Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Trianon pszichózis
  2009-11-08 22:37:09, vasárnap
 
  Murányi Levente: Trianon pszichózis


http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/horthy%20beszed_0.jpg

Józef Halász, mutatkozik be a rendőr tiszta a Révkomáromi park sarkánál, amely az újonnan állított Szent István szobrot veszi körül. Majd tolmács segítségével közli velünk Szent István királyunk szobrának koszorúzási feltételeit. A verdikt a következő, koszorúzhatunk, de nem tarthatunk beszédet, nem énekelhetjük el a Magyar himnuszt és zászlónk sem lehet.

Majd eszmefuttatásából megtudhatjuk szigorának okát, nem jelentettük be a Szlovák hatóságoknál jövetelünk célját. Ha ez igaz vajon mi alapján rendeltek el a rendőri készültséget a szobor körül érkezésünk idejére? Választ természetesen nem kapunk.

Úgy döntöttünk inkább koszorúzunk, mint vitatkozunk.

Koszorúink és virágaink elhelyezését követő tisztelgő főhajtásunk után elhagyjuk a parkot és elindulunk a hídnál hagyott zászlóinkért.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nevében a híd közepén néhány szóban megemlékezünk a kialakult helyzet tarthatatlanságáról nem titkolva véleményünket, hogy a történtekért a gúnyhatárok létezésén felül a két ország méltatlan és alulmúlhatatlan politikai vezetői a felelősök.

Elénekeljük a magyar és a székely himnuszt, zászlóinkat lengetve a parkolóban reánk várakozókhoz sietünk.

Az úton hazafelé csendben merengünk a történteken.

Jó magam is a hátsó ülésen kényelmesen elnyúlva a nyárutó szép kék egének bámulása közben szenderedtem álomba.

Egyszerre csak ismét ott állok a komáromi hídon. Az újkomáromi hídfő felől három soros rendben honvéd alakulat léptei hallatszanak miközben vezényszavak, pattognak a híd vasszerkezetén majd a honvédek vigyázzállásba, merevednek a felállított drótakadály előtt. Az akadály másik oldalán szemben velük szintén katonák csoportja, álldogál, de valahogy úgy mintha semmi közük nem lenne az éppen történő eseményekhez. Olyan benyomást keltenek, mintha Ők csupán statisztaként a vert hadak című festményhez állnának modellt egy láthatatlan festő számára.

Az alakulatuktól, hárman elindulnak a drótakadályon lévő nyitott kapu felé.

Megállnak ennél a nagyon ideiglenesnek tűnő akadálynál, egy sápadt őrnagy, egy fehér zászlót tartó közkatona és egy tiszthelyettes.

A magyar honvédektől is elindul három ember. Mennyivel más ez a menet Ők a városért a hazáért a rabbá tett magyarjainkért mennek.

A középen haladó Kányádi László alezredes rohamsisakján megcsillan a fény, magas kemény szoborszerű ember a jó Isten is honvédtisztnek teremtette.

Megállnak szembe az akadály túloldalán álló Csehekkel.

A tolvajok meredten nézik őket alázat, ül a szemeikben.

Aztán az őrnagyuk megszólal, a hangja szárazon, koppan, szinte mutál, és mégis megadónak tűnik.

Alezredes úr, Révkomárom városát teljes rendben ezennel átadom.

Cseh nyelven beszél egyik katonája, fordít.

A magyar alezredes feszesen veszi tudomásul a jelentést.

Majd érces hangon válaszol.

Őrnagy úr, Révkomárom városát ezennel átveszem!

Pillanatokig nagy csend.

Majd mind két oldalon vezényszavak csattannak és a menet az akadályokat félrelökve elindul a hídon át Komáromból Komáromba a felvidéki országrész felszabadítására.

Erőt sugárzó magyar bombázó kötelékek húznak el felettük mélyrepülésben.

A honvédek első sorait néma csend fogadja érkeztükben a híd túlsó oldalán.

Még a cseh parancs dohos illata nehezedik a városra.

Néhány civil előttük futva végig kiabálja és zörgeti a várost. Gyertek ki magyarok szabadok, vagytok.

Az ablakok egyszerre felpattannak. Kitárulnak a kapuk. Az emberek pillanatok alatt elözönlik az utcát, a várost. Idegenek borulnak zokogva egymás nyakába, miközben azt hajtogatják végre, végre szabadok vagyunk.

A hídon honvédek végeláthatatlan sora áramlik észak felé kemény katonás fegyveres rendben.

Szakaszok, Századok, Ezredek, Zászlóaljak vonulnak. Az északi hídfőnél Temessy Milán altábornagy szapora tisztelgéssel fogadja őket.

Egy postás kezéből kapkodják az emberek az újságokat mindenki Vitéz Nagybányai Horthy Miklós kormányzó urunk hadparancsát, akarja olvasni.

A hadparancs így kezdődik:

Honvédek!

A Trianon bilincsei alól felszabadult és újjá született honvédségünk húszesztendei nehéz várakozás után átlépi azt a határt, amelyet mindenkor ideiglenesnek tekintettünk.

Majd így végződik:

Isten és a Haza nevében: ELŐRE!

Budapest 1938. november. 4.

Horthy

Az autónk zökkenésére felriadok. Idő kell hozzá, hogy visszajussak a magyarszomorú mába.

Ébredésemmel valami undorító alakok tolakodnak elő gondolataimba a daliás idők daliás embereinek helyére körmösbauertamásoknak és eörsimátyásoknak hívják Őket a látványuk taszító és ellenséges, sajnos sokan vannak.

Ők a magyar öröm a magyar szabadság ellenségei.

Övék a világ minden marxista és azzal szimbiózisban élő kozmopolita liberális szervezete, amelyek folyamatosan szemben álltak és állnak Magyarország történelmi igazával, és a magyar nép önrendelkezési jogával!

A mai liberális kozmopoliták rafinált taktikákkal mossák az emberek agyát azért, hogy a komáromi hídon 1938. november 5-én történt csoda megismételhetőségében ne higgyenek.

