Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
A haza
  2009-11-12 21:57:14, csütörtök
 
  A HAZA

Dátum: 2009. November 10. Tuesday, 23:16


Nehéz ugyan ez a hivatal nekem, de a hazámhoz való szeretetet reám tette, ímé kiáltok, ímé üvöltök: hallj meg engem, élő magyar, ihon a veszedelem, ihon az emésztő tűz! (Zrínyi Miklós)

Vannak dolgok, fogalmak, amelyek mindenkinek mást jelentenek, ezért nehéz a HAZÁRÓL elmélkedni, de kisgazdaként, aki jó gazdája és egyben szolgálója is kíván lenni a hazájának, megpróbálom Isten után a Haza lényegét összefoglalni.


A haza a föld, ahol élünk - enélkül nem lehet hazáról, országról beszélni. Akié a föld, azé az ország! A Kárpát-medence őseink öröksége, akik itt éltek, e föld termését ették, e föld vizeiből oltották szomjukat, e föld anyagából építették otthonaikat, és itt nemzették és nevelték déd-, és ük-ükszüleinket.

Vér és verejték nemesítette hazává e földet - nem másoké, hanem a miénk, az itt élő népek és nemzetségek közös munkája, ahol nem volt rabszolgaság, nem volt szokás más népek leigázása, idegen országok gyarmatosítása. Mi, magyarok, és az itt élő testvérnépek befogadtuk az üldözöttet, otthont adtunk annak, aki otthonra vágyott. Befogadó nemzet vagyunk, ami Isten előtt kedves, ám e korban igen veszélyes, amikor gyüttmentek hada fosztogatja, rabolja ki hazánkat.

Babits Mihály így ír a hazáról:

Most érzem hogy sorsom a hazámnak sorsa,
mint fához a levél, hulltomig kapcsolva,
mert nem madár vagyok, hanem csak falevél,
mely ha fája kidőlt, sokáig ő sem él.

A HAZA a múlt, a jelen és a jövő folytonossága, nem csak föld, ételt adó automata, hanem múltunk jövőt termő bölcsője, ahol a kéz munkája, a szellem nagysága, anyáink, apáink erkölcse, munkabírása, szeretete nemesített minket magyarrá, ahol a szabadság-szerelem nemzette a jövő nemzedékét. A haza történelem, mondáink, népdalaink, meséink, álmaink és vágyaink sora, ahol költőink énekelték meg a magyart, ahol a tudósaink kutatták ki a természet rejtelmeit, ahol szabadságharcosaink védték a haza, a magyarok szabadságát, parasztjaink etették az ország népét, a munkásaink építették útjainkat, gyárainkat, vezetőink hol szolgáltak, hol kiszolgáltak, de hazát nem árultak, mint ahogy most teszik.

Beszélhetünk-e hazáról, ha idegen népek, bankok tulajdonába kerül a magyar föld? Nem!
Beszélhetünk-e magyar kultúráról, ha csak a nyugatit majmoljuk? Nem!
Beszélhetünk-e magyar kreativitásról, ha szellemi produktumaink más népeket gyarapítanak?
Beszélhetünk-e nemzetgazdaságról, ha munkásaink, mérnökeink bérrabszolgaságban sínylődnek. Nem!
Beszélhetünk-e nemzetstratégiáról, amikor az irányt és a feltételeket Brüsszelből határozzák meg? Nem!

A HAZÁT áruló hazaárulók húsz éve az orrunknál fogva vezetnek minket pártállástól függetlenül, akiknek a haza nem más, mint egy árucikk, amely adható és vehető. Pedig tévednek! A haza csak addig áru, míg eladod, de ha vissza akarod venni, akkor azt csak véráldozattal teheted meg.
A hazátlan magyar nem sokáig lesz magyar, legfeljebb az ősök nagyságáról nosztalgiázó hazátlan, gyüttment világpolgár.

Takács András

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3585
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Marhák
  2009-11-12 21:55:25, csütörtök
 
  Marhák
Dátum: 2009. November 11. Wednesday, 14:24


Levágott marhafejek, kiöntött tej és trágya. Így demonstráltak a tejtermelők ágazatuk ellehetetlenítése ellen.
Az állatvédők többsége az okok kutatása helyett csak annyit mondott, hogy a marhák nem tehetnek semmiről.

Azok a marhák valóban nem tehetnek róla - de a többi marha igen!

Az okolható marhák többen vannak, általában plázákban és szupermarketekben vásárolnak.

Hemzseg tőlük az ország... Eszetlen, gondolkodásra képtelen állatok ezek, akik a vélt kényelemért cserébe tudtukon kívül nem marhákat, hanem embereket ölnek.




Nem mi vagyunk az első generáció a földön, őseink plázák nélkül is megéltek, az anyaföldből táplálkoztak. Kenyérré kovászolták a földet, jószágot tartottak, megtermeltek maguknak mindent, ami az élethez kellett. Tudták, hogyan kell tárolni az élelmet úgy, hogy az ne romoljon meg. Aztán jött a fogyasztótársadalom, aki tartós tejet vesz, mert fél, hogy megromlik. Ők már nem termelt élelmet, hanem gyártott termékeket vesznek.

Ez a társadalom a bölcs parasztoknak leszármazottaiból épült fel. Az új generáció marhaként hajtja multi cégek igájába fejét, és felmenőik nem lennének ránk büszkék. Elfelejtettük a világ folyásának rendjét.

Néhány gazda maradt még, aki elkeseredett küzdelmet folytat az istenadta szimbiózisért, a régi rendért!
Ott nincsenek hasznot lefölöző áruházláncok, kiknek vevői nem törődnek a tejet adó tehénnel, az anyaföldből növő zöldséggel és gyümölccsel. Ott nincs profitorientált üzletsor, ami beékelte magát indokolatlanul és feleslegesen az emberi élet rendjébe!
Ezek a gazdák még őrzik őseink hagyományát. A maguk módján nem akarnak ők egyebet, mint magát az életet. Azt az életet, ahol a természetes rendbe nem avatkozik bele haszonleső multi cég. Azt az életet, ahol nem kell állatokat ölni és termőföldet eladni.

A gazdák demonstrációja nem csak arra mutat rá, hogy pocsékba megy a magyar jószág és vele együtt a még megmaradt mezőgazdaság, hanem arra is, hogy a levágott marhafejek mellett legközelebb a mi levágott fejünk is ott lesz!
A magyarok fejeit a menő áruházláncok tulajdonosai teszik majd földre kajánul vigyorogva, ha hagyjuk az idegenszívűeket tovább tombolni!
Tessék szépen piacra járni, felkeresni a gazdákat! Tessék visszatérni a gyökerekhez, és felébredve a reklámok hazugságaiból magyar termékeket fogyasztani! Ez az ország mindig is meg tudta adni népének az élethez valót, ezt ne felejtsük el! Ragaszkodjuk ahhoz, ami a mienk!

Látnunk kell azonban az ide vezető okokat is. A magyar mezőgazdaság és ipar tönkretétele nem most kezdődött.
Sokan az EU csatlakozáshoz kötik, ám Magyarország sorsáról már sokkal korábban döntöttek. A Trianoni békediktátummal országunk jelentős ipari területeit, stratégiailag fontos ágazatait megcsonkolták, de már az 1867-es Kiegyezésnél is szempont volt a Magyar Királyság legyengítése.
Az Európai Unió azonban eszement, felesleges, nagytőkéseknek kedvező szabványaival és idióta rendelkezéseivel nyíltan támadja hazánk önfenntartó törekvéseit.

Nálunk nem tört ki drasztikus sztrájk, vagy tüntetéshullám amikor a kiváló magyar szőlőtőkéket aprópénzért vágatták ki a borászokkal, sem amikor gyárainkat bezáratták, hogy több külföldi termék vándorolhasson a magyar boltok polcaira. Sőt, még akkor is csak némiképp méltatlankodtunk, amikor egy francia cég számára kedvező bírósági döntés született arról, hogy az általa felvásárolni kívánt területen nem is létezik védett lápvidék, és a fizikailag ott található tőzegtó is csak délibáb! Az ilyen felháborító példákat pedig hosszan sorolhatnánk!

