Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Szétszalad az SZDSZ
  2009-11-13 21:14:27, péntek
 
  Szétszalad az SZDSZ
2009. november 13. 10:11 FigyelőNet

Megjósolhatatlan, hogy mi lesz az ezerfelé szakadt, és lényegében megszűnt SZDSZ "utódpártjainak" sorsa, ahogy azt sem tudni, ki fogja képviselni a liberális szavazókat. Kuncze Gáborék új pártot alapítanak, Kóka János pedig jobboldali liberális pártban gondolkozik, és az együttműködés sem kizárt az MDF-fel. Közben a jelenlegi pártelnök Retkes Attila is támogatná Bokros Lajost.

Ezerfelé szakadhat a tavaly tavaszig kormányzópárt SZDSZ. A prominens tagok az elmúlt egy évben folyamatosan léptek ki a pártból, Retkes Attila júliusi elnökké választása pedig csak gyorsította ezt a folyamatot. Az FN.hu több oldalról megerősített információi szerint az SZDSZ megszűnését lényegében a most még a frakcióban ülők is tényként kezelik.

Lapinformációk szerint Kuncze Gábor és csoportja, a Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) hamarosan párttá alakul, ezzel egy időben pedig az érintett, most még szabad demokrata képviselők elhagyják a pártot.

Lapunk úgy tudja, hogy a Kóka János-féle ág ezzel szemben az MDF-hez közeledne. (Furcsa egybeesés, hogy Kóka riválisa, Retkes Attila elnök is kijelentette a napokban: szívesen támogatná Bokros Lajos miniszterelnökségét). A volt pártelnök mindenesetre információink szerint egy jobboldali liberális pártban szeretne politizálni, ám nem valószínű, hogy annak vezetőjeként, inkább a háttérből irányítana. Ez a formáció az üzletembereket képviselné. Név nélküli forrásaink szerint Tölgyessy Péter, illetve Bajnai Gordon neve is felmerülhet az esetleges támogatók között.

Úgy tudjuk viszont, hogy Demszky Gábor főpolgármester egyre kevésbé támogatja Retkes Attilát és újraindulását Budapest vezetéséért sem ambicionálja. Forrásunk jellemzőnek tartotta, hogy az SZDSZ összes komolyan vehető terve csak erre a ciklusra szól.

Az SZDSZ megszűnt létezni

Egyértelmű, hogy már nem beszélhetünk SZDSZ-ről úgy, mint egységes, világos politikai irányvonalat követő, következetes döntéseket képviselő és következetes kommunikációt folytató pártról - véli Gyulai Attila. A Political Capital Institute elemzője szerint, ha az SZDSZ nem is, pártszerűsége mindenképpen megszűntnek tekinthető, önálló választási sikere több mint kétséges.

Ebből következik, hogy az SZDSZ egyes politikusai, csoportjai több lehetséges utat követnek a politikai túlélés érdekében. "Az MSZP és az SZDSZ közötti kapcsolatot két tényező határozza meg: az Országgyűlésben a párttól elszakadt SZDSZ-frakció együttműködik a kormánnyal, ugyanakkor az MSZP-nek nyilvánvalóan célja, hogy minél több egykori SZDSZ-szavazót megszerezzen a következő fél évben - különösen Budapesten" - hangsúlyozta a politológus az FN.hu-nak.

Hasonlóan vélekedik a Nézőpont Intézet elemzője is. "Az új formációk sikerének komoly intézményes korlátai vannak, így a magas belépési küszöb. Az induláshoz és az eredményes szerepléshez jelentős anyagi és egyéb erőforrásra lenne szükségük, továbbá hiteles vezetőre, mondanivalóra. Ezek a szervezetek egyelőre láthatatlanok, fő ismertetőjegyük, hogy az SZDSZ-ből váltak ki, jelenleg maximum csak egy nagyon szűk körhöz tudnak eljutni" - fogalmazott Szomszéd Orsolya lapunknak.

Az MDF-hez vezet az út?

Mint Gyulai Attila kifejtette, egyes politikusok, helyi szervezetek számára lehetséges irányt jelent az MDF-fel való együttműködés, amelynek közös pontja természetesen Bokros Lajos lehet, hiszen az ő szerepe nyilvánvalóan szól a liberális szavazók megszólításáról is. "Retkes Attila felvetése Bokros miniszterelnök-jelöltségéről ugyanakkor nem nevezhető túlzottan taktikusnak. Mint pártelnök, egy másik párt lehetséges listavezetőjét emelte ki, mint Orbán Viktor ellenfelét, miközben saját pártjáról nem mondott semmit, és nem számolt azzal sem, hogy sem az MSZP-nek, sem az MDF-nek nem érdeke, hogy közös jelölt mögé álljanak be a választás előtt" - tette hozzá a szakértő.

Szomszéd Orsolya emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc távozásakor, a kínos miniszterelnök-keresés idején egyszer már javasolta Bokros Lajost az SZDSZ kormányfőnek, akkor Bokros nem vállalta a felkérést, sőt még a feltételezést is sértőnek tartotta, hogy a nevét adja az MSZP programjához. "Retkes lépése mintha nem venné figyelembe a politikai realitást, főleg, hogy az MDF sem támogatná az ötletet, az MSZP-ben pedig komoly ellenérzések vannak Bokrossal szemben" - véli az elemző. Hozzátette: a javaslat így elsősorban arra irányult, hogy a Fidesz kétharmados győzelmének veszélyére figyelmeztessen és az összefogást szorgalmazza, amelyben az SZDSZ is politikai tényezőként jelenhetne meg. Ám annak nincs túl jó üzenete, hogy az SZDSZ más jelölttel nem tud előállni, így az MDF EP-képviselője mögé sorakozik fel.

Szomszéd Orsolya ezzel kapcsolatban ugyanakkor azt is kiemelte, hogy attól, hogy két bejutásért küzdő párt összefog, még nem adódnak össze automatikusan a rájuk adott szavazatok: ha külön-külön 1-2 százalékon állnak, abból nem lesz egyből 5 százalék. "Az együttműködéssel valamilyen innovációt is fel kell tudni mutatni, hogy meggyőzzék a választókat, miért érdemes egy ilyen koalícióra szavazni. Emellett a programok, elképzelések összehangolása is nehézséget okozhat, és nem mindegy, milyen választói csoportot céloznak meg. Továbbá, ha az MDF EP-eredményét nézve egyedül sikeresebb, kérdés, miért érné meg számára társulni az SZDSZ-szel" - veti fel a kérdéseket a Nézőpont Intézet elemzője.

Rástartolnak a liberális szavazókra

Az SZDSZ-maradványok mellett az LMP és az MDF is pályázik a liberális szavazókra, ám más-más módon kínálhatnak számukra választható alternatívát - véli a Nézőpont Intézet szakértője. "Az LMP vonzereje abban van, hogy többiekhez képest teljesen új, ez szimpatikus lehet a kiábrándul liberálisoknak is, míg az MDF Bokros Lajossal és gazdaságpolitikájával csábíthatja magához az ex-szabaddemokrata szavazókat" - mondta Szomszéd Orsolya.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A németeknél és a franciáknál már véget ért a recesszió
2009. november 13., péntek 9:54 InfoRádió / Portfolio.hu

Most már biztos, hogy a recesszió Németországban és Franciaországban is véget ért. A ma reggel napvilágot látott adatok szerint 2009 harmadik negyedévében a francia és a német gazdaság egyaránt növekedni tudott, a német 0,7, a francia pedig 0,3 százalékkal.

