá söpörték az ellentéteiket, és a "pragmatikus karrierpolitikusok", az egység megőrzése érdekében, felszámolták a reformkörök megújulási mozgalmát. Persze, ha akkor létrehoznak mondjuk egy szociáldemokrata és egy szocialista pártot, magára hagyva a tagság mintegy tizenöt százalékát kitevő "sztálinistákat", bizonyára nem sikerült volna az a bravúr, amit 1994-ben Horn Gyula elért a párttal a választásokon. (Figyelemre méltó tény, hogy a Munkáspárt azóta már részekre szakadt, csak az a "társaság" egységes, amely Marx Tőkéjéből csak utóbbit tartotta meg.)

Nagy ára volt annak, hogy, hogy az MSZP a rendszerváltás után még közel két évtizedig "óriáspárt" maradt, jórészt birtokolva és felhasználva az elődpárt, az MSZMP infrastruktúráját, vagyonát és kapcsolatrendszerét. Novák Zoltán, a reformkörök egykori résztvevője írja 2005-ben kiadott munkájában (Az MSZP Budapesti reformköre - A reformköri mozgalom szerepe a magyarországi rendszerváltásban): "Az MSZMP/MSZP kongresszusán a reformköri mozgalom - támogatóival együtt - többségbe került, tehát elfoglalta a pártot; most már ténylegesen minden lehetőségünk megvolt, hogy hirdetett elveink és az ezt eddig megvalósító cselekedeteink alapján tevékenykedjünk továbbra is.

E helyett azonban már az új párt születésénél, annak jellege és céljai meghatározásánál, elnöksége megválasztásánál - mintha a mozgalom meg sem született volna, mintha emlékezetkiesés által céljainkat teljesen elfelejtettük volna - minden a régi, antidemokratikus módon ismétlődött meg: még meg sem választottuk vezetőinket, máris parasztokká tettek bennünket sakktáblájukon.

A Reformszövetségi küldöttek tettek néhány bátortalan kísérletet a főrendező, Nyers Rezső megfékezésére. Így például felmerült, hogy Pozsgay Imre legyen a párt elnöke, vagy Nyers mellett Németh Miklós és Pozsgay Imre elnökhelyettesek legyenek, de ezzel együtt is azt kell mondanom, hogy a reformköri mozgalom reformszocialista irányzatának kongresszusi küldötté választott képviselői a mozgalom addig elért eredményeihez és kivívott tekintélyéhez képest méltatlanul viselkedtek. Politikai "nyusziként" meglapultak, egyes vezetőik saját pecsenyéjüket sütögették, ahelyett, hogy a mozgalom érdekeit határozottan érvényre juttatták volna. Sajnálatos, hogy a reformköri mozgalom radikális kisebbségének a képviselői kis számban voltak a kongresszuson jelen, ezért nem tudtak annak menetére jelentős befolyást gyakorolni."

Az egykori "reformkörösök" az utolsó pillanatban visszariadtak a pártszakítástól, feltehetőleg azért, mert egyetlen "nagy név" sem állt melléjük, még Pozsgay Imre sem, aki a felajánlott köztársasági elnöki pozíció fejében "kihátrált" a reformkörök mögül. Az októberi pártkongresszuson végül a pragmatikusok csak két "reformköröst" választottak be a párt vezetőségébe. Az egyiktől, Vass Csabától, Pozsgay volt munkatársától rövid úton megszabadultak. A másik, Géczi József Alajos, jelenleg is képviselő, a parlament mentelmi bizottságának elnöke. Legutóbb akkor szerepelt a nyilvánosság előtt, amikor "koncepciós jellegűnek" minősítette az ügyészségi keresetet Dávid Ibolya és Herényi Károly ellen, ezért fenntartotta a mentelmi jogukat.

A kongresszusra várva

Mi lett az egykori reformkörösökből, akik 1989-ben még úgy tűnt, hajlandónak bizonyulnak arra, hogy kíméletlenül szembenézzenek a pártállami múlttal, ugyanakkor letették voksukat a korlátok közé szorított privatizáció, és az "ellenőrzött piacgazdaság" mellett? Jó részük idővel kiábrándult a pártból, különösen azok után, hogy látta, arra sincs esély, hogy az újonnan alakult, de a belső vitái révén azon nyomban egymással acsarkodó csoportokra szakadt MSZDP bejusson a parlamentbe. (Pedig akkor a bejutáshoz szükséges küszöb alacsonyabb volt mint ma, azaz négy százalékos.) Az MSZP ma is "rajta tartja a kezét" az MSZDP-n: semmi jele annak sem, hogy a jelenlegi, reménytelennek tűnő helyzetben Kapolyi Imre pártja aktivizálódna. Nem látszik, hogy Szili Katalin, a tisztségéről lemondott volt házelnök, a pécsi polgármesterválasztás vesztese valamilyen komolyabb bázist tudhatna magáénak. Legföljebb azt nyugtázhatja elégedetten, hogy immár pártja vezetése sem ellenzi olyan kategorikusan a kettős állampolgárság megadását a határon túli magyaroknak, úgy, mint 2004 decemberében.

