Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Emberi értékek írásban
  2009-10-09 19:03:58, péntek
 
 

Emberi értékek irodalomban, fórumokon

Legalapvetőbb emberi érték az igazságosság. A művész feladata Móricz óta irodalomban már több, mint a valóság ábrázolása, s az abból kivezető útra való rámutatás: az igazság leírása művészien megfogalmazva a feladatuk, vagyis a művészek jó tényfeltárók, újságírók is. Nemcsak szembesítenek, hanem elemzik is a történteket, megmagyarázzák az okokat.

Másik emberi tulajdonság a jóság. Csodálom ma is Kosztolányi Dezső szemeit. Számomra Ő a nagybetűs költő, aki kívül-belül harmonikus. A művésznek jó embernek kell lennie, mert a jóság felette áll a gonoszságnak, nem tanít rosszat, mindenkit megért, senkit sem ítél el, legfeljebb kritizál fejlett igazságérzetével.

A szeretetről nem is kell beszélni. Azt mondta nekem egyszer egy orvos: - Meg kell tanulnia gyűlölni. Nagyon meglepődtem. Nekem gyűlölni? Hiszen nincsen hozzá szívem, bár érthetetlenül nézem a gonosz embereket, már a régi szánalom nincs bennem, mivel sajnáltam őket azért, mert soha nem tudhatják meg, milyen szeretetben élni, annak örülnek, amikor valakinek árthatnak. Nem ilyenek a művészek, ők a szeretetet képviselik. Az igazi művész soha nem fog tanítani olyat, ami gyűlölet érzetéhez vezet.

Olvasom a hozzászólásokat, melyeket én is kaptam olykor, támadókat is (egy újságnál) Amikor az állítólagos művészek elolvassák más verseit, írásait, s mivel magukból, saját benső világukból indulnak ki, ezek különféle érzéseket keltenek bennük, érzelmi kifakadásra hajlamosak. Megsértik a másik alkotó embert, s ez elvezet oda, hogy a jó ember egyszer csak nem ír többet, nem énekel, nem zenél, leteszi a lantot, s a világ óriási veszteséget könyvelhet el, hiszen a harmónia, a tisztaság, a jóság, a szeretet, amit elveszít minden esetben.

Azt szoktam mondani, amikor olyan írásokat olvasok, melyek nem rímelnek, sántítanak soraik: jó, hogy kifejezi magát írásban, s még mindig jobb, ha verssel bíbelődik egy fiatal, mintha kinn üvöltözne káromkodva az utcán. Csakhogy mi a baj ezekkel a fiatal költő csemetékkel? Túl nagy az önbizalmuk. Beleestek abba a csapdába, mely fogsága sokáig tart, hogy nem veszik észre a hibákat, nem is küzdenek írásaik jobbítására, hanem kürtölik mindenkinek szavaikat, hiszen nem versek, novellák írásaik, csupán véleményük kifejezése valamilyen őket érdeklő témáról.

Emlékszem arra, amikor éjjel-nappal írtam, minél szebbeket, annál tehetségtelenebbnek gondoltam magam. Úgy éreztem, semmi sem vagyok, nagyon sokat kell tanulnom még, hogy olyan verseket írjak, mint Wass Albert, vagy Reményik Sándor, hogy olyan szavakat használhassak, mint Victor Hugo és fordítói, akik saját fennkölt költői hivatásukkal fordították le a nemes szavakat. Ó, mennyire tudnak ujjongani a sorok, mennyire élvezetes olvasni, ilyenkor ünnepivé válik az egész világ! Ezért nem értem azokat, akik művésznek vallják magukat, s a másikat kioktatják, letámadják, esetleg irogatnak, s a tehetségesek kedvét elveszik hozzászólásukkal.

Alapvető emberi értékek nélkül hogyan is lehetne alkotó munkát végezni? Szomorú, de így is születnek nagyon szép versek, novellák, szonettkoszorúk érzelem nélkül. Az írója nem szenvedett meg vele, csak amolyan feszültség levezetőnek használja az írást, mégis csodálatos. Elgondolkoztam azon: vajon mennyi érzelem nélkül író lehet? Ők a sikeresek? Miért nem tud az ember alkotni, amikor gondolatai szárnyalását megbénítja a mindennapi létfenntartás anyagi káosza? Miért tudott Tóth Árpád pénz nélkül is verset írni? Igen, ők igazi nagyságok voltak, semmilyen körülmény nem gátolta őket alkotói szabadságukban. Ők a született művészek, akik egész életükben talán pénzszűkében éltek. Nem is ismerték régen el őket, csak haláluk után.