Bár ezek az értékek alul múlják az elemzői várakozásokat (a prognózisokban 0,8, illetve 0,7 százalék körüli értékek szerepeltek), szomorkodásra nincsen ok, hiszen ebben az évben már a második olyan negyedévet tudhatják maguk mögött a németek és a franciák, amikor negyedéves alapon pozitív növekedési dinamikáról számolhattak be a statisztikai hivatalok.

A német és a francia gazdaság a legjobban teljesítők közé tartozik az eurozónában. Míg a két ország statisztikai hivatalának adatai szerint a növekedés dinamikája a második negyedévhez hasonlóan a harmadikban is pozitív volt, a spanyolok és az olaszok - csak, hogy a nagyok közül említsünk másik kettőt - igen súlyos problémákkal küzdenek.

A jó teljesítmény egyértelműen a külső kereslet erősödésének köszönhető, ami nem meglepő tekintettel arra, hogy a munkaerő-piaci problémák és a kilátásokat övező nagyfokú bizonytalanság miatt a háztartások fogyasztási hajlandósága alacsony.

Felgyorsult a gazdasági növekedés üteme Csehországban a harmadik negyedévben a másodikhoz képest, bár a bővülés kisebb volt a vártnál.

A statisztikai hivatal pénteken közzétett adatai szerint a GDP 0,8 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben - elemzők 1,0 százalékot vártak -, míg a másodikban még csak 0,3 százalékkal.

Éves szinten 4,1 százalék volt a csökkenés július-szeptember között, az előző negyedévben 4,7 százalék.

Szlovákiában a harmadik negyedévben 1,6 százalékkal nőtt a GDP az előző negyedévhez képest a második negyedévi 2,2 százalékos emelkedés után.

Az éves szintű harmadik negyedévi GDP-csökkenés 4,9 százalékra mérséklődött a második negyedévi 5,3 százalék után.

Romániában lassult a GDP csökkenése a harmadik negyedévben: 7,1 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz, és 0,7 százalékkal az előző negyedévhez képest. Elemzők 9 százalékos éves, és 0,5 százalékos negyedéves csökkenést vártak.

Április-június között 8,7 százalékkal zsugorodott a GDP az egy évvel korábbihoz viszonyítva, a negyedévre vetített visszaesés 1,1 százalék volt.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mohácsi Viktória az adófizetők
  2009-11-13 21:11:52, péntek
 
  Vélemény: Mohácsi Viktória az adófizetők pénzén ne árulja a hazát
2009. november 13. 02:18:51


A Legfelsőbb Bíróság jogerős ítélete szerint Bényi András, faddi önkormányzati képviselő nem követett el rágalmazást, sem becsületsértést azzal, hogy Mohácsi Viktória volt EP-képviselőnek egy rádióműsorban (is) azt mondta: az adófizetők pénzén ne árulja a hazát.

A Teol beszámolója szerint az ügy kiindulópontja egy tavaly áprilisi, faddi incidens volt. Egy, a községbe akkoriban beköltözött roma család házára ismeretlenek - egyébként máig nem bizonyítottan - Molotov-koktélt dobtak.

Mohácsi Viktória egyik, európai parlamenti felszólalásában ezt a faddi esetet is a romaellenes atrocitások között említette. Bényi András úgy érezte, hogy a képviselő által elmondottak nem tükrözik a valóságot. Sértőnek érezte, hogy Mohácsi Viktória úgymond lerasszistázta a falut, holott Fadd nem romaellenes. Felhívta telefonon az EP-képviselőt, a szóváltás során egyebek mellett a fent említett felszólítás is elhangzott.

Bényi András ezt később egy rádióműsorban is megismételte. Az EP-képviselő bírósághoz fordult, rágalmazás miatt. Mind az elsőfokú, mind a másodfokú bíróság bűncselekmény hiányában felmentette Bényi Andrást. Ezután Mohácsi Viktória felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Legfelsőbb Bírósághoz. Az LB álláspontja szerint Bényi András kijelentése nem tényállítás volt, emiatt rágalmazás nem történhetett. A sértő kifejezés az EP-képviselő munkáját minősítette.

Az LB ebben a vonatkozásban pedig az Alkotmánybíróság 1994-es határozatát vette figyelembe, amely szerint a közszereplő politikusokkal kapcsolatos véleménynyilvánítás köre tágabb, mint más személyeknél, azaz a politikus becsületének csorbítására alkalmas sértő véleménynyilvánítás alkotmányosan nem büntethető.

(teol.hu)

Forrás: mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint mik kerülnek elő ..
  2009-11-13 21:09:02, péntek
 
  Már megint mik kerülnek elő ...


A mai nap kezembe került egy "Történelmi fogalomtár " című könyv . Ezt lapozgatva a gettó fogalomnál az alábbiakat lehet olvasni

" A középkori olasz városokban jelent meg először, mint a zsidók részére kijelölt városrész . Éjszakánként a zsidók nem hagyhatták el a gettót, ha keresztény ünnep volt . Ha elhagyták a gettó területét , megkülönböztető jelvényeket kellett viselniük ( Zsidó süveget zsidó foltot )

Úgy az ember csak csak gondolkodik... Mi a fészkes fenének kellett pont nekik ezeket a megkülönböztető jelvényeket viselni ? Vajon milyen jó cselekedeteket hajtottak végre, hogy már messziről látni kellett, merre járnak mit csinálnak ?

A Betűmetsző könyvkereskedés Kft adta ki 2007- benn .

Ahogy jobban megnéztem több lexikonból össze ollózott kiadvány . A könyvet Sebestyén Mária szerezte
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A határok adott esetben ma is
  2009-11-13 21:02:13, péntek
 
  Szaniszló Ferenc:
"A határok adott esetben ma is megváltoztathatóak"
2009-11-13 16:29 barikád.hu

Szaniszló Ferenc televíziós jegyzetei elképesztő népszerűségnek örvendenek a képernyőn és a világhálón. A hazánkban és a világban történtekről elmondott gondolatai a hallgatás és a hazugság szinte megszámlálhatatlan mennyiségű falai közül sokat áttörtek mai magyar médiavilágunkban.

A több évtizede külpolitikai újságíró Szaniszló Ferenc a világ számos pontján megfordult, több tucat háborúról igyekezett az objektivitásnak megfelelően tudósítani a magyar- és a világsajtót. Jelenleg az Echo Tv Világ-Panoráma című műsorának felelős szerkesztője.

barikád.: A műsora elején a világ aktuális történéseiről közreadott televíziós jegyzetei igen népszerűek. Ennyire hiányzik a tiszta beszéd a nemzeti oldalon?

