Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Barnaky Miklós: Távolság
  2009-12-01 20:18:10, kedd
 
 

Ha néha, éjjelente meg-megállsz,
s felnézel a csillagokra
onnan várva vigaszt és reményt,
gondolj arra, hogy talán ebben a percben
kint állok valahol én is az égbolt árnyékában,
s a csillagokat nézem. Ugyanazokat a csillagokat.

S ha egyszerre nézzük őket, lassan mintha
egymás mellett állnánk; kinyújtom karom,
s a végtelenségen át szorítalak magamhoz,
hogy tudjam: enyém vagy.
 
 
0 komment , kategória:  Esti, Jó éjszakát versek  
Mai jóslás - Tet
  2009-12-01 11:46:43, kedd
 
  Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned!
Tet

Általánosan: az ókori Egyiptomban igen népszerű amulett volt. Aki ezt viselte mások szemében ellenállhatatlan volt. Megvédte az élő és a holt testet is egyaránt a gonosztól és harcolt a látható és láthatatlan ellenségekkel is. A Tet Osirist szimbolizálja, az örök élet istenét. Talizmánként az erő és a stabilitás jelképe is volt. Kísérje végig a napodat!

Mai jelentés: van valaki, aki ellenállhatatlannak talál téged, de egyelőre nem tudod meg, hogy ki az.
 
 
0 komment , kategória:  Napi jóslás  
Tóthárpád F.:Erre csörög a dió
  2009-12-01 11:44:43, kedd
 
 


Tóthárpád Ferenc:

ERRE CSÖRÖG A DIÓ...


Felhőt szánt a szánkó talpa,
Piros ruhás ember rajta.
Mögötte nagy zsákokban
Csokoládé s virgács van.


Előtte a szarvasok,
Fölötte a csillagok,
Alatta a föld forog:
Kertek, házak, ablakok...


Ablakokban csizma ásít,
Itt egy cipő, ott egy másik.
"Erre csörög a dió,
Arra meg a mogyoró."


"Mind-mind kapnak csomagot,
A kicsik és a nagyok."
A Mikulás mindent tud,
Lesz, akinek virgács jut!





 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Ady Endre: Adja meg az Isten
  2009-12-01 11:42:25, kedd
 
 

Klubból hoztam:

"Adja meg az Isten,
Sirásaink végét,
Lelkünk teljességes,
S vágyott békességét,
Adja meg az Isten"


 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
A boltkóros férjhez megy
  2009-12-01 10:31:30, kedd
 
  A boltkóros férjhez megy

Becky Bloomwood életében végre minden elrendeződik. Szereti a munkáját (személyes vásárlási tanácsadó), hisz más pénzét költheti, és még fizetnek is érte. Mesés manhattani lakásban lakik a barátjával, Luke-kal. Mostanra közös bankszámlát is nyitottak (noha abban nem értenek egyet, vajon egy Miu Miu szoknya háztartási kiadásnak minősül-e?).

Mikor Luke megkéri a kezét, felgyorsulnak az események. Rebecca mamája azt szeretné, ha London egyik kertvárosában Oxshottban lenne a lakodalom, és egy szem leánya az ő régi menyasszonyi ruháját viselné. Luke anyja ezzel szemben fényes álomesküvőt tervez a New York-i Plaza Hotelben, Elvarázsolt Erdővel és a bécsi vonósokkal. Becky tudja, muszáj döntenie, ami azért is nehéz, mert sehogyan sem tud lemondani a tortakóstolgatásokról, ruhapróbákról és a drága nászajándékokról. Miközben egyre gyorsabban fogynak a napok az esküvőig, az Atlanti-óceán mindkét partján szorgos esküvôi előkészületek folynak. Tudja, nagyon gyorsan készíteni kell egy tervet, hogyan másszon ki a pácból...

