Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Kéz a kézben uszítanak hazánk
  2009-11-17 21:40:29, kedd
 
  Kéz a kézben uszítanak hazánk ellen a cionista, kirekesztő zsidó múmiák
2009. november 17. 17:18
HunHír.Hu

Az ultrák szent háborúja címmel közölte kedden a Die Welt című németországi ultracion lap Paul Lendvai, a hírhedt ausztriai magyargyűlölő ultracionista kirekesztő Kertész Imréről szóló írását. Ledvai mélységesen egyebek mellet azt felháborodva prüszkölte: Hogyan lehetséges, hogy a 18-30 éves korosztálynak csak a 4 százaléka tudja, mit jelent a holokauszt, és csak a 13 százaléka tudja megnevezni az áldozatok számát? Úgy, hogy a többség leszarja a holokausztot.

Szerinte megfelel a valóságnak az, amit Kertész állít a Magyarország múltjával való szembenézés hiányáról.

Lendvai idézte a magyargyűlölő, Magyarországon gyalázkodó cionista Vásárhelyi Mária szociológus által legutóbb nyilvánosságra hozott felméréseket arról, hogy a felnőtt lakosság kétharmada szerint a zsidók túl nagy hatalommal rendelkeznek a magyar üzleti életben. A felnőttek 40 százaléka pedig úgy vélte, hogy a Magyarországon élő zsidók számára Izrael érdekei fontosabbak, mint szülőhazájuk érdekei, míg a fiatalok körében ez az arány 27 százalékos volt.

Lendvai szidalmazó, felsőbbrendűnek mutatkozó megszólalása szerint a felmérésekben szereplő adatok jelentik a hátteret a magyarországi politikai légkör aggodalomkeltő radikalizálódásához, a romák elleni véres támadásokhoz, a jobboldali radikális Jobbik előretöréséhez és a félkatonai Magyar Gárda - a betiltás ellenére történő - felvonulásaihoz a náci időkre emlékeztető egyenruhában.

A cikkíró feltette a kérdést: Hogyan lehetséges, hogy a 18-30 éves korosztálynak csak a 4 százaléka tudja, mit jelent a holokauszt, és csak a 13 százaléka tudja megnevezni az áldozatok számát?

Konrád György szavaival: A szabadság a neofasizmus szabadságaként jelenik meg - gágogta a gyűlöletmúmia, s így ajvékolt... Magyarországon ismét félnek a zsidók.

HunHír.Hu kommentár:
Ha a fentieket olvasva kinyílt a bicska a zsebükben, nyugodtan csukják be. Ha nem lesz a legmélyebb bugyrokig ható totális változás, ez marad a hazánkkal kapcsolatos magyarországi és európai közbeszéd alapja. Nem ez a fröcsögő vén büdös gazember a fő probléma, hanem az, hogy milyen kezekben van a sajtó, és kik uralkodnak felettünk.


http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=24726
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Őrjöngő bolsevikmutánsok: Tilo
  2009-11-17 21:37:47, kedd
 
  Őrjöngő bolsevikmutánsok: Tilos az Adjon az Isten! Tilos a Szebb jövő
2009. november 17. 18:00
HunHír.Hu

Az aljas hatalom pribékjei uszítják a cigányokat. Sajóbábony cigányai elmondták: valakik odamentek, és azt mondták nekik, hogy jönnek és megölnek benneteket. Vona Gábor odamegy, szóba áll, szót ért a felbőszített cigányokkal.

A cigányok együtt éneklik a Himnuszt a Jobbik elnökével, az Új Magyar Gárda Mozgalom főkapitányával, és véleményük összecseng. A cigányok megtapsolják a Jobbik programját.
Az országos cigány vajda azt mondta a lakossági fórumon: a viszálykeltés valakiknek az érdeke, akik az országra szomjúhoznak és gyarmattá akarják tenni.

Az aljas hatalom aljas pribékjei pedig habzó szájjal átkozódnak. Szokásukhoz híven,a Jobbikot, a Gárdát teszik felelőssé. Nemzetbiztonsági bizottságuk ülésezik a saját maguk által szított feszültség, a kialakult erőszakos események, de leginkább az Új Magyar Gárda Mozgalommal kapcsolatos gyűlöletük, és keserves tehetetlenségük miatt.

Rendeletet hoznak.
Tilos a ruhát viselni!!! Betiltott szervezet tevékenységében való részvételnek számít!!!!
Tilos az "Adjon Isten!" Tilos a "Szebb jövő."
Röhejes. Ki vesz komolyan benneteket aljas, sunyi bolsevikpatkányok? A hülyeséget nem lehet komolyan venni.
Ez a MAGYAR GÁRDA nem az a MAGYAR GÁRDA.
Az Új Magyar Gárda Mozgalom ez év július 14, én alakult, és nem jogutódja a réginek. Ezt a Magyar Gárdát senki nem tiltotta be ti szerencsétlenek. És a Jobbik.... a mumusotok. Legyőz benneteket.

Megsemmisít benneteket, örökre.

Törvényellenes, jogszabálysértő minden melléfogásotok. Közben lassan beleőrültök. Csak nézzetek a büdösbanyára, a Lendvaira. Már csak árnyéka önmagának. Mint egy szánalmas kísértet. Ha ránéztek, a ti világotok hulláját láthatjátok. Sokan figyeljük jó érzéssel a haláltusátokat. Itt döglötök meg a Nemzet lába előtt.

Vass István
útonallo

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=24727


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bolek Zoltán nyílt levele Iván
  2009-11-17 21:25:36, kedd
 
  Bolek Zoltán nyílt levele Iványi Gáborhoz a kettős mércéről

2009-11-17 20:13 barikád.hu


(A szerző a Magyar Iszlám Közösség elnöke)

Az egyik napon néztem az ATV beszélgetős műsorát, véletlenül kattintva ide, s lecövekeltem, mert Iványi Gábor evangélikus lelkész urat hallottam nyilatkozni. Előre bocsátom, hogy nekem, ill. a Magyar Iszlám Közösségnek nagyon jó kapcsolatai vannak az Evangélikus Egyházzal, s minden úgynevezett Könyves történelmi egyházzal is.

