Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Költöznek
  2009-12-13 22:51:20, vasárnap
 
  Költöznek


Érdekes hírt közölt le a bajor Süddeutsche Zeitung, a 2009. december 3-án megjelent számában. A lap arról tudósított, hogy a dolgozók legnagyobb megdöbbenésére a Daimler-Benz konszern, a C-osztályú Mercedes személygépkocsik gyártását váratlanul átköltözteti a sindelfingeni (Baden-Württemberg) székhelyről Brémába, Dél-Afrikába és az Egyesült Államokba, Alabamába.

Az átszervezést azzal indokolták, hogy a késztermékek így közelebb kerülnek az átvételi helyekhez. Az valahogy nem izgatta őket, hogy ezzel a mozdulattal 4.000 munkahely szűnik meg egy csapásra, meg az sem, hogy ezzel családok tucatjai kerülnek a csőd szélére, hisz a környék legfőbb munkaadója eddig a Daimler-Benz AG volt.

Mondjuk a költöztetési folyamat manapság nem egyedülálló Németországban, mivel az elmúlt hónapok során a BMW már egy sor, nagy kapacitású egységeket telepített át Amerikába és a nem hivatalos hírek szerint az Opel is erre készül. Mivel 2010-re katasztrofális eladási mínuszt jeleznek előre a piaci szakértők, a nagy gyártók úgy kalkulálnak, hogy ezekkel a költözködési trükkökkel jelentős szállítási és vámköltségeket tudnak majd megtakarítani.

Mindezt csak azért tartottam érdekesnek megemlíteni, mert mint köztudott a Daimler-Benz éppen most építi az új gyártóbázisát Kecskeméten. Még februárban jelentették be a hírt, hogy a konszern megvásárolt egy 441 hektáros terület nettó 9 milliárd forintért Kecskemét és Városföld között. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez milyen hatalmas összeg, annak jelezném, hogy ez négyzetméterenként csak nettó 2.040 forintot jelent, ami azon a környéken elég alacsonynak mondható.

Az előzetes elképzelések szerint, a saját tőkéből és banki hitelekből finanszírozott, 146 milliárd forintos költséggel felépítendő üzem gyártószalagjáról, 2012-ben gurulnának le az első Mercedes modellek. A beruházói költségeket csökkentendő a Magyar Állam 30 milliárd forintos állami támogatást nyújtott a kecskeméti üzem létrehozásához. Emellett a Daimler további 214 millió forint támogatást kapott arra, hogy az üzem csatlakozhasson az állami vasúthálózathoz.

A fenti támogatáson túl, a város magára vállalta az iparterületen kialakítandó, mintegy 1.180 méter hosszú, autópálya minőségű bekötőút megépítését. Az útépítés mintegy 350 milliós bekerülési költségből 250 milliót pályázaton nyertek, a többit az előzetes megállapodásnak megfelelően Kecskemét költségvetéséből finanszírozták, azaz ezt is közpénzből.

Mint jól látható, azért nem kevésbe kerül nekünk ez a megmozdulás. Persze mondhatnánk azt is, hogy ennyit simán megér, hisz majd lesz 2.500 új munkahely, meg még további pár ezer a beszállítói körben.

De tegyük már fel a kérdést, vajon hosszabb távon jó lesz ez nekünk? Vajon ha Németországban minden gondolkodás nélkül, nem törődve 4.000 honfitársuk sorsával áttelepítik a gyártást máshová, akkor Magyarországon ezt majd nem fogják megtenni, ha az érdekeik éppen úgy kívánják?

Ma már arról szólnak a hírek, hogy az épülő gyár hatására egyre több vállalkozás települ a városba, hogy a beszállítói hátteret biztosítsa. Ezzel egyébként nem is lenne semmi baj, de mi lesz majd akkor, ha nem lesz majd hová beszállítani? Nem túl veszélyes, ha csak egy valamitől függ minden?

Tényleg nem akarok vészmadárkodni, meg már előre temetni azt, ami még meg sem született, de azért ne feledjük Rainer E. Schmückle, a Mercedes személygépkocsi üzletág vezetőjének az alapkő letételen mondott szavait: Hosszú távra tervezünk, nem 5-10 évre. 100 éve gyártunk autókat, egyetlen gyárunkat nem zártunk még be.