Budapesten napjainkban vitéz Nagybányai Horthy Miklós, vagy a Rongyos Gárda nem kaphat szobrot, de még Wass Albert sem, viszont az ezer éves Magyar Királyságot felszámoló hazaáruló Károlyi gróf változatlanul a Parlament mellől szemléli áldatlan tevékenységének eredményét.

Drága Magyar Testvéreim szeretnék figyelmeztetni mindenkit, ha a leírtakkal a véleménye azonos, akkor jobb, ha tudja, hogy egy kirekesztő soviniszta náci és úgy egyébként antiszemita is.

Miheztartás végett Mi az ország egyetlen nemzeti érdekekért elkötelezetten harcoló pártja a Jobbik Magyarországért Mozgalom nem csak emlékezni, de ismételni is akarunk a megfelelő történelmi pillanatban.

Adjon az Isten szebb jövőt.

Solymár 2009. november 5.

Murányi Levente
A Jobbik Magyarországért Mozgalom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden nyolcadik német visszas
  2009-11-08 20:04:49, vasárnap
 
  Minden nyolcadik német visszasírja a falat

2009-11-08 19:08 barikád.hu


Húsz esztendővel a berlini fal leomlása után minden nyolcadik német - keleten és nyugaton egyaránt - a fal mielőbbi visszaállítását akarja.

A Leipziger Volkszeitung hétfői számában megjelenő írás idéz a lap megrendelésére végzett reprezentatív felmérésből, amely szerint a megkérdezettek 12 százaléka nyilatkozott ebben az értelemben. Szemben velük 79 százalék szerint a fal leomlása minden németet boldoggá tett. Kilenc százaléknak vagy nincs véleménye a kérdésről, vagy nem akart nyilatkozni.

A fal hívei közül lényegében azonos számban vannak a nyugaton és a keleten élők, általában munkanélküliek, munkások és a Baloldal pártjára szavazók.

A lipcsei Piackutató Intézet október végén 1008 felnőttet kérdezett meg, akik közül 66 százalék szerint jól sikerült az ország egyesítése; arányuk 55 százalék keleten és 69 százalék nyugaton. 87 százalék mondta azt, hogy jól megy neki az egyesült Németországban - 82 százalék keleten, 88 nyugaton. Mindazonáltal a megkérdezettek 35 százaléka több igazságtalansággal találkozik ma, mint a fal idején, (49 százalék keleten, 32 nyugaton). Minden negyedik ember viszont azt állította, hogy az elmúlt 20 évben romlott az életszínvonala.

nol.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a tót hazugságok
  2009-11-08 16:29:31, vasárnap
 
  TÓT TOLVAJOK
AJÁNDÉKBA KAPOTT ORSZÁG
TÖRTÉNELEM NÉLKÜL

A tót rendszer már a 70-es évek elején hatalmas pénzeket ölt bele a történelemhamisításba. Mint tudjuk a mai Szlovákiának közel fele Felvidékből, az ősi magyar településekből áll, amelyek tele vannak magyar műemlékekkel. Az összes felvidéki várat, kastályt magyarok építették és lakták mindig. Azonban a tótok már akkor minden várba, műemlékbe tót idegenvezetőket tettek, csak tót nyelvű táblákat helyeztek ki. Ezzel azt érték el, hogy a rengeteg külföldi turista, akik oda mentek látogatni, azok szlovák nyelven hallhatták a 100 %-os hazugságokat és elhitették velük, hogy amiket látnak, azokat mind a szlovákok csinálták. Minden magyar nevet és történelmi személyt mind a mai napig úgy állítják be, mintha azok szlovákok lettek volna. A felvidéki magyar várak többsége jó állapotban van és igen szépek. Ezek közül egyetlen egy sincs amit szlovákok építettek volna. Ezt nem is tehették volna meg, hiszen mindenütt magyar birtokosok voltak a Szent Korona országában. A tótoknak nem volt nemességük az egész középkor folyamán, mint ahogy uralkodóik sem voltak. Az első nyomtatott szlovák írásokat is magyar nyomdákban nyomták. Az összes idegenforgalmi könyveik és reklámjaik azt hazudják, hogy náluk minden szlovák volt. . És a magyar kormányok ez ellen soha nem léptek fel. Ez viszont már magyar bűn. Alább a tót hazugságok, amiket terjesztenek. Kép: Árva vára

Stefan Bockaj — Bocskai István
Peter Pázman — Pázmány Péter
Helena Zrinská — Zrínyi Ilona
Alzbeta Bátoryova — Báthory Erzsébet
Stefan Secéni — Széchenyi István
Frantisek Veseléni — Wesselényi Ferenc
Ludovít Kosut — Kossuth Lajos



http://zionistterror-inhungary.blogspot.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Korrekt" segítség
  2009-11-08 16:23:41, vasárnap
 
  "Korrekt" segítség

http://radicalpuzzle.blogspot.com/



Azt hiszem, hogy az elmúlt a hét esztendőnek, nyugodtan adhatnánk akár, a Mindig van lejjebb címet is, hisz az évek során gyakran lehetett olyan érzésünk egy-egy ,,jól sikerült" kormányzati intézkedés, vagy egy-egy elvtársi megnyilatkozás után, hogy na ezt, ezt már tényleg nem lehet alulmúlni. De aztán mindig jött egy újabb ügy, és mindig kiderült, hogy igenis lehet.

Gondolom arról már mindenki értesült, hogy a jövő évtől kezdődően annak, akinek 30 millió forintot meghaladó értékű ingatlan van a tulajdonában, vagyonadót kell fizetnie. Azonban, hogy melyik ingatlan van felette, vagy alatta ennek a határértéknek az elég szövevényesen van szabályozva.

A törvény elvileg a forgalmi értéket veszi alapul, tehát az adót azon ár után kell megfizetni, amennyiért az ingatlan tulajdonosa el tudná adni adott évben lakását. Ezt azonban nem lehet pontosan megállapítani, ezért az adó alapját lényegében egy félig-meddig szubjektív tényező is befolyásolja, hisz a tulajdonosnak meg kell becsülnie, hogy mennyit kaphatna lakásáért, ha értékesíteni szeretné.

Bár a törvény tartalmaz egy mellékletet segítségféleképpen, hogy nagyjából be lehessen belőni, mennyi is a tényleges forgalmi érték, azonban azoknál az ingatlanoknál, amik az értékhatár környékére esnek a becsült érték könnyen vitatható. Egy ellenőrzés során a hivatal egy értékbecslővel felbecsülteti, hogy szerinte mennyit is ér az adott ingatlan. Ha az értékbecslő kalkulációja azt mutatja, valóban 30 millió forint alatti a forgalmi érték, akkor nem kell vagyonadót fizetni, ám ha 30 milliónál drágábbra taksálja a lakást, akkor a hivatal adókötelezettséget állapít meg.

Abban az esetben, ha a tulajdonos tévedése 10 százalék alatti volt, azaz az ingatlan értéke 33 millió alatt marad, akkor csak az adóhiányt kell megfizetnie az illetőnek. Amennyiben azonban 10 százaléknál nagyobb a tévedés, akkor már a bírságokat és a büntető kamatokat is.

De hogy ne maradjunk ez ügyben sem fény nélkül a sötétben, a napokban megérkezett a segítség egy kormányrendelet formájában. Nem kellett csalatkoznunk. Olyan igazi gyurcsányos lett.

A kormány november közepén vagyonadó-kalkulátort indít. A hivatalos indoklás szerint a kalkulátort azért alakítják ki, hogy a népek jövőre könnyebben eleget tehessenek vagyonadó-fizetési kötelezettségüknek. Csak be kell ütni a megfelelő rublikákba a személyes adatainkat, valamint ingatlanunkra vonatkozó információk sokaságát, és a program közli velünk, hogy a hatóság szerint mennyit is ér a ház. Pontosabban nem mindjárt kapjuk meg az eredményt, hanem azt majd pár nappal később, e-mailben küldik meg számunkra.

Azonban érdemes a dologgal kicsit óvatosabban bánni. Az új kormányrendelet kimondja, hogy az űrlap kitöltésekor nyilatkozni kell arról is, hogy hozzájárulunk az általunk közölt információk hatósági nyilvántartásához és kezeléséhez. Egyúttal naplózzák és rögzítik is a "segítséget" igénybevevő adatait és az ingatlanjának a paramétereit. És hogy teljes legyen a történet az adatokat hat évig meg is őrzik.

Afelől se legyenek kétségeink, hogy a hozzájárulásról szóló felhívás valahol majd a lap alján, apróbetűvel lesz feltüntetve. A sok jóhiszemű polgár pedig egyátalán nem fog vele foglalkozni, hisz csak a nagy elküld gombot figyeli majd. És már kész is a legújabb átverés. Ilyen egyszerűen lehet kiépíteni egy országos ingatlan-adatbázist pontos adatokkal, értékekkel, és tulajdonosokkal.

Akinek meg a kalkulátor szerint pont a harmincmilliós határ környékére esik az ingatlanja, az ezzel a kis segítség igénybevétellel fel is rajzolta magára a célkeresztet. Nem nehéz kitalálni, hogy majd ezeket fogják először ellenőrizni, hisz itt a legnagyobb esély arra, hogy átbillenjen a mérleg. Ráadásul egy 30 milliós ház esetében 3 millió forintot találni és így 33 millió fölé vinni az ingatlan értékét nem hiszem, hogy bármelyik ellenőrnek gondot fog okozni.

Mit lehet erre mondani? Példás történet, ami magán hordozza a rendszer minden sunyiságát és alattomosságát. Mondhatnám megint, hogy ennél tényleg nincs már lejjebb, de ezzel valószínűleg ismét tévednék.

Azért írjuk fel ezt is a lista aljára arra, amelyiknek az a címe, hogy A vádirat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na végre!
  2009-11-08 16:20:28, vasárnap
 
  Na végre!

2009-10-25: Publicisztika rovat

avagy Ki, vagy mi számít szélsőségesnek ebben a fene nagy úri demokráciában?

Bizony, drága Istenben szeretett felebarátim! A népi demokráciából egyszerre az úri demokráciában találtuk magunkat. Úri, merthogy az uraké. No meg a hölgyeké. A kevésszámú kiválasztotté. Hogy ki választotta ki őket? Ki döntötte el, hogy annak idején kik ülhettek az ellenzékinek nevezett kerekasztal köré? Valószínűleg sohasem fogjuk 100%-os biztonsággal megtudni, egyelőre csak rebezsgetés szintjén tudhatunk valamit arról, hogy annak idején Aczél György volt a fő machinátor, ő szerzett elévülhetetlen érdemeket az előre kitervelt és felülről lezongorázott gengszterváltás kidolgozásában.

A nagy színjátékos tervelte ki a nagy színjátékot, aki ,,gyárilag" maga is majdhogy nem színész lett, hiszen 1936-ban fél évet járt a Színművészeti Akadémiára, majd később amatőr színészként tevékenykedett. Az amatőrizmus idővel úgy tűnik átcsapott profizmusba. Túl jól sikerült a szín játszása. A párt nagy öregje, mielőtt még távozott az árnyékvilágból, utolsó simításaival megalkotta a teljesen életszerűtlen kísérlet folytatását, Mintha országot, a fordított világban élők számára kommunikált látszat valóságot.
Abnormális állapotban, egyfajta fordított országban élünk. A hon elveszejtése, gátlástalan kiárusítása, az abba való csendes és hallgatólagos belenyugvás a normál állapot, a standard viselkedésminta, legalábbis a fősodratú média álláspontja szerint. Hallgatólagos bizony, mer' hogy muszáj itten hallgatni erről az abnormalitásról, a deviancia istenítéséről, értékként való feltüntetéséről, arról, hogy az lenne a követendő példa, pofád alapállásban, KUSS!, a te neved, csakis az lehet! Így köll viselkednie egy jól nevelt pógárnak! Ha ettől akár egy jottányit is eltérsz, máris antiszemita, rasszista, meg a jó ég tudja még mi vagy. Szélsőséges vagy, mert ki mered mondani, hogy a király meztelen? Úgy tűnik a hazafi, mint fogalom, teljesen kiveszett a szótárukból.

Na, ebből lett elege millióknak, s a hangjuk most már hivatalos formában, egy politikai tömörülésen keresztül is egyre hangosabban szólal meg.

A Világgazdaság Online tudósítását idézzük:


,,Nem Tesco lesz, hanem Turul!"
2009. október 23.
,,Magyarország jövendő miniszterelnöke"-ként konferálták fel Vona Gábort, a Jobbik elnökét a párt 1956-os megemlékezésén.

Vona Gábor Orbán Viktornak is üzent a Jobbik október 23-án megrendezett tüntetésén. ,,Orbán Viktor hiába szélsőségesezi a Jobbikot, amikor a Fidesz csendben tűrte, hogy a kommunisták kirabolják az országot" - mondta a radikális jobboldali párt elnöke, reagálva a Fidesz elnökének délelőtti szavaira. Vona bejelentette, hogy a Jobbik a jövőben a Fidesz ellen is harcolni fog.

A párt programjáról is szó esett: elképzeléseik szerint cukorgyárakat és konzervgyárakat fognak nyitni. ,,Lesz bevásárlóközpont is, csak nem Tescónak fogják hívni, hanem Turulnak."

Közbiztonsági programjuk részeként kiemelte a csendőrséget, ami felszámolja a ,,cigánybűnözést", illetve önfenntartó börtönöket alapítanának, amelyekben az elítélteknek kellene megtermelniük fogva tartásuk költségeit.

Beszélt arról is, hogy kormányra kerülve megregulázzák a médiát is. Zárásként közölte, hogy aki nem érzi az ő dühét, ,,annak vagy nincs vére, vagy nincs szíve, vagy nem magyar".


Forrás: Világgazdaság Online
Miközben a Törvényhozás Házába bejutott politikai tömörülések, a Lisszaboni Szerződés ratifikálásával egyhangúlag megszüntetik a nemzetállamot, ahelyett, hogy tűzzel-vassal védenék azt, kígyót békát kiáltanak arra, aki a magyar nép érdekeinek védelmét tűzi zászlajára, s nemcsak szavakban hajlandó erre, de tettekben is megnyilvánul az ösztönös önvédelem beindítása.

Tudom, hogy hosszas vitákat lehetne folytatni arról, vajon jó válasz-e a Magyar Gárda társadalmunk problémáinak megoldására - véleményem szerint nem az - de vitán felül áll, hogy ez a válasz a politikum tétlensége, lustasága, hibái és bűnei miatt született, születhetett meg. Egész egyszerűen azért, mert a hivatalos politikacsinálók, vagyis a pártok, nem tudtak, de leginkább - és ez most már Napnál világosabb -, nem is akartak választ adni a rendszerváltozásnak nevezett hatalmi átrendeződés óta eltelt húsz esztendő mindezdáig megválaszolatlan kérdéseire.

Csodálkozunk hát, amikor a nép megelégelte ezt, és akadt néhány tökös gyerek, aki aszonta, hogy mostantól hallgattassék meg végre a másik, a szenvedő fél is? És elgyütt végre az ideje, hogy kimondassék az oly sokáig elhallgatott igazság? Mondassék bizony!

Most mondd meg nekem, de őszintén, olyan nagy baj az, ha felemeljük a szavunkat a hazánk kiárusítása ellen? Ha felemeljük a szavunkat a Nyugatról élelmiszer címén hozzánk áramló szemét ellen? Ha felemeljük a szavunkat az ellen, hogy rabszolgává tegyenek bennünket a saját hazánkban?

Most mondd meg nekem, de őszintén, olyan nagy baj az, ha - egyelőre még csak udvariasan - kérjük, illetve most már azért fogalmazzunk kicsikét pontosabban: követeljük vissza a jogos jussunkat? (És vissza is vesszük, ahogyan történt az én szép városomban a vízművel?) Ha felemeljük a szavunkat a here módjára rajtunk élősködők ellen? Ha közbiztonságot, békét és nyugalmat szeretnénk a káosz, a kiszámíthatatlanság és a rendetlenség helyett?

És ha mindezek miatt felemeled a szavad, fehérjehalmazra hajazó, honfitársaidnak látszó tárgyak, legalábbis magyarul beszélnek, a Törvényhozás Házából, meg a média szócsövein keresztül leteremtenek a sárga földig, hogy mered rossz színben feltüntetni hazánkat a külföldi befektetők előtt! Szélsőséges megnyilvánulásaiddal ártasz az ország imázsának!

,,A Föld fog sarkából kidőlni" - mondja a ma még regnálásukban látszólag utolsókat rúgó ország-dirigensek egykori, hitvallásként is felfogható dicshimnusza. És tényleg kidőlt. Invitálásuk ellenére azonban a rabszolgahadnak esze ágában sincs velük indulni, ők már inkább szabadulnának tőlük, de ha ez olykor-olykor kiderül, ha a nép valamely csoda folytán pozícióba jutott tagja kifejezésre juttatja abbéli véleményét, hogy elege van abból, hogy a sors fura fintoraként megállt az idő, és itt maradt a nyakunkon a posztkommunista múlt, kitör a skandalum. Gondot és zavart okoz, ha az Aczél eftárs által oly gondosan el- és megtervezett jövőkép állóvizét felzavarják olyanok, akik képesek nagyobb távlatokban is gondolkodni, és nem átallják nehezményezni, hogy helyre kéne tólni végre a kizökkent időt, s ezt a történelmi léptékkel szemlélve nem is olyan nagy, pár évtizedes ki-, vagy megbicsaklást, amit az államszocializmus és a proletárdiktatúra okozott Mária országában, egyszer s mindenkorra magunk mögött kellene tudni végre. A dolog pedig nem tűr halasztást, mert könnyen úgy járhatunk, mint az a beteg, aki valamely könnyű kis nyavalyával kezdi, fittyet hány rá, nem kezeli a bajt, mely aztán később elmérgesedik, s legvégül, amikor már menthetetlen, a páciens a műtőasztalon döglik meg a legjobb orvosok kezei között, teljesen széttrancsírozva.

(Jó szívvel ajánlom mindenkinek e tárgykörben a Dr. House című ámerikai sorozatot!)

Ha nem illesz bele a képbe, a globalizáció mindent uniformizáló, konfekció méretűre egyen silányító nagy tervének regionális változatába, s a ma már a világ, főként a Nagy Víz túlsó oldalán egyre többször felhangzó ,,The small is beautyfull!" azaz ,,A kicsi szép!" mondatot érzed inkább a magadénak, vagyis a lokalitás, a nemzetállam megmentésén fáradozol, a csak szavakban lokalista, ám tettekben globalista államhatalom azonnal szalonképtelennek nyilvánít téged. És ez még akkor is így van, ha neked eszed ágában sem volt megfordulni azokban a szalonokban, ahova ők járnak.

,,Aczél György: (1917-1991) építőmunkásként kezdett el dolgozni, miközben autodidaktaként képezte magát. Részt vett a Somér ifjúsági cionista mozgalomban. 1935-ben belépett a KMP-be. 1936-ban fél évet járt a Színművészeti Akadémiára, majd amatőr színészként tevékenykedett."

Thália papjai és papnői képzésük során találkoznak a ,,színészmesterség" nevű tantárggyal. Némelyikük esetében a színlelés a játék, mások esetében pedig a parasztvakítás jut el arra a szintre, amit már kimagaslónak nevezünk. Talán ezért is mondják a színészetre, hogy ez már nem szakma, hanem hivatás.

Ronald Reagan - valószínűleg mondhatjuk azt, hogy közmegelégedésre, bár ma már ebben sem lehet biztos az ember, ahogy ma alakulnak a dolgok -, elérte, hogy a Szovjetunió lehúzza a rolót.

Aczél György is elért valamit. Elérte, hogy - ha kell, erőszakkal, de akkor is - műsoron tartsanak egy olyan idejét múlt bukott darabot, amely már műsorra tűzésekor is közutálatnak örvendett. A közönség, kevéssel a premier után egyszer vette is magának a bátorságot, kifütyülte a darabot, már éppen távozóban volt, de szovjet színházi szakértő eftársakat segítségül hívva, az életben maradtakat visszatuszkolták a nézőtérre.

Néhány évtized elteltével aztán engedélyeztek öt perc szünetet, és a nézőtérről kitóduló közönség pár röpke pillanat erejéig beleszippanthatott a szabadság és a függetlenség gondtalan levegőjébe. A jó érzete tovább fokozódott, amikor visszatértek a teljesen felújított, átalakított és átfestett nézőtérre, aszonták nekik, hogy mostantól egy teljesen új darabot, tragédia helyett végre vígjátékot nézhetnek majd. Be is ült mindenki, a közönség elcsendesedett, kialudtak a fények, darab ideig ment is minden a legnagyobb rendben, a plakátokon m.h., azaz meghívott vendégként feltüntetett aktorok helyt is álltak a legjobb tudásuk szerint, ám egyszer csak...

Egyszer csak megjelent a színen az előző darab, a tragédia egyik szereplője, s a publikum figyelmesebbje észrevette, hogy a szöveg, amit a tragédia gonosz kis koboldja, a vígjáték vaskoronás kis-nagy embereként mond, tulajdonképpen ugyanaz, csak a szavakat és a sorokat most más sorrendben mondja, de lényegében ugyanazt hallják. Ráadásul, az új szereplőkhöz egyre több régi, már az előző darabban is közutálatnak örvendő ripacs csatlakozott a színen, a későbbiekben aztán már csak őket lehetett hallani.

Aztán érdekes dolog, egy kis technikai malőr, ha úgy tetszik, egy kis baki, ami majdnem romba döntötte az egész színházat.

Éppen Hórihorgas Ripacs volt a színen - aki alkalmatlansága miatt Kárpátok Cicerójától vette át a főszerepet -, a szövegét mondta, amikor vele párhuzamosan ugyanő megszólalt egy hangfelvételről. A közönség döbbenten hallgatta, hogy hát ő, meg az egész bagázs, tulajdonképpen nem is színészek, hanem alvó ügynökök, akiket a megfelelő titkosszolgálatok dobtak át azzal a céllal, hogy becsapják a közönséget. Ők ennek a feladatnak eleget is tettek. Azt hazudták, hogy ez egy teljesen megújult színház, a közönség innentől kezdve egy teljesen új darabot fog látni új szereplőkkel és még a jegy árából is visszakapnak valamicskét, mer' hogy az előző előadásnál, a tragédiánál kicsikét megrövidítették őket. A felvételen maga Hórihorgas Ripacs - az alkalmatlansága miatt a főszerepet Kárpátok Cicerójától átvevő - aktor mondta el, hogy mindebből egy szó sem igaz, a nézők most is ugyanazt a darabot, vagyis a tragédiát nézik, a szerepeket ugyanazok, vagy leszármazottaik játsszák, csak kicsikét átmaszkírozták őket, sőt, még a rendező személye sem változott.

Egy pillanatig vágni lehetett a csendet. Ez volt a megdöbbenés csendje.
Aztán kitört a ribillió.

A történelem mintha ismételni látszana önmagát. A közönség ezúttal is megelégelte a dolgot, felállt, hogy hát akkor ő köszöni szépen, de távozna, nem kér tovább ebből a pocsék, színi előadásnak semmiképpen, inkább parasztvakításnak nevezhető valamiből.

Még az egész elején, az ötperces szünetben neki ugyanis aszonták, hogy megszűnt a régi rend, nem kötelező végigülni a darabot, ha nem tetszik, bármikor fel lehet állni és haza menni.

Ha hiszik, ha nem, a közönség ezúttal sem hagyhatta el a nézőteret, kardlapozó lovas ügyelők tuszkolták vissza őket, a mediterrán országból külön erre az alkalomra szerződtetett biztonsági cég fekete ruhás emberei pedig odabilincselték a nézőket a székhez, mondván hitelből van a jegy ára, kötelesek végignézni a darabot.

Gordonka, a Hórihorgas Ripacs helyébe kijelölés útján lépő, vezető színésznek kikiáltott kontár, felrúgva minden írott és íratlan törvényt, a darab közepén abbahagyta a játékot, és leszólt a közönségnek, csak hogy tuggyák - mán csak a miheztartás végett -, hogy hol a helyük, ők a legpocsékabb közönség, akiknek valaha is játszott, s a páholyban helyet foglaló (párt)arisztokrácia kivételével - természetesen (of course) - meg sem érdemlik ezt a remek darabot. Ráadásul hálátlanok, rasszisták kirekesztők és antiszemiták. Azonkívül, ártanak a színház imídzsének, ezért tudtukon kívül mindenki nevére ráírattak még egy plusz jegyet, így kötelesek tovább maradni, és az utólag, a darabhoz mesterségesen hozzátoldott végjátékot is kötelesek lesznek végignézni.

Hát itt tartunk ma, drága Istenben szeretett felebarátim.

Lázadozik a közönség. ,,A büdös parasztja", ahogyan azt Juraj Ardonjak gazda szokta volt mondani Ivan Kusan Galócza című darabjában. Másik színházat akar. Olyant, amelyben magyar színészek magyarul játszanak a magyar közönségnek. Elegünk van a külföldi szarból. Mert ahogyan az utóbbi időkben kiderült, mink csak az alját kaptuk, nekünk mán csak a hitványabbja jutott.

A nézőtérről egyre többször és egyre hangosabban hallatszó fújjolások és fütyülések egyelőre még nem tudják elnyomni a hangosítást, de ha ez így folytatódik tovább, a végén még a fejünkre omlik az egész színház. Ezt pedig mindenképpen el kéne kerülni, mert félő, hogyha ez bekövetkezik, a romjai maguk alá temetnek majd mindnyájunkat.

Isten áldja Magyarországot!


1 öntudatos pécsi polgár
www.johafigyelunk.hu

FÚSZ

http://www.fusz.hu/index.php?op=full&q=9371
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak gondolkodom!
  2009-11-08 16:13:13, vasárnap
 
  Csak gondolkodom!

2009-11-03: Publicisztika rovat

Már hetek óta az írott és az elektronikus média legfőbb témája Molnár Oszkár Edelény polgármesterének kijelentései. Nagy vihart kavart a parlamentben is. Nincs olyan ülés nap, amikor a napirend előtti vagy utáni hozzászólásokban egy - két MSZP-s és SZDSZ-es politikus ne hozná fel elrettentő példaként a televíziós interjút és a testületi ülésen elhangzottakat, amire a kormány képviselői válaszolnak, teljes elhatárolódással, milyen káros, veszélyes a társadalomra nézve és Magyarország megítélése szempontjából.

A baloldali politikusok nap, mint nap nyilatkoznak, mely szerint a képviselő megnyilvánulása rasszista és kirekesztő, és egyúttal felszólítják, mondjon le parlamenti mandátumáról, a Fideszt azért, hogy zárja ki soraiból, kövezze meg képviselőtársukat, határolódjanak el tőle és gondolataitól. Még sorolhatnám a különböző szankciókat, ötleteket, amiket a kormánypártok találtak ki a negatív kampány nevében.

Majdnem minden televízió elhívta a reggeli vagy az esti műsorába a polgármestert, hogy beszéljen egyes terhes anyák viselkedéséről, a nagyobb családi pótlék reményében. Az interjúk azonos séma szerint zajlottak. A riporter feltette a kérdést, Molnár Oszkár elmesélte tapasztalatait és a hozzá eljutatott információkat. A kérdést feltevők újra és újra ugyanazokat a kérdéseket ismételgették, és értetlenül csodálkoztak azon, hogy az azonos kérdésekre azonos választ kapnak.

Minden fórumon megjelent a hír egyetlen cáfolata, a miskolci kórház főorvosának nyilatkozata, mely szerint." Most sem születik több fogyatékos gyermek, mint az átlag".

De mi az átlag?

Az igazsághoz tartozik, hogy Moldova György is írt erről a jelenségről az egy évvel korábban Miskolcról megjelent könyvében, de ez a tény egyetlen baloldali politikust sem érdekelt.

Mikor a tetőfokára hágott a rasszista és kirekesztő hadjárat, akkor valaki megtalálta azt a televíziós interjút, amit a képviselő az egyik helyi televíziónak adott. Ebben a beszélgetésben hangzott el, hogy az izraeli nagytőkének, milyen szerepet szánnak hazánk életébe. Ezt az interjút karácsony környékén készítették, mert a háttérben egy feldíszített fenyőfa áll.

Több mint fél éven keresztül nem volt érdekes az izraeli tőke elleni ,,támadás", csak akkor, amikor a terhes anyákról beszélt a képviselő és ezzel fel lehetett turbózni Molnár Oszkár ellen indított hadjáratot.

A napokban kiszivárogtak az egyik öszödi frakcióülésről az ott elhangzottak. Veresné, Szabó Éva frakciótag - hasonlóan nyilvánult meg, mint Molnár Oszkár a terhes anyákról.(Egyes hírforrások szerint még tavaly). A jól összeszokott baloldal megvédte képviselőnőjét. Arra hivatkoztak, hogy képviselőtársuk, csak aggodalma miatt beszélt erről a jelenségről. Amit Ő mondott az nem rasszista és nem kirekesztő, hanem csak aggodalom!

Minden fórum és média rengeteg kérdést tett fel az érintetteknek, mind a baloldalról, mind, pedig a jobb oldalról. Csak egyetlen kérdés nem hangzott el: Mi van akkor, ha mindez igaz és mi a teendő ebben az esetben?


Hulinay András
FÚSZ

http://www.fusz.hu/index.php?op=full&q=9437
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pokol az élet Magyarországon?
  2009-11-08 16:04:14, vasárnap
 
 
Pokol az élet Magyarországon?
Helsingin Sanomat, 2009. november 6.

Pokol az élet Magyarországon? - kérdezi Anna Paljakka, a Helsingin Sanomat szerzője Ketté osztódott emlékezet című cikkében.(A cikket egy a Terror Házát bemutató fénykép illusztrálja.) Ha ma Magyarországon véletlen elégedett magyar emberrel találnánk találkozni, akkor azt azonnal föl kell jegyezni, mert sok olyat nem találni. "A magyarok nagyobbik részét ugyanis elönti a düh, mivel az ő életük, de kivált a kormány intézkedései annyira félresikerültek, hogy annál jobban már nem is lehetett volna. A gazdagok csak tovább gazdagszanak, a korrupció pedig virágzik, kivált a hatalom csúcsain" ... "Az igazságtalanság megintcsak átvehette a hatalmat" - írja a lap, majd ezután bemutatja Vida Sándort, aki barátaival együtt elismeri, hogy rosszul állnak a dolgok, de az egész kérdéssel nem sokat törődik, ők ott a Balaton partján megelégszenek azzal, hogy az ő asztaluk roskadozik az ételtől, s a pálinkájuk is jófajta. (...)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előkészítette Orbán bukását Gy
  2009-11-08 16:01:18, vasárnap
 
  Olvasó: Előkészítette Orbán bukását Gyurcsány?

2009. november 08. 15:12
HunHír.Hu

A 2012, 2013-as években válik esedékessé ugyan is az IMF-től kapott hitelek törlesztésének jelentős része az IMF honlapja szerint. Vagyis éppen az ütemezett 2014-es választások előtt.
Mi is a szocialisták taktikája: Több sor játszik mind a jégkorongban. Ellenzékben előtérbe kerülnek a balos, szociális vonások, Jóléti rendszerváltást ígérnek. Hatalomba kerülvén dobnak némi alamizsnát, lecserélik a választásokat megnyerő sort, majd szétlopják és eladósítják az országot a liberális pióca hordával karöltve. Ha a soron következő választáson veszítenek, ellenzékben ismét jön a "balos" sor. Előre fut Szili, Szanyi meg a hasonlók.

Szegény Orbán Viktor, pedig ha végre egyszer nyer, ott találja magát a romok között, kezdheti az ország újjáépítését. És hiába lesznek eredményei könnyek árán, mivel a kassza üres, a nép pedig elégedetlen lesz, 2014-ben jöhetnek újból a szocialisták.

Az ország meg fizet, és tátott szájjal ül a hintában, melyet az országvezető "elit" lökdös hol ide, hol oda, az idők végezetéig. Hacsak nem jön valaki, aki félre löki az "elitet" és megállítja a hintát.


egy olvasó
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor nem akar változtatni se
  2009-11-08 15:54:38, vasárnap
 
  Viktor nem akar változtatni semmit(magyarul)


********************************
2009-11-08 15:41
Orbán Viktor: Higgadtan, rendíthetetlenül kell változtatni

A magyar társadalomnak radikális változásra van szüksége, a jobboldal pedig történelmi lehetőség előtt áll, hogy új irányba indítsa el az országot - mondta Kecskeméten Orbán Viktor a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület vasárnapi konferenciáján. A Fidesz elnöke szerint a baloldali struktúrát meg lehet szüntetni, még ha a fordulatot veszélyezteti is a szocialisták szélsőséges politizálása.




Orbán Viktor beszédében elmondta: a jobboldal történelmi lehetőség előtt áll, hogy mélyreható változásokat hozzon, és új irányba indítsa el Magyarországot. A Fidesz elnöke kiemelte, hogy a jobboldalnak két lábbal kell a földön állnia, higgadtságát megőrizve nem szabad csodákkal határos célokat kitűzni. A Fidesz elnöke ezzel arra reflektált, hogy a jobboldalnak arra van esélye, hogy az országgyűlési választásokon stabil többséget szerezzen, és egymaga alakíthasson kormányt; a kétharmados többség megszerzése csoda lenne, ,,de azt nem mondom, hogy nincsenek csodák" - tette hozzá. Reálisnak azonban a kormányképes többség megszerzése látszik - folytatta.

Húsz év átmenet

A Fidesz elnöke ugyanakkor határozottan elmondta, hogy nem tervezi, és nem támogatja a magyar közjogi rendszer felforgatását. Nem támogatja a közvetlen köztársaságielnök-választást és a parlamenti képviselőválasztás szabályainak megváltoztatását.

Az elmúlt húsz évet egy átmeneti korszaknak nevezte Orbán Viktor, ahol az új és a régi együtt él és küzd egymással. A Fidesz elnöke kiemelte, ebben az időszakban az MSZP kettős hatalmi szervezetet hozott létre. A baloldal trükkje, hogy az állami újraelosztáson keresztül függővé tette a társadalmat. Orbán Viktor kiemelte: most történelmi pillanathoz érkezett a magyar jobboldal, amikor ezt a baloldali struktúrát gyökeres és mélyreható változásokkal meg lehet szüntetni. A pártelnök szerint a jobboldal előtt álló történelmi fordulatot két dolog veszélyezteti: az egyik a szocialisták szélsőséges politizálása, a másik pedig az a szélsőség, amelyet a politikai durvaság jellemez. A politikai durvaság félelmet, gyűlölködést gerjeszt és megosztja a társadalmat. Orbán Viktor kiemelte: a magyar társadalomnak radikális változásra van szüksége, amit csak az egységes jobboldal tud végrehajtani higgadtan, rendíthetetlenül, de szelíden. Nincs ugyanakkor szükség vicsorgásra és politikai handabandázásra. A modern jobboldal a többséget képviseli, a durvaságot pedig elutasítja. Aki pedig a mélyreható változásokkal szemben a politikai durvaság mellé áll, az a Gyurcsány- és Bajnai-kormány visszajöttét támogatja. A modern jobboldali politikának vissza kell fordulnia az emberek felé, az emberekért az emberekkel kell kormányoznia.

A költségvetés a hatodik megszorítócsomag

A készülő 2010-es költségvetést Orbán Viktor a szocialista kormány hatodik megszorítócsomagjának nevezte és az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetésének. A Fidesz elnöke szerint ez egy felszámolási eljárás kezdete. Ez a kormány szerinte azért veszélyes, mert nem törődik a jövővel, nem kezeli a válságot, hanem csinálja. Bajnai Gordon nem az országot akarja kivezetni a bajból, hanem a pártját - mondta Orbán Viktor, hangsúlyozva, hogy amióta a szocialisták kormányoznak, megduplázódott a munkanélküliség. Tavasszal gazdasági vészhelyzet köszöntött be, és ezzel csak egy nagy támogatottságú, jobboldali kormány tud megbirkózni.

Orbán Viktor a jövő legfontosabb feladatának a munkahelyteremtést nevezte. A Fidesz elnöke kiemelte: a jövőben nem építhetnek fedezet nélküli hitelekkel támogatott, egymás és önmagunk becsapására épülő társadalmi rendszereket.

Az eseményen több közéleti személyiség, így Mádl Ferenc volt köztársasági elnök, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, Hankiss Ágnes, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Martonyi János, a polgári kormány külügyminisztere is felszólalt.

(FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fokozott közúti intézkedés a
  2009-11-08 12:20:08, vasárnap
 
  Fokozott közúti intézkedés a temető kapujában - Ilyen ország nincs is


- 2009.11.06. 11:21

A nagykátai rendőrs "megtámadásához" egy remek ellenpélda, a bátor és túlbuzgó rendőrök az abonyi temetőben és annak a bejáratánál "óvták és őrizték a rendet", tönkre vágva egy temetést. (Abony és Nagykáta is Pest megyében van, 34 km-re egymástól)

Csak mert a Magyar Gárda tagja volt az elhunyt, és a társai is jelen voltak a temetésen. Micsoda súlyos bűncselekmény... vagy szabálysértés? Vagy rendőri túlkapás?


"Nem csupán egyenruhás gárdistákat kértek az okmányaik felmutatására, hanem szúrópróbaszerűen civilben lévő hölgyeket és urakat is igazoltattak. Lapunk úgy tudja, hogy többen is nemet mondtak a felszólításra és tovább haladtak. "Fokozott közúti intézkedés keretében kérem az okmányokat." - mondták a miértekre a rend őrei."


Mocskos világ ez ... sejthetjük, hogy nem a mezei járőrök találták ki, hogy felveszik a raktárból a szolgálati videokamerát és rögzítik a temetést. Parancsba kapták, ez a feladat. Aki kiadta a parancsot, őt kell elővenni.

Ez a sok rendőrt lehetett volna másra is "használni".
Mondjuk, hogy a valódi közbiztonságért "dolgozzanak".



A teljes történet sok fotóval erre.

ui.:
Várjuk a TASZ állásfoglalását!

http://vastagbor.blog.hu/2009/11/06/fokozott_kozuti_intezkedes_a_temeto_kapujaban _ilyen_orszag_nincs_is


******************************

Temetésen zaklatott embereket az ÁVH
2009.11.06.-17:24:13
Aljas kegyeletsértés: temetést kameráztak, gárdistákat és "civileket" igazoltattak a helyszínen a Bajnai-kutyák.

A mai napon a Magyar Gárda abonyi szervezete egyik tagjának temetésén a rendőrök nagy erőkkel képviseltették magukat. A végtisztességet egyenruhájukban adták meg volt társuknak a gárdisták. Szemtanúk elmondása szerint a szertartásról a temető belsejében, a sírhelytől mintegy ötven méterről videofelvételt készített a rendőrök egy csoportja, akik állításuk szerint nem a szertartást kamerázták.

Többen is szóváltásba keveredtek a rendfenntartó erőkkel, azt kérdezték tőlük, hogy ezentúl minden temetésen ott lesznek-e majd. A gyásznépet a szertartás végeztével igazoltatni kezdték a temetőkapuban az ott sorban felállt rendőrök. Többen nemtetszésüknek adtak hangot az eset kapcsán. Nem csupán egyenruhás gárdistákat kértek az okmányaik felmutatására, hanem szúrópróbaszerűen civilben lévő hölgyeket és urakat is igazoltattak. Lapunk úgy tudja, hogy többen is nemet mondtak a felszólításra és tovább haladtak. ,,Fokozott közúti intézkedés keretében kérem az okmányokat" - mondták a miértekre a rend őrei.

A Magyar Gárda tagjai a temetésen nem teljes egyenruhában vettek részt, felül kabátot viseltek az évszaknak megfelelően. Az esettel kapcsolatban szerettem volna megkérdezni Pintér Gábor őrsparancsnokot, de ő szabadságát tölti, mobiltelefonja ki volt kapcsolva. Kovács Norbert őrsparancsnok helyettes a mobiltelefonját nem vette fel. Az abonyi őrsön azt a tájékoztatást kaptam, hogy a helyettes nem tartózkodik bent, és keressem meg másnap reggel kérdéseimmel. A család az ügy kapcsán kegyeletsértés miatt feljelentést kíván tenni.

A Magyar Gárda részéről Csala András, a Magyar Gárda szakaszparancsnoka lapunknak adott interjújában elmondta, hogy: ,,Ez rosszabb volt, mintha elvertek volna vagy bevittek volna bennünket! Mélységesen fel voltunk háborodva. Szinte földbe gyökerezett a lábam, amikor megláttam a temetőkapuban a felsorakozott rendőröket. Nekünk ami legrosszabb és legfájóbb az az, hogy a család kérése volt, hogy mi is adjuk meg Lengvári Istvánnak a végtisztességet. A kegyeleti okot nem tartották tiszteletben, annak ellenére, hogy az egyik CÖT-tag szóban bejelentette az őrsparancsnok úrnak, hogy részt veszünk a temetésen, és lehetőség szerint tartsák tiszteletben a család kérését. Mi korrektül akartunk eljárni, de ez így nagyon- nagyon kínos volt. Vajon ezek után mi lesz a következő lépés?"
A fényképek készítőjének sem örültek a rendőrök. ,,Amennyiben ez nyilvános helyen megjelenik, nagyon nagy baj lesz!" - mondta parancsnokuk. Hát, most megjelenik, és valóban baj van, legalábbis én azt hiszem...

Lőrinczy Veronika

Mi Abonyunk, Kuruc.info
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2256
  • e Hónap: 6001
  • e Év: 159497
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.