Ami meglepett: Iványi Gábor felháborodott egy íráson, mely a Barikád. hu-n jelent meg (Iványi Gábor szerint), s ez motivált, hogy szösszenetemet pont a Barikádon tehessem közzé! Arról szólt a monológ, hogy ki kell állni a zsidó és roma kisebbségért, szót kell emelni a hátrányos megkülönböztetésük ellen! S a lelkész bírálta a beszélgetés apropóját kiváltó cikket, melyben a cikkíró a Barikádon felszólít arra, hogy a magyar ember inkább olvasson Wass Albertet, vagy Adyt!

Tudják, ízlések és pofonok...

Én maradok Adynál, Wass Albertnél, de ugyanúgy jöhet kedvenc íróm, Jókai Mór is.

Ami viszont elképeszt: a lelkész úr a hazai emberi jogok harcosaként eddig még soha nem állt ki a hazai muszlimok megaláztatása, vagy az ellenük folyó titkos, vagy nyílt uszítása ellen. Még a magyar származású muszlimokat sem vette soha védelmébe.

-Pár éve belőttek a mecsetünk ablakán, volt helyszínelés, nyomozás lezárása, meg ismeretlen tettes, etc.

Amikor az ügy nyilvánosságra került, csak jobbikos és fideszes politikusok ítélték el felhívásunkra ezt a gyalázatot.

Sajnos az úgynevezett jogvédők hallgattak.

-Akkor is hallgattak, Iványi Gábor úrral együtt, mikor bizonyos európai muszlimokat ,,gályára" akart küldeni egy az Indexben gyakran ,,írásokat" közlő Tóta W. Árpád.

-Amikor a szaúdi focistákat terroristáknak titulálta Gyurcsány Ferenc, a nagy liberális és emberi jogvédőink pisszenését sem lehetett hallani.

-Csöndben voltak akkor is, mikor 2005 táján Budapestet kiplakátozták, hogy Magyarországon az Iszlám vallást be kell tiltani, a mecseteket be kell zárni.

Bolek ZoltánBolek Zoltán

-Hallgattak, mikor vallásunkat egyenlősítették bizonyos sajtóorgánumokban a terrorizmussal. A szólásszabadság érdekében még a ,,közírót" maga Fodor Gábor vette védelmébe a Parlamentben, mondván, hogy Magyarországon szólásszabadság van.

Igazi kettős mérce. Nem lepődök meg ma már rajta, sajnos.

-Most is hallgatnak, miután bizonyossá vált, hogy Rózsa Flores Eduárdót és társait szabályszerűen kivégezték Bolíviában!

Ezek szerint az úgynevezett emberi jogok csak a kiválasztottaknak jár, s Iványi Gábor az emberi jogok alól kivonja a muszlimokat, a jobboldaliakat, a nemzeti érzelműeket, s ki tudja, hogy még kiket. Bár jelen soraimban csak a muszlimok védelmében emelhetek szót, prókátorságot itt kaptam. Szidalmazni lehetett a kivégzetteket, mocskolódni is. A halottaknak nincsenek jogaik. A muszlim halottaknak mégannyi sem. Ne felejtsük el, nem is olyan régen volt a srebrenicai mészárlás, s tőlünk nem is olyan messze történt...hogy csak a legismertebb muszlimokat érintő genocídiumról írjak.

Ne követeljen olyan ember jogokat valamely csoportnak, aki e jogok gyakorlására másokat nem tart érdemesnek, vagy róluk szemérmesen és cinkosan hallgat.

Igenis, mondjuk ki, joguk lett volna Eduéknak is pártatlan bírói vizsgálatra és ítéletre, s joga lenne szerencsétlen Tóásó Elődnek is az igazsághoz, a szabadsághoz, hiszen ártatlan.

Vajon e hőseinket miért csak a Fidesz, vagy a Jobbik veszi védelmébe?

Érdekes módon, bizonyos hazai arab csoportocskák ugyanúgy szidják Eduékat, mint egyes hazai ,,baloldali" médiumok, vagy virtigli náci csoportocskák.

Véletlen egybeesés lenne?

Jogunk van olyan élethez, ami minden tisztességes és jogkövető magyar állampolgárt megillet a Magyar Köztársaságban. Mert az emberi jogok minket is megilletnek.

Így jogunk van olvasni a Szent Koránt, a Bibliát, Adyt, Wass Albertet, Jókait, Mikszáthot. Mint ahogy ők olvashatnak Eszterházyt. S mi nem vesszük kézbe Eszterházyt, vagy Lenin műveit. Ehhez is van jogunk.

Csakúgy: kedves Iványi Gábor lelkész úr, miért nem emelt szót a bebörtönzött temerini magyar fiúk ügyében?

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Qui Prodest?
  2009-11-17 21:06:43, kedd
 
  Qui Prodest?

Kinek az érdeke? Jó kérdés! Főleg az, hogy most a demokratáknak legyen ébresztő! Miért nem a fasisztáknak van takarodó? Kinek az érdeke Sajóbábony? Meg a sajnálatos,- és minden jóérzésű ember által elítélt- cigánygyilkosságok? A híradások arról számoltak be, hogy nagy verekedés volt az említett településen.



A rendőrség és a Sajóbábonyi polgármester szerint sem volt tömegverekedés, de az indulatok elszabadultak a borsodi településen, ahol helyi romák és Jobbik-szimpatizánsok kerültek egymással szembe.

Kinek is áll érdekében ez az állapot? A Sajóbábonyban történtek azt vizionálják, hogy az ország nem választásra, hanem polgárháborús állapotokra készül - fogalmazott közleményében Káli Sándor, Miskolc polgármestere.

Szóval itt van a sántakutya elásva. Választások előtt rendkívüli állapot. Mert akkor elhalasztják a választásokat? Kinek az érdeke ez?

Nagy Imre, az említett település polgármestere úgy fogalmazott, hogy fenntartja mindazt, amit csaknem két évvel ezelőtt a település önkormányzata nevében írtak az Országgyűlés elnökének. Akkor lakossági panasszal éltek. Amikor is 864 ember Sajóbábony lakóinak egyharmada, aláírásával azt közölték: ,,az emberek nem érzik biztonságban magukat, félelemben élnek, mivel vannak olyanok szép számmal, akik büntetlenül bemennek mások veteményesébe. Megdézsmálják a gyümölcsöt, a segélyek kifizetése esetén részegen ordibálnak az utcán, és gyermekkorúak is részt vesznek a szabálysértésekben". Kinek az érdeke, hogy ilyen,- szinte segélykérő- levelek után, sem történik semmi?