Mondta mindezt most október 16-án. Azóta nem túl sok idő telt el, egészen pontosan két hónap, de már arról van szó, hogy bezárják baden-württembergi üzemet. Az üzemet, melyre ott is a környék munkája és megélhetése épült.

De nézzük egy kicsit távolabbról is a dolgot. Magyarországon az elmúlt húsz évben a vezető pénzügyi szakemberektől nem lehetett mást hallani, minthogy az országot csak és kizárólag a multinacionális nagytőke fogja kisegíteni az éppen aktuális mélyrepülésből. Akik mást állítottak, azokat dilettánsnak, vagy egyszerűen hülyének nevezték.

Pedig észre kéne venni, ahogy azt a radikális oldalon is egyre többen teszik, hogy az óriási, néha már-már irracionális mértékű állami támogatásokkal és adókedvezményekkel megtámogatott multinacionális nagytőke igazából többet árt, mint használ. Ezek a cégek évente eurómilliárdokat visznek ki az országból, miközben nagyrészt ellehetetlenítik a magyar kis- és középvállalkozások sokaságát.

Az elmúlt években számos példa volt arra, hogy a multik működése, vagy egyszerűen a továbbköltözésük eredményeképp tönkrement hazai vállalkozások miatt, jóval több ember vesztette el a munkáját, mint ahányat az újonnan jövő és ki tudja hogy az országban meddig maradó multi cégek foglalkoztatni tudnának. Ma már az sem nagy titok, hisz nem hivatalos felmérések és kutatások tucatjai szólnak arról, hogy a helyi kis és középvállalkozások ugyanannyi támogatással és kedvezménnyel akár másfélszer annyi munkahelyet is képesek teremteni, mint a külföldi nagyvállalatok.

Mint jól látszik, lehetne ezt másképp is csinálni. Jó példáért pedig nem is kell messzire menni.

Tekintsük csak Lengyelországra. A lengyel gazdaság manapság Európa messze legjobban működő gazdasága. Az ok pedig egészen egyszerű. Náluk sokkal nagyobb a kis- és középvállalati szektor aránya, mint a többi közép-európai országban. Ezért aztán kevésbé függnek a külkereskedelemtől és a világgazdaság szeszélyeitől. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez csak olyan légből kapott duma, akkor annak jelezném, hogy ezeket a megállapításokat az itthoni szoclib körökben oly nagyon szívesen idézett londoni lap, a Financial Times hozta le pár héttel ezelőtt.

Jellemzően a hazai liberáltak ezt nem nagyon terjesztették, mert még a végén kiderült volna, hogy amit eddig mantráztak a piacról, meg annak a működéséről az egy kalap sz@rt se ér.

Na, de térjünk vissza még egy gondolat erejéig a lengyelekhez. Gondolom, mondanom sem kell, hogy az ottani pénzügyek sem maguktól alakultak így. Lehet találgatni. Vajon ki tette rendbe az ottani gazdasági folyamatokat?

Talált. Az ottani radikálisok.

Lengyelországban 2004 óta van rend, amikor is a Kaczynski fivérek hatalomra jutottak és megtisztították a gazdasági életet a cionista befolyás alól. Már a kormányzásuk elején nekikezdtek egy nemzeti érdekeken alapuló, a hazai vállalkozásokat támogató, és elsősorban a belső piacra épülő gazdaságpolitika megteremtéséhez. Azóta csak öt év telt el. Az eredmények pedig már most jól látszanak, és önmagukért beszélnek.

Öt év nem olyan hosszú idő. Csak nekünk is neki kéne látnunk végre.




2 kommentek:

Névtelen írta...