Nem tudni, mikor szánja rá magát valamelyik szocialista platform vagy belső csoport, hogy nyíltan szembeszegüljön azzal a pragmatista, lényegében a saját, rövid távú érdekei által vezérelt társasággal, mely ma is az MSZP vezetését alkotja. Jó esély van rá, hogy még a december 12-i kongresszuson is a "szőnyeg alá" söprik az alapvető kérdések tisztázását. Pedig ekkor már tényleg meg kellene jelölni, ki lesz az MSZP listavezetője, illetve miniszterelnök-jelöltje, hogy jövő tavasszal a párt megkezdhesse a kampányát. De még az sem biztos, hogy a szocialisták ekkor, az utolsó pillanatban, tisztázzák belső erőviszonyaikat. Nincs kizárva, hogy úgy veszítik el a választásokat, hogy még csak elképzelésük sem lesz, milyen programot követnek majd, és miként szervezik újjá a pártjukat.

Pelle János
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai Krisztina: Guantanamo M
  2009-10-22 21:48:01, csütörtök
 
  Morvai Krisztina: Guantanamo Magyarországon?
2009-10-21 19:16 barikád.hu

Tisztelt Draskovics Tibor Miniszter Úr!

Ön felhívást tett közzé, amelyben "ajánlja, hogy ne zavarják meg az október 23-i rendezvényeket".

Én ugyanezt ajánlom Önnek, továbbá kormánya tagjainak és a rendőrségi vezetőknek. A "rendszerváltás" óta eltelt időben ugyanis nem a gyülekezési jogukat gyakorló polgárok, hanem önök, azaz az MSZP - SZDSZ-kormány, illetve a rendőrség vált hírhedtté arról, hogy az 1956. évi forradalomra emlékező közterületi rendezvényeket nem csupán "megzavarták", hanem vérbe fojtották. Ma már bírói ítéleti bizonyossággal tudjuk - hiszen a sorra felmentéssel végződő koncepciós büntetőeljárásokban a bíróság megállapította -, hogy 2006. október 23-án nem a felvonulók kezdték az erőszakot, hanem a rendőrök, nyilvánvalóan a kormány irányítása alapján. (Egyebek mellett délután az Alkotmány utca és Bajcsy-Zsilinszky út sarkánál, de már jóval előbb, a reggeli órákban is.) Jogerős bírósági ítéletek állapították meg, hogy ártatlan emberek sokaságát bántalmazták a rendőrök lövöldözéssel, tonfával, gumibottal, puszta kézzel és rugdosásokkal. Nagyszámú ártatlan embert állítottak elő, börtönöztek be és kínoztak meg, valamint tettek ki évekig tartó alaptalan eljárásoknak. A vérengző rendőrök az ön politikustársaitól dicséretet, jutalmat kaptak. Mindennek a célja nyilvánvalóan az emberek megfélemlítése s a politikai véleménynyilvánítás lehetetlenné tétele volt.

Az ön által irányított rendőrség azóta is folyamatosan, rendszeresen és súlyosan sérti meg a magyar emberek méltóságát és emberi jogait. Legújabb módszerük, hogy terrorcselekmény "gyanújával" úgy börtönöznek be embereket - Budaházy Györgyöt és további 15 személyt, férfiakat és nőket -, hogy az alkalmazott módszerek (ideértve az ön bizonyítékot koholó tevékenységét és a fogvatartottak teljes jogfosztását) részben az ötvenes évek Magyarországára, részben a Guantanamóban tapasztaltakra emlékeztetnek.

Amint az például az ön egyik politikustársának gyalázatos nyilatkozatából kiderül (http://mszp.hu/belfold/bovebben/kik-allnak-a-magyarorszagi-terrorszervez...), ma már nem is titkolt céljuk, hogy az emberek megfélemlítésén túl elérjék az új erő, a Jobbik megsemmisítését, "terrorista szervezetté kikiáltását". A politikai ellenfeleik titkosszolgálati eszközökkel, koholt bizonyítékokkal, koncepciós büntetőeljárásokkal történő megsemmisítésével ön és társai a totális diktatúra kiépítésére törekszenek annak érdekében, hogy a nemzeti vagyon kiárusítása, az ország eladósítása és tönkretétele, az embereknek az otthonuktól, munkahelyüktől, vagyonuktól és reményeiktől való megfosztása folytatódhasson.

Tájékoztatom, hogy a magyarországi emberi jogi krízishelyzetről, az október 23-án várható újabb rendőrterrorról, a Budaházy-ügyben tapasztalt durva jogsértésekről az Európai Parlament most kezdődő plenáris ülésén fel fogok szólalni és "Guantanamo Magyarországon?" címmel nemzetközi sajtótájékoztatót tartok. Ragaszkodom ahhoz, hogy európai parlamenti képviselőként, az EP Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi bizottságának tagjaként Budaházy Györgyöt és a többi politikai foglyot meglátogathassam, ügyük állásáról és a velük való bánásmódról közvetlenül tájékozódhassak.