Kinek az érdeke, hogy a cigányság felzárkóztatására elköltött több százmilliárd forint ellenére, rosszabb a helyzet, mint valaha? Kinek az érdeke, hogy a rendszerváltás, sőt a jóléti rendszerváltás ellenére nagyobb a szegénység, mint bármikor? Ne tessék jönni a tömött Plázákkal. Az több tízezer ember egyetlen, hangsúlyozom, egyetlen szórakozása? Kinek az érdeke, az is, hogy ,,konzum idióták" kereskedelmi tv-ben büfögnek, kultúra gyanánt?

Nem régiben egy éjjel több tucat roma megtámadta a Nagykátai Rendőrkapitányságot. Az előzmény az volt, hogy az egyik járőr az utcán megvert, majd előállított egy cigánygyereket. Ezután cigányok nekirontottak a kapitányság ajtajának, be akarták törni, azért, hogy D. J rendőrt, aki előállította a cigánygyereket meglincselje. Bent csupán három rendőr tartózkodott. A háromszáz méterre lakó rendőrkapitány Z Á aki korábban még az év rendőre is volt, és a bűnügyi vezető VF nem mertek bemenni a kapitányságra megvédeni kollégáikat. Az ott hőzöngő romák, azt üvöltözték, hogy kinyírják a járőrt. A bent rekedt rendőrök a készenléti rendőrségtől, a Pest Megyei Főkapitányságtól könyörögtek segítségért. Jelenleg a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytat vizsgálatot az ügyben. Kinek az érdeke, hogy ezt azért nem nagyon ismételgette a magyar média? Kinek az érdeke az ilyen tájékoztatás?

Tegnap. 11.16-án azért interpelláltak a parlamentben, ez ügyben. A kérdésre az Igazságügyi és rendészeti miniszter reagált. Drazsé most is brillírozott, mint mindig. Azt mondta, hogy a rendőrök békésen igazoltatták az ott lévő tömeget. Hát elég ritka, hogy több tucat ember békésen álldogál a rendőrség előtt. Legalábbis manapság.

Láttam már békésen álldogálni községháza, vagy postahivatal előtt, de rendőrség előtt még nem. Kinek az érdeke az ilyen tájékoztatás?

Kinek az érdeke, hogy nem tudjuk, hogy ki lőtt rá géppisztollyal a Rendőrpalotára? Kinek az érdeke, hogy nem tudjuk, hogy ki szivárogtatta ki az Őszödi beszédet? Hiszen egy védett objektumban hangzott el! Kinek az érdeke, hogy a későbbi romagyilkosok megfigyelését pont akkor állítják le, amikor azok fegyvert terveznek beszerezni? Kinek az érdeke temetők feldúlása? Legyen az bármilyen temető is! Kinek az érdeke a Kádár sír kifosztása?

Hosszan lehetne még sorolni e kérdéseket. Most még úgy sem kapunk rá választ. Majd talán egyszer.

Addig is talán békesség szükségeltetne, mert elég nagy bajban van az ország. A budapesti elefántcsonttoronyból talán nem is látszik mekkorában. Akkor mégis kinek az érdeke a polgárháborús hisztéria keltése?



http://hirklub.hu/?page=cikk&rovat=34&id=6249




Szerző:
Lőrincz Miklós
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Veres-Gate
  2009-11-17 20:35:30, kedd
 
  Veres-Gate



Kérem tegyék föl a következő kérdést Veres Jánosnak: Igaz-e, hogy megkereste Gazda Tamás egyik rokonát azzal, hogy az EMFESZ-t adja vissza a Mabofinak? - mondta sajtótájékoztatóján Góczi István az EMFESZ ügyvezető igazgatója.

Az ügy háttere

Az EMFESZ Kft. az ország egyik legfontosabb gázkereskedője és gázszolgáltatója. Tulajdonosa eredetileg az a cipruson bejegyzett Mabofi Holdings volt, amely Dimitrij Firtas ukrán üzletember érdekeltségébe tartozott. Firtas az ukrán és orosz gázpiac meghatározó szereplője, tulajdonosa a RosUkrEnergonak (RUE), mely az EMFESZ-nek is sokáig szállította a gázt. Ám az ukrán-orosz gázvita során súlyos problémák merültek fel. Góczi István elmondása szerint az EMFESZ folyamatosan hitelezte a RUE-t, magyarán szólva Firtas az EMFESZ-ből kivitte a pénzt, majd év végén visszaadta azt. Így a könyvelés teljesen rendben volt.



Ám eljött az a pillanat, mikor Góczi úgy vélte nem fogják visszakapni a hitelezett összegeket, mert eközben a RUE a Gazprom-csoporttal szemben súlyos tartozásokat halmozott föl. Góczi ezért 2009. januárt 10-én megtagadta Firtastól a további átutalást. Ám így is fennmaradt 263 millió dollár (közel 50 milliárd forint) mellyel Firtas jelenleg is tartozik az EMFESZ-nek. A helyzet áprilisra eszkalálódott, mikor Ukrajnában elzárták az EMFESZ felé folyó gázcsapokat. Góczi ennek hatására úgy döntött, eladja a céget, hogy az kikerüljön a Mabofi (és Firtas cégeinek) esetleges csőd felé való haladásából.

A RosGas

Elutasítva
Elutasította a bíróság a volt tulajdonos, a ciprusi Mabofi Holdings keresetét, amely az EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. eladására kötött szerződés megsemmisítését kérte a bíróságtól. A jogvitában a felperes az EMFESZ volt tulajdonosa, a Cipruson bejegyzett Mabofi Holdings volt, az alperes pedig az új tulajdonos, a svájci bejegyzésű RosGas AG. Sajtóértesülések szerint az EMFESZ vezérigazgatója, Góczi István egy korábbi felhatalmazás alapján mindössze egy dollárért adta el a céget a RosGas AG-nak.
Az EMFESZ így májusban a svájci bejegyzésű RosGas tulajdonába került. A RosGas ügyvezetője az a Gazda Tamás, aki jelenleg is az EMFESZ egyik igazgatója, Góczi munkatársa. A RosGas tulajdonosi köréről egyelőre annyit tudni, hogy orosz üzletemberekből áll, (közülük Szergej Prokopjev vállalta a nevét), de egyes sajtóhírek szerint Vlagyimir Putyin rokonai is tulajdonolnak benne részt.

Góczi Istvánt az eladás miatt több bíróságon is megtámadta a Mabofi, ám nem járt eredménnyel: eddig minden eljárást az EMFESZ nyert. Ezután került sor arra, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda házkutatást tartott az EMFESZ-nél, majd Góczi István előzetes letartóztatásba helyezték, különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás gyanúja miatt. A 72 órás fogva tartás után Góczit elengedték, de nem hagyhatja el Budapestet.