Szaniszló Ferenc: Nem gondolom, hogy az igaz szó, vagy a vélt igazság kimondása politikai állásponttól függene. Tapasztalataim szerint műsoromat nem csak a nemzeti oldalon állók nézik és értékelik. Az elmúlt húsz évben hazugságok halmazai vettek körül minket, legyen szó az itthoni "Öszödi beszédről" vagy a világpolitikában 2001. szeptember 11-ről.

b.: A televíziós jegyzet jó meghatározás a műsora elején elhangzó vélemény-monológra?

Sz. F.: Lehet rá mondani. A televíziós, vagy rádiós jegyzet nem könnyű, ám népszerű műfaj. Én pedig szeretek írni. Tévésként is elsősorban újságírónak tartom magam, és azt vallom, hogy egy ilyen tematikájú tévéműsor akkor igazán jó, ha azt egy újságíró készítheti.

b.: Hazánkban nem meglepő: balliberális oldalról számos támadás érte Önt például a cigánybűnözéssel kapcsolatos jegyzete miatt.

Sz. F.: Nem nagyon érdekelnek a támadások, noha alulértékelni sem szabad azokat. Egy jól behatárolható kör támadott és támad rendszeresen: többek közt az ATV, a 168 óra, vagy épp az Élet és Irodalom. De azért sem lepődök meg ezen különösképpen, mert ugyanez a kör és ugyanezek a médiumok Sólyom Lászlónak vagy Tölgyessy Péternek is nekimentek.

b.: Műsora hiánypótlónak is nevezhető, hiszen a - döntően világpolitikai - történéseik valódi gyökereit bemutató adásokkal nemigen találkozhatunk a mai médiavilágban.

Sz. F.: A külpolitikai háttérműsor egy külön műfaj, a Világ-Panoráma saját ötletem volt. Volt kitől ihletet és tapasztalatot nyernem, hiszen pályafutásom során együtt dolgoztam a műfaj nagymestereivel, Chrudinák Alajossal és Sugár Andrással. Világlátásomat többek közt megalapozta, hogy belülről láttam például a Szovjetuniót a csúcson levő nagyhatalomként, majd széthullott állapotában. Több, mint egy tucat háborúból tudósítottam a frontvonal mindkét oldaláról, a balkáni háborúkat végigkísértem. Többezer kötetes könyvtáram tartalmát igyekszem mind el is olvasni, és műsoraimban igyekszem a bel- és külpolitika összefüggéseiben megtalálni az irodalmi, kulturális, néprajzi hátteret is.

b.: A fanyalgók a műsorban elhangzó gondolatokat összeesküvés-elméleteknek nevezik.

Sz. F.: Amit teszek azt őszintén, hittel teszem. Lehet beszélni összeesküvés-elméletekről, vagy hasonlókról, mégis hangsúlyoznom kell: a közszolgálati médiumoktól sem azért kellett eljönnöm, mert nem volt igény a hasonló szellemiségű műsorokra... Mindenki a saját igazságát hangoztatja, normális esetben valódi tudásának, tapasztalatának, műveltségének és a világban való jártasságának megfelelően. azonban valódi igazság csak egy van, és azt mindig a történések és a történelem igazolja.

b.: 1991-ben is temérdek támadás érte és a csapból is az ismert liberális relativizálás folyt, amikor a horvát harcmezőkről tudósított, a történelem mégis Önt igazolta...

Sz. F.: Ott voltam és láttam mindent a frontvonal mindkét oldalán, és a tényeknek megfelelően tudósítottam. Láttam, hogy az elképesztő fegyverarzenállal rendelkező Jugoszláv Néphadsrereg saját fegyvertelen népére, a horvátokra támadt, láttam, ahogy tíz szerb tankkal szemben csak vadászpuskás horvátok állnak, akik a hazájukat védték. Nem kényelmes parlamenti vagy szerkesztőségi székekből osztottam az észt, hanem helyszínen, a katonákkal voltam az első vonalban, mindkét oldalon. Az itthoni balliberális média mégis folyamatosan uszított a horvátok, majd később, a boszniai háborúban a muzulmánok ellen, szinte feltétel nélkül a szerbek oldalára állva. Nem merészség vagy túlzás kijelenteni, hogy az azóta történtek engem igazoltak.

b.: Mi a véleménye a mai magyarországi sajtóállapotokról? Beszélhetünk-e sajtószabadságról?

Sz. F.: A sajtószakma ma nem politikai, világnézeti, vagy épp vallási alapon oszlik meg. Kisszerű emberek kapnak iszonyatos pénzt és hatalmat a kezükbe a "mi kutyánk kölyke" alapon. Ha pedig valaki művelt, tehetséges és rátermett, de nem a "mi kutyánk kölyke", tudomást sem hajlandóak venni róla. A sajtószabadságot és a sajtóállapotokat illetően pedig az egyik leginkább szembeötlő probléma, hogy ezek a jól fizetett kisstílű káderek közpénzből is gyaláznak minket, magyarokat.

b.: Külpolitikai újságíróként Ön szerint mik ma a magyar külpolitikai legfontosabb feladatai, mik az alapvető magyar érdekek?

Sz. F.: Sajnálatos tény, de a XXI. századba érve a legfontosabb kérdések egyike megmaradásunk lett. A magyarság ma fizikai létében van fenyegetve. A másik fontos és az alapokat érintő kérdéskör: mihez kezdjünk Trianonnal. Elfogadjuk-e, avagy sem. Ha nem, akkor annak érdekében tenni kell. Nem vagyok fegyverpárti, de a határok adott esetben ma is megváltoztathatóak. És nem is kell messzire mennünk példáért: a koszovói albánok teljes függetlenséget kaphattak, a NATO jóváhagyásával. Mi is a NATO tagjai vagyunk. Mondhatni, "kibombáztuk" a függetlenséget az albánoknak és a határon túli magyarok esetében még csak autonómiáról sem beszélhetünk?

b.: Helyes-e az a szervilis atlantista politika, amelyet az egymást követő kormányok következetesen folytatnak?

Sz. F.: A mostani világrend elavult és letűnőfélben van, ez egyértelmű. A letűnőben lévő rendszer egésze a második világháború végére alakult ki. Mára tarthatatlanná vált, hogy az amerikai dollár a világgazdaság mércéje, hogy a kőolaj ára dollárban van nyilvántartva. Az Egyesült Államok ma is a világ legerősebb állama, de ez igen relatív. A világpolitika jelentős tényezőjévé vált India, Kína, Oroszország, Perzsia (Irán) és egyes Latin-Amerikai országok. Ezek az államok az amerikai gazdasági teljesítményt egy idő után együttesen meghaladhatják.

b.: A magyar érdekek szempontjából akkor rossz oldalra vagyunk beágyazódva.

