Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Nyilas jelképeket pakoltak a z
  2009-11-25 22:45:42, szerda
 
  Nyilas jelképeket pakoltak a zsinagógába

* Magyari Péter

2009. november 25., szerda 18:50 | Frissítve: 2 órája

A múzeummá alakított Páva utcai zsinagógában kiállítás nyílt a szélsőjobboldal kedvenc jelképeiről. Nehéz rendet vágni, mi és mikor kínos, mettől hagyományőrzés a turul, honnantól náci az árpádsáv. A kiállításból kiderül, hogy milyen formákban bukkantak fel a vitatott jelképek a 13. századtól 2009-ig. A tárlat fő üzenete szerint minden ikon sokféleképpen magyarázható, de a nyilas gyilkosságok auráját már nem lehet lemosni róluk.

Undorító vagy nem az árpádsávos zászló? Nemes vagy alávaló állat-e a turul? A Páva utcai holokausztmúzeumban nyílt, elsősorban e jelképekre koncentráló kiállítás nem ad választ ezekre a kérdésekre. Inkább azt üzeni, hogy általánosságban nincs egyértelmű igen vagy nem, de a jelképek menthetetlenül összekapcsolódtak a magyarországi nácizmussal.
01
Árpádsáv

Amikor 1906-ban építettek egy turulszobrot a Várba (most itt van, a sikló felső állomása mellett ül a kerítésen), akkor az a magyar büszkeségről szólt. Amikor 35 év múlva a nyilasok zászlórúdra tették, kínos jelentést kapott. Innen nehéz eldönteni, mit jelent a 21. században turulszobrot avatni a XII. kerületben. A szerdán nyílt kiállítás fogodzót kínál a döntéshez, és arra készteti a látogatót, hogy inkább kínosnak érezze a turul 21. századi reneszánszát.
Árpádsáv

Az árpádsávok körüli vita elég bonyolult, mert a zászlót használják a Parlamentben is, ünnepi alkalmakkor körbeviszik a többi történelmi lobogóval együtt, a Gyurcsány-kormány is jelenléte mellett esküdött. Benne van a nemzetbiztonsági hivatal címerében is, ráadásul turullal kiegészítve. A hivatalos magyar címerben is feltűnik a motívum. A nemzeti zászló is ebből alakul ki fokozatosan a 16.-19. században zölddel kiegészítve. Ugyanakkor a nyilasok egyik kedvence volt az árpádsáv.

A most nyílt kiállítás végigveszi a sávok történetét, és arra a felismerésre késztet, hogy akik mostanában az utcán használják a sávos zászlót, azok több egyéb jelképet is átvettek a 30-as és 40-es évek szélsőjobb politikai motívumtárából. Vagyis a Jobbik inkább a nyilas hagyományt, mint a középkori királyok címerpajzsát fedezhette fel, sugallja a tárlat.

A piros-fehér (valójában a heraldikai hagyomány szerint vörös-ezüst, a történelmi címertan a fehéret nem ismeri) csíkozás az Árpád-házi királyok pecsétjein a 13. században tűnt fel először. 4 piros és 4 fehér csíkkal. A jelkép szerepel több középkori krónikában is, a királyok zászlóján vagy éppen sátrán. A csíkok száma azért fontos, mert az elmúlt évek vitáiban visszatérő elem volt, hogy egyes rendezvényeken is ennyi csík volt, míg a nyilasok 5 piros 4 fehér változatot használtak. Csíkokat számolni azonban nem túl életszerű egy mozgalmi rendezvényen, még a kiállított, ám nem kifeszített zászlókon is nehéz.
04
Árpádsáv

Az Árpád-házi királyok után az Anjou-k is használták az árpádsávokat, saját családi címerükkel vegyítve, zászlónak is. Utána legközelebb a kurucok vették elő a motívumot, a 18. század elején, 4 piros, 3 fehér csíkkal, feliratokkal díszítve. A monarchia idején a haditengerészetnél jött elő, majd Szálasi Ferenc csinált belőle pártzászlót.

A kiállításon kinagyítva megtekinthető egy kockás füzetlap, amelyre Szálasi 1938-ban a szegedi Csillag börtönben ülve megtervezte a nyilasok zászlóját. Ez árpádsávos, a bal felső sarokban zöld nyilaskereszttel. Szálasi IV. Béla címeréből emelte át a motívumot, azt hitte, hogy ez volt az első megjelenése (tévedett, Imre királyhoz (1174-1204) köthető a legrégebbi fennmaradt csíkos pecsét).

A kiállításon van egy fotó, amin árpádsávos-nyilaskeresztes karszalagot viselő kivégzőosztag előtt hever egy sor civil ruhás halott, mögöttük egy sor halálra váró, álló ember. A fotó 1944-ben, a Maros utcai zsidókórház udvarán készült.

Legközelebb a rendszerváltás után tűnt fel a motívum, szélsőjobboldali tüntetéseken a 90-es években, illetve újabban a Magyar Gárda egyenruhájához tartozó nyakkendőn.
Sólyom is szólt a sávokról

Az elmúlt években a parlamentet is megjárta a jelképvita, főleg árpádsávügyben. Ahogy a kormánypártiak egyre hevesebben támadták a kormányellenes tüntetéseken feltűnő zászlót, úgy lett egyre több belőle, a Gyurcsány-ellenesség szimbóluma lett. Nemcsak a szélsőjobboldalon, hanem a magát mérsékelt polgárinak tekintő Fidesz rendezvényein is.

Sólyom László köztársasági elnök 2007-ben ezt mondta a parlamentben: ,,A halottak iránti és a túlélők fájdalma iránti tiszteletből ne az árpádsávos zászlót válassza jelképül, aki ki akarja fejezni ellenzékiségét, vagy aki magyarságához nem tartja elegendőnek a nemzeti zászlót, legyen emberséges, gondoljon arra, mit okoz ezzel! Ezt a félelmet csúfolja meg az is, aki eszközül használja." A Fidesz rendezvényein azóta csak elvétve tűnik fel a csíkos zászló, de a Jobbik többet használ belőle, mint a nemzeti trikolorból.
Turul

A turultörténet is szövevényes. A honfoglaláskori rakamazi sírleletből származó turulábrázolás a modern kori magyar turulkultusz alapja. Az 1896-os millenniumi ünnepségekre vették elő, akkor vált kiemelkedő jelképpé. A Páva utcai kiállításon látható fotók szerint az első világháborúban elesett zsidó katonák sírján is megjelent, addigra a magyar hadsereg fontos jelképévé vált. Sőt, az 1918-as kormány hadserege és a Tanácsköztársaság katonái is használták (utóbbiak ötágú vörös csillagra ültetve), aztán az 1945-47 közötti magyar hadsereg is. A rendszerváltás óta újra előjött a motívum a magyar hadseregnél és a nemzetbiztonságnál is.

Viszont a turult is használták a nyilasok. A nyilaspárt zászlórúdjára tűzték (mint a nácik a sast), de mozgalmuk is működött ilyen néven. A kiállításon látható egy plakát, amin Turul aláírással a következő üzenet olvasható: ,,Esküszünk, hogy zsidó lapot nem veszünk!"
Összegyűjtött kellékek

A bonyolult hagyományrendszert a kiállítás kiegészítette revizionista tárgyakkal is, a 30-as, 40-es évekből és napjainkból, egymás mellé téve a nagymagyarországos régi képeslapokat és a mostani matricákat. Molnár Judit történész, a kiállítás egyik rendezője szerint nem lehet szétválasztani ezeket az ikonokat a szélsőjobboldali, antiszemita hagyománytól, akkor sem, ha nem kell antiszemitának lenni ahhoz, hogy valaki Trianont igazságtalannak tartsa (Molnár maga is igazságtalannak tartja). A kiállított, részben turulos, részben árpádsávos nagymagyarország-matricák arra utalnak szerinte, hogy ahogy a szélsőséges ideológia a második világháború környékén összekeveredett a revizionista ikonokkal, úgy ez történt most is. Ez szerinte akkor is fontos szempont, ha a kiállítás egyes ikonjait használók nem azonosulnak a radikális nézetekkel.

Molnár szerint egyébként nem lenne megoldás betiltani az árpádsávos zászlót vagy a turult, de szerinte a demokraták is felelősek, hogy a demokrácia ellenségei saját céljaikra használják ezeket.
Nem méricskéltek

A kiállítás gyorsan végigjárható, a Páva utcai zsinagóga karzatát sem tölti ki teljesen. Az érdeklődők papírdobozokból épített falak között nézhetik meg a kirakott plakátokat, tárgyakat és fotókat, illetve több rövidfilm is megy folyamatosan.

A tárgyakból világosan kiderül, hogy mennyire bonyolult ezeknek a szimbólumoknak a használata, és melyiknek mi a története. Nagyon hangsúlyos része a kiállításnak, hogy a mai magyar szélsőjobb kellékei mennyire hasonlítanak a nyilasokéira. A kiállítás ezáltal érdekes kettősséget sugall: egyrészt érzékletesen bemutatja, hogy a jelképek megítélése mennyire összetett. Másrészt a feliratok, a filmek kísérőszövegei nagyon határozottan elítélik e jelképek politikai használatát. Így óhatatlanul megbélyegzik e kelléktárat, a hétköznapi H-betűs nagymagyarországos matricától az alig stilizált nyilaskeresztig.

A Horthy-korszaknak is a bűneit emeli ki a kiállítás, a hozzá tartozó nem náci ikonokat is problémásnak állítva be. Egy fotón például az 1938-as budapesti Eucharisztikus Világkongresszus ünnepsége látható a Hősök terén, ami a katolikus egyház fontos eseménye volt, elvben teljesen függetlenül a politikától. A fotó mellett Horthy-Mussolini találkozó, illetve a német hadügyminiszter budapesti látogatását ábrázoló kép van, szintén a Hősök teréről, de ezek már egyértelműen politikai rendezvények.