Veres a háttérben?

Góczi a keddi sajtóbeszélgetésen annak a gyanújának adott hangot, hogy Veres János volt pénzügyminiszter, jelenleg a keleti gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos megkörnyékezte a RosGas nevében eljáró Gazda Tamás egyik rokonát, (Gazda Tamás apja Gazda László, szocialista parlamenti képviselő) azzal a célzattal, hogy Tamás adja vissza a Mabofit Firtasnak. Góczi úgy tudja, Veres mindezt a külföldi megkeresésre tette.

Góczi azt is meglebegtette, hogy Veres János annak érdekében lobbizott a Nemzeti Nyomozó Irodánál, hogy Góczit gyanúsítottként hallgassák ki. Mindezen lépéseket egyes információk szerint azért tette, mert szeretne beülni az EMFESZ elnöki székébe.

Góczi ezek után felkéri Veres Jánost, hogy kérjen bocsánatot kiskorú gyermekeitől, akik azt kérdezték anyjuktól, mikor apjukat letartóztatták, hogy most féljenek-e?

Góczi István hangsúlyozta, nem szeretne senkit sem vádolni, csupán tisztázni szeretné az ügyet.



http://www.hirextra.hu/2009/11/17/veres-gate-veres-janos-az-emfesz-t-akarja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona: Orbán-Bajnai paktum jött
  2009-11-17 20:25:20, kedd
 
  Vona: Orbán-Bajnai paktum jött létre a Jobbik lejáratására

Hírszerző információ
2009-11-17 11:21


Vona Gábor, a Jobbik elnöke 11-kor tartott sajtótájékoztatót Sajóbábonyban, ahol magas a rendőri készültség. A Jobbik elnöke szerint "félrevezették a helyi cigányságot". "Orbán-Bajnai paktumot" emlegetett, amelynek célja a Jobbik és a gárda ellehetetlenítése. Helyszíni tudósítónk elmondta, ez utca egyik oldalán összegyűlt romák farkasszemet néznek a másik oldalon álló jobbikosokkal.




Nagy a rendőri készültség Sajóbábonyban, ahol délelőtt 11-kor Vona Gábor, a Jobbik elnöke tartott sajtótájékoztatót a vasárnap történt eseményekkel kapcsolatban. A bevezető utakat a Hírszerző tudósítója szerint lezárták a rendőrök. Az utca egyik oldalán összegyűlt romák farkasszemet néznek a másik oldalon álló jobbikosokkal.

Vona Gábor egy szocialista képviselőnővel, Müller Pálnéval beszélt a helyszínen, akit azzal vádoltak, hogy ő hívta be a Jobbikot Sajóbábonyba. Emiatt később a boltjában megpofozta egy roma nő. Vona szerint "mindenkinek joga van a biztonsághoz és az emberi méltósághoz", ezért - "bár külön pártban politizálunk" - megígérte, hogy védelmet nyújtanak a képviselőnek.

Programot is hirdetett Vona

Tudósítónk szerint ezután egy cigány asszonnyal beszélt a Jobbik elnöke. Az asszony felháborodottan esett neki a szocialista képviselőnőnek, mondván: azzal riogatja őket, hogy "jön a gárda, és megöli őket". Vona munkát ígért az asszonynak. "Egyem meg a drága szívét" - reagált a felajánlásra a nő.

Kattintson a képre, és nézze meg Sajóbábonyban készült képsorozatunkat!
Körbejártak pár háztömböt Sajóbábonyban. (Fotó: Magócsi Márton)

Vona Gábor ezután kijelentette: "valakik tudatosan hergelik a cigányokat a gárda és a Jobbik ellen". Szerinte a parlamenti pártok kihasználták a cigányságot, akiket "olyan körülmények között tartanak, amelyek az afrikai dzsungelben és az új-guineai kannibálok között sem lennének tolerálhatók".

A Jobbik - szavai szerint - megerősítené a rendőrséget, létrehozná a csendőrséget, börtönreformot hirdetne, átalakítaná a segélyezési rendszert és feloszlatná az Országos Cigány Önkormányzatot (OCÖ). Vona szerint "erővel is integrálni kell", aki "nem hajlandó, az börtönbe kerül, vagy 'el lehet menni'".

A média fújta fel az eseményeket?

Kiss Róbert gárdakapitány ugyanitt kijelentette: "elképesztő hazugságok jelennek meg a hétvégéről", szerinte "semmilyen tömegverekedés nem volt". "A média felelőssége, ami történt" - tette hozzá. A helyi Jobbik-vezető egyetértett a gárdakapitány szavaival.

Vona Gábor szerint "félrevezették a helyi cigányságot". A Jobbik elnöke "Orbán-Bajnai paktumot" emlegetett, amelynek célja a Jobbik és a gárda ellehetetlenítése.

> "Teljes káosz és bizonytalanság"
A Fidesz szerint a kormány 2006 óta nem tudja biztosítani a rendet Magyarországon, képtelen garantálni a közbiztonságot minden magyar ember számára - mondta Lázár János, az Országgyűlés rendészeti bizottságának fideszes elnöke.

A politikus úgy fogalmazott: a kormány már arra is képtelen, hogy néhány ember szóváltásában, verekedésében rendet tegyen, ezzel pedig először egy kisebb települést, majd az ennek közelében fekvő nagyvárost szolgáltatja ki "a teljes káosz és bizonytalanság veszélyének". Nem a nemzetbiztonsági kabinet ülése a fontos, hanem, hogy Sajóbábonyban és Miskolcon rend legyen - jelentette ki Lázár János.


Mint ismeretes: Sajóbábonyban a Jobbik szombati lakossági fórumának másnapján csaptak össze romák és a feloszlatott Magyar Gárda formaruhájába öltözött emberek. Hétfőn újabb két embert vett őrizetbe a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság; az eljárás közösség tagja elleni erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik.

Egy hely a sok közül

A helyi erőkkel folytatott beszélgetéssel egybekötött városnézés után Vona és Kiss részvételével tartottak lakossági fórumot a helyi általános iskola tornatermében. A fórum Vona élménybeszámolójával kezdődött; a Jobbik elnöke a nap folyamán szerzett élményeit osztotta meg a jelenlévőkkel, akik között a Jobbik és a mostanában Új Magyar Gárda néven emlegetett gárdisták szimpatizánsai mellett a helyi cigányok és országosan is ismert roma vezetők is felbukkantak.