Ezek a multik kihasználják az adókedvezményeket. Aztán hirtelen összepakolnak és eltűnnek.
A Felvidéken Királyhelmecen a Ford egyik beszállítója, egy gödöllői cég működtette a kábelgyárat. Természetesen csak bérelt épületben. Vagyis a befeketetése szinte nulla volt. Az emberek éhbérért dolgoztak állva. 10 perc higéniai szünet kevés volt, mert 60 ember egyeszerre nehezen tudott WC-re menni. Mindamellett a cég rengeteg állami támogatást kapott új munkahelyek létesítsésére, többek közt két évre megelőlegezte az állam a cégnek a néhány száz alkalmazott bérét. Ez úgy működött, hogy csak olyan emberek kaphattak munkát akik hosszú ideje munkanélküliként voltak nyilvántartva, mert másképp nem kapott volna a cég elég álláslétesítési támogatást.
2006-ban Robert Fico miniszeterelnök, meglátogatta a gyárat, és a körülményeket megtapaszatalva változást ígért. Ez mind csak ígéret maradt. Sőt a válság miatt 2009 elején az üzem bezárt, a cég pedig kivonult az országból. Az alkalmazottak után addig befizetett adók járulékok és egyéb adók pedig természetesen nem térültek meg az államkasszának. És biztosra veszem azt is, hogy sem az említett cégnek, sem a cég haszonélvezőinek, nem kell semmiféle pénzügyi, vagy más büntetőjogi következményektől tartaniuk.




2009. december 9. 12:43
Névtelen írta...

A multikat egyszerűen "ki kell "söpörni" ha kell radikálisan......
Ez is meg lesz.
2009. december 13. 2:17

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2009/12/koltoznek.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cinizmus tetőpontja: korrupc
  2009-12-13 21:01:17, vasárnap
 
  A cinizmus tetőpontja: korrupció elleni csomagról dönt az Országgyűlés

2009-12-13 13:15 barikád.hu



A korrupció elleni csomagról, a banki ügyfelek biztonságának növeléséről, illetve pénzügyi felügyeleti rendszer megerősítéséről dönt az Országgyűlés hétfőn - közölte a kormányszóvivő.

Szollár Domokos felhívta a figyelmet arra: hétfőn születik döntés a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatalról szóló, a tisztességes eljárás védelméről, valamint az ezzel összefüggő törvények módosításáról. Mint mondta, a törvénycsomag a közélet átláthatóbbá tételét, a közpénzek felhasználásának nyomon követhetőségét, valamint a közintézmények iránti bizalom erősítését szolgálja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így is lehet: egész egyszerűen
  2009-12-13 20:56:40, vasárnap
 
  2009-12-13. 19:37

Így is lehet: egész egyszerűen kiszedték a földből a menórát és keresztet állítottak helyére a kisinyovi románok

Kb. 100 román nemzetiségű, a Moldovai köztársaságban élő ortodox vallású személy felháborodott azon, hogy a helyi zsidók a Hanuka alkalmából felállított menórát Nagy István (Stefan cel Mare) királyuk szobra mellett helyzeték el.
A problémát aztán egyszerűen oldották meg. Fogták a menórát, kirángatták a földből, helyére egy keresztet állítottak, elkiabáltak egy pár antiszemita jelszót, és hazamentek.
,,Mi egy ortodox országban élünk és Nagy István védelmezte hazánkat a zsidnyákoktól (jidov - a zsidnyákhoz hasonló csúfnév a román nyelvben), de ezek idejöttek és az felállították a menórájukat. Ez törvénytelen, az államhatalom túlzott engedékenysége, amelyik megengedte, hogy egy ilyesmi megtörténjen egy ortodox államban" - nyilatkozta egy helyi pap.
A rendőrség állítása szerint, ők megpróbálták a híveket lebeszélni tettükről igaz, a szemtanúk elmondása alapján nem tettek semmit ezen kívül, hogy megakadályozzák a derék moldávok cselekedetét.
A zsidók természetesen ország-világot körberinyálva rettegtek egy sort, néhány elöljáró példás kivizsgálást ígért, a menórát pedig átvitték a holodogma áldozatainak állított emlékműhöz, Kisinyov egy másik részére.
Alább az eseményről készült videó:

(Realitatea nyomán)

http://kuruc.info/r/4/52121/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazugoké a béke Nobel-díj?!
  2009-12-13 20:53:45, vasárnap
 
  Hazugoké a béke Nobel-díj?!