Mi, magyarok többnyire csak felhorkanunk, és elhallgatunk. Meghajolt háttal cipeljük az idegenek által ránk dobott terheket, beletörődve, hogy úgysem változtathatunk semmin.
Mindezt tűrjük a saját szülőföldünkön, a saját örökségünk vesztére!
Igenis tudunk változtatni!

Ha egyre több nemzete fennmaradásáért felelősséget érző ember hagyna fel a szupermarketek és plázák látogatásával, és a többszörösen megsarcolt kis fizetéséből közvetlenül a gazdáktól vásárolna élelmet - akkor fogást lehetne találni a kizsákmányolókon!
Nem olyan lehetetlen ötlet ez! Ráadásul az egészségünknek is nagy szívességet tennénk!


M.H.

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3586
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ügyes volt a pap!!
  2009-11-12 21:50:15, csütörtök
 
  Ügyes volt a pap!!



Egy kolostorban élt egy pap, aki minden este a saját kádjában szokott fürdeni. Ebben egy apáca segített neki, akinek az volt a feladata, hogy a mindennapi fürdésnél az atya segítségére legyen.Egy reggel ez a nővér találkozott a zárdafőnök anyával, és így szólt hozzá:- Tisztelendő anyám, üdvözültem!- Hogyan történt ez a nagy esemény, kedves nővér?- Tegnap este, miközben József atyának segítettem a fürdésnél, megfogta a kezemet és a lába közé tette, és azt mondta, hogy amit fogok, az a mennyország kulcsa, és ki kellene próbálni az én záramban, hogy lássuk, megnyílnak-e a paradicsom kapui és üdvözülök-e.- A vén gazember! - mondta a tisztelendő anya. - És mi történt még?- Hát, kipróbáltuk a zárat, az atya azt mondta, eleinte kicsit fájni fog, mert a mennybe vezető út nehéz és fájdalmas, de a végén nagy gyönyört fogok érezni.
- A vén kurafi! - kiáltott fel a tisztelendő anya. - Engem meg azzal hitegetett, hogy az Gábor arkangyal trombitája és 20 éve fújatja velem...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Hazátlan áruló
  2009-11-12 21:40:16, csütörtök
 
  Hazátlan áruló


http://radicalpuzzle.blogspot.com/



Emerich Kertesz megélhetési holokamu-terjesztő végre megtette azt, amit mi már réges-rég vártunk tőle. Végre kimondta azokat a szavakat, amiket mi már annyiszor megtettünk helyette. Sokat kellett várnunk rá, de megérte.

Az európai kultúra terméke vagyok, dekadens, ha akarja, gyökértelen. Ne kössön engem Magyarországhoz - mondta a Die Welt című német lap riporterének a hét végén megjelent interjúban. [katt a linkre]

Nem kötünk Emerich. Soha eszünkbe sem jutott, hogy téged a magyar irodalom részének tekintsünk. Ezt csak az elv- és fajtársaid próbálták ránk erőszakolni, ami szerencsére a legnagyobb igyekezetük mellett sem nagyon sikerült.

Egy szűk körön kívül nem ismert téged a kutya sem azelőtt, hogy a holokamu lobbi nyomására silány írásodért megkaptad a Nobel-díjat. Ma már ugyan többen ismerik a neved, de ugyanúgy nem tartanak semmire, mint ahogy annak előtte.

De miért is tartana, bárki is annak? Műveid színvonala ma is ott van, ahol a hatvanas-hetvenes években, az irodalom harmadik-negyedik vonalában. Ha te szeretnéd is elfelejteni és kitörölni a történelemből, mi még emlékszünk 1967-re, amikor az új világdivatnak megfelelően abbahagytad a színpadi limonádék írását és elhatároztad, hogy akkor holokauszt-irodalmár leszel.

Gondolom, szeretnéd, de nehéz elfelejteni azt a keserves 13 évet is, amíg összehoztad a Sortalanságot. A művet, mellyel aztán bekopogtál a Magvető kiadó akkori teljhatalmú vezetőjéhez, a korábbi ávós és persze zsidó Kardos Györgyhöz.

Kardoshoz, aki személyesen vállalta a lektorálást, majd a mű elolvasása után csak annyit mondott: antiszemita fércmű. Aztán simán elhajtott. Nem hogy az olvasók, de a hazai zsidóság és a könyvkiadói garnitúrája, sőt maga a rendszer sem volt kíváncsi rád.

Végül aztán a konkurencia kiadta a regényt, de a kinyomtatott pár száz példány nagy része eladatlanul hevert évekig a boltok polcain és a raktárakban. Néha-néha előkerült egy-egy olyan példány, amit egy-egy felolvasó est előtt dedikáltál, ezeket azonban árusok mindig levették a polcról mondván, hogy ,,össze van firkálva".

Mi sosem voltunk hasra esve attól a Nobel-díjtól, hisz mindenki tudja, hogy az nem a mű valódi értékének, hanem holomítosz éltetőjének járt. Most pedig akarva-akaratlanul elárultad magad, de legalább végre minden a helyére került.

Valóban gyökértelen vagy. Egy hazátlan áruló.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez meg ki a pöcs?
  2009-11-12 21:37:46, csütörtök
 
  Ez meg ki a pöcs?



Gondolom, sokan feltették magukban ezt a kérdést, akikor a múlt héten Gordon bejelentette az új magyar EU biztos személyét. Mert hogy John Rednek ez nem jött be. Hiába a nyelvvizsga, hiába a trükkök százai a szabolcsi fémgyűjtő tukkó mégsem lett European Commissioner.

Pedig mennyire biztos volt benne, hogy ő lesz a befutó.

A bejelentés előtti napokban még pökhendien válaszolgatott a sajtó azon kérdésére, hogy csalódott lesz-e, ha mégsem őt jelölik uniós biztosnak. A helyzet egyértelmű, az MSZP elnöksége engem javasolt az első helyen jelöltnek. Úgy vélem, hogy szakmai felkészültségem megfelelő ahhoz, hogy egy szakmai bizottság azt pozitívan ítélje meg - fölényeskedett a kamerafejelő.

Azért valljuk meg, szép látni, amikor egyik szoci pofára ejti a másikat. Bár azért nagyon nem kell sajnálnunk szegényt. A kiszivárgott információk szerint Bajnai a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) alelnöki székébe akarja kárpótlásul benyomni.

Ez az a poszt, amit a másik ős-kommunista Németh Miklós, az utolsó(?) kádárkori kormányfő is betöltött. Németh szerint a poszt betöltéséhez a szakmai felkészültség és a feddhetetlenség a legfontosabb követelmény. Azért magunk között kijelenthetjük, valószínűleg ezt mégsem veszik olyan komolyan, hisz akkor ezt Németh elvtárs sem tölthette volna be, azzal a múlttal, amilyen az övé. Veresről már nem is beszélve.

Azért kíváncsi leszek, hogy ennek majd mi lesz a vége. A két szék között a padlóra variáció gondolom, nem csak számomra lenne szimpatikus befejezése a történetnek.

Na, de térjünk vissza a befutott jelöltre. Mégis honnan vették elő ezt az alakot? Ki a pöcs ez az Andor László?

Az ember elsőre azt gondolná, hogy előszedtek valahonnan egy külsős, még le nem járatott arcot, vagy netán ez egyszer tényleg olyat jelöltek volna, aki odavaló? Nem. Nem. Ne ringassuk magunkat sokáig ilyenekben. Ez itt Abszurdisztán. Itt kormányzati szinten a korrektség és a szakmaiasság még nyomokban sem fedezhető fel.

Andor László természetesesen elvtársi körökből való. Egy zalaegerszegi ős-MSZMP-és család sarja. Az apja Thürmerék polgármesterjelöltje volt '90-es választásokon. Andor a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát 1989-ben, majd utána hosszú ideig külföldön élt. 1999 és 2001 között a Világbank tanácsadója, 2003-tól 2005-ig a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozik. 2004-től részt vett Elqró gazdasági tanácsadó testületének munkájában is.

