Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
„Szocialista ejtőernyősö
  2009-11-02 21:15:18, hétfő
 
  2009-11-02 14:38
,,Szocialista ejtőernyősök" az állami tulajdonú vállalatnál

,,Szocialista ejtőernyősök" telepedtek rá az adófizetők pénzéből üzemelő állami cégre, az ERFO Kht.-re, amely 1500 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat - jelentette ki Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő hétfőn.



Az ellenzéki képviselő emlékeztetett rá, hogy tavaly szeptember óta megszaporodtak az igazgatói állások az állami tulajdonú vállalatnál. Összesen négy új igazgató érkezett a céghez, köztük Gyurcsány Ferenc miniszterelnök korábbi programigazgatóságán dolgozó munkatársa, illetve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. korábbi munkatársai.

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba az ejtőernyőztetést - mondta Hoppál Péter. A politikus hangsúlyozta: egy Fidesz-kormány alakulása esetén az új kabinet minden ilyen esetet el fog számoltatni.

(FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igent mondtak a magasabb tandí
  2009-11-02 21:12:41, hétfő
 
 
2009-11-02 20:52
Igent mondtak a magasabb tandíjra is

Az Országgyűlés - az SZDSZ szavazataival - elfogadta a jövő évi költségvetést megalapozó salátatörvényt, amely félszáz jogszabályt ír át.



Nő a tandíj az alapfokú művészeti iskolákban, emelkedik a közforgalmú gyógyszertárak befizetése a gyógyszerkasszába, a távhőszolgáltatás átkerül a legalacsonyabb áfakulcsú termékek közé, és szűkül a tartós munkanélküliek szociális ellátása is.

2010-től egy családban csak egy személy lenne jogosult rendelkezésre állási támogatásra, míg idén még nem volt ilyen megkötés.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nem kérek az újinfluenza
  2009-11-02 21:08:30, hétfő
 
  Miért nem kérek az újinfluenza elleni védőoltásból?

1. Mert a számok nem hazudnak.
A WHO statisztikái szerint a szezonális influenzában évente 250.000-500.000 (!) ember hal meg világszerte. A 2009 áprilisa óta nyilván tartott (sertés- vagy más néven) új típusú influenza-járvány halálos áldozatainak száma a világon eddig még nem érte el az 5.000-t. Ez a szám jövő áprilisra talán megduplázódik, esetleg megtízszereződik? - Még akkor sem jár a szezonális influenza nyomában sem... Magyarországon eddig kevesebb mint 300 esetben állapítottak meg újinfluenza-fertőzést és 4 fő haláláért tették közvetve felelőssé a h1n1-vírust. Szerintem “meg sem érdemli" a járvány elnevezést.
2. Nem tudni, meddig nyújt védettséget!
A szakembereknek szóló tájékoztatóból vett szó szerinti idézet: “Nincs adat arra vonatkozóan, hogy a Fluval P oltás után kialakult ellenanyagszint mennyi ideig marad fenn."
3. Számos magyar infektológus és háziorvos sem bízik a (hazai) oltóanyagban.
Bár próbálják elhallgattatni a kétkedő szakembereket, mégis egyre több ellenérv merül fel. Dr. Szalka András infektológus főorvos (Magyar Infektológiai Szakmai Kollégium) szerint az újinfluenza elleni védőoltás nem alkalmas az állapotos nők és a kisgyermekek oltására. Javasolja, hogy a vakcinát engedélyeztessék az EU törzskönyvezési hatóságával (EMEA) is. Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekorvos állásfoglalása ITT olvasható. Az EU-ban és az USA-ban is egyre több orvosi egyesület ad hangot kételyeinek.
4. Vitatott ellenőrző vizsgálatok
A Szt. László Kórház védőoltási tanácsadója, Dr. Kulcsár Andrea infektológus felhívta a figyelmet, hogy minimum 50 fő részvételével nevezhető egy vizsgálat szűkkörűnek, így az a 10 fős vizsgálat, ami a 3 év alatti gyermekek olthatóságát volt hivatott ellenőrizni, nem lehet mérvadó. A 3-18 éves korosztályból 52 gyerek kapott próbaoltást.
A 3 év alatti gyermekeknél a teljes vírusvakcina (FluvalP) kevésbé hatékony mint a split/hasított vírusvakcina. Zimonyi Ferenc az Omninvest ügyvezető igazgatója szerint pedig nem terveznek hatékonysági (beválási) vizsgálatot ennél a korosztálynál...
5. Ártalmas összetevők
A FluvalP vakcina (gyártó: Omninvest) a betegtájékoztató szerint higanyvegyületet, alumíniumos összetevőket és formaldehidet is tartalmaz. Ezektől az ártalmas szennyező anyagoktól csak nehezen vagy egyáltalán nem tud megszabadulni a szervezet, ezért különböző szervekben felhalmozódva későbbi fertőzések és súlyos megbetegedések kialakulását alapozzák meg.
6. Gyermekkísérlet?!
Az újinfluenza előtt 3 év alatti gyermekeket nem oltottak teljes sejtes vakcinával Magyarországon (se), és nem is végeztek ilyenjellegű kísérleteket. Eddig a szezonális influenza elleni oltások esetében is split vírusvakcinát rendeltek külföldről.
7. “Egy oltás, nem oltás?!"
Érdekes módon, minél többen bizonytalanodnak el az oltás szükségességét illetően, annál tovább bővül a javallottan oltandók köre; időközben pedig kiderült, hogy az egyszeri oltás nem mindenkinek nyújt kellő védettséget. Várandósok már az első triszemeszterben is olthatók mind a szezonális, mind az újinfluenza elleni vakcinával - Czeizel Endre szerint. A várandosók környezetében élőknek is “illik" beoltatni magukat. A nyugdíjasoknak a szezonális influenza elleni oltás mellett kétszeri újinfluenza elleni oltást javasolnak - holott a 60 év felettieknél WHO statisztikák szerint eddig jóval ritkábban fordult elő h1n1-vírusfertőzés mint a fiatalabbaknál! Kiderült, hogy a 10 év alatti gyerekeket is kétszer kell oltani. (Olyan ez mintha az oltás ellenzői miatt kiesett profitot, az oltás hívein akarnák behozni...)
8. Vannak alternatív módszerek is.
A bioelektronikai (zapperes) vírusirtáson kívül számos erős növényi hatóanyag is létezik, amelyek mind a megelőzésben, mind a gyógyításban hatékonyan helyettesíthetik ill. kiegészíthetik a veszélyes mellékhatásokkal rendelkező gyógyszerkészítményeket. Az oltásban saját elhatározásukból vagy valamely egészségügyi kockázat miatt nem részesülők számára antivirális szerek is rendelkezésre állnak. Ezekről persze nem sokat hallani a nagy vakcina-kampány közepette.