Lehet, hogy a kiállításnak ezt a kevertségét, a nacionalista és a náci jelképek összemosását nemcsak a hőbörgés, a mentegető-relativizáló maszatolás szintjén lehetne vitatni, hanem komoly érvekkel is. Viszont fontos, hogy ez a kiállítás a holokausztmúzeumban van. Aki az állandó kiállításra nem kíváncsi, annak is látnia kell az udvaron az ártatlanul meggyilkolt magyar állampolgárok kőbe vésett neveit. Tény, hogy a bemutatott ikonokat mind használták a gyilkosok is. A kiállításnak ez a fő mondanivalója, és ezt a szempontot nem lehet figyelmen kívül hagyni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Savanyú a komenistának a Jobbi
  2009-11-25 21:43:01, szerda
 
  Savanyú a komenistának a Jobbik szőlő

*****************************


Uj Péter| Népszabadság| 2009. november 25. |40 komment

A válság leküzdésének egyik módja, sőt talán záloga lehet az olcsó, hazai termelésű energia, amely révén felszámolható lenne az átkos gázfüggőség, uránfüggőség, szénfüggőség, áramfüggőség, bambuszfáklya-függőség meg az összes többi dependens nyavalya, talán még a kedvezőtlen demográfiai helyzet is megfordulna hirtelen, és elkészülne a négyes metró.

A magyarsággal közismerten ambivalens viszonyban lévő isteni gondviselés először a makói gázmező formájában avatkozott be, de a bonyolult teológiai műveletekkel, a többi között sámánilag is egyértelműen kimutatott deus ex machina valami fatális véletlen folytán félrecsúszott, bár nem lehet kizárni, sőt a direkt magyarellenes aknamunkát sem, summa summárum, a makói gáz kútba esni látszik, úgyhogy nincs mese, új energiaforrás kell nézni, jöhet a legendás magyar találékonyság az egy főre eső Nobel-díjak számát az égbe rakettázó szittya innováció: olyan energiatermelési módszert kell kifejleszteni, amely eddig ismeretlen forrásokat aknáz ki, új mechanizmusokat (az új mechanizmusokban is erősek vagyunk hagyományosan) tár fel.

Norvégiában például a napokban indították el az első ozmotikus erőművet, amely a sós és az édesvíz közötti ozmotikus nyomáskülönbséget alakítja energiává egy különleges membránnal. Mi sajnos sós vízzel sem állunk valami jól, direkt magyarellenes aknamunka következményeképp, tehát tovább kell keresni azt az energiaforrást, ami nagy mennyiségben áll rendelkezésre az országban, ám eddig rejtve maradt a szemünk előtt. A megoldást ezúttal is a nemzeti élcsapat, az elit, a pártpolitika szállítja: mi az az energia, amely a magyar tömegekből minimális beavatkozás nyomán, nagyon kis mennyiségű katalizátoranyag hozzáadásával előtör? Mi az, ami szinte biztos parlamenti erővé tett egy két éve még gyakorlatilag nem létező pártot?

Igen, a cigányság elemi erejű utálata. Tehát, van már egy igen jelentős pártunk, amelynek programja, és egyelőre igen sikeres programja, hogy a cigányok szabad és minden gátlástól mentes utálata vezet a közjóhoz, és igen széles tömegek adják jelét annak, hogy számukra nem is létezhet jelentősebb forrása az örömnek és egyéb pozitív lelki energiáknak, mint ha teli tüdőből, sivítva cigányozhatnak, és hát ilyen jelentős társadalmi energiákat jó húsz éve nem láttunk mozdulni, ezért aligha hangzik képtelenségnek egy olyan technológia kifejlesztése, amely ezt a ma még kiapadhatatlannak tűnő, sőt a nukleris láncreakciókra emlékeztetően egyre csak erősődő energiát alakíthatja elektromos árammá. Ha sikerül, el lehet kezdeni bontani Paksot.


PSDDHRTF | 2009. november 25. | 20:51:16

Ez különben szerintem is hülye cikk volt Uj Pétertől. Semmi másra nem használt, mint hogy a Jobbik-szimpatizánsokat tovább mulattassa.

Amúgy, ami a megújuló energiaforrásokat illeti; ha nem is Bős-Nagymaros formátumban, de volna értelme csomó, apró patakon épített szerény vízerőműnek. Vagy lássuk a Jánossomorja-környéki szélerőműveket. Az atomenergia (bár a hasadóanyag nem újul meg), de hosszabb időre helyettesítheti a fosszilis energiát.

Péter! Cigányok vagy Jobbik ide vagy oda, nagy öngólt lőtt ezzel a cikkével!
Franzstadt48 | 2009. november 25. | 20:21:48

spartacus | 2009. november 25. | 16:39:03

Sajnállak. Nagyon szar lehet ennyi gyűlölettel élni. Nem volt gyerekszobád? Vagy tipikus második gyerek vagy? Vagy az iskolában nem megfelelően alakultak a dolgok? Vagy impotens vagy? Vagy valami egyéb oka van annak, hogy torzult a személyiséged?
Minorkavidor | 2009. november 25. | 18:43:18

Mennyi gyűlölet-és hülyeségenergiát pazaroltunk el 1914 óta!
varga49 | 2009. november 25. | 18:26:42

Néhány ismertető youtube video Mumbai-i cigány gettó negyedről indiába. Ha nektek cigányoknak nem tetszik magyarországon akkor szabadok ti vagytok vissza vándorolni ahonnam jöttetek, indiai őshazátokba. Amiért ti eddig se tudtatok magyarországon beilleszkedni az nem a magyarok hibája. Euoropába sehol nem integrálodtatok 4 - 5 évszázad után se. És ez nem a magyarok hibája. Ne lovaljátok már ezt a doglött lovat tovább, mert ez a csontváz gebe rég kilehelte nyomorúlt lelkét, és men visz benneteket sehová.

Walking through the Nehru Nagar slums of Mumbai
Séta a Nehru Nagar dzsumbujon keresztül
http://www.youtube.com/watch?v=lIaq_5GNI1I&feature=related

Mumbai's Slums—the Real Scene Behind "Slumdog Millioner"
A Mumbai-i dzsumbuj, az igazi arca a Gettómilliomos filmnek
http://www.youtube.com/watch?v=qtkvsNUVF5Y&feature=related

The dhobis of Mumbai
Mosodák Mumbai-ba
http://www.youtube.com/watch?v=tHFXl15RlRY&feature=related

Mumbai Slums
Mumbai-i dzsumbujok
http://www.youtube.com/watch?v=qx8fk_5nUuQ&feature=related

Rafi Nagar Dump in Mumbai
Rafi Nagar szemétdomb Mumbai-ban
http://www.youtube.com/watch?v=SfjiTDYTDeM&feature=related
Csil | 2009. november 25. | 18:11:04

Frigyes
Még szörnyűbb is történhet a romákkal: dolgozásra kényszeríti őket a Zorbán :))
spartacus | 2009. november 25. | 16:39:03

annaberg | 2009. november 25. | 11:42:14

Kicsi sunyi nacim: akkor add elo ezt az altudomanyos maszlagot, amikor nyilas elvtarsaid bemasolgatjak a kucuginfernorol a kamu hireket. Elhiszem, hogy nem szeretitek Frigyest, eleg nehez lehet elviselni az intellektualis folenyet, de az altalad idekormolt hulyesegekkel csak a sajat butasagotoknak adjatok ujabb ragyogo bizonyitekat.
spartacus | 2009. november 25. | 16:32:49

Amexos | 2009. november 25. | 14:55:00

ha szerinted egy ilyen UP ciktol sullyed a szinvonal, akkor te egy felettebb meretes marha vagy. Termeszetesen magyar szurke, meg nem sertenelek, hogy alpesinek titulaljalak.
Mi az, hogy magyarsag ellen uszito cikk? Miert gondolja az osszes jobbracsapott farok, ohgy o, es egyedul o hivatott eldonteni, mi a magyarsag erdeke es mi nem. Van egy rossz hirem: az altalad kirekesztett romak is magyarok. Semmivel nem kevesbe, mint te, a fasiszta.
budai fellegvár | 2009. november 25. | 16:17:29

Tényleg nagyon gyenge írás, egykori pártkatona szintű szellemességgel, remélem csak jóindulatból tették be, hogy kiegészítse a nyugdíját.
spartacus | 2009. november 25. | 16:15:10

h.genoveva | 2009. november 25. | 15:21:37
Ez a cikk egy nagy hülyeség"

Nem, aranyom, ez a cikk telitalalat. Latszik is a hozzad hasonlo szellemi alultaplatak zsigeri eakcioin: bizony, ez talalt.
Gratulalok UP, ez ott van!
h.genoveva | 2009. november 25. | 15:21:37

Ez a cikk egy nagy hülyeség. A cigányokat sehol nem szeretik, Kanada már többször bebizonyitotta, hogy nem kér belőlük. A cigányprobléma egész Kelet Európára jellemző, kár folyvást a magyarságot csipkedni.
kistehén | 2009. november 25. | 15:19:02

Amex,szaladj ovihoz majd ő megvígasztal,mi ballib csőcselék,köszönjük szépen elvagyunk itt...
Amexos | 2009. november 25. | 14:55:00