Én múltam nagy részét felperzseltem, több ezer írásom enyészet martaléka lett. Nem tudom a jövőnek megmutatni életem, melyről írásaim szóltak. Mindenki beleírja magát verseibe, regényeibe? Ma ez sem divat, benne vannak a szavai, a többit a gondolat szabadsága pótolja, erre vevők az emberek. Nem kíváncsiak csak a botrányos életűekre, arra, ami másoknak szomorúságot és kiábrándulást okoz. Egyszer egy költőnő lerohant hozzászólásával, amikor olyan verset írtam, melyben szerettem volna elrepülni a világból. Van a földön is csoda -írta -, csak észre kell venni. Neki a csodát a gyereke szeme jelenti. Nagyon fájt a véleménye, hogy ezt váltottam ki írásommal, s feleltem is: nekem is csoda volt harminc évvel ezelőtt a gyerekeim szeme, de azóta megváltozott számomra a világ. Máskor tehetséges, de nagyon beteg, rákos ember csodálatos írását kritizálták, melyben én gyönyörködtem, s nem is mertem hozzászólni, nehogy valamit rosszul írjak, hiszen a beteg emberek hamarabb megbántódnak, mint az egészségesek, nem mindegy, milyen szavakat használunk. Azóta a tehetség nem ír, megbántódott.

Nem szeretem a szimbólumokat, azt, ha nem világosan fogalmaz valaki, írása csak kisebb általa képviselt csoportnak szól. Ők értik egymást, gratulálnak, díjakat adnak át az ilyen költőnek, akinek szeme sötét, sötétségről ír, s írásaiban az asszonyokat Krisztus feszülete szerint saját karjára feszíti.

Becsüljük meg a jó embereket, mert ők értenek minket, de mi nem érhetünk fel hozzájuk, csak azok, akik egy szívvel-lélekkel gondolkoznak, s élnek velük!


péntek, 2009. október 9.

 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
A H1N1 védőoltásról
  2009-10-09 11:56:05, péntek
 
 
Levélben kaptam:

Akinek nincs televíziója, annak elmondom, hogy van egy műsor, amelyben felnőtt emberek mérik össze elsősorban lexikális tudásukat ötödik osztályos gyerekekkel és rendre szégyenletesen alulmaradnak szinte minden témában. Beleértve a matematikát is. Lássuk, Ön okosabb-e, mint egy ötödikes?
Ma reggel a Kossuth Rádióban hallottam, hogy bár a felnőtteken végzett tesztek eredményei még nem ismertek, elkezdték veszprémi önkéntes gyerekeken tesztelni a H1N1 vakcinát. Mivel a vakcina le van gyártva, rövidesen beindul a marketinggépezet, ami el fogja adni Önnek, nekem, minden embernek, aki ostobább, mint egy ötödikes.
A számtanpélda: Amennyiben egymillió fertőzött emberből a sertésinfluenza megöl 500 embert, hányat fog megölni 10 millióból? A helyes válasz természetesen 5000, és ez a hivatalos, WHO által publikált arány a jelenleg ismert H1N1 változat veszélyességét illetően.
Ez ugye elméleti szám, de ennyi halálos áldozata lenne egy minden magyar állampolgárra kiterjedő influenza járványnak. Jegyezzük meg ezt a számot, mert még visszatérünk rá.
 Mit felejtettünk el 33 év alatt?
Talán többen olvastak arról, hogy 1976-ban volt már egy sikertelen sertésinfluenzaoltóanyag-kampány, ami több száz ember idegrendszerében okozott helyrehozhatatlan kárt, miközben sokakat megbénított. Az orvosok még nevet is adtak a tünetnek: Guillain-Barre szindróma. Nem tudom, miért nem a Mérgező Védőoltás-szindróma nevet kapta - talán túl beszédes elnevezés lett volna.
Mindenesetre tény, hogy az orvosok nem voltak tisztában az oltóanyag hosszabb távú hatásaival, és ez emberek százainak életét tette tönkre. A tagadás mit sem segít a dolgon. Emlékezzünk csak az autizmus és a csecsemőkori védőoltások kapcsolatára. Azt is évtizedeken át tagadták, mire 2003-ban az Egyesült Államok kormánya elfogadta a higanyt tartalmazó oltások káros hatásairól szóló tanulmányokat, és azóta folyamatosan vonják ki ezeket az oltóanyagokat a használatból. Az emberi szervezetbe bejutó anyagok határértékeit meghatározó amerikai kormányhivatal, az EPA (Környezetvédelmi Ügynökség) 2003-as adatai szerint egy 2 hónapos csecsemő a megengedett higanydózis 129-szeresét kapta az oltásokkal. Nem csak az amerikai csecsemő, hanem a magyar is, csak az ÁNTSZ nem ért rá ezzel foglalkozni, mert a vitaminok betiltásával van elfoglalva.
És persze van egy csomó dolog, amit sem az ÁNTSZ, sem a gyógyszeripar nem szeretne, ha Ön megtudna:

1. A védőoltás, amit rövidesen rászabadítanak a gyerekeinkre, lóhalálában készült el. Állami és ENSZ rendeletek biztosították, hogy a gyártás előtt ne kelljen a szokásos teszteket elvégezni a rövid és hosszabb távú mellékhatások tekintetében.


2. A védőoltás olyan adalékanyagokat tartalmaz, amelyek azonnal gyulladásos tüneteket okoznak a szervezetünkben. Ezek miatt várhatóak a korábban is nagy arányban jelentkező idegrendszeri elváltozások.


3. A védőoltás akár meg is növelheti a tényleges influenzával kapcsolatos halálozási arányt amiatt, hogy megváltoztatja (elnyomja) a szervezetünk normális immunválaszát egy igazi vírusra. Nincs semmi statisztikai bizonyíték arra vonatkozólag, hogy bármi előnye származna azoknak, akik beoltatták magukat korábban, más járványok esetén. Ezt nem méri senki.


4. Az orvosok a mai napig nem tudják, ténylegesen mi okozta az 1976-os paralízises megbetegedéseket a védőoltást kapott emberek között, ennek ellenére ismét be akarnak oltani mindenkit.


5. Ha Ön vagy családtagja belehal a védőoltásba, vagy komolyan beteg lesz tőle, a gyártó cég nem felelős ezért. A kormány teljes mértékben átvállalja a felelősséget tőlük, és fizeti őket mennyiségi, és nem minőségi alapon. A kormányok felelősségét itt most nem minősíteném.


6. A D-vitamin messze hatékonyabbnak bizonyult minden influenza-védőoltásnál, de mindenki jobban jár, ha ezt Ön nem tudja meg.


7. A gyógyszergyártó cégek, akik érdekeltek az oltóanyag gyártásában, milliárdokat tesznek zsebre a következő hónapokban, amit az adóhatóság megemelt adók formájában vesz ki az Ön és az én zsebemből.


8. Amikor itt lesz a járvány, és elkezdenek az emberek belehalni a betegségbe, sokan közülük olyanok lesznek, akik kaptak az oltásból. Az orvosok pedig ezt is meg tudják magyarázni szokásos "gyógyszerlogikájukkal": a megmentettek száma sokkal nagyobb, mint azoké, akiket elvesztettünk. Persze a megmentettek száma nem ismert, az egy fikció. Mivel a krónikus betegek közül legelőször azokat oltják be, akiknek a legsúlyosabbak a betegségtünetei, nem is lesz nehéz megmagyarázni, hogy azok amúgy is meghaltak volna. Krónikus betegségnek minősülnek az idült légúti betegségek, a krónikus szív- és érrendszeri betegségek és a veleszületett vagy szerzett immunhiány.


9. Ha valamire, egy dologra jó lesz a következő hónapok védőoltás-kampánya: a hatóságok fel tudják mérni és be tudják azonosítani azt a birka tömeget, amelyet bármikor, bármilyen veszéllyel megijesztve sorba lehet állítani védőoltásért vagy bármiért, amit el akarnak adni nekik. A későbbi ilyen kampányokat olcsóbbá teheti egy ilyen címlista.


10. Az elmúlt hónapokban milliószám fertőződtek meg emberek a H1N1 vírussal és gyógyultak meg anélkül, hogy bármi kezelést kaptak volna. A legtöbben észre sem vették, hogy influenzások voltak, mert a H1N1 fertőzés lefolyása enyhébb a korábban megszokott influenzákhoz képest.
 (Alátámasztom. - tomcat)

11. Az egészségügyi dolgozók mindössze 30%-a adatná be magának vakcinát, miközben a 70%-uk nem, vagy még gondolkodik. A legtöbben (60%) a várható mellékhatások miatt aggódik. Ez derül ki 1500 egészségügyben dolgozó angol nővér körében végzett felmérésből.



