Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
itt az új szélsőség: aki nem o
  2009-11-01 22:21:40, vasárnap
 
  Nácik, antiszemiták, rasszisták, terroristák után itt az új szélsőség: aki nem oltatja be magát

2009-11-01 22:09 barikád.hu


A csoda tudja, miképp indult útjára ez a H1N1 elnevezésű influenza járvány. Tény azonban, hogy a világ nagy részében késhegyig menő küzdelem folyik a közvélemény megnyeréséért a szemben álló táborok között. Az egyik fél arról kívánja meggyőzni az embereket, hogy a járvány megállításának és a betegség elkerülésének egyetlen módja, ha beoltatják magukat. A másik tábor azonban a gyanúsan gyorsan kifejlesztett vakcina veszélyeire figyelmeztet, valamint arra, hogy hatalmas profitot jelent a nagy gyógyszergyártó cégek számára, ha sikerül sok-sok millió embert az oltásra rábeszélni, és ebből a célból valójában messzemenően eltúlozzák a járvány veszélyeit.

Az emberek nem csak nálunk, de másutt sem tolonganak a vakcináért, nem utolsó sorban azért, mert a legkevésbé sem bíznak meg a ,,politikai elitben", meg a hazudozó médiumokban. A kormányok tehát bajban vannak, éppen ezért igyekeznek ,,szélsőségesnek", a többi ember számára ,,veszélyesnek", mi több, ,,bűnözőnek" beállítani azokat, akik nem hajlandók alávetni magukat az oltásnak. Székely Tamás, az egészségügyi miniszteri széket bitorló alak is megkísérelt valami olyan törvényt keresztülverni a magyarországi országgyűlésben, amely bűncselekménnyé nyilvánította volna az oltás elleni nyilvános fellépést. Éppen, mint a holokauszt tagadása és az ,,antiszemitizmus" esetében, a hatalom birtokosai ismét az erőszak eszközeihez kívánnak nyúlni.

Sir Liam Donaldson, a londoni kormány egészségügyi kérdésekben illetékes egyik főtanácsadója a Times of London című lapnak adott interjújában kijelentette: ,,Számos igazságtalan bírálatot kapunk a vakcinával kapcsolatban, amelyek elijesztik az embereket a védőoltástól, amely pedig életmentő lehet...az oltásellenes aktivisták kampánya olyan, mint valami tömegpusztító fegyver" - hörögte az angol egészségpolitikus, Székely Tamás méltó párja. Mint mondta, a régebbi járványok - a mumpsz, a gyermekbénulás vagy a rubeola - idején is mindig voltak akadékoskodók, és most is a ,,szélsőségesek" ugyanazt teszik, mint akkoriban.

Nicola Sturgeon, skót egészségügyi miniszter, is osztja angol kollegája véleményét: ,,A vakcina a legjobb védekezés a vírus ellen, és különösen a veszélyeztetett csoportok tagjainak üzenem, hogy oltassák be magukat" - jelentette ki, de ő legalább nem fenyegette börtönnel azokat, akik másképpen vélekednek a vakcináról, mint ő. Egyébként se felejtsük el: vezető, elismert orvosok és egészségügyi szakértők sokasága fejezte ki fenntartásait az oltóanyaggal kapcsolatosan, és őket aligha lehet azzal vádolni, hogy bármiféle üzleti érdekeltségek nevében szólalnak meg. Pillanatnyilag Nagy Britannia lakosságának a fele nem ad hitelt az oltóanyag előnyeit ecsetelő hivatalos propagandának. Nálunk nagyobb ez az arány, talán azért, mert az emberek még annyira sem hisznek a politikusoknak, mint a szigetországban. A Nursing Times magazin augusztusi felmérése szerint egyébként a nővérek 30%-a egyáltalán nem hajlandó beoltatni magát, további 33% pedig nem tudja eldönteni, beadassa-e magának a vakcinát vagy sem. Nagy-Britanniában viszont - Magyarországgal ellentétben - erőteljes mozgalom szerveződött azzal a céllal, hogy a polgárokat felvilágosítsák a vakcina káros hatásait és a nagy gyógyszergyártó cégek - és a politikai ,,elit" - bűnös üzelmeit illetően.

A legbiztosabb megelőzés az, ha egészségesen étkezünk, sok zöldséget, gyümölcsöt eszünk (már ha bírjuk anyagilag), vitaminokat (főleg D vitamint) fogyasztunk, és rendszeresen sportolunk, és akkor nagyobb eséllyel kerüljük el a betegséget. A ,,politikai elit" tagjai pedig ne csodálkozzanak, ha nem hisznek nekik, hiszen annyiszor kiáltottak farkast - hadováltak nácikról, fasisztákról, antiszemitákról, terroristákról -, hogy még akkor sem adna hitelt senki a szavuknak, ha esetleg tényleg komoly lenne a veszély.

Zábori László
barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Romokban Európa: milyen lesz a
  2009-11-01 20:18:11, vasárnap
 
  Romokban Európa: milyen lesz a világ 2020-ban

2009. november 1. 16:01:30

Mikor fog Szerbia belépni az Európai Unióba? A válasz erre a kérdésre így hangzana: soha! Ennek oka Szerbia esetében pedig nem az ,,Európa-ellenes" lobbi választási győzelmében, valamint Belgrádnak a Hágai Nemzetközi Törvényszékkel való nem kielégítő együttműködésében rejlik, hanem az Európai Unióban uralkodó állapotokkal van összefüggésben. A gazdasági problémák, melyeket a világgazdasági válság hívott életre, csak súlyosbítják a politikai egyenetlenségeket. Ha valamiképpen kivárjuk a belépésig szükséges időt, felmerül a nagy kérdés, hogyan is fog majd akkor kinézni, vagy éppen létezni fog-e még egyáltalán az Európai Unió? Szerbiának ugyanakkor mégis van egy foglalt helye a kelet-európai szövetségben, mégpedig az úgynevezett pravoszláv unióban - vagy a megújult Bizáncban.

Az Amerikai Információs Nemzeti Tanács a CIA-vel együttműködve ugyanis közzétette ,,A jövő térképe 2020-ban" című anyagát, mely sajnálatos módon nem keltette fel kellően az európai geopolitikai szakértők figyelmét. Ebben az anyagban az elemzők úgy látják, hogy az Európai Unió a jövőben fel fog bomlani, Európának pedig három részre kell oszlania. A nyugati blokkot alkotná Németország, Franciaország, Nagy Britannia, Írország, Ausztria, Olaszország, Spanyolország, a Benelux-államok, valamint a skandináv országok. A másik unió az Új Európa nevet kapta, ebben Észtország, Lettország, Litvánia, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Magyarország, valamint délen Horvátország és Szlovénia foglalna helyet, az utóbbiak révén a ,,katolikus Kelet-Európa" kijutna a mediterrán-térségbe is. Az amerikai előrejelzések szerint az atlanti szövetség gyakorolna ellenőrzést az öreg kontinens ezen része felett.

