Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Javaslom, nevessünk!
  2009-11-26 16:52:23, csütörtök
 
 

A humor arra való, hogy távol tartsa tőlünk a félelmet - bólintott Gabe. - A legmélyebb, legprimitívebb félelmeinket. Ha megfordítod őket, ha nevetségessé teszed őket, többé már nem is olyan ijesztőek.
Rona Jaffe

A nevetés Isten hangja ebben a zűrös világban

Ha be akarsz pillantani az emberek lelkébe és meg akarsz ismerni valakit, ne azt figyeld, hogyan beszél, hallgat, sír, vagy hogy megmozgatják-e a nemes eszmék, hanem azt, hogyan nevet. Aki szívből tud kacagni, jó ember.
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

Ha nevetni tudsz rajta, együtt élni is tudsz vele.
Erma Bombeck

A nevetés az élet sója. Nevessetek a tévedéseiteken, de okuljatok belőlük, űzzetek tréfát a megpróbáltatásaitokból, de merítsetek erőt belőlük, a nehézségeket tekintsétek vidám játéknak, de küzdjétek le őket!
Lucy Maud Montgomery

Képzelőerőnket kárpótlásul kaptuk azért, amik nem lehettünk, humorérzékünket pedig, hogy vigasztalódjunk a felett, amik lettünk.
Oscar Wilde
263
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
A Mikulás-legenda
  2009-11-26 16:18:27, csütörtök
 
 


Ki volt ő? Honnan jött ez a kedves mosolyú öregember, aki december ötödikén éjszaka mindenkit megajándékoz valamivel? A választ Patarában találod!




Krisztus után 245-ben Kis-Ázsiában, Patara városában kezdődik a legenda, ahol egy gazdag családnak gyermeke született, Miklós. A kisfiú alig kezdte el iskoláit, mikor Patara városában nagy járvány tört ki, így sajnos korán anyai gondoskodás nélkül maradt. A szüleitől örökölt hatalmas vagyonával érsek nagybátyjához, Patara város kolostorába költözött. Az ő felügyelete mellett nevelkedett, s gyermekévei alatt megszerette a kolostori életet, még akkor úgy döntött, hogy pap lesz belőle nagykorában. Életét az emberiségnek és a gyerekek tanításának szentelte a kezdetektől. Bárki kérte, mindig segített. Emberszeretete, segítőkészségének híre messze földre eljutott. Legendás Jeruzsálembe tartó zarándokútján hihetetlen csodák történtek vele, keze egyetlen mozdulatával csendesítette le a háborgó tengert. Ezt hallván az emberek imádkozni kezdtek nevéhez, Myra városában pedig püspökké választották. Egy romlott és gonosszá vált egyházmegye élére került, melyet nagy gonddal és erős hittel igazgatott. Mindenkivel jótékony volt, szerette és segítette az embereket.

Minden este órákig sétált a városka utcáin, beszélgetett az emberekkel, figyelt a gondjaikra. Így történt akkor is, mikor legendája megszületett.

A kolostor szomszédságában élt egy nemes ember, aki úgy elszegényedett, hogy még arra sem maradt pénze, hogy enni adjon a családjának. Három férjhez menés előtt álló lánya azon tanakodott egy este, hogy melyikük adja el magát rabszolgának, hogy tudjon segíteni a családon, és hogy a másik férjhez tudjon menni. Ekkor ért a nyitott ablak alá Miklós püspök, és meghallotta ezt a szívszorító beszélgetést. Visszasietett a templomba, egy marék aranyat kötött keszkenőjébe, és a házhoz érve bedobta azt az ablakon. A lányok azt hitték csoda történt. Majd egy év múlva Miklós ugyanebben az időben még egy keszkenő aranyat dobott be a második lánynak. Az kisietett, mert lépteket hallott az ablak alól, s akkor látta, hogy egy piros ruhás öregember oson el a sötétben.