forrás: immuninfo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden önkormányzat egy nagy B
  2009-11-02 20:56:13, hétfő
 
  2009-11-02. 20:15

Minden önkormányzat egy nagy BKV!


A rendszerváltás óta nagyon sok ígéretet hallhattunk. Ezek egyike az üvegzseb is. Helyette milliós fizetésekről, százmilliós végkielégítésekről lehet egyre többet hallani.
A jelenlegi minden szennyet jól elleplező - kormányzati és önkormányzati - költségvetési gyakorlat sokat tesz a milliók eltűntetésében. A jelenség már annyira elterjedt, hogy bármely önkormányzatról feltételezhető, hogy nem mennek rendben a dolgok. A BKV típusúként megismert pénzeltüntetéseknél az elv egy jól bejáratott sablon mentén írható le. Sokat lehet fizetni kevés kedvezményezett részére. A rejtett juttatásokat a kíváncsi szemek elől takarva legjobban az önkormányzati cégeken keresztül fizethetik ki. Persze azért az önkormányzati intézményeken keresztül is marad még épp elég pénzszivattyúzási lehetőség, csak ezeket a kifizetéseket gondosan el kell rejteni nagy létszámú, nagy személyi juttatásokat nyújtó részlegek dolgozóinak juttatásai között.
Példának okáért, most vegyük szemügyre a Ferencvárosi Önkormányzatot, hangsúlyt helyezve a bruttó személyi juttatásokra. A felhasznált zárszámadási adatok a Ferencvárosi Önkormányzat honlapján találhatók.
Az adatok kiértékelése alapján az intézmények rangsorolhatók, hogy hol találhatók a legnagyobb kifizetőhelyek, az egy dolgozóra számított kifizetések nagyságát tekintve. Vagyis hol van lehetőség rá, hogy a vezetők könnyen kifizethessenek maguknak akár néhány tíz millió Ft-ot elérő éves juttatásokat is, úgy hogy az ne tűnjön fel senkinek sem.
2008-ban az első három - dobogós - helyre a következők kerültek: a Polgármesteri Hivatal (Igazgatás); a ,,Ferencvárosi Gyermeküdülők és Táborok" nevezetű intézmény és a Polgármesteri Hivatalhoz sorolt Közterület Felügyelet. Az elsőnél 4 millió 669 ezer Ft; a másodiknál 4 millió 79 ezer Ft és a harmadiknál 3 millió 876 ezer Ft volt az egy évre, egy főre eső személyi juttatás nagysága.
A korrupció egyik melegágya, az önkormányzati cégek nem sorolhatók be az intézmények közé, ugyanis a költségvetésben mindegyik cég személyi juttatása rejtetten szerepel.
Innentől kezdve jöhet a költségvetési adatokra épülő becslések sora, hiszen ha valaki szeretne több információt megtudni az egyéni kifizetésekről, akkor könnyen beleütközik a hivatal ellenállásába. A becslések során az egybemosott átlagfizetések reális értékek mentén kerültek szétválasztásra és így kimutathatóvá vált azt, hogy hol találhatók rejtett kifizetések.
Kezdhető a vizsgálat elsőként a legnagyobb személyi juttatásokat nyújtó intézménynél, a Polgármesteri Hivatallal (Igazgatás), ahol az átlagos bruttó juttatás az országos átlagfizetésnek éppen a duplája. A Hivatalnál az összesített 1 milliárd 196 millió Ft-os kifizetéseket teljességgel egybemosták Ennek köszönhetően, itt minden adottság megvan rejtett kifizetések lebonyolításához, hiszen egy-két személynek könnyen lecsíphető akár 50-100 millió Ft is, és akkor a többi alkalmazott átlagos juttatása még mindig rekord mértékűnek számít. Ilyen mértékű összeg Budapesten sehol sem számít kiemelkedő nagyságúnak. Jelenleg a kerületben - vagy bármely budapesti kerületben - 5 politikai vezető és 2 szakmai vezető (polgármester, 4 alpolgármester, jegyző, aljegyző) minimális összesített éves juttatása (illetmény illetve bér, 20-30%-os költségtérítés, és további 6 havi bér jutalomként) járulékok nélkül 85 millió Ft körüli értéken lehet.