Kattintson a képre, és nézze meg Sajóbábonyban készült képsorozatunkat!
Tornasor. (Fotó: Magócsi Márton)

"Sajóbábony egy hely a sok közül - bármikor bárhol megtörténhet" az, ami a hétvégén Bábonyban történt. Vona szerint tudatos provokáció vezetett a hétvégi eseményekhez, majd a teremben jelen lévő cigányokhoz fordult azzal a meghökkentő állítással, hogy szerinte a magyar embert rasszizmussal vádolni hazugság. A Jobbik elnöke szerint "nagy tévedés, hogy előítéletei lennének a magyaroknak a cigányokkal szemben", Vona ezzel szemben úgy látja: a magyar embereknek ún. utóítéletek vannak.

Vona szerint a helyzet polgárháború-közeli, még egy-két, sajóbábonyihoz hasonló szikra kell, és nagyon nagy baj lesz.

Mások hibája

A Jobbik - ez világosan kiderült itt megjelent vezetőinek mondandójából - a világon semmilyen felelősséget nem érez a történtekért. Rajtuk kívül mindenki más felelős persze: az elmúlt húsz év teljes többségi és roma politikai elitje, akik úgymond rászoktatták a romákat arra, hogy az oktatás és a munka világán kívül is van élet. A Jobbik elnöke szerint nem pártja, hanem ez a politikai elit a "rasszista", hiszen képviselői a végletekig lenézik, konzervekért megvásárolható szavazógépnek tekintik a cigányokat. A parlamenti pártokon és a soraikba kooptált "díszcigányokon" kívül a roma politikusok "zűrös ügyei" ártottak a legtöbbet a romáknak.

> Ki a felelős?
Juhász Gábor, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter úgy véli: a szélsőjobboldali politikát folytatók, a Magyar Gárda betiltását tudomásul nem vevők, a "nosztalgia-csendőrséget felállítók viselik a felelősséget Sajóbábonyban történtek miatt.

A miniszter hozzátette: felelősek azok is, akik "összekacsintanak velük". Mint mondta, a rendőrség professzionálisan lépett fel a rendbontókkal szemben, nincs sem létszámbeli, sem pénzügyi gátja a rend fenntartásának. A nemzetbiztonság kabinet a leghatározottabb fellépést kérte a rendészeti szervek vezetőitől.


A Jobbik elnöke elismételte korábban, városnéző körútja során elmondott szavait a szociális ellátórendszer átalakításáról és az OCÖ feloszlatásáról, és arról, hogy származásától függetlenül mindenki számíthat rá és pártjára, aki integrálódni akar a társadalomba. "Azért vagyunk itt, hogy elkerrüljük a polgárháborút"- mondja Vona és nagy tapsot kap.

Kiss Róbert "adjon az isten"-nek köszöntötte a megjelenteket, amire a megjelent gárdisták "szebb jövőt" kiáltással feleltek. A gárda főkapitánya a sajtót és a parlamenti politikusokat hibáztatta a hétvégén történtekért, szervezete nevében semmilyen felelősséget nem vállalt a hétvégi incidensekért.

A vajda lábhoz megy

A fórum kétségkívül legkínosabb hozzászólását Kállai Csaba (a roma közösségek nagy része által el nem ismert) országos cigány vajda produkálta, aki egy helyre kis zsidózással próbálta megteremteni a közös nevezőt maga és a jelenlévő gárdisták között, mielőtt cigányok és magyarok közös országának nevezné Magyarországot.


Kattintson a képre, és nézze meg Sajóbábonyban készült képsorozatunkat!
A cigány, aki zsidózott egy jót. Ettől Vona még mindig nem fogna vele kezet. (Fotó: Magócsi Márton)

Sajóbábony szocialista polgármestere a média felelősségét emlegette a hétvégén történtekért, de - és már ez is nagy szó volt a szemmel láthatólag pártja által magára hagyott városvezetőtől - annyiban ellent mert mondani Vonának, hogy szerinte nem a titkosszolgálatok álltak az incidens hátterében.

A jelenlévők egyike egy kis karizmatikus keresztény propagandára használta ki a helyzetet, a hit és a munka fontosságát nevezve a roma integráció kulcsának.

> "Rendőri erősítést Miskolcra!"
Igen határozottan arra kérte Draskovics Tibort az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete, hogy két hónapon belül küldjön Miskolcra rendőri erősítést és hozzon létre Sajóbábonyban rendőrőrsöt - közölte Varga László, a párt országgyűlési képviselője.

Az elmúlt hétvégén Sajóbábonyban történtek után az MSZP megyei vezetése találkozott Draskovics Tiborral, akit arra kértek, hogy azonnali hatállyal gyorsítsa fel a készenléti rendőri század Miskolcra telepítésének folyamatát. Ezzel is "bizonyíthatja alkalmasságát" a miniszteri posztra - mondta Varga László.

A képviselő közölte: azt is kérték a szaktárca vezetőjétől, hogy Sajóbábonyban a jelenlegi körzeti megbízotti rendszer helyett mihamarabb rendőrőrs álljon fel. Minderre két hónap határidőt szabott az MSZP helyi szervezete - tette hozzá.


Lakatos Attila, az elmúlt években a kuruc.info szupersztárjává vált borsodi cigány vajda nagy tetszést aratott összefogást sürgető beszédével, de Vona hamar lehűtötte a dörgölőző vajdák lelkesedését, mondván: ő és pártja egyetlen cigány vezetővel sem fog kezet, amíg azok nem bizonyítják együttműködési készségüket. A pártelnök megismételte: a magyar társadalom toleráns volt, mindent megtett az utóbbi 20 évben a cigányok felemelkedéséért, a Jobbik pedig mindenkinek tisztességess munkát akar adni - de aki ez után sem akar majd dolgozni, az megnézheti magát.

A fórum végén egy végtelenül egyszerű kazincbarcikai hozzászóló még gyorsan en bloc hazaárulónak, gyilkosnak, magyarellenes rasszistának nevezte a romákat, akikkel nem fog kezet, Vona szintén gyorsan elhatárolódott a fiatalember őrjöngésétől, kijelentve, hogy bojkottja nem a cigányokra, hanem a cigány vezetőkre vonatkozott. A porig alázott, minden morális normát alulmúló Kállai viszontválaszában biztosította a jelenlévőket, hogy "szereti a Jobbikat" és mindenkit, de erre már senki nem figyelt oda.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden rendben Sajóbábonyban!
  2009-11-17 20:21:43, kedd
 
  Minden rendben Sajóbábonyban!
Szerző: zero
- 2009.11.17. 15:45

Összeült a Nemzetbiztonsági Bizottság rendkívüli ülése a sajóbábonyi események miatt.