Közlöm önnel és társaival továbbá, hogy az október 23-i budapesti rendezvényekre nemzetközi emberi jogi megfigyelőket hívtunk, ennélfogva úgy próbáljanak meg ismét erőszakot alkalmazni, hogy tudják: a tömegben egyebek mellett több európai parlamenti képviselő is lesz, belföldi és külföldi egyaránt.

Szíveskedjen felszólítani az ön irányítása alatt álló rendőri vezetőket, hogy a végrehajtó rendőri állománynak ne adjanak bűncselekményt megvalósító parancsokat. A végrehajtó rendőri állományt ezúton is kérem, hogy tagadják meg a bűncselekményt megvalósító parancsok végrehajtását.

Kérek minden olyan magyar embert - Magyarországon és a határainkon túl élőket egyaránt - akik Hazánk sorsa miatt aggódnak, hogy hívjanak minél több külföldi megfigyelőt október 23-ára Budapestre. Kérem a nyugati magyarságot és külföldi barátainkat, hogy jöjjenek a fővárosba velünk együtt emlékezni és jelenlétükkel biztosítani, hogy a hatalom ne merjen ismét erőszakot alkalmazni legszentebb nemzeti emléknapunkon. A külföldi állampolgárok jelentkezzenek be nagykövetségeiken és kérjék, hogy diplomatáik minden lehetséges eszközzel - így a magyar kormánynál közbenjárva - gondoskodjanak arról, hogy egy európai uniós tagállamban 2009-ben ne eshessen bántódásuk azért, mert a világtörténelem egyik legkiemelkedőbb eseményére, a magyar forradalomra kívánnak emlékezni és a megfenyegetett, jogaiban sokszorosan megtiport magyar emberekkel kívánnak szolidaritást vállalni.

Mindenhol a világon a "Magunkfajták" vannak többségben: a kisgazdák/kistermelők, kiskereskedők, családi vállalkozók, állami alkalmazottak. Emeljük fel végre a fejünket és ne hagyjuk, hogy ugyanannak a láthatatlan "Birodalomnak" a helytartói a tisztességes munkából élőket kifosztó bankjaikkal, a gazdákat tönkretevő hipermarket-láncaikkal, a multinacionális cégeikkel és tonfáikkal, gumilövedékeikkel megfosszanak bennünket szabadságunktól, méltóságunktól, emberhez méltó életünktől. Ne hagyjuk, hogy az elnyomás ellen fellépőket szélsőségesnek, fasisztának, terroristának bélyegezhessék és ellenállásukat megtörjék. Fogjunk össze és mutassunk erőt! Kezdjük itt Budapesten, 2009. október 23-án.

Jelen levelemet a Budapestre akkreditált nagyköveteknek is megküldöm azzal a kéréssel, hogy a magyarok gyülekezési jogát most is szíveskedjenek ugyanazzal az odaadó szenvedéllyel védeni, mint a "melegfelvonulás" kapcsán tették.

Adjon az Isten szebb jövőt!

Budapest, 2009. október 19.

Dr. Morvai Krisztina
a Jobbik EP-képviselője

*** www.nemzetihirhalo.hu ***********
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kufárok a demokrácia templomáb
  2009-10-22 21:46:30, csütörtök
 
  Kufárok a demokrácia templomában?

Hortolányi Dénes 2009. október 22. 08:49 gondola

"2008. május: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Bajnai Gordon akkori fejlesztési és gazdasági miniszter a Parlament Nándorfehérvári-termében egyeztet az izraeli befektetőkkel, támogatásukról biztosítva a King's City-projektet. Megállapodnak abban is, hogy a kaszinóműködtetéshez szükséges minisztériumi engedélyek rendben lesznek" - írta a sajtó az idén július 15-én.

Cáfolat hónapok óta nem érkezett: eszerint egy üzleti csoport a törvényhozás épületét, a demokrácia templomát használhatta fel arra, hogy érdekeket titokban érvényesítsen.

Az írásos média szerint egy feljegyzésből "kiderül, hogy már tavaly májusban a Parlament Nándorfehérvári-termében megállapodott a kabinet (a megbeszélésen az állam oldaláról részt vett többek között Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Bajnai Gordon akkor nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezetője és Daróczi Dávid kormányszóvivő) az izraeli befektetőkkel, hogy egyöntetűen támogatják a külföldiek magyarországi ingatlanfejlesztési elképzeléseit. A Ficsor Ádám akkori kabinetfőnök (a fiatalember most a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányítja miniszterként) által jóváhagyott miniszterelnöki emlékeztető nemes egyszerűséggel közli, hogy a kaszinó működéséhez szükséges minisztériumi engedély rendben lesz. A dokumentum Veres Jánost nevezi meg felelősnek, hogy a szerencsejáték-koncesszió kiadása zökkenőmentes legyen."