Kelet-Európát, vagyis a pravoszláv uniót Oroszország uralná, ez Ukrajnából, Belorussziából, Grúziából, Moldáviából, Romániából, Bulgáriából, Görögországból, Macedóniából, Szerbiából, Montenegróból, és Bosznia-Hercegovinából állna, Albánia kapcsán pedig előrejelzések megoszlanak: vagy Oroszország közeledik tőkéjével Kelet-Európához, vagy Tirana továbbra is a NATO és az Egyesült Államok védőszárnya alatt marad.

Hasonló előrejelzést tett közzé a neves amerikai civil szervezet is, a Stratfor. Oroszország, mint regionális erő (Kelet) mellett a Stratfor szerint az Európai Unió hamarosan két részre fog bomlani, a gazdagabb nyugatra és Közép-Európa kisebb országainak csoportjára, melyek katonailag meghajolnak Washington előtt. Habár ezek az előrejelzések ellentmondásosnak tűnnek, a világon egyre több geopolitikai szakértő osztozik ebben a vélekedésben. Ugyanis a pravoszláv unió - vagy röviden: Bizánc - nem a pravoszláv ,,testvériségből" fog létrejönni, hanem ,,gázunió" lesz, melynek alapvető motivációja a pénz. Így Oroszország azon lesz, hogy ellenőrizze energiaáramlását, s ezzel befolyást gyakoroljon olyan országokra, mint Ukrajna, Grúzia, Bulgária, Románia és Szerbia - ahogy ezt a CIA-dokumentum is előrejelzi. Amellett, hogy Románia és Bulgária ma tagja a NATO-nak, sorsuk az európai integráción belül nagyon bizonytalan, és a forgatókönyv szerint ezek a közeljövőben (felismerve személyes érdekeiket) elállnak korábbi szövetségeseiktől és alkalmazkodnak az új helyzethez, mindez immáron már nem csupán tudományos-fantasztikus mese.

Lehet ennek a prognózisnak hinni? A geopolitikai szakértők egyetértenek abban, hogy elérkezett a multipoláris világrend ideje, és a több pólus létezése miatt az Amerikai Egyesült Államok és a NATO nemzetközi téren a jövőben már nem tud majd főszerepet játszani. Csak emlékeznünk kell arra, hogy a múlt évben a NATO Csehországba és Lengyelországba rakétaelhárító rendszert kívánt telepíteni, és a szövetség határait ki kívánja terjeszteni Grúziára és Ukrajnára is.

Amikor a francia politikai szakértő, Emmanuel Todd 1976-ban, tizenöt évvel a Szovjetunió szétesése előtt megjósolta annak felbomlását, az emberek mosolyogtak. Ma, amikor az Európai Unió lehetséges végéről van szó, már nincs mosoly az arcokon.

Euroszkepticizmus

Míg a balkáni államok alig várják, hogy az Európai Unió részei legyenek, a BBC közvélemény-kutatásai alapján a britek többsége örömmel fogadná, ha országuk kilépne az Európai Unióból. A megkérdezetteknek több mint fele úgy gondolja, hogy Nagy Britanniának semmiféle haszna nem származik az Európai Unióból, és több mint 50 százalék támogatna egy népszavazást arról a kérdésről, hogy Nagy Britannia kilépjen-e az Európai Unióból, ezek elvetették az euró bevezetését a font helyett.

A holland szélsőjobboldali politikus, Geert Wilders útjára bocsátott egy kezdeményezést, hogy kizárják az Unióból Bulgáriát és Romániát (ezt az ötletet a hollandok 20 százaléka támogatja), másrészt a bolgárok úgy gondolják, hogy számukra az európai uniós tagság semmit nem nyújt. A huszonhét tagállam kevesebb, mint 50 százaléka tekint az Európai Unióra pozitívan.

A Nabucco szerepe

Egyre bizonyosabb, hogy Oroszország lesz az energia abszolút ura. A Nabucco-projekt értéke több milliárd euró, és a célja nem más, mint hogy csökkentse az Európai Uniónak az orosz gáztól való függőségét - ez azonban lekerült Brüsszel, valamint Angela Merkel német kancellár asszony prioritási listájáról.

Erre a projektre a halálos csapást mégis az azerbajdzsáni vezetés és az orosz Gazprom tárgyalásai mérték, melynek értelmében Azerbajdzsán - mely várhatóan a Nabucco legnagyobb szállítója lett volna - a Moszkvával való gáz-szövetség mellett döntött. (Csendben jegyezzük meg: a nagyon hülye és atlantista Németh Zsolt, valamint Orbán Viktor a nemzetközi színtéren végig a Nabucco mellett és az oroszok ellen kardoskodott - Geyer)

Az Európai Unió, mint ,,Orient express"

Az Európai Uniót sokan az ,,Orient expresshez" hasonlítják. Ezen a ,,vonaton" szalon-kocsik, étkezőkocsik, valamint hálókocsik vannak. Ezekben foglal helyet a brüsszeli bürokrácia, az étkezőkocsiban és az első osztályon ülnek azok, akiknek van pénzük fizetni (Németország, Franciaország, a Benelux államok, Skandinávia, Ausztria, Nagy Britannia, valamint Olaszország). A másodosztályon utazik Írország, Spanyolország, Portugália és Görögország. Ők még időben szálltak fel a vonatra, és jól profitáltak a különböző vissza nem térítendő hitelből és segélyből, míg ezekre volt pénz. A harmadosztályon pedig a kis halak utaznak, mint a balti államok, Málta, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország és Szlovénia. A teherkocsin, összeszorítva a ládák és bőröndök között pedig Románia és Bulgária ül abban a reményben, hogy valaha átkerülhetnek a harmadosztályra. A vonat végén ,,marhavagonok" vannak. Csak ezekben van hely a kívül maradtak számára, már amennyiben a szalonkocsikban és a hálókocsikban megengedik azt, hogy mások is felszálljanak a vonatra.

A pénzügyi problémák nagy vitákhoz vezettek az Európai Unióban, ami kiterjedt a gazdasági protekcionizmus kérdésére is. A válság elleni harcban a tagállamok mind gyakrabban az önerőért kiáltanak, menekülve a tárgyalásoktól és a közös antirecessziós megoldásoktól. A gazdagabb államok, mint Németország és Franciaország be kívánják zárni kelet-európai gyáraikat, és az anyaországukban teremtenek munkahelyeket.