A ,,Ferencvárosi Gyermeküdülők és Táborok" nevezetű szervezet a második a sorban. Kevesebb alkalmazott mellett, kevesebb juttatás különíthető el az intézmény vezetőjének. Az ott dolgozó tíz fő (2 szakmai és 8 egyéb) között feltételezhető az összesített 40 millió 790 ezer Ft-os kifizetés felosztása oly módon, hogy a szakmai dolgozók kapnak 10-10 milliót és a 8 egyéb dolgozó, csak az önkormányzati átlagot kapják, azaz ,,csak" évi 2,6 milliót. Természetesen más reális alternatíva is elképzelhető.
A Közterület Felügyeletet említhető bronzérmesként. Itt 11 fő részére került elszámolásra az összesített kifizetés, vagyis 42 millió 645 ezer Ft. Ha ,,csak" évi 3 millió Ft-os átlagos juttatást számolunk 10 dolgozóra, akkor már 10 millió Ft-os kifizetés ,,marad" a részleg vezetőjének.
A rejtett kifizetések, pénzszivattyúk leállítására rengeteg lehetőség kínálkozna.
Jól látható, hogy a változások elindításához és fenntartásához egy olyan parlamenti pártként működő új erőre van szükség, amely pártnak érdekében áll, hogy végre rendet teremtsen az önkormányzatok költségvetésében és azok ellenőrzésében, hiszen ez a feladat kizárólagosan a parlamenti pártok hatásköre és felelőssége. A jelenlegi parlamenti pártok erre alkalmatlanok, és ennek egy ország látja kárát.

Jobbik Budapest Munkacsoport Ferencváros

http://kuruc.info/r/9/49631/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adósok országa: eddig hatezer
  2009-11-02 20:37:09, hétfő
 
  2009-11-02. 20:21


Adósok országa: eddig hatezer magyart lakoltattak ki

Már 6000 embert lakoltattak idén Magyarországon, mert nem tudják fizetni a hiteleket. Emiatt is, egyre többet vitatkoznak arról, hogy kell-e, és ha igen, mennyire kell korlátozni a hitelfelvételeket.
Egy újabb család járt hétfőn a banki hitelkárosultak szövetségénél, mert nem tudják fizetni a lakása törlesztőrészletét. A banki hitelkárosultaknál azt mondják, naponta százan kérnek tőlük segítséget, de néhányan visszaélnek a nevükkel.
Hitelirodaként működő cégek válságkezelést ígérnek. Ezért többszázezer forintot kérnek az ügyfelektől. De van, akinek azt ígérik ha fizet, a cég elintézi, hogy ne lakoltassák ki.
A Magyar Nemzeti Bank elnöke egyébként néhány hete azt tanácsolta, a jövedelem arányában lehessen hitelt felvenni. A javaslatáról még mindig nem döntött a kormány.

(Tények)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Satuba szorítva
  2009-11-02 20:17:56, hétfő
 
  Satuba szorítva
2009. november 2. 11:38:55


A történelem nagy merényleteit illetően - a Reichstag felgyújtása; a Kennedy-gyilkosság; 2001. szeptember 11. - csupán két dolgot tekinthetünk biztosnak: az egyik, hogy egészen bizonyosan nem az, és nem úgy zajlott le, ahogyan a hivatalos verzió állítja, és a másik, hogy azt, ami valójában történt, sohasem ismerhetjük meg. Valószínűleg így van ez a most már több mint egy éve zajló világválsággal is, amit Varga István találó szójátékával, talán helyesebb lenne ,,világálságnak" nevezni. És az ugyan itt is igaz, hogy a valóság lényegét sohasem ismerhetjük meg, de a következmények azért idővel mégiscsak kirajzolják azt, amit az ,,official version" eltakarni igyekszik előlünk.