Mindent alaposan átgondoltak, átbeszéltek, a problémákat a gyökeréig tárták fel:

- Sajóbábonyban az elmúlt egy évben (365 nap!) összesen 42 bűncselekmény történt.

- Ebből csak három betörés volt, tehát a térség bűnügyileg nem fertőzöttebb az átlagnál.

- A szélsőjobboldal provokációja a felelős, de elítélték az önbíráskodókat is.

- Bejelentették, hogy a kormány elfogadott egy rendeletet ami november 23-án lép életbe ... wait for it .... amely szerint "önmagában az is szankcionálható, ha valaki betiltott társadalmi szervezet tevékenységében részt vesz, a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a rendőr akkor is intézkedhet, ha valaki a gárda egyenruhájában jelenik meg közterületen.

És ennyi ... !

Micsoda remek intézkedések!

Mellény, fehér ing, oroszlán, Levi's sapka betiltva, betörés, bűncselekmény alig volt, minden rendben van, nem is értjük mi volt ez az egész.

El sem hiszem, hogy a sok veterán politikus ennyit bírt magából kipréselni. Ezek még most sem értik, nem tudják vagy nem is akarják látni magát a problémát sem.

Lehet, mégis elmegyek szavazni jövőre ... :)


http://vastagbor.blog.hu/2009/11/17/minden_rendben_sajobabonyban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazudozik és a cigókat mosdatj
  2009-11-17 20:12:07, kedd
 
  Hazudozik és a cigókat mosdatja a média Sajóbábony kapcsán
2009. november 17. 14:26:58

Az egyebek mellett marihuána termesztésére buzdító Zsindex is foglalkozik a sajóbábonyi történésekkel. A cím a következő: "Romák és a Jobbik szimpatizánsai csaptak össze Sajóbábonyban". Már ez is hazugság, hisz nem összecsapás volt, hanem a helyi cigányok már előző nap megvertek és megfenyegettek több helyi lakost, vasárnap pedig rátámadtak a gárdistákra, egyikük autóját rommá verték, husáng- és fejszenyomok találhatók szerte a kocsin. Ennyi erővel fogalmazhatna Olaszliszkával kapcsolatban is úgy az Index, hogy Szögi Lajos tanár "összeverekedett" 50 cigánnyal, és akkor a tájékozatlanabb átlagember elkönyveli magának, hogy igen, ez a Lajos magának kereste a bajt. Tetvescigány vezetők - egy fideszes és egy maszopos is - egyébként már megtették, Szögi tanár urat merik gyalázni és lincselő fajtársakat védeni.

<


Jól látható a fejsze nyoma

Sajóbábonyban lincselési kísérlet történt, csoda, hogy nem öltek meg senkit a kormosok. Képek itt.

"Két napja hergelik egymást romák, jobbikosok és gárdisták Sajóbábonyban" - folytatja a hazudozást cikkének bevezetőjében az antimagyar, zsidórasszista és cigányfajvédő Index, elhallgatva, hogy ok nélkül támadtak rá a helyiekre a cigányok (nem mintha bármely ok elfogadhatóvá tenné a felfegyverzett hordába való tömörülést és a gyilkossági kísérletet). Ráadásul Sajóbábonyban nem mai dolog a cigányterror: lopás, rablás, betörés mellett öltek is már, brutálisan - lásd itt.

Ha tényszerű akart volna maradni az Index, ezt a címet adta volna: "Gárdistákra támadtak és szétvertek egy autót az őrjöngő, szélsőséges romák". Ugyanis ez történt. De nem, azt a látszatot próbálja kelteni, mintha mindketten felelősek lettek volna, próbálják a cigányság sarát ránk kenni. Nyilván a magyarok hibája, hogy kafferék nem dolgoznak, bűnöznek, gyilkolnak és rabolnak. Nyilván Szögi Lajos is hibázott Olaszliszkán, hisz ahelyett, hogy továbbhajtott volna, megállt megnézni, hogy történt-e valami baja az "elsodort" kislánynak. A cigányok "háláját", a folytatást pedig ismerjük...

Kuruc.info kérdés: ha fordítva történt volna meg az eset, vajon akkor is "kölcsönös hergelésről" és összecsapásról írt volna az Index, vagy valami hasonló cím virítana címlapjukon: "Cigányokra támadtak a betiltott Magyar Gárda tagjai, a rendőröknek kellett megfékezniük a megvadult szélsőségeseket"?

A zsidó Indexnek nem ez az első undorító húzása, korábban a Kálozon gárdistákra támadó cigányokról is úgy írtak a címben, hogy "Cigányok és gárdisták csaptak össze Kálozon". Pedig szokás szerint a cigányok támadtak rá csoportosan és felfegyverkezve a gárdistákra, akiknek mindössze annyi bűnük volt, hogy létezni merészeltek. Egyébként azóta elfogták a cigánybűnözőket: lakásukon fegyvereket és korábbi betörésből (!) származó holmikat találtak. A hat garázda közül hármat betöréssel is gyanúsítanak.

Cigányügyben a legtöbb más ballib és zsideszes hírportál sem különb, a tényeket próbálják elferdíteni, miután ilyen egyértelmű esetben ahhoz már nekik sincs pofájuk, hogy azt állítsák, gárdisták támadtak szegény dolgozni vágyó romáinkra: helyette csak: maguknak keresték a bajt, tömegverekedés volt, balhé, miért mentek oda stb. Tegyük hozzá, hogy nem odamentek, hanem ott élnek: ugyanis helyieket terrorizáltak, vertek meg és fenyegettek meg halálosan a cigányok, a környékbeli gárdisták azért siettek a helyiek segítségére, mert a rendőrség nem volt hajlandó...

És még csodálkoznak azon, hogy a Jobbik, Magyar Gárda és a Kuruc.info népszerűsége napról napra jobban nő, mert az embereknek elegük van abból, hogy a mi munkánkból segélyhez jutó cigányok még terrorizálnak is minket?

S hogy mi a megoldás a cigányterrorizmusra? Érpatak jobbikos polgármestere megadta a választ, bizonyított, megrendszabályozta a bűnözőket.