A választott vezetők egy ország területéből bocsátottak rendelkezésre egy darabot, utólag elfogadhatatlannak talált áron és módon. Az ügylet nyélbe ütéséhez az állam legfontosabb és legtekintélyesebb épületét használták fel úgy, hogy az őket megválasztó állampolgárok csak utóbb - véletlenül - szerezhettek róla tudomást.

Vajon megfelel-e mindez a következőknek:

"Én ...... ........... ........... ........... ....., a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy képviselői tisztségem ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartom, a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem. (A képviselő meggyőződése szerint) Isten engem úgy segéljen!"

Hogyan is hangzik: "...minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem."

Ennek az eskünek a szellemében árulták a sukorói telket; nem egy irodaépületben vagy egy luxusétteremben, hanem a törvényhozás épületének Nándorfehérvári-termében.

Mondhatnánk-e úgy, hogy a demokrácia templomában kufárkodtak?

Talán túlzás lenne. Ám érdemesnek látszik felidézni, mi történt hasonló esetben az Írások - Máté örömhíre - szerint:

21. 12. És beméne Jézus az Isten templomába, és kiűzé mindazokat, a kik árulnak és vásárolnak vala a templomban; és a pénzváltók asztalait és a galambárusok székeit felforgatá.
13. És monda nékik: Meg van írva: Az én házam imádság házának mondatik. Ti pedig azt latroknak barlangjává tettétek.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszország fenntartja a katon
  2009-10-22 21:43:58, csütörtök
 
  Oroszország fenntartja a katonai együttműködést Iránnal



Oroszország közölte, nem tervezi, hogy korlátozzák a katonai együttműködését Iránnal, közben hangsúlyozták, Moszkva nem adna a versenytársaknak esélyt arra, hogy kihasználják a helyzetet.

A közlemény ugyanazon a napon hangzott el, miután egy forrás, amit idézett Interfax hírügynökség, azt állította, hogy az orosz kormány nem kapott meg semmilyen pénz átutalást, és ezért nem adta még meg a végső jóváhagyását a S-300 rakéták eladásra Iránnak.

Az orosz Szövetségi Szolgálat a katonai és műszaki együttműködésről azt nyilatkozata, hogy Moszkva a nemzetközi kötelezettségeinek eleget fog tenni.

"Az Orosz Föderáció a továbbiakban is végrehajtja a katonai-műszaki együttműködést az Iráni Iszlám Köztársasággal, szoros összhangban a hatályos jogszabályokkal és nemzetközi kötelezettségeinek megfelelően", idézte az AFP hírügynökség az elhangzottakat.

Moszkva 2007-ben megállapodott Teheránnal, hogy ellátja nagy hatékonyságú S-300 légvédelmi rakétákkal Iránt.

Izraeli és amerikai tisztségviselők határozottan felszólították Oroszországot, hogy ne szállítson Iránnak rakétákat, mert szerintük Teherán nem hagyott föl a katonai célokat szolgáló nukleáris dúsítási programmal.

Teherán azonban közölte, a nukleáris programja egyetlen célja a polgári alkalmazásokra vonatkozó technológia használata. Irán álláspontja, hogy nem használna ilyen fegyvereket, mivel úgy véli ezek "elavultak".

Csütörtöki nyilatkozata szerint Oroszország nem akar megbízhatatlan partnerré válni Irán számára.

"Nem akarunk olyan kijelentéseket tenni konkrét tervekre, kötelezettségekre, vagy létező szerződésekre vonatkozóan, hogy megbízhatatlan partnerré váljunk, és a potenciális versenytársaknak esélyt adjunk, hogy kihasználják a helyzetet", - fejezte be a katonai szolgálat.

(presstv.ir nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs pardon, 20 milliárdot ve
  2009-10-22 21:33:29, csütörtök
 
  Nincs pardon, 20 milliárdot vesznek el a legelesettebbektől
2009. október 22. 18:09:20

A Szociális Ellátók és Szociális Ellátottak Egyesületének számításai szerint a 2010-es költségvetésben 20 milliárd forintot vonnak el a szférától.



A vészhelyzet miatt öt szervezet egyeztetett szerdán a szociális és munkaügyi miniszterrel és a Pénzügyminisztérium képviselőjével. A szervezetek szerint a tervezett elvonás lehetetlen helyzetbe hozná az amúgy is ,,kivéreztetett" szociális szférát, érinteni fogja az idős emberek ellátásait, a fogyatékkal élőket, a szociális gondozás intézményeit, de a gyermekotthonokat is.



A 20 milliárdos elvonást a jövő évi költségvetés mellékleteiben szereplő számokból kalkulálta ki a Szociális Ellátók és Szociális Ellátottak Egyesületének alelnöke, Pósfai Gábor - közölte az MNO-val Egervári Márta, a Szociális Klaszter vezetője, aki maga is részt vett a megbeszélésen.