Lássuk, hogy mi is olvasható ki mindabból, ami az elmúlt egy, másfél évben történt!

A globális hatalomgazdaság rendszere nem egyszerűen pusztító komplexum, hanem a ,,negatív teremtés" maga. Mert míg a teremtő a semmiből hoz létre ,,valamit", ez a ,,globalóma" a létező világból, a teremtésből állítja elő a ,,semmit". A közelmúlt, a jelen és a közeli jövő most megrendítő pontossággal mutatja be e ,,trükk" belső mechanizmusainak rejtett dimenzióit. A tavaly őszi dráma úgy kezdődött, hogy egyik pillanatról a másikra összeomlott és nyomtalanul eltűnt a világ egyik legnagyobb befektetési bankja, a Lehman Brothers. A ,,pénzügyi kráter", amelyet maga után hagyott, meghaladta a hatszázmilliárd dollárt, ami megközelítőleg annyi, mint az egész magyar nemzeti vagyon. Elgondolkodhatnánk persze azon, hogy vajon hol voltak eközben a minden gyanú felett álló auditáló óriások, amelyeknek talán mégis illett volna előre jelezni, hogy a Lehman Brothers üzleti könyvei talán nincsenek egészen rendben, nem is beszélve a hitelminősítőkről, amelyek szintén abból szerzik gigantikus profitjukat, hogy állítólag a legfinomabb szeizmográfként regisztrálják a piaci folyamatok legkisebb rezdüléseit is. Ám, mivel az efféle kérdések ,,politikailag nem korrektek", így akinek kedves az élete, az nem is próbálkozik feltenni őket.

Amikor az így kialakuló láncreak­ció hihetetlen gyorsasággal futott végig a globális pénzhatalmi rendszeren, nagyon különös, mondhatni bizarr fordulat következett be. A globális hatalmi struktúra drámai és teátrális módon megfenyegette az általa az előző évtizedekben lényegében már halálra ítélt államot: ha nem nyújt azonnali és jelentős segítséget a ,,bajba jutott" pénzvilágnak, akkor ezzel a világrendszer összeomlását provokálja ki. Ekkora arcátlanság láttán Joseph Stiglitz, a Nobel-díjas amerikai közgazdász, aki ugyan a Világbank vezető közgazdásza, majd alelnöke is volt, szellemesen jegyezte meg: ,,Ügyes! A profitot magánosítjuk, ám a veszteséget »államosítjuk«!"

Vagyis a világ pénzhatalmi rendszere eddig fosztogatta a világ ,,jelenét", majd miután a kifosztottak fizetésképtelensége miatt akadozott a profitnyerő gépezet, akkor az állam újraelosztó masinériáján keresztül elkezdi katasztrofálisan megterhelni a kifosztottak hosszú távú jövőjét is. Mert hogy a történet lényege éppen ez! Kellett valamilyen drámai hivatkozási alapot találni ahhoz, hogy a kifosztás újabb szivattyúit beindíthassa.

Miközben az euró bevezethetőségének és működtetésének bázisát jelentő kritériumrendszer előírja, hogy az államháztartás deficitje nem lehet több a GDP három százalékánál, az államadósság pedig nem haladhatja meg a GDP hatvan százalékát, most egyszerre csak szertefoszlottak ezek a komolykodva előadott hókuszpókuszok, és ,,a határ a csillagos ég". Azért tudniillik, mert ha az állam (ami egyébként ,,mi vagyunk", adófizető állampolgárok!) a globális pénzhatalmi rendszert tömi tele dollár-ezermilliárdokkal, az természetesen szép és nemes cél, így az ebből következő deficit ,,jó deficit". Ahogy ,,jó deficit" volt az is, amikor a ,,bankkonszolidáció" nevű folyamat keretében a kilencvenes évek elején-közepén mai áron mintegy háromezermilliárd forint ,,nemzeti ajándékot" adtunk a bankjainkat privatizáló globális pénzhatalmi hálózatoknak azért, hogy legyenek oly kegyesek, és vonják ellenőrzésük alá a nemzet pénzrendszerét.

Erről mondta azt egy Rothschild, hogy ,,ha kezemben tartom egy ország pénzrendszerét, nem érdekel, hogy ki adja a kormányt, abban az országban úgyis az történik, amit én akarok". Így aztán most például Franciaországban a költségvetési deficit kilenc százalék, az államadósság pedig két éven belül száz százalék fölött lesz, a megengedhető három százalék és hatvan százalék helyett. És a két liberális angolszász hatalom, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság, noha eddig mindig éppen a szigorú költségvetési politika legfőbb szorgalmazója volt, most a folyó deficitjüket 14, illetve 17 százalék fölé engedte emelkedni, ami, lássuk be, elég drámai fejlemény.