Magyari Gábor - Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány for President!
  2009-11-17 20:06:31, kedd
 
  Gyurcsány for President!
2009.11.17.



Hínnye, milyen kis perverz volt Szanyi Tibor a tegnapi blogfirkájában, amelyet "kicsattanó hangulatban" vetett billentyűre! Tumor humor a köbön, balra, magyar! Az MSZP Fábry Sanyija olyan viccpukkanccsal kínált meg bennünket, amelyet a keményvonalas ultrák habozás nélkül komolyan vettek, és már bégették is az áment, a halleluját, vagy amit a piros sarokban szokás mondani. A Pozsonyi Ádám-féle hangyaszabásúaktól tudjuk, hogy minden tréfa alapja vérkomoly, avagy hazudj igazat, meglátjuk, mi sül ki belőle, de ez itt nem erről szól. Ez lazán felülüt mindent, amit eddig a szoci kámediről gondoltunk. Eddig is ismertük Szanyi legendás humorát, de ha soha többé nem ír egy sort sem, már akkor is megcselekedte, amit megkövetelt a kaján választók hada. Figyeld az óvatos felütést balra, magyar!

A jobboldali média felkapott egy spekulációt, hogy t.i. a jelenlegi Parlament még a mostani ciklusban megválasztaná az új köztársasági elnököt. Én ugyan nem tudok ilyen politikai szándékról, de nem állok ellen, végül is akár jó ötlet lehet. Ez esetben Gyurcsány Ferencet javaslom megválasztani!

Hoppszala, csimm-bumm! Érezni a kis cinkos kacsintást a sorok közül? (Persze ekkora csontot ritkán löknek a türelmetlen falkáknak. Szanyi hápogó humorában olyat írt, ami feledteti a B-közép tagjaival a dolog abszurditását, és azonnal rávetik magukat a koncra. Mert az a bűvös név ott kopog, az nem engedi nyugodni a népet. Gyurcsány. Tompán csilingelő jövőkép egy elsöprésre ítélt rétegnek.) Nevess balra, magyar!

Ha 2005-ben nem sikerült a mi oldalunkról államfőt választani, hát sikerüljön 2010-ben, azaz legyen a baloldal és a liberálisok közös köztársasági elnökjelöltje Gyurcsány Ferenc. Remélem, ettől még a kedve is elmenne a Fidesznek, hogy országgyűlési választásokat akarjon nyerni.
De ennél fontosabb dologról van szó. Orbán Viktor - saját bevallása szerint - az Alkotmányunk egyetlen mondatát sem tiszteli. Például azt sem, hogy Magyarország államformája köztársaság, azt sem, hogy minden hatalom a népé, avagy azt sem, hogy itt biztosítottak az emberi jogok, benne a szabad választások joga. Állítsuk hát a köztársaság és az alkotmányosság legfőbb őrének a volt miniszterelnökünket! Rögtön ez után pedig nyerjük meg a tavaszi választásokat is.

Balra, Magyar!

Szanyinak elég fekete a humora, a bejegyzés második felében szerencsére ő is elröhögte magát. Érthető, hogy szabadulni szeretne Ferenctől, de ez túl jó lett. Gyurcsányt a köztársaság és az alkotmányosság legfőbb őre jelzővel ellátni maga a kacagtatási plafon. És rögtön utána balra, magyar!

A válasz a jobbos sajtó legújabb baromságára egyrészt jogosan gúnyos, másrészt erőltetetten vagányka (a fenegyerek szó biztosan hízeleg neki), de annyit megér, hogy az ember elszórakozzon egy pillanatra az ötleten. Az a kép például, ahogyan Gyurcsány köztársasági elnök úr magához hívatja Orbán Viktor miniszterelnök urat, az milyen? Vagy ahogy zsinórban visszadobálja a fideszes törvényeket? Amint állami ünnepségeken és legmagasabb szintű protokoll eseményeken egymás mellett feszítenek? A bejelentés, amely szerint Gyurcsány napi tájékoztatást kér Orbántól ilyen vagy olyan ügyben?

Nem is rossz. Az biztos, hogy nem bírnánk röhögés nélkül. Szerintem még Orbán sem.

A jelenet, ahogy egy audiencia után Viktor zavartan kibotorkál a trónteremből, de kínjában még az ajtót is eltéveszti. Köztársasági elnökünk pedig, akit Gyurcsány Ferencnek hívnak, jóságos, atyai hangon kisegíti:

- Ne arra! Balra, magyar!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatott a liberális agymosás
  2009-11-17 20:04:05, kedd
 
  Hatott a liberális agymosás

Vasfüggöny a fejben
2009. november 16., hétfő, 16:00

Magyarországon a fiatal és az idős generáció demokratikus rendszerhez való viszonya nem különbözik egymástól. A Kádár-rendszer íránti nosztalgia és a "legvidámabb barakk" közhelye határozza meg társadalmunkat. Miért nem emlékeznek meg 1989-ről a magyarok? Akarta-e a magyar nép a rendszerváltozást?

Szomorú, de Magyarországot teljesen hidegen hagyta a berlini fal leomlásának múlt heti huszadik évfordulója, csakúgy, mint korábban a vasfüggönyt jelképező drótkerítés átvágásáé vagy a köztársaság kikiáltásáé. A politika, a média semmitmondása mögött igazi össznépi érdektelenség húzódik meg. Európa keleti felén - és különösen Magyarországon - sokan egyszerűen elfelejtették, hogy a húsz éve visszanyert szabadság, önállóság és jogállamiság egyáltalán nem valami magától értetődő adottság, és hogy igenis érdemes ezekre büszkének lenni és ezeket ünnepelni. De a helyzet még ennél is rosszabb: egy nemzetközi felmérés szerint nem csak a Kádár-rendszerben szocializálódott idősebb korosztály, hanem már a fiatalabb generáció sem lelkesedik a rendszerváltozás vívmányaiért.