Miért engedi a Népszabadság, hogy a béka feneke alá süllyesszék az aránylag jó színvonalát? Az ilyen, a magyarság ellen uszító cikkek csak ártanak. Megértem, hogy az elkövetkező választások elsöprő Fidesz győzelme félelmet kelt az országot eladósító, kiárusító, nemzetietlen gondolkodású egyénekből, de nem így kellene tovább elmérgesíteni a helyzetüket.
JoGabor | 2009. november 25. | 14:44:22

benburns
örülök, hogy örül, de én nem akarok cigányozni, se itt, se másutt. Nyilván szerző felvetésére ("Igen, a cigányság elemi erejű utálata") reagált katuss2 ezzel a linkkel, és jól tette.
Ha visszatérünk fenti cikkre és szerző ötletére, csatlakoznék az egyik alanti hozzászólóhoz: én is megfontolandónak tartanám a hülyeség, mint alternatív energiaforrás hasznosításának kifejlesztését. Úgy tűnik, ebből is van annyink, mint egymás iránti gyűlöletből.
benburns | 2009. november 25. | 14:22:53

katuss2, JoGabor, hurrá, végre újra cigányozhatunk (hogy miért itt, az kicsit nehezen érthetö, de mindegy). Elovastam a kitünö cikket. Kérdezném tisztelettel, hogy akkor mi is a megoldás az integrációra?! Valahogy nem látom tisztán? Csendörpofon? 45-ig adagolták, ez mondjuk durván 500 év. Integráció?
katuss2 | 2009. november 25. | 13:31:45

JoGabor | 2009. november 25. | 12:45:10

Sokat elárul, hogy már 1 éve megírta, és senki nem közölte le. Csak most a Zipp.
1235711 | 2009. november 25. | 13:13:40

Cleverline | 2009. november 25. | 09:56:01

Nyelvünk folyamatosan változik. Amellett, hogy régi szavakat új jelentéssel is megtölt (jelen oldalakon legjellemzőbben a cionizmus, nemzetiszocialista és fasiszta szavak jelentésén folynak ökölre menő harcok), úgy új szavak is képződnek, amelyek elsőre helytelenségnek tűnnek, korábbi nyelvtani szabályainknak ellentmondani látszanak, de mivel beépülnek a nyelvbe a köz beszéde folytán, így szisztematikusan kiharcolják a jogos helyüket előbb vagy utóbb. A "legideálisabb" szót, mint talán az "ideális"-hoz legközelebb esőt - értelmezve - használja a köz nyelve.

Csak mondom.

ps.: a nemzetiszocialista szóból is sokan kifelejtik az i betűt, ami által nemzetszocialista lesz a szó, ami helytelen. Jelenleg. Azonban ha elterjed, akkor vélhetően azonos jelentéstartalommal mint a nemzetiszocialista megjelenik a nyelvben, sőt, nem kizárt, hogy egy idő után teljesen kiszorítja egy karakterrel hosszabb változatát.
JoGabor | 2009. november 25. | 12:45:10

katuss2
köszönöm a linket (http://zipp.hu/velemeny/2009/11/21/rasszista_vagyok), és egyetértek: végre egy okos, korrekt vélemény, minden elismerésem a szerzőnek, Kovács Tibornak.
R.A.P. | 2009. november 25. | 12:09:59

Ez egy böszme nagy sz*r cikk iromány.
creal | 2009. november 25. | 12:00:35

Frigyes! Még szebb jövőt!
katuss2 | 2009. november 25. | 11:53:32

Frigyes | 2009. november 25. | 11:08:56

Ezt nevezem én igazi uszításnak, amit ebben a hsz-ban elkövettél.
annaberg | 2009. november 25. | 11:42:14

Frigyes | 2009. november 25. | 11:08:56

amennyiben ma magyarországot úgy anblokk közveszélyes helynek minősítjük, akkor kedves frigyes a következőkre hívom fel a figyelmét:

Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt - vagy való tényt oly módon elferdítve - állít vagy híresztel, amely alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A rémhírterjesztés jogi tárgya a tényszerű információkon, a zavart keltő, valótlan híresztelésektől mentes tájékoztatáson alapuló köznyugalom.

Tényállításon a saját észlelet közlését, míg híresztelésen a mástól nyert információként való továbbadást kell érteni. A puszta vélemény-nyilvánítás nem tényállásszerű.

További feltétel, hogy a ténynek valótlannak vagy elferdítettnek kell lennie. A rémhír tipikus alakja a koholmány, a kitalált, valótlan hír. Elferdítésen főként az összefüggéseiből torzítóan kiragadott tényközlést kell érteni. A bűncselekmény megvalósulásának feltétele a nagy nyilvánosság előtti elkövetés, mely akkor állapítható meg, ha az elkövetéskor nagyobb létszámú személy van jelen, vagy megvan a reális lehetőség arra, hogy a cselekményről nagyobb, vagy előre meg nem határozható számú személy szerezzen tudomást. Ezen túl nagy nyilvánosságon a bűncselekménynek elektronikusan rögzített információ távközlő hálózaton való közzététele útján történő elkövetését is érteni kell.

A rémhírterjesztés veszélyeztetési bűncselekmény, ugyanakkor a nyilvánvalóan hihetetlen, komolyan nem vehető túlzások és általánosítások a köznyugalom megzavarására alkalmatlanok.
creal | 2009. november 25. | 11:39:41

Frigyes! "Szebb jövőt!"
katuss2 | 2009. november 25. | 11:37:03

Az első és eddig utolsó KORREKT cikk a témában (végre):

http://zipp.hu/velemeny/2009/11/21/rasszista_vagyok
Frigyes | 2009. november 25. | 11:08:56

UP mond valamit a ,,Szittya innováció" kapcsán. Ott van például az M8-as autópálya; ami hamarabb meg fog épülni, mint gondolnánk - különösen a Dunaújváros-Veszprém szakasza. Hogy miért? Egyrészt a közelben vannak orbánpapa kőbányái, így extraprofittal lehet az alapanyagot onnan biztosítani. És egyben ,,polgári luxusprofitot" biztosítani a ,,Kedves Vezér" papájának anno spontán privatizélt bányabirodalmának.

Másrészt meg majd a FIDESZ-Jobbik koalíció uralma alatt Vona Gábor belügyminiszter közvetlen irányítása alá tartozó Magyar Gárda Csendőrség által 2011-2012-ben deportált és likvidált (fizikailag megsemmisített) Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém megyei romákat (különösen a fehérváriakat, enyingieket, ercsieket, zámolyiakat, bicskeieket, sárkeresztúriakat, kisvenyimeket és nagyvenyimeieket), valamint a közép-dunántúli régió homoszexuális populációját valahová el kell tüntetni, ,,véglegesen el kell helyezni". Már akik ,,maradványait" nem képesek ,,feldolgozni" az Inotai Erőmű ,,krematórium-üzemmódra" átállított kazánjai, illetve a ,,krematórium-kazánok" által ,,termelt" ,,salakanyagot" is ,,teríteni kell". Legfeljebb nem ,,gát alá való töltelékanyagok" lesznek a romák - ahogy fogalmazott a Magyar Gárda ,,véleménynyilvánítója" a 2008. október 23.-ai ünnepségen Tiszalökön, hanem autópálya-alaphoz ,,töltelékanyag".

Úgyhogy az M8 autópálya majd a FIDESZ-Jobbik koalíció ,,kiemelt presztízsberuházása" lesz - többszörösen nem véletlenül. És persze egy ideig lesz ,,fűtőanyag" az inotai és a visontai hőerőművek ,,krematórium-üzemmódra" átállított kazánjai számára - elvégre a Jobbik a programjaiban a zsidó, a roma és a homoszexuális népesség, valamint a politikai baloldalhoz tartozók jogkorlátozását, jogfosztását majd fizikai megsemmisítése szerepel. Hogy ezt most ,,permetezéssel" vagy ,,eltüzeléssel" teszik meg, ez már ,,technikai részletkérdés".

Nesztek nektek ,,szebb jövőt"!
llukabrazi | 2009. november 25. | 10:56:09

Kedves annaberg nagy energiák ezek valóban. Nem is kellett volna megépíteni Svájcban az LHC-t. Ha a "sötét anyagot" akarjuk tanulmányozni, elég leutazni Taktaszadára. Bárhogy csűrjük-csavarjuk, a világegyetem 75 % ebből az anyagból áll össze. Meg kell barátkoznunk vele, hiába vergődnek az "árja" és "szittya" tudósok.
bo-56 | 2009. november 25. | 10:47:12

... de azért méltánylandó, hogy most először velük kapcsolatban az egyenlőség, ha csak jelként is, de előkerült.
bo-56 | 2009. november 25. | 10:45:48

Igen tisztel annaberg!
Maga már megint négyzetre állítaná a cigányokat?
bo-56 | 2009. november 25. | 10:44:42

Pontosítok, kedves mesterj: nem kell, hogy eszükbe jusson, elég csak elképzelniük. Ez a szép a szerelemben!
bo-56 | 2009. november 25. | 10:43:23

Nagyrabecsült mesterj!
Mint azt Ön is tudja, az energia ezáltali csökkenésének kockázata minimális. Mint tudjuk, semmivel se volt kisebb tartaléka a cigánygyűlöletnek azokban az időkben, mikor a cigányok éppoly szorgos tagjai voltak dolgozó népünknek, mint a többség, csak akkoriban még nem fejlesztették ki kellőképpen azokat a modern bibliai technikákat (a harag sajóbábonyi napja, pl.), melyekkel ez energia hasznosíthatóvá válik mondjuk választási célokra.

Egyébiránt történelmi tapasztalat, hogy pl. zsidógyűlölethez nincs szükség zsidókra, láthattuk, hogy pirézutálathoz nemlétező pirézek is elegendőek, így bátran állíthatjuk, hogy az ön által említettek is csak azt a szerepet játsszák, mint Mórickánál a genitáliák: e gyűlölködőknek csak eszükbe kell jusson és máris indul az energiagenerátor gerjedelem.
bo-56 | 2009. november 25. | 10:35:33

Fontos, hogy lássuk, mi a lényeg, valóban, de a hasznosításnál a mellékes körülmények sem mellékesek. A cigányok mellé költözés energiapazarló megoldás, így már ennek okán is csökkenti a hatékonyságot. Tapasztalati adatok alapján ráadásul még a cigánygyűlölet intenzitását is képes csökkenteni, amennyiben a cigánygyűlölet-forrás előbb-utóbb belátja, hogy új szomszédai is emberek.