Vagyis a globális véleményhatalom csak addig, úgy és akkor tart fontosnak valamit, mint például a szigorú költségvetési kritériumok betartása, ameddig, ahogy és amikor a közvetlen uralomgyakorlását az segíti elő. Ám fesztelenül kezdi követelni az ellenkezőjét, cinikusan meg is indokolva ennek szükségességét, ha stratégiai érdekei ezt kívánják. A felfoghatatlan intenzitású állami eladósodás (eladósítás!) azonban éppen az így most már többszörösen kifosztott társadalmi csoportokat terheli, hiszen az emiatt egy-két éven belül menetrendszerűen megérkező drasztikus megszorítások természetesen az ő életterüket szűkítik katasztrofálisan. A múlt évben tudatosan kreált ,,álság" így olyan súlyosságú valóságos válsághoz vezethet egy évtizeden belül, amelyből már nem lesz menekvés a világot ,,üzemeltető" pénzoligarchiának.

Satuba került a világ.

Bogár László

Forrás: Magyar Hirlap online
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A költő visszatér
  2009-11-02 20:08:33, hétfő
 
  A költő visszatér

* Tóta W. Árpád

2009. november 2., hétfő 11:06 | Frissítve: 7 órája

Mióta márciusban megfogadta a milliószor megfogalmazott tanácsot, és eltakarodott, ellenségei és hívei, pártja és az ellentábor egyaránt a visszatérését várta. Vagy legalább az első megszólalását. Semmitmondó blogposztokból próbálták kihámozni, mire készül, mert valamire biztosan. A konok hallgatás minden napja erősítette a hitet és félelmet, hogy egy nagyszabású Tervet szövöget, és hozzá B, C és K tervet is.

Ennek az egyik oka az, hogy amióta a placcon volt, senki sem látta pihenni. De még egyenesen egy helyben állni se. Izeg-mozog, szervez, tervez, a lábával karikázik, a kezével citerázik. Bizonyára nem tudja abbahagyni az ilyen, ötkor kel a száműzetésben is, fut két iskolakört, és már megy is a war roomba számolni.

Amikor tehát a pártgyűlésen szólásra emelkedik [1]

hat hónap visszavonult alkotómunkáról kellene számot adnia.

http://217.27.211.54/video/flv/video_4aeb2d2cd0dce.flv

Nos, nem készül ő semmire, megnyugodhat mindenki. Egy leeresztett, leépült ember szólt a párthoz. Sokan hitték, hogy a művész úr egy nagyregényen dolgozik, némelyek tudni vélték azt is, miről fog szólni. De a költő valójában henyélt.
Az őszödi tizenhárom

Amit a pártnak elmondott, azt a bármelyik konfekcióöltönyös, húsos képű kommunista elő tudja adni. Még a párton belül is az egyszerűcske platform szövege lenne ez. Nemhogy a második ciklusa és a bukása tanulságait nem vonta le, de az előzményeket, a győzelmét sem dolgozta fel. Pedig Őszödön úgy tűnt, azzal már legalább megvan.

Most ugyanazt a debil szöveget löki: hogy szociálisan túlköltekezni ,,semmiképpen sem bűn, legfeljebb hiba". Mintha nem volna tökmindegy, mitől megy csődbe az ország. Minden hülyeséget eszenciává sűrít egyetlen szimbolikus témában. Azt mondja, nem nekik kell szégyellni magukat, amiért ,,ideiglenesen el kellett venni" a tizenharmadik havi nyugdíjat, hanem szégyelljék magukat azok, akik oda sem adták. He? Reggeli kávé is kimaradt? Hozunk egy rossz döntést, amit vissza kell vonni, amire sose volt pénz, és akkor az szégyellje magát, aki nem akarta meglépni?

Lecseréltük a kocsit jelzáloghitelből, és most bukjuk a házat is. De szégyellje magát a szomszéd, aki nem vett új autót. Az a hülye, aki nem hülye. Az atyaúristen, az se érti.

Szabad Magyarország, sok-sok szocializmussal. Ilyet szól. Sok-sok. Avval. Legalább írná körül, vagy mondaná virágnyelven, de ő nem. Kimondja kereken, ahogy kimondta az elkúrást, a lószart, az egymás közötti faszkodást. Sok-sok szocializmus: ezt hozza Mikulásra Gyurcsány Ferenc. Ennyit bírt kiötleni remetei magányában.
Vörös és fekete

Bár a crack és a kokain is csodákra képes, ennyi idő alatt mégsem lehet így leépülni. A szétesett fogalmazás, a retorikai hibák a szónok rovására írhatók, de a tartalom, a szociális demagógia és a pártegység magasztalása a pártra van szabva. Az MSZP-ben ezzel lehet érvényesülni.