Számoljunk tovább:
Hány embert kell beoltani a vakcinával, hogy megmentsünk egyetlen életet a sertésinfluenza következményeitől?
Figyelem! Ez a kérdés sosem fog a vezető médiumokban elhangzani. Mivel a becsületes válasz nem az, amit az emberek hallani szeretnének...
A válasz mindenesetre elég egyszerű. Amennyiben feltételezzük, hogy a vakcina 100%-ban hatékony (ami azt jelenti, hogy megakadályozza a halált, ami egyébként bekövetkezett volna), egy élet megmentéséhez 2000 embert kell beoltani. Ez az arány számos médiában megjelent, mint ennek az új vírusnak a veszteségi aránya.

Mivel azonban nincs 100%-os hatékonyságú oltóanyag (messze nincs), nézzünk egy hasonló esetet. A szezonális influenza-oltóanyagok esetén 1%-os hatékonyságról beszél a tudomány. A halálos esetek 1%-ában hatékony, amire a tudomány lelkesen tapsol, mert "minden egyes élet értékes". Viszont ha ezt az arányt az új influenza oltóanyaga sem szárnyalja túl, a képletünk úgy alakul, hogy 200 000 embert kell beoltani egyetlen élet megmentése érdekében.

Ha ezt beszorozzuk egy oltóanyag költségével, azt kapjuk, hogy egyetlen élet megmentése a H1N1 vírussal szemben 200-800 millió forintba kerül, attól függően, hogy melyik patikában szerezte be az ember az oltóanyagot.

Az oltóanyag gyártói persze optimistábbak nálunk. Szerintük a halálos esetek közel 10%-ában lehet hatékony a védőoltás. Ha nekik lesz igazuk, 10 embert mentett meg a 200 000-ből a vakcina, miközben tudja Isten, mennyit öl meg a vakcina maga ebből a 200 000-ből.
Kinek ennyire értékes 1 élet?
Az egészségügyi politika persze nem a józan ész alapján működik. Az politikai alapon működik. A politikusok pedig aszerint működnek, hogy "csinálni KELL valamit". A reformok reformját is megreformálják, mert azt várja el tőlük a választó, hogy változtassanak, mert most nem jó. Ezért ők csinálnak valamit, mert az jobb, mint semmit sem csinálni vagy mondani. Mellrákellenes program rákot okozó sugárzással tesztelve, tanulási nehézségek pszichiátriai tesztelése és kezelése drogokkal, éppen ilyen kényszertevékenységek, amit politikai kényszercselekvések szülnek.
200 000 embert beoltani egy teszteletlen oltóanyaggal annak érdekében, hogy megmentsünk egyetlen életet, miközben ennél jóval több fog belehalni az oltásba magába, szintén elgondolkodtató - nem? Ha a józan ész alapján közelítjük meg. Persze politikai és pénzügyi szempontból ez a helyes választás. Ha nem teszünk semmit, nincs pénz, és még le is váltanak a következő választásokkor.

Lássuk: az Ön esélye 1:1 arra, hogy egy teszteletlen vakcinával oltják be, miközben 1:200 000 az esélye annak, hogy Ön lenne az a szerencsétlen, aki belehal egy sertésinfluenza-fertőzésbe. Amennyiben ezt szeretné más megközelítésbe helyezni, ennek több nagyságrenddel kisebb az esélye, mint annak, hogy Önt villámcsapás végzi ki az élete során (1:5000). (Forrás: NOAA.)

Matematikailag kifejezve: abban reménykedni, hogy a védőoltás védi meg a sertésinfluenza okozta haláltól kisebb, mint annak, hogy telitalálata lesz a lottón. És mellesleg a lottózásnak nincsenek várható idegrendszeri károsodást okozó mellékhatásai.
A lottóra szokták mondani, hogy az egy adófajta azon emberekre kivetve, akik nem tudnak számolni. A védőoltás pedig most egy olyan adónemmé lépett elő, amit azok az emberek fizetnek meg, akik nem értenek az egészséges élethez.
Az influenza védőoltás nélkül is túlélhető. Rendszeres kézmosás, napi fél óra mozgás a szabad levegőn, D-vitamin, C-vitamin és cink, szelén és egyéb ásványi anyagok bőséges mennyiségben, este egy hideg vizes zuhany tökéletes védelmet biztosít. És a mellékhatásai is kellemesek. Például a férfiak potenciája, a nők életkedve egyaránt visszatér tőle. Ez mind nem mondható el a vakcináról.
(naturhirek.hu és Szent Korona Rádió nyomán)