A napi dolgai mellett, azonban sokkal érdekesebb a közéleti pályafutása. Andor elvtárs 2004 áprilisában Gyurcsánnyal együtt szólalt fel a kommunizmus nemzetközi jelképének védelmében, majd a Népszavában tiltakozott az ellen, hogy a vörös csillag és a horogkereszt azonos jogi elbírálás alá essen. A vörös csillag iránti ragaszkodása érthető, hisz Andor elvtárs az Eszmélet nevű kommunista folyóirat főszerkesztője is, ahol ilyen jellegű írások kapnak helyet, mint ez itt, ami az ez évi tavaszi számban jelent meg:

A kommunizmus bukásáról értelmetlen beszélni. Ha ma a kommunizmusnál kevesebbet tűzünk ki célul, akkor a mindent elfogadó szociáldemokrácia sikamlós lejtőjére jutunk. A cselekvés érdekében a párt hagyományos vertikális-hierarchikus szerveződése helyett horizontális, hálózatszerű szervezeti formákat kell előnyben részesíteni.

Sztálin “heroizmusa" bürokratikus és szociál-kollektivista eredetű. A Gulag gazdasági tényező volt, ahol a rabokkal, mint munkaerővel kalkuláltak. Hitler bukásával a nácizmus végérvényesen a történelem szemétdombjára került, míg a szocializmus gondolatköre és kultúrája a sztálini bűnök ellenére sokakat ma is egy jobb, humanisztikusabb világ lehetőségével kecsegtet.

Hitler az Endlösungot élete és teljesítménye értelmeként fogta fel. Sztálin - mint fentebb hangsúlyoztuk - a Gulag-nak átnevelő, humanizáló funkciót próbált tulajdonítani.

Mit lehet erre mondani? A szocik ismét megtalálták a maguk jelöltjét, aki töretlenül tovább fogja vinni Gyurcsány és Bajnai örökségét. Andor már az MSZP új generációja, egy hithű poszt-kommunista, egy harcos antifasiszta. A többség számára azonban ismeretlen, és ezzel veszélyesebb is, hisz könnyebben el tudják hitetni róla, hogy független, szakmai jelölt. Pedig nem más, mint egy sima pártfunkcionárius, aki gondolkodás nélkül végrehajtja majd a felettesek utasításait.

Persze sokan legyintenek majd, hogy kit érdekel, hogy ki van kint Brüsszelben, meg hát Kovács merjünkkicsiklenni Lászlóhoz képest még Kiszel Tünde is, előrelépés lenne. Mondjuk ez igaz, de azért mégis milyen hitvány dolog az, hogy egy olyan ember képviseli Magyarországot, aki nyíltan felvállalja és propagálja a kommunizmust, aki az '56-os forradalom leverését is helyesnek tartja.

Az is kérdés lehet még, hogy mit szól Andorhoz az EU. Bár ez ügyben, azért ne legyenek illúzióink. Az alakuló új EUCCP valószínűleg tárt karokkal fogadja majd a ,,magyar" jelöltet, hisz ő majd biztosan nem fog szembemenni a lenini elvekhez kísértetiesen hasonlító szándékokkal. Minden további nélkül asszisztálni fog a nemzetek felszámolásához és egy egységes, birka módjára irányítható közösség létrehozásához.

Mit mondhatnánk még?

Európa cionistái egybesüljetek!

http://radicalpuzzle.blogspot.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brindza András: A RENDSZERVÁLT
  2009-11-12 21:18:55, csütörtök
 
  Brindza András: A RENDSZERVÁLTÁS ELKERÜLHETETLEN!
A Magyarok Országos gyűlésén, Bösztörpusztán elhangzott előadásom bővített változata.

Eredeti dokumentum:

http://www.nemzetihirhalo.hu/doc/Maganpenzrendszerre.pdf


1
A Magyarok Országos gyűlésén, Bösztörpusztán elhangzott előadásom bővített változata.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelettel és szeretettel köszöntöm a jelenlévőket, a nézőket, és az olvasókat, Brindza András vagyok, az Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom elindítója, alapító tagja és médiafelelőse.
Cicero szerint az a jó szónok, aki a hallgatóságot tanítja is, gyönyörködteti is, és cselekvésre indítja..
Először magamról mondanék néhány mondatot. Sohasem voltam tagja az MSZMP-nek, az MSZP-nek, a titkosszolgálatoknak, titkos szervezeteknek - a szabadkőműveseknek - kapcsolatom nem volt és most sincs velük, Soros pénzen sem tanultam Oxfordban, vagyis teljesen tiszta ember vagyok. 1988-ban kezdtem foglalkozni a politikával, 1989-ben beléptem az SZDSZ-be, de, miután láttam, hogy nem az ország, hanem a nemzetközi pénz- és háttérhatalom érdekeit szolgálják, 1996 nyarán kiléptem és a Napi Magyarországban megírtam a Mérlegen a Mérleg utca című cikkemet, mely nagy port kavart fel. Már akkor és ma is azonosulok azzal, amit Teleki Pál megfogalmazott: ,,Becsületünk előbbre való a jólétünknél". 1996 óta semmiféle pártba nem léptem be. 1997-ben elindítója és vezetője voltam a Polgárok Érdekszövetségének, mely szervezettel több tüntetést tartottunk, pl. 1997 és 1998-ban a Demszky-ellenes Városház utcait, ahol követeléseink közé tartozott a vízmű-privatizáció leállítása, a korrupció, a bevásárlóközpontok és az önkényuralom elleni fellépés. A Nato-csatlakozás ellen is szintén többször tüntettünk a Társadalmi Koalícióval együttműködve, de ott voltunk Zacsek Gyuláékkal 1997 november 3.-án a Hősök terén, és a Kossuth téren is a magyar föld védelméért szervezett tüntetésen. 1997-ben a Kossuth téren 3 hétig egyfolytában tüntettünk a fenti célok eléréséért. 1998-ban kezdeményezője voltam a parlagfű probléma megoldására létrehozott tárcaközi bizottságnak. Ehhez J. Halász Judit, a később létrejött Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület elnöke és Pós Péter is csatlakozott. 1999-re egyértelművé vált számomra, hogy a civil összefogást szélesíteni kell, mert már akkor láthatóvá vált néhányunk számára, hogy Magyarország súlyos válságba kerül. A 2000/4-es Leleplező könyvújságban a következőket írtam: "Megítélésem szerint jelenleg az uzsorás, privát pénzhatalmi diktatúrára alapozott monopolista tőkés gazdaság jellemzi a mai valóságot. A pénzhatalmi globalizáció, amely felé az országot viszik, a piac-gazdaságot, a demokráciát és egyetemes jólétet ígéri, valójában azok halálos ellensége. Ez egy történelmi zsákutca lesz az emberiség és a magyarság számára." 1999-ben kezdtem szervezni a civil mozgalmat, rövidesen Síklaky István is beszállt a szervezésbe, majd 2000 januárjában megalapítottuk az Összefogás a Fennmaradásért Mozgalmat. A mozgalom nevét Síklaky István ajánlotta, és olyan nevek voltak az alapítók között, mint: Dr. Drábik János, Prof. Dr. Samu Mihály, Éliás Ádám, Dr. Zacsek Gyula, Prof. Dr. Kindler József, Varga István, Mándoki Andor, Kincsesné Szalka Mária, Prazner Győző, Varga Attila, és még sokan mások. Már a megalakulásnál - Síklaky István jóvoltából - megjelent A Fennmaradás társadalmi programja c. könyve, mely a pénzuralmi globalizmus alternatíváját vázolta fel a társadalom számára. Ezt 2003-ban a Létbiztonság és harmónia című programkönyv követte. Az ÖFEM és a MAREVOSZ egyetlen forint közpénzt sem használt fel eddigi tevékenységéhez, de pl. az EU-csatlakozás ellen több civil szervezettel együtt több mint egymillió röplapot szórtunk ki. Magamról még annyit, hogy filozófiával és közírással is foglalkozom és szerkesztője voltam a
Fix TV Paragrafus c. műsor külön sorozatának. A műsor interneten visszanézhető a www.eunyet.hu honlapon. (A Fix TV sugárzását először a UPC, majd az Antenna Hungária szüntette meg...)
Tagja vagyok még a Magyarok Világszövetségének, a Levegő Munkacsoportnak, s a Magyar Rendszerváltók Országos Szövetségének médiafelelőseként is tevékenykedem.
2
Most következő előadásom címe: A MAGÁNPÉNZRENDSZERRE (KAMATRA - KIZSÁKMÁNYOLÁSRA), MÉDIA- ÉS PÁRTURALOMRA ÉPÜLŐ NEOLIBERÁLIS RENDSZER MEGBUKOTT - A RENDSZERVÁLTÁS ELKERÜLHETETLEN!
A modern kor történelmét nagy mértékben meghatározó magán-pénzhatalom - a nagy vagyonosok - többé-kevésbé együttműködő rétege a reneszánsz végén alakult ki. E kezdetek két legnevesebb pénzvagyonos családja a Mediciek és a Fuggerek. A legnagyobb, és a mai időkben is a legtöbb pénzzel és befolyással rendelkező bankár-dinasztiát, a Rotschild családot a frankfurti Mayer Amschel alapította (1743-1812). Ő mondta: "Add nekem egy nemzet valutájának ellenőrzését, s az már nem érdekel, ki hozza a törvényeit...". E rétegben több mint 200 éve kialakult a törekvés arra, hogy az egész emberiség felett hatalmat gyakoroljanak, s ennek segítségével az emberiség nagy tömegeit folyamatosan sarcolják - kizsákmányolják. E folyamat alapvető összetevője volt a pénzkibocsátás jogának megszerzése a közhatalmaktól - a pénzkibocsátó magánbankok kialakulása. Az első az Angol bank volt, majd döntő fordulatot jelentett 1913-ban az Amerikai Egyesült Államok pénzkibocsátási jogának megszerzése egy magánbank-csoport, a Federal Reserve Board által. (Ekkor kezdődött meg az USA eladósodása. Ma már a világ legeladósodottabb országa.) Így alakult ki a magán-pénzrendszer, amely a legújabb időkben uralkodóvá vált a nyugati, és a nyugat döntő befolyása alatt álló világban. (Ez a pénzhatalom szervezte meg a francia forradalmat, ők pénzelték az 1848-49-es szabadságharcot leverő orosz csapatokat, komoly pénzzel támogatták Lenint és Hitlert. Az I. és a II. világháború kirobbantásáért, a trianoni tragédiáért, a vietnámi és az iraki háborúért is a nemzetközi pénz- és háttérhatalmat terheli a felelősség, és a világgyarmatosító, neoliberális globalizmust is ők vezérlik. Céljuk, hogy kizárólagos pénzügyi, gazdasági, politikai és katonai hatalomra tegyenek szert, valamint az egy központból irányított önkényuralmi világkormány és világállam létrehozása...) Magyarországon az ún. rendszerváltás után a Nemzetközi Valutaalap nyomására a nemzetközi pénzvilágot kiszolgáló Magyar Országgyűlés 1991-1992-ben mondott le a kormányzás legfontosabb eszközéről - a pénzkibocsátás és a hitelrendszer irányításának jogáról, és kötelezte magát arra, hogy a befolyt adók által nem fedezett közkiadásokhoz, és a hazai gazdaság bővülésénének pénzellátásához szükséges pénzt kizárólag az uzsorás magán-pénzpiacról szerzi meg - kamatozó kölcsönök formájában.. Ennek során a magyar államadósság 1989. évi, mintegy 20 milliárd dollárról mára már 100 milliárd dollár fölé növekedett, annak ellenére, hogy az elmúlt 20 évben a hazai termelővagyon közel 90%-át az egymást váltó kormányok - azzal az indokkal adták el jóval áron alul, hogy a befolyt összegekből az adósságokat törlesztik. Varga István szerint az ország és a vállalatok összadóssága 200 milliárd euro körül van. Az Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom szerint (ld.: Síklaky István Létbiztonság és harmónia c. könyvét) a pénzkibocsátás rendszerének visszavételére, vagyis a hitelrendszer társadalmasítására van szükség. Állami bankot kell létrehozni, amelynek feladatai közé tartoznak a következők: - pénzt teremteni a hazai vállalkozások (gazdák) hitelszükséglete számára, - első lakás megvásárlásához vagy megépítéséhez, - olcsóvá tenni ezeket a hiteleket.
3
Az államnak feladata gondoskodni arról, hogy csereeszköz, pénz álljon a polgárok rendelkezésére, éppen olyan szolgáltatásként, mint a közbiztonság, vagy az alapoktatás... A gazdasági tevékenységhez szükséges pénzt - a többi közszolgáltatáshoz hasonlóan - önköltségen, egy-két százalékos kezelési díjjal kell kihelyezni. Így lehet azt elkerülni, hogy az ország gazdaságát, vagyis a nép-nemzet mindennapi életét ne a nemzetközi magánkézben lévő pénzhatalom irányítsa, hanem a társalom által választott kormány. Az euro bevezetése sem szolgálja az ország érdekeit, mert a forint kiiktatásával az állam elveszíti a nemzetgazdaságunk folyamataiba - az állampolgárok védelme érdekében való beavatkozás lehetőségét. (Az EU-csatlakozás = a magyar gazdaság, pénzrendszer, jogrendszer - törvényhozás, és a ,,demokratikus" intézmények alárendelése a nemzetközi pénzhatalomnak, a multiknak, és a tőke szabad áramlásának - lásd az interneten - www.fennmaradas.freeweb.hu röplapok menüponton - Milyen is valójában az EU? c. tanulmányomat. Az ember, vagy egy nemzet méltósága abból következik, hogy képes a saját maga törvényeit meghozni.) Ne higyjünk a propagandának, hogy az EU-tól sok pénzt kapunk, mert közgazdászok kiszámították, hogy sokkal többe kerül, mint amennyit hoz. Egy állam gazdasági önállóságának alapvető feltétele a saját fizetőeszköz feletti rendelkezés, annak híján az ország külső függésbe, kiszolgáltatottságba kerül - nem marad cselekvési tere.
Gondoljunk arra, hogy a történelem az élet tanítómestere. Történelmünk folyamán egy külső hatalomhoz való igazodás (pl.: Ausztria, bolsevista Szovjet diktatúra, az EU önkényuralma) lényegében soha nem szolgálta Magyarország boldogulását... Liberális közgazdászok a pénzkibocsátásra azt mondják, hogy inflációt okoz, de példák vannak arra, hogy ez nem igaz, pl.: a Kossuth-bankó, az 1930-as évek német gazdasága, Magyarországon a II. világháború előtt és után, és Szingapúr jelenlegi rendszere. Az igazság az, hogy kb. 15%-os mértékig lehet finanszírozni a költségvetést úgy, hogy ne okozzon inflációt - ha meghatározott célokra van fordítva, pl.: munkahelyteremtésre, vagy kutatás-fejlesztésre. Az állami közpénz fedezete az emberek munkája, s az általuk fizetett adók. Inflációt sokkal inkább az okoz, hogy a felvett hitelekre magas kamatot kell fizetni a pénzvagyon-tulajdonosok számára, akik munka nélkül magas jövedelemre tesznek szert. Síklaky szerint az adósságfizetést 3 évre fel kell függeszteni és újra kell tárgyalni, és kérni kell - csakúgy, mint a lengyelek és az argentínok - hogy annak jelentős részét engedjék el. A pénzrendszerrel kapcsolatosan tájékozódhatnak pl.: a www.eleg.hu, a Korszellem és a Pénz, mint adósság c. filmekből, www.zugzwanged.org, (saját teremtésű helyi pénz - www.ideje.hu), a Leleplező könyvújságból, és Dr. Drábik János könyveiből, David Icke: ...és az igazság felszabadít c. könyvből. A pénzhatalomnak két fő eszköze van érdekei érvényesítésére. Az egyik: a rendelkezése alatt álló tömegtájékoztatás, és a vele egybefonódó tömegszórakoztatás révén (televíziók, rádiók, újságok, mozi) nagymértékben meghatározza, hogy a választók kikre szavaznak. A másik: a pártoknak sok pénzre van szükségük működési költségeikre, reklámra, a "megélhetési politikusoknak" való juttatásokra. E költség fedezetét - különböző úton-módon - a pénzhatalomtól kapják. Ennek fejében gondoskodnak róla, hogy a "közhatalmi döntések" lényegében egybeessenek a pénzhatalom döntéseivel. Ha "homok kerül a fogaskerekek közé", akkor jön a puccs, a katonai diktatúra, a politikai gyilkosság, vagy a "megelőző csapás", aminek révén a "rend" helyreáll, és vissza lehet térni a szokásos "demokratikus" technikákhoz. (Lásd: Lumumba Allende, a két Kennedy, és az USA folyamatos terrorizmusa.) A média nagy többségében kialakult helyzet elfogadhatatlan a civil társadalom számára. A lényegről beszélő hiteles embereket (például pártoktól független civileket) nem, vagy nagyon ritkán engedik be a nagy televíziókba, kivételt képez az Echo TV, ahová többé-kevésbé be lehet kerülni.
(Sajnos az Echo Tv-nél is romlott a helyzet, pl.: szeptemberben a Hangos többség c. műsorban a Fideszhez közeli Pesty László általánosító, kritikán aluli módon szólt a civil társadalomról - a műsor készítői nem adtak lehetőséget, hogy a valódi, független civilek közül valaki bekerüljön a műsorba. Már a tartalmas és fontos sms-ek nagy részét is kicenzúrázzák...
A médiaterror erősödése miatt 2009 tavaszán bojkott-felhívást adtunk ki, amelyet igyekszünk nagyon sok emberhez és szervezethez eljuttatni.
4
5
Széchenyi István szerint: "...A pártoskodás a nemzet megrontója." Az ún. rendszerváltó, de a társadalom nagy többsége szerint csak módszerváltó pártok (mindent megváltoztattak, de lényegében sok minden nem változott a kommunista diktatúrához képest) 1989-ben demokráciát, alkotmányos jogállamiságot, sajtószabadságot, szociális piacgazdaságot és jólétet ígértek. Ezek közül lényegében semmi nem valósult meg. Megvalósult viszont Magyarország eladósítása, kiárusítása, kifosztása, gyarmatosítása, és az önkényuralom fenntartása. A módszerváltók a régi állammonopolista diktatúra helyett nem demokráciát és jólétet csináltak, hanem létrehoztak egy pénz-, média- és párturalmi magánmonopolista diktatúrát... Ezért a harmadik utas civilek azt mondják, hogy fel kell oszlatni az MSZP-t, az SZDSZ-t, és az MDF-et. A FIDESZ is a nemzetközi pénz- és háttérhatalom kiszolgálója, de nem követett el annyi bűnt, mint az előbbi három párt - sorsáról a választóknak kell dönteni... Szolzsenyicin a következőket írta 1991-ben a pártoskodásról: "Mi a párt? Emberek csoportja, mely meg akarja ragadni a hatalmat, hogy lehetősége nyíljon programja megvalósítására. A párt szó azt jelenti: rész. Ha pártokra oszlunk, azt jelenti: részekre oszlunk. Ha a párt a nép része, vajon kivel áll szemben? Nyilván a nép többi részével, mely nem követi. Minden párt elsősorban nem az egész nép, hanem saját maga, és követői érdekében tevékenykedik. A pártérdekek elhomályosítják a nemzeti érdekeket. Az első szempont: mi kell saját pártunknak a következő választások sikeréhez? Ha az ellenséges párt valami hasznosat kezdeményez az állam és a nép javára, megengedhető, hogy, ha úgy tetszik, ne támogassuk. A pártok érdeke, de még a létezésük sem azonos a választók érdekeivel. A pártok versengése eltorzítja a népakaratot.
Már az ókorban Titus Livius megírta: "A pártok közötti harc sokkal nagyobb bajt hozott és hoz is a nép számára, mint a háború, az éhínség, a dögvész, vagy bármely más istencsapás."
A harmadik utas civileknek az az álláspontja, hogy meg kell szüntetni a pártok közpénzből való finanszírozását, és azok, akik pártoskodni akarnak, pártoskodjanak a saját pénzükön. A választásoknál szigorúan korlátozni, megfelelő keretek közé kell szorítani és ellenőrizni a pénzek felhasználását. A Magyarok Szövetsége aláírásgyűjtést kezdeményezett, hogy az országgyűlési képviselők ne pártlistáról, hanem egyéni választókörzetekből kerülhessenek az országgyűlésbe.
Úgy tűnik, hogy igaza volt Arany Jánosnak, aki a következőket mondta: "Ennek az országnak egy párt is sok.".
2002-ben, a mozgalom bemutatására a következőket írta Síklaky István: A kamatra (kizsákmányolásra) épülő globalizálódó kapitalizmus az emberiség túlnyomó többségét egyre nagyobb nyomorba, kiszolgáltatottságba taszítja, és pusztítja az élet természetes feltételeit. Belső ellentmondásai folytán összeomlóban van. Történelmi szükségszerűség, hogy valamilyen módon átadja a helyét egy természetes társadalmi rendnek.
A természetes társadalom mentes a pénz-, média- és párturalomtól, önigazgató, emberközpontú, harmóniában van a természeti környezettel, és mindenkinek létbiztonságot nyújtó szociális igazságosságot valósít meg. Erkölcsi (természetjogi) alapja a felebaráti szeretet. Magyarországi megvalósításának tervét a Fennmaradás társadalmi programja, később a Létbiztonság és harmónia című könyvek, a www.fennmaradas.freeweb.hu honlap, legtömörebben pedig a 12 pont tartalmazza.
A mozgalom feladata: minél több emberrel megismertetni ezt a programot, és tudatossá tenni, hogy Magyarországon való megvalósításának egyetlen feltétele: az állampolgárok e program alapján való összefogása békés, de határozott, együttes cselekvésre.
6
2002-ben a Röplap 1-ben a következőket írtuk Síklakyval: ,,A magyar társadalom béklyóban vergődik, nincs választási lehetősége. 12 év politikai fejleményei azt eredményezték, hogy a hatalomban lévő politikusok - míg látszatra torzsalkodnak - együtt árusítják ki az országot, teszik pénzgyarmattá.
A gyárak, a kereskedelem, a bankok, a közművek után most már a földvagyont, a kórházakat, az energiaszektort, és az ingatlanok megmaradt részét is át akarják játszani idegen érdekeknek.
Ezt alapvetően az teszi lehetővé, hogy jelenleg a képviselőket a választók nem ellenőrizhetik, nem kérhetik számon ígéreteiket, és nem hívhatják őket vissza... (Kossuth mondta: ,,Ahol a választók a képviselőket nem hívhatják vissza, ott nem demokrácia, hanem uralom van.") A média segítségével 4 éven át azt csinálhatnak, amit csak akarnak. A kör bezárult. Mára már minden parlamenti párt leszerepelt.
Új erőre van szükség, amely összefogásra készteti a társadalmat, hogy közös erővel megváltoztassuk az útirányt, s a pénzgyarmati szolgasorból kilépve szabad, igazi öko-szociális piacgazdaságot és részvételi demokráciát megvalósító, tisztes jólétben élő, népességben, anyagi és szellemi értékekben gyarapodó, független, semleges Magyarországot teremtsen."
(A szabad-mandátumos képviseleti demokrácia alapvető fogyatékosságát J. J. Rousseau a következőképpen fogalmazta meg: ,,Az angol nép szabadnak gondolja magát, de erősen téved; csak a parlamenti képviselők megválasztásának idején szabad: mihelyt megválasztotta őket, ismét szolganép és semmit sem számít." A helyes megoldás: a kötött mandátum, a visszahívhatóság. Ezért kell bevezetni a becsületszerződés intézményét, vagyis be kell hozni a politikába a becsületet!)
2005-ben már a következőket írtuk Síklakyval: ,,Magyarország helyzete siralmas, a holnapja alapjában rajtunk múlik. Az elvtelen paktumokkal és titkos megállapodásokkal hatalomba emelt szűk érdekcsoportok baloldali és jobboldali pártszínekben uralják az országot, a maguk hasznára magánosították a nemzeti vagyon többségét, felosztották egymás között Magyarországot - hatalmuk korlátlan és ellenőrizhetetlen!!! A demokrácia és a jogállamiság díszletei mögött valójában gátlástalan zsákmányszerzés, a nemzetközi pénzhatalom és a multik kiszolgálása, a "rend" fenntartása (ha kell, erőszakkal), az ország kiárusítása és gyarmatosítása zajlik. Közben a kezükben lévő médiában (tisztelet a kivételnek) folyik az agymosás: a nép félrevezetése, butítása-manipulálása, az állampolgárok szellemi, lelki, erkölcsi és fizikai tönkretétele, a valódi ellenzék: az országgyűlésen kívüli hiteles szervezetek, szakértők kirekesztése,elhallgatása. Újabb és újabb irgalmatlan adóterhek présében roppan össze az ország, miközben milliárdok tűnnek el nyomtalanul. Egyre növekszik a multik, és a Távol-keleti vállalkozások által forgalmazott, ritkán ellenőrzött, sok esetben egészségtelen, silány minőségű külföldi áruk korlátlan dömpingje.
A rossz pénz- és adórendszer, valamint a neoliberális gazdaságpolitika mellett az egyenlő elbánás elvét nélkülöző, megalázó EU-csatlakozás, és az árudömping is nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a magyar vállalkozások közel 75%-a tönkrement - vagy 2-3 éven belül tönkre fog menni.
A nehéz helyzetbe került hazai vállalkozásoknál indokolt esetben adóelengedésre van szükség! Megálljt kell parancsolnunk a rontó erőknek!
Tudomásul kell vennie a nemzetnek, hogy a Történelmi Alkotmány alaptételei nem szüntethetőek meg, és nem függeszthetők fel. Ha az alkotmányos rend megszakad, mindannyiunk kötelessége élni az ellentmondás és ellenállás jogával."
(Megérett az idő arra is, hogy a Szent Korona eszme alapelveit néhány az ország érdekeit szolgáló ponttal bővítsük: pl. csak egyéni választókörzetekben induló visszahívható képviselőjelöltek indulhassanak a választáson, vagyis ne lehessenek pártlistás képviselők az országgyűlésben, pénzkibocsátás jogával csak a Magyar Állam rendelkezhessen, magyar katona ne lehessen külföldön, külföldi ne lehessen Magyarországon, és örökre el kellene tiltani az ország vezetésétől azokat a politikusokat, akik a Szent Korona eszme alapelveit figyelmen kívül véve vezették és vezetik az országot!)
A következő oldalon a Szent Korona eszme alapelvei olvashatók, majd az Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom 2005-ben megjelent 12 pontja.
7
8
9
A mi programunkhoz közel álló gazdasági-társadalmi rendszert valósítottak meg Szingapúrban. Szingapúr 1965-ben vált függetlenné, és egy egyszerű és szegény városból mára a világ csodájává vált. Kormánya a világ egyik legjobban működő gépezete, alapfilozófiája, hogy gyakran felteszik a kérdést: mi szolgálja az ország és a társadalom érdekeit?
A hatalom és az egyén jó partnerei egymásnak, nagy hangsúlyt fektetnek a hasznos kampányokra. Ők úgy gondolták, hogy beteg, öntudat nélküli, képzetlen néppel nem lehet mit kezdeni, ezért nagyon nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásra, az egészségügyre, egyetemekre, kutatásokra. A gazdasági növekedés 9% körüli, munkanélküliség lényegében nincsen, az emberek átlagkeresete forintba átszámolva 300ezer Ft felett van. Azt is vallják, hogy a legjobb tulajdonos az állam, semmi nem eladó! A bankok, a közművek és a stratégiai ágazatok saját tulajdonban vannak, a média 3%-a kerülhet külföldi tulajdonba. A média hitelesen tájékoztat, nem rombolja az embereket, nem folytat rasszista kampányokat, értéket közvetít, így a különböző népcsoportok tisztelettel viszonyulnak egymáshoz - bár azt kimondják, hogy a nemzet előbbre való az etnikumnál. 4 évente van szavazás, amely mindenki számára kötelező.
Lakásépítési programot valósítottak meg, így mindenki könnyen jut első lakáshoz, az emberek 90%-a saját lakásában él. Bűnözés és korrupció alig van. Nagyon szigorúan büntetik a kábítószer fogyasztást és- kereskedelmet, és ha valaki összefirkálja a falat, azt botütésekkel büntetik, a szemetelésért is nagy büntetés jár. Az utak állapota kiváló, nagyon ritkán van dugó, tömegközlekedésük olcsó és világszínvonalú. Rend van mindenütt. Az iskolákban minden reggel eléneklik a himnuszt és zászlót húznak, és elmondják: "Verhetetlenek vagyunk és meg tudjuk csinálni!". Nemzeti egységre, tisztességre, tehetségre, szorgalomra nevelik a gyermekeket, és az embereket.
Úgy gondolom, hogy minden értelmes, tisztességes, és jószándékú ember előtt világos, hogy Magyarország előtt két út van: az egyik a világgyarmatosító, neoliberális pénzuralmi globalizmus - mely a romlás és a pusztulás útja, vagy a természetes gazdasági-pénzügyi társadalmi rendszer - a Szent Korona eszme alapjaira épülő alkotmányra, új választási és bevándorlási törvényre, a pénzkibocsátás jogára, a visszahívható képviselőkre alapozva (ha nem a programja szerint cselekszik) az élet útját jelenti. (Ami természetes, az jó.) Orbán Viktor másként látja a két utat: ,,Magyarország vagy a szélsőségeket, vagy a józan észt választja.", szerintem ő nem a lényegről beszélt, mert a józan eszű emberek - a független civilek, már régóta tiltakoznak az ország gyarmatosítása ellen, a szélsőségesek pedig az országgyűlésben sokat tettek az ország gyarmatosításáért...
De mit kell tennünk, hogy országunkat az élet útjára tereljük? Erőt kell gyűjtenünk - mert az igazság erő nélkül keveset ér. Először hiteles forrásokból, emberektől kell tájékozódni, pl.: Nemzetőr, Karpatia, Leleplező könyvújság, majd tájékoztatni - minél több emberrel beszélgetni - hatni, szerveződni és cselekedni kell! (Egyedül sok minden nehéz, összefogva szinte minden lehetséges!) Vannak, akik azt mondják, hogy körbe kell venni az ország házát, és addig kell tüntetni, amíg az illegitim rendszer meg nem bukik. Egy másik lehetőség a polgári engedetlenségi mozgalom elindítása. Van olyan vélemény is, hogy létre kell hozni egy 20-30 fős magas morális szellemiséggel bíró, hiteles emberekből álló csapatot - ideiglenes nemzeti kormányt-, el kell dönteni, és elindulni a cél felé, valamint alapítani kell egy gazdasági vállalkozást, vagy saját bankot, és minél több embernek munkát, megélhetést kell biztosítani!