Az őszödi beszéd kiszivárgásakor ment az a szöveg, hogy azzal a politika úgynevezett boszorkánykonyhájába nyertünk betekintést, avagy a közmondásos kolbásztöltőbe, ami, sajnos, ilyen undorító. Pedig annál sokkal visszataszítóbb ez a lényegében nyilvános előadás, ami pont arról szól, mi vezetett ahhoz a beszédhez. Az, hogy egy gátlástalan és tehetséges ember éppen a szocialista pártot választotta lovacskának. A szocialista párt volt a gazdag és befolyásos úrilány, aki által a pápai gyerek felemelkedhetett. Az őszödi beszéd akkor hangzott el, amikor az udvarlás költségeiről megjött a számla.

Gyurcsány most újra udvarol, és a párt göcögve tapsikol. A sok-sok szocializmus, az valami cuki. Azzal meg lehet hódítani a fonnyadt asszonyszíveket. Hát lesz benne részük, csak máshogy fogják hívni a Pártot.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: Ideje csomagolni
  2009-11-02 19:56:44, hétfő
 
  Jobbik: Ideje csomagolni

2009. november 02. 19:32
HunHír.Hu-információ

Október 22-én került sor arra a Debrecenben eddig példátlan és valószínűleg jogsértő rendőri intézkedésre, amikor az '56-os Forradalom és Szabadságharc 53. évfordulójára emlékezett a Jobbik és az Új Magyar Gárda Mozgalom. A történet bejárta a honi médiákat, viszont ezzel az természetesen nem ért véget.


A Jobbik megyei elnöke Kulcsár Gergely nyílt levelet írt Kósa Lajos polgármesternek, aki annak rendje-módja szerint válaszolt is. (Egyébként ez a rendje-módja csak mostanában ennyire rendje-módja. Például a legutóbbi jobbikos keresztállítás során, amikor Kósa Lajos nem engedélyezte az adventi kettős kereszt felállítását, és a Jobbik tiltakozott emiatt, akkor szóra se méltatta őket.) A válasz természetesen további kérdésekre ingerli a gondolkodó honpolgárt. Tegyük hát fel akkor ezeket a kérdéseket.

Polgármester úr!
Ki nevezi ki Debrecen rendőrfőkapitányát?
Mert ha a Debrecenben elsöprő fideszes többségű önkormányzati képviselő-testület, akkor nem teljesen világos, ha arról értekezik, hogy Önnek nincsen beleszólása ezen személy ténykedésébe. Ugye Ön is érzi ennek az ellentmondásnak a lényegét?
Ön nevezi ki, de semmi köze hozzá.

Ön bizonyára jogász, aki betű szerint ismeri a Magyar Gárda Egyesületet feloszlató bírósági ítéletet. Mert ha igen, akkor tisztában kell lennie azzal a ténnyel, hogy az újkori Magyar demokráciában példátlan ítélet született, amely természetesen jogerős és végrehajtandó, de ez nem von le semmit abból, hogy megcsúfolása a jognak, kifordítása az igazságnak és hogy az ötvenes éveket idézi.

Ha ezzel Ön tisztában van, akkor igaz demokrataként azonnal, már az ítélethirdetés másnapján fel kellett volna szólalnia a Rákosi-korszak visszatérése ellen. Ha nem jogász és nem ismeri az ítélet minden betűjét, akkor bizonyára a személyes véleményét közölte, amikor az előírások betartására szólítja a Jobbikot és az Új Magyar Gárda Mozgalmat.

Ebben az esetben természetesen tiszteletben tartjuk véleményét, ámde felhívjuk szíves figyelmét némely apróságokra. Az Új Magyar Gárda Mozgalom nem azonos a feloszlatott szervezettel. Mondhatja erre azt, hogy jogi bújócska, ügyvédi csűrcsavar. Ebben az esetben emlékeztetnünk kell Önt, hogy ezeket a törvényeket Ön és társai szavazták meg a közel két évtizedes parlamenti ténykedésük során.

Azt mondja, hogy csapnivaló törvény az, amelyet ki lehet játszani? Igen, így van. Csak az érthetetlen, hogy ha így van, akkor miért fogadták el? Netalán ezen törvényeket saját bújtatásukra, elszámoltatásuk megakadályozására találták ki?
Ha Önök használják a kiskapukat, az rendben van, ha más, akkor már nem?
Ez így demokratikus...

És végezetül. Ön azt állítja, hogy a kifogásolt törvénysértést felhasználva egy párt (nem nevezi meg, de nyilvánvalóan a Jobbikra gondol) így akar identitást szerezni, vagy igazolni önnön létét. Nos, egyre kevésbé tisztelt Polgármester úr! A Jobbik identitásával semmi baj sincs. A Fideszével valószínűleg úgyszintén (bár emlékszünk még a sötét kilencvenes évekre, amikor az SZDSZ-szel közösen irányították Debrecent...). Szerintünk a Jobbik semmiképpen sem szorul rá, hogy azért hozzon létre valamit, hogy az identitását megteremtse, vagy hogy létezését igazolja. Bizonyára a Fidesz sem ezért hozta létre a Polgári Körök mozgalmát.