Mihályi Molnár László, Szepsi, (Felvidék)

2009. december 13. vasárnap, 14:40
A BÉKE NOBEL-DÍJ A KERESZTÉNYSÉG ÉS AZ IGAZMONDÁS MEGCSÚFOLÁSA

Amint Obama elnöknek is csak arra volt jó, hogy a békefenntartás ürügyével az amerikai bankok terjeszkedésének csináljanak szabad teret (nem pedig szabadságot), és Afganisztánba vihessenek újabb és újabb katonai hadtesteket, ugyanígy a svéd királyi kakadémia is a nemzetközi pénzügyi maffia markában van. 1942-ben ugyanezen svédek adtak milliárdos hiteleket Hitlernek a háború folytatásához, és ezek adtak irodalmi kitüntetést bizonyos Kertész Imrének, aki éppúgy a haláltáborok elhalálozási listáján van, mint még az általa meggyilkoltnak nevezett néhány százezer ember... Erre jön ez a holokausztból élősködő valaki, akiről most lágertársa cáfolja valódiságát, és ki akarja oktatni Magyarországot, hogy milyen törvényeket hozzanak. Lám-lám, micsoda átlátszó pénzügyi manőver. Engedik legyilkolni szegény zsidó testvéreiket, hogy aztán erre hivatkozva érinthetetlenként és törvények által védettekké nyilvánítva felvásárolják a világot, ahol az őslakók csak cselédek vagy rabszolgák lehetnek. Pedig önmaguk hoztak bajt a saját fejükre az első világháború eltervezésével , hogy az angol nemzeti bank megszerzése (a waterloo-i csata után) majd a francia bankok bekebelezésével (a Szuezi-csatorna csődbe juttatása és felvásárlása kapcsán) ezen országok kormányait markukban tartva megszerezzék a világuralmat. Méghozzá Németország kivéreztetésével, az Osztrák-Magyar Monarchia feldarabolásával és Oroszország demoralizálásával (kommunizmus).

Ez a világháború fordította a nagybankok urai ellen a világ közvéleményét, mivel ezeket mind szabadkőműves és keresztényellenes titkos társaságokat pénzelő zsidók voltak. Ez a 9 millió halott miatti bosszúvágy juttatta hatalomra Hitlert is...

Ideje lenne már nyíltan beszélni ezekről a kérdésekről, hogy a valóságot megismerve ne a "rasszista" és "antiszemita" vádaskodás legyen legyen az érvelés a tények helyett. Az ilyen Elie Wiesel féle provokatőröket pedig el kell kergetni oda, ahonnan jöttek.....csak azt sem tudjuk, hogy például ő honnan jött, ki küldte, csak azt látjuk, hogy miért: a magyar nemzettudat további rombolása érdekében.

MIHÁLYI MOLNÁR LÁSZLÓ
MVSZ felvidéki OT alelnöke
Kárpáti Harsona és a Honlevél főmunkatársa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anya csak egy van!
  2009-12-13 20:49:17, vasárnap
 
 

ANYA CSAK EGY VAN!

Valamikor a Karácsony előtti utolsó napon a szupermarketbe siettem megvenni

a maradék ajándékokat, amiket korábban nem tudtam.

Amikor megláttam a sok embert, panaszkodni kezdtem magamnak:

" Egy örökkévalóságig fogok itt rostokolni és még annyi más helyre kell mennem"

"Karácsony kezd egyre idegesítőbbé válni minden egyes évvel.

Mennyire szeretnék csak lefeküdni és átaludni az egészet."

Végül is át tudtam magam fúrni a játékosztályra és el is kezdtem

átkozni az árakat, azon tűnődve, hogy a gyerekek tényleg játszani is fognak

ezekkel a drága játékokkal?

Amíg nézelődtem a játékosztályon, észrevettem egy kisfiút, aki olyan

ötévesforma lehetett,egy babát szorítva a mellkasához.

Csak a haját símogatta a babának és olyan szomorúan nézett.

Aztán a kisfiú odafordult a mellette álló idős hölgyhöz:

- "Nagyi, biztos vagy benne, hogy nincs elég pénzem, hogy megvegyem ezt a babát?"