Forrás: Style.hu
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Emporia Armani női kollekciója
  2009-12-01 10:29:53, kedd
 
  Az Emporio Armani 2010-es tavaszi-nyári női kollekciója

Giorgio Armani szeptember 26.-án mutatta be az Emporio Armani 2010-es tavaszi-nyári női kollekcióját Milánóban, melyet a cég történetében először élőben közvetítettek az interneten.



A kollekciót áthatja a hamisítatlan játékosság, és a szabadság érzése, mely energiával tölt fel. Mindezt határozott és erőteljes vonalvezetés jeleníti meg, amely újfajta eleganciát sugároz. A kollekció egységét erőteljes fekete-fehér és színes grafikai elemek, geometrikus minták és csíkok biztosítják. A letisztult kontúrok elsődlegességét jelzi visszatérő díszítőelemként egy kis sima korong, mely egyaránt megjelenik mint övcsat, táskadísz, vagy bross. Különleges hangsúlyt kapnak a könnyed blézerek, melyek a rövid szoknyákkal kiegészítve funom és kecses szuluettet biztosítanak, és paradox módon épp a szigorú vonalvezetés révén értik el azt az egyszerűséget és közvetlenséget, amely a kollekció ruháinak esszenciáját adja.

Színes minták, stilizált virágok segítik a kollekció vezérfonalának -a szabadság érzésének - megjelenítését, de ezek nem egzotikus vagy nosztalgikus, hanem mai és metropolita hatást keltenek. A ruhákon az itáliai kertek színei kelnek életre: a fukszia, a vörös, a korall és a narancs. A színek és minták a fürdőruhákon is megjelennek, szintén életörömöt sugározva. A szezon elengedhetetlen kellékei a kerek napszemüvegek és plexi karperecek gyöngyökkel és kristályokkal díszítve.

Forrás: Style.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Mai harmoniakártyáim
  2009-12-01 10:27:25, kedd
 
  1./ A mai napodat Agilitás hatja át.

Bal kéz - balgaság, valamit elronthatsz

A szívünkhöz közelebb eső, és a néphagyomány szerint az ügyetlenebb ,,balog - balga" vagyis, a rosszabbik kezünk. Szimbolikája mindig a megragadás, megszerzés. A kártya üzenete, hogy figyelj ma a vagyonodra! Vagy pénz állhat a házhoz, gazdagodhatsz, szerencsejáték, sorsszerűség, véletlen által, de spekulációval pénzt vesztesz! Érzelmi viszonyulás jellemez. A balga, a balog, az ügyetlen, vagy balkezes ember jelképe. A balkezes valójában ugyanolyan ügyes lehet, mint a jobb kezes (sőt néha ügyesebb is) viszont a jobbkezesek eszközeit ügyetlenebbül használja. Régen a balkezes gyereket átszoktatták arra, hogy evéshez, íráshoz, fontos tevékenységekhez a jobb kezét használja. Ma ez már nincs szokásban. A bal kéz a babonában a vak szerencse jele. Politikában a bal a liberálisabb, tágabb eszméket jelenti. A ,,Bal kézről való" dolog illegális, vagy nem vállalható - például a balkézről született gyerek = zabigyerek.

Szerelmi üzenete: Párkapcsolati botlások, megcsalás/megcsalatás, balgaság, valamihez ,,bal kézzel nyúlsz" a kapcsolatban, vagy az ismerkedés során.

Ezt mondja neked:
Ma vegyél lottót, tőzsdézz, vagy legalább egy sorsjegynek adj esélyt! A vakszerencse hozta pénz mindig jól jön!
Légy ma óvatosabb a törékeny holmikkal. Afféle tányértörős napod lehet!
Mi az, amit nem akarsz bevallani, amit titkolsz? Van valamilyen balkézről való dolgod?

Erre is gondolj: A jin-jang jelének fekete oldala. balkezesek számára különleges szerencse. Ha átszoktattak a bal kezedről a jobb kezed használatára kiskorodban, nézesd meg kézírásodat egy grafológussal!

2./ A mai napodat Hősiesség hatja át.

