Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Horthyt, a Jobbikot és a Gárdá
  2009-11-26 20:26:55, csütörtök
 
  2009-11-26. 19:32


Horthyt, a Jobbikot és a Gárdát mocskolják a gyermekgyilkos zsidók

Az izraeli kormány és a Zsidó Ügynökség (הסוכנות היהודית) által támogatott Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Összehangolásának Fóruma (הפורום לתיאום המאבק באנטישמ& ;#1497;ות) című izraeli héber nyelvű portál ismét a Jobbikot és a Magyar Gárdát mocskolja. A portál Horthy Miklós kormányzó urunk ,,fehérterrorjának" legfőbb áldozataiként a zsidókat nevezi meg, miközben ,,megfeledkezik" Kun Béla, Korvin Ottó és a többi zsidó gyilkos rémtetteiről.


A magyarság múltbeli és jelenkori történelmét sértegető, hazugságokkal átszőtt héber írást szó szerint, teljes terjedelmében közöljük:
,,A Jobbik nevű magyar párt egyik tagja a <<férgek>> újbóli megsemmisítését és a magyar nemzet közeli <<megtisztítását>> ígérte.
Ez az ígéret vasárnap a Jobbik által Horthy Miklós ellentengernagy hatalmára (sic!) való megemlékezésen hangzott el. Arról a Horthyról van szó, aki jóváhagyta mintegy félmillió magyarországi zsidó deportálását Auschwitzba a holokauszt idején.
A mintegy ötezer fős közönség soraiban megjelent a Magyar Gárda 450-500 tagja, akik egyenruhában és katonai alakzatban szerettek volna masírozni Budapest központjában, de ezt végül csak azoknak engedték meg, akik nem voltak egyenruhában és miután a Gárda a rendőrség utasítására visszavonult. Tizennégy személyt előállítottak. (Mármint az ÁVH - a szerk.)
A fölvonulást Óbudán közönségtalálkozó követte annak a helynek közelében (sic!), ahol Budapest 1944-45-ös ostroma folyamán a nácik a végső és gyilkos (sic!) ellenállást tanúsították azzal a Vörös Hadsereggel szemben, amely véget vetett a magyarországi holokausztnak.
Horthy uralma 90 esztendővel ezelőtt kezdődött, a korszakot a hírhedt fehérterror jellemezte, s amelynek legfőbb áldozatai a zsidók voltak. Ezután következtek a zsidótörvények, amelyek végül elvezettek a holokauszthoz".


Júszef el-Kudszi - Kuruc.info


http://kuruc.info/r/8/51144/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Remélem, nem tud lelkiismer
  2009-11-26 20:16:41, csütörtök
 
  2009-11-26. 16:33


"Remélem, nem tud lelkiismeret-furdalás nélkül távozni a hivatalából"

Tisztelt Elnök Úr!

Hol jogállam van, ott jogállam van. Nem kormányzati tolvajlás, nem politikai maffiauralom, és államfőt sem szokás csalással, a titkos szavazatok nyílt ellenőrzésével(!) megválasztani. Mint Önt, Sólyom úr, az Ön köztársasági elnöksége alatt is a korrupció mocsarában fuldokló Magyarországon!
Immáron kilenc jogállam nagykövetének fogyott el a türelme és kormányaikkal egyeztetve szólították fel hazánk kormányát, parlamenti pártjait, azok gazdasági holdudvarával együtt, hogy fejezzék be saját népük és államkincstáruk nyílt fosztogatását. Mindnyájukat megdöbbenti ugyanis az, hogy az Ön által jogállamnak vélt banánköztársaságban nincs pályázat vagy közbeszerzés korrupció nélkül. Hát még ha tudnák, hogy Ön saját korábbi döntését megsemmisítve buktatta el hatszázezer választópolgár népszavazási indítványát, amely véget vetett volna a képviselők szabadrablásának! Nem csoda, hogy a trianoni rablók rendre megszégyenítik Önt, a saját országában is hiteltelenné vált embert, hol Erdélyben, hol Délvidéken, vagy éppen a komáromi híd közepén.
A tomboló korrupció és a rendőrterror kialakulásáért, csakúgy, mint a Gyurcsány(i)-puccsokért Önt vitathatatlan felelősség terheli a feladatuk ellátására alkalmatlan rendőri, bírói, továbbá ügyészi vezetéssel együtt, nem beszélve az Ön által kinevezett kormányfőkről, miniszterekről és államtitkárokról. Az igazságszolgáltatás melléfogásairól olvasgassa Dr. Kende Péter vonatkozó műveit, elnök úr! Már többször figyelmeztettem Önt arra, hogy a 2006. október 23-i rendőrterrort, a brutális bűncselekményeket nem lehet büntetlenül megúszni. Vajon miért nézi mindmáig tétlenül, hogy parlamenti felszólalásai ellenére sem tartóztatja le az ügyészség a tételes bűncselekményeket elkövető rendőri vezetőket a szemkilövő bűnözőkkel együtt, és miért nem szólította fel mindeddig távozásra a legfőbb ügyészt, az alkalmatlan rendőri vezetőket, ügyészeket, valamint a 95%-os tévedéssel ítéletet hirdető bírákat, elnök úr? Enélkül soha nem ismerjük meg azokat a gazember ügynököket és politikusokat, akiket lefizettek a Gripen-beszerzéseknél, akik osztoztak a Strabaggal, akik 100 milliárddal megkárosítva a magyar adófizetőket, kifosztották a Postabankot, akik az elmúlt 20 évben 22 ezer milliárd forintot, vagyis a teljes államadósságnak megfelelő pénz és vagyont raboltak el a magyar nemzettől, vagy akik a Zuschlag-bűnbanda kormány- vagy képviselő tagjaiként fosztottak ki minket.
Szégyen, amit Ön tett, de még inkább, amit nem tett meg a politikai korrupció és a rendszeresen elkövetett választási csalások ellen! Ön (is) hagyta, hogy idegen érdekeket képviselő brigantik és médiasakálok számolják fel Magyarországot, az Ön köztársasági elnöksége is kellett ahhoz, hogy a harmadik világ szintjére züllesszék közös erővel ezt a többre hivatott nemzetet. Remélem, nem tud lelkiismeret-furdalás nélkül távozni a hivatalából.