Van ellene ugyan védekezés, szemellenzőnek hívják, de érzelmektől fűtött állapot esetén való használata éppoly kínos baleseteket képes okozni, mint a gumióvszer: a kritikus pillanatban fel is mondhatja a szolgálatot és ebből akár sok kis cigány-magyar purdé is lehet. A kockázat azonban igazi fászkálápok esetén minimális.
bo-56 | 2009. november 25. | 10:25:01

Nana, kedves húzz.hu! Ne keverjük a dolgokat! Legújabb Péter itten kizárólag a gyűlöletről beszélt, a hülyeség külön forrás. Javaslom, hogy gyorsan védje le az utóbbit, mint saját találmányt, különben még kénytelenek lennénk hülyének nézni.;))) <<<<<<<<<<<<<< béke nem pipa
értelmetlenségi | 2009. november 25. | 10:13:58

Dodona | 2009. november 25. | 09:09:58
"Nini, már is van itt pár miliwatt. Dörzsöld még valamidet lényeglátó, hátha többet tudsz gerjeszteni.A baj vele hogy nem világít. "

És az, hogy az a bizonyos energia viszonylag hamar kisül. Vagyis... izé... elsül... :-)


mesterj | 2009. november 25. | 09:39:33
"Van még egy baj ezzel az energiaforrással. Mert mi lesz ha teszem azt a cigányok megváltoznak ? Elkezdenek dolgozni, nem lopnak többé, sőt a segélyt undorral elutasítják? Akkor már nem lesz aki cigányozzon és megint itt maradunk energia nélkül."

Ne aggódj, a magyar talpraesett népség. Mindig talál olyanokat, akiket csípőből lehet utálni, ínséges időkben meg mindig ott van tartalékban az a bizonyos vallási-származási népcsoport...

Petrócz | 2009. november 25. | 10:08:15

Ma dicsőség dolga hülyének lenni, holnap kötelesség.
annaberg | 2009. november 25. | 10:00:35

E=mc2

ahol:
E=energia
m=mi
c=cigányok

einstein elmélete ismét kiállta a próbát.
Cleverline | 2009. november 25. | 09:56:01

Szellemes, nem vitás!

Csak egy kis kiigazíítás: nem "...rejtve maradt a szemünk előtt", hanem a szemünk elől. Elnézést kérek, de a nemzet leépülése - lásd pl. a mélymagyar kéri a védőoltást, mert nem a Fényestekintetű vezeti az országot stb. - a nyelvismeret és -használat terén is ijesztő.
egy példa: "a legideálisabb".
Az írástudók kötelesek helyesen beszélni és írni!
mesterj | 2009. november 25. | 09:39:33

Van még egy baj ezzel az energiaforrással. Mert mi lesz ha teszem azt a cigányok megváltoznak ? Elkezdenek dolgozni, nem lopnak többé, sőt a segélyt undorral elutasítják? Akkor már nem lesz aki cigányozzon és megint itt maradunk energia nélkül.
Dodona | 2009. november 25. | 09:09:58

Nini, már is van itt pár miliwatt. Dörzsöld még valamidet lényeglátó, hátha többet tudsz gerjeszteni.A baj vele hogy nem világít. Ú.n sötét energia.
lényeglátó | 2009. november 25. | 08:59:42

Aki a cigányokat embernek tartja, költözzön közéjük, rajta! Meddig marad meg a véleménye? személyes tapasztalat is kéne, nem belebeszélni a vakvilágba! sok okos hülye!
értelmetlenségi | 2009. november 25. | 08:39:45

Az ötlet elméletice nem rossz, kedves Péter, csak van egy bökkenő. A magyar valóban szeret utálni valakit, vagy valakiket, de ezt leginkább csak egyénileg teszi, maximum pár tíz fős egyenruhás vonulás formájábam, ez pedig hasznosítható energia kinyeréséhez kevés. Arról már nem is beszélve, hogy ugyancsak magyar jellegzetesség, hogy amit unalomból, szabadidős tevékenységként, kedvtelésből, kvázi önként teszünk, azt nem vagyunk hajlandók szervezetten, mondhatni parancsra, munkaként elvégezni. Márpedig ha hol van áram, hol nincs, akkor nincs áram.

De nincs veszve semmi, mert a Spirituális Vezértől már tudjuk a megoldást. (Csodálom is, Péter, hogy erre nem figyeltél fel!). Nevezetesen: tíz év alatt függetleníteni fogjuk magunkat energetice, mégpedig atomerőművek formájában. Hogy hol, mikor és miből fognak felépülni azok az atomerűművek, továbbá hogy hova fogjuk elsuvasztani a radioaktív hulladékot, arról nem szólt a Vezért, de mint tudjuk, az álmok ritkán tartalmazzák a megvalósítás módját, mint olyat.
ki kicsoda | 2009. november 25. | 08:36:07

Új Péter, nagyszerűen festette meg azt a képet, amely kifejezi: amiből igazán jól állunk, az a határtalan hülyeség. Ezt a vulgáris és brutális igazságot öntötte intelligens formába. Sajnos sokan vannak, akiknek a megfejtés képessége nem adatott meg.
Bár ne lenne igaza(m).

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Többen szavaznának Morvaira, m
  2009-11-25 21:16:33, szerda
 
  2009-11-25. 13:25
Nézőpont Intézet: Többen szavaznának Morvaira, mint Mesterházyra




Az egyes pártok lehetséges kormányfő-jelöltjei közül Orbán Viktor megválasztását támogatnák a legtöbben - ez derül ki a Nézőpont Intézet novemberi felméréséből, amelyet a Heti Válasz megbízásából készített. Az MSZP frissen megnevezett miniszterelnök-aspiránsát, Mesterházy Attilát viszont csak az összes megkérdezett 5 százaléka választaná.

A Fidesz növelte támogatottságát novemberben az előző havi eredményhez képest. Így az összes megkérdezett körében a legnagyobb álellenzéki párt 39 százalékot ért el, az MSZP 10 százalékon áll, a Jobbik szorosan a nyomában 9 százalékkal. A politikailag aktív szavazók között a Fidesz támogatottsága 48 százalékos, az MSZP 11 százalékot, a Jobbik 9 százalékot ért el.
Ha "most vasárnap" és közvetlenül választanánk a kormányfőt, Orbán Viktornak nem volna komoly kihívója; a megkérdezettek 38 százaléka őt választaná. Jócskán lemaradva, de mégis meglepően jól szerepelne Bokros Lajos is, 16 százalékos támogatottsággal. Az elsősorban egyes budapesti zsidók és a kádárista nyugdíjasok körében kedvelt politikus-közgazdász sikeresen töltötte be a baloldalon tátongó űrt. Beszédes, hogy az MSZP-táborban 39 százalékos támogatásával népszerűbb, mint Mesterházy Attila (19 százalék). Nem véletlen, hogy a maradék SZDSZ is mögé akart volna felsorakozni.
A szocialista frakcióvezetőt az összes megkérdezett öt százaléka bízná meg kormányalakítással - Morvai Krisztinát hat százalékuk.
A felmérésből az is kiderül, hogy Gyurcsány Ferencet minden második válaszadó tartja felelősnek - szemben a volt kormányfő hazug tanúvallomásával - a Zuschlag-ügyért. A többiek felerészt felmentették a volt minisztert a tárcájánál történt korrupció alól (27 százalék), illetve nem tudtak dönteni az ügyben (23 százalék). Különösen az MSZP támogatói voltak "megértőek": csak 16 százalékuk szerint felelős Gyurcsány a pályázati pénzek osztogatásáért.


(InfoRádió nyomán)

http://kuruc.info/r/2/51050/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csodálatos 180 fok:
  2009-11-25 21:12:19, szerda
 
  2009-11-25. 15:59

Csodálatos 180 fok: Moszkva-gyűlölőből -baráttá változott a szélsőségesen atlantista Németh - mert imádott Amerikája is így tesz



Sem az Európai Uniónak, sem Közép-Európának, sem Magyarországnak nem érdeke Oroszország elszigetelése - mondta a parlament külügyi bizottságának a Magyar Külügyi Intézetbe (MKI) kihelyezett szerdai ülésén Németh Zsolt (Fidesz), a testület elnöke.
Az ülésen a bizottság tagjai az MKI munkatársainak előadásait hallgatták meg az unió és Oroszország kapcsolatáról. A testület elnöke megjegyezte, hogy az új amerikai adminisztráció is új hangot ütött meg az orosz kapcsolatokban, amelynek eredménye a hadászati atomfegyverekről szóló megállapodás meghosszabbítása. Ebből azt a következtetést vonta le, van esély arra, hogy Nyugaton kialakulhat egy pragmatikus Oroszország-politika. Ennek azonban reális keretek között kell kialakulnia - tette hozzá.
Németh Zsolt kijelentette, hogy az unió Oroszország-politikájának legkomolyabb problémáját az egység hiánya jelenti, de véleménye szerint ebben mindkét félnek megvan a maga felelőssége. Az energiapolitika kapcsán kitért arra is, hogy az EU és Oroszország kapcsolataiban minden korábbinál nagyobb vihart eredményeztek a 2006-os és 2009-es válságok, amelyek új időszámítást vezettek be a két fél kapcsolatában. A politikus véleménye szerint ez az a terület, ahol az EU-nak - ha hosszú távú, kiegyensúlyozott orosz kapcsolatokat akar kiépíteni - ragaszkodnia kell az energiadiverzifikációs törekvésekhez.


(MTI)


http://kuruc.info/r/2/51059/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy politikai prostival kevese
  2009-11-25 21:08:43, szerda
 
  Egy politikai prostival kevesebb: lemond a mandátumáról Lengyel

Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselő csütörtökön lemond képviselői mandátumáról - közölte maga az érintett.