Harmadik évben ezen a napon nagyon hideg volt, és Miklós püspök zárva találta az ablakot. Ekkor felmászott a sziklaoldalban épült ház tetejére, és a nyitott tűzhely kéményén dobta be az aranyat. A legkisebb lány éppen ekkor tette harisnyáját a kandallóra száradni, és az arannyal teli keszkenő pont bele esett. Az ismeretlen jótevőről kezdték azt hinni - mivel mindig ilyenkor télen történtek ezek a csodák -, hogy maga a Télapó jön el minden évben hozzájuk.

Az idő folyamán aztán mégis kitudódott a titok. Ugyanis a legkisebb lánynak bedobott aranyban volt egy olyan darab, amit a helyi aranykereskedő előzőleg adományozott Miklós püspöknek egy szerencsés üzletet követően. Ezt felismerve már mindenki tudta, hogy ki a titokzatos segítő.

Innentől minden év december ötödikén, a névnapja éjszakáján megajándékozta a rászorulókat, a gyermekeknek pedig cukrot osztogatott egészen csodákkal teli mesés élete végéig.

A legenda szerint lelkét angyalok vitték végső nyughelyére, ahol egy tiszta forrás eredt. Ebből a tiszta forrásból áradó szeretettel küldi legendája a mai gyerekekhez utódát, a Mikulást.
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Zsálya, a sokoldalú fűszer
  2009-11-26 15:55:44, csütörtök
 
 
A zsályák nemzetségébe közel ezer zsályaféle tartozik. Azonban a köznyelvben használt zsálya általában az orvosi vagy más néven kerti zsályát jelenti, amely népszerű fűszer és gyógynövény.

Az orvosi zsálya (Salvia officinalis) évelő félcserje és halványlila virágaival bármelyik virágoskert éke lehet. A kifejlett növény elérheti a 80 cm-t is, levelei és hajtásait finom, piheszerű szőr borítja. A legrégebbi gyógynövények egyike, nevében a Salvia latinul annyit tesz, hogy gyógyítani. A zsálya régóta gyulladás- és izzadáscsökkentőként tartják számon. Leveleiből főzött teát használják fogínygyulladás, száj és nyálkahártya elleni öblögetőnek.

A zsályafőzet sokoldalú szájvíz, mert a gyulladásos problémákon kívül cseranyagtartalmának köszönhetően vérzéscsillapító hatású és kellemes leheletet biztosít. Nem véletlen, hogy mediterrán országokban gyakran rágcsálnak egy-egy zsályalevelet. A népi gyógyászat ajánlja légzőszervi megbetegedésekre, torokgyulladásra, felfúvódásra és emésztési zavarok kezelésére.

Ha a növény levelével bedörzsöljük a rovarcsípést, kevésbé kellemetlen. A zsálya antioxidánsokat tartalmaz, ezért kiváló tartósítószer, amelyet már az ókori görögök és rómaiak is használtak hús tartósítására.

Bár kapható szárított formában is, a zsálya frissen ízletesebb, kellemesebb, jótékonyabb. Fűszerezésre levelét használhatjuk. Íze erőteljes, karakteres. Jól illik vörös húsokhoz és májhoz, a zöldségek közül a cukkini, a sütőtök és a kukorica édes ízével harmonizál.

Olaszországban nagyon kedvelt fűszer. A zsályás-vajas tészta, a ,,pasta con salvia e burro" az egyik leghíresebb zsályás étel: a kifőtt tésztát vajjal és friss, apróra vágott zsályával keverik össze, és parmezánnal, vagy anélkül fogyasztják. A zsálya gyógynövénykénti alkalmazása és fogyasztása nagyobb mennyiségben kisgyermekeknek, terhes és szoptató nőknek nem javallott.

A most olvasott Egyperces eredeti változatát a www.activia.hu honlapon találhatja meg. Ha további érdekességekre is kíváncsi az egészséges életmóddal kapcsolatban, látogassa meg az oldalt!
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Mai jóslás-Szent Antal kereszt
  2009-11-26 08:10:37, csütörtök
 
 

Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned!
Szent Antal kereszt

Általánosan: az antik világban úgy tartották, hogy ez az amulett megvéd a betegségektől és a kígyóharapástól. A zsidók epilepszia ellen alkalmazták. Írországban a mai napig használják talizmánként különböző kórok ellen. Ez az egyik legősibb kereszt, a latin kereszt előfutára. A kereszt az élet szimbóluma, örökkévalóságot fejez ki. Kísérje végig a napodat!

