Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Monológ helyett legyen végre
  2009-11-11 18:57:55, szerda
 
  Dr. Halász József:

Monológ helyett legyen végre bátorsága nyílt vitára, Orbán Viktor!





Tudja, Elnök úr,

az a baj, hogy Ön a megosztottsággal keltett gyűlölet erejében bízik, az önvizsgálat őszintesége helyett. Ugyanez a népbutítás (demagógia) tapasztalható - természetesen - a másik oldalon is, ezért küldöm el ezt a levelet Bajnai Gordonnak, remélve, hogy ,,János érti, amit Jancsinak mondok" - ez nem dakota, hanem magyar népi hasonlat, remélem, értik mindketten annak üzenetét.


Igaza van: ,,Ahhoz, hogy alapvető és mélyreható változások történjenek, ,,nagy társadalmi összefogás és egyetértés kell", ami csak a józan ész és a higgadt politizálás alapján valósulhat meg."

Múlt heti beszédeinek egyik ellentmondása, hogy a ,,nagy társadalmi összefogást" Ön a jobboldali összefogásra és egyetértésre korlátozza, kizárva ebből nemcsak a baloldalt és a passzív választókat, hanem a neoliberalizmussal szembenálló erőket is, amelyet Ön, nemes egyszerűséggel, ,,politikai durvaságban" megnyilvánuló szélsőségnek nevez.

Annak érzékeltetésére, hogy ez a ,,szélsőség" nem rontja az ,,igazi, mélyreható változás" esélyét, hanem növeli, méghozzá az egyedüli megoldást adva, elegendő azt leírnom, hogy a Szent Korona Értékrendje a társadalom szabadságon alapuló, természetes, szerves egységként megvalósuló együttélését szabályozza, ezért van olyan híre a neoliberális EU Parlamentben, hogy ez ,,a legveszélyesebb szélsőség az európai civilizációra." Akár akarja, akár nem, ez köszön vissza az Ön szélsőségesen szélsőségesnek minősítő véleményében.

Ennek az állításnak igazát könnyedén beláthatja, ha elolvassa ,,A globalizmust szolgáló Európai Unió alternatívája a Szent Korona értékrenden alapuló természetes rendszer (Az EU Reformszerződés összehasonlítása a Gondoskodó Magyarországgal)" c., csatolt elemzést. Miután a nagy társadalmi összefogás alapja nem lehet a gyűlölet és annak fröcskölődő megnyilvánulása (hiszen az természetellenes), hanem ,,csak a józan ész és a higgadt politizálás", tájékoztatásul csatolom azt a jogszabály-tervezet gyűjteményt, ami a józanság és higgadtság követelménynek megfelel, a neoliberalizmus természetes alternatívájaként.


Az előzőekből láthatja, hogy a politikai durvaság nem a neoliberalizmust ellenző, gyökeres változást akarók (radikálisok) részéről nyilvánul meg, hiszen bennünk a nyílt érvrendszer-ütköztetés igénye az EU-csatlakozást előkészítő népszavazási félretájékoztatás (2002) óta folyamatosan megnyilvánult, amit azok az e-mail-ek bizonyítanak, amelyet Önnek és a parlamenti képviselőknek küldtem, legutóbb a 2007. december 17-i Lisszaboni Szerződést megerősítő szavazás előtt.


Az Ön múlt heti beszédei azt mutatják, hogy Önök, a neoliberalizmus magyarországi képviselői, nem biztosak az ismételt helytartóváltás sikerében.

Aggodalmuk jogos.


Hivatkozott beszédeiben a jobboldal és a nemzet összemosásában kifejeződő ellentmondás mellett a gondolati szétszórtságot mutatja a közjogi helyzet bírálata és a megváltoztatási szándék hiányának együttes megnyilvánulása.

Igaza van, amikor megállapítja: ,,Mi magyarok gyakran így járunk, az ideiglenes dolgok olykor évtizedeken át állomásoznak hazánkban." Most ismét itt állomásoznak az idegenek az Önök jóvoltából, csak a jövevények most nem keletiek, hanem nyugatiak és közel-keletiek, nem tankokkal, hanem bankokkal és médiával szálltak meg bennünket. Az általuk okozott veszteség mértéke legalább akkora, mint az ideiglenesen hazánkban tartózkodó szovjet csapatok által őrzött szocializmusé. Remélem, hallgatósága derültségét az önirónia okozta.


Amikor az önvizsgálat őszinteségét kértem számon Öntől, akkor azokra a - tovább már nem kendőzhető - tényekre gondolok, amelyet mindenekelőtt a Kvótarendszer, a Koppenhágai Kompromisszum, a termőföld tőke részévé alázása jelent.

És természetesen gondolok a négy liberális alapelvre, az EU kizárólagos hatáskörébe utalt területekre, a szubszidiaritás (önrendelkezési jog) meggyalázására és általában mindazokra a tilalmakra, amelyeket a Lisszaboni Szerződés jelent.

És gondolok természetesen arra, hogy a NATO-ba lépésünkkel életveszélybe sodorták a magyarságot egy olyan erő kengyeltartójává alázódva, amely a nemzetek szabadságára tör, terroristának nevezve az önvédelmi harcot folytatókat.


És gondolok arra, hogy az EU-tagságunkkal Hazánkat ért erkölcsi veszteség már fokozhatatlan, és ez nemcsak a kozmopolita szemlélettel elért nemzetfogyására korlátozódik, hanem arra a szabadosságra, amelyet a szabadság helyére erőltettek, és aminek következménye a közbiztonság teljes elvesztése.

És nem lehet nem gondolni arra az - évente a költségvetés főösszegének harmadát jelentő - anyagi veszteségre, amely az EU-csatlakozás beetetési időszaka óta ért bennünket. (Készségesen bemutatom a részletes bizonyítékokat.)