Sz. F.: Abszolút, és sok esetben hajlamosak vagyunk elfeledni ázsiai származásunkat is. A magyar külpolitikának nem négy években, hanem minimum negyven éves ciklusokban kéne gondolkodnia. Rossz oldalon és rossz szövetségekben vagyunk, hagyományos szövetségeseink és barátaink - mint Lengyelország és Németország - közönyösek irántunk. Észre kell venni, hogy van Európa és Ázsia határán két nagy nép, amelyek régen ellenségeink voltak, ám a jövőben fontos szövetségesek lehetnek: az oroszok és a törökök. Oroszország energetikai és stratégiai szempontból is nagyhatalom és ne feledjük: Európában az orosz az egyetlen nép, amely át tudta érezni a feldarabolódottságot, megérthetik a mi problémáinkat, ráadásul szkíta népnek tartják magukat. A törökök pedig a türkség révén éreznek rokonságot irántunk és nagyra becsülik a magyarokat, ami egyelőre itthoni tapasztalataim szerint sajnos nem kölcsönös. A rokonság és lehetséges szövetségesség kapcsán említhetném még Koreát, Japánt, vagy akár Perzsiát, hiszen Perzsia volt a nyugati népek kohója, de a magyar politikum egyelőre nemhogy ezeken a fontos jövőbeni kérdéseken nem gondolkodik el, de még az azonnali cselekvésre sem képes. Mint például Románia EU-csatlakozásakor, amikor feltételül szabhattuk volna az erdélyi, székelyföldi autonómiát. Mások, pl. a szlovének feltételeket szabtak.

b.: A változáshoz belpolitikai átrendeződés is szükséges. Milyen kimenetelű országgyűlési választásra számít, akármikor is kerüljön arra sor?

Sz. F.: A Fidesz-KDNP szövetség győzelme garantált, de nem hinném, hogy meglenne nekik a kétharmados többség. Sőt, ügyelniük kell, nehogy még az abszolút többséget se szerezzék meg. Ezért kellett volna jobban erőltetni az előrehozott választásokat. Az MSZP esetében nem mennék bele jóslatokba, de az biztos hogy bármire képesek, bármilyen eszközt be fognak vetni félelmükben és talpon maradásuk érdekében. A szélsőliberális politikusok legfeljebb egy MDF-SZDSZ választási szövetség árán juthatnak a parlamentbe. Bejuthatnak, ha megcéloznak olyan szavazórétegeket, mint az etnikai, nemzeti kisebbségek. De ha bejutnak is, az MSZP-t gyöngítenék, mert nem a jobboldalról, hanem balról vonnak el szavazókat A Jobbik pedig szerintem alul van becsülve, akár egy kiugró, 20-25 %-os eredményt is elérhetnek.

b.: Az Európában zajló politikai átrendeződés segítheti az olyan pártot, amilyen a Jobbik?

Sz. F.: A német választási eredmények példája azt mutatja, hogy az embereknek elegül van a politikai paletta hagyományos jobb-bal felosztásából és szívesen szavaztak az úgynevezett protest-pártokra, mint amilyen a Jobbik is. Ugyanakkor ahogy látom - egyes vélekedésekkel ellentétben -, a Jobbik elsősorban a nemzeti szavazórétegből merít és a Fidesztől "vesz el" szavazatokat. Nagyon kell vigyázniuk az "imázsvesztés" veszélyére már az országgyűlési választásokkor, a visszaléptetésekkor, később a parlamentben is, amikor kénytelenek lesznek együtt szavazni egyik vagy másik párttal. Mert hogy néz majd ki, ha a Jobbik az MSZP-vel vagy az MDF-SZDSZ-szel szavaz együtt a Fidesz-KDNP ellen? Ahogy Napóleon külügyminisztere, Charles Talleyrand mondotta: "Szerelemben és politikában nincs soha és nincs örökké". A Jobbik hatalmas stratégiai előnye, hogy soha nem volt hatalmon. Magyarországon pedig jelenleg olyan a társadalmi, politikai és szociális helyzet, hogy fogytán az emberek türelme.

Horváth Ádám

(Az interjú megjelent a Barikád magazin októberi számában. A friss lapszámot keresse november 14-től az újságárusoknál!)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elvtársak!
  2009-11-13 20:57:04, péntek
 
  Elvtársak!

Hogyan is védekezik egy hithű kommunista péntek 13-án a rontás ellen?

Hát boszorkánnyal!

http://imgfrm.index.hu/imgfrm/0/9/8/5/BIG_0006720985.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez buktatta le az olaszliszkai
  2009-11-13 20:54:24, péntek
 
  Ez buktatta le az olaszliszkai gyilkosokat



Belföld
A bíró hangsúlyozta: nincs jelentősége annak, hogy a lincselés során ki adta le a halálos rúgást, ütést, vagy ki ejtett egyébként nyolc napon belüli sérülést, mert a gyilkosságot csoportosan, egységes szándékkal követték el.


,,Mondd, hogy megbántad! Sírd el magad, akkor 3-4 évet levesznek" - ezt javasolta ifj. H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja Sz. András harmadrendű vádlottnak - idézte Balla Lajos bíró az "Ősember" fedőnevű akció során a rabomobilban készített lehallgatási felvételt az olaszliszkai lincselés másodfokú, jogerős ítéletének kihirdetésén, a Debreceni Ítélőtáblán.

A Szögi Lajos meggyilkolása miatt a nyolc vádlottra első fokon kirótt büntetésből ötöt hagyott jóvá az ítélőtábla, három esetben súlyosbított. Ifj. H. Dezső büntetését 15 évi fegyházról 17 évre súlyosbították, egyebek között azért, mert megbánásnak jelét sem mutatta. 15 évről életfogytiglanra növelték az eddig négy alkalommal elítélt F. György fegyházbüntetését. F. Györgyről a másodfokú eljárás során bebizonyosodott, hogy beletalpalt a már földön fekvő áldozat gyomrába. J. Gusztáv szintén életfogytiglant kapott, holott első fokon 15 esztendőre ítélték. J. Gusztávról bebizonyosodott, hogy arcon rúgta a tiszavasvári tanárt.

A bíróság a vádlottaknál súlyosbító körülménynek találta, hogy az áldozat maradéktalanul betartotta a közlekedési szabályokat, és azért állt meg Olaszliszkán, hogy meggyőződjön róla, az autója előtt féktávolságon belül az úttesten átfutó H. Kitti megsérült-e. A kislány apja a harmadik életfogytiglanra ítélt személy. (Legkorábban mindhárman 30 év múlva szabadulhatnak.) A bíró hangsúlyozta: nincs jelentősége annak, hogy a lincselés során ki adta le a halálos rúgást, ütést, vagy ki ejtett egyébként nyolc napon belüli sérülést, mert a gyilkosságot csoportosan, egységes szándékkal követték el.

Az "Ősember" fedőnevű akciót az ügyész kérésére rendelték el, ennek során lehallgatták a rabomobilban szállított vádlottakat. Így bizonyosodott be, hogy Sz. András beismerő vallomása és bocsánatkérése, amit az elsőfokú ítélet megszületése után tett, nem tekinthető őszinte nyilatkozatnak, ezért a bíróság nem tekintette enyhítő körülménynek.

Heti Válasz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kampányolok, nem érek rá...
  2009-11-13 20:52:00, péntek
 
  Kampányolok, nem érek rá...