Mai jelentés: egy utazás alkalmával valaki közel kerülhet hozzád, aki igen pozitív energiákat sugároz feléd. Ez az utazás valószínűleg egy távoli helyre visz téged.
 
 
0 komment , kategória:  Napi jóslás  
Mai harmoniakártyáim
  2009-11-26 07:59:10, csütörtök
 
  1./ A mai napodat Ígéret hatja át.

10 - Tíz - Magasabb összefüggések

A mindent magába foglaló, felölelő, beolvasztó összefüggések száma. Jelzi egy ciklus végét, a befejezést, a megérkezést. Az Isteni Harmónia, és a tejút száma is ez. Azt jelzi, hogy új útra lépsz, mely út kitágítja korábbi kereteidet, szétfeszíti a határokat. A vonzás és taszítás, a siker és a bukás egyaránt benne rejtőzik. Arkangyali erejű szám. Ha tizedikén kapod, akkor hatása felerősödik. A számmisztika nem ismeri a 10-es számot - az egy és a nulla együtt újra egyet ad.

Szerelmi üzenete: Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! Ha plátói szerelmed van, ma esélyed van arra, hogy az valóságos legyen. Párkapcsolatban megértés egymás iránt. Ha nincs kapcsolatod, akkor vonzerőd erősebb, mint valaha.

Ezt mondja neked:
Ha új munkahelyet keresel, akkor ma légy igen aktív. Építsd erőteljesen karrieredet.
Olvass romantikus regényeket, nézz filmeket, vagy meditálj párkapcsolatodra.
Játssz ma fejtörőket, kreatív játékokat - ezek segítenek, hogy jobban átlásd a magasabb összefüggéseket.

Erre is gondolj: Tarot lapja a Sorskerék. Menj a Vidámparkba, ülj fel az óriáskerékre. éld át, ilyen egyszer lenn, egyszer fenn lenni!

2./ A mai napodat Tudományosság hatja át.

Út - Magad vagy az út és az utazó is

Életutad jelképe, mely most - bárhová is visz - fordulópontot jelöl. Nincs járt út, és nincs járatlan út. Minden út nyitva áll előtted, kérdés csak az, hogy a ritkábban járt, vagy a gyakrabban tapodott ösvényt választod magadnak. Ez a kártya azt jelzi, helyes cél felé tartasz, jó úton haladsz. Az emberi élet maga is út. Az út egy követendő, példa értékű eszmény jelképe. Az utazás általánosságban a keresés, a felfedezés, a beavatás, a megtisztulás, a misztikus tudás utáni vágy, az egyik szintről a másikba, a profán térből a szent térbe való átlépés; célja a béke, az igazság, a boldogság, a halhatatlanság, a misztikus központ, az igazi önazonosság meglelése. Az egyiptomiaknál a lélek halál utáni utazása.

Szerelmi üzenete: Kapcsolatban élőknek pozitív fordulat. Párkeresőnek el kell indulni azon az úton, mely a beteljesült szerelemhez vezet.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy az életben a legfontosabb dolog a spirituális fejlődés.
Érdemes elgondolkodnod, hogy a lehetséges utak közül melyiket fogod választani, tényleg a saját utadat járod-e. Mi az az elengedhetetlen körülmény, mely szükséges a belső harmóniád megteremtéséhez? Tényleg szükséged van rá?
Üzeni, hogy az abszolút pozitív érték megtalálása csak kompromisszumok során valósulhat meg.

Erre is gondolj: A Válaszút kártyája a tarotból, a Váratlan öröm apja a cigánykártyában.
Baudelaire: Az utazás ,,Hej, fanyar lecke ez, leckéje az utaknak!/ Ma tegnap, holnap és örökre a világ/ egyhangú, kicsi hely, rossz ketrecet mutat csak."
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 97
  • e Hét: 1226
  • e Hónap: 3585
  • e Év: 55851
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.