Hajó - Spirituális szabadság, érzelmi függetlenség, lelki mélységek

Szelek szárnyán, vizek tetején, szabadon repül a vitorláshajó. A kártya jelezhet utazást, vagy változást életed minőségében. A hajón utazónak az egész világ a hazája, de hontalannak is nevezheted. Minden nézőpont kérdése, és most igazán tágas a horizont! Szimbolikus jármű. A hajó lunáris, női princípiumként a védelem megtestesítője, az anyaméh megfelelője. Az égitesteket, elsősorban a Napot viszi keresztül az égbolton, vagy a holtakat szállítja a túlvilágra. Általában az utazás, de az életút szimbóluma is lehet. Evilági életünk, olyan, mint egy viharos tenger, amelyen hajónkat el kell vezetni a kikötőbe. Az élet igazi céljának felismerése.

Szerelmi üzenete: Szingliknek a kapcsolat illetve a partner keresése révbe ér. Kapcsolatban élőknek jelzi, hogy érdemes felhúzni a vitorlákat és élvezni az élet tengerén kínálkozó új lehetőségeket.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy az utazás során bekövetkező kalandok mellett fontos látni a célt, keresni a kikötőt. Vizsgáld meg, van-e célod, vagy csak ide-oda evickélsz. Gondold át, hogy törekedsz-e a biztonságra, egyáltalán fontos-e számodra ez az érzet.
Keresel-e folyton újdonságot, és ha igen, mi lehet a valódi gyökere az örökös nyughatatlanságodnak?
Melyik a te mondásod: "Céltalan hajósnak egyik szél sem kedvez" vagy "Céltalan hajósnak minden szél a barátja"?

Erre is gondolj: Noé bárkája, Halak csillagkép, Amerika felfedezése (Colombus hajói)











 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Magyarország harmoniakártyája
  2009-12-01 10:25:41, kedd
 
 
Harmónia az országban - erre törekszünk, s ezért minden nap hívunk: Nézd meg a jóslatot melyet az országnak, s népének szól. A napi jóslat magyarázata mindig friss, aktuális, elgondolkodtató.
Hazánk mai napját Rugalmasság hatja át.

Pitypang - Terjeszkedés, szaporodás

A szél szállította apró magvak - akár a bibliai magvető példázatában - bárhová is vetődnek, mindenhol meg tudnak élni. Rokon a levegő elemével, szabad, akár a szél. Akarattalanul száguld, mégis hat rá a vonzás, a gravitáció. Tanítja az akarattalanságot, annak elfogadását, ami jön: "Ahová a szél sodor". Az itt és most létezését, az időtlenséget és a létezés elfogadását idézi számodra ez a kártya. A pitypang egyedülállóan alkalmazkodó növény. A szél bárhová is repíti ,,ejtőernyős" magvait, ki tud hajtani. A növény minden részét a gyökerétől a virágig gyógyászati célokra használják, de vigyázni kell vele, mert túlzott mennyiségben mérgezést okozhat. A szabad akarat és alkalmazkodás kifejezője.

Szerelmi üzenete: Az egyoldalú alkalmazkodás a kapcsolatban ugyanolyan veszélyes, mint a túlzott szabadságvágy, ha képtelen vagy alkalmazkodni.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy a szabadságnak kart karba öltve kellene járnia az alkalmazkodó képességgel.
Gondolkodj el azon, hogy szabadságod megélése címén tett cselekedeteiddel nem kényszerítesz-e másokat túlságos alkalmazkodásra, vagy neked kell máshoz igazodnod akaratod, kedved ellenére.
Üzeni, hogy a bárminemű kapcsolatban az egyoldalúság nem vezet sehová.

Erre is gondolj: Weöres Sándor Bóbitája, a virágtündér, egy játékos pitypanglány - olvasd el újra a verset.
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország harmoniakártyája  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 165 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 944
  • e Hét: 3266
  • e Hónap: 9507
  • e Év: 61773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.