Balogh Gyula
MNSZ-elnök


http://kuruc.info/r/2/51133/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2008-ban 58-an kerestek 1 mill
  2009-11-26 20:08:17, csütörtök
 
 
MTI 2009. november 26. 18:26

Jánosi György: 2008-ban 58-an kerestek 1 millió forint feletti az MTV-nél


Jánosi György tényadatokat közölt a Magyar Televízióval (MTV) kapcsolatos összegek említésekor. A szocialista képviselő közleményben a köztelevízió azon állítására reagált, hogy "valótlanságok sorozatával" bírálná az intézményt. Jánosi közölte: a részvénytársaság felügyelő bizottságának múlt évre vonatkozó mérlege világosan rögzíti, hogy 2008-ban 58 fő rendelkezett 1 millió forint feletti havi bérrel és közülük 48 fő ma is a részvénytársaság alkalmazottja. A tavaly kifizetett jutalmakat "pontosítva" közölte: nem 300, hanem 304 millió forintot osztottak szét prémiumként. "Ha a részvénytársaság vezetése ebből csak 130 milliót számolt el, akkor nyilvánvalóvá kell tennie, hogy hova lett a 174 millió forintos különbözet? Ezzel nem felém, hanem az intézmény dolgozói felé kell elszámolni. Ezek azok a dolgozók, akik lényegét tekintve 4 éve nem kaptak béremelést, akik közül - egy belső felmérés szerint- 1.100-an bruttó háromszázezer forint alatti jövedelemmel rendelkeznek, és akik közül háromszázan az egy főre eső családi jövedelmet tekintve a minimálbért sem érik el, havi szinten" - írta Jánosi György.

A szocialista képviselő aláhúzta: a költségvetés a médiatörvény szerint előírt támogatást az utolsó forintig kifizeti a Magyar Televíziónak, de megjegyezte, amit ezen felül kap évek óta a köztelevízió, az céltámogatásként jegyzett extra-járandóság. "Hogy ezt mennyire a célnak megfelelően használja fel a köztelevízió, ahhoz egy újabb adalék: december 11-én év végi ingyenes mulatságra hívta dolgozóit egy aquaparkba a vezetés, emellett kedvezményes bérletvásárlási akciót hirdetett meg, főként fitness- és masszázs-szolgáltatásokra. Lehet, hogy a dolgozók jobban örülnének, ha a menedzsment más formában köszönné meg eddigi munkásságukat" - fogalmazott.

Megemlítette, nem az az érdekes, hogy kinek a hibájából, hanem az, hogy a Legfőbb Ügyészség szerint is jelen pillanatban valóban törvénytelenül működik a Magyar Televízió részvénytársasága, amit nemrég 10 millió forintos pénzbírsággal sújtott a cégbíróság.


http://www.gondola.hu/hirek/117766
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pécsi gyilkos lövöldözés, korm
  2009-11-26 19:58:50, csütörtök
 
  Pécsi gyilkos lövöldözés, kormányzati propaganda

2009. november 26. 17:51
HunHír.Hu

Nem számít a halott, a sebesültek, a borzalmasan tragikus bűncselekmény, a libajnai kormány ebből is hasznot akar hajtani magának. Mindent felhasznál, hogy hatalmát biztosítani tudja, s lecsaphasson. Mert jól jönne egy kis polgárháború. De még ennél is fontosabb: annyira retteg, hogy már ki is nyilvánítja.

Mi volt a gonosz törpe cionmaki első reakciója. szigorítani a fegyvertartás feltételeit. Tudja, hogy kedvenc cigány bűnözőit, a szervezett alvilágot ez nem érintené, eddig sem jelentették be neki, hogy, he má drázsé,vesszük a skulókat is. A fegyvertartás szigorítása megint csak azt jelentené. még kevésbé tudják megvédeni magukat az emberek. De a hatalom retteg is. Mi lesz, ha egyszer a tüntetésen kerülnek elő a legálisan tartott fegyverek?

