Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Izraeli utazás
  2009-11-17 23:04:44, kedd
 
  Jeruzsálem

A 3000 éves örökifjú város. 2000 éves köveivel, nyüzsgő sétányaival Jeruzsálem egyszerre szabadtéri múzeum és modern világváros, ahol a múlt a jelennel összefonódva él. Jeruzsálem különlegessége elragadja az érzékeket. A lemenő nap visszaverődő sugarai, a fekete kaftános férfiak és gyerekek sietős léptei amint a zsinagógába igyekeznek, a templomharangok zúgása és a müezzinek éneke amint a hívőket imádkozni hívják, a dolgaikat intéző emberek hétköznapi kavalkádja: ezek együtt teszik Jeruzsálemet a világon egyedülállóvá. Jeruzsálem kisugárzása, energiája a múlt és jelen, a szent és világi, a spirituális és a mindennapi világ együttéléséből származik.

Izrael Link Tények Izraelről: Izrael reflektorfényben Link Zsidó Konyha Link






Jeruzsálem Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-12-10 00:30:24
feltöltő: dandej
nézettség: 288
szavazatok: 4
kommentek: 0
kulcs: Jerusalem,
kategória: utazás
leírás: Jeruzsálem




URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
Menyegzői ruha
  2009-11-17 12:14:39, kedd
 
  Barátom, hogyan kerültél ide, hiszen nincs menyegzői ruhád?
(Máté 22, 12)

Ez a megrázó Ige éppen a kegyesekre vonatkozik. A király ,,barátom"-nak szólítja, tehát azok közül való volt. Velük akarta ünnepelni a ,,menyegzőt", de ennél hiányzott a legfontosabb: a menyegzői ruha. Ez pedig Krisztus, akibe felöltözünk (Róma 13, 14). A menyegzői ruha ünnepi ruha, Isten gyermekei ünneplő nép. A panaszkodás, kritizálás, zúgolódás, elégedetlenség, kicsinyes gondok és a földiekben való turkálás pontosan ellentéte az ünnepi magatartásnak. A hála, dicséret és imádat ünneplő emberekké tesz minket a hétköznapokban is.

Igen sokan vannak, akik ezt a ruhát sohasem teszik igazán magukévá. Isten népéhez akarnak tartozni, de régi életüket sohasem számolják fel teljesen. Isten gyermekeinek nevezik magukat, de nem azok, mert az Úr sohasem tudott bennük lakozást venni, nem volt alapos megtérésük. ,,Hogyan kerültél ide?" Egyszerűen becsempészted magad? Nem volt életközösséged Krisztussal, mégis elhitetted magaddal és mások is veled, hogy Isten gyermeke vagy? Mindez csak vallásos formaság volt. Kölcsönvetted, elméletileg megtanultad, de nem felülről plántálták beléd. Mondogattad, hogy ,,Uram! Uram!", de ezt a dicsőséges nevet nem a Szentlélek írta be a szívedbe. Fenntartottad az istenfélő élet látszatát, de hiányzott annak ereje. Kegyes fátyol leplezte régi, gonosz lényedet. Kegyes csalásban éltél.

Becsaphatjuk magunkat, még az embereket is, de Istent soha. Előtte nem állhat meg a kegyes látszat. Lehull az álarc. ,,Az pedig hallgatott." Máskor kegyes szólamokkal jól kivágta magát és kedvező fénybe állította személyét. De ennek most már vége. ,,Kötözzétek meg kezét-lábát és vessétek a külső sötétségre!" - hangzik a király rendelkezése. Szörnyű ítélet vár minden hamis és képmutató emberre. Nincs szó ennek az embernek gonosz tetteiről, de soha nem ragyoghatta át az igazság fénye, ezért valóban a sötétséghez tartozik. Tulajdonképpen már régóta megkötözte őt a bűn és a saját énje. - Nem az istentelenek kapják a legsúlyosabb ítéletet, hanem azok, akik a király barátai akartak lenni, de soha nem fogadták el az Ő lelkületét. A király ,,barátom"-nak nevezi, de éppen ez teszi súlyossá bűnét. Annak akart látszani, aki nem volt - ez a legítéletesebb, legszörnyűbb dolog.

--------------------------------------------------------------------------------

Carl Eichhorn "Isten muhelyében" c. könyvéből

A menyegzői ruha Link


Ő trombitaszóval jön a felhők közt,
Jézus jön, Jézus jön!
Ő trombitaszóval jön a felhők közt
És haza visz minket!.
Kar:Jézus, Jézus jön! Jézus, Jézus jön!
Ő trombitaszóval jön a felhők közt,
És haza visz minket.

A menyegzői ruha legyen hótiszta,
Mert Jézus jön vissza..
A menyegzői ruha legyen hótiszta,
Hogy elvihessen Ő.
Kar: Jézus, Jézus jön! Jézus, Jézus jön!
Ő trombitaszóval jön a felhők közt,
És haza visz minket.


 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 726 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1887
  • e Hét: 6114
  • e Hónap: 17167
  • e Év: 78468
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.