 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Hogyan érdemes tanítani?
  2009-10-09 11:52:36, péntek
 
 

Sok évvel ezelőtt Mrs. Thompson 5. osztálya előtt állt és azt a hazugságot mondta a gyerekeknek, hogy mindegyiket egyformán szereti. De ez lehetetlen volt, mert az első sorban egy Teddy nevű kisfiú olyan rendetlen és figyelmetlen volt, hogy Mrs. Thompson valójában élvezettel írta feladataira vastag piros ceruzával nagy X jeleket, és a lap tetejére a legrosszabb érdemjegyet írta.

Egy napon Mrs. Thompson a gyerekek régi bizonyítványait nézte át és megdöbbent Teddy előző tanítóinak bejegyzésein.

"Teddy tehetséges gyerek, gyakran jókedvűen kacag. Munkáját pontosan végzi és jó modorú. Öröm a közelében lenni" - írta első osztályos tanítója.

Második osztályos tanítója ezt írta: "Teddy kitűnő tanuló, osztálytársai nagyon szeretik, de aggódik, mert édesanyja halálosan beteg. Az élet Teddy számára valódi küzdelem lehet.

Harmadik osztályos tanítója ezt írta: "Édesanyja halála nagy megrázkódtatás a számára. Igyekszik mindent megtenni, de édesapja nem nagyon törődik vele és otthoni élete valószínűleg hamarosan nehezen elviselhető lesz számára, ha nem történik valami változás az életében."

Negyedik osztályos tanítója ezt írta: "Teddy visszahúzódó és nem sok érdeklődést mutat az iskola iránt. Nem sok barátja van és néha alszik az osztályban."

Ezeket olvasva Mrs. Thompson ráébredt a problémára és elszégyellte magát.
Még rosszabbul érezte magát amikor a karácsonyi ünnepen tanítványai fényes papírba csomagolt, gyönyörű szalaggal átkötött ajándékait bontogatta és köztük meglátta Teddy ajándékát a fűszeresnél kapható vastag barna papírba
bugyolálva.

Mrs. Thompson a gyerekek előtt bontogatta az ajándékokat és gondosan nyitotta ki Teddy csomagját. Néhány gyerek nevetni kezdett, amikor meglátta a kövekkel kirakott karkötőt, amiből néhány kő hiányzott és mellette egy negyed üvegnyi parfűm volt. De a gyerekek nevetése abbamaradt, amikor hallották, ahogy felkiált: "Milyen szép karkötő!" és látták ahogy felveszi
a karkötőt és csuklójára cseppent a parfűmből.

Teddy Stoddard egy kicsit tovább maradt az iskolában, hogy megszólíthassa,
"Mrs. Thompson, ma olyan volt az illata, mint valamikor édesanyámé."
Legalább egy órán keresztül sírt, amikor a gyerekek elmentek. Attól a naptól kezdve nem olvasást, írást és matematikát tanított. Elkezdte a gyerekeket tanítani.

Mrs. Thompson különös figyelmet szentelt Teddynek. Ahogy dolgozott vele,Teddy elméje mintha életre kelt volna. Minél több bátorítást kapott, annál gyorsabban reagált. Év végére Teddy az osztály élére került és hazugsága ellenére, hogy minden gyerekeket egyformán szeret, Teddy legkedvesebb diákja lett.

Egy évvel később egy üzenetet talált Teddytől, amit az ajta alatt csúsztatott be. Az állt benne, hogy ő volt élete legjobb tanítója.
Hat év múlt el, amikor egy újabb üzenetet kapott Teddytől. Azt írta, hogy befejezte a középiskolát, az osztályában harmadik volt az élen és Mrs.Thompson még mindig a legjobb tanítója.
Négy évvel később egy újabb üzenet érkezett, amiben azt mondta el, hogy bár voltak nehéz időszakok, kitartott tanulmányai mellett és hamarosan egyetemi diplomát szerez, legmagasabb kitüntetéssel.
Biztosította Mrs. Thompsont, hogy még mindig a legjobb és legkedvesebb
tanára, aki valaha is volt.
Még négy év telt el és újra levél érkezett Teddytől.
Ebben elmondta, hogy miután megszerezte diplomáját, elhatározta, hogy tovább tanul. Hozzátette, hogy még mindig a legjobb és legkedvesebb tanítója, aki valaha is volt. Ez alatt a levél alatt az aláírás hosszabb volt: Dr .Theodore F. Stoddard.