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=24961
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Faltól falig „kausaler
  2009-11-26 19:39:17, csütörtök
 
  Gazdag István: Faltól falig ,,kausaler Nexusban"

antidogma.hu, k, 2009/11/24 - 12:09

Aktualitás


Húsz év telt el a berlini fal ledöntése óta. Ilyen időtávlatból visszatekintve erre az akkoriban valósággal katartikusnak tűnő eseményre, immáron nyugodtan kimondható, hogy - enyhén szólva - nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ahogyan ma Magyarországon sokan a rendszerváltás veszteseinek tekintik magukat, ugyanígy Németország sem ünnepelhet felhőtlenül, hiszen túl azon, hogy területi integritását is csak részben - és micsoda veszteségekkel! - nyerte vissza, lényegében ugyanaz maradt, mint ami a háború befejezése óta mindig is volt: gazdasági óriás és politikai törpe.

Területén továbbra is amerikai megszálló haderők állomásoznak, mindenkori kormányai többé-kevésbé önkéntesen alávetik magukat Izrael különböző (jellemzően anyagi) természetű zsarolásainak, legtöbbször a saját stratégiai érdekeit figyelmen kívül hagyva, viszont a USraeli kondomínium engedelmes csatlósaként jelenik meg a világpolitika színpadán, vagyis a szuverenitása erősen korlátozott - és ez hátrányosan befolyásolja az európai egységfolyamat alakulását, az ,,Európa-hatalom" koncepció (a Párizs-Berlin-Moszva tengely) gyakorlati megvalósulásáról nem is beszélve.
Ami magát a német újraegyesítést illeti, erről sem mondható ki, hogy egyértelmű sikertörténet lenne. Valójában a Nyugat egyszerűen gyarmatosította a Keletet, nyomában az ilyenkor szokásos kísérőjelenségekkel: vadkapitalizmus és munkanélküliség, tömeges elszegényedés és szociális válság. Lipcse példája magáért beszél. Az NDK egykori ipari fővárosa, amely fénykorában, a 60-80-as években technikailag a Nyugattal rivalizált, mára fantomvárossá vált, elveszítve 560 ezres lakosságának több mint egyötödét. ,,A városi tanács arra ösztönzi a tulajdonosokat, hogy bontassák le az ingatlanaikat, mert soha többé nem fogják tudni kiadni azokat", írja a Der Spiegel. Németország keleti felén csaknem kétmillió lakás áll üresen, egész vidékek néptelenedtek el, a munkanélküliség pedig 18 százalékos (10 százalékkal magasabb, mint a nyugati tartományokban). A régi idők iránt az egykori kelet-németek (ossik) körében kétségtelenül meglévő nosztalgia még azt is képes elfeledtetni velük, hogy a Nyugathoz képest (akárcsak egyébként manapság) kétségtelenül alacsonyabb volt az életszínvonaluk. Ennek persze részben az volt az oka, hogy az NDK-nak egyedül kellett viselnie a Szovjetunióval szembeni háborús jóvátételi kötelezettségeit, miközben az NSZK mentesült ez alól, sőt a Marshall-terv keretében viszonylag nagyvonalú támogatást kapott gazdasága helyreállításához. Az amerikai USA Today 1999-ben írta: ,,Amikor a berlini fal leomlott, a kelet-németek elképzeltek egy szabad életet, amelyben bővelkedni fognak a fogyasztási javakban, és amelyben vége lesz a megpróbáltatásoknak. Tíz évvel később, meglepő módon, 51 százalék közülük azt mondja, hogy boldogabbak voltak a kommunizmus alatt". A kapitalizmus mérlegébe ez is beleszámítandó.
Ugyanakkor azt sem kell elfelejteni, hogy a berlini fal, amelyet hivatalosan arra szántak, hogy a szocialista ,,paradicsomot" antifasiszta ,,védőgátként" megóvja a kapitalista ,,pokoltól", magában Berlinben leomlott ugyan, a világ számos pontján viszont reinkarnálódott, pontosabban ,,rebetonozódott". Az USA-ban a Rio Grande mentén, hogy megvédje a ,,jó Amerikát" a latinók inváziójától. Ceuta és Melilla körül, hogy megvédje a gazdag Európát a kiéhezett négerek rohamától. Nyugat-Szaharában, hogy megvédje a marokkói megszállókat az Algériába elüldözött bennszülöttek támadásaitól. Pakisztánban, hogy megvédje a ,,tiszták földjét" a gonosz táliboktól. Az India által megszállt Kasmírban, hogy védelmet nyújtson a ,,Pakisztán által manipulált gonosz kasmíri terroristák" ellen. Cipruson, hogy garantálja a keresztény görögök és a muzulmán törökök ,,békés egymás mellett élését". Belfastban, hogy megvédje ,,Őfelsége lojális protestáns alattvalóit" a ,,pápista" katolikusok zaklatásaitól. Koreában, hogy megvédje a demokratikus déli országrész lakóit totalitarista északi testvéreiktől. Szaúd-Arábiában, hogy biztosítsa az olajhercegek nyugalmát a koldus jemeniektől. Bagdadban, hogy megvédje a ,,jó síitákat a gonosz szunnitáktól" (vagy fordítva: nézőpont kérdése az egész). És persze a Szentföldön, hogy megvédje a ,,Közel-Kelet egyedüli demokráciáját" az őslakosok ,,terrorizmusától".
A berlini fal leomlásáról megemlékezve mindenképpen foglalkoznunk kell az izraeli apartheid-fal felépülésével, már csak azért is, mert e két esemény között egyfajta metafizikai ,,kausaler Nexus" áll fenn. Ha ugyanis a berlini fal és (vele együtt értelemszerűen) a szovjet kommunizmus nem omlik össze, és ennek következtében a cionista haramiaállam legfőbb patrónusának számító USA nem tesz szert döntő stratégia erőfölényre a ,,világ csendőreként", akkor az arab országok (viszonylag) megbízható szövetségesének számító Szovjetunió bizonyosan nem tűrte volna el a palesztin lakosság ilyen szintű jogfosztását.
Emlékeztetőül: a ciszjordániai palesztinok mindennapjait drasztikusan megnehezítő falat az izraeliek 2002-ben kezdték el felhúzni. Hétszáz kilométer hosszúságával négyszer, nyolc méteres magasságával két-két és félszer ,,übereli" a hidegháború szörnyűséges jelképének tartott berlini mintaképét, és a funkciója is ugyanaz: az emberek egymástól való elszigetelése, latinul szegregálása. Az ENSZ Nemzetközi Bíróságának 2004. július 9-i konzultatív véleménye a lehető legvilágosabban fogalmaz: ,,Az Izrael mint megszálló hatalom által a megszállt palesztin területen, így Kelet-Jeruzsálemben és körülötte is épülő fal felhúzása és a hozzá kapcsolódó rendszer ellentétes a nemzetközi joggal" (163. §). ,,Izraelnek véget kell vetnie a nemzetközi jog megsértéseinek, haladéktalanul meg kell szüntetnie a fal építési munkálatait a megszállt palesztin területen, és kártalanítást kell fizetnie az okozott károkért..." (121. §).
Izrael szokásához híven fütyül az ENSZ-re és a nemzetközi jogra, a nemzetközi közösség pedig szokásához híven mindezt tétlenül tűri. A berlini fal 28 évig húzta. (Békétlenség poraira!) A palesztinoknak valószínűleg nem kell ennyit várniuk, hogy összeomoljon a földjükre telepített ,,szégyenfal", és vele együtt az azt létrehozó apartheid rezsim. Ha (egyelőre) más nem is, a demográfia mindenképpen nekik dolgozik. Ez pedig a világ egyetlen legyőzhetetlen hatalma. Hosszú távon mindenképpen.