A szociális szférát képviselő hat szervezet ezt megelőzően nyílt levélben hívta fel a figyelmet a tarthatatlan helyzetre. Ebben kitérnek arra, hogy 2005 óta az ágazat finanszírozása több mint 40 százalékkal csökkent, éppen ezért elfogadhatatlannak tartják a további kurtítást. Emellett csődvédelmi program kidolgozását is kérik a kormánytól a civil intézmények számára.



Külön pontban kérik még azt, hogy a fogyatékkal élők támogatását a kormány legalább az idei szinten tartsa meg.



A nyílt levélben a rendszer két pazarló elemére is felhívják a figyelmet, mert a szervezetek szerint ezek kiiktatásával jelentős megtakarításokat lehetne elérni.



Javasolják, hogy az idősek ellátásához kapcsolódó gondozási rászorultság vizsgálatának fölösleges és pazarló rendszerét azonnal függesszék fel, az így felszabaduló forrásokat pedig építsék be a normatívába.



Emellett pénzt lehetne megtakarítani az intézmények működését ellehetetlenítő, egymásnak ellentmondó jogszabályok költségvetési forrást nem igénylő megváltoztatásával és a költséges ellenőrzési rendszer felülvizsgálatával is. (Az MNO magát megnevezni nem kívánó, szociális intézményben dolgozó forrása szerint a munkahelyét gyakorta érintő központi ellenőrzések menete az, hogy a fenntartótól ,,népes" küldöttség érkezik több napra az intézménybe, tovább terhelve annak amúgy is szűkös költségvetését.)



A szerda délutáni megbeszélésen Egervári Márta szerint érdemi elmozdulás nem történt, de arról megállapodtak, hogy további tárgyalások lesznek. Kérdéseinket a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak is feltettük, és ígéretet kaptunk a válaszokra is.

Pállfy Lajos

Forrás: MNIO
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Canabis – a kender kötél
  2009-10-22 21:26:32, csütörtök
 
  Canabis - a kender kötélnek való.

2009. október 22. 00:39:32 | in English

Ismert tréfásnak vélt történetet idézek: Az úr - az adott esetben legyen az a MAZSIHISZ elnöke, mindegy - járja a birtokot és megelégedetten látja, hogy a bőgatyás magyar paraszt nem a fütyülős barackot szopogatja - az ugyanis már csakis neki dukál! - hanem szorgalmasan dolgozik a földön. Odaszól hozzá: ,,Csak szorgosan, csak szorgosan! Úgyis a miénk lesz a termés!" ,,Igen" - válaszol a paraszt, - ,,Kendert vetek, kötél lesz belőle!"

Ez a történet ugrik be az agyamba minduntalan, ahogy a napok egymás nyomába lépkednek október havában. Az 'urak' jól elvannak magukban és egyre többet követelnek maguknak. Teljes odaadást, teljes behódolást, teljes kiszolgálást! Kaszinót, védett lakótelepeket, kritikátlan rabszolga-teljesítményt. Nem tűrik, hogy a rabszolga gondolkodjon, nem tűrik, hogy szövetkezzen, hogy bármiféle személyes igénye legyen: neki szolgálnia kell! Hogy vannak még a rabszolgát látszólag védő törvények? Na és! Úgy hágják át, ahogy csak tudják! De megkövetelik, hogy a rabszolga-nyúzó törvényeket mindenki maradéktalanul betartsa. Mert ha nem, akkor jön ám a fasisztázás, nácizás, antiszemitázás!

Hogy amit mondanak az betűről betűre hazugság? Na és! A rabszolgának kuss a neve és ha netalántán a hazugságra valaki felhívja a figyelmet, máris terrorizmus vádjával mehet a szadista pribékek közé, ahol aztán az Isten legyen neki irgalmas! Mit ugrál ez a törpe magyar? A világ dolgát 1776-ban oly jól elrendezték és lenne képe abba ismét beleköpni?

Lenne és lesz, merthogy korábban többször is beleköpött!

Az I. világháború a XVIII. századi illuminizmus terveinek a megvalósítását szolgálta: az embereket hazug eszme alapján rabigába dönteni. Ez akkor Európa keleti részén és Ázsia egy részén sikeres lett. Európa művelt közepe és nyugati fele ekkor nem volt erre vevő. Azonnal meg is hirdették a II. világháború szükségességét és olyan békefeltételeket szabtak a vesztesek számára, ami biztosította is, hogy ne legyen sokáig béke: kész legyen a talaj a bolsevizmus kiterjesztésére.

Mégis mi, az agyonvert magyarok - akik a legkevésbé voltunk felelősek magáért a háborúért, sőt, tiltakoztunk ellene - kaptuk a legkomolyabb büntetést. Országunkat szétszabdalták, olyan békefeltételeket diktáltak, amibe az is beletartozik, hogy még csak nem is beszélhetünk arról, legkevésbé annak megváltoztatásáról.

Miért kaptuk ezt? Azért mert okvetetlenkedésünkkel gátoltuk a háborús vonalakat, tiltakoztunk egy embertelen, barbár háború, tömeggyilkosság ellen.