2009.11.13.


http://m.blog.hu/ho/holdrablo/image/2009_nov/tabl).jpg



Történt egy apróság a héten, amelyen majdnem átugrottam, pedig ínyenceknek való, odakozmált füstölgős. Kedden tartotta ülését a nemzetbiztonsági bizottság. A romagyilkosságokról esett néhány mondat, illetve az annak kapcsán végzett "ténymegállapító" vizsgálat eredményeiről. (Ennek előzménye a szeptemberi ülés volt, amelyen Ficsor Ádám akkori titokminiszter kibökte, hogy az NBH sok mindent elbaltázott a sorozatgyilkosságok nyomozása során.) A napirendi pont tárgyalását aztán eltolták egy héttel, mivel Tóth Károlynak nem volt annyi ideje, hogy áttanulmányozza az iratokat. Ez legyen a legnagyobb probléma, tanulmányozzon, egy hét ide vagy oda sajnos nem számít. Ennél sokkal furcsább az itt látható kis táblázat, amely a bizottsági tagok névsorát tartalmazza. A "helyettessel" szó arra utal, hogy egy jelenlévő bizottsági tag helyettesít valakit. No, hol kóboroltak a szocialisták?

Azok a szocialisták, akik a legszebben tudnak felháborodni, azok, akik mindig az első sorokban csápolnak, ha "saynotoracism" koncert van valahol (és ahol persze sajtósok is botladoznak), azok, akik kampányuk egyik legfontosabb elemévé szeretnék beemelni a rasszizmus elleni küzdelmet, különös tekintettel a Fideszre. Hol kóborolt a csatamező helyett Juhász Ferenc, Földesi Zoltán, Molnár Zsolt és Mécs Imre?

Utóbbi éppen Pápán üldögélt a Honvédelmi és rendészeti bizottság kihelyezett ülésén, hiányzása tehát igazoltnak tekinthető. Másik három kollégája már nem ennyire egyszerű eset. Ott van egy napirendi pont, amelynek témája a nyomozás körülményeit vizsgáló munkacsoport jelentése volt. Lett volna. Igaz, ez már nem annyira "hálás", mint maguk a gyilkosságok, nem lehet annyira látványosan felháborodni, de azért legalább a látszatra illene ügyelni.

Juhász Ferenc pártrendezvényen volt. Hogy pontosan milyen jellegű összeröffenésen, arra nem kívánt válaszolni, de gyanítható, hogy kampányhadgyakorlaton vett részt az egykori honvédelmis. Kissé zavartan közölte: ő bizony szólt Tóth Károly alelnöknek, hogy sajnabajna nem ér rá, mert égető pártügyekben máshol haknizik. Majd hozzátette azt a mondatot, amelytől minden, aggyal még valamilyen szinten rendelkező választónak könnybe lábad a szeme, és nem az elérzékenyüléstől: ha jelen van, akkor sem történik semmi, mivel "a fideszes képviselők az SZDSZ-es Gulyás Józseffel kiegészülve úgyis leszavazták volna a szocialistákat, és még akkor is határozatképesek lettek volna, ha Tóth Károly se ül bent a keddi bizottsági ülésen". Ha jól emlékszem, 2007-es tevékenysége kapcsán mondott hasonló marhaságot Kósa Lajos, amikor megkérdezték, miért látogatja olyan ritkán a parlament üléseket. (Csak ott a fideszes szó helyett a kormánypártiak, a szocik helyett pedig ellenzék kifejezés szerepelt) Ez az érvelés az, amellyel egy politikus a legegyértelműbben pofán tudja köpni saját magát és a választókat. Minek menjek melózni, úgyis leszavaznak? Azért, aranypofa, mert ez a dolgod. Hogy legalább megpróbáld. És nem utolsósorban azért, mert a bizottsági bohóckodásért 162 330 forint jár havonta, így legalább a hülyeségek locsogását be lehetne fejezni.

Molnár Zsolt - akit a helyes "helyettesítve" szóval pótoltak ki a táblázatban - éppen Lendvai Ildikóval randizott. Ennek is köze volt a kampányhoz, de közelebbit nem tudhattunk meg, mivel sokkal nagyobb dologról van szó, mint azt képzelni tudnánk. Elvégre Molnár a szocik fővárosi kampányfőnöke, fontosabb dolgai vannak. Ő szintén a fent említett összegért nem érdeklődött a gyilkossági nyomozás körüli hercehurcáról, nem is kell ezt erőltetni, a pénz jár, ha bizottságosdizik, ha nem.

Földesi Zoltán legalább egyenesen megmondta a tutit. Ő bizony kampányfelkészítőn vett részt a kérdéses időpontban, azért nem ért rá a munkáját végezni. Mindjárt itt a tavasz, rügyeznek a választók, már így is késésben van. És odabiggyesztett egy jópofát is: "hétfőn konzultált Tóth Károllyal, a testület szocialista alelnökével, hogy melyik programot válassza, aki azt mondta, menjen inkább a kampányfelkészítésre". Teljesen jogos, a kampányosdin jobb a hangulat, lehet kacagni, barátok közt van az ember, és a pogácsák is finomabbak. Még az ásványvíznek is más az íze. Nem keseríti meg a sok szarjankó. Tegyük hozzá, neki a nemzetbiztonsági csak a második bizottsága, első helyen az oktatásiban tolja, ezért csak havi 57 975 forintért nem jelent meg a cigánygyilkosságok nyomozását tárgyaló (majdnem tárgyaló) szellemes vitanapon. Neki is igaza van, aprópénzért minek görcsöljön.

Végül az egyetlen ember, aki megjelent a szocik közül, feltette az i-re a pontot. Tóth Károly rezzenéstelen arccal magyarázta meg társai leszaromságát, mondván: "a konkrét ügyhöz semmi köze nincs annak, hogy a szocialisták nem jelentek meg az ülésen, egyszerűen más elfoglaltságuk volt ebben az időpontban".

Az összegek természetesen nem lényegesek, azok csak tájékoztatásul álltak itt. Ha kampány van, akkor kampány van, nincs idő hülyéskedni a bizottságban. Tóth Károly elkapkodott szavai után mégis az az ostoba ötlete az embernek, hogy valami halvány köze csak van a konkrét ügynek ahhoz, hogy hirtelen mindenkinek felkészítő vágya horgadt, és elrohant tanfolyamozni.

Jövő héten újra nekifuthatnak majd a dolognak, ha éppen nem támad sürgős elintéznivalójuk a pártközpontban, az irodájukban, a lakásukban vagy a vidámparkban. Kampányra fel, aztán ha esetleg egy választási fórumon megkérdezi egy roma koma, hogy mégis miért nem történt még mindig semmi konkrét a nyomozás körüli balfaszoskodások ügyében, akkor fel lehet majd venni a szomorú, megértő arcot, és halk, együttérző, szavazzrám hangon válaszolni:

"Mindent megtettünk. Az, hogy most itt lehetek Önökkel, annak is köszönhető, hogy akkor ott voltam a helyemen. Önökért. Értünk. Építsünk új jövőt! Most pedig háborodjunk fel közösen! Önökért. Értünk."