Lengyel azért mond le képviselői mandátumáról, mert a Fővárosi Bíróság hétfőn rendőrök sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.
Közölte, lemondó levelét e-mailben elküldte Katona Bélának, az Országgyűlés elnökének és Géczi József Alajosnak, a mentelmi bizottság elnökének is. Hozzátette: csütörtökön levélben is feladja a lemondását.
Mint hangsúlyozta, jövő hét hétfőn már nem megy be a Parlamentbe.

(MTI)


http://kuruc.info/r/2/51069/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Borbély Zsolt Attila: Összekac
  2009-11-25 20:52:43, szerda
 
  Borbély Zsolt Attila: Összekacsintás
2009. november 24. 23:43:54

1919. november 16.-án vonult be Horthy Miklós, csapatai élén, fehér lovon Budapestre. A Gellért téren elmondta történelmi beszédét, ,,tetemre hívta" a ,,bűnös várost", mely ,,megtagadta ezer éves történelmét", és ,,vörös rongyokba" öltözött. Egyben reményét fejezte ki, hogy a bűnösök megkettőzött erővel fognak majd részt venni az újjáépítésben. Az, hogy a porba sújtott ország működőképessé tétele mennyire hatékony volt, közismert, persze vélhető, hogy ez nem megtértek fokozott igyekezetének volt köszönhető, hanem elsősorban annak, hogy a nemzeti felelősség által mozgatott elit állt az ország élén, mely a nemzet érdekét nem tévesztette szem elől a pártharcokban sem.

Nem csoda, hogy 90 év elteltével, a többévtizedes kommunista és a szinte töretlen két évtizedes balliberális kultúrpolitikai hegemónia után e fontos történelmi eseményre más-más módon emlékeztek a nemzetellenes erők és a hazafiak. Az Index paródiát csinált az ország újjáépítésének origójaként is felfogható fontos történelmi momentumból, a Jobbik viszont méltó módon emlékezett. Az MSZP-vezérelte rendőrség nem engedte a megemlékezésen részt venni a Magyar Gárda egyenruhás tagjait, akik közül többeket előállított a jogállam nagyobb dicsőségére. A Fidesz nem reflektált a történelmi évfordulóra, ami érthető, hiszen Horthy személyisége a nemzetellenes médiának köszönhetően megosztó, a kivételes politikai és történelmi teljesítmény dacára, s a Fidesz most azt keresi, hogy miként tudja megnövekedett szavazói táborát egyben tartani. Az MSZP nevében Lendvai Ildikó tragikomikus sajtótájékoztatót tartott, melyben összefüggést teremtett a Jobbik és a gettók között, Orbán Viktort pedig a Jobbikkal való összekacsintással vádolta meg.

Mindenki azt adta, ami lényege: Fidesz taktikázott, az egyedüli párt, mely a Szent Korona Tan elvi alapján áll, tételesen a Jobbik, méltóságteljes emlékezést szervezett, a baloldal a nemzeti tábor ellen uszított és politikai rendőrségként használta ismét az állami rendfenntartó erőket. Szerencsére a hétvégén lezajlott két választás is azt erősítette meg: Lendvaiéknak napja leáldozóban van.

Lovas István azt írta egyszer: a jobboldalnak mindent meg kellene tenni, amivel a baloldal megvádolja. Bölcs meglátás, az Orbán-Jobbik összekacsintást illetően is. Erre tényleg szükség lenne. Esély már kevésbé.

(Megjelent a Székely Hírmondóban)

barikad.hu
Forrás: barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismerkedjünk tovább Pintér elv
  2009-11-25 20:44:16, szerda
 
  Ismerkedjünk tovább Pintér elvtárssal - itt egy újabb összeállítás


2009. november 25. 21:39:30

Ahhoz, hogy megismerjük Pintér elvtársat (nem véletlen az elvtárs megnevezés) nem keveset kell kutakodnunk, ugyanis elég szűkszavúak az ő pályáját bemutató írások - talán nem véletlenül. A Wikipédián vagy más forrásokból fellelhető adatok tudatában természetesen nem leszünk okosabbak. Mi rejlik az adatok mögött, és ki valójában a leendő "csúcsminisztérium" vezetője?

Pintér elvtárs a módszerváltás előtti időkben

Pintér mindig is a hatalom, és azon belül is a karhatalom közelében mozgott. Az 1989-es úgynevezett rendszerváltás előtt az MSZMP hűséges kutyájaként a rendőrségnél futott be egy igen sikeres pályát. 1978 és 1985 között az akkor még törtető "Sándorunk" az Országos Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának előadója volt, majd főelőadója lett. 1985-ben átkerült a Budai Rendőrkapitányságra bűnügyi osztályvezetőnek, majd megbízott kapitányságvezetővé léptették elő. 1988-ban átirányították a Pest Megyei Főkapitánysághoz, ahol a vizsgálati osztály vezetőjévé nevezték ki. Ez a pályafutás természetesen nem mindenkinek adatik meg, de ha valaki abban az időben a párt hűséges katonája, akkor bizony könnyebben juthat előre. A "jobboldali" kormány belügyminisztereként az MSZMP-s múltról inkább nem is beszélt Pintér, aki természetesen nem az első és nem is az utolsó a Fidesz-tagok közül, akik ilyen "szép" múlttal rendelkeznek.

Az 1989-es szörnyű "katasztrófa" sem akasztotta meg Pintér pályafutását, amely nemhogy leszállóágba került, hanem még jobban felívelt, mint azelőtt. 1990 és 1991 között a Pest megyei főkapitány közbiztonsági helyettesévé léptették elő, majd 1991 márciusában Budapest rendőrfőkapitánya lett. Pár hónappal később, 1991 szeptemberében Boross Péter akkori belügyminiszter kinevezte országos főkapitánnyá, mely tisztséget öt éven keresztül viselt, amikor nyugállományba vonult. 1991-ben vezérőrnaggyá, majd 1993-ban altábornaggyá nevezték ki.

Vajon egyéni tehetsége és teljesítménye juttatta előre, vagy kapcsolatai révén kerülhetett egyre feljebb és feljebb a ranglétrán? Miként érhette el Pintér Sándor ilyen gyorsan a rendőr-főkapitányi posztot az 1990-es években? Az az egy biztos, hogy már akkor is kiterjedt kapcsolatrendszere volt mind a politikában, mint pedig az alvilágban, azonban erre belügyminisztersége idején is számtalan példát fogunk látni.
Közéleti és gazdasági pályafutása

Nyugdíjazása után őrző-védő céget alapított Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. néven, majd 1997-ben az OTP Bank Rt. biztonsági tanácsadója, illetve igazgatóságának tagja lett, és Csányi Sándor közelébe került, aki jelentős részvénytulajdonnal is rendelkezik a bankban.

Számos vállalkozása alapján az Index információi szerint már többször felkerülhetett volna a leggazdagabb hazai vállalkozók listájára, de ő inkább - talán nem véletlenül - kimaradt a top 100-ból.

Az 1998 és 2002 között működő Orbán -kormány idején az MSZMP-s Pintér Sándor azzal a feladattal került a BM-be, hogy szedje ráncba a rendőrséget, és javítson a közbiztonsági statisztikákon. A rendőrség helyzete egy mostani hatalomváltás után ismét központi eleme lehet a kormányprogramnak, a Fidesz vezetésében pedig tudják, kevés ember alkalmas egy gyors, látványos beavatkozás végrehajtására a rendvédelmi szerveknél, ezért is szeretnék őt belügyminiszternek. Azonban ne ugorjunk ennyire előre.
Belügyminisztersége, furcsa halálesetek és az olajos ügyek

Pintér Sándor érdekes módon lett belügyminiszter. Méghozzá úgy, hogy a bíróság első fokon elítélte közokirathamisításért. Honnan tudta Orbán Viktor, hogy ezt az ítéletet nem fogják helyben hagyni másodfokon? Egyáltalán, ki kér fel első fokon köztörvényes bűnért elítélt embert a Belügyminisztérium vezetésére? Talán Orbán intézte el, hogy másodfokon felmentsék az emberét? Ismerjük be, Magyarország nem a bátor, igazságért szenvedélyesen küzdő bírák és ügyészek országa volt, és sajnos most sem az.

Talán sokan emlékeznek, hogy az 1997-1998-as évek robbantásos merényletektől voltak hangosak az országban. A Fidesz és az FKGP háza táján történt robbantásoktól sokáig hangos volt a média, és sokan emlékezhetnek a hálóköntösben sétáló Torgyán Józsefre, az FKGP-"fővezérre", akinek az ajtaja előtt is történt egy robbantásos merénylet. Mindez persze még a Horn-korszak végén történt, és a Fidesznek pont kapóra jött, hiszen a kampány egyik fő retorikája a közbiztonság megerősítéséről szólt. Még valakinek jól jött ez a sok robbantás, az pedig nem más mint a mi jó "Sándorunk" .

Érdekes az is, hogy Pintér mindezen események előtt együtt vacsorázott a bombagyárossal, Dietmar Clodóval - akiről azt mondta, nem ismeri, és ezt követően történtek ezek az érdekes robbantások a Fidesz és az FKGP háza táján, persze senki sem sérül meg, kicsit sem. Fura bombák voltak ezek... Pintér csodálkozik, beismeri, hogy valóban találkozott az illetővel, igen, tudta, hogy a neve Dietmar Clodo, ittak is egy pohárkával, de nem tudta, hogy Dietmar Clodo pontosan az a Dietmar Clodo. A bíróság felmenti, mert valóban: százezrével mászkálnak Magyarország utcáin e rendkívül fura nevet viselő egyének, nincs honnan azt tudnia - pláné nem egy szegény belügyminiszternek -, hogy melyikük az, aki épp bombagyárost játszik. Egy Zempléni nevű rejtélyes fickó a mi jó "Sándorunk" ellen vall, véletlenül meg is hal infarktusban. A rendőrség kapásból kizárja az idegenkezűséget.