És nem lehet nem gondolni arra a 2010-es költségvetés tervezetben szereplő, és Önök által a parlamenti vitán említés nélkül hagyott, ,,kötelező" sarcra, amit a pénzügyminisztériumon keresztül közvetve (1 771 680,2 mFt) és a hiteltörlesztésen keresztül közvetlenül (1 215 790,3 mFt) vesz el tőlünk a globalista neoliberalizmus. Ez a két összeg több mint háromszorosa a költségvetési hiánynak.


A felszámolási időszak akkor vette kezdetét, amikor ránk kényszerítették az 1949. évi XX. tv.-be iktatva a 2/A §-t, amivel eladták a Magyar Köztársaság függetlenséget biztosító hatásköreit.


Ezt tehették a szabad mandátum érvényesítésével, amely a pártok számára korlátlan uralmat jelentett a választók felett. Ezt a választók nevében, de az ő akaratuk és érdekük ellen működő döntéshozatalt akarja Ön a - bírált, de megváltoztatni nem akart - közjogi helyzet továbbéltetésével bebetonozni.


A válságot a neoliberalizmus világhatalmi tébolya okozta, aminek Magyarországon jelenleg a Bajnai kormány a végrehajtója. Ezt a szerepet akarja Ön a 2010-es választásokat követően átvenni.

Tudja, Elnök Úr,

a magyarságra nézve az a tragikus, hogy a választók egy - szerencsére egyre csökkenő - része még hisz Önben, pártjában és a többi pártvezetőben és pártban. Önök a különbség látszatát keltve megosztják a társadalmat, és egymás ellenségeivé teszik az embereket, miközben annak az oknak a fenntartásában együttesen érdekeltek (és ennek megfelelően tevékenykednek), ami az államot és az embereket a jelenlegi tarthatatlan helyzetbe hozta. (Az Önök egyetemes érdekének bizonyításához gondoljon a NATO- és az EU-csatlakozás kierőszakolására, a megbukott EU Alkotmány, majd a Lisszaboni Szerződés együttes akarattal történt megerősítésére.)

Biztos lehet abban, Elnök Úr,

hogy a ,,nagy társadalmi összefogás és egyetértés" megvalósul, de nem az Önök, és nem is a jelenlegi kormány, de még csak nem is az Önök ,,természetes szövetségese", a Likud szellemi irányításával, hanem azzal az egységgé kovácsoló és nem megosztó Értékrenddel, amit ,,atyai eleink hagyománya" (Szent István intelmei), a Szent Korona jelent minden magyar embernek.

Önöknél van a pénz, a média és a fegyver, a mi oldalunkon többezer év erkölcsi, politikai ereje és akarata.

Ki számára nem egyértelmű, hogy melyik fog győzni?

Kelt Szegeden, 2009. november 9-én.

Tisztelettel:

Dr. Halász József,

30/6163894, drhalaszjozsef45@gmail.com


--------------------------------------------------------------------------------


Nem lesz árnyékkormány! - http://fidesz.hu/index.php?Cikk=141144

Jövő tavasszal gazdasági vészhelyzetre kell felkészülni - http://fidesz.hu/index.php?Cikk=140668

,,... a Fidesz vezetésével a jobboldal elnyeri a magyar választók olyan mértékű bizalmát, hogy egyedül, rossz kompromisszumok nélkül is képes legyen kormányt alakítani és a parlamenti többség támogatását megnyerni." - http://fidesz.hu/index.php?Cikk=141144

a köztársasági elnök választásának közvetlenné tétele, és a parlamenti képviselők választásának gyökeres átalakítása elfogadhatatlan, amit nem fog támogatni. ,,

,,... alkotmánymódosítás, kétharmad, az ebben a pillanatban és a magyar közjogi rendszer mellett, bár nagyon sokan vágyakozva gondolnak erre, magamat is ide sorolom, de a csodák birodalmába tartozik"

,,.... előbb utóbb kell egy új alkotmány, mert a mostani mást nem szolgál, mint a békés politikai átmenet elősegítését".

2/1993. (I. 22.) AB határozat - http://www.mkab.hu/hu/frisshat.htm


Nemzeti InternetFigyelő

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor üzent a magyar em
  2009-11-11 18:23:04, szerda
 
  Orbán Viktor üzent a magyar embereknek

2009.11.10, 22:36 Nemzeti Hírháló

Világosan, egyértelműen. Akinek van füle, hallhatja. Nem készül rendszerváltásra, nem készül rendet teremteni a magyar emberek életében, nem készül tiszta, erkölcsös viszonyokat szülni. De készül kormányozni, uralkodni az eddigi, számukra jól bevált és busásan jövedelmező kereteken belül. S hogy a magyar emberekkel a saját földjükön, a saját hazájukban mi lesz, az legyen az ő gondjuk. Most csak annyi fontos, hogy a Fidesz kétharmados többségben tudjon, ki tudja milyen érdekeket szolgálni, ki tudja kiknek megfelelni. Mert hogy nem a magyar embereknek kíván megfelelni, azt világosan elmondta Kecskeméten. (...)
Udvarhelyi Róza

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a magyar falat nekünk kell szé
  2009-11-11 18:22:32, szerda
 
 
Szegedi Csanád: a magyar falat nekünk kell szétverni!
2009-11-11 16:42 barikád.hu

Európa szerte a berlini fal lebontását ünneplik és furcsán néznek mindazokra, akik nem fogadják ezt olyan kitörő örömmel. A magyar emberek többségének nincs mit ünnepelnie. Félreértés ne essék, nem a berlini fal lebontásával van a probléma. Minden józanul gondolkodó ember örül, hogy a berlini falat lerombolták. A gond az elmúlt két évtizeddel van, az a valódi baj, hogy a magyar fal még áll. Amíg a német népnek és kormányoknak volt kellő bátorsága lerombolni mindazt, ami elválasztotta németet a némettől, addig nálunk idegen érdekeket kiszolgáló kormányok építették jó "kőművesként" tovább, magasabbra, vastagabbra a magyar falat. (...)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rejtegetett adatok
  2009-11-11 17:50:40, szerda
 
  Rejtegetett adatok
2009. november 11. 02:26:24

Talán nem mindig egyértelmű, a Bajnai-kabinet azonban bizonyos ügyekben nagyon is megfontoltan cselekszik. Az úgynevezett átmeneti kormányzást olykor persze igyekeznek kommunikációs lepellel körbevonni, a titkokat elfedni, ám a tényleges célok így is felsejlenek. Az elmúlt napokban elfogadott törvénymódosítások például sokatmondók. Sajátos kép rajzolódik ki, ha egyszerre vizsgáljuk meg a cégjogi és a földhivatali szabályok változását, valamint az új polgári törvénykönyvet.


Van mit rejtegetniük

A jövőben csak a hatóságok ismerhetik meg a cégjegyzékben szereplő magánszemélyek - cégvezetők, felügyelő- és ellenőrző bizottsági tagok - lakóhelyét. Az egyszerű, mezítlábas polgár pedig csak akkor, ha bizonyítja, hogy jogos érdeke fűződik az információ megszerzéséhez, vagy ha a vállalkozásban fontos szerepet játszó személy beleegyezik lakcímének kiadásához. Vajon miért volt szükség erre a szabályváltoztatásra? Ki és miért fél attól, hogy bárki tudomást szerezhet bizonyos társaságok irányítóinak a lakhelyéről? Miért fontos e látszólag kevésbé lényeges információ elrejtése? Kétségeinket tovább növelheti az a rendelkezés, amely szerint manapság akár egy óra alatt is lehet idehaza céget alapítani, sőt most már egyszemélyes vállalkozást is létrehozhatunk. Előbbi ötlet egyébként - információk szerint - magától Gyurcsány Ferenctől származott. Az akkor még miniszterelnökként ténykedő politikus - állítólag - egy kormányülésen vetette fel a grandiózus elképzelést. Másutt is létezik gyorsított cégbejegyzés, ám a jogbiztonságra szemernyit is ügyelő államok kéthetes vagy legfeljebb egyhetes vállalkozásalapítást tesznek lehetővé. Amikor ezt Gyurcsánnyal közölték, a hajdani kormányfő rávágta: a gyors cégbejegyzés legyen valóban gyors, legyen hatvanperces. S lett. Az, hogy ez az intézkedés a fantomvállalkozások elszaporodásához vezethet és kaotikus cégviszonyokat idézhet elő, senkit sem érdekelt. A gazdasági folyamatok átláthatósága amúgy sem fontos, csak hátráltatja az ügymenetet. Nyilván ennek szellemében fogant a cégadatok titkosításáról szóló mostani szabály is.

Feltehetőleg az sem lenne üdvös a jelenlegi kabinetnek, ha bárki, viszonylag alacsony költséggel megismerhetné a különféle ingatlanok, földek tulajdonosi viszonyait. Legalábbis erre következtethetünk abból, hogy az átmeneti kormány a másfélszeresére emelte a tulajdoni lapok hiteles papíralapú másolatáért fizetendő díjat. Bizton állítható, hogy a költségvetés helyzetét nem ez a díjnövelés rendezi majd, így újabb kétségünk támadhat: vajon nem a tulajdoni lapok kikérésének korlátozása áll-e a változtatás hátterében? Nem attól félnek-e egyesek, hogy újabb ingatlanpanamára derül fény? Hiszen kinek kellene még egy Sukoró? S ha már a velencei-tavi kaszinóvárosnál tartunk, többen kifogásolják az új polgári törvénykönyv idevágó szabályait is. Megemlítik, az új kódex miatt nehéz lesz visszavenni a szabálytalanul, jóval áron alul privatizált köztulajdont. S az sem lesz egyszerű, hogy az állam beszedje az olykor több száz milliós, esetleg milliárdos árkülönbözetet a jókor, jó helyen lévő magánosítótól. A ,,befektetők" nyilván nem örülnének annak, ha a nagy nehezen összehozott, rejtett üzletbe utólag belebotlana egy akadékoskodó hatóság. Még szerencse, hogy Bajnai korrupcióellenes hivatalától nem kell tartaniuk. A közpénzek sorsát felügyelő hatóság ugyanis csupán márciusban kezdi meg működését, s kizárólag a jövőbeli vesztegetési ügyekben vizsgálódhat.

A rejtőzködés ideje azonban előbb-utóbb véget ér, a titkok, a közérdekű, közhasznú információk mindannyiunk érdekében megismerhetők lesznek.

Jakubász Tamás

Forrás: mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Besúgói társaságban célozgatot
  2009-11-11 17:47:28, szerda
 
 

Besúgói társaságban célozgatott OV: az MSZP szélsőséges, a Jobbik erőszakos és törvényen kívüli + olvasó

2009. november 11. 08:53:11

Orbán Viktor szerint a magyar jobboldal ,,nyugatos" részének nemcsak a kormányzati ,,szélsőségek" jelenségére kell határozottan nemet mondania, hanem "az erőszakra is": nem fogadhatja el ugyanis azt a politikát, amely a törvényeken kívül akarja megtalálni a megoldásokat a problémákra.
A Fidesz elnöke erről Martonyi János volt MSZMP-káder és besúgó, illetve a cionista Jeszenszky Géza volt külügyminiszterek és a neokohn Csaba László közgazdász Helyünk a világban című könyvének keddi bemutatóján beszélt/hazudozott és uszított Budapesten.

Orbán már nem először süt el ehhez hasonló balliberális frázisokat, úgy tűnik, végleg eldöntötték, hogy a "két ellenzéki szélsőség közötti józan kormánypárt" elméletre alapuló nevetséges kommunikációt használják a jövőben, így próbálva a Jobbikot az MSZP szintjére tenni, és elintézni egy kézlegyintéssel. A Zsidesz eddigi lejárató akcióinak fényében ez aligha sikerül, már csak azért sem, mert a Fidesz tele van volt MSZMP-s, MSZP-s komcsikkal, KISZ-esekkel, cionistákkal, Kövér Lászlótól Csintalan Sándor és Martonyi elvtársig, Stumpf Istvánig, Rogán Antalig, Popcorni Zoltánig és a többi rohadékig.

(MTI nyomán)

Tisztelt Szerkesztőség!

Szerintem a Fidesz most próbálgatja azokat a kommunikációs motívumokat, amelyekkel fogást próbál majd találni a választási kampány során a Jobbikon (az MSZP ugyanis már döglött ló, nem számít ellenfélnek neki).

A következő választás szerintem valójában nem a Jobbikról, hanem a Fidesz sorsáról fog szólni. Az MDF és az SZDSZ már halott volt az EP-választások napján is. Az MSZP csak haldoklott, de azóta már egészen beteljesedett az ő sorsa is. Csak két párt maradt: a Jobbik és a Fidesz.
A Jobbik tisztán, kőkeményen, elvek, örök isteni és nemzeti értékek mellett határozta meg magát. A tét szerintem az, hogy a Fidesz mit tud kezdeni ezzel a helyzettel. A nemzeti oldalra áll, és lassan megtalálja a helyét (ez persze felér egy halálugrással, mert belülről annyira romlott, hogy szinte mindent és mindenkit ki kellene dobni a fedélzetről), vagy minden mismásolós megnyilatkozásával közelebb kerül az elenyészéséhez?

Ha akarja, ha nem, lassan fel kell fognia, hogy világszerte vége a jobb- és baloldali felosztásnak, és súlytalanná vált a polgári önmeghatározása. A többszörös válság (gazdasági, érték-) hatására egy fogalommá tisztultak le a politikai kategóriák. Van a nemzet, amibe mindenki beletartozhat, ha annak létét szolgálja, és mindenki más kitaszíttatik.

Ne tévesszenek meg senkit sem a Fidesz jelenlegi 50-60-70%-os eredményei. Ez csak egy, az emberek kormánybuktató haragja által nagyra felfújt lufi nagy lehetősége. De könnyen kipukkadhat, elenyészhet, és akkor mindenki megláthatja, hogy a főnök meztelen. Orbán Viktor persze nagy kormányos, de itt pár hónap alatt az egész Fidesz-hajót át kellene építeni, és jelenleg még azt sem lehet tudni, hogy mivé.

Ha a Jobbik a választásig hátralevő hónapokban meg tud maradni nem többnek, csak az igazság tükrének, amibe a Fidesz kénytelen naponta belenézni, akkor a Jobbik nyer, a Fidesz pedig eldöntheti, hogy magát mentve, csikorogva, de csatlakozik a nemzethez.

Úgy gondolom, ezt a lehetőséget azért meg kell adni neki, no nem a pártelitje miatt, hanem a "Viktor-hívők" népes és a nemzet számára azért megmentendő tábora miatt.

Olvasó

[Vissza] Forrás: kuruc.info

en kívüli + olvasó
2009. november 11. 08:53:11

Orbán Viktor szerint a magyar jobboldal ,,nyugatos" részének nemcsak a kormányzati ,,szélsőségek" jelenségére kell határozottan nemet mondania, hanem "az erőszakra is": nem fogadhatja el ugyanis azt a politikát, amely a törvényeken kívül akarja megtalálni a megoldásokat a problémákra.
A Fidesz elnöke erről Martonyi János volt MSZMP-káder és besúgó, illetve a cionista Jeszenszky Géza volt külügyminiszterek és a neokohn Csaba László közgazdász Helyünk a világban című könyvének keddi bemutatóján beszélt/hazudozott és uszított Budapesten.

Orbán már nem először süt el ehhez hasonló balliberális frázisokat, úgy tűnik, végleg eldöntötték, hogy a "két ellenzéki szélsőség közötti józan kormánypárt" elméletre alapuló nevetséges kommunikációt használják a jövőben, így próbálva a Jobbikot az MSZP szintjére tenni, és elintézni egy kézlegyintéssel. A Zsidesz eddigi lejárató akcióinak fényében ez aligha sikerül, már csak azért sem, mert a Fidesz tele van volt MSZMP-s, MSZP-s komcsikkal, KISZ-esekkel, cionistákkal, Kövér Lászlótól Csintalan Sándor és Martonyi elvtársig, Stumpf Istvánig, Rogán Antalig, Popcorni Zoltánig és a többi rohadékig.

(MTI nyomán)

Tisztelt Szerkesztőség!

Szerintem a Fidesz most próbálgatja azokat a kommunikációs motívumokat, amelyekkel fogást próbál majd találni a választási kampány során a Jobbikon (az MSZP ugyanis már döglött ló, nem számít ellenfélnek neki).

A következő választás szerintem valójában nem a Jobbikról, hanem a Fidesz sorsáról fog szólni. Az MDF és az SZDSZ már halott volt az EP-választások napján is. Az MSZP csak haldoklott, de azóta már egészen beteljesedett az ő sorsa is. Csak két párt maradt: a Jobbik és a Fidesz.
A Jobbik tisztán, kőkeményen, elvek, örök isteni és nemzeti értékek mellett határozta meg magát. A tét szerintem az, hogy a Fidesz mit tud kezdeni ezzel a helyzettel. A nemzeti oldalra áll, és lassan megtalálja a helyét (ez persze felér egy halálugrással, mert belülről annyira romlott, hogy szinte mindent és mindenkit ki kellene dobni a fedélzetről), vagy minden mismásolós megnyilatkozásával közelebb kerül az elenyészéséhez?

Ha akarja, ha nem, lassan fel kell fognia, hogy világszerte vége a jobb- és baloldali felosztásnak, és súlytalanná vált a polgári önmeghatározása. A többszörös válság (gazdasági, érték-) hatására egy fogalommá tisztultak le a politikai kategóriák. Van a nemzet, amibe mindenki beletartozhat, ha annak létét szolgálja, és mindenki más kitaszíttatik.

Ne tévesszenek meg senkit sem a Fidesz jelenlegi 50-60-70%-os eredményei. Ez csak egy, az emberek kormánybuktató haragja által nagyra felfújt lufi nagy lehetősége. De könnyen kipukkadhat, elenyészhet, és akkor mindenki megláthatja, hogy a főnök meztelen. Orbán Viktor persze nagy kormányos, de itt pár hónap alatt az egész Fidesz-hajót át kellene építeni, és jelenleg még azt sem lehet tudni, hogy mivé.

Ha a Jobbik a választásig hátralevő hónapokban meg tud maradni nem többnek, csak az igazság tükrének, amibe a Fidesz kénytelen naponta belenézni, akkor a Jobbik nyer, a Fidesz pedig eldöntheti, hogy magát mentve, csikorogva, de csatlakozik a nemzethez.

Úgy gondolom, ezt a lehetőséget azért meg kell adni neki, no nem a pártelitje miatt, hanem a "Viktor-hívők" népes és a nemzet számára azért megmentendő tábora miatt.

Olvasó

Forrás: kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szükségrealitás összetrottyint
  2009-11-11 17:43:58, szerda
 
  Szükségrealitás összetrottyintva
2009. november 11. 09:17:01

Megrettent a magyarországi elit. Racionális demokráciát, egy természeti struktúrára épülő társadalomban nem lehet alkalmazni, ezért kénytelen a világ számára is felismerni a Churchilli megállapítást, miszerint "A demokrácia a legrosszabb kormányzási forma nem számítva az összes többit, amellyel az emberiség időről időre megpróbálkozik." (hogy Churchill mennyire ismeri az emberek fölött álló szakrális rendet, az már kulturális nívó kérdése).

No de az emberiség és a függőségi viszonyok, megkövetelik az embertől, hogy kiemelkedjen a természet törvényszerűségeit követő egyetemes rendből, mivel Ő a leg-legmagasabb élőlény (mondja a nem tökéletes, vagy legjobbnak tartott demokrácia).

No, ne evezzünk rögvest az óceán közepére, lapátoljunk csak a part menti mocsárban. Rájött, nagy hirtelen a szocializmó, hogy igazságosan nem tud működni a gazdaságnak nevezett létfenntartási mechanizmus, mivel nem elégíti ki a faj, életélhetőséget szolgáló szakrális-mindenség rendjének követelményeit. Azaz életképtelen minden olyan próbálkozás, amely az ember embert kihasználó nonszensz világtörvény szerint kíván működni. Mintahogy a méhek nem élhetnek abból, hogy legyőzik a méheket - az élettérért vívott harc, az emberben a haza, az otthon fogalmára épülő gondolat-létezési forma-, úgy az ember is fel fogja ismerni, hogy a másik ember legyőzéséből, kihasználásából adódó előnyei nem jelenthetik azt, hogy a faja (az emberiség), vagy fajtája (fehér) fölé nőhet az emberlétezés egyetemes törvényeinek. [A nonszensz jelentése - a fejetetejére állított világ]. Mert mint tudjuk, az élővilág strukturális rendje, külön-külön szabja meg életben maradásának szabályait, ami nem épülhet hipotézis-filozófiára, csakis önmaga által felismert törvényszerűségek halmazára. Egy, két, tíz, száz, ezer, százezer, egymillió, százmillió, egymilliárd, vagy bármennyi ember halála még nem jelenti az Én jólétemet, csak lehetőségeim határának kiszélesedését, ám lelki magányom, azaz remeteségem, mivel nem oszthatom meg végelláthatatlanban egyszerűségem velejáróit, így érdektelen smafu, működésképtelen sikátor. Sivárviszony a relatív kormányzás, ha az érzés kihal belőle.

Igen, a hatalmat alkalmazó élőstruktúra, minden körülmények között alkalmassá kívánja tenni önmagát a rendszerkövetelményeknek Viszont a rendszerkövetelmények korrupciós zsákutcákat, sikátorokat, élő szennytelepeket mosnak össze, az igazi élettér helyett, a látszat megélhetési életformával. Tehát a legrosszabb kormányzási forma, a churchilli demokrácia, Churchillt megfosztaná a véleménynyilvánítási szabadságától, ha a média a tulajdonviszonyok alapján élne tulajdonjogaival. (Mint tudjuk a demokráciában jogfolytonosak a tulajdonviszonyok, így egy diktátor leszármazott, közmegegyezés alapján gondolja gyakorolni hatalmát, tudatstruktúráját, az életélővilág mechanikus működése fölött.)

Tehát nem alá-fölérendeltség alapján, hanem szellemrend szakrális rezgés-megmaradás elmélete alapján, nevezzük fajelméletnek, a lét burjánzó specifikus valóságát.

Az emberi szakrális rend irányítása nem viszonyelméleti gazdasági kérdés, hanem lélekazonosulási folyamat felismerés alapján erőszak/elfogadási realitáson múlik. Mint csillagrendek, egyetemes törvények alapján működik a fajfennmaradás törvénye is. Az emberiség és így a magyarság megmaradásának is a legfőbb törvénye, a globális anomáliák nemzet reduktorai, azaz a lélekköteléken való egyensúlyozás tudománya. Amikor ide érkezünk, akkor vesszük észre, hogy összetrottyintotta magát a magyar és egyben európai elit is.

Nem várta és nem várja el senki a bolygón egy embertől a Messiás szerepét, holott az irodalom, a szónoki szentszék, a gazdasági oligarchiák és minden fűzfabokorban fogant naivitás eme szentemberi megváltást isteníti. A normalizálás aposztrofátora, Orbán Viktor, kinyilvánítja, hogy nem kívánja felforgatni az alkotmányos rendet (oh mit nekünk demokrácia) 'és körötte csend amerre ment és néma tartomány'. Az élet nem kívánom kenyéren, hanem szükségrealitáson múlik. Magyarországon szükségeltetett volna kimondani, hogy kik tették tönkre az emberi agyban és lélekben formálódó közösségnek, csillagrendünk életrealizmusát, olyan formában, hogy a fajták megvetésének megfelelően, alámerüljünk a káoszban.

Nincs olyan elfogadott vezetőrétegünk, amely rendelkezne a nemzetnép identitásának realizmusával. Önellátó reduktív fajta vagyunk. Tehát és amennyiben a következő valós, vagy kikiáltott vezetőink képtelenek megfelelni ama egyszerű kihívásnak, amely szerint a magyarság szeretetben, de önállóságához hűen, mind a természeti és mind az eszmei függetlenséget vallva, az úgynevezett külön utas politika szerint tudja elképzelni jelenét és jövőjét a Kárpát-medencében és ezt nem tudja reálpolitikai elképzeléseiben megvalósítani, akkor most mondjanak fel azon elképzelésükkel, hogy elfogadott és megbecsült vezetőink lehetnek! Megvetett és el nem fogadott vezetőkkel pedig már Dunát lehetne rekeszteni.

Itt és most megkérem minden önjelölt képviselőt arra az egyszerű valósághitre, hogy önmaga és családja, lelki és anyagi felelőssége tudatában induljon csak el azon az úton, ahol meg kell tartania ősei öntudatát és meg kell teremteni fiai önbecsülését!!! Mert nem korlátozhatják le a jelent a gazdasági lehetőségek szisztematikája alapján se a nemzésre, se a szaporulat visszafogására. A mindenség íratlan szabályait a gazdasági racionalitás képtelen felülírni.

Nem várja el egy lélek-lokalitás sem az egyéntől az azonosulást, de megkövetelheti a léleklojalitást, amennyiben képviseletében akar cselekedni.

Ha már nem választhatunk tapasztalatok realitása alapján, akkor legalább engedtessék meg média kiegyensúlyozottság alapján, részvétünket nyilvánítani a demokráciának.


Gavallér János

Polgár Info

Forrás: polgarinfo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kísértet járta be Budapestet
  2009-11-11 17:40:14, szerda
 
  Kísértet járta be Budapestet

2009. november 11. 11:34:05

A 20. születésnapját ünneplő MSZP választmánya előtt végrehajtott produkció tökéletesen sikerült. Gyurcsány Ferenc belebújt a néhai MSZMP-főtitkár, Grósz Károly asztráltestébe. És kísértett.

A lemondása óta nyilvánosan először megszólaló exkormányfő bebizonyította: lehet úgy végigszónokolni tizenhét percet demokráciáról és progresszióról, hogy közben az előadó minden gesztusa arról árulkodik: nem a nemzetét féltő államférfi kétségbeesett, híveit felrázni szándékozó szavait halljuk. Hanem a bukott politikusét, aki mentené az önhibájából becsődölt múltat, hogy elmeneküljön a számonkérés elől.

"A harc eredménye csak tőlünk függ... Attól, hogy képesek vagyunk-e visszanyerni önbizalmunkat, magunk mellé tudjuk-e állítani a józan erőket, s ha kell, az ellenséges ellenforradalmi erőkkel szemben határozottan fel tudunk-e lépni. Ha igen, megmarad a rend, a biztonság, túljutunk gazdasági nehézségeinken, megőrizzük értékeinket, és egy új, korszerűbb, hatékonyabban működő magyar szocializmust hozunk létre. Ha nem, az anarchia, a káosz - és ne legyen illúzió - a fehérterror fog eluralkodni." Az ellenzék tevékenységét látva Grósz Károly fenyegetőzött így 1988 novemberében. Akkor, amikor a volt kormányfő kirohanását már a széthulló MSZMP-ben is egyre többen tekintették kétségbeesett, meddő és méltatlan utóvédharcnak.

"Demokraták, ébresztő! Meddig fogjátok tűrni, hogy Magyarországon tort üljön a gyalázatos beszéd, a megfélemlítés? (...) Ha jön szemben az ellen, akkor nem hátrálunk, hanem megerősítjük a lelkünket, és felvesszük a küzdelmet. (...) Szabad, polgári Magyarországot szeretnénk sok-sok szocializmussal. (...) többet ne masírozhassanak fasiszta csizmák Budapesten. (...) Ha ti hallgattok, akik az utolsó mentsvárai vagytok a magyar demokráciának, akkor az országon bűnt fognak elkövetni!" Ezekre az állampárti elődjének szónoklatát felidéző szavakra pedig Gyurcsány Ferenc ragadtatta magát. Közel nyolcévnyi, politikai csődökön és gazdasági válságon át bukdácsoló szocialista kormányzás után, melynek következtében a lemondásba kellett menekülnie.

És még mondja valaki, hogy a történelem nem ismétli önmagát!

A szocialisták még javában kormányoznak, de már szeretnék lerúgni magukról a ballasztként lábukra erősített gyurcsányi hagyatékot. Arra a sikeres attrakcióra vágynak, amely a szocializmus összes következményeit az első demokratikus kormány nyakába varázsolta át. Lepusztult arcaikat "szakértőiekre" cserélik, miközben ellenfeleiket és a távoztukkal várható jövőt festik feketére. Fehérterrorral, fasizmussal, demokráciaellenességgel fenyegetőznek azok, akik miatt derékig állunk a reménytelenségben, akik megágyaztak a szélsőséges indulatoknak.

Gyurcsány Ferenc ismét színre lépett, de csak a múltat volt képes visszaidézni. A gyorsan felejtők emlékezete felelevenedett. Köszönet érte. A szocialisták tanácstalanságát mi sem írja le plasztikusabban, mint hogy a velünk élő múlt emblematikus figuráját, harcias védelmezőjét és szónokát vastapssal ünnepelték.