Különbség viszont határozottan van a Jobbik és a Fidesz között. Amikor a Jobbik érzékelte a közbiztonság egész nemzetre veszélyes összeomlását, akkor mit tettek Önök? Kiállítottak egy jólfésült fideszest, aki egy fantasztikus sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez tarthatatlan, ezért a kormány a hibás, és azonnal intézkedjen valaki, hogy ez ne így legyen. Aztán békésen elvonultak a pénztárba felvenni a tiszteletdíjukat és mindenféle költségtérítéseiket. Eközben baltával agyonverték a magyar embereket, halálra rugdosták őket, elvágták a torkukat.

És mit tett a Jobbik? Létrehozták a Magyar Gárdát. Mentek, ha baj volt, mentek, ha hívták őket. Nem dumáltak, hanem cselekedtek. Önök elhatárolódtak, fanyalogtak, rasszistáztak, és talán irigykedtek egy kicsit, esetleg titokban örültek, amikor megszületett a feloszlatást kimondó verdikt. Talán még annak is drukkoltak, hátha a választások előtt fel lehetne oszlatni a Jobbikot is. Aztán megint csak dumáltak kicsit, és közben betegesen rettegtek a cselekvéstől. Ugyanekkor a Jobbik megtette mindazt, amit egyrészt megígért, másrészt, amit a Nemzet szempontjából elengedhetetlennek tartott. Nem törődött azzal, hogy mit fröcsög a nemzetpusztító kormány, és azzal sem, hogy mit nyekereg a történelem legharmatgyengébb ellenzéke.

Nos, ez a különbség a Jobbik és a Fidesz között, és ezért fognak sokkal de sokkal többen szavazni a Jobbikra, semmint azt Ön és társai szeretnék.

Lassan be kellene látni, hogy az Ön és társai ideje lejárt. Ideje csomagolni.

Hajdú-Bihar megyei Jobbik


http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=24301
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
130 éve született Teleki Pál,
  2009-11-02 19:55:01, hétfő
 
  130 éve született Teleki Pál, Európa első esélyegyenlőségi törvénye, a numerus clausus bevezetője
2009. november 01. 19:53
HunHír.Hu

Százharminc éve, 1879. november 1-jén született Teleki Pál gróf földrajztudós, miniszterelnök, a múlt századi magyar történelem egyik legnagyobb volumenű, kiváló politikusa. Ő ratifikáltatta a ránk kényszerített trianoni nemzetközi terrordiktátumot, földreformot hajtott végre, s bevezette Európa első esélyegyenlőségi jogszabályát, a numerus clausust.
Teleki Pál bronzszobrának avatása - Balatonboglár, 2004. április 03.
Tekintse meg képtárunkat!

http://www.hunhir.hu/magazin.php?pid=keptar&oid=kr&id=000042

Erdélyi nagybirtokos család sarja volt, elvégezte a jogi egyetemet, de geológiát és földrajzot is hallgatott. Az első világháború előtt alkotmánypárti képviselő, a Földrajzi Intézet igazgatója volt, s az Akadémia tagjának választották. Az első világháborúban önkéntes főhadnagyként szolgált a szerb és az olasz fronton. 1919-ben részt vett a ajudeobolsevik patkánykormány ellen szerveződő szegedi ellenkormányban, 1920-ban a trianoni békét aláíró küldöttség tagja volt, de alapos néprajzi térképeivel sem tudta elérni, hogy a győztes hatalmak az etnikai elvet figyelembe vegyék.

1920 márciusától külügyminiszter, majd júliustól 1921 áprilisáig kormányfő volt. Tisztségéről az első királypuccsban való részvétele miatt mondott le. Ezután a magyar cserkészmozgalom vezetője, képviselő volt. A revíziót tudományos érvekkel igyekezett alátámasztani, 1927-ben megalapította a Magyar Revíziós Ligát, 1938-ban létrehozta a Magyar Táj- és Népkutató Intézetet.

1939 februárjában ismét kormányfő lett, három hónappal később kihirdette a második zsidótörvényt, s megindult a harmadik törvény előkészítése. Elfojtotta a baloldali mozgolódást, de betiltotta Szálasi pártját is. Kormányzása alatt csatolták vissza Kárpátalját és a második bécsi döntés után Észak-Erdélyt. A világháború kitörése után a meggyőződéses nyugatbarát Teleki elutasította, hogy az országon német szerelvények haladjanak át és mintegy 200 ezer lengyelt, és lengyelországi zsidót fogadott be. Külpolitikai lehetőségei a német-olasz-japán háromhatalmi egyezményhez való csatlakozás után szűkültek, egyre több engedményre kényszerült a németek javára.