Nagy kérdés, hogy a pártoktól független, harmadik utas civilek a következő választáson a jelenlegi rossz választási törvény, média és pénzügyi viszonyok mellett állítsanak-e országos listát? Vigyáznunk kell, mert pl. létrehozták a Civil Összefogást, de ők nem függetlenek, hanem Fidesz közeliek - és a gyakorlatban a hatalommegtartási technika eszközeként működnek majd. A várat csak úgy lehet bevenni, ha megpróbálunk bejutni, de lehet úgy is fogalmazni, hogy a lelátóról nem lehet
megnyerni a mérkőzést!
10
A másik kérdés, hogy a Jobbik hajlandó-e a civilekkel társadalmi szerződést kötni tizenkét sarokpont mentén? Már felkértük a Jobbik vezetőit, a szerződés megkötésére, de ők egyenlőre nem adtak konkrét választ, miközben ők is tudják, hogy az elmúlt hatvanhárom évben minden hatalmon lévő párt becsapta a népet, és ha nem nyitnak a civil társadalom felé, akkor hosszú távon könnyen úgy járhatnak, mint a MIÉP. A MIÉP sem akarta, hogy kialakuljon széleskörű összefogás, mert lehet, hogy nem azzal bízták meg..? (,,Minden ki nem mondott igazság méreggé válik.." Nietzsche) Ezért elmondom, hogy szeptemberben beszéltem Vona Gáborral és titkárával Szilágyi Gy.-vel, de ők ígéretük ellenére sem adtak időpontot arra a találkozóra, ahol sor kerülhetett volna a társadalmi - becsületszerződés megkötésére. A szerződés képezhette volna egy széleskörű összefogás kialakítását - a becsület és a garancia behozatalát a politikába - amellyel a Jobbik a következő választáson nemcsak az MSZP-t, hanem a FIDESZ-t is megelőzhetné!! A Jobbik 12 pontjának a tervezete jó, de hiányzik belőle a visszahívhatóság, a pénzkibocsátás joga, az új választási- és bevándorlási törvény - amelyek nélkül a valódi rendszerváltás elképzelhetetlen. Reméljük, hogy a Jobbikot nem a hatalommegtartás végett hozták létre, de ezek után vigyáznunk kell. Krassó György szerint ,,a politikában soha nem az számít, ami a felszínen látható, hanem az, ami a dolgok mögé van elrejtve..."(Szerintem ez a rossz - hiteltelenné váló politikára vonatkozik!) Ha a Jobbik vezetői hajlandók a társadalmi szerződés megkötésére - néhány vadhajtásuk lemetszésére, akkor a harmadik utasok civilek támogatni fogják, nem hajlandók az ország érdekében a széleskörű összefogásra, akkor mindent meg kell tennünk, hogy a következő választáson saját, visszahívható civil képviselőjelöltjeink legyenek, vagy bojkottáljuk a választásokat - az egész demokráciának álcázott diktatúrát!? Ha nem bojkottáljuk fontos, hogy a nemzeti radikális erők a választást ellenőrizzék, mert a jelenlegi választási törvény nem zárja ki a csalásokat, miközben rendelkezünk olyan módszerrel, amellyel kizárható lenne a csalás. Kevés pénzzel és média felülettel nagyon nehéz jelölteket állítani, mert a jelenlegi szabályok úgy vannak kialakítva, hogy becsületes embereknek minimális esélye van, hogy bekerüljenek az országgyűlésbe. Jelenleg két új erő látható: a Seres Mária vezette, választási pártként bejegyzett Civil Mozgalom és a monoki polgármester Szepessy Zsolt nevével fémjelzett Összefogás párt, de ők most még nem hozták nyilvánosságra a programpontjaikat. A Civil Mozgalom honlapján olvasható 12 pont, de az kevés konkrétumot és sok általánosságot tartalmaz. Ha valamelyik erő pontjai közel állnak az Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom 12 pontjához, akkor őket fogjuk támogatni.
(,,Minden ember annyit ér, amennyit a családjáért, a munkájáért, a nemzetért, a hazáért, az emberekért, a világért és a környezetért tesz." (Brindza A.)
Vannak: átlagemberek, céltalanul tévelygők, kártékony rosszak, hasznos jók, és minőségi hasznos jók. Társadalmunk érzelmileg legegészségesebb tagjai képesek beleélni magukat mások, vagy a társadalom helyzetébe, átélik a problémákat és képesek törődni velük. Sajnos Magyarországon a társadalom közel felét nem érdekli a politika, ami azt jelenti, hogy azokat, akiket nem érdekli, azok nagy mértékben közömbösek és felelőtlenek saját, gyermekeik, embertársaik, és az ország sorsa iránt. A közömbös, felelőtlenül élő, öntudat nélküli, ön- és közveszélyes, valós érdekeit felismerni és érvényesíteni képtelen testemberek tömegei miatt tudták az országot súlyos válságba sodorni. Az emberek közel 99%-a élete folyamán nem tud eljutni a puszta léttől a minőségi tartalomig - eszik-iszik-dolgozik-vásárol-szórakozik, már ha van rá pénze. Ebben is van tartalom, de a minőségi tartalom - a lélek és a szellem nagysága, felelősségteljes gondolkodás és cselekvés, egészséges nemzeti öntudat - sajnos nagyon kevesekre jellemző. Az élet egyik nagy kérdése, hogy az önző ember hogyan tud önzetlenné válni élete folyamán, a másik, hogy hogyan tudjuk segíteni nemzetünket, az embereket, országunkat és a világot...Segítenünk kell, hogy egyre többen váljanak minőségi, hasznos, jó emberré, mert ők azzal is foglalkoznak majd, hogy mit tehetnek a nemzetért, a hazáért, és mindannyiunk boldogulásáért. Fontos még: hogy lehetőleg hazai terméket vásároljunk, hazai tulajdonban lévő üzletben vagy piacon - mert hazai termék hazai munkahely - kerüljük a plázákat, a magyar jelképek viselése, mert a jelkép tükrözi a személyiség lenyomatát és összetartó ereje van - egy összefogó nemzetet nem lehet tönkretenni... Egy pozitív értékrendű eszme nélkül az ember nem él, csak létezik - az eszmének pedig jelképe van. Pl.: a Szentkoronás címer, az egyik legszebb ősi magyar jelkép a dunaszekcsői hajfonatkorong - ez az ÖFEM jelképe, vagy a turulmadár.
11
Sokan külföldre akarnak távozni, vagy depressziósak, ehelyett meg kell fogalmazni az élet értelmét (pl. ,,Szeretettel, bölcsességgel, munkával, értékek teremtése és megőrzése, valamint küzdeni erőnk szerint a legnemesbekért."Vörösmarty M., Brindza A.) és csatlakozni kell azokhoz a hiteles szervezetekhez (mint pl.: az Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom, a Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége, Magyarok Világszövetsége, vagy a Magyarok Szövetsége), amelyek már sokat tettek le a nemzet asztalára.
Fetzer Jánosék néhány hónapja indítottak el egy nagyon fontos honlapot, amelyen regisztrálni lehet mindazoknak (az adatok titkosak kifelé és belülről is), akik élhető, független országban, emberhez méltó életet akarnak élni. (Az előbbi gondolatot Orbán Viktor 2005 júniusában vette át tőlünk az ÖFEM 2-es röplapjáról.) Ha az olvasók közül valaki egyetért az itt leírtakkal és szeretne aktívan részt venni a MAREVOSZ munkájában, vagy képviselőjelöltként indulni a következő országgyűlési, illetve önkormányzati választáson, akkor legyen szíves felvenni a kapcsolatot a MAREVOSZ elnökével, Fetzer Jánossal (Tel.: 06-30-361-2213).
A honlap neve: www.nesz.net . Ez a honlap egy országos civil erőtér-háló, amely összefogja mindazokat, akik szeretnének véget vetni az 500 éve tartó elnyomásnak, és meg akarják valósítani az elkerülhetetlen - valódi rendszerváltást!
Budapest, 2009. augusztus 18.
A dőlt betűs részek 2009. november 12.-én íródtak. Brindza András az Összefogás a Fennmaradásért Mozgalomalapító tagja
Utóirat: A Magyarok Országos Gyűlésén Bösztörpusztán 2009. augusztus 21-22-23.-án kb. negyedmillió ember jelent meg. A rendezvény végén a Magyarok Szövetsége egy fontos kiáltványt tett közzé, amelyet többek szerint átgondoltabban kellett volna megfogalmazni. Október 25.-én a köztársasági elnöknek nyújtottak be petíciót, mely egy jó alkotmánytervezetet is tartalmazott, valamint követelték az országgyűlés feloszlatását.
A kiáltvány a www.magyarokszovetsege.hu honlapon olvasható.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz aljaskodás...
  2009-11-12 20:58:28, csütörtök
 
