Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Beavatások sora
  2009-11-25 23:17:19, szerda
 
  Talán felfoghatatlanul sok minden történik most a Térben, s Ember legyen a talpán, aki képes kifejteni az Élet szőttesét - most mégis egy értelmezést szeretnék átadni, amely a csillagok és égitestek járásából olvasható ki.

Kezdjük talán a múlt hétvégével, amikor is dimenzióváltás kapcsán nagyon jelentőségteljes energiák érkeztek a Földre, és sok új energia ,,indult be". Ezek természetesen a kozmoszban is láthatóak, hiszen nem győzhetjük eleget hangsúlyozni Hermész Triszmegisztosz örökérvényű mondatát, ,,mint fent, úgy lent", azaz a belső világunkban érzékelhető jelenségeknek tökéletes tükre, megjelenítője a kinti világ.

- - -

Vasárnap (22-én) a Nap a nyilas jegyébe lépett, ez is jelez egy változást, hiszen a Tűz, a belső tűz fénye felerősödik a látható világban, és maga a jegyváltás is a változás minőségét üzeni számunkra. Ám, ha felnézünk az égre, akkor azt látjuk, hogy ekkor lép be a Nap a Skorpió csillagképbe és egész héten a Skorpió ollójában jár - ahogy korábban említettem, most a cselekedeteinkben egyértelműen arra érdemes fókuszálni, hogy magunk mögött hagyjunk minden múlandó dolgot. Mindent, ami nem képes fénnyé válni, ami nem képes majd feljutni a Tejútra, vissza a Teremtőhöz, azt le tudjuk most metszeni magunkról.

Ennek egy további megfigyelés ad nyomatékot, mégpedig pontosan abban a pillanatban, ahogy a Nap eléri a Skorpió csillagkép ollójának első csillagát, akkor kerül teljesen egzakt fényszög kapcsolatba a Szaturnusszal. Hihetetlen az óramű pontosság, ahogy minden összevág mindennel! Hiszen, a Szaturnusz csak tovább fokozza a Skorpió üzenetét: itt valóban ,,élesben" megy a játék, valóban el tud válni az ocsú a búzától - az értéktelen, nem időtálló, nem kristálytiszta minőséget magunk mögött tudjuk hagyni. Érdemes a héten erre fókuszálni, és tudatosan, mintegy gyémánt pengével - szeretettel - lemetszeni magunkról azokat az illúzió rétegeket, azokat a szeretetlen emlékeket, gondolatokat, amelyek nem méltóak Igazi Lényegünkhöz. A Szaturnusz üzeni számunkra, hogy eljött az ideje a továbblépésnek.

December elsején pedig eléri a Nap a Skorpió Szívét, az Antarész csillagot, amelyet több helyről ismerhetünk, hiszen a Galaxisunk egyik nagyon nagy jelentőségű csillaga. Egyfelől az Isteni Szeretet szimbóluma, másfelől a Galaktikus Akasha krónika helye. Így kerülhetünk közvetlen kapcsolatba a Teremtővel, a Minden Létezővel - és így - Ömagunkkal. Természetesen ez a minőség akkor tud a legelemibb hatással létrejönni, ha a fentebb említett múlandó dolgok elhagyását magunkhoz mérten a megfelelő módon tudtuk alkalmazni.

- - -

De nézzük, milyen energiák jelennek meg még december elsejéig? A csütörtöki nap impulzív hatásokat tartogat számunkra, hiszen a Merkúr és a Mars egy tüzes, azaz trigonális kapcsolatban fognak állni. A Mars ekkor lép be az Oroszlán csillagképbe, ami mutatja, hogy a teremtő erők uralása lesz hangsúlyos egészen decemberben.

Mellékesen jegyzem meg, hogy itt fog a Mars retrográdba fordulni, és visszatérni a Rák csillagképbe, ennek üzenete január elejétől lesz jelentős

Tovább folytatva a Merkúr-Mars hatás részletezését, tudnunk kell, hogy a Merkúr csütörtöktől kezdve az Oltár csillagkép fölött fog elhaladni, tehát a világról alkotott szellemi elképzeléseket, amelyek a régi világhoz, a régi Földhöz kapcsolódnak, bizony fel kell tudnunk áldozni. De ez nem az a fajta áldozat, mint amelyet olvashattatok a Bereniké Haja kapcsán, vagy netán az Androméda kapcsán: merthogy ez az Oltár már a végső utolsó áldozatot jelöli, az ego teljes megszűnését!