A történetnek nincs vége itt. Azon a tavaszon újabb levél érkezett.
Teddy elmondta, hogy találkozott egy lánnyal és nősülni készül. Elmondta, hogy az apja már két évvel azelőtt meghalt és kérdezte, hogy Mrs. Thompson elfoglalná-e a vőlegény édesanyja számára fenntartott helyet. Természetesen Mrs. Thompson elfogadta a meghívást.
A régi karkötőt vette fel, amiről kövek hiányoztak és azt a parfűmöt cseppentette magára amire Teddy úgy emlékezett, hogy utolsó együtt töltött
karácsonyukkor viselte az édesanyja.
Megölelték egymást, és Dr. Stoddard Mrs.Thompson fülébe súgta, "Köszönöm,
Mrs. Thompson, hogy hitt bennem. Hálásan köszönöm, hogy segített nekem, hogy fontosnak érezzem magam, megmutatta nekem, hogy számítok és az életem érték."
Mrs. Thompson könnyekkel a szemében visszasúgta, "Teddy tévedsz. Te voltál az, aki megmutattad nekem, hogy számítok és az életem érték. Amikor találkoztam veled megtanultam, hogy hogyan érdemes tanítani."

 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
Vincze László: Szerelem
  2009-10-09 10:04:33, péntek
 
 


(J. Brigitta emlékkönyvébe)

Az első pillantás a suli előtt...
Tekinteted szinte lelőtt!
Tántorogva mentem le a lépcsőn,
Istenem! Egy nyíl, s végső?
Lángolt arcom, szívem hevesen vert,
Az óra megállt, s az idő nem telt...

Én már akkor éreztem
Senki más, csak TE...

Ballagunk most, egymás kezét fogva,
Rád-rád nézek, de csak lopva...
Ilyenkor a szívünk együtt dobban,
Gyere, szoríts! Jobban! Jobban!
Igazgyöngy vagy és én a foglalat,
Te és én - örökké, amíg az élet tart!
Tisztán, és egymásért éljünk tovább,
Az élet még nem látott ilyen csodát!





 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Mai jóslás- Szemachát
  2009-10-09 07:18:16, péntek
 
 


Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned!
Szemachát

Általánosan: ezeket a szem köveket, először keleten hordták, mert bíztak a védelmező erejében, majd később világszerte elterjedt a viselete. Fenntartás nélkül hittek a kövek erejében, úgy gondolták, hogy viselőjüket minden körülmények között megvédi. A gonosz tekintete nem volt azokra hatással, akik ezt viselték. Kísérje végig a napodat!

Mai jelentés: szeretve vagy, illetve leszel. Az erő feléd irányítja a szeretet. Elhanyagoltnak érzed magad, szükséged van szerelemre és érzelmekre. Ne várd el, hogy szeressenek, ha te sem mutatod ki.
 
 
0 komment , kategória:  Napi jóslás  
Mai harmoniakártyáim
  2009-10-09 07:11:42, péntek
 
 
1./ A mai napodat Kettősség hatja át


Víz - Félig üres? Félig teli? Vízzel, vagy levegővel? A víz az erő és a tisztaság jele. A cseppek elegye, ősi egység, maga Isten. A víz éltető szükséglet, testünk és Földünk legnagyobb hányada víz. Ez a jelkép a megtisztulást, az újrakezdés lehetőségét mutatja. A szomjazónak vízre van szüksége. A lélek pedig boldogságot szomjazik, és addig megy, míg meg nem találja.


2./ A mai napodat Gyermekiség hatja át


Arany - Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. Az arany szín a sikeres, idealista, csodálatra méltó embert mutatja. Ez az időszak az értékeket fejezi ki. Gazdag, egyéni személyiséget éppen úgy jelölhet, mint valódi gazdagságot. Erénytiszteletre figyelmeztet és arra, hogy értékeid ismeretében se légy öntelt! Látogass el a Harmónia Színjósdába!
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 98
  • e Hét: 256
  • e Hónap: 2615
  • e Év: 54881
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.