http://www.antidogma.hu/node/1895
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy elsővonalbeli politikus és
  2009-11-26 19:37:20, csütörtök
 
 
Egy elsővonalbeli politikus és a polgármesteri keret

Szerző: zero
- 2009.11.26. 11:01

Az RTL-en 10 perces Sztojka-interjú, a mai Népszabadságban egy hosszú interjú Hunvald ügyvédjével, dr. Sebes Péterrel, vasárnap este pedig személyesen Hunvald Gyuri ad interjút az ATV-n ... érezhetően egy fokozattal feljebb kapcsolt a ballib oldal.

Semmi baj, az interjú remek, csupa érdekesség derül ki.
Például:


"Én azt látom például, hogy 2009 áprilisában-májusában meggyanúsították védencemet azzal, hogy három önkormányzati lakást ismerősöknek adott el. Ezzel megszegte az önkormányzati bérlakásokról szóló önkormányzati rendelet III. §. 2. bekezdés a)-j) pontjait. Már akkor közöltük, hogy az ügyészség nem az elkövetéskor hatályos jogszabály rendelkezései alapján állapította meg a gyanúsítást. Épp akkor, amikor ezek az ügyek történtek, a szóban forgó rendelet kibővült egy k), l), és egy m) ponttal.
Ezek közül az egyik jogcím a polgármesteri keret, amelynek terhére ő lakást utalhatott ki a gazdasági bizottság egyetértésével. Május óta hiába mondjuk, hogy téves a jogszabályi hivatkozás. Az ügyészségnek lehet az álláspontja az, hogy a polgármesteri keret, mint olyan helytelen, de ettől még tényszerűen nem igaz, hogy erre nem volt jogcíme a polgármesternek."


Nagyon nagy spíler ez a Gyuri, egyszerűen hozott egy olyan rendeletet, hogy ő lakásokat utalhasson ki. "Polgármesteri keret" ... zseniális!
Vajon kicsemegézte magának a legfaszább lakásokat, aztán kiutalta a csókosoknak? A Gazdasági Bizottság elnöke meg a szintén letartóztatott Gál György volt, biztos nehezen tudta rávenni az egyik Gyuri a másik Gyurit, hogy mindenre rábólintson ...

Kiderül még, hogy ha Gyuri nem elsővonalbeli politikus lenne, már rég szabadlábon lenne, hogy szegény Gyuri fizetése nettó 280 ezer forint (!), a keszthelyi villája "csak" 55 milliót ér, melyet 2002-ben 27 millióért vettek és 4 év alatt 28 milliót költött rá a szegény Gyuri. Gondolom a nettó 280 erre ment el ...

A csóró Gyurinak nincs 100 milliós bankbetétje, a számláján csak pár tízezer forintot zároltak. (A letartóztatása és a számla zárolása között eltelt vagy 10 hónap, hülye lett volna rajta hagyni a pénzt ...)

A Gyuri nevén csak egy Peugeot 807 van (okos!) ... igaz, az ügyészség szerint van még négy másik autó is, amit Gyuri vett, az egyiket például az öccsének ... az ügyvéd nem is érti, mi ebben a "rossz" ... hát nem vehet az ember a testvérének, rokonainak, barátainak autókat?! A havi 280 nettóból ?!

A NOL amúgy pofátlanul belemászott az ügybe, a végére odaírták:
"Az interjút szerkesztőségünk elküldte az illetékes ügyészségnek. Reagálásuknak szívesen helyt adunk."

Mikor pontosan tudják, hogy folyó ügyről az ügyészég nem nyilatkozhat ..

De ha már ilyen tökösek vagyunk, akkor miért nem készítettek interjút Gál Györggyel? Hogy honnan lett neki Jaguárja, horvátországi villája, meg 300 négyzeméteres tetőtéri lakása a Garay téren? Miért nem járunk utána mondjuk a gondolom tévedésből és teljesen ártatlanul elmenekült Czibula Csabának? Meg lehet kérdezni Hunvald sofőrjét is... Miért nem kérdezzük meg, hogy miért kellett pályáztatás nélkül aprópénzért eladni a házakat off-shore cégeknek, akik aztán milliárdokért adták tovább?


38 hozzászólás


http://vastagbor.blog.hu/2009/11/26/a_polgarmesteri_keret
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ajánlott olvasmány azindexen (
  2009-11-26 19:31:53, csütörtök
 
  ajánlott olvasmány azindexen (is) folytatott ideológiai harc megvivásához:



http://cspg.nolblog.hu/archives/2009/11/24/Hitler_es_a_Szabadsag_ter_szovjet_emle kezete/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mesterházy
  2009-11-26 19:26:36, csütörtök
 
  2009-11-25

Mesterházy




Eldőlt.

Feltehetőleg eldőlt már régebben, csak szükség volt egy kis izgalomra, találgatásra - mert úgy mégis fontosabbnak tűnik a dolog. Eldőlt tehát, hogy Mesterházy Attila lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje a következő választáson.

Mielőtt róla szólnánk, beszéljünk kicsit arról, aki nem lett az MSZP miniszterelnök-jelöltje. (Addig hátha eszünkbe jut valami Mesterházyról...) Szóval arról, aki nem lett: Kovács Lászlóról. Mert mégis csak jellemző, hogy Kovács László neve egyáltalán felmerült, sőt, ahogy a legutolsó hírek mutatták, komolyan felmerült. S számos szocialista megfogalmazta, hogy Kovács bizony több szavazatot hozhatna a pártnak, mint Mesterházy.

És tényleg...

A jó öreg Kovács László minden bizonnyal a nyugdíjazott és tisztességtelenségben megőszült volt munkásőrök között jobban aratott volna. S lássuk be, ez a réteg az MSZP jelenlegi utolsó esélye. Mi tagadás, jó lett volna látni, ahogy a tisztességtelenségben megőszült Kovács László beszél az MSZP megújulásáról. Átjött volna a ,,message", ahogy mostanában mondani szokás... De hát, győzött a fiatalság.

Győzött Mesterházy, s nem húzhatjuk tovább az időt, róla kell szóljunk valamit.

Mindenekelőtt le kell szögeznünk a legfontosabbat: Mesterházy soha életében nem dolgozott. Egyetemekre járt, aztán mindjárt belevetette magát a politikába. Ezt azért kell mindjárt a legelején leszögeznünk, mert Orbán Viktorral szemben 1998 óta ezt emlegetik a seggfejek. A szoci nyugdíjasok, egykori munkába belerokkant párttitkárok meg a többi. Ezért gondolom, hogy Mesterházyról hamarosan szintén elmondják ezt az állatságot.

Amúgy Mesterházy kiművelt emberfő, valóban, minden cinizmus nélkül. S ugyan soha életében nem dolgozott (haha, ugye milyen nehéz az élet, meg a hazug embert hamarabb utolérni, mint a sánta kutyát, idióták!), ilyen képzettséggel, ennyi nyelvismerettel akár fideszes is lehetne. A Fidesz-kormány idején jelentkezett is a Miniszterelnöki Hivatalba munkára, miképpen az egyetemi éveik alatt Ujhelyiék is végigjárták a pártokat, többek között a szegedi Fidesznél is bejelentkeztek, csak hát, oda nem kerültek be. Így aztán a sor végén bekopogtattak az MSZP helyi irodájába - ne feledjük, az 1990-es évek elején járunk! -, ott meg ücsörgött néhány szőrehullató vén komcsi, s azok felettébb megörültek a ,,fiataloknak". Így lettek ők emeszpések. S ha Orbánék idején felveszik Mesterházyt a MEH-be, akkor most ő sem az emeszpé miniszterelnök-jelöltje. Ám a sors útjai kifürkészhetetlenek.

Mesterházy útja az MSZP-be vitte őt. Lehetett volna másképpen is - de nem lett másképpen. Volt erre persze némi családi indíttatás is. Annak idején három nőgyógyász volt Veszprémben. A Csergőfi, a Csongrádi meg a Mesterházy. A Csongrádi doktor úr jobbos volt, őt száműzték Tapolcára. A Csergőfi doktor úr meg munkásőr volt - képzeljenek el egy nőgyógyász munkásőrt, hű, a mindenit! -, s az ő kebelbarátja meg a Mesterházy doktor úr lett. Ennek a mi Mesterházynknak a papája. Tehát Mesterházy - aki még soha életében nem dolgozott - hamar megismerhette odahaza az eszmét.

De ez sem baj. Igazából nincs is baj.

Mesterházy most miniszterelnök-jelölt, és majd sokat fog szerepelni a médiában. Nagyjából már megtanulta, amit egy ifjú emeszpésnek meg kell tanulnia. Profin fog hazudozni, kibújni minden felelősség alól stb. A zselézett haja hozhat plusz egy százalékot, a bajusz-szakáll kombinációja meg még egyet. Igaz, Freud mester egy helyütt megjegyzi, hogy az a férfi, aki napi öt percnél többet fordít arcszőrzete ápolására, másra is hajlandó.

Igen. És nagyjából ennyi, amit Mesterházyról tudni, megjegyezni érdemes.

Bayer Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Berezeltek a liberálisok a Job
  2009-11-26 18:37:13, csütörtök
 
  Berezeltek a liberálisok a Jobbik erősödésétől
2009. november 26. 09:10:25


A Jobbik egyik legnagyobb sikertörténete a Gárda
Tetszik, nem tetszik: a Nemzeti Ellenállás pártjával számolniuk kell

A liberális szélsőséges beállítottságú Political Capital Intézet munkatársa szerint a Jobbiknak nem ártanak az elmúlt hetek "botrányai", mivel a parlamenti elit képtelen válaszokat adni a párt által felvetett alapvető kérdésekre.

Juhász Attila kénytelen volt elismerni azt is, hogy a Jobbik profi, korszerű szervezet, amelynek előretörése az (elsikkasztott) rendszerváltás óta példátlan és még vannak tartalékai.

A Political Capital elemzője szerint a MIÉP egy klasszikus, 19. századi antiszemita politikával szólította meg a középosztály tagjait. A Jobbik ezzel szemben modern, a nyugati "szélsőjobbos" pártoktól is sokat tanuló szervezet, amelynek jellemző vonása, hogy szimbolikus erejű politikát folytat és sokkal aktívabb hátországgal (és jó szövetségesekkel is, pl. Gárda és a Hatvannégy Vármegye - a szerk.) rendelkezik, mint a MIÉP.

A Jobbik jött rá először, hogy a cigánykérdés megoldása társadalmi hívószó lehet. Ez az, ami sajátossá teszi a külföldi példákhoz képest a Jobbikot. Juhász Attila szerint Magyarország külföldi megítélését befolyásolja a Jobbik irredenta (azaz a történelmi igazságot helyreállítani akaró és azt felvállaló - a szerk.) témaválasztása is.

Az elemző nem ért egyet azzal, hogy az utcai demonstrációk, botrányok ártanának a Jobbiknak. Lehetnek még tartalékaik a szavazók körében, mivel a nagyobb pártok nem tudnak hitelesen vitatkozni a radikális párttal, inkább egymást vádolták a Jobbik előretörése miatt.

Az elemző által mondott vélemény persze nem baj, egyet is érthetünk vele. Amíg a kormánypárt és a szalonellenzék ezen ügyben egymásra mutogat, a valódi ellenzék ütemesen és biztos léptekkel erősödik és a hatalom mindenféle alantas próbálkozása mindeddig pont az ellenkezőjére sült el.

(Barikád nyomán Szent Korona Rádió)

Piszkosfred, Thu,


Forrás: Szentkorona Radio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kétharmad, de kinek és minek?
  2009-11-26 18:14:58, csütörtök
 
  Kétharmad, de kinek és minek?
2009. november 26. 13:45:33






Churchillnek tulajdonítják azt a mondást, miszerint csak annak a közvélemény-kutatásnak higgyen az ember, amit saját maga hamísított.

Van valami rémisztően cinikus és erőszakos ebben a szövegben. Azt sugallja, csinálhat bármit a nép, az egyszerű állampolgár, már rég minden el van rendezve, ami ha tetszik, ha nem, akkor is beleverik. Persze a közvélekedés, a tömegek sokszor ostoba véleménye még nem az igazság, azonban a churchilli kijelentés világhoz való hozzáállása már eleve megakadályoz minden igazság-szerű felismerést. Nem lehet ugyanis egy eleve elutasító álláspontból hozzányúlni a valóság dolgaihoz. Hamis az a szemlélet, amely azt gondolja, hogy olyanná teheti az életet, valóságot, igazságot, amilyenné csak akarja. A lét, az élet, vagy hívjuk akárhogy, de még a politikai valóság is jóval összetettebb és organikusabb annál, mintsem hogy azt az emberi kéz a maga teljességében alakítani tudná. Az igazság - mivel meghalad bennünket - kiesik az ember kezéből, míg a hazugságcafatok bemocskolják az akarat görcsös szorítását.

Mégis úgy látszik, a mai magyar közvélemény-kutató cégek és politológusaink eltanulták Churchilltől ezt a világlátást, és csak ezt. Amikor például a júniusi Európa Parlamenti választásokra jósoltak, mélyen alámondtak a valós Jobbik eredménynek. A vezető közvélemény-kutató cégek a küszöbnek számító öt százalékot talán meghaladó eredményt és maximum egy helyet jeleztek előre a Jobbiknak. Aztán ebből lett tizennégy százalék és három Európa Parlamenti hely. Hirtelen mindenki felkapta a fejét, és politológusaink elkezdték magyarázni a bizonyítványukat. ,,Rejtőzködő jobbikos szavazókról", az ,,urnamagányban jobbra döntő zug-fasisztákról" és egyéb bődületes ostobaságokról hallhattunk, mindenről, csak éppen annak a beismeréséről nem, hogy két-három százalékot talán lehet mellélőni, de tízet szakember már nem tévedhet. Ugyanis nem a radikális szavazók ,,rejtőzködtek", meg ,,hallgattak", hanem ők hamisították meg az eredményeket, hogy ezzel is csökkentsék a Jobbik támogatottsági kedvét és befolyásolják a választást - magyarán mondva csaltak.

Ahogy 2002-ben fölé mondással beetették a Fidesz-szavazókat, úgy próbálták meg most alámondással távol tartani a Jobbik szavazóbázisát. Kötődjön bármelyik oldalhoz is az éppen aktuális bél- és politikai jós, a liberális piacgazdaságnak nevezett establishment embere. Politológusaink választásról választásra tévednek, rendre rossz következtetéseket vonnak le az eseményekből, és mégis, immár húsz esztendeje, ugyanazokat az arcokat látjuk a képernyőn, halljuk a rádióban, miközben a könyökünkön jönnek ki párt-érdekű kliséik. Ha egy orvos sorozatosan ilyen rossz diagnózist adna, vajon nem rúgnák ki a munkahelyéről? Dehogynem, csak a mai Magyarországon, a valódi filozófusok és ideológusok hiánya miatt, a politológusok hadát az újságírók is hizlalják, miközben egymást fedezik. Politológusok és tévés műsorvezetők váltak megmondóemberré és politika-csinálóvá, ami véleményem szerint nagyon nagy baj. Egy olyan ország, amely mindig is büszke volt bölcselő-szellemi elitjére, ott, ahol valamikor Pauler Ákosok, Prohászka Ottokárok és Németh Lászlók határozták meg a politika fő irányvonalát, szégyen, hogy ma félművelt, modoros és rendkívül rosszul öltözött ,,intézményvezetők" és ,,kutatási igazgatók" nyilatkoznak orrba-szájba jogról, erkölcsről és - lévén polihisztorok is - tulajdonképpen mindenről. Az értelmiség többi része pedig vagy hallgat, vagy hozzánemértéséről és szervilizmusáról számot adva méltatja és kommentálja őket.

Ezek alapján nem is tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek a most vasárnapi választások kapcsán elhangzott megjegyzéseiken. Szerencsére nem hallottuk a megszokott ,,Magyarország győzött", ,,a demokrácia győzött" üres és semmitmondó frázisait, de az elhallgatásból most is bőven jutott. Miközben teleharsogták a Fidesz győzelméről a sajtót, és a hetven-nyolcvan százalékban a Fideszre adott voksok (Józsefváros, Csorna és környéke) konstatálása után örömünnepet ültek, szépen hallgattak a zalalövői polgármesteri választásról, ahol 52 %-os részvétel mellett 29 %-kal kapott ki a Fideszes jelölt. Persze lehet azt mondani, Zalalövő nem Józsefváros, de azért mégiscsak önmérsékletre adhatna okot a kétségbeejtően alacsony részvételi arány. Míg lemszpécskézték az MSZP-t, hasonlóképpen ,,elfelejtették", hogy Csornán az első fordulóban pontosan kétszer annyi szavazatot kapott az MSZP-s jelölt, mint a másodikban.

Ahelyett, hogy az extrém alacsony választási hajlandóság okairól beszélnének, kétharmados latolgatásokba merülnek, és már előre meg is nyeretik - a Népszabadsággal az élen - a Fidesszel a 2010-es választásokat. A Fidesz pedig, mivel az időközis győzelmeket jól lehet kommunikálni, már évek óta sulykolja az elszámoltatás ígéretét és a sarkalatos törvények jövőbeni megváltozatását. Csak azt tudnám, hogy tényleg mit és kit akarnak elszámoltatni a kétharmadukkal? Gyurcsányt és Bajnait, vagy Gergényi Pétert is? (Apropó, emlékszünk még rá?) Oszkó Pétertől és Lakos Imrétől pedig elveszik a villájukat és nem csak visszabontatják tíz százalékban? Elszámoltatják az egész elmúlt nyolc évet, vagy csak a ,,gyanús szerződéseket"? Az elszámoltatás esetleg a Horn-kormány idejére is kiterjed, netalán a rendszerváltás előtti időkre is? Bizony jó lenne tudni, hogy mit jelent az elszámoltatás fogalma, mert ha csak tíz-húsz ügyet akarnak felderíteni, majd hosszadalmas és kétes kimenetelű bírósági procedúra után négy-öt embert börtönbe csukni, akkor inkább el se kezdjék az egészet.