Hogy ennek a képnek csodás összhangja egyértelműen lángoljon számunkra, fel kell idéznünk Héraklész utolsó tettét, a saját feláldozását, amikor is maga alatt gyújtotta (tűz-trigon-Mars) fel az áldozati máglyát! Így lehet csak képes kiszállni a körforgásból, és Istenné válni - minden múlandó, halandó dolgot maga mögött hagyva.

Ezt tudjuk mi is végrehajtani!

- - -

Ugyanezen a napon, csütörtökön, a Vénusz és az Uránusz kerülnek szextil fényszög kapcsolatba. Ettől lesz az egész úgymond még izgalmasabb, hiszen ez a Föld és a Levegő(Ég) szintézisét jelöli, ahogy harmóniába tud kerülni bennünk minden egymásnak ellentmondó tudati rezgés. Így nyer értelmet minden tanítás, amely azt mondja, hogy az Embernek itt a Földön, itt az anyagban kell tudni megmutatni Teremtői mivoltát, nem elszállva egy huszonharmadik dimenzióba: hanem itt a Földön. Ezzel az Egy-séggel felvértezve lehet csak megvalósítani a Benső Én teljességét!

Másnap, pénteken pedig a Vénusz kerül kvadrát kapcsolatba a Neptunusz bolygóval. Ez mutatja meg számunkra, hogy a lélek legbelsőbb világa fog megtestesülni az anyagban - azaz a Tükör hatása még erőteljesebben éreztetni fogja a hatását, hiszen a Vénusz a Mérleg csillagképben jár. A Neptunusz egyfelől jelölhet különféle illúziókat, olyan ködöket, amelyeket nem akarunk meglátni, és hogyan menekülünk el Igazi Lényünk elől. Ennek a fényszög kapcsolatnak a ,,hatására" és a Mérleg tükör-hatására egyből megjelenik minden belső titkunk, érzelmünk a Kinti világban!

Éppen ezért ez egyfelől egy ,,utolsó" nagy beavatás lehet: milyen vagy IGAZÁBÓL BELÜL? Milyen titkaid vannak még magad előtt is, mitől félsz? Ez volt az egyiptomi piramisoknak és a Pálos Rend beavatásának utolsó lépcsője, itt derül ki, ki is vagy valójában.

Éppen ezért érdemes felhasználni ezt az időt, hogy észrevegyük a külvilágban az igazi okokat: hogy mindent mi teremtettünk oda, mindennek mi vagyunk az oka: és ha nem tetszik, amit látunk, akkor tudnunk kell, hogy az okokat belül keressük.

- - -

Vasárnap a Merkúr és a Jupiter kerül szextil kapcsolatba. A Merkúr ekkor érinti a Kígyótartó csillagkép azon egyetlen csillagát, ami érinti is a Naputat, így tehát a gondolatok gyógyító erejére érdemes fókuszálni. Nem világos számomra, hogy ez hogyan kapcsolódik az események sorába, de a lényeg a Szeretet minőségének megélése szellemi szinten is, így válhat gyógyulttá az a szellem, amelynek ego része úgymond elégett a tűzben - tehát a szellemünket Isteni, Magas minőségekkel töltsük meg, és már csak a legmagasabb, teremtőhöz közel álló Fény-minőségre összpontosítsunk.

Forrás: Csillagbölcselet
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Régi robbanás új dimenziója
  2009-11-25 23:13:54, szerda
 
 

Az éppen tíz évvel ezelőtt pályára állított Chandra röntgenműhold korábbi és újabb mérései alapján sikerült egy távoli szupernóva-maradvány látóirányú geometriáját is rekonstruálni.

Az 1E 0102.2-7219 katalógusjelű objektum tőlünk 190 ezer fényévre, a Kis Magellán-felhőben található, s egy valószínűleg körülbelül ezer évvel ezelőtt bekövetkezett szupernóva-robbanásnak a maradványa. Az objektumot a Chandra először az 1999. július 23-án történt pályára állítása után egy hónappal észlelte. Az évforduló tiszteletére a maradványról gyűjtött korábbi, illetve új adatok alapján sikerült az 1E 0102.2-7219 geometriáját a látóirányra merőleges szokásos kettő helyett a látóirányúval kibővítve három dimenzióban is felvázolni.