Miután a Fidesz szövetségeseivel legyőzte a Pufajkást és bandáját, újabb robbantás rázta meg a fővárost és a közvéleményt is. Az Aranykéz utcában történt robbanásról a világ tv-i is beszámoltak. A körülbelül négy kiló TNT-nek megfelelő robbanóanyag szörnyű pusztítást végzett. Szemtanúk szerint az egész olyan volt, mint egy amerikai katasztrófafilm. Hatalmas robbanás, sűrű percekig hömpölygő koromfekete füst, káosz és jajveszékelő sérültek. Az utcát üvegtörmelék lepte el, a kigyulladt autók alkatrészei a házak tetejéig repültek. Sajnos ezúttal mindez valóság volt, Budapesten fényes nappal 1998 július 2-án történt. Boros Tamás volt a célpont, aki véletlenül az olajügyekben is szép részt vállalt, amelyekben sok nyom pont Pintérhez vezetett. Persze az ő halála is "véletlenül" pont ebben az időszakban történt.

Azt, hogy az olajtanúként elhíresült Nógrádi nevű fiatalembert hogyan nyilvánították nem szavahihető tanúnak, már ne is emlegessük. Országos ismertsége miatt nehéz lett volna eltenni láb alól, ő olyanokat is mondott akkoriban, hogy Pintér több alkalommal is találkozott Flajsz Ferenccel, az olajmaffia egyik vezetőjével, akitől milliókat vett át. Az ügy vége: Nógrádi lassan megőrült az állandó rettegéstől, tanúként nem szavahihető. Pintér tehát ebből az ügyből is ártatlanul távozott.

Az olajügyek utáni nyomozás idején regéltek egy történetet egy nyomozóról, akinek a megszerzett információi alapján fél évszázadra le lehetett volna csukni a fél parlamentet akkoriban - Pintér keresztapával együtt. Érdekes módon halt meg. A balkezes nyomozó a jobb kezével a bal halántékába eresztett egy golyót, utána letette a pisztolyt a szélvédő kormány előtti részére, komótosan átült az anyósülésre, és meghalt. Helyszínelni az őt jól ismerő kollégák érkeztek, akik vélhetően nem voltak mind beavatva a történetbe, így aztán, ha a nyomozati anyagok el is tűntek, a szóbeszédet már nem lehetett megállítani.

A Fidesznek tehát kellett egy erős ember, Pintérnek pedig kapóra jött a belügyminiszteri poszt, sok üzleti ügyet könnyebben is intézett ebből a pozícióból. Tehát 1998-ban megkezdhette a "rendrakást", és a fenti esetekből is jól látszik, hogy belügyminisztersége alatt rendet tett, ráadásul az üzleti ügyei is virágoztak ezalatt.

Az 1999-es év elején megmutatta Pintér, hogy a rendőrség ráncba szedéséről szóló hírek igazak, és a választási kampányban nem hazudtak. Ez lehetne jó hír, azonban nem az igazi bűnözők lettek áldozatai a karhatalomnak, hanem, ahogy ez már szokás, a hazafiak váltak Pintér ámokfutásának első célpontjaivá. 1999. február 13-án a Becsület Napja utáni koncertet - amelyet a Viking klubban tartottak - brutális módszerekkel verte szét a Pintér-féle rendőrség. Rátámadtak a szórakozó fiatalokra, összesen két hullámban, amiből az első sikertelen volt, és úgymond beáldozták a rendőröket. A több mint 500 fős hazafiakból álló csoport könnyedén megvédte magát az akkori sünöktől. A második hullámban viszont a 2006 októberében látott brutalitás volt tapasztalható. Nem hazudtolta meg tehát magát Pintér, aki Gergényi egyik jó barátja, és módszereikben is hasonlítanak egymáshoz, ugyanis a pártállami időket idézte a volt kommunista eljárása. Kicsiben 2006. október 23-ához lehet hasonlítani ezt a történést, azonban akkoriban még sem nemzeti jogvédelem, se nemzeti média nem állt rendezésükre a harcos fiataloknak. Ők úgymond egyedül voltak, hiszen. bár egy magát nemzetinek mutató párt a MIÉP bent volt a parlamentben, Csurkáék mégsem tettek semmit ez ügyben.

Ezen felül ott volt még a 2002-es móri mészárlás, ahol 8 embert öltek meg a rablók. A rendőrség munkája itt is csődöt mondott. Elfogták Kaiser Edét és Hajdú Lászlót, azonban később kiderült, hogy nem ők követték el a bűncselekményt. Kaisert nemrég felmentették, azonban más bűncselekmények miatt továbbra is börtönben ül. Az ügy még mindig homályos, és az elkövetők kiléte sem ismert. Bár 2007-ben megtalálták N. László lakásán a Móron használt fegyvereket, és őrizetbe is vették, de itt is látható, hogy a Pintér belügyminisztériuma csődöt mondott. Az akkori főkapitány, Orbán Péter pár héttel az eset után lemondott, de Pintér továbbra is a helyén maradt.

Sokan emlékezhetünk még Tánczos Gábor ügyére, amelyben őt egy 11 éves körmendi kislány 1998-ban történt megölése miatt ítéltek el. Ez az ügy sem tisztázott azóta sem, bár Tánczost már szabadon engedték. Az ügy igen bonyolult és a rendőrség itt is csődöt mondott. Talán Tánczos csak egy bűnbak volt, ahogy később a móri mészárlás esetében Kaiser?

Összegezve: az akkori belügy és a rendőrség munkája a folyamatos leromlás időszaka volt. Ezt a fenti események is jól mutatják. Az MSZP kormányra kerülése után ez a folyamat felgyorsult. Pintér tehát a 4 éves ciklus alatt látszattevékenységet folytatott, és a feladatát - a rendőrség talpra állítását - nem teljesítette.

Pintér miatt bukott 2002-ben a Fidesz?

Abban az időben, mikor a nemzeti ellenállás hajnalán a hazafiak, élükön Budaházyval lezárták az Erzsébet hidat, és követelték az elcsalt választások felülvizsgálatát a szavazócédulák újraszámlálásával, Pintér belügyminiszterként megtehette volna, hogy utasításba adja a választási bizottságnak a szavazatok újraszámlálását. Nem tette.

Persze a 2002 utáni időkben se ment rosszul az ex-belügyminiszternek. 2002-ben a tábornok úr visszatért a gazdasági életbe, különböző őrző-védő cégekben rendelkezik most is jelentősebb tulajdoni hányaddal, valamint egy gazdasági tanácsadó Kft. és egy utazási iroda ügyvezető igazgatója, ill. tulajdonosa.

Gergényi büszke üzlettársára

A 2006 végén alapított Admiral Tours Hungary Utazásszervező Kft.-ben Gergényi Péternek 30 százalékos tulajdonrésze van, míg a többségi tulajdonos - 60 százalékkal - az a P&V Tanácsadó Kft., amely Pintér Sándor volt belügyminiszternek és Valenta Lászlónak, Pintér volt kabinetfőnökének tulajdonában van.

Gergényi még 2007-ben a következőket nyilatkozta Pintérről és a közös cégükről: "Ez a közös vállalkozás egész pontosan egy utazási iroda, amelyben nekem 30 százalékos tulajdonrészem van. Ebben az utazási irodában tulajdonrésze van a P&V Kft.-nek is, amelynek résztulajdonosa Pintér Sándor úr, aki 25 éve a barátom, és én nem aktuálpolitika alapján válogatom a barátaimat. Minden barátomra, így őrá is, büszke vagyok."
Pintér lesz a megalakuló új csúcsminisztérium vezetője?

2010 választási év, azonban a mostani körülmények között a Fidesznek áll a zászló, és ebből a remek új "üzletből" természetesen Pintér sem akar kimaradni. Persze most már az egyszerű belügyminiszteri poszttal nem elégszik meg a mi Sándorunk, és a Fidesznek is más tervei vannak, úgy látszik. A hatalom koncentrálásának jegyében a narancsosok összeolvasztanák a belügyminisztériumot és a titkosszolgálatokat, ez a központosítás pedig a legsötétebb dél-amerikai diktatúrákat idézi fel. Az így létrejövő ,,csúcsminisztérium" élére nem mást tennének, mint - nem fogják kitalálni -: Pintér Sándort.

A kérdés csupán az, hogy Magyarország újkori történelmének egyik legnagyobb rablóvezérétől mit várhat a radikális nemzeti oldal - és az egész ország?

(Wikipédia - Index - Hírszerző - korábbi cikkünk nyomán Szent Korona Rádió)

Forrás: kuruc.info


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=Ismerkedjunk_tovabb _Pinter_elvtarssal___itt_egy_ujabb_osszeallitas_62714
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Képviseleti demokrácia? - Talá
  2009-11-25 20:40:29, szerda
 
  Képviseleti demokrácia? - Talán a Holdon, de nem nálunk!

2009. november 25. 23:38:28

László Ágnes töprengett el legutóbb a FUSZ lapjain az alkotmány szerinti úgymond: képviseleti demokrácián és erre vonatkozó kérdésével az államfő hivatalához fordult. A következő választ kapta:

,,Kérdésével kapcsolatosan engedje meg, hogy felhívjam a figyelmét az Alkotmánybíróság 2/1993. (I. 22.) sz. határozatára (ABH 1993., 33. és köv. old.), amelyben az Alkotmánybíróság megállapította:

,,A képviseletnek - a képviselő és a választó egymáshoz való viszonya, a mandátum jellege szempontjából - történetileg két alapformája alakult ki: a kötött mandátum és a szabad mandátum. A kötött mandátum azt jelenti, hogy a képviselő és a választó között jogi függőség marad a választást követően is. Ez elsősorban az utasítási jogban, a képviselő véleménykérési kötelezettségében ölt testet. Általában ilyen képviselet jellemzi a rendi képviseletet.

A szabad mandátum lényege, hogy a képviselő és a választók közötti jogi függőség a választás után megszűnik. A képviselő tehát nem utasítható és a képviselő egyetlen kérdésben sem köteles a választók véleményét kikérni. A képviselő a parlamentben szabadon, meggyőződése és lelkiismerete alapján foglal állást, adja le szavazatát. Tevékenységéért és szavazatáért a választók a megbízatás ideje alatt felelősségre nem vonhatják, azaz mandátuma a parlament teljes idejére szól, a választók által meg nem rövidíthető. A képviselő és a választók kapcsolata politikai természetű, azaz a felelősség csak a választások során jelenhet meg abban a formában, hogy a választók bizalmát elvesztő képviselőt nem választják meg újból, illetőleg a mögötte álló pártot nem támogatják szavazataikkal. [...]

Az Alkotmányban rögzített szabad mandátum elvéből következik, hogy megbízatásának időtartama alatt sem az egyes képviselővel, sem a képviselők testületével, a parlamenttel szemben nem érvényesíthető a választók előtti felelősség."

A Magyar Köztársaságban az országgyűlési képviselők politikai felelősségre vonása 4 évente, az országgyűlési választások során valósul meg.&#8220;

Megismételjük a lényeget: a magyar alkotmányos rend szerinti képviseleti demokrácia valójában nem hogy nem demokrácia, hanem igazából nem is képviseleti. A képviselők nem elszámoltathatók, nem visszahívhatók, a választóikat nem képviselhetik.

Ugyanis, miután az országgyűlésbe a nép szavazatai alapján az ún. képviselő belépett, semmi sem kötelezi arra, hogy választóit képviselje, semmi sem teszi lehetővé, hogy a választói követeljék érdekvédelmüket, hogy esetleg visszahívják. Majd a következő választások alkalmából szavazatával kifejezheti a 4 éves nemtevékenység iránt érzett elégedetlenségét - hacsak meg nem eszi a pártja maszlagját.

Már pedig ez a kényes, ám mégis valós helyzet.

Most csak az a kérdés, hogy a következő tétel ,, képviselő egyetlen kérdésben sem köteles a választók véleményét kikérni. A képviselő a parlamentben szabadon, meggyőződése és lelkiismerete alapján foglal állást, adja le szavazatát&#8220;, igaz-e, vagy sem?

Nyiri János turbózott éppen ezen a gondolaton a Mit érdemel az a választó c. írásában, és kifejtette: a képviselőnek a pártpolitikához kell igazodnia, a pártfegyelem kötelező rá nézve, hiszen az országgyűlést a pártpolitikák alapján hozzák létre. Elvileg? Szóval, a képviseleti demokrácia szlogenje itt se több maszlagnál. Mit is ír Nyiri?

,,Mi következik mindebből?

A végső egyenleg: a magyar demokrácia minimum válságban van. Adva van egy képviselő, aki jelölt is a következő ciklusra.

Senki, ő maga sem cáfolja, hogy népszerűsége ne pénzosztáson alapulna. Továbbá elutasítja a túlzott pártfegyelmet, kissé magát a pártrendszert is.

A törvény egyértelműen rendelkezik: a választásokon pártok indulnak; az ,,etetést", azaz voksok pénzért vásárlását is tiltja.

A szólóban induló képviselő fából vaskarika. Lehet, még győzni is lehet - kérdés: minek?

Az országgyűlésben valamelyik páthoz érdemes csatlakozni, különben tehetetlen az ember.

Karsai József nem is rejti véka alá, hogy a mandátumát is beveti, hogy a választói térségnek minél többet hozzon.

Aki idáig nem rémült meg, azt kérjük tisztelettel, olvassa újra az iméntieket.

Ez bizony a demokrácia csődje.

Ez bizony azt jelenti, hogy pénzért adják-veszik a szavazatokat. Karsai veszi a választókerületében, a magáét pedig adja a Parlamentben."

Nahát, Nyiri szerint a demokrácia csődje, ha valaki nem a pártját, hanem a körzetének lakóit képviseli. Úgymond 'megvásárolja a bizalmukat'."Pénzért adják-veszik a szavazatokat"."Elutasítja a pártfegyelmet, kissé magát a pártrendszert is". Szörnyű bűnök! Szabadon, lelkiismerete szerint cselekszik? Nem! A pártfegyelem kötelezi a pártközpontban hozott határozat szerinti szavazásra. Ahogy ez az elmúlt időszakban kishazánkban többször is megtörtént és ezt megerősítendő az esetleges 'eltévelyedetteket', a pártfegyelmet sértőket súlyosan meg is büntette pártjuk.

Miért Nyiri felháborodása? Miért gyűjtik a pártok rejtetten, törvénytelenül a pénzt, hogy a törvényesen a 'kampányba' elszámolható pénzen felül annak többszörösét fektessék a reklámhadjáratba? Mi ez ha nem pénzért voksok vásárlása? Hol van itt a népfölség elve - a demokrácia? Vagy ez lenne az úgymond magasztos demokrácia? Az, ahol a népet csak etetni kell és a megvásárolt szavazatok után 4 évig azt tenni, ami a pártok felsőbb vezetése szerint nekik jó? A pártoknak - nem pedig a választóknak! A pártfegyelem szerint! Ahogy ezt tették most is. - És ezt hangsúlyoznunk kell. Hiába nincs tömegtámogatottság, hiába derült ki, hogy átverték a szavazókat. Hiába veszítették el a nép támogatását: ők teszik azt, amit az eszement ideológiájuk - és a felettük álló pénzmágnás hatalom - megkíván tőlük. Fegyelmezetten, a pártfegyelemnek megfelelően.

És ha valaki ez ellen cselekszik, Nyiri máris bömböl: ,,Ez bizony a demokrácia csődje."

Az. De nem a pártfegyelem megsértése, hanem éppen az ahhoz való igazodás, annak alapján való gépies cselekedet. Az a demokrácia megcsúfolása, ami a pártfegyelem jegyében, a népfölség elvének tökéletes kizárásával, a nép elleni cselekedetekkel történik. Ez a demokrácia csődje. Ez pusztán pártokrácia a bankokrácia pénzén.

Érthető már a felháborodás a Jobbik feltűnte miatt. Nincs benne a pakliban, hogy valaki a népért, a nép érdekében politizáljon. Nincs benne a pakliban, hogy esetleg késlelteti, vagy talán meg is gátolja a nép egyedekké darálását és rabigába döntését. Nincs benne a pakliban, hogy bárki is a döntések meghozóit, a közpénzek lenyúlóit, a társadalmi értékek elherdálóit tetteikről megkérdezze, netalántán elszámoltassa, és mily szörnyűség: esetleg felelősségre is vonja.

Mert ne legyen kétségünk: a Fidesz ezt csak ígérgeti, csakhogy a Jobbik vitorlájából a szelet kifoghassa, de esze ágában sincs végrehajtani. Ahogy ez megtörtént a 2002-es hatalmas ígérgetéssel: ,,mindenkit megvédünk!" - és még a sajátjaikért se tettek egyetlen lépést sem. Nyiri bennfentes, ő bizonyára pontosan tudja: a felelősségre vonás is a ,,demokrácia csődje" lenne. Az övékének. Mert ,,a szólóban induló képviselő fából vaskarika", hiszen nem párt határozza meg a képviselő döntéseit és így véletlenül a választóit képviselné és ez a pártokráciák területén megengedhetetlen, elképzelhetetlen.

Ezért ismételjük el még egyszer: demokrácia két görög szóból ered: [demos] = nép, [kratos] = állam, [krato] = megőriz, visszatart - amit kifejtve néphatalomnak, elveket tekintve pedig népfölség elvének értelmezhetünk. A nép a hatalmát, uralmát képviselőin keresztül gyakorolja, azaz a képviselőnek a választóit képviselnie kell, köteles nekik elszámolni, az érdekükben eljárni. Különben nem képviselő, merthogy senkit sem képvisel. Ez lenne a képviseleti demokrácia jelentése - nem pedig idióta pártideológiák alapján történő kényszerkormányzás. Ez lenne a valódi demokrácia, nem pedig a pártok ideológiájának fegyelmezett képviselete, amikor is senkit nem képvisel, csak egy a megnyomandó gombok közül. Ez utóbbi a valóság és ez viszont csupán pártokrácia, de semmiképp sem demokrácia.

Magyarország jelenlegi ideiglenes alkotmánya tehát a pártokrácia elvét szentesíti. A magyar társadalom azonban a demokrácia elve mellett áll. Ha az alkotmány nem ezt szentesíti, akkor ezt az alkotmányt meg kell változtatni. A magyar népnek olyan képviselőket kell az országgyűlésbe - és nem a parlamentbe! - küldenie, akik az érdekeit méltón képviselik és pl. az alkotmányt abban a szellemben változtatják meg, ami a népképviseletet támogatja. Nem pedig a pártokráciát és a mögöttes bankokráciát, a pénz uralmát segíti, támogatja, törvényesíti. Megváltoztatni - a többarcú Egy-párt érdeke ellenére is.

Cser Ferenc





Forrás: Cser Ferenc

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=2&Cal=&AID=0&Direkt=Kepviselet i_demokracia___Talan_a_Holdon__de_nem_nalunk_62697
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ízlésterror jött létre: a Jobb
  2009-11-25 20:37:42, szerda
 
 
Ízlésterror jött létre: a Jobbik feljelentést tesz és Alkotmánybírósághoz fordul

A Sajóbábonyban történtek óta a kormányzat újabb fokozatba kapcsolt; a Jobbik és a Gárda folyamatosan növekvő népszerűsége megrémítette őket. Elképesztő antidemokratikus ámokfutásnak lehetünk tanúi.