A II. világháború így menetrendszerűen meg is érkezett. A szovjetek alaposan felfegyverkeztek - hogy közben hány ember halt éhen emiatt, az a hatalmasok számára lényegtelen, sőt, talán az emberek idomíthatóságát célzó eszköz is lehetett - de készen álltak Európa bolsevizálására és már a startgombot meg is nyomták, amikor a német haderő elővágott és áttörte a támadásra beállított vonalakat.

Az elvtársak - mind a Szovjetunióban, mind Amerikában a finanszírozók - őrjöngtek és példás büntetést emlegettek. Minthogy a hatalmas területen nekik volt helyük visszavonulni és erőt gyűjteni, meg a pénzarisztokrácia vastagon belenyúlt a bukszába, hogy Európát mégis meghódoltassák, a szovjetek végül is eljutottak Nyugat-Európáig. De az előtámadás miatt veszítettek három évet és Nyugat-Európa magához tért: a bolsevizmust nem lehetett az Atlanti-óceán partjáig kiterjeszteni. A spanyol akció is kudarcot vallott, a fasiszta rend rendet teremtett, a bolsevik eszmét eltaposták. Megbocsáthatatlan bűnök!

A III. világháború szükségességét azonnal meg is hirdették és szorgalmasan készültek is rá. A szovjetek megszállta európai államok lakosságát is beállították a rabigába, a hadiiparba, hogy egy ugrással le lehessen majd nyelni az erősödő szabadságvágytól pezsgő Nyugatot. A szovjet uralmi területen tombolt a hadigazdálkodás, a fegyvergyártás, az újabb háborúra készülés.

És ekkor bejött a tragédia, ami a legvadabb álmukat azóta is kísérti: a már pacifikált, rabszolgasorba, az éhhalál küszöbére juttatott magyarok kimentek az utcára tüntetni és amikor az orosz tankok megjelentek nem szaladtak haza, hanem a szovjet filmekből eltanult módszerrel pörköltöt készítettek annak utasaiból.

A világ felháborodott. A kisember az agressziót látván, a pénzhatalom meg céljainak esetleges megbicsaklása miatt. Budapesten a 'dicsőséges vörös hadsereg' minden dicsősége eloszlott. Teljesen demoralizálódva ki kellett vonni és friss erőket bevetni.

Hová lett Budapest főparancsnokának az ígérete, hogy három nap alatt rendet teremt? Elillant.

Hat nap múltán kivonultak és ekkor már alattomosan hatalmas hadigépezettel támadtak rá Budapestre ismét . A szocialista eszmék legnagyobb dicsőségére az újabb barbár vérengzésnek leginkább éppen az eszme elvárható hordozói, a munkások álltak ellen és közel két hét kellett ahhoz, hogy az ellenállást leverjék, vérbe fojtsák. Barbár, vérengző módon! Igazi ószövetségi szellemben - jóllehet, a végrehajtók nem tartoztak abba a kasztba.

De az ellenállásnak a katonai akciók végeztével nem lett vége! A tömegmészárlás még csak ez után folytatódott igazi hévvel, hiszen a magyarok nem voltak hajlandók elfogadni, hogy az álnok, hazug bolsevik urak megint a nyakukra telepedjenek. Volt merszük tüntetni, fegyvertelenül az utcára menni és a munkástanácsaikat védeni! Az elvtársak gépfegyver tüze, rájuk vezényelt repülők tüze szedte az áldozatait.

A magyarok a forradalom alatt létrehozták a saját társadalmi szervezeteiket, a munkástanácsokat. Ezeket a Párt nem tudta vezérelni, utasítani. Ez az eszme szempontjából iszonyatos bűn volt! Hogy a nép a demokrácia elve alapján a népi demokráciában maga akarja megmondani, hogy mit akar? Megbocsáthatatlan bűn! Nem! Ez megengedhetetlen!

Minthogy a szellem a palackból már kikerült és amikor végre ismét mozgásba tudták hozni a gazdaságot, megkezdődött a megtorlás. Emberek százait akasztották fel, kínozták halálra, szorították ki a társadalomból, ítélték évtizedes börtönre, nyomorították meg. De miért?

Bosszúból. Ahogy Haynau is kijelentette: olyan megtorlást kell végrehajtani, hogy több generációra elmenjen a magyarok kedve a lázadástól! A saját szerveződésétől.

Hát megtették. Kádár pribékjei szorgalmasak voltak.

Azonban a III. világháború elveszítette időszerűségét, mert a megtorlás brutalitása láttán a bolsevik-kommunista mozgalmak Európában elhaltak: a szovjet hatalom nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, képtelen volt Európát bolsevizálni! Ezért a háttérben ügyködők hozzákezdtek a bolsevik államnak immár nyugatról való megszervezéséhez: elültették az Európai Unió magját.