A Chandra által mért adatok alapján előállított röntgenkép egy, a szupernóva-robbanás által keltett külső lökéshullámot (kék színnel jelölve) és egy hidegebb anyagból álló belső gyűrűt (vörös-narancs szín) mutat. Ez a belső gyűrű valószínűleg a robbanás közben ledobott táguló anyag, amit egy visszafele mozgó lökéshullám fűt. A kép jobb alsó sarkában látható zöld színű gáz- és porfelhő fényléséért egy nagytömegű, a képen azonban nem látható csillag felelős. Ez a csillag hasonló tulajdonságokkal rendelkezhet, mint az, aminek robbanása az 1E 0102.2-7219 maradványt eredményezte.



A Chandra által rögzített röntgenspektrumok gondos elemzése alapján a kutatók új információkhoz jutottak a maradvány geometriájával és a robbanás természetével kapcsolatban. A színképvonalak Doppler-eltolódása alapján jól elkülöníthetők a maradvány tőlünk távolodó és hozzánk közeledő részei. A vörös- és kékeltolódott sugárzás egyértelmű szétválása azt sugallja, hogy a maradvány legjobban egy hengerszerű geometriával modellezhető, ahogyan az animáció is mutatja. A hengerre majdnem pontosan a tengelye irányából látuk rá. Az animáción a tengely közelében kisebb hengerek is láthatók, ezek a gyorsabban mozgó anyagot reprezentálják.

Ez a geometriai elrendezés azt jelentheti, hogy a robbanás maga erősen aszimmetrikus volt, ez a megsemmisült csillagból keletkező neutroncsillagnak átadott nagy kezdeti impulzusban is megnyilvánulhat, aminek eredményeként a neutroncsillag gyorsan elhagyja a robbanás helyszínét. Az aszimmetriára egy másik lehetséges magyarázat, hogy a robbanás egy eleve nem gömbszimmetrikus közegben, egy anyagkorongban következett be, amit a felrobbant vörös óriáscsillagról korábban csillagszél formájában eltávozott anyag alkotott. Ilyen aszimmetriák a planetáris ködöket létrehozó kisebb tömegű vörös óriások esetében is megfigyelhetők.

Kovács József

Forrás: Chandra news

Bővebb információ a témában a Hírek.Csillagászat.hu oldalon!
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Mosómedvék
  2009-11-25 23:12:17, szerda
 
 

Arra a következtetésre jutottam, és gyorsan hozzá teszem, hogy nem új keletű a dolog, hogy állatokat és kisgyerekeket fotózni művészet. De ha túlzásnak hangzik akkor legyen mondjuk igazi türelem játék...

Szóval ezt a kis szösszenetet is csak azért említettem, hogy mindenki tisztában legyen azoknak a fotóknak a jelentőségével amiket csak ajánlani tudok. Mosómedvék az alanyai azoknak a képeknek amelyek különböző élethelyzetben mutatják be ezeket az igen aranyos, mondhatni cuki kis állatokat. Azonban hozzá kell tenni, hogy a saját életterükben nem ennyire békések és cukik, mivel igazi éjjeli lopakodók, és amit találnak és a fogukra való, azt bizony magukkal is viszik. Igazi bandita életmódot folytatnak az ember közelsége sem zavarja őket, képesek megtámadni a csirkéket vagy bármilyen apró állatot ha veszélyben érzik magukat.

Bármennyire is aranyos a kinézetük, mégiscsak egy vadállat a mosómedve, szóval senki ne akarjon elszaladni és házi kedvencként tartani. A képek azonban elbűvölőek, és mindenki mosolyogni fog mire a végére ér, még a ronda szürke idő ellenére is.

Forrás: Krisztina egypercese





 
 
0 komment , kategória:  Állaatokról  
Mai jóslás - Vízöntő
  2009-11-25 18:13:47, szerda
 
 

Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned!
Vízöntő

Általános: a 11. zodiákus jegy (jan.20-febr.19-ig), uralkodó bolygója az Uránusz. E jegy szülötte intelligens, akaratereje nagy, hatékony, szeret elmerülni a gondolataiba. Drágaköve a gránit, melyet Indiában és Perzsiában talizmánként hordtak a pestis és a mérgek ellen, úgy hitték, hogy vidámságot és egészséget hoz. Figyelmeztette viselőjét a rá leselkedő veszélyekre. Kísérje végig a napodat!

Mai jelentés: életednek ezt a szakaszát befolyásolni fogja egy olyan ember, aki barátságos, humánus, lojális, független és intellektuális. Ha rájössz, hogy kiről van szó, kerülj hozzá közel, sokat segíthet neked.
 