Nagy az ellenállás abban a kérdésekben is, mely a kevésbé fejlett államok, mint Görögország, de főleg Bulgária és Románia finanszírozását illetik. A recessziós folyamat, valamint a gazdasági protekcionizmus és az euróválság mellett nehéz elhinni, hogy az Európai Unió - a közösség, mely a szabadkereskedelem elvén alapul - képes lesz működni. Az Európai Unió megoszlása vagy szétesése ebben az esetben biztos forgatókönyv.

Aleksandar Palics - Vecsernje Novosti

Forrás: Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ózd: omlik az utolsó bástyájuk
  2009-11-01 20:16:15, vasárnap
 
  Ózd: omlik az utolsó bástyájuk - újabb szoci polgármester bukott le


2009. november 1. 18:42:32

Pénteken délután rendkívüli taggyűlést tartottak a zavartan pislogó ózdi szocik, és 70:7 arányban megszavazták, hogy Benedek Mihály tanácselnök - polgármesternek nevezni furcsa volna - mondjon le minden pártbeli posztjáról, a megyei közgyűlésből, a különféle zsíros bizottságokból, és lehetőleg a lábát se tegye be többé a városházára, illetve Ózdról lévén szó, a tanácsházára.

Benedek már sejtette, hogy ez következik, és úgy döntött, hogy inkább betegszabadságot vesz ki. Nem a disznónáthát kapta el (bár az sem lenne meglepő), hanem egészen más vírusok támadták meg őt már régen: a kapzsiság, a szélhámoskodás, a zsarnokoskodás, a nagyképűség és a gőg kórokozói.

Több bűnügyi feljelentés indult már útjára ellene, és számos újabb van készülőben, átfogva a szociknál szokásos spektrumot okirat hamisítással, hűtlen kezeléssel, az összes létező pénzügyi szabály megsértésével és a harácsolás legtarkább formáival. Az összesített kárérték több százmillió forint az évek alatt, a csóró Ózdon ez nem akármekkora mutatvány.

Immár maguk az elvtársai is megsértődtek rá, mert az elemi zsiványbecsületet semmibe véve magának kaparintotta össze azokat a korrupciós pénzeket is, amik a többi szoci főkolomposnak ,,jártak" volna.

A keserves helyzetben lévő Ózd esetében a város vagyonának fillérekért felvásárlása és nagy pénzekét saját zsebre eladása végképp nem egyéb, mint hullarablás.

Benedek szakképzettsége autóbusz-vezető, onnan csörtetett fel az MSZMP, majd az MSZP létráján, minden elemi hozzáértést erőszakossággal és arroganciával pótolva. Az ózdiak értelmesebb része nem is nevezi másként, csak helyijárati Ceausescunak. Hogy milyen idegesítő és nyomasztó figura, azt a Hír Tévében már többször mutogatták ország-világ okulására és szórakoztatására. A hírtévések most is élénk érdeklődést mutatnak a fejlemények iránt, érdekes dolgok következnek.

Az okirat-hamisítások egyike különösen zamatosnak ígérkezik: több egybehangzó forrásunk szerint Benedeknek nemcsak hogy hamis az érettségi bizonyítványa, hanem az elv- és bűntársai ezzel a hamis érettségivel nyomták be a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemre. Ez talán mégiscsak a pofátlanság Európa-csúcsa.

Benedek a betegszabadság mögé bújva egyelőre még nem mondott le, de a feladatait már Kiss Sándor szintén szoci alpolgármester végzi. Lehet, hogy csak pár napig, mert persze vastagon benne volt ő is minden tolvajlásban.

A nagyon gyér ózdi Fidesz eddig sem csinált semmit a gazemberségek feltárásáért, most sem csinál, és nem is nagyon fog - hiányzik hozzá az elemi hozzáértés is, a szándék is. Ám a Jobbiknak a júniusi EP-választáson elért szép ózdi sikere már előrevetítette, hogy az országban a Maszopnak ez az utolsó tornyocskája is hamarosan ledől.

Késkovács

Forrás: kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövér
  2009-11-01 20:06:27, vasárnap
 
  2009-11-01. 18:28
Kövér "guruló gyógyszer" Laca a Jobbiktól félti a "nemzetközi erőteret"



Sötét alak, sötét múlt

Lassan már összeszámolni sem lehet, hogy a paranoiás és volt MSZMP-s Kövér László hányféle, egymásnak is ellentmondó verbális ámokfutást követett el. A minap azt találta kifejteni gyérülő hallgatósága előtt, hogy a Jobbik jelenti a legnagyobb veszélyt a ,,polgári, jobbközép táborra". Nem, nem a Maszop-Szadesz és nem a csintalansándorféle komcsikkal, MSZP-sekkel, MSZMP-sekkel, cionistákkal, KISZ-esekkel teli Zsidesz, hanem Vonáék - szerinte.
Az már önmagában is hazugság, ahogy saját szavazótáborát láttatni szeretné Bajusz Laca. Polgári...
Kapcsolódó:
- Száraz tény videóbizonyítékkal: Kövér és Gyurcsány egy szervezetben