És majd el lehet gondolkodni azon, hogy a képviselő úr mi a francot is akart ezzel tulajdonképpen mondani.
Azon kívül.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó, ha nem feledjük: Viktor-Vi
  2009-11-13 20:47:19, péntek
 
  Jó, ha nem feledjük: Viktor-Viktor beismerte: tudták, hogy már 2002-ben választási csalás történt
2009/11/13


Orbán Viktor a Somogy megyei Kötcsén megrendezett “Polgári Pikniken" beismerte - tudják, hogy 2002-ben az MSZP elcsalta a választásokat! Öt évet kellett várni rá. Arról már persze nem beszélt, hogy az általa kinevezett MSZMP-s Pintér Sándor belügyminiszter és apparátusa miért nézte ezt ölbe tett kézzel. És miért nézi azóta is a Fidesz.



A Fidesz elnöke rámutatott: a szocialista párt 2002 óta erejét meghaladó kísérletet tesz arra, hogy versenyben maradjon a jobboldal egységességével szemben. Így míg 2002-ben csalással nyerték meg a választásokat, 2006-ban úgy sikerült megismételniük a választási sikert, hogy meg kellett akadályozniuk, hogy kiderüljön: mekkora az állami háztartási hiány és az ország adóssága. A 2006 őszén történtek után pedig kijelenthető: a jobboldalon továbbra is egységre van szükség, mert ezt a kormány csak a demokrácián túli erőszakkal képes fenntartani a hatalmát. Ha a jobboldal teljesíteni akarja a küldetését, akkor együtt kell maradnia - jelentette ki Orbán Viktor, majd elismételte a békés, erőszakmentes “ellenállásról" szóló lózungjait. Tetszik érteni? Választási csalásra, törvénysértésre, erőszakra a Fidesz válasza a béke...

Kérdésünk csak az, ha a Fidesz, és Orbán Viktor tudta, hogy elcsalták a választásokat a werberi taktikát alkalmazó ,,szocialisták", akkor miért nem lépett fel a csalás ellen.

1. Miért nem állt ki a Fidesz és Orbán a MIÉP, és Csurka követelése mellett, miért nem számolták újra a szavazatokat?
2. Miért nem foglalkoztak azzal a több 100 konkrét bejelentéssel, amelyek a csalásokat helyi szinten tanukkal bizonyították?
3. Miért nem álltak ki az Erzsébet hidat lezáró Budaházy mellett

Késő bánat, eb gondolat!

A gárda megalakulása után vége van a jobboldali “egységnek", amely sosem hozott sikert a választások során.
A jövőben újra lesz radikális nemzeti oldal.
Egy olyan oldal, amely nem hagyja elcsalni a választást, ha hatalomra kerül.
Egy olyan oldal, amely nem csak a szavak területén nem engedi eladni hazánkat.
Egy olyan oldal, amely megakadályozza a magyar népirtást.
Egy olyan oldal, amellyel a választások után koalíciót lehet kötni.
Ennek a tábornak ma 10-13%-os támogatottsága van, és elégedetlenek, kedves Viktor!

(drukker - Szent Korona Rádió)
2007-09-10. 14:06
Nemzeti InternetFigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: tavasszal vészhelyzet l
  2009-11-13 20:42:16, péntek
 
  Orbán: tavasszal vészhelyzet lesz
2009. november 13. 18:37
HunHír.Hu

Orbán Viktor azt mondta a Tényeknek, hogy minden előrejelzés szerint a jövő év tavaszára Magyarországon gazdasági vészhelyzet lesz.

A Tényeknek azt mondta: a mostani gazdasági döntések kétségkívül szűkítik a következő kormány mozgásterét, pedig jövőre még rosszabb lesz a helyzet. ,,Minden megbízható kalkuláció és előrejelzés szerint a következő év tavaszán Magyarországon gazdasági vészhelyzet lesz. Ezt kell a következő kormánynak a polgárokkal közösen orvosolnia. Nem lesz könnyű munka, de az országot én képesnek látom erre.


Hozzászólás
Maszi - 2009.11.13. 19:15

TUDOD MIKOR, """KÖZÖSEN ORVOSOLNI"", PERSZE , KÉSZITED ELÖ A KÖVETKEZÖ NADRÀGSZIJAT!!! MAJD FELÉBREDSZ!
VIKKI, MI TÖLETEK FOGJUK AZ ÀLLAMHIÀNYT BEVASALNI AZ UTOLSO PETÀKIG AMIT ELLOPTATOK, A MÜKORMÀNYOTTOKKAL EGYÜTT!!! CSAK SEMMI KÖZÖSKÖDÉS, 20 ÉVEIG MEGTAPASZTALTUK MI AZ A KÖZÖS ORVOSLÀS: TI LOPTOK ÉS MINKET MEG FEJÖS TEHÉNNEK NÉSZTEK, ELMENTEK ... ODA!
A FIDESZBIRKÀID EZT BEVESZIK, AZT MEGNÉZEM...


atomanti1 - 2009.11.13. 19:14
A kurva anyádat te gennyláda,miért mindig a dolgozó emberek faszával veritek a csalánt?Kutya világ lesz ha beleun a magyar aztán nem lesz megállásotok izraelig!



sculptor - 2009.11.13. 18:34
Mindig ez van, ők el qrják, elrabolják, mi meg fizetünk. Már nagyon unom!
Mindegyikőtökkel egyetértek, különösen Onogurral.


hungaricum - 2009.11.13. 18:29
Hát bíza,ennek ti is okai vagytok!Hol volt a Fidesz vezérkar 2006 őszén? Behúzódtak odvaikba,míg az utca embere terepen helytállt.


2T - 2009.11.13. 18:22
Viktor!

Félre vagy tájékozódva!
Nem lesz, hanem már van vészhelyzet!
És tudod, akkor fogok rád szavazni, ha a Parlament nagytermében nyilvánosan levizelsz egy israeli zászlót!


gyöngy - 2009.11.13. 18:18
...már írtátok kb.
Rám már nem is kapni szíjat, még gyermekméretet sem :)


gyöngy - 2009.11.13. 18:15
"Ezt kell a következő kormánynak a polgárokkal közösen orvosolnia. Nem lesz könnyű munka, de az országot én képesnek látom erre."
Szóval megint kisembereknek kell megoldanunk nemcsak a saját dolgainkat, hanem még az államét is, de úgy ám, ha megtettük kötelességünk, akkor mehetünk, úgy mint a mór. Ilyenkor polgárok vagyunk? Hát én nem közösködöm egy ilyen államrendszerrel, ha teszem saját jószántamból teszem, és ha lehetne választanom én világ-hontalanságot választanék, állampolgárságot pedig egyiket sem. Viszont egyéni szerződést kötnék mindenkivel aki hasonló erkölcsi alapokon gondolkodik és akar élni velem. Nem ismerős?
Jaj bocs most látom ezt


pukiface - 2009.11.13. 18:15
majd ha eltakarodnak a mutyipártok, azonnal lesz pénz minden fontosra, mar nincs is több lyuknak hely a nadrágszíjon.. közösen oldjátok meg, pl adjátok vissza az országunkat, és a pénzünket, amit elloptatok 20év alatt főleg te likudviktor.. és az idióta narkós haverjaid az szdszből..



memoria - 2009.11.13. 18:05
"....közösen megoldani...."