Az idős hölgy ezt felelte:

- " Tudod te is: nincs elég pénzed, hogy megvedd ezt a babát, kedveském."

Aztán megkérte a fiút, hogy várjon meg itt öt percet, amíg elmegy

szétnézni. Hamar el is ment. A kisfiúnak még mindig a kezében volt a baba.

Végül elindultam felé, és megkérdeztem tőle, kinek szeretné adni ezt a babát?

- "Ezt a babát szerette a húgom leginkább és ezt akarta a legjobban most

Karácsonyra. Nagyon biztos volt benne, hogy a Télapó elhozza neki."

Azt válaszoltam, hogy talán télapó tényleg el is viszi neki, de a kisfiú

sajnálkozva válaszolt.

- "Nem, Télapó nem viheti oda neki, ahol most van. Oda kell ahhoz

adnom anyukámnak, és így ő odaadhatja a húgocskámnak, amikor odamegy."

A szemei olyan szomorúak voltak, amikor ezt mondta.

- "A húgom Istenhez ment, hogy vele legyen. Apa az mondja, hogy Anya is el fog menni

Istenhez hamarosan, úgyhogy azt gondoltam, el tudná így vinni a húgomhoz."

Megkértem a kisfiút, hogy várjon meg, míg visszajövök az üzletből.

Ezután mutatott egy nagyon kedves kis fotót magáról, amelyen éppen nevetett.

Aztán azt mondta nekem:

- "És még azt is akarom, hogy Anya elvigye neki ezt a képet is, így

soha nem fog engem elfelejteni."

"Szeretem anyukámat, és azt kívánom, bárcsak ne kellene elhagynia

engem, de apa azt mondja, hogy el kell mennie, hogy a húgommal legyen.

Aztán ismét a babára nézett a szomorú szemeivel, nagyon csendesen .

Gyorsan a pénztárcámhoz nyúltam, és kivettem belőle pár papírpénzt

és megkérdeztem a fiút:

- "Mi lenne, ha megszámolnánk a pénzed, hátha mégis lenne elég?"

Oké - mondta. "Remélem, van elég."

Én hozzáadtam némi pénzt a fiúéhoz, anélkül hogy látta volna, majd

elkezdtük a számolást. Elég pénz volt a babára, még egy kicsivel több is.

A fiú ezt mondta:

- "Köszönöm Istenem, hogy adtál elég pénzt."

Aztán rám nézett és hozzátette:

- "Megkértem tegnap Istent mielőtt lefeküdtem aludni, hogy segítsen,

legyen elég pénzem, hogy megvehessem ezt a babát, így anyukám neki tudná

adni a húgomnak. Meghallgatott! Még szerettem volna annyi pénzt is, hogy vehessek egy szál

fehér rózsát anyukámnak, de azért ezt már nem mertem kérni Istentől. De mégis adott nekem

eleget, hogy megvehessem a babát és a fehér rózsát. Tudod, anyukám szereti a fehér rózsát."

Pár perc múlva az idős hölgy visszajött, majd távoztak.

Teljesen más hangulatban fejeztem be a bevásárlást, mint ahogy

elkezdtem. Sehogy se tudtam kiverni a kisfiút a fejemből - Aztán eszembe jutott

egy helyi újság cikke két nappal ezelőttről, amelyik említett egy részeg

embert, aki ütközött egy másik kocsival, amelyben egy fiatal nő és egy kislány

volt. A kislány azonnal meghalt, az anya kritikus állapotban van.

A családnak el kellett határoznia, hogy kikapcsolják-e az életfunkciók

fenntartását szolgáló gépet, mert a fiatal hölgy soha sem tudna felkelni

a kómából, amibe esett.

Ez a család lenne a kisfiú családja?

Két nappal azután, hogy találkoztam a kisfiúval, megakadt a szemem

egy újságcikken, amely arról tudósított, hogy a fiatalasszony elhunyt .

Nem tudtam megállítani magam, hogy ne vegyek egy csokor fehér

rózsát, majd ezzel a ravatalozóba mentem, ahol a fiatalasszony ki volt téve a

látgatóknak, akik így megtehették az utolsó búcsújukat a temetés előtt.

Ott feküdt a koