Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
D-209 után a Kovács nevű haszn
  2009-11-07 20:45:35, szombat
 
  2009-11-07. 17:59

D-209 után a Kovács nevű hasznavehetetlen is "utazó nagykövet" lehet

"Utazó nagykövet" lehet Kovács László leköszönő uniós biztosból - tudta meg a Népszabadság.
A komcsi lap szerint erről a napokban tárgyal Bajnaival. Kovács László korábban a Krónikának azt mondta, Bajnaival tárgyalt a biztosi munka esetleges folytatásáról, ám a kormányfő végül kilőtt vele, és mást jelölt.
A tervek szerint a távozó biztos részt vesz az MSZP választási felkészülésében is.
Magyarország első "utazó nagykövete" 2008 közepéig Medgyessy Péter volt. A volt kormányfőt megpuccsolása után kérte fel erre a posztra az őt kitúró Gyurcsány Ferenc.

(MR nyomán)


http://kuruc.info/r/2/49960/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Joáv Blum azt üzente: mindenké
  2009-11-07 20:42:53, szombat
 
  2009-11-07. 17:46


Joáv Blum azt üzente: mindenképp lesz Sukorón kaszinó - tüntetett az MVSZ

Sukoró az erőszakos, diktatórikus, a törvényeket figyelmen kívül hagyó hatalomgyakorlás szimbóluma lett - mondta Bencze Izabella jogász a Magyarok Világszövetségének szombati tüntetésén, amelyet a Velencei-tavi városba tervezett kaszinóváros elleni tiltakozásul szerveztek.
A 40-50 demonstráló előtt (az MTI becslése - a szerk.) a felszólalók többször is szóba hozták, hogy hétfőn lejár az a határidő, amelyet a pénzügyminiszter adott arra, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) egyezzen meg a kaszinóváros egyik befektetőjével, Joáv Blummal és bontsák fel a szerződést. A felszólalók szerint mindez csak ámítás, valójában sem a kormányzat, sem a befektető nem tett le arról, hogy Sukorón elkezdődjön az óriásberuházás.
Bencze Izabella többek között tiltakozott az ellen is, hogy a pénzügyminiszter egy büntetőeljárás alatt álló emberrel tárgyal. A jogásznő itt Joáv Blumra célzott, aki az APEH adóslistáján szerepel. Szigeth Gábor, a sukorói Angelika Egyesület elnöke elmondta: Blum azt üzente nekik, hogy mindenképp lesz Sukorón kaszinó. A civil szervezet vezetője azonban az egybegyűltek előtt kijelentette: ők ezt nem engedik, a végsőkig kitartanak, ha kell, a fákhoz kötözik magukat. "Dávid le fogja győzni Góliátot!" - fejezte be beszédét.
A korábbi akcióiról ismert Kéri Edit és még sokan mások többek között arra hívták fel a figyelmet, hogy egy óriási kaszinóváros a prostitúciót, a drogkereskedelmet hozza magával, szemben azzal az ígérettel, hogy egy ilyen nagy beruházás számos munkahelyet teremt. "Soha senki nem látott olyan számítást, amely ezt az ígéretet igazolta" - mondták.


(MTI)

http://kuruc.info/r/2/49959/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csath M.: A kisvállalkozások s
  2009-11-07 20:09:54, szombat
 
  Csath M.: A kisvállalkozások sorsa
2009-11-07 08:47:41

Az Európai Bizottság 2008. június 25-én jelentette meg a Gondolkodj először kicsiben - Kisvállalkozási Törvény Európára című anyagot, amelynek célja, hogy felhívja a tagállamok figyelmét a kisvállalkozások fontosságára. A kisvállalkozások ugyanis több munkahelyet teremtenek, mint a nagy cégek, és gyorsabban, rugalmasabban alkalmazkodnak a változásokhoz. Ahhoz azonban, hogy egy országban a kisvállalkozások sikeresek lehessenek, a kormánynak vannak is teendői. Ezeket az EU-s dokumentum tíz pontban foglalja össze. Eszerint olyan üzleti környezetet kell teremteni, amely a kisvállalkozásokat segíti, bátorítja. Biztosítani kell, hogy ha csődhelyzetbe kerülnek, akkor abból az újrakezdés reményével lábalhassanak ki. A kormányoknak olyan adózási és egyéb szabályokat kell hozniuk, amelyek kedveznek a kiscégeknek. Meg kell szüntetni a bürokráciát, mert annak költségei aránytalanul terhelik a kiscégeket. Lehetővé kell tenni, hogy az állami megrendelésekhez a kiscégek is hozzájuthassanak. Biztosítani kell, hogy megfelelő hiteleket kapjanak. Segíteni kell őket abban, hogy kijussanak a nemzetközi piacokra, továbbá hozzájuthassanak a különböző EU-s támogatásokhoz. És segítséget kell nyújtani számukra menedzsmentmódszereik fejlesztéséhez, és ahhoz, hogy kihasználhassák az új technológiák kínálta lehetőségeket, beleértve az alternatív energiák termelése területén teremtődő új üzleti esélyeket. Végül támogatni kell őket abban, hogy bővíthessék tevékenységi körüket, és így növekedhessenek.

A tíz ajánláshoz a kisvállalkozási törvény megvalósítási javaslatokat is megfogalmaz. A tanulmány országlistával zárul. Ez felsorolja, hogy mely országokban és mely területeken értek el eddig sikereket. Például Csehországban leegyszerűsítették a kisvállalkozások alapításának feltételeit. Lettországban állami kockázati tőkét vehetnek igénybe a vállalkozás fejlesztéséhez. Bulgáriában a kiscégek innovációs tevékenységét állami források segítik. Lengyelországban a sikeres működést szaktanácsadói hálózat támogatja. Magyarországgal kapcsolatban azonban csupán egy honlap van megadva, amelyen egy cég kínálja innovációs szolgáltatásait és konferenciára igénybe vehető termeit. Ez jól jellemzi a magyar helyzetet, vagyis azt, hogy a magyar kormány a hazai kisvállalkozások érdekében semmit nem akar tenni. Sőt a növekvő bürokrá­ciával, az állami megrendelésekhez jutás körüli korrupcióval és a növekvő adóterhekkel el is lehetetleníti ezt a vállalkozói kört. Az új kormány legfontosabb feladatainak egyike éppen ezért a kisvállalkozások helyzetbe hozása lesz. Erre rá is fog kényszerülni, hiszen valamennyi nemzetközi előrejelzés szerint a világgazdaság növekedése, ha be is indul 2010-ben, nagyon mérsékelt lesz, ezért nem lehet számítani arra, hogy a nálunk működő multinacionális és globális cégek exportlehetőségei megugranak.

A hazai gazdaság további hanyatlását, a munkanélküliség növekedésének megállítását ezért csak a hazai piac élénkítésétől és a hazai igényeket kielégítő kis cégek erősítésétől, számának növelésétől lehet várni. Ehhez pedig nem kell mást tenni, mint komolyan venni az EU kisvállalkozási törvényének ajánlásait. Jelentősen csökkenteni kell a bürokráciát, adókedvezményekkel, arra érdemes innovatív tevékenységek esetén adóelengedéssel kell bátorítani a kiscégek működését. Állami és szövetkezeti tulajdonú kisbankok alapításával és kockázati tőke biztosításával, esetenként egyszeri forrásjuttatással kell hozzásegíteni őket technológiáik korszerűsítéséhez. Át kell vizsgálni továbbá az EU-s pályázati lehetőségeket, valamint az eddig kidolgozott fejlesztési elképzeléseket, és ahol lehet, pénzt kell átcsoportosítani a kiscégek megerősítése, versenyképességének növelésére. Ingyenes szaktanácsadással kell javítani a kiscégek külföldi piacokra jutási esélyeit. Forrásokat kell biztosítani, hogy a nemzetközi kiállításokon, vásárokon részt vehessenek, és segíteni kell őket abban, hogy új termék- és technológiai felfedezéseiket szabadalmaztathassák. A kormánynak komoly összegekkel kell támogatnia továbbá az alternatív energiaforrások kiaknázására létrejövő és a környezet megóvásával kapcsolatos, úgynevezett zöldiparokban - korszerű csomagolóanyagok, energiatakarékos építőanyagok, hulladékfeldolgozás stb. - vállalkozni kívánó kiscégeket. Ez országos érdek, mivel az új, korszerű iparágak megtelepítése és az ezekben létrejövő új, nagy tudást igénylő munkahelyek teremtése növeli a gazdaság versenyképességét, s ezzel a lakosság életszínvonalát. Ezért a hazai kisvállalkozások tudatos fejlesztése az ország fenntartható fejlődésének egyik fontos feltétele. A sok és erős kisvállalkozás működése csökkenti az ország régiói közötti fejlettségi és életszínvonalbeli különbségeket is, és ezzel hozzájárul a szegénység enyhítéséhez. Erre pedig óriási szükség van, hiszen ma akkora nálunk a szegénység, hogy EU-s élelmiszersegélyre szorulunk.

magyarhirlap.hu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Előemberek - megjegyzéssel
  2009-11-07 16:51:57, szombat
 
 


Előemberek - megjegyzéssel
2009. november 7. 10:02:28


Értelmes volt és nem gyilkolt

http://www.nemenyi.org/lib/gall/egyeb/neandervo2.jpg


Csak! - nagyjából ezzel az indoklással tudott előállni az MSZP abban a kérdéskörben, hogy miért is jár fizetés Hunvald Györgynek, az MSZP kilenc hónapja börtönben ülő erzsébetvárosi polgármesterének. A helyi képviselő-testület kormánypárti tagjai tegnap elutasították a Fidesz javaslatát arról, hogy vonják meg a hivatali vesztegetés mellett hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsított Hunvald 742 ezer forintos tiszteletdíját és költségtérítését.

Annyi engedményre voltak hajlandók, hogy a börtönszocialista polgármester költségtérítése ezentúl egy letéti számlára kerül, így ,,csak" háromszázezret fizetnek ki neki. A többit majd a szabadulás után kaphatja meg, ha el nem viszi a végrehajtó. Hab a tortán, hogy a hivatal az ügyészség átveréséhez is asszisztál, hiszen lapunk is megírta: a pénzt nem Hunvald György ismert és zár alá vett számlájára utalják, hanem más, ismeretlen módon juttatják el a becses elvtársnak.

Más kérdés, hogy fizetést emberemlékezet óta elvégzett munka fejében szoktak adni. Polgármester legyen a talpán, aki a rácsok mögül is képes igazgatni a hivatalát. Mondjuk a délutáni sétán ürgebőrbe varrt adóvevőn keresztül tárgyal a befektetőkkel, kicsempészi a beszélőn az új ebtartási rendelet tervezetét, netán a délutáni Zalatnay Cini-rabkoncertet arra használja ki, hogy titkos szövetséget kössön a nagyobb költségvetési támogatás kicsikarása érdekében más, szintén letartóztatott szocialista polgármesterekkel. A költségtérítésre már nehezebb magyarázatot találni. Hiszen a törvény rendelkezése egyértelmű: ,,a polgármesternek tisztsége ellátásával összefüggő, szükséges költségeit meg kell téríteni". Lássuk csak: ruhapénz nem kell Hunvaldnak, hiszen ott a szép csíkos vagy narancssárga, az adófizetők kontójára. A drága éttermi számlák sem jöhetnek szóba, hiszen a kétforintos kolbász meg a krumplis tészta is ingyen jár, illetve azt is mi fizetjük. A szállásköltségről ne is beszéljünk...

Persze miért is magyarázkodna a helyi MSZP, amikor a párt országos vezetői sem fárasztották magukat ezzel három héttel ezelőtt. Akkor a parlamentben szavazták le a lex Hunvaldot, azt a fideszes javaslatot, amely megvonta volna a kényszerintézkedések hatálya alá helyezett önkormányzati vezetők fizetését. Persze érthető az ellenállás. Ha valóban beindul az elszámoltatás, sokak apanázsa lehet oda.

Dekadens, vagy inkább szürreális időket élünk. A jól fizetett börtönszocialista esetén túl ezt a következtetést vonhatjuk le Bajnai Gordon friss döntéséből is, miszerint Magyarországot az Európai Unió kormányában Andor László fogja képviselni. Andor László Bajnai jó barátja, de ennél nyilván nagyobb súllyal esett latba, hogy Kovács László utóda egy kommunista bankár. Ez nem vicc, ha egyszer a farizeusság szobrát meg kell formálni, kétségkívül Andor lesz a legautentikusabb alak hozzá. Miközben ez az ember az európai fejlesztési bank igazgatótanácsában ül, és például vadul lobbizott az azóta hatalmasat bukott kórház-privatizátor vállalkozás, a HospInvest feltőkésíté­séért, kérlelhetetlenül ostorozza a vadkapitalista tőkét az Eszmélet című, bevallottan marxista folyóiratban, amelynek hovatovább a főszerkesztője is. Tegyük hozzá, Andor más okokból is finoman szólva ellentmondásos személyiség: felszólalt a vörös csillag legalizálásáért, és 2004. december 5. előtt beszállt a gyurcsányi hazugságkórusba, azt a képtelenséget állítva, hogy a határon túli magyarok elveszik majd az emberek pénzét, és miattuk többféle szociális támogatást is meg kell szüntetni.

Magam részéről feladom, innentől fogva teljesen felesleges érveket és ellenérveket felhozni a szocialista párt döntéseire. Hét év kudarcos kormányzás kihozta belőlük az ösztönlényt. Márpedig aki ad magára, nem áll le vitatkozni egy Neander-völgyivel.

Huth Gergely


--------------------------------------------------------------------------------


A Szerkeszztő megjegyzése: a neandertháli ember nem volt előember, határozottan volt etikája és értelme. Nem rabolt, nem ölt meg senkit, a Shanidar melletti sír tanúsága szerint életet mentett, sérült társát ellátta, segítette. Nem volt a másik ember farkasa.

Forrás: Magyar Hirlap online



**********************


Elvtársak!



Most mit háborognak a fityesznácokok azon, hogy a Hunvald elvtársunknak továbbra is fizettyük a havi több mint félmilliós fizetését? Hát ezek nem tuggyák, hogy az elvtárs nem azér kapja a fizetését, mer dolgozik, hanem azér mer hűséges a párthoz?

Elvtársak! Mióta akadályoz az előzetes letartóztatás egy jó elvtársat abba, hogy hűséges legyen a párthoz?



Dialektika elvtársak! Éljen a Párt!



Párttitkár elvtárs

aki a költségtérítést is odaadná az elvtársnak, mer azt is megérdemli olyan hűséges a párthoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izraeli kormányközeli portál:
  2009-11-07 16:46:57, szombat
 
 
Izraeli kormányközeli portál: "Bábel Balázs érsek kódolt antiszemitizmust terjeszt"
2009. november 7. 11:20:39


Bábel Balázs kalocsai érsek elítélendő módon példaképének tekinti Prohászka Ottokárt, egykori székesfehérvári püspököt, az ideológiai antiszemitizmus kiemelkedő személyiségét, s ezenkívül kódolt antiszemitizmust terjeszt - állítja egy Karl Pfeifer nevű bécsi zsidó, akinek életét a második világháború idején a magyarok mentették meg. Pfeifer Palesztinában egy gyilkos, palesztinokat elűző zsidó katonai alakulat harcosa volt.

Bábel Balázs a 2009. évi csíksomlyói búcsún

Karl Pfeifer, a kipróbált magyargyűlölő már sok helyütt és sokszor mocskolta a magyarokat, s ezúttal az izraeli kormány és a Zsidó Ügynökség által is támogatott Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Összehangolásának Fóruma (הפורום לתיאום המאבק באנטישמ& ;#1497;ות) nevű portálon Bábel Balázsra, a Magyar Katolikus Egyház egyik legtekintélyesebb főpapjára dobál sarat.
Az említett izraeli hírportált azért nevezhetjük nyugodtan kormányközelinek, mert a világhálós kiadásának minden egyes lapja (így a Bábel Balázsról szóló írás esetében is) legalján ott látható Izrael Állam címere és a jeruzsálemi kormány stratégiai partnere, a Zsidó Ügynökség kék Dávid-csillagos logója.

Karl Pfeifer elöljáróban emlékezteti olvasóit arra, hogy a "Z" Word Blog nevű, az Amerikai Zsidó Bizottság (American Jewish Committee) kiadásában megjelenő cionista portálon egy évvel ezelőtt már kezelésbe vette, leantiszemitázta Bábel Balázst (s vele együtt másokat is - a szerk.), mert Prohászka Ottokár szobrának leleplezésekor a kalocsai érsek azt merészelte mondani: ,,Ifjúként Prohászka Ottokár tanításain nevelkedtem, papnövendékként pedig tanúja voltam annak a szégyenletes eseménynek, amikor 1945-ben Károlyi Mihály ösztönzésére Faludy György és kommunista társai ledöntötték a püspök Károlyi-kertbeli szobrát."

Bábel Balázs (balról) leleplezi Prohászka Ottokár szobrát



Prohászka püspök szobrának ledöntése az elmúlt napokban is szóba került a magyar közéletben, miután a bécsi zsidó gyűlölködővel egy követ fújók idehaza rossz néven vették, sőt, kimondottan antiszemitizmusként értelmezték azt, hogy a Jobbik egyik vidéki politikusa nem tartotta kívánatosnak a szobordöntögető Faludy György versének elszavalását az 56-os megemlékezésen.
Érdekes és tanulságos jelenségnek voltunk tanúi az elmúlt hetekben, hiszen sem Bábel Balázs a szoboravatón, sem a jobbikos politikus Faludy Györggyel kapcsolatban egyetlen szóval nem mondta, hogy a püspök szobrának ledöntői és segítői egytől egyig mind zsidók voltak. Pedig mondhatták volna, mert azok voltak. A fölbujtó Károlyi Mihályt kivéve.

A Bábel érsek atya által példaképnek tartott Prohászka antiszemitizmusának alátámasztására Karl Pfeifer fölmutatja a hajdani püspök angol és német nyelven megjelent egy-egy írását, majd áttér egy nemrégen megtörtént esetre, Bábel Balázs aradi beszédére. A héber portálon kitárgyalt történetet Pfeifer a hazai katolikus főpapságot szinte egységesen az 1848-1849. évi szabadságharcot eláruló, mai utódaikat pedig náci hajlamúaknak nevező Népszava-cikkre alapozza. (Kíváncsiak vagyunk, meddig terjed a magyarországi katolikus legfelsőbb vezetőség, mondjuk a Mazsihisz-díjas Erdő Péter bíboros toleranciája az ilyen magyar- és egyházellenes megnyilvánulásokkal szemben - a szerk.)

Bábel Balázs legújabb bűneként a ,,tekintélyes bécsi antifasiszta" - merthogy így nevezik a hozzá hasonlóan tekintélyes magyarországi sajtóban - azt hozza föl, hogy az idén október 6-án, Aradon, a vértanúk emlékhelyén mondott beszédében ,,a kódolt antiszemitizmusát terjesztette, amikor kinyilvánította, hogy manapság ki vagyunk szolgáltatva a nagyhatalmaknak, de még attól is rosszabbnak, a személytelen pénz uralmának. Nem hadsereget küldenek ránk, hanem a karvalytőkét."

A Népszava és hozzá hasonló magyarimádó lapok, amelyek fölháborodottan számoltak be - s rájuk hivatkozva a bécsi antifasiszta Pfeifer is - Bábel Balázs aradi beszédéről, valószínűleg Simon Peresz izraeli államelnököt is kódolt antiszemitizmust terjesztő személynek tekintik. Peresz a 2007. október 10-én elmondott beszédében ugyanis szó szerint a következőt mondta: ,,Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani. Nézzék csak meg, mekkora birodalmat épített ki magának rendőrség és katonaság nélkül Bill Gates. S azt is láthatják, hogy micsoda ereje van. A kormányok ezzel szemben nem képesek realizálni az erejüket, van költségvetésük, de nincs pénzük. A kormányok tehát képtelenek az eredményes működésre, de a cégeket nem kötik gúzsba a korlátozások. Izraeli üzletemberek az egész világon befektetnek. Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk a gazdasági függetlenségünket, fölvásároljuk Manhattant, Lengyelországot, Magyarországot és Romániát." (Bővebben itt.)

Bábel Balázs közel két esztendővel később, 2009. október 6-án Aradon csupán egy Nobel-békedíjas klasszikust idézett. S ez még akkor is így van, ha arcátlanul hazudozó alakok igyekeznek letagadni Peresz beszédének valódi tartalmát.

Pfeifer az izraeli portálon etimológiai eszmefuttatással is kirukkol Bábel érsek kódolt antiszemitizmusának bizonyítására: ,,A karvalytőke (hawk-capital) kifejezés a horogkeresztes magyar náci vezérek gyakori szóhasználata volt, míg a náci fogalom úgy hangzott, hogy "raffendes Kapital". Vagyis zsidó tőke."

Nos, erről van szó. Először is, a gyűlölködő bécsi zsidó összezagyválja a magyarországi nyilaskereszteseket a németországi nemzetiszocialistákkal. Mondjuk, ez egy tekintélyes antifasiszta újságíró részéről elég szégyenletes teljesítmény. Másodszor, akárcsak a szobordöntögető Faludy György esetében, Pfeifernek itt is mindjárt a zsidók jutnak az eszébe. Vajon miért? Talán erre mondja a héber: A tolvaj fején lángol a kalap -על ראש הגנב בוער הכובע).

S itt abbahagyjuk Pfeifer október 12-én megjelent, s a magyarok antiszemitizmusát bizonyítani kívánó írásának ismertetését, mert innentől rátér Molnár Oszkár ügyének hosszadalmas és már a héber sajtóban is túl tárgyalt megnyilatkozására. Az utolsó mondatot azért ismertetjük, mert ékesen bizonyítja azt, hogy nem sok értelme volt Molnár Oszkár és a Fidesz meghunyászkodásának és sűrű bocsánatkéréseinek. A mondat így hangzik: ,,Az a benyomásunk: a Fidesz örömmel megbékül azzal a ténnyel, hogy egyik oszlopos tagja fajvédelemre, antiszemitizmusra és homofóbiára ösztökél. Annak ellenére, hogy a Fidesz a középen helyet foglaló Európai Néppárthoz tartozik."

Karl Pfeifer, az antifasizmus vasökle a kávéházban



Ezután nézzük, hogy ki ez az antifasiszta, a magyarokat rasszistázó Karl Pfeifer. A Hetek című hitgyülis cionista lapnak (amelynek egészen véletlenül maga is tudósítója) adott interjúban elmondja, hogy a Magyarországon született szülei 1919-ben menekültek át Ausztriába ,,a fehérterror elől". Van némi elképzelésünk arról, hogy vajon mit művelhettek a kedves szülők Kun Béla, Korvin Ottó és Szamuely Tibor zsidó vörösterrorja idején, amiért menekülniük kellett a kommün bukása után. Tisztességes zsidónak ugyanis nem kellett menekülnie 1919-ben.
Az 1938-as Anschluß (Ausztria és Németország egyesülése - a szerk.) után Karcsikának és a kedves szülőknek ismét menekülniük kellett, s ezúttal a magyar állam adott nekik útlevelet és menedéket. Beiratkozott az általa túlságosan magyarkodónak tartott pesti Abonyi utcai zsidó gimnáziumba.
Pfeifer saját maga meséli a Heteknek adott interjúban, hogy a zsidó gimnáziumban minden reggel el kellett mondaniuk a Magyar Hiszekegyet, de ő, akinek az életét a magyarok mentették meg, kissé átköltve mindig így mondta: ,,Nem hiszek egy Istenben, nem hiszek egy hazában, nem hiszek egy örök igazságban, Magyarország feltámadásában pedig egyáltalán nem hiszek".

Pfeifer, a Negev Brigád harcosa (balról az első)


A cionizmusban viszont hitt, s ezért még a háború idején Románián keresztül Palesztinába érkezett, ahol aztán beállt a Pálmáh Hátivát Há-Negev nevű zsidó földalatti katonai szervezetbe. A Pálmáh az összes alakulatával együtt kivette részét az őslakos palesztinok legyilkolásából és elűzéséből.


El-Muhárráká falu szomorú története jól példázza a fenti állítás igazát. A Hátivát Há-Negev (חטיבת הנגב - Negev Brigád), Karl Pfeifer alakulata, 1948 márciusában elfoglalta El-Muhárrákát ألمحرقة és a vele szomszédos El-Kaufhá ألكوفخة falut. A lakosokat elűzték, de mivel a betolakodók a hódítás után nem maradtak a két településen, a palesztinok visszaszivárogtak az otthonaikba.
Az antifasiszta Pfeifer és társai azonban 1948 augusztusában ismét elfoglalták a két palesztin falut, és ezúttal végleg elűzték a lakosokat. A Negev Brigád ekkor fölrobbantotta El-Muhárráká falu malmát, a két faluban fölgyújtották a lakóházakat és aláaknázták a településekre vezető utakat. Hogy ne tudjanak ismét hazatérni az arabok. Csakhogy a szülőföldjükhöz és otthonaikhoz még mindig ragaszkodó palesztinok újra, másodszor is elkezdtek visszaszökdösni, mire Pfeifernek és társainak kiadták a parancsot, hogy lőni kell mindenkire, aki vissza akar menni El-Muhárráká és El-Kaufhá falvakba.

Ennyi maradt El-Muhárráká palesztin faluból



Ennek a szabadságharcnak a katonája volt a magyaroknak erkölcsöt prédikáló, gyűlölködő zsidó, Karl Pfeifer. A magyarság jó hírnevét öregbíti, kultúráját és nyelvét a nagyvilágban terjeszti. Ezért ő is megérdemelné Hiller Istvántól a Pro Cultura Hungarica-emlékplakettet. Akárcsak Naftali Kraus és Jehuda Lahav.

Hering József - Kuruc.info


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Izraeli_kormanykoze li_portal_Babel_Balazs_ersek_kodolt_antiszemitizmust_terjeszt_62113
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Te nem tudhatod, milyen az, h
  2009-11-07 16:14:08, szombat
 
 
Te nem tudhatod, milyen az, ha igazán szeretsz,

Ha valakit egy életen át soshasem feledsz,

Ha minden egyes nap végén az emlékével fekszel,

És másnap reggel újra csak rá gondolva kelsz fel.

Te nem tudod, milyen is az érzéstől elégni,

Te nem tudhatod, milyen az, csakis érte élni,

S milyen rossz állandóan csalódástól félni......

 
 
0 komment , kategória:  Elmúlás  
Döbbent csend fogadta az USA s
  2009-11-07 16:11:23, szombat
 
  Döbbent csend fogadta az USA széthullását jelző volt KGB-s előadását
2009-11-06 FÚSZ

Mint arról korábban beszámoltunk, Igor Panarin orosz akadémikus - korábbi KGB-elemző - szerint jövőre széthullik az Amerikai Egyesült Államok (USA). A professzort meghívták az államokba, ahol egy előadássorozat keretében ismertette meg az elméletét az érdeklődőkkel. A teóriát alátámasztó magyarázatokat nem egy esetben döbbent csend fogadta.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ózd, a csodák csodája
  2009-11-07 15:48:06, szombat
 
  Ózd, a csodák csodája
2009.11.07.


Mennyi a valószínűsége annak, hogy az ózdi polgármester behazudott érettségije miatt kipattant botrány után néhány nappal újabb szoci képviselőről derüljön ki, hogy hamisított középiskolai dokumentummal rendelkezik? Szintén Ózdon. Pedig ez van, és a mostani eset legalább olyan pofaszaggató, mint az előző. Sőt. Van a történetnek egy pikáns mellékszála, amely miatt még óbégatni sem lehet, hogy "minek az az érettségi, jó' van az úgy, ahogy van?!" Kiskezitcsókolomról szól a mese, aki az ózdi ultrák lakásügyi és társadalmi bizottságának elnöke a képet viselő testületben.

Benedek Mihály éppen jól megérdemelt betegszabadságát tölti, mindenki szánja és bánja a történteket, az ózdi emeszpé pedig annyira elhatárolta magát a történtektől, hogy már nem is látszik.

"Elhatárolódik az MSZP ózdi elnöksége és taggyűlése, valamint a város önkormányzatának balközép képviselőcsoportja Benedek Mihály polgármestertől."

Na, akkor lehet duplázni, mert alig röhögtük ki magunkat, a HVG már szállította is az újabb gyilkos humort: Bereczki B.L.-né (aki ugyancsak keményvonalasan elhatárolódott az érettségit hazudó pogármestertől) szintén nem rendelkezik középiskolai végzettséggel. Se. Van viszont egy 1992-es papírfecnije, amely azt bizonyítja, hogy a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium esti tagozatán szerepelt sikeresen, s tett eredményes érettségit. A bökkenő csak az, hogy az intézmény igazgatója szerint két dolog is hibás a történetben: egyrészt gimnáziumának a büdös életben nem volt esti levelező tagozata, másrészt húdöfákiz B.L.-né, lejánykori nevén sem ismeretes az archívumban. Hab a tortán, hogy a hamis dokumentum bélyegzője egy olyan személyt takar, aki természetesen szintén soha nem létezett. És kész. Ezzel el van intézve.

Finom, ugye? Pedig a java még most jön. Ennek már látszólag nincs köze (tehát van) a politikához, inkább a sumákoláshoz, de így kerek, guruljon csak! A HVG megkereste a hölgyet, aki némi picsorgás után bevallotta, valóban nincs érettségije, ellenben van neki egy dísznövénykertész szakmunkás bizonyítványa. Plusz elvégzett egy kereskedő-vállalkozó tanfolyamot is. Köszönjük, Emese! Ez még rendben, de nagyon úgy néz ki, hogy a jövőre Ózdra települő élelmiszerlánc helyi üzletvezetője szintén B.L.-né lesz. Igaza van, a helyi politikában nincs fjúcsör, legalábbis a szociknál elég sötétnek tűnik. Na most: az álláspályázati kiírásban szerepel, hogy legalább egy középfokú végzettség kéne, még az sem baj, ha nem kereskedelmi, de azért mégis. És legyen kedves a tisztelt pályázó csatolni egy fénymásolatot is, nem mintha nem hinnék el, de normális helyeken nem blöffre mondják be az iskolákat. Ez komoly állás, nem olyan, mint egy polgármesteré, ahová semmiféle végzettség nem kell.

Most jön a legjobb:

,,Tavaly ősszel a helyi lapban megjelent egy hirdetés, hogy az említett élelmiszerlánc üzletvezetőket keres, s én beadtam a pályázatom. A kiírásban szereplő feltételt, amely szerint tudom vállalni az ausztriai képzést, illetve rendelkezem olyan adottsággal, hogy el tudok irányítani egy üzletet."

Hát mi itt a probléma? El tud utazni Ausztriába? Hogy a fenébe ne! Akkor meg? Munkát neki, de gyorsan! Érettségi fénymásolatot nem küldött (legalábbis azt mondja), ő csak "próba-szerencse alapon" belevágott, és mit ad Isten, hát nem éppen ő kapta meg az állást? Természetesen ennek semmi, de semmi köze a politikai kapcsolatoknak, mint ahogy annak sem, hogyan szarja le egy cég a saját maga által felállított kritériumokat. B.-né most éppen Kazincbarcikán nyomja az üzletvezetést, tanulói állásban, egy olyan posztot betölve, ahová kellene az a hülye kis papír. Jövőre feljebb lép. És köszöni szépen, minden bizonnyal baromi jól érzi magát.

Na, ezt csinálja valaki az ózdi politikusok után!


http://holdrablo.blog.hu/2009/11/07/ozd_a_csodak_csodaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
minden embernek van valakije
  2009-11-07 15:40:18, szombat
 
 

Tudod, minden embernek van valakije, aki ügyésze, ellenőre, bírája, ugyanakkor kissé cinkosa is abban a rejtelmes és félelmes perben, ami az élet. Ez az ember a szemtanú. Ő az a valaki, aki teljesen lát és ismer téged. Minden, amit csinálsz, kissé az ő számára is készül, mikor sikered van, ezt gondolod: "Vajon ő elhiszi-e?..." A szemtanú a háttérben áll, életünk hosszat. Kényelmetlen játszótárs az ilyen. De szabadulni nem tudsz, talán nem is akarsz tőle.

/Márai Sándor/
 
 
0 komment , kategória:  Elmúlás  
Herr Lenin és a nagy forradalo
  2009-11-07 13:59:52, szombat
 
  92 éve zavaros az orosz forradalom története

November 7.: Herr Lenin és a nagy forradalom kérdőjelei

2009. november 06. 14:45


November 7. sokáig kötelező ünnep volt, unalmas és borzalmas tirádákkal, ám mára kiderült, valójában rendkívül izgalmas eseménysorozatról szólt, melyben utólag megrendezett propagandafilmek, kettős ügynökök és buta pártaktivisták játszották a főszerepet. Persze nem minden ügynök váltotta be a hozzá fűzött reményeket és csekkfüzeteket.


1|2

Programozz .NET-ben

Minden visszaváltható!
- Az üres üvegeket is visszaváltod, a tonereket és tintapatronokat miért nem?
Hirdetés
Az akkor még Nagy Októberi Szocialista Forradalomnak nevezett eseménysorozat története a legsilányabb fejezetek közé tartozott a rendszerváltás előtti történelemkönyvekben. A pártbrosúrákból kiollózott kifejezések, unalmas visszaemlékezések, a lényeget a döntő pillanatokban átugró leírások voltak csak olvashatók erről. Ma sem tudjuk a teljes igazságot, de az bizonyos, hogy annál jóval izgalmasabb dolgok történtek, mint hogy győztek a munkások és a parasztok, és megjelent néhány párthatározat.

Az 1989-es rendszerváltáskor kiderült például, hogy a bolsevik párt korántsem volt az a jól szervezett élcsapat, aminek a hivatalos államszocialista propagandagépezet beállította. A legszűkebb körű bolsevik pártvezetés, a Központi Bizottság például a forradalom kitörése előtt nem egyhangúan szavazott a felkelés megindításáról, hanem Zinovjev és Kamenyev ellenezte a hatalomátvételt. Jellemző Oroszország akkori állapotaira, hogy a két renitens pamfletszerű röplapon jelentette meg különvéleményét, sőt, ebben elárulták, hogy a bolsevikok fegyveres felkelésre készülnek. (A dokumentumot Krausz Tamás közli Életrajzok a bolsevizmus történetéből című könyvében.)

Hitler és Lenin állítólagos 1909-es sakkjátéka, amelyet Emma Lowenstramm,
Hitler bécsi tanára örökített meg. A kép eredetisége még mindig vitatott.
Kamenyev mindeközben interjút is adott Gorkij lapjának, a Novaja Zsiznynek (Új Élet), amelyben elárulta november 7-ét, a felkelés időpontját is. A dühöngő vezér, Lenin ezek után Kamenyevék pártból való kizárását javasolta, és árulásról beszélt. Kamenyev és Zinovjev fellépésétől függetlenül a kommunista pártvezér, Lenin - és főleg Trockij, aki gyakorlatilag ekkor a második ember volt a bolsevikok között - zavartalanul hajthatták végre a hatalomátvételt. A Kerenszkij vezette Ideiglenes Kormány ugyanis addigra annyira meggyengült, hogy hiába vonta össze a katonai csapatokat Pétervár körül, a dekonspirálódott kommunistáknak semmi bántódásuk nem esett, a katonák nagy része nem támogatta a cár bukása után hatalomra került Kerenszkij-kabinetet.

Zinovjevet és Kamenyevet később kivégezték a Szovjetunióban, de csak húsz évvel a forradalom után, a sztálini koncepciós perek idején, addig magas állami és párttisztségeket töltöttek be. 1917-es röplapjuk mindenesetre később jól jött Sztálinnak, hogy félreállítsa őket. Az 1917-es hatalomátvétel döntő részét szervező Trockij ekkor már rég emigrációba kényszerült, Sztálin őt amúgy egy bérgyilkossal ölette meg Mexikóban.

A főszerepben: Lenin és a Téli Palota ostromlói

Sztálin idején a hivatalos propaganda Lenin szinte kizárólagos szerepét kezdte hangsúlyozni, Eizenstein legendás, Október című filmjéből is kivágatták az akkor már száműzött Trockij jeleneteit. Sztálin diktatúrája ekkor emelte piedesztálra a Téli Palota ostromlóit is, pedig az Ideiglenes Kormány 1917 novemberére annyira meggyengült, hogy az épületet egy női rohamzászlóaljjal "megerősített" hadapródiskolás alakulat őrizte. A Vörös Gárda "grandiózus" ostroma november 7. éjjelén kezdődött. A Téli Palota megrohanását később ugyan számtalanszor levetítették a propagandaműsorokban, ám ezek a jelenetek nem a valóságot ábrázolják, hanem Eizenstein utólag leforgatott filmjéből származnak, azokból a részletekből, amelyeket nem vágtak ki.

Visszatérve a valódi eseményekre, 1917 végén a bolsevikok átvették tehát a hatalmat Oroszországban, és hamarosan békét kötöttek Németországgal. Kiléptek az első világháborúból, az antanthatalmakat cserben hagyva, és hatalmas nyugati területeket, összesen 1,4 millió négyzetkilométert és 60 millió lakost adtak fel az 1918 márciusában megkötött breszt-litovszki békében. Kerenszkij, a bukott Ideiglenes Kormány miniszterelnöke később Lenint német ügynöknek bélyegezte. Az elmúlt években számtalan kém és ügynök neve vetődött fel, akik a német hadvezetés és Lenin között állítólagosan közvetítettek. Ezeket az adatokat nehéz ellenőrizni, mindenesetre még Trockij is kénytelen volt foglalkozni a Lenint ért sok váddal. Életem című könyvében (magyarul 1989-ben jelent meg a Kossuth Könyvkiadónál) Trockij hevesen cáfolja, hogy Lenin német ügynök lett volna, szerinte csupán a maga céljaira használta ki a németek segítségét. Trockij egy másik művében megemlíti, hogy ekkoriban vezetőtársát Herr Leninnek címezték a polgári sajtóban, utalva arra, hogy a németek segítségével, egy ellenséges országon át, leplombált vonattal jutott haza Oroszországba.



1|2
http://hvg.hu/Tudomany/20091106_Lenin_Trockij_forradalom_bolsevik.aspx
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 34
  • e Hét: 2294
  • e Hónap: 19087
  • e Év: 152004
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.