  Fidesz aljaskodás...



Honnan van pénze a Jobbiknak?

A Jobbik többször nyilatkozott arról, hogy 26 millió forintot kapott a MIÉP-pel 2006-ban létrehozott választási pártnak, a Harmadik Útnak járó költségvetési támogatásból. Amikor augusztus végén a Vám- és Pénzügyőrség nyomozni kezdett a szövetség pénzügyei miatt, Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója sietett leszögezni: "szervezetüknek a Harmadik Út gazdálkodásához semmi köze".

Ugyanakkor Szabó Gábor pártigazgató a Demokratának adott októberi végi interjújában megismételte, a Harmadik Út pénzéből sáfárkodtak az EP-kampány idején - azaz nagyon is volt közük a választási párt gazdálkodásához.

Teljes cikk:

Heti Válasz - Radikális részvényesek

http://fidesz.hu/index.php?Cikk=141471

****************************

Inkább azt kellene megnézni, hogy a FIDESZ- nek honnan vannak többszáz milliói egy-egy kampányra. Tényleg aljasok!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérdés Mikola Istvánhoz
  2009-11-12 20:44:13, csütörtök
 
  Kérdés Mikola Istvánhoz

Hogyan értsük?
Hogyan értsük Mikola István Semmelweis-napi mondatait?

Kiskunhalason, a Hospinvest-üzemeltette kórházban Mikola István kijelentette, hogy a Hospinvest nem profitorientált, hanem szakmai befektető.
Miközben pártja - szerintünk nagyon helyesen - a betegellátás piacosítása ellen érvel, miközben az egri Markhot Ferenc kórház munkavállalóinak zöme - a FIDESZ támogatásával - tiltakozik a Hospinvest ellen, a párt vezető egészségpolitikusa a kórházüzemeltetés piacán legsikeresebb gazdasági társaság, a Hospinvest rendezvényén a magántőke bevonása mellett érvel.

Várjuk a szövegmagyarázatot.
Hogy értsük.

Szilvási István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kilencven éve ért véget Budape
  2009-11-12 20:36:56, csütörtök
 
  Kilencven éve ért véget Budapest román megszállása
2009. november 12., csütörtök - 11:12

*


Évek során kialakított hagyomány jegyében a Jobbik dunaújvárosi szervezete, Kenderes városával karöltve idén is megemlékezik Horthy Miklós kormányzó budapesti bevonulásáról, amely kilencven évvel ezelőtt, 1919. november 16-án véget vetett az ország román katonai megszállásának.

Idén, november 14-én, szombaton lesz a kenderesi megemlékezés, amelynek ünnepi szónokául meghívták Patrubány Miklóst, a Magyarok Világszövetségének elnökét, tájékoztatott Szabó Barnabás, a Jobbik dunaújvárosi elnöke.

Ismeretes, a Kun Béla menekülése után 1919. augusztus 4-én a román hadsereg megszállta Budapestet és 103 napos fosztogatás után, két nappal Horthy Miklós bevonulását megelőzően vonult ki, fájdalmas nyomot hagyva az ország és Budapest életében.

Az MVSZ elnöke elmondta, jelen lesz a kenderesi megemlékezésen, és az évforduló nyomatékául ott indítják útra az MVSZ kiadásában megjelenő, nagy érdeklődéssel várt új könyvet. Címe: Dr. Lipcsey Ildikó - 103 nap, avagy Budapest román megszállása.

http://szebbjovo.jobbikdebrecen.hu/node/1362
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így hazudik a Magyar Hírlap:
  2009-11-12 20:30:43, csütörtök
 
  Így hazudik a Magyar Hírlap:
fej fej mellett végzett a Jobbik és az MSZP Csornán
+ Lipusz-hozzászólás

A Magyar Hírlap hétfői számában - korai lapzártára hivatkozva - az alább pontosan idézett hírben annyi jelent meg: vasárnap a csornai időközi választáson fej fej mellett végzett az MSZP és a Jobbik, mindkét párt jelöltje tíz százalék körüli szavazattal. Az Orbánnak miniszterségre felkínálkozó Széles Gábor lapja másnap, kedden sem pontosított.

Valójában, ahogy a Kuruc.info elsőként hírül adta: a Jobbik 13:8 arányban, durván lenyomta az MSZP-t az 50 településből álló választókerületben. A Magyar Hírlap azonban kedden sem pontosított, csak annyit, hogy ez a fej fej melletti eredmény a Jobbik második helyét hozta. Pedig arra ,,még volt hely a lapban", hogy a Fidesz vasárnap közölt 80%-át pontosítsák 73%-ra.

Itt a Magyar Hírlap hétfői "híre":

Elsöprő Fidesz-siker a csornai választáson
Érvénytelen volt az időközi országgyűlési választás a Győr-Moson-Sopron megyei 5-ös, csornai körzetben. A szavazást azért kellett megtartani, mert Áder János (Fidesz) európai parlamenti képviselő lett.
Lapzártakor annyit tudtunk meg, hogy 21-22 százalékos részvétel mellett zajlott a voksolás. A voksolás érvényességéhez a szavazásra jogosultak ötven százaléka plusz egy fő részvételére lett volna szükség.
A tegnap esti - nem végleges - adatok szerint a Fidesz jelöltje, Gyopáros Alpár a szavazatok nyolcvan százalékát kapta meg. A második helyen fej fej melletti küzdelem alakult ki Balogh Csaba (MSZP) és Takács Krisztián (Jobbik Magyarországért Mozgalom) között. Mindkettőjük tíz százalék körüli szavazatot gyűjtött.
Mivel nem sikerült képviselőt választani, két hét múlva, november 22-én mindenképp második fordulót kell tartani Csornán és vonzáskörzetében.
Pindroch Tamás - Magyar Hírlap
Kuruc.info

Kapcsolódó gondolatok a mai lapszemléhez:
A múlt vasárnapi csornai időközi választásokon a Jobbik-jelölt 13%-os eredményével magabiztosan utasította maga mögé a szocialisták 8%-ot elérő politikusát. Sajnálatos, hogy ez az önmagáért beszélő választási eredmény a hétfői Magyar Hírlap címlapján szereplő tudósításban úgy jelent meg, miszerint "a második helyen fej fej melletti küzdelem alakult ki " a két képviselő-jelölt között.
Ez a megállapítás emlékeztet "merjünk kicsik lenni" Kovács László ex-szocialista elnöknek a 2004-es EP-választások katasztrofális elbukása utáni, hirtelen felindulásában tett kijelentésére: ez csaknem döntetlen volt. (Emlékeztetőül: akkor a nyertes Fidesz 47,4%-ot szerzett, az MSZP pedig mindössze 34,3%-ot.)
Ám idézhetnénk a szovjet gyarmati korszakban született, mára talán már feledésbe merült viccet is. A szovjet-amerikai autóversenyen az USA versenyzője fölényes győzelmet arat. Másnap a Pravda vezető hírként, öles betűkkel közli a következőket: a tegnapi rangos világversenyen a szovjet versenyző az igen előkelő, ezüstérmes helyezést érte el, ellenben az imperialisták sportolója az utolsó előtti helyen futott be a célba.
Kedves Kurucok!
Így van ez, s tulajdonképpen a Pravda nem is hazudott...
Üdv:

Lipusz Zsolt

Kapcsolódó:
- Széles és Bayer újságjánál vendégeskedett az izraeli nagykövet, gárdázva és jobbikozva jelölték ki az új irányt
- Zsideszes "demokrácia": Széles Echója sem vetíti a Jobbik kampányfilmjét
- Kína is megirigyelhetné: Széles és Bayer lapjának fórumán automatikusan tiltott kifejezés a "Vona Gábor" + olvasónk levélváltása
- Nem kér a jobbikos olvasókból a Magyar Hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.