http://kuruc.info/r/34/33764/

Világosítsuk fel szegény, valóságtól elrugaszkodott posztkommunista politikust, hogy a polgár létének egyik előfeltétele, hogy létezzen középosztály. Igaz, létezik ugyan nyomokban olyan, hogy magyar középosztály, ám ez már csak árnyéka egykori önmagának, illetve annak, aminek egy egészséges társadalomban lennie kéne. A középosztály szétverésében és a polgárosodás folyamatának megakasztásában (már ha a trükkös rendszerváltoztatás fényében beszélhetünk olyanról, hogy a kommunizmus utáni polgárosodás megindulása) pedig a jobbikosok már csak életkoruknál fogva sem játszhattak szerepet. Annál inkább a Kövér László által is működtetett MSZMP (ez nem vélemény, hanem tény, Kövér 1990-ig az MSZMP KB fizetett kádere volt a Központi Bizottság úgynevezett Társadalomtudományi Intézetében, vagyis a marxizmus-leninizmust terjesztette ez a rohadék) és az általa jelenleg vezetett Fidesz.
Na, ők valóban felelőssé tehetőek azért, mert a kommunista diktatúra - ergo: a középosztály és a polgárosodás ellenségei - mai napig irányíthatják a hazánkat. Sőt, a Fidesz, retorikailag is, és tettekben is, nem csinál egyebet, csak blokkolja azokat a jobbról érkező javító szándékú próbálkozásokat, amelyek egy történelmi igazságtétel megszervezésére irányulnak. Fura folyamat, elismerem, talán egyetlenként vagyunk így a posztkommunista országok közül, de a hatalom csúcsairól, egykori titokminiszterként és polgárként illene ezt átlátni. Persze az is lehet, hogy Bajusz Laca ezt átlátja, csak a féltékenység és az irigység beszél belőle. Sőt, ez utóbbi a leginkább valószínűbb.
De hagyjuk most a kövéri verbális maszturbálás politológiai elemzését. A Zsidesz "radikális" hangja ugyanis nem állt meg itt, folytatta: ,,a jelenlegi nemzetközi erőtérben és a történelmünk legsúlyosabb válsága közepette kifejezetten árt a jobbikos radikalizmus térnyerése. Minden, a Fidesz helyett a Jobbikra leadott szavazat a jövő esélyét gyengíti".
Több sebből is vérzik e kijelentés: a legidegesítőbb talán az, ahogy Kövér már nyíltan a Kádári retorika 2.0-ás változatára tér át: a ,,nemzetközi erőtér" amelyet kísértetiesen hasonlít a ,,nemzetközi helyzet" című felejthetetlen retorikai fogásra. Ugye két évtizeddel ezelőtt ez volt az ami fokozódott, most ez az amelyik nem engedi, hogy egy törvényesen bejegyzett, eddigiek alapján több mint 400 ezer (Laca, figyelj, lassan mondom, hogy megértsd négy-száz-ezer) szavazóval rendelkező pártra adhassa a voksát a magyar. Milyen az a nemzetközi helyzet, vagy erőtér amelyik ennek nem örülne? Tudjuk jól, a hazánk közvagyonából vígan dőzsölő multiknak, cionistáknak nem tetszik. Ja, és a Kövér László által is irányított Zsidesznek... A kérdésben, a kételyemben pedig ott a válaszom is valahol. Egyszerűbben szólva: nem a nemzetközi erőtér választ magának kormányt, hanem a magyar nép.
Kövér ismét kitért arra a már milliószor nevetségessé vált vádra, miszerint ,,a Jobbik az MSZP kreatúrája", de a ,,fagyi visszanyalt". Hozzátette: csak a Fidesz adhat választ az emberek problémáira. Azt nem részletezte, hogy ez miként lehetséges, hisz Likud Viktor pártja még a problémát sem tudja helyesen értelmezni, nemhogy megoldásokat kínáljon arra. Ennek ellenére azzal is megvádolta a nemzeti erőt, hogy annak nincs programja. Erről a hazugságáról már tegnap lerántottuk a leplet, lásd itt.
Összefoglalva Kövér eddigi retorikai ámokfutásait, a következő, jórészt hamis képet kapjuk tőle: adott egy náci, fasiszta, rasszista, idegenellenes, homofób párt, amely - idegellenessége és antiszemitizmusa dacára sorsközösséget vállal a palesztinokkal - életkorából adódóan nem lehet bűnös az ország tönkretételében. Ezt a pártot a neobolsevik kapitalisták, hazánk kifosztói "hozzák létre'', hogy gyengítsék a a vörös helyett ,,csak" rózsaszínben tündöklő, a rablókapitalista rendszer egyik legnagyobb haszonélvezőjének számító pártot, vagyis magukat - ez már önmagában elmebetegség, logikai bakugrás. Majd ez a "kreált" politikai párt (bezzeg az 1994-es kampányban még az SZDSZ-szel szövetséges Zsideszt véletlenül sem kreálta senki, ugye, Kövér elvtárs?) aztán gyártója ellen fordul, súlyos károkat okozva neki ezzel, amire a cionbolsik látszólagos vetélytársa durván megtámadja a Jobbikot, hozzátéve, hogy a nemzetközi erőtér sem örülne a Jobbik térnyerésének - miközben főnöke, Orbán Likud Viktor, a szavazói előtt hazafias gazdaságról, magyar útról, magyar érdekről stb. beszél. Ki érti ezt? Pont nekik kéne örülni, hogy a Jobbik kicsinálja az MSZP-t. De nem örülnek, hisz tudják, ők is a sorsukra juthatnak, amiért az MSZP-SZDSZ-szel 20 éve együttműködnek.
Talán valahol a Balkán mélyén, egy cigányokból álló bűnbandában lenne a kövéri baromságoknak értelme. Oda kéne küldeni az összeset: Gyurcsánytól Kunczén át Viktorig mindenkit!


(FH nyomán, Geyer, Kuruc.info)
Kapcsolódó anygaok:

- "Nem jobbikos politikus volt a MISZOT-ban Gyurcsány Ferenc alelnöktársa, hanem Kövér László"
- Elképesztő: a vitatott lisszaboni szerződés ír "sikerének" örvendezik a Zsidesz
- Olvasónk kiosztja Bayert, amiért a radikat mocskolja
- MSZMP-s Kövér szerint a Jobbik veszélyes a Zsideszre
- Elképesztő: zsideszes Kövér szerint a nép a hibás a kialakult helyzetért
- A korrupt Kövérnek köszönhetően talált fogást a Zsideszen az MDF
- A cégbíróság nem találja Kövér László adócsaló sógornőjét
- MSZMP-s Kövér: "Nem lehet demokráciát építeni azokkal, akik a kommunizmust működtették" + olvasó
- MSZMP KB-s Kövér László Orosházán hazudozott: kiütötte a Jobbik helyi elnöke
- MSZMP KB-s Kövér szerint Csintalan nem piszkos, de a Jobbikot "küldték"


http://kuruc.info/r/26/49522/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elvárások
  2009-11-01 19:03:42, vasárnap
 
  Elvárások



1. Vészhelyzetben a vezetőnek hívei közt a helye. Ahogy a JOBBIK elnöke tette a Deák-téri tüntetésen. Elvonuló ünneplő hívei elleni rendőri orvtámadáskor a FIDESZ elnöke biztos fedezékbe vonult - és ott is maradt.
2. Minden helyen és minden adódó alkalommal fel kell lépni a nemzeti érdekek mellett. Ez az elsődleges magatartás és nem a szervilis megfelelési kényszer - aminek megfelelően pl. a Lisszaboni szerződés ellenvetés (és olvasás) nélküli megszavazásakor, a román EU csatlakozás megjegyzés és előfeltétel nélküli megszavazásakor járt el az ellenzék.
3. A JOBBIK akkor fog 72 órás ultimátumot hirdetni, ha megfelelő háttérerővel bír.
4. a JOBBIK akkor fog kordont bontani, ha garantálni tudja a visszaépítés megakadályozását
5. A JOBBIK akkor fog tömegmozgalmat életre hívni, ha annak értelmes programját meg tudja fogalmazni, működését irányítani akarja - és tudja.
6. a JOBBIK nem nevezi testvérének azt a pártot, melynek kormánya a jogtalan megszállást véres terrorral tartja fenn
7. a JOBBIK azon az oldalon, annál a közösségnél fogja keresni szövetségeseit, melynél az EU szerződés által mellőzött nemzeti érdek, családi összetartás és keresztényi morál elsődlegesen meghatározó tényező
8. a JOBBIK elve, hogy sokakat érintő kérdésekben sokak véleményét figyelembe véve hoz stratégiai-taktikai döntéseket.
9. a JOBBIK garantálja, hogy a vezetőihez, képviselőihez intézett kritikák, panaszok, kérések nem maradnak megválaszolatlanul. A JOBBIKot a választópolgár véleménye nem csak addig érdekli, amíg annak szavazatát el nem nyeli az urna.
10. a JOBBIK a vele szemben állókat nem agyagba döngölni, hanem megnyerni kívánja.