Heti Válasz szerkesztőség, szerkesztoseg@hetivalasz.hu

Forrás: hetivalasz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzetek felettiek gyarmata va
  2009-11-11 17:35:49, szerda
 
  Nemzetek felettiek gyarmata vagyunk

2009. november 11. 11:46:29

Finn újságnak nyilatkozott Várkonyi Zsolt a Jobbik nemzetközi sajtófelelőse

Már késő a kormányt elfordítani, mert a kocsi már az árokban van. Teljesen új kocsit kell venni. Várkonyi Zsolt, a magyar szélsőjobbos Jobbik-párt nemzetközi sajtófelelőse az árokba vezetett kocsihoz hasonlítja országa helyzetét. Úgy tartja, hogy Magyarország a vezetési képtelenség miatt olyannyira az árokba jutott, hogy onnan nem lehet már puszta javítgatással visszakerülni a helyes útra.

- Magyarországon radikális változásra van szükség?

- Radikális párt vagyunk. De azért, mert a helyzet lett radikális - magyarázza Várkonyi.

A Jobbiknak még nincsen hatalma, még nincsen a Parlamentben. Így aztán feleletek helyett inkább arra koncentrál, hogy kérdéseket vessen fel, olyanokat, melyekről "az ország elitje hallgatni akar".

A Jobbik az EU-s választásokon közel a semmiből, mintegy 15 %-os szavazatáradatot kapott. A taglétszám egyfolytában emelkedik, s egyre újabb és újabb alapszervezetek létesülnek.

A Jobbik támogatói elsősorban a fiatalok köréből kerülnek ki - mondja Lakner Zoltán, egy politikai tanácsadói vállalat elemzője.A párt a fiatalokat elsősorban a világhálón keresztül tudta magához szólítani.

Várkonyi szerint a pártnak sikerült a szegényebb társadalmi rétegeket is elérnie, kivált vidéken.

A két társadalmi réteg abban egyezik, hogy mindkettőnek elege lett a mostani vezetés által elért "eredményekből". A politikusok rendkívüli mértékben korrumpálódtak. Magyarország költségvetéséből évente mintegy 30 %-nyit lopnak szét - tüzel Várkonyi. - 30 %-nyit! úgy a kormányzat, mint az ellenzék politikusait le kellene csukni!

- A Jobbik élénk érdeklődést tanúsít a cigányok által elkövetett bűnökre.

- Ez sok emberre van kihatással - állapítja meg Várkonyi afelett sajnálkozva, hogy pártját Magyarországon megesett és felderítetlen cigány gyilkosságokhoz kötik.

- Vajon, a pártnak ezekhez az esetekhez semmi köze nem volt, s a párt az ilyen erőszakos cselekedeteket elítéli?

- Mindegyikünk ellenzi az ilyesmit - fogalmaz Várkonyi.

Várkonyi a párt sikerességének második tényezőjének a párt listáján indult Morvai Krisztinát tartja. Az ismert jogi harcos egyebek között egy bizottságot alapított abból a célból, hogy az kivizsgálja rendőrségnek a tüntetések idején tanúsított agresszív fellépését.

- Sikerünk harmadik tényezője az ország rossz helyzete.

- Az állam mindenhonnan kivonult. A kis falvakban nincsen már se iskola, se rendőrség, se posta. Hazai ipar gyakorlatilag nincsen. A gyárakat egyiket a másik után bezárták. Az élelmiszer feldolgozó ipart külföldieknek árusították ki, a kiskereskedés 80 %-a nemzetek feletti vállalkozások birtokában van. A magyar bankokat szintén idegen kezekre adták - sorolja Várkonyi a listát, s azt mondja, hogy Magyarország gyakorlatilag gyarmati sorba került.

- Kinek a gyarmata?

- Nemzetek felettieké, nemzetközi bankoké és szervezeteké. Az IMF-é, a Világbanké a NATO-é - sorolja Várkonyi.

Magyarország a magyaroké! Ez lett a Jobbik jelszavává, mely Várkonyi Zsolt szerint utalás arra, hogy 2011-től a magyar földvagyont bárkinek el lehetne adni. Ezt nem akarják megengedni!

Szerző: Susanna Kemppainen
Turun Sanomat (= Turkui Hírek)

Fordította: a Jobbik finn szakértője

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy cégéres hazudozó: Elie Wie
  2009-11-11 17:19:51, szerda
 
  Egy cégéres hazudozó: Elie Wiesel
2009. november 11. 01:06:36

Elie Wiesel egy cégéres hazudozó. Amit valójában már majdnem mindenki tud, ennek ellenére valóságos istenként kell tisztelni ezt a szélhámost. Szégyen és gyalázat, de tény, hogy az erdélyi Máramarosszigeten született, 1928. szeptember 30-án.

1944 májusában pár százezer zsidóval együtt őt is elszállították valamelyik német munkatáborba. Lehetséges, hogy tényleg Auschwitzba, majd később Buchenwaldba vitték, de mivel annyit hazudik, nem lehet biztosra venni egyetlen állítását sem. Az 1950-es években aztán megjelentette ,,visszaemlékezéseit". Először az És a világ csöndben maradt című fércművét dobta piacra, majd következett a képtelennél képtelenebb állításokat tartalmazó Éjszaka. Wiesel egy interjúban kijelentette: az ,,Éjszaka egy visszaemlékezés, amelynek minden sora igaz. Minden, amit leírok benne, megtörtént... nincs benne egyetlen esemény vagy epizód sem, amely kitaláció lenne". Na persze.