1940 végén örökbarátsági szerződést kötött Jugoszláviával, s amikor 1941 márciusában Hitler magyar közreműködést kért Jugoszlávia lerohanásában, választásra kényszerült a területi revíziót is felajánló Németország és a Nyugat között, amely jelezte, a magyar részvételt háborús oknak tekintenék. Teleki nem látván kiutat április 3-án éjjel főbe lőtte magát, mint felmenője, Teleki László 1860-ban.

Politikusként, tudósként, tudományszervezőként érdemei elévülhetetlenek. Gondolkodásának és politikájának szerves része volt a magyarvédelem. Sírját a Kerepesi temetőből a kommunista uralom idején Máriabesnyőre helyezték át, s amikor néhány éve felmerült, hogy szobrot állítsanak neki, élénk vita bontakozott ki. A megmentett cionista zsidók, judeobolsevikok és utódaik áskálódásának köszönhetően az emlékművet végül nem a budai Várban, hanem Balatonbogláron, a lengyel és zsidó menekültek városában állították fel. A Jobbik feladata lesz, hogy Budapesten is méltó helyen szobor emlékeztessen Teleki Pálra, frekventált közterületem. Mondjuk a hazaáruló korcs, zsidó-csicska Károlyi Mihály szobra helyén.

HunHír.Hu - a cionista MTI történelemhamisító életrajza korrigálva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ukrajnai járvány hirtelen k
  2009-11-02 17:43:49, hétfő
 
  Az ukrajnai járvány hirtelen kitörésének különös körülményei

* Nagyvilág

David Rothscum bizonyítékokról számol be jelentésében a hirtelen kitört ukrajnai járványról. A bizonyítékokban azt állítják, hogy a Baxter International feladata volt egy új, gyilkos vírusos tüdőgyulladás járvány elindítása.

2009 februárjában a Bloomberg számolt be arról, hogy a Baxter "véletlenül" küldött élő madárinfluenza vírust több laboratórium számára világszerte. Mint tudjuk a Baxter esetében ez nem az első eset. 1995-ben élő HIV vírussal fertőzött vakcinák kerültek Franciaországba és Csehországba, de a csehek még időben észlelték!

Korábban a Haffington Post számolt be egy volt mossad ügynök, Joseph Moshe letartóztatásáról. Moshe biológiai hadviselésre szakosodott! Állítása szerint a Baxter ukrajnai laboratóriumában hozták létre a biológiai fegyvert (az előrejelzést 2 hónapja adta).

Mivel a 46 milliós Ukrajna a föld 6,7 milliárdos lélekszámából csak 0,69% tesz ki, ugyanennyi az esélye, hogy egy új vírus véletlenül és hirtelen megjelenjen. Annak az esélye, hogy halálos influenza járvány fog kitörni, még kisebb!

Tény, hogy Október 30-ig Ukrajnában még csak 2 sertésinfluenzás esetet észleltek, egészen múlt hét péntekig, viszont a halálos járvány látszólag a semmiből érkezett meg Ukrajnába. Moshe mikrobiológusként állította, és amit az Ukrán vámhivatal is megerősített, hogy a Baxter jelen van Ukrajnában.

Ebben az ügyben úgy tűnik, egy bátor ember mindent feláldozott annak érdekében, hogy a számunkra üzenetet hagyjon. Lehet, hogy ez a magyarázata annak, hogy olyan sok mikrobiológust gyilkolnak meg!
Dr. Moshe azt állította, hogy a vírus az RNS-t használja fel replikációjához az 1918-as spanyolnáthához hasonlóan.

Tünetei is hasonlóak: 3-4 napig láz, izomfájdalom, majd kb. egy hét után gyógyulás. Halált csak a legidősebbeknél és legfiatalabbaknál, valamint a legyengült embereknél okoz.

A diagnosztizált kór vírusos tüdőgyulladás. A halálesetek áldozatainál (hat halott fiatal), a betegség lassan kezdődött. A hőmérséklet 37,2-37,3 Celsius fok, enyhe köhögés, és izületi fájdalom, orrnyálkahártya hurut a második, harmadik napon. A boncolás a tüdőben vért mutatott ki a járási szakember tájékoztatása szerint.

(infowars.com - postaimre.com)

Megjegyzés: Ez az információ csak tovább bonyolítja az amúgy is már követhetetlen hírözönt az új vírus-vakcina témában. Nem lehet eldönteni, hogy mi az igazság és mi a dezinformáció. A fenti írás is lehet az előbbi, vagy az utóbbi, vagy a kettő keveréke is. Éppen ezért javasoljuk az alábbi kapcsolódó cikk megfontolását.

Kapcsolódó:
Életvédelmi javaslat. A H1N1-téma lezárása. + kiegészítés

http://jovonk.info/2009/11/02/az-ukrajnai-jarvany-hirtelen-kitoresenek-kulonos-ko rulmenyei
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 10267
  • e Hónap: 21378
  • e Év: 174874
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.