Akik azonban aktív közreműködői, cinkosai vagy haszonélvezői voltak a nemzet pusztításnak és a nemzeti vagyon kiárusításának, jog szerint kiérdemelt elszámoltatásra készüljenek. Ami nem lesz csupán egy formális ,,ejnye-ejnye".

Remélem, ezek az elvárások (nem deklarált program) reálisak és megvalósíthatók.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hány millió magyar minisztere
  2009-11-01 12:12:38, vasárnap
 
  Czike László

Hány millió magyar miniszterelnöke Orbán Viktor?

1996. február 29-ikén megjelent a Demokratában ,,Miniszterelnöki mozaikkép" című elemzésem. Igyekeztem meghatározni a személyt - a személyiségjegyeket, melyek birtokában 1998-tól ‘valaki' Magyarország miniszterelnöke lehet.

Adósság és bóvlik

,,Az adósságcsapdakorszak (1981-től örökké?) kormányai rendre mind ugyanazt csinálják: ‘kezelik' az adósságállományt. A helyzet közben folyamatosan romlik: az életkörülmények már szinte mindenki számára elviselhetetlenek, mintha csak minden megújulási vágy és energiatartalék elveszett és elfogyott volna. Magyar-országról pedig ellentételezés nélkül, parttalanul árad kifelé az értéktelenné vált magyar munka, az export-termékek özöne, a tőke, a kamatok, a pénz, természeti ritkaságok, az arany, a kultúrális és szellemi értékek, az emberek, a szép lányok: egyszóval minden, ami él és mozog, ami mozdítható. Befelé pedig nem jön más, csak a rengeteg import bóvli, a hamis százdollárosok, a népbutító és a családot tönkretevő liberális eszmék, az ostoba és primitív reklámok, a kultúrális és mű-anyag szemét, környezetszennyező technológiák, a karvaly tőke, a McDonald's, a NATO és az IFOR, a rave és a techno, a kábítószerek és a kábítás, a multilevel system, a blőd műhold-adások, az ukrán, az orosz, a ki tudja még milyen maffia. A valódi termelőtőke, a stratégiai befektetők nem jönnek, mert Magyarországon jelenleg csak a rabló tőkének, az egy pillanat alatti haszonszerzésnek van esélye és ‘értelme'. Nemsokára nem marad itt semmi más, csak a puszta föld."

Mára az anyaföldet is eladták ‘valakik' - igaz, 7 év haladékkal...

Paktumos rendszerváltás

,,Ami 1988. és 1991. között Magyarországon lezajlott; - a lényegét tekintve egy csendes, vértelen manipulált forradalom volt (vö.: MSZMP MSZP-vé alakulása, spontán privatizáció, a köztársaság kikiáltása, MDF-SZDSZ-paktum, a taxisok blokádja, stb.), amelynek megvívásából ‘az elit' szándékosan kifelejtette a nép-tömegeket, ‘nehogy bajt okozzanak'. Elég volt, ha szavaznak. Létre is jött a legmodernebb álcázott diktatúra: a pénz és a média diktatúrája. A bankok, a sajtó, valamint az általuk pénzelt és sztárolt elit-politikusok tobzódnak a hatalomban, a vagyonban és a pénzben, miközben a nép mindenből kirekesztve nyomorog. A restrikció lényege, hogy a (kis)vállalkozók nem kapnak hitelt, így rövidesen már mindenki rabszolgává válik, aki nem a szűk körű elit tagja. Az átlagfogyasztás a fizikai létminimumra csökken, mint a rabszolgáké az ókori Rómában."

Mindez ma fokozottan érvényes. Ha a létminimumon tengődők (a kisnyugdíjasok, a kistermelők, a minimálbérből élők és a kényszervállalkozók, a munkanélküliek és nagycsaládosok) létszámát összeadjuk: kiderül, hogy a fél ország egyik napról a másikra él, nyomorog vagy éhezik.

Antall testamentuma

,,Antall lélekben 15 millió magyar miniszterelnöke kívánt lenni, és ‘keresztény Magyarországot akart, mivel csak annak van jövője' - politikai örökségét pedig állítólag Orbán Viktorra hagyta. Antall meghalt (...) - a politikai örökség viszont elillant, mint a kámfor. (...) Mesterséges aggodalom-keltés, hangzatos blöffök, fontoskodó-riadt öntömjénezés, önfeledt paternalizálás helyett végre határozott koncepcióra - és azt megalkotó, megvalósító miniszterelnökre - lenne szükség, amely és aki segít az egész országnak mindenestül kikecmeregni az adósság-csapdából, amely és aki egyszer s mindenkorra véget vet az 1980 óta folytatódó mélyrepülésnek és megmutatja a hihető utat egy valódi és tartós konjunktúra korszak felé." (...) ,,Pártállásától függetlenül, milyen is legyen Magyarország következő, leendő új miniszterelnökének a személyisége? (...) Karizmatikus személyiségnek kell lennie, aki gondolatmenetével, példamutatásával, pozitív kisugárzásával magával képes ragadni a legszélesebb néptömegeket. Nem lesz könnyű a becsapott nép bizalmát (újra) elnyerni, visszaszerezni. (...) Ha az új miniszterelnök nem ilyen lesz, ne adj' Isten túl későn érkezik, úgy még nehezebb időknek nézünk elébe, vagyis: térdre, imához. Jó lenne végre egy olyan csendes, ‘jó irányban manipulált', eredményes össznépi forradalom, amelyet az egész nemzet magáénak érezhetne - előtte, alatta és utána, végkifejletében is. Jó lenne egy önálló (a népen kívül senkinek sem elkötelezett!), határozott, okos és erős miniszterelnök, akinek tiszta, egyenes a tekintete. Gőgös vagy sanda tekintetűek, kérjük - ne jelentkezzenek!"