A Jobbik választ vár az országos rendőrfőkapitánytól a vasárnapi események kapcsán: a megállapodást korábban jegyzőkönyvben rögzítette a két fél a rendezvény vonatkozásában. Ezt nem mi, hanem a rendőrség rúgta fel, akiknek a négyes számot ajánljuk a figyelmükbe. Arra kérjük őket, mivel négy hónap van csak hátra ebből a ciklusból, hogy ne legyen egy négy százalékos, antidemokratikus kormány bábja. Utána egy újabb négy éves ciklus jön, amely során a Jobbik a legszigorúbb módon fogja megtorolni a jogtalanságokat.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szükségesnek tartja a parlamenti ellenzék részéről is, hogy fogalmazza meg véleményét az eseményekkel kapcsolatban. Amennyiben a kormány egyértelműen antidemokratikus módon támadná a Fidesz szimpatizánsait, mert azok narancssárga mellényt viselnek a Fidesz rendezvényein, a Jobbik és én is félretenném a pártpolitikai ellentéteinket, és kiállnék a fideszesek mellett, igyekeznék megvédeni őket a hatalmi túlkapásoktól. Orbán Viktornak ebben a helyzetben a hallgatás cinkos beleegyezést jelent. Nem arra kérem, hogy értsen egyet velünk, csupán arra, hogy legyen keresztény, magyar ember, és álljon az igazság és az üldözött oldalára.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz rémhírterjesztés és uszítás miatt, mivel Sajóbábonyban a cigányok elmondták, hogy őket felheccelték. Valakik megrendezték a balhét, amelyben a Jobbik és a Gárda ártatlan volt, most mégis rajtuk csattan az ostor.

A Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordul az egyenruha viselését tiltó miniszteri rendelet kapcsán. Ha azt a logikát továbbvisszük, hogy magyar ember nem viselhet fehér inget és fekete mellényt - ami a népviselete -, akkor meg kell szüntetni Magyarországon a kipa vagy a cigánykalap viselését, mert esetleg egyesesekben az kelt félelmet. Az összes nagykövetségnek levelet fogunk írni, hogy tájékoztassák a hazánkba érkező honfitársaikat arról, hogy Magyarországon ízlésterror jött létre, és lehet, hogy viseletük miatt rendőrségi eljárás vár rájuk. Emellett polgári engedetlenségre is szükség lehet. Vagyis arra kérünk mindenkit, hogy ahol és amikor teheti, viseljen fehér inget és fekete mellényt.

Azt is tudjuk, hogy az alattomos cél a Jobbik 2010-es választásokon való indulásának a megakadályozása. De üzenjük, hogy nem félünk, mert az igazságért harcolunk. Ha Kiss Róbert főkapitányt vagy engem börtönbe zárnak koholt vádakkal, akkor száz Kiss Róbert és száz Vona Gábor áll majd a helyünkre.

Vona Gábor,
a Jobbik elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki az Igazságért harcol, az n
  2009-11-25 20:36:51, szerda
 
 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Aki az Igazságért harcol, az nem fél!

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Volner János, az Új Magyar Gárda Mozgalom szóvivője sajtótájékoztatót tartott november 24-én, a vasárnapi felvonulás gyülekezőhelyén, a XI. ker. Kosztolányi Dezső téren.

A sajtótájékoztató témája: "A rendőrség felrúgta a Jobbikkal kötött megállapodását a Horthy-emlékmenet ügyében, és összecsapást igyekezett kiprovokálni."

Sajóbábonyban történt események után a Jobbik részéről úgy látják, hogy egy teljesen antidemokratikus és az emberi jóérzéssel ellentétes kormányzati és rendőrségi agresszió célpontja a Gárda, és azon keresztül a Jobbik. Ennek a folyamatnak szeretnének a maguk eszközeivel megállj-t parancsolni. Már mindenki számára nyilvánvaló, a rendőrség is elismerte, hogy mi történt. Csak az RTL híradóban sulykolták a nézők tudatába a valótlan információkat a tömegverekedésről.

Vona Gábor személyesen tájékozódott Sajóbábonyban, ahol egyoldalú agresszió történt. Felheccelt felbőszített és félrevezetett cigányemberek támadtak a Jobbik lakossági fórumára érkezőkre, szimpatizánsokra és gárdistákra. A rendőrség elismerte hogy minden előállított, cigányember volt.

A rendőrség a vasárnapi - Horthy Miklós fővárosba vonulására emlékező - rendezvényen a saját, jegyzőkönyvben rögzített megállapodását sem tartotta be.

Rögzítették: hogy ezen a rendezvényen gárdisták lesznek egyenruhában.

A jegyzőkönyvben Kovács Róbert főhadnagy ismertette:
"Amennyiben a rendezvényen résztvevők a Magyar Gárda egyenruháját viselve, vezényszavaknak engedelmeskedve, alakzatban vonulnak, egymást sajátos köszöntéssel üdvözlik, akkor a feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel szabálysértését valósítják meg. "

Rögzítették, hogy az új Magyar Gárda tagjai kizárólag magánemberként, egyenruhában lesznek, de sem alakzatban vonulás, sem vezényszavakkal történő irányítás nem lesz. Ilyen nem is volt. Ezért jogszerűtlennek tartják a rendőrségi intézkedést.

Bejelentést kívánnak tenni a Sajóbábonyban történtekkel kapcsolatban ismeretlen tettes ellen, közösség elleni izgatás, uszítás, rémhírterjesztés miatt.

A cigányok maguk is elismerték, hogy azzal rémisztették őket, hogy "a gárdisták azért érkeznek, mert a cigányok gyermekeit meg kívánják ölni"
.
A Rendőrségtől választ várnak, hogy miért nem tartották be a jegyzőkönyvben rögzített megállapodást. A Jobbik és a gárdisták betartották a megállapodást, ennek ellenére a rendőrök megbontották és megtámadták a rendezvényt.

Arra kérik a rendőrséget: "Ne akarjanak 4 hónapra egy 4 %-osra süllyedt kormánypárt szánalmas bábjai lenni, ugyanis 4 évig kell majd viselniük a következményeket." Szándékuk hogy számon kérik a rendőrségen és a politikai irányításon az elmúlt hónapokban történt jogsértéseket.

A Fidesz elnökétől Vona Gábor azt kéri, hogy legyen keresztény, magyarember, álljon az igazság oldalára! Ezt azért mondja, mert ha a Fidesz aktivistáit, szimpatizánsait támadnák meg hasonló módon, azért mert a rendezvényeiken narancssárga mellényt viselnek, akkor ők melléjük állnának és megvédenék őket. Ez nem párt kérdés. Nem várják el, hogy Orbán Viktor a szimpatizánsa legyen a Jobbiknak vagy a Gárdának, de azt elvárják a saját szimpatizánsai is, hogy az igazság oldalára álljon a diktatúrával szemben keresztény, magyaremberként.

Az egyenruhával kapcsolatos miniszteri rendelet miatt a héten adják be a beadványukat az Alkotmánybírósághoz, mivel az sérti a magyar és a nemzetközi jogot. Az ízlés-terror, hogy ki milyen ruhát viselhet. A gárdaöltözeten - mely népviseleten alapul - semmilyen önkényuralmi jelkép nem található. Imre király történelmi oroszlános pajzsa a Parlament épületén is látható. Ha a magyar ember nem viselheti a népviseletét a saját hazájában, mert fehér ingről és fekete nadrágról és mellényről van szó, akkor ennek a logikának az alapján a cigányságban a tarka, mintás szoknya, a zsidóságnál a fejfedő viselete lesz a közel jövőben betiltott?- tette fel a kérdést Vona Gábor.

Ennek kapcsán levélben fordulnak a nagykövetségekhez, hogy a hazánkba érkezőket tájékoztassák, hogy öltözékük miatt rendőri atrocitásoknak lehetnek kitéve.

Polgári engedetlenségre szólítanak fel, miszerint a lakosság viseljen fehér inget és fekete mellényt.

Tisztán látják, hogy mindaz, ami a gárdával és a Jobbikkal kapcsolatban zajlik a kormány részéről, annak egyértelmű célja, hogy a gárdát és azon keresztül a Jobbikot feloszlathassák, hogy 2010-ben ne indulhassanak a választásokon. Egyértelmű számukra, hogy Kiss Róbertet és Vona Gábort szeretnék börtönbe zárni. A Jobbik elnöke azt kéri a hatalmion lévőktől, hogy játszanak nyílt kártyákkal, ne tologató leveleket küldözgessenek.

Vállalják nyíltan a hatalmon lévők, hogy "méltóak elődeikhez, szüleikhez és nagyszüleikhez, és küldjék el értük - az ötvenes évekből közismert - fekete autót!"
Száz és száz Kiss Róbert és Vona Gábor fog a helyükre állni.

Volner Péter az Új Magyar Gárda részéről két témában nyilatkozott.
Büntetőfeljelentést tesznek az Új Magyar Gárda nevében.

Mivel a cigány vezetők rendszeresen tesznek olyan kijelentéseket, melyek: a társadalmi béke megbontására, többszázezer cigányember felheccelésére alkalmasak, és közösség elleni uszítást erősítenek meg, ezért az OCÖ feloszlatását kezdeményezik, és a vezetők ellen büntetőfeljelentést tesznek az Új Magyar Gárda nevében.

89 millióból 20 fős rendőri egység tartható fenn egy teljes évig Sajóbábonyban

Arra az aránytalanságra hívta fel a figyelmet, hogy az Erzsébet téri füvön ülő békés demonstráció tömegoszlatása 89 millió forintjába került a magyar adófizetőknek. Ebből az összegből Sajóbábonyban 20 fős rendőri egységet egy teljes évig lehetne működtetni.

Orbán Éva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.