Az amerikai Pew Global Attitudes Project 2009-es, 14 760 ember megkérdezésével készült, 14 nemzetre kiterjedő felmérésének a volt kommunista országokra vonatkozó elemzése sötét képet fest hazánkról, s a tekintélyes intézet jelentésének eredményei sajnos lényegében egybevágnak az ENSZ által tízévente készített World Values Survey felmérésével is. A Pew Research Center friss jelentése szerint 1991-ben még a megkérdezett magyarok 70%-a, 2009-ben viszont már csak 56%-a tartotta fontosnak a többpártrendszert, a szabad piacgazdaságtól való idegenkedésben pedig (Ukrajna kivételével) mindenkin túlteszünk. A kapitalizmus 1991-ben mért 80%-os "elfogadottsága" 2009-re 46%-ra apadt, vagyis átváltott elutasításba. Az adatokat az a szomorú tény is magyarázza, hogy a 18-24 éves és az 50-64 éves korosztálynak a többpártisághoz és a kapitalizmushoz való hozzáállása alig-alig különbözik.

Kézenfekvőnek tűnhet, hogy ennek fő oka netán a magyar demokrácia patologikus vonásaiban, az elmúlt években eluralkodó általános kiábrándultságban keresendő. Hiszen az ország mindenki szerint rossz úton halad (91%), a gazdaság még inkább (94%), nem is beszélve a demokrácia (nem) működéséről (77%). Mindebből azonban a "Kádár alatt jobb volt" mentalitás egyáltalán nem következik szükségszerűen. Mégis, mindössze 8% mondja azt, hogy jobb a gazdasági helyzete, mint a diktatúra alatt. A szocializmus alatt jobb volt, a rendszerváltozással a politikai és gazdasági elit nyert, az egyszerű emberek csak veszítettek - ez sok millió honfitársunk világképe, még a külföldi intézet felmérése szerint is. A közhellyé vált magyarázat az, hogy a magyarországi szocializmus demokratikusabb, szabadabb, élhetőbb, "emberarcúbb", sikeresebb volt, mint bárhol máshol. Innen a nosztalgia, innen a csalódás: mi voltunk a legvidámabb barakk, de most csupán egyike vagyunk a rosszkedvű és sikertelen posztkommunista országoknak.

De valóban így van? A statisztikák ennek ellenkezőjét mutatják. A Pew Research Center jelentésének adataiból a vizsgált volt kommunista országoknak két csoportja körvonalazódik. E szerint Kelet-Németországban, Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban a demokrácia és a piacgazdaság megítélése nem vagy alig romlott, és ami talán fontosabb: a fiatalabb és az idősebbek generációk mentalitása közt sokkal nagyobb az eltérés. Tehát a vasfüggöny ezekben az országokban már a fejekben is leomlott, kialakult egy egészséges generációs-szocializációs szakadék. Bár hazánknak földrajzilag és történelmileg, illetve saját önképünk szerint is az előző országok csoportjához illene tartoznia, a felmérés szerint igencsak keletre tolódtunk: az adatok egyértelműen Bulgáriával, Litvániával, Ukrajnával és Oroszországgal rokonítják Magyarországot. Hogyan is írta Faludy? "Szívós vagy. Egy országot toltál át Ázsiába." Úgy tűnik, sajnos igaza lett.

A statisztikák, melyek szerint például még Oroszországban is több híve van a szabad piacgazdaságnak, lehetséges, hogy talán inkább pontosan azt jelzik: a magyarországi szocializmus nem jobb, hanem rosszabb, nem szabadabb, hanem sokkal elnyomóbb volt, mint másutt. Míg a csehek és a lengyelek meg tudtak szabadulni a kommunizmustól, mint valami rongytól, külső hatalomtól, Magyarországon a szocializmus az emberek bőre alá, legapróbb szokásaiba is beférkőzött. Kádár rendszere valóban sikeres, vagyis jobban, komolyabban felépített, szocialistább és államhatalmibb volt, mint Husáké vagy Jaruzelskié. Kultúrpolitikájával és besúgók, ügynökök hálózatával képes volt úgy átszervezni és csapdába ejteni a társadalmat, hogy annak egy része máig benne ragadt. Sőt, az adatokból kiderül, a rendszer mentalitása azokban is tovább él, akik már annak politikai bukása után születtek.

Hogy nem az elmúlt húsz év a bajok fő forrása, és a csehektől, lengyelektől, saját régiónktól nem 1989 óta szakadtunk le, azt egyértelműen mutatja a magyar rendszerváltozás. Tölgyessy Péter mindezt remekül összefoglalta. Joggal mutat rá, hogy a magyar rendszerváltozás egyetlen nagy és emlékezetes tömegmegmozdulása a bécsi bevásárlóturizmus volt. Magyarországon - Csehszlovákiával és Lengyelországgal ellentétben - nem szerveződtek igazi tömegmozgalmak, demonstrációk, az alakuló ellenzéki pártokba is csupán néhány tízezer ember lépett be. A Kádár-rendszer sikerét, vagyis a szocializmus pusztítását mi sem mutatja jobban, mint hogy a magyar nép nem igazán akarta a rendszerváltozást, abban politikailag aktívan alig vett részt. Ráadásul az állampárt kommunista vezetői ekkor, az ellenzéki zászlóbontások után, az átmenet idején nem csak az országot, hanem még a népszerűségi listákat is toronymagasan vezették.

Az emlékek és a mentalitás máig töretlenül él - a hétköznapokban és a politikában egyaránt. Moldova György Kádár-könyve pár éve, megjelenésekor óriási siker volt, az egyik internetes áruház nem véletlenül tette a "nagyinak karácsonyra" lista élére, ami egyfelől félelmetesen abszurdnak tűnt, mégis a valóság pontos ismeretéről (és jó üzleti érzékről) tanúskodott. A politikai preferenciák ugyanezt a kontinuitást mutatják: politikájától és egyéb viselt dolgaitól függetlenül tény, hogy Magyarországon 1990-től kezdődően a szocialista utódpárt öt választásból háromszor került kormányra, és pártként ötből négyszer kapta a legtöbb szavazatot. Régiónkban ez teljesen példa nélküli, akárcsak a múlt feldolgozásának hiánya. Míg Csehország a napokban a volt kommunista hírszerzői, tehát a külföldön tevékenykedő ügynökök listáját is feltette az internetre, addig a magyar állam "nemzetbiztonsági érdekekre" hivatkozva a belföldön tevékenykedő vagy a külföld számára már teljesen érdektelen egykori ügynökök és besúgók kilétének felfedését is akadályozza.

Amíg mindez így van, addig valóban nincs értelme a vasfüggöny leomlását ünnepelni, mert az Magyarországon még áll. A fejekben legalábbis.







A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/tartalom/20091116-velemeny-a-vasfuggony-a-magyar-fejekben-meg-nem -omlott-le.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 8680
  • e Hónap: 19791
  • e Év: 173287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.