1996. május 2-ikán a Demokratában napvilágot látott Varga Domokos György interjúja Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével. A beszélgetés tartalmi elemzését elvégezve; egy újabb tanulmányt készítettem, amely ,,Orbán Viktor szupersztár" címmel 1996. augusztus 8-ikán jelent meg a Demokratában. Ebből idézek most:

,,Homlokzati" demokrácia - maffiagazdaság

,,A Magyarország gazdasági életét befolyásoló stratégiai döntések tekintélyes része a határon kívülre került. A kiszolgáltatottságunk nagyobb a kívánatosnál. Nem mindegy, van-e az országnak a haza iránt elkötelezett, az ország gondjait megértő, átérző tőkeerős vállalkozói rétege, amely mozog ugyan a világpiacon, de számára Magyarország nem csupán egy telephely, hanem a hazája. Nagyon lényeges, hogy a Magyarország sorsát meghatározó tulajdonosok között milyen számban vannak olyan gondolkodású tőkések, akik kötődnek országunkhoz. Egy nemzeti elkötelezettségű tulajdonos nem érzi úgy jól magát a saját országában, hogy neki jól megy, de az országnak egyre rosszabbul.

Magyarországon nem az a demokrácia van kialakulóban, amit Nyugat-Európából ismerünk. A homlokzat ugyan demokratikus intézményrendszert mutat, ámde a homlokzat mögötti élet merőben különbözik a nyugat-európai demokráciák működésétől. Ma nagyon komoly kérdés, hogy egy maffia-gazdaság irányába mozdulunk-e el, vagy pedig egy nyugat-európai, a verseny áldásos hatásait is érvényesítő piacgazdaság irányába. Egyre erősödik a félelmem, hogy a maffiagazdaság felé.

A politikánk a nagytőke rabja

Magyarországon a polgári középréteg erőtlen, a mostani kormánypolitika pedig további gyengítését tűzte ki célul. A mai magyar politika nem a középréteg védelmét szolgálja a mindenkori nagytőke terjeszkedésével szemben, hanem a magyar politikát egyre erőteljesebben kebelezi be a nagytőke. Ha megnézzük, hogy Magyarország a saját piacának védelme érdekében, a saját nemzeti gazdasági érdekeinek védelmében milyen lépéseket tesz, és összevetjük a nyugati államok lépéseivel, akkor Magyarország nemhogy nem nacionalista, hanem önmagát egyenesen kiszolgáltató ország képét mutatja. Egyetlen, az európai integrációval foglalkozó tanácskozáson sem történik más, mint hogy a résztvevők az úniós együttműködés keretén belül különböző retorikákkal, de saját nemzeti érdekeiket képviselik.

A mérleg elkeserítő: alacsony életminőség

A világgazdaságba kétféle módon lehet integrálódni. Az egyik, hogy megpróbáljuk megőrizni magunkból azt, ami bennünket utánozhatatlanná tesz, tehát nemzeti karaktert ad nekünk. Miközben elfogadjuk a gazdasági parancsot, hogy integrálódni és együttműködni kell, keressük annak az útját-módját, hogy közösségeinket, értékeinket, kultúránkat megőrizzük és gazdasági érdekeinket érvényesítsük. Aztán van egy másik megközelítés is, amely szerint ennek nincs jelentősége - integrálódni kell, aztán lesz, ami lesz. Ha a rendszerváltásunknak nem a politikai intézményi, hanem az emberi dimenzióját nézzük, akkor a mérleg rendkívül elkeserítő. Az igazi nagy baj tehát nem feltétlenül a makrogazdasági mutatókban ölt testet, hanem az emberi élet alacsony minőségében.

Fogyó népesség, gyengülő család

Drámai módon romlanak a népegészségügyi és halálozási adataink, sőt, ezzel összefüggésben egyre súlyosbodik a népességfogyás régi problémája. Érdekes módon ennek megoldására a miniszterelnök úrnak még egy ötletre sem futotta. Ez a gazdaságpolitika egyre kiszolgáltatottabbá teszi a magyar nemzet- gazdaságot a külvilágnak. Az olyan hagyományos közösségeket, mint a család - legyengíti, szétveri. Hajlok arra az állításra, hogy az SZDSZ és részben az MSZP bizonyos vezetőrétegének a fejében olyan társadalomkép él, amelyben a hagyományos közösségeknek nincs szerepük. Sőt, tehertételt jelentenek. Számukra egy modern társadalom a hagyományos közösségeitől megfosztott társadalmat is jelenti, és ezt kívánatosnak, vagy legalább elfogadhatónak tartják. Egy ilyen társadalmat könnyebb manipulálni, könnyebb uralni. Az ember felteheti a kérdést, vajon az SZDSZ-ben és az MSZP-ben ugyanolyan fontosnak tartják-e a hagyományos közösségeket - felekezeteket, családot, nemzetet -, mint amilyen fontos szerepet mi tulajdonítunk ezeknek egy jövendőbeli Magyarország víziójában? Az a válasz következtethető ki, hogy nem.

Családok nélküli társadalom?

Az SZDSZ és az MSZP közötti gazdaságpolitikai vitákban nem társadalompolitikai kérdések játszanak szerepet, mint például a magyar családok jövője. Olyan veszélyeztetett közösségben, mint a magyarság, a gazdaságpolitikában érvényesíteni kellene a demográfiai megfontolásokat. A két kormányzó párt között ezzel szemben nem társadalompolitikai vagy ezzel összefüggő gazdaságpolitikai viták, hanem leginkább érdekcsoportok közötti pozícióharcok folynak. A mai kormány politikájának nincsen szellemi tartalma, következésképpen jövőképe sem. Nem egyszerűen hiányzik, de büszkék is arra, hogy nincs. A politika nem más, mint egy meghatározott közösség, ez esetben a magyarság érdekében és megbízásából végzett közszolgálat. Márpedig, hogy ez a nép honnan jön, hol tart és merre megy, fontos kérdések. Szerintem nem lenne szabad úgy kormányozni, hogy a kormányzók nem tudják megmondani, mi az a szellemi tartalom, aminek jegyében kormányoznak, és mi az a jövő, amely felé irányítani szeretnék az ország hajóját."

Orbán Viktor hét-és fél évvel ezelőtti szavai időtállóak. A kormány leváltására egyedül a Fidesz Polgári Szövetség képes vagy esélyes. Orbán nem mindenben tökéletes, azonban az egyetlen lehetséges. 1998 és 2002 között Orbán Viktor és a Fidesz volt kormányon; de távolról sem valósult meg minden, amit Magyarország népe tőlük elvárt volna. Ugyanakkor elvitathatatlan, hogy a Medgyessy-kormány most szemmel láthatóan egy még mélyebb gödörbe kormányozza az országot, mint tette Orbánék előtt Horn Gyula kormánya. Mind a gazdaságunk, mind a demokrácia zuhanórepülésben van. Könnyű lehet majd választásokat nyerni, de nehezebb lesz a gödör fenekéről kimászni...