Négy okot tudok felsorolni, ami miatt nem kap a Fidesz kétharmadot a 2010-es választásokon, és ami miatt elmarad az elszámoltatás. Az elsőt maga Pokorni Zoltán fejtette ki, amikor is kijelentette: az elszámoltatás ,,kétélű fegyver." Hát igen, bármiféle elszámoltatást a Fidesznek először is saját magával kell kezdeni, mert ők (tőkés- és haveri köreik, érdekeltségeik, családtagjaik, Fidesz közeli vállalkozóik, stb.) is benne voltak, ha nem is olyan mértékben mint a másik oldal, az elmúlt húsz év ügyeskedéseiben. A Fidesz, ha valóban elszámoltatást akar, akkor saját maga alatt is vágja a fát - szuicid politikai formációt azonban még nem látott a világtörténelem. A második ok a Fidesz természetében keresendő. Ez a narancssárga, a magyar szimbólumoktól idegen megjelenésű, világnézetében, személyi összetételében és médiájában liberális és szalonpolgári, magyarkodó és ugyanolyan idétlen módon zsidóskodó párt távol áll az alapvetően még mindig kisgazda szellemiségű magyarságtól. A Fidesz annyira tarka, tulajdonképpen korcs, hogy ugyanolyan helyzetben van, mint a farkas és a bárány keverékéből létrejött ,,bárkány", aki csak áll a nyáj közepén és nem tudja, hogy most legeljen vagy egye őket. A harmadik ok, ami miatt a Fidesz soha nem fog kétharmadot kapni az az, hogy egyszerűen még mindig nagyon sokan vannak azok, akik nem szeretik őket. A Fidesznek hiába van egy karizmatikus vezetője, aki mellesleg egy aranyos, vicces fiú, van, akit ez irritál és csak azért is be fog tartani a Fidesznek. A vesztes vezetőket nem igazán szeretik az emberek, Orbán pedig már többször veszített, a konzekvenciákat viszont nem vonta le, és újra próbálkozott. A sokszori próbálkozás kivívhatja az ember csodálatát, ha kisgyerekről van szó, a Fidesz elnöke viszont nem kisgyerek, akit úgyis fölkarolnak altruista felnőttek, ha elesik. A veszteseken a politika általában egy jó nagyot rúg, és még akkor is rúg egyet, ha feltápászkodnak. A negyedik ok nem ennyire érzelmi-pszichológiai jellegű, hanem sokkal inkább a józan belátásra épít. A kétharmados győzelem minduntalan hangoztatásával és a részeredmények sorozatos felmutatásával, a Fidesszel nagyon elszaladt a ló. Ebben a vad vágtában észre sem veszik, hogy egy nagy átverés részei a baloldal irányítása alatt. Most azt hisszük, hogy a Fidesz képtelen elveszíteni a választásokat, sőt, 60-70 százalékokról álmodozunk, holott politikaelméleti tétel, hogy egy profin felépített kampány, pár dörzsölt kampánystratégával az élen akár az utolsó négy-öt napban is képes megfordítani egy választás végkimenetelét. A Fideszben viszont hol látjuk ezt a profi kampánycsapatot, amely képes lenne a baloldal támadásait kivédeni és egy előre kigondolt terv alapján minden eshetőségre felkészülve győzelemre vinni a pártot? Megmondom én: sehol. Tóth Gy. László már 2006-ban Habony Árpád, Rogán Antal és Deutsch - akkor még - -Für Tamás felelősségre vonását követelte, akik a Fidesz fő kampányfigurái voltak. Ezek a ,,morálisan, politikailag és szakmailag egyaránt megbukott" politikusok azonban még mind a mai napig ott sertepertélnek a Fidesz körül, és nemhogy nem rúgták ki őket, hanem komoly pozíciókat kaptak. Gondoljunk csak bele, ha a választások előtt csak két héttel beindul a baloldal óriási médiagépezete, itt kő kövön nem marad! Hogyan is várhatnánk el az ilyen lejárt szavatosságú politikusoktól a felkészült cselekvési tervet, amikor majd saját maguk és vagyonkájuk átmentésével lesznek elfoglalva?

Valljuk be, az időközi választások tulajdonképpen kudarcok. A magyarság szempontjából elsősorban is pszichológiai kudarcok, melynek elemzésébe itt most nem bocsátkozhatom. Még a 2009-es Európa Parlamenti Választás is kudarc volt, mert az a másfél millió Fideszes szavazó nemhogy a kétharmadra nem lesz elég, de még egy tisztességes országgyűlési választási eredményt sem fog hozni, holott Orbánék szerint az ,,eredmény egyértelmű" volt, az ország változást akar. Hát, annyian ezek szerint mégsem akartak változást.

A most vasárnapi halovány Fidesz-győzelmek semmi másról nem szólnak, minthogy a választópolgárok magasról tesznek a levitézlett politikai elitre. Valami mást akarnak, másra várnak, talán változásra, de igazából maguk sem tudják pontosan micsodára. A teljes elszámoltatás viszont alaposan felkavarná a magyar politika állóvizét. Az elszámoltatás azonban radikalizmusért kiált, az pedig a Fideszékből hiányzik.

Hoppál Kál Bulcsú

barikad.hu

Forrás: barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3789
  • e Hét: 9521
  • e Hónap: 20632
  • e Év: 174128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.