A könyv legmegrázóbb epizódja kétségtelenül az a rész, amikor Wiesel leírja, miként dobálták a kisgyerekeket a nácik a tűzbe:

,,Nem messze tőlünk lángok csaptak fel egy gödörből, óriási lángok. Valamit égettek ott. Egy teherautó gördült oda a gödörhöz, és beleürítette a terhét. Kisgyerekek voltak. Csecsemők! Igen, én láttam ezt a saját szememmel...Gyerekek a lángokban. (Olyan furcsa-e, hogy az álom azóta elkerüli a szememet?) Odamentünk tehát. Kissé távolabb volt egy másik, nagyobb gödör felnőttek számára..."


Nem volt nehéz illusztrációt készíteni ehhez
a hazugsághoz, és indulhatott a propagandagépezet


Később aztán az történik, hogy a menetoszlopot, amelyben ő és az apja is ott vonult, a ,,felnőttek számára" előkészített égetőgödörhöz hajtották. Ott álltak a gödör szélén, Wiesel már az elektromos szögesdrótra akarta vetni magát, amikor csoda történt (a holovallás ugyanis, mint minden rendes vallás, tele van csodákkal): ,,Két lépésre a gödörtől megparancsolták nekünk, hogy kanyarodjunk el, és menjünk be egy barakkba."

Ilyen szerencsés ember ez az Elie Wiesel. Van itt azonban egy furcsaság (arra talán ki sem kell térnünk, mennyire lehet gödrökben hullákat égetni nagy mennyiségben), amelyre nézve magyarázatot kellene kérni tőle. Az Éjszaka című könyvének eredeti, 1958-as francia kiadásában ugyanis egyetlen szóval sem említi meg a gázkamrákat! Értik ezt, kedves olvasók? Ez az ember, akit a legnevesebb ,,túlélőnek" tartanak, és aki előtt állami vezetők csak kétrét görnyedve mernek megjelenni, nem szól egyetlen szót sem ,,csakis az igazságot" tartalmazó művében a gázkamrákról! Ami annál is inkább különös, mivel saját állítása szerint 1944 tavaszán és nyarán tartózkodott Birkenauban, ahol a holovallás dogmái szerint éppen abban az időszakban több százezer, sőt, közel egymillió zsidót ,,gázosítottak el". Ami azonban különös módon elkerülte Elie Wiesel figyelmét.

Könyve 1960-as német kiadásának fordítója - alighanem a kiadó utasítására - azonban 15 helyen a krematórium szót gázkamrának fordította. Ami igencsak furcsa, hiszen a francia crématorie szó nem Gaskammert jelent németül, de hát a holomítosz világában végtére is minden megtörténhet. Az 1986-os angol kiadásban viszont az eredeti krematórium szó szerepel mindenütt!

Elie Wiesel azt is elmeséli könyvében, hogy az egyik fogolytársa, az ukrajnai Babi Jarban tanúja volt annak az állítólagos tömeggyilkosságnak, amelynek során a nácik sok ezer zsidót mészároltak le. A tetemeket a földbe hányták, de ,,még hosszú hónapokkal később is, időnként, mint valami gejzír tört fel a vér a földből". Roppant valószínű az ilyesmi, valóban.

Ezt követően Wiesel arról tájékoztat, hogy miután 1945 januárjában a szovjetek megközelítették az auschwitzi tábort, a nácik választási lehetőséget biztosítottak a rabok számára: vagy maradnak, és bevárják a ,,felszabadító" szovjet hadsereget, vagy pedig a német őrszemélyzettel együtt nyugatra menekülnek. Mit gondolnak, kedves olvasók, mit tett a fiatal Elie és az édesapja? Nos, csatlakoztak a nyugatra menekülő nácikhoz, akik csecsemőket és felnőtteket szoktak égetni gödrökben. Fölöttébb érdekes.

Az Isten szerelmére, kérdezze már meg valaki ezt a szélhámost, amikor majd Magyarországra jön, ugyan miért nem várta be a ,,felszabadítókat"?

Auschwitzból pedig Buchenwaldba vitték a németek Wieselt és édesapját. 1985. március 18-án Wiesel a Time magazinnak adott interjújában kijelentette: ,,Buchenwaldban mindennap tízezer embert küldtek a halálba."

Figyelemreméltó megállapítás, tekintve hogy ma már a ,,hivatalos" holotörténszek is elismerik, hogy Buchenwaldban nem működtek soha gázkamrák, a lágerben elhunyt áldozatok száma pedig alig haladta meg a húszezret.

És mégis, égbekiáltó hazudozásai ellenére Jimmy Carter elnök 1978-ban kinevezi a szélhámos Wieselt az elnök mellett működő Holokauszt Bizottság vezetőjévé, 1980-ban pedig ő lesz az USA Holokauszt Emlékbizottságának az elnöke. És természetesen az 1993-ban alapított Amerikai Holokauszt Emlékmúzeumának alapító igazgatójává is megválasztják az imposztort. Elképesztően sok kitüntetést kapott az USA-ban és másutt is, 1986-ban pedig ennek a gátlástalan gazfickónak ítélték oda a Nobel-békedíjat.

Wiesel New Yorkban él, Bostonban pedig ,,tanít", vagyis hazugságaival eteti a jobb sorsra érdemes ifjúságot. A Nobel-békedíj odaítélése kiváltképpen érdekes az alábbi nevezetes Wiesel-kijelentés fényében:

,,Minden zsidónak a lelke mélyén el kell különítenie egy helyet a gyűlölet számára, mert gyűlölünk mindent, ami német, illetve amit a németség megtestesít."

(Elie Wiesel: Legends of our Time, 1968. pp. 177-178. old.)

Ami pedig a hazugságait illeti, talán a következő félelmetesen ostoba mondattal védekezne, ha bárki is fejére merné olvasni aljasságait:

,,A dolgok nem olyan egyszerűek... Bizonyos események megtörténtek, de nem igazak; más események igazak, noha soha nem történtek meg."

(Elie Wiesel: Legends of Our Time 1968.p.)

Perge Ottó - Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1766
  • e Hét: 4868
  • e Hónap: 15979
  • e Év: 169475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.