Volt egy harmadik írásom is, amelyet ‘persze' nem adtak ki, csak felhasználtak. A tanulmányt 1996. augusztus 18-ikán írtam, ,,A Torgyánok fejedelme" címmel:

Kisgazdák nélkül nem megy...!

,,Nem véletlen, hogy nem a Fidesz választási győzelmét ‘jósoltam' meg, hanem Orbán Viktor egyezményes miniszterelnök-jelöltségét. Orbán ma már kialakult, szilárd-homogén személyiség, progresszív politikai erő, - a Fidesz viszont hozzá képest fáziskésésben van, s ma még identitás-zavarokban is szenved. Elismerem, valóban furcsa politológiai jövendölés: egy egyezményes Orbán Viktor és a Kisgazdapárt lehet együtt befutó - Torgyán József és a Fidesz viszont nem!" Együtt futottak be 1998-ban; - mindenki, és egymás nagy meglepetésére. Azután a ciklus végére ‘felbomlott' a koalíció, megmutatva, hogy a Fidesz és a Torgyán vezette Kisgazdapárt egymással összeférhetetlen. Ma már nincs FKgP - a maradéka már a Fidesz része -, de újonnan alakult egy jobboldali politikai mozgalom, a Jobbik Magyarországért Párt, amelyik éppúgy akként szeretne a Fidesz választási, majd koalíciós partnere lenni, hogy előbb még ‘megméretkezik', vagyis ellentételezi magát vele szemben - addig feszítve a jelképes húrt, ameddig csak lehet...

Jobbik fiatalok és bölcs, öreg tanácsadók

A Szövetség közéleti kétheti lap 2003. október 31-iki számában Varga Gabriella összefoglalja a visegrádi dispután (október 19.) elhangzott beszédeket, amelyek lényege, hogy: ,,A jobboldali radikalizmus fékje a Fidesz." Rozgics Mária, a Magyar Világ főszerkesztője felszólította a Fideszt, hogy adja át a helyét hiteles embereknek! Szó szerint a következőket mondták: ,,Orbán Viktor kezd olyanná válni, mint aki nem is tudja, hogy a hatalom visszaszerzésén túl vajon mit is akar még? Új csapat kell, feddhetetlen, támadhatatlan múltú, tiszta tekintetű." Majd Gyurkovics Tibor: ,,Orbán Viktor nem jelentéktelen figurája a magyar politikai életnek. Ügyelni kell arra, hogy az ő vezető szerepe ne sérüljön a különböző csatározások folytán. A politikai mozgalmaknak arra kell irányulniuk, hogy Orbán Viktor olyan független politikai vezető szerepbe kerülhessen, kit a teljes jobboldal támogatni tud, anélkül, hogy ebben a langyos Fideszben felolvadna. Feltétlen szükségesnek gondolom a Kisgazdapárt olyan szellemi újjáélesztését, amely a jobboldal mellett áll. (...) Olyan Fideszre van szükségünk, amely le-számol a saját, bizonyos belső ellentéteivel és liberális súgóival, akik révén el-vesztette a választást. S szükség van a most szerveződő új erőre (ti. a Jobbikra), fiatalemberekre, az öregek hátsó udvarbeli nagy bölcs tanácsai mellett."

Vagyis hát: nincs új a Nap alatt! Tiszta tekintet, széleskörű jobboldali összefogás, háttér-bölcsek tanácsaival = győzelem! A megújuló (radikalizálódó) Fidesz - ami teljesen valószínűtlen! -, vagy radikális jobboldali egységfront; s az egyezményes miniszterelnök-jelölt Orbán lesz-lehet, amennyiben ő is úgy gondolja...

A Fidesz ‘megjavul' - liberálisból átmegy radikálisba -, vagy a hátsóudvari bölcs öregek nagy tanácsai mellett megtörténik Orbán Viktor fidesztelenítése...

Vagy a trónfosztása.

Vác, 2004. május 15.

Czike László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét többet kell fizetnünk az
  2009-11-01 12:09:55, vasárnap
 
  2009-11-01 11:17
Ismét többet kell fizetnünk az áramért

November elsejétől - szolgáltatótól függően - átlagosan 1,3 - 6,2 százalékkal kell többet fizetnie a lakosságnak. A legnagyobb drágulásra a piac több mint 40 százalékát lefedő E.ON ügyfelei számíthatnak.



A DÉMÁSZ 3,9, az ELMŰ 2,4, míg az ÉMÁSZ 1,3 százalékkal emeli a szolgáltatás díját. Az egyetemes szolgáltatók a Magyar Energia Hivatalhoz benyújtott áremelési kérelmüket azzal indokolták, hogy idén eddig a jogszabályban meghatározottnál kisebb volt az árrésük, a kötelező átvételből származó vásárlásuk pedig több volt a vártnál.

Legutóbb júliusban, az áfa emelése miatt volt áremelés. Az áfa mértéke akkor 20-ról 25 százalékra nőtt, míg a drágulás mértéke átlagosan 7 és fél százalékos volt.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ficsor eladta az összes titkos
  2009-11-01 12:07:27, vasárnap
 
  Ficsor eladta az összes titkosszolgálati anyagot Izraelnek??

2009. október 26. 10:56 HunHír.Hu

Mindenki megdöbbent, amikor a tökéletesen idióta Ficsor Ádámot nevezték ki a titkosszolgálatok élére. De ma már nem csak gyurcsányferkó tudja, hogy miért tolta be oda a kajmán kisgyereket. Titkosszolgálati infóink szerint konkrét céllal érkezett a politikusnak, tárcavezetőnek teljesen alkalmatlan, viszont kiváló számítástechnikai, és videotechnikai ismeretekkel rendelkező ficsúr.

Hasonszőrű - különleges képzettség alapján kiválogatott, és még az iskolai évek alatt megismert - közvetlen munkatársaival lemásolták a teljes magyar titkosszolgálati anyagot, és profin újra bedigitalizálták a rendőrség által a tüntetéseken felvett videókat. Ficsor az egész adathalmazt eladta igazi hazájának, Izraelnek - járja a hír a nemzetibb érzésű ügynökök között.

Elkerekedett szemekkel nézték annak idején az első összejövetelen új főnöküket a titkosszolgák. Senki nem tudta, hogy miként fordulhatott elő velük az, hogy egy olyan valaki kerül egy ilyen stratégiai fontosságú szervezet élére, aki még normális embernek sem igen nevezhető, nemhogy szakembernek.