Ami annyit fog jelenteni, hogy a nép értse meg és türje el a következö megszorításokat.


hunor66 - 2009.11.13. 18:03
Ezzel azt akarja sugallni: Szavazzatok rám,én majd megoldom a gondokat,amit gonosz elődeim okoztak!
Ócska kis trükkjeid vannak Viktor!


Onogur - 2009.11.13. 18:00
Pofonegyszerű módszerrel lenne megelőzhető, amit Orbán jósolt: tegyétek vissza az összes pénzt, amit elloptatok, az MSZP-SZDSZ és a Fidesz is ! Japánt és Svájcot is lehagynánk abban a pillanatban !



Thot78 - 2009.11.13. 17:53
Orbán már előre mossa kezeit,hogy ő nem hibás,ellenzékben volt,csupán a körülmények áldozata,és ha már megnyerte a választást,szorít ő is még egyet a nadrágszíjon.
Az ország eladósodását,kiárusítását és a magyar emberek jogainak sárba tiprását persze behunyt szemmel nézte.Kedves Orbán úr,vétkesek közt cinkos aki néma-bár lehet,hogy ön ezt nem ismeri,mivel ez magyar közmondás,és nem dakota.


Névtelen Senki - 2009.11.13. 17:48
"A polgárokkal közösen orvosolni." Szabad fordításban, ők megmondják, mennyire kell a magunkféléknek összehúzni a nadrágszíjat. Ismerős.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Echo TV házikajmánja azért
  2009-11-13 20:38:51, péntek
 
  Az Echo TV házikajmánja azért visítozik, mert Kertész megtagadta zsidóságát is

2009. november 13. 08:16
Falusy Márton - HunHír.Hu

Hogy ki az említett tévécsatorna házikajmánja? Természetesen Vámos György. Hogy kicsoda, honnan jött, ki küldte, mit tanult, hol dolgozott korábban ez a alak? Pontosan nem tudjuk. Az Echo TV honlapján - ellentétben más műsorvezetőkkel - Vámos fényképe alatt egy sornyi életrajz sem olvasható. Igazi sorstalan. Megélhetési ,,holocaust-túlélő". Egyszer alaposan fel kellene térképezni ezt az életutat, mert elmúlt húsz évünk minden züllöttsége ott lapul ennek az ószeres lelkű kirakat-zsidónak a pályafutásában. Vámos ugyanis a zsidóságából él: hol itt adja el magát, hol amott. Ahogy a sorstalansága hozza. Ahogy éppen fú a szél. Vámos György azt írja, hogy korábban a ,,magyar zsidók" szívükbe zárták Kertész Imrét. Jegyezzük meg jól ezt a jelzős szerkezetet: ,,magyar zsidók". Ez ugyanis a kulcsa Vámos írásának, alant majd erre részletesebben is kitérek
Régebben állítólag ékszereket csempészett Ausztriából ide, vagy innen oda, mások szerint nyakkendőkkel is házalt, egyszóval igencsak tágas érdeklődésű ember. Aztán elszegődött Zucker Gerzsonhoz (mai nevén: Zoltai Gusztáv), a Mazsihisz örökös főnökéhez, majd fölkereste a médiabirodalmat építő Széles Gábort, s elmagyarázta neki, mennyire hasznos lesz tévéjének, ha egy ilyen kőagyú sorstalanság, mint a zsibárus Vámos György a képernyőről makoghatja időről-időre baromságait a nemzeti érzelmű nézők képébe. Érdekes, színes pálya az övé. Egyszer alaposan fel kellene térképezni ezt az életutat, mert elmúlt húsz évünk minden züllöttsége ott lapul ennek az ószeres lelkű kirakat-zsidónak a pályafutásában. Vámos ugyanis a zsidóságából él: hol itt adja el magát, hol amott. Ahogy a sorstalansága hozza. Ahogy éppen fú a szél.

Vámos György csütörtökön cikket kanyarított a Magyar Hírlapba - Kertész Imréről. Kicsit megkésett. Amikor a hazai sajtó már jól megrágta, majd végre kiköpte ezt az újabb, mócsingos Kertész-ügyet, Vámos Györgyből feljött egy kései böffenet. Mert neki minden ,,zsidó-ügyben" meg kell fújnia a sófárt. Ez a szakmája. Ő a zsidóügyi zsidó szakértő az un. jobboldalon. Primitív irománya a szokásos lózungokon kívül semmi érdemlegeset nem tartalmaz - kivéve egy apró, de annál fontosabb mozzanatot. Erről fogok beszélni az alábbiakban.

Vámos cikke elején idézi Kertész elhíresült szavait, miszerint ,,a faji, nemzeti hovatartozás rám nem vonatkozik". Vámos megjegyzi, hogy ő eddig úgy tudta, Kertész zsidónak született - Magyarországon. Aztán ezt írja: ,,Korábban is több jelét adta annak, hogy a Sorstalanság című, Nobel-díjat érő könyve csak megélhetési alkotás volt - és nem több. Ennek ellenére a magyar zsidók - noha korábban sem vallotta, és most sem vallja közéjük tartozónak magát - rögtön maguk közül valóként zárták szívükbe. Büszkék voltak önre, szeretni akarták Kertész Imrét, de a 'Sorstalanság' visszaütött. Megkapták Emerich Gärtnert, a berlinert. Így viselkedésével pontosan ön tette ki - ha tetszik, ha nem - céltáblának sorstársait". A cikk legfontosabb részét idéztem. Járjuk körül Vámos szavait, érdekes felismerésre fogunk jutni.

Vámos György azt írja, hogy korábban a ,,magyar zsidók" szívükbe zárták Kertész Imrét. Jegyezzük meg jól ezt a jelzős szerkezetet: ,,magyar zsidók". Ez ugyanis a kulcsa Vámos írásának, alant majd erre részletesebben is kitérek. Szóval a honi zsidók szívükbe zárták egykoron Kertészt, büszkék voltak rá, bár régóta tudható volt, hogy Nobel-díjas regénye, a Sorstalanság ,,csak megélhetési alkotás volt", hiszen - Vámos szerint - Kertész nem vallotta magát közéjük tartozónak. Vagyis: Kertész nem vallotta magát ,,magyar zsidónak". Rövidebben: nem vallotta magát zsidónak. Most azonban kiderült, hogy Kertész csak egy berlini, s ezzel a hazai zsidóknak ártott. Vámos Györgynek tehát az a baja, hogy Kertész a zsidóságot is megtagadta, nem vallja magát zsidónak. Vámos ezt később egyértelműen meg is fogalmazza, amikor azt tanácsolja Kertésznek, mondjon le a magyar állampolgárságról, mert ,,önnek ez úgyis csak nyűg, éppen olyan nyűg, mint a zsidósága". Ezt eddig még senki nem írta le vádként: Kertésznek nyűg a zsidóság. S ez vajh' miért fáj Vámosnak?
Vámos tehát nemcsak azt kifogásolja, hogy Kertész nem tartja magát magyarnak. Azért is - sőt: főleg ezért - támadja Kertészt, mert a berlini illetőségű író nem tartja magát zsidónak. A kérdés csak az: miért nem az Új Élet című Mazsihisz-élclapban merengett ezen a kőagyú Vámos? Vagy a Haaretz című izraeli újságban? Ki a frászt érdekel, hogy Kertész zsidónak vallja-e magát vagy sem? Mi közünk nekünk ehhez, magyaroknak? Végtére is nem Izraelben élünk.

Még egy idézet jön Vámos zagyva szövegéből, aztán a lényegre térek: ,,Én önt megtagadom, mint magyart is és mint magyar zsidót is. Megsértette azoknak az emlékét, akik izraelita vallásuk miatt Buchenwaldban maradtak." Vámos összekeveri a ,,zsidót" az ,,izraelita vallás"-sal. Nem minden zsidó izraelita vallású. Radnóti Miklós zsidónak született, de katolikusként és magyarként halt meg. Szerb Antal zsidónak született, de nem volt izraelita vallású, hiszen - mint talán a kedves Olvasó is tudja - nem kisebb személy volt a keresztapja, mint Prohászka Ottokár, akit a ,,magyar zsidók" máig antiszemitának szoktak bélyegezni. Miért keveri össze a ,,zsidó"-t az ,,izraelita vallású"-val Vámos György? Azért, hogy elterelje a lényegről a figyelmet. Most jutottunk el cikkének a kulcsához.

Vámos konzekvensen ,,magyar zsidókról" beszél. A ,,zsidók" a jelzett szó, a ,,magyar" a jelző. A ,,zsidók" főnév, a ,,magyar" melléknév. Ennek a jelzős szerkezetnek az értelme: magyarhoni, hazai zsidók. Ahogy léteznek ,,német zsidók", ,,izraeli zsidók", ,,amerikai zsidók" stb. Mi bennük a közös? A népi, etnikai azonosság. A faji összetartozás. Ha a másik oldalt nézzük, vannak hazai magyarok - mondjuk így: ,,magyar magyarok" -, ,,amerikai magyarok", ,,kanadai magyarok", stb.. Mi a közös bennük? Az etnikai, népi azonosság. Hogy a világon bárhol is éljenek, ők magyarok. A magyar nemzethez tartoznak, még ha Torontóban vásárolják is a napi kenyeret. Ahogy a ,,magyar zsidók" is egyszerűen csak zsidók, bár élhetnének Berlinben vagy Tel-Avivban is. Ezen ,,magyar zsidók" közé tartozik a Mazsihisz egész vezérkara, az un. ,,mérvadó értelmiség" megannyi futtatott alakja, a média világából jól ismert sok-sok arc. Köztük Vámos György.

Hadd fogalmazzak egész egyszerűen: a ,,magyar zsidók" - zsidók. Olyan zsidók, akik Magyarországon élnek. Akik identitásukat a ,,zsidóságban" lelik fel, Magyarország viszont csak bármikor felcserélhető lakóhely számukra, nem pedig haza. Számukra a ,,magyar nemzet" fogalma értelmezhetetlen, hiszen egyszerre két néphez, nemzethez - például zsidóhoz és magyarhoz - tartozni nem lehet. Az identitás: döntés, választás kérdése. A hazai zsidók nevében szólalt most meg Vámos György. A kirakat-zsidó. Akinek - öndefiníciója szerint - annyi köze van a magyarsághoz, mint nekem a Talmudhoz. Vámos is megérdemel ezért egy szépen csengő, berlinies nevet: Georg Zöllner.

A ,,magyar zsidó"-val szemben létezik egy olyan réteg, amely ,,zsidó magyar"-nak vallja magát. Tehát zsidó származású, zsidó gyökerű magyarnak. Ahogy a szláv gyökerű Petőfi is magyarnak vallotta magát. Ahogy a szerb felmenőkkel rendelkező Babits Mihály is magyarnak vallotta magát. Ilyen ,,zsidó magyar" volt Radnóti. Vagy a népi írók körébe tartozó Sárközi György. A kiváló piarista szerzetes, Sík Sándor. Vagy - hogy egy világhírű nevet is említsek - Teller Ede. Ők búcsút intettek zsidóságuknak, mert azt nem ők választották, hanem születésükkel kapták. Döntöttek, búcsút intettek a zsidóságnak, s nem a sorstalanságba zuhantak, hanem tudatosan elkötelezték magukat egy önként vállalt sors mellett: azt a közösséget választották, amelytől a nyelvet, a történelmi örökséget, az összetartozás örök életre szóló érzését kapták. A magyarságot. Őket tehát megtagadja Georg Zöllner. Mert a zsidóság levetett nyűg volt nekik.

Hát így állunk ezzel a Vámos Györggyel, illetve Georg Zöllnerrel. Ő azért üti Kertészt, mert az nem vállalja a zsidóságát. Mintha ez bűn lenne. Ezzel a gesztussal Georg Zöllner hadat üzent mindazoknak, akik nem a zsidó, hanem a magyar identitást választották kicsiny hazánkban. Akik nem jelzőként más nemzet neve előtt, hanem jelzett szóként, tehát nemzetként használják a ,,magyar" nevet. Olyan ugyanis nincs, hogy ,,magyar zsidó". Illetve egy esetben van: cionista olvasatban. Amikor a zsidóság különböző országokban élő csoportjait kell megjelölni. Tehát a zöllneri ,,magyar zsidó" nem magyar ember, hanem a zsidó nép ideiglenesen magyar területen állomásozó tagja. Pikáns jelenség, hogy ilyen szellemiségű írás éppen a ,,Magyar Hírlap" nevű újságban jelent meg. Inkább a ,,Zsidó Hírlap" hasábjain kellett volna Georg Zöllnernek aktuális marhaságait felböfögnie Kertész zsidó-tagadásáról - már ha létezne egy ilyen nevű újság.

Kertész Imrét a hét eleje óta azért támadták itthon, mert hazánkról csúnya dolgokat mondott, s önmagát elhatárolta ettől az országtól. Mert önmagát gyökértelennek nevezte. A hazai sajtó jogosan támadta Kertész Imrét. S miután az egész ügy lecsengett, felbukkan ez a szörnyképű, kőagyú Georg Zöllner, s azért visítozik a Magyar Hírlap hasábjain, mert Kertész megtagadta a zsidóságát is. Georg Zöllner elárulta önmagát. Előbújt belőle az örök zsidó. A cionista. Csupán azt nem tudom, mit keres ez a borzalmas kreatúra a Magyar Hírlapban. Meg az Echo TV-ben. Bizonyára küldték. Bizonyára küldetése van. Nem árt tehát figyelni rá. Veszedelmes fajzat. Még Kertészt is messze alulmúlja ez a Georg Zöllner.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1583
  • e Hét: 3505
  • e Hónap: 7250
  • e Év: 160746
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.