 
0 komment , kategória:  Napi jóslás  
Mai harmoniakártyáim
  2009-11-25 18:07:34, szerda
 
  1./ A mai napodat Ábrándozás hatja át.

Arany - bőség, csillogás, hatalom

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. Az arany szín a sikeres, idealista, csodálatra méltó embert mutatja. A kártya a valódi, kézzel fogható értékekre utal. Jelöli pénzünket, értékeinket, mindazt ami fontos nekünk. Ma viseljünk arany ékszereket, hordjunk magunknál valamit, ami aranyból van. Gazdag, egyéni személyiséget éppen úgy jelölhet, mint pénzügyi vagy egyéb tárgyi értelmű gazdagságot.

Szerelmi üzenete: Ha párkapcsolatban élsz, értékeld kedvesedet is úgy, mint egy drágakövet az aranyékszeren. Ha párkeresőben vagy, ma jó esélyed van egy jómódú partnert találni, de csak drága helyen ismerkedve!

Személyes üzenete:
Erénytiszteletre figyelmeztet. Olvasd el az Oroszlán jegynek szóló horoszkópot, akkor is, ha nem ebben a jegyben születtél - ennek hatása ma különösen igaz rád!
Értékeid ismeretében se légy öntelt!
Látogass el a Harmónia Színjósdába!

Erre is gondolj: Nap, az Oroszlán csillagkép. Olvasd Heine Jó tanács című versét: ,,Sálra vágyik feleséged? / Mindjárt kettőt végy te meg. / Vegyél csipkét, aranyéket, / hozzá néhány ékkövet."

2009-11-25


2./ A mai napodat Divatosság hatja át.

Ajtó - A külvilág és a belső tér közti határ

Ahogy a biblia is írja, - a bejárat és kijárat jelképe. ,,Kopogtassatok és bebocsátást nyertek". Jelképezi az önismeretet. Attól függően, hogy milyen irányban haladsz át rajta, jelzi a nyitottságodat, vagy a zártságodat. Kilincse a barátokat mutatja, ,,akik egymás kezébe adják", vagy ,,le sem nyomják" azt. A száj és a gyomor megbetegedéseire is figyelmeztethet. Az ajtóhoz sok hiedelem és mágikus eljárás kapcsolódik ősidőktől fogva. A legfontosabb funkciója a gonosz távoltartásához illetve a rontás elhárításhoz kötődik. Két állapot, két világ közti átjárhatóságot is szimbolizál. Beavatási jelképként a tudatlanság állapotából a tudás birtokosává válását jelenti. Zárt ajtó: titok.

Szerelmi üzenet: Párkapcsolatban élőknek egy eddig ismeretlen dolgok megélése által egy ,,másik világba" jutás. Párkeresőknek megnyílik a titok - látogass el a Titkosrandi oldalra!

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy lelked belső titkait nem őrizheted magadban örökké. Meg kell osztanod másokkal, hogy ők is tanuljanak belőle.
Gondolkodj el azon, hogy mik azok a titkaid, melyek mások segítségére lennének.
Üzeni, hogy ha elzártan élnél a világtól, itt az ideje, hogy kinyíljon az ajtó, és átlépd a magányosság küszöbét.

Erre is gondolj: A kékszakállú herceg vára.
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
John Lennon: Imagine
  2009-11-25 17:35:57, szerda
 
  Link


Imagine
Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace...

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world...

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one

Képzeld el!

Képzeld el, hogy nincsen menny,
Ez könnyű,ha megpróbálod.
Nincs pokol alattunk,
Csak fölöttünk ég.
Képzeld el, hogy minden
ember a mában él.

Képzeld azt, hogy nincsenek országok,
nem is olyan nehéz.
Nincs miért ölni, halni
és nincs vallás.
Képzeld azt, hogy minden ember
békességben él

Lehet, hogy csak álmodom,
de nem egyedül talán.
Remélem, velem tartasz Te is
és kerek lesz a világ.

Képzeld azt,hogy nincsen tulajdon.
El tudod képzelni?
Nincs kapzsiság és éhezés,
csak testvériség.
Képzeld, hogy minden ember
békében él.

Lehet, hogy csak álmodom,
de nem egyedül talán.
Remélem, egy napon Te is csatlakozol hozzánk,
így egy lesz a világ!


 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1062
  • e Hét: 3384
  • e Hónap: 9625
  • e Év: 61891
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.