De mit is csinált valójában a titkosszolgálatoknál ez az valaki? Azt kevés helyen említik meg a róla szóló dokumentumok, hogy nagy rajongója a számítástechnikának és a videótechnikának. Nagy szakértője a videódigitalizálásnak és meg is osztja a kiváló minőségben digitalizált kamerás videóit a nagyérdeművel. Persze pénzért, hiszen több sms-letöltő oldalnak is gazdája, vagy társtulajdonosa. Profi technikai felszerelése is van a mozis filmek rögzítéséhez. Már jó néhányszor elkapták, de sosem lett belőle baja.

A titkosszolgákhoz kerülve technikai tudását végre jó pénzre válthatta - állítják nevüket természetesen gondosan titkoló titkosszolgálati forrásaink. Persze nem nyíltan, mert abból akár még botrány is lehetett volna. Hasonszőrű - különleges képzettség alapján kiválogatott, és még az iskolai évek alatt megismert - közvetlen munkatársaival lemásolták a teljes magyar titkosszolgálati anyagot, és profin újra bedigitalizálták a rendőrség által a tüntetéseken felvett videókat. Ficsor az egész adathalmazt eladta igazi hazájának, Izraelnek - járja a hír a nemzetibb érzésű ügynökök között.

Hogy miért volt szükség minderre? Hiszen a cionisták már mindent tudnak rólunk - mondhatnánk. Csakhogy a titkosszolgálatok nem kötnek mindent a zsidók orrára, még akkor sem, ha évtizedek óta ők vannak a döntési pozíciókban - állítják forrásaink. Sok olyan - aprónak tűnő, de mégis lényeges - dolog van, amit megtartanak maguknak a helyi jamesbondok. Egy mesterjelszó birtokában lehet csak az ilyen eldugott anyagokhoz hozzáférni, és Ficsornak bizony olyan jelszava volt, amivel minden kapu kitárult előtte. A digitális világban, és az irattárakban is. Ugyanis elég sok olyan titkosszolgálati anyag van, ami nincsen digitalizálva. A digitalizálatlan anyagokat nehezebb ellopni, viszont könnyebb megsemmisíteni - figyelmeztettek a tűzhöz közelebb lévők.

Így hát kifosztották a haverokkal a teljes magyar titkosszolgálati adattárat. Persze azért az öreg rókák sem most jöttek a reggeli vonattal, hát megmentettek ezt-azt előle, mindenki annyit, amennyit tudott. Nem sokat, és különösebb lépéselőnyt nem jelent a nagy vonalakban már előkészített gyarmatosítás esetén, de ez is valami. Azt viszont biztosan tudhatjuk, hogy mindenkinek a személyes rajza az idegenek kezébe került. Nem csak az állítólagos vezetőknek, hanem a kisembereknek is. Ezek alapján már gőzerővel dolgoznak az egyénekkel szembeni stratégiák kidolgozásán.

Ennek tükrében ezentúl senki ne csodálkozzon, ha szembe jön vele egy ember valahol-valamikor, és olyasmiket tud róla, amikben még ő maga sem biztos saját magával kapcsolatban. Ez már az a pálya, ahol bizony nem várt meglepetések érhetik a nemzeti oldalt.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a holovallás tízparancsolata
  2009-11-01 11:49:48, vasárnap
 
 

2009-11-01. 11:10
Kötelező tananyag mindenkinek: a holovallás tízparancsolata


1.Mindig emlékezz arra, miféle bűnöket követtek el a gójok a zsidók ellen a történelem során, és soha ne bocsáss meg nekik;
2.Soha ne merd összehasonlítani a Holokausztot semmilyen más nép ellen elkövetett genocídiummal;
3.Soha ne merd agressziónak, népirtásnak, terrornak feltüntetni Izrael állam védekező háborúit és a palesztinok ellen foganatosított biztonsági intézkedéseit;
4.Soha ne merd kétségbe vonni, hogy a nácik a második világháború idején 6 millió zsidót pusztítottak el;
5.Soha ne merd kétségbe vonni, hogy a hat millió zsidó áldozat többségét gázkamrákban ölték meg;
6.Soha ne merd kétségbe vonni, hogy Hitler, a megtestesült Sátán a Holokauszt legfőbb felelőse;
7.Soha ne merd kétségbe vonni, hogy Izraelnek, mint kizárólagosan zsidó államnak igenis joga van a létezéshez Palesztinában;
8.Soha ne merd bírálni az izraeli kormány és a világon bárhol létező zsidó szervezetek vezetőinek tetteit és szavait;
9.Soha ne merd azt állítani, hogy a zsidó szervezetek a második világháború idején cserben hagyták európai fajtársaikat;
10.Soha ne kegyelmezz azoknak, akik a parancsolatok bármelyikét is megszegik.

Perge Ottó

Kapcsolódó: Holokamu-dosszié


http://kuruc.info/r/39/49506/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit ünneplünk a Mindenszentek
  2009-11-01 09:05:42, vasárnap
 
  Mit ünneplünk a Mindenszentek napján?

2009. november 1. 10:03:12

November 1-je mindenszentek ünnepe. Mindenszentek (latinul: Festum omnium sanctorum) a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg ilyenkor.

A IV. században mindenszentek ünnepét még a pünkösd utáni első vasárnap ülték meg (az ortodox keresztény egyház ma is ekkor tartja.) Az ünnep a VIII. században tevődött át november 1-jére, valószínűleg azért, hogy ezzel szenteljék meg a kelták régi népi újesztendejét. 835-ben Jámbor Lajos frank császár IV. Gergely engedélyével hivatalosan elismerte az új ünnepet, így ettől kezdve a mindenszentek az egész katolikus kereszténység ünnepe lett.

Általános szokás, hogy mindenszentek napján rendbe teszik és virággal díszítik a sírokat, amelyeken gyertyát gyújtanak a halottak üdvéért. A gyertya fénye az örök világosságot jelképezi, a katolikus egyház szertartása szerint a "temetők nagy keresztjénél" ma is elimádkozzák a Mindenszentek Litániáját, és megáldják az új síremlékeket.

Magyarország egyes vidékein harangoztattak a család halottaiért, máshol ételt ajándékoztak a szegényeknek. Sokan úgy tartották, hogy a halottak ezen az éjszakán kikelnek a sírból, így a családi lakomán nekik is terítettek, és minden helyiségben lámpát gyújtottak, hogy eligazodjanak a házban. Egyes falvakban ezen a napon választották meg a bírót, fogadták fel a cselédeket, és ekkor újították meg az egész tanácsot.

A mindenszentek ünnepe az utána következő halottak napja miatt annak vigíliája lett. A mindenszenteket megelőző naphoz kapcsolódik az Egyesült Államokból indult, angolszász eredetű Halloween-ünnep is. Elnevezése, az angol "All Hallows Eve" magyarul azt jelenti: mindenszentek előestéje, ez a kóbor lelkek, a kelták halotti istenének éjszakája.

Forrás: inforadio.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.