Mára beérett. Csakhogy közben eltelt egy fél évszázad és a nyugati társadalmak demokratikus intézményei, életszintje nagy mértékben megerősödött. Nagyon nehéz innen az alapszintre visszasüllyeszteni őket. Már pedig ez a cél és ezen munkálkodnak.

A magyarok meg megint csak ugrálnak - ahogy ugráltak 1914-ben, ahogy ugráltak 1941-ben, ahogy megbocsáthatatlan módon lerombolták a nagy eszményt 1956-ban. Most is ugrálnak és nem hajlandók elismerni, hogy az isteni kiválasztottak őket többszörösen is legyőzték, nem hajlandók szolgálni!

Örömmel látják viszont, hogy még dolgozunk. Mert élni akarunk. Mi dolgozunk, ők meg rajtunk élősködnek.

Igen, dolgozunk, most valóban nekik, mert termeljük a kendert. De nem ám azért, hogy annak levelét elfüstölve kábítsuk magunkat. A levelét odaadjuk nekik: szívják annak kábító füstjét ők maguk! Mi nem vesszük meg tőlük, sőt, mindent megteszünk azért, hogy a kábítószereket magunktól, gyermekeinktől eltávolítsuk.

Számunkra ugyanis a kender szára az értékes. A kender mára már beérett, a szárában ott vannak a hosszú cellulóz szálak! Már be is áztattuk, hogy a törek rideggé válva eltávolítható legyen, hogy tilolhassuk, hogy a szálakból fonalat készíthessünk. A szálat meg részben zsákká szőjük, de abból készítünk kötelet is. Jó sokat. Jó erőset! Nyakravalónak! Petőfi intése ma ismét nagyon is időszerűvé vált:

Dicsőséges nagyurak, hát hogy vagytok?
Viszket-e ugye egy kissé a nyakatok?
Új divatú nyakravaló készül most.
Nem divatos, de jó szoros!

Mert nekünk az élet csak szabadon élet. Rabként nem élhetünk. Szolgálni meg a primitív, barbár, vérengző hatalmat nem fogjuk.

Honfitársaim! Mindazok, akik még gondolkodni tudtok és cselekvésre készen álltok! Kapcsoljátok ki a hírközlőket, kapcsoljátok ki a házi doromboló állatot, a TV-t! Menjetek át a szomszédhoz, menjetek el a polgári körökhöz, menjetek el a Magyarok Szövetsége sejtjeihez és tanítsátok honfitársainkat. Tanítsátok meg önmaguk megszervezésére, tanítsátok meg arra, hogy meg kell magunkat védeni. Tanítsátok meg, hogy miként szerveződjenek gárdákba, hogy ha kell, egységesen és tömegesen fel tudjunk lépni. Tanítsátok meg arra, hogy a hatalom várja, hogy vérfürdőt rendezhessen és erre ne adjunk neki alkalmat. Ők a hatalom átmentését ünnepelnék most és ezért rázzák az öklüket: mi fogjuk be a szánkat és szolgáljunk!

Igenis, ünnepeljünk, de ne a köztársaságot, hanem ünnepeljük meg forradalmunkat. Igenis menjünk ki az utcára, minél többen, minél több helyen, de ne a hatalom ünnepségeire, hanem egymás közé, egymás mellé.

Ünnepeljünk! Énekeljünk, táncoljunk, beszélgessünk, érezzük meg egymást és együttességünk erejét. Érezzük meg, hogy egymásért vagyunk, elsősorban nem rabszolgasorsara érdemes egyének vagyunk, hanem embertársak. Honfitársak. A másik magyar ember nem az ellenségünk, hanem a társunk! Nem a másik magyar az ellenségünk, valódi ellenségeink ott vannak a hatalmi polcon!

Ha eljött az idő, kínáljuk meg akkor őket az addigra elkészített kötéllel.

Rászolgáltak!

Cser Ferenc



Forrás: Cser Ferenc

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=1&Cal=&AID=0&Direkt=Canabis_82 11_a_kender_kotelnek_valo._61559
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1956 – MÁSODSZOR
  2009-10-22 21:24:41, csütörtök
 
  1956 - MÁSODSZOR
2009. október 21. 15:01:14

Nem tárgyilagosan ítél az, aki azt állítja, a Horn-Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányoknak nincs a hazára és az egész világra szóló (,,urbi et orbi") nagy teljesítménye.



Márpedig van. Nem kicsit. Nagyon.



Csupán ki kell emelkednünk egy kissé abból a mindennapi törmelékből, koszból, rosszkedvből, erőszakból, aljasságból, amelybe az utóbbi 20 évből majd 12 évi balliberalizmus kormányozta ezt a nagyon sokat szenvedett és valóban sokkal jobb sorsa érdemes országot.



Távlatilag, mégpedig történelmi léptékkel mérve a felsorolt miniszterelnököknek elévülhetetlen az érdeme azok szemében, akik annak drukkolnak, hogy a világtörténelem a zsarnokság irányába meneteljen és annak, hogy a diktatúráknak minél több hívet szerezzenek.



Aki ebben kételkedik, nézzen körül Ázsiában, Latin-Amerikában és Afrikában, ahol mind nagyobb vonzerőt fejt ki a gazdaságilag igen sikeres rendpárti rendszerek.



Aminek előnye most, a világméretű válságban még a korábbinál is jobban megmutatkozik.



Míg Amerika, ,,a szabadság bástyája" gazdaságilag is esik szét, míg ,,moralitását" azok a dollármilliárdok jelképezik, amelyeket a válságért elsősorban felelős bankóriások menedzserei hasítanak le immár közvetlenül a nekik juttatott adófizetők pénzéből, Kína gazdasága az idén 8,2, jövőre pedig 8,6 százalékkal fejlődik, a neoliberális Economist nevű brit hetilap legfrissebb adatai szerint.



A nyugati világ eközben a mínuszokban versenyez.



A földgolyó szegényei és nem csak szegényei szemében ez leegyszerűsítve azt jelenti: a lényeg a rend, ami hozza magával a gazdasági virágzást. A demokrácia pedig csak káoszt és válságot eredményez.



Az egykori magyarországi kommunisták - akik ,,elvi szilárdságára" jellemző volt az a 24 órás gondolkodási idő, amely alatt egy csapásra neoliberálisokká váltak - 20 év ,,fáradtságos munkájával" a demokráciában csak rosszat látók és a rendpártiságot áhítozók táborát sok-sok millióval szaporították.



Márpedig Marx óta tudjuk, hogy, kissé ,,vulgárisan" fogalmazva, a gondolati meggyőződés anyagi erővé válik. Vagyis e néhány millió átnevelt magyar polgár is számít a rendpártiság globálisan vélhetőleg már több milliárdos táborában.



Igen. Ezek kommunista ruhájukban '56-ban fojtották el először a demokrácia megteremtésének kísérletét. Akkor folyt a vér.



Most, másodjára, lassabban és ,,szofisztikáltabban" ölték meg a harmadik köztársaságot. De most a demokrácia eszméjét is. A folyamat húsz éven át tartott.



Miközben a Nyugat vállonveregeti őket. Akkor is, most is a népet köpték le.



Lovas István



Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sólyom: Nem lehet '56-tal is,
  2009-10-22 21:23:09, csütörtök
 
  Sólyom: Nem lehet '56-tal is, Kádárral is folyamatosságot vállalni
2009. október 22. 01:49:07

Az 1956-os forradalom és annak értékei alkotják a szabad Magyarország alapjait - jelentette ki Sólyom László szerdán Bécsben, az ausztriai magyarok közös megemlékezésén mondott ünnepi beszédében.

• Sólyom: Nincs okunk félni, a magyar jelenlét megmarad

A forradalom lényege az volt, hogy tagadta az állampárti kommunizmust, és ugyanez, az államszocializmussal való gyökeres szakítás volt az 1989-90-es rendszerváltás lényege is. Ezért az ,56-hoz való hűség, a forradalomra hivatkozás jogossága áll vagy bukik azon, engedjük-e összemosni a szabad Magyarországot az 1989 előttivel - mondta az államfő, az ausztriai magyarsághoz intézve szavait.

,,Nem lehet 56-tal is, Kádárral is folyamatosságot vállalni", ezért ,,folyamatosan meg kell küzdeni azért, és újra meg újra demonstrálni kell, hogy 1956 és annak értékei alkotják a szabad Magyarország alapját" - jelentette ki. Az '56-os forradalom alapélménye és legnagyobb ajándéka a nemzeti egység volt. Az egész nemzet akarta a függetlenség visszaszerzését, az önkényuralom helyett a szabadságjogokat. Ezeket a rendszerváltás megvalósította. Ma a magyarság mint kulturális nemzet egysége, intézményekkel, jogokkal ellátása, a nemzet közös fenntartása az ehhez fogható méltó feladat - mondta Sólyom László.

Az ausztriai magyarság és az 1956-os forradalom kapcsolatáról úgy vélekedett: az itteni magyarokat más, nagy nyugati magyar csoportoktól megkülönbözteti, hogy közelről követték, vagy átélték 1956 utóéletét is. Ausztria szerepe az 1956-os forradalommal kapcsolatban kettős volt: innen érkezett emberbaráti segítség, és ez volt a kapu a világ közvéleménye felé. Nemcsak köszönettel, de csodálattal kell szólni a lakosság segítőkészségéről és együttérzéséről, az osztrák kormányzat óriási anyagi és szervezési teljesítményéről - fogalmazott Sólyom László.

Az ünnepséget az ausztriai magyar szervezetek és egyesületek, a bécsi katolikus és a református magyar gyülekezet, az ausztriai magyar evangélikus gyülekezet, valamint a Magyar Köztársaság bécsi nagykövetsége és a bécsi Collegium Hungaricum rendezte. Az ünnepségnek, mint minden évben, idén is az egykori Theresianum épülete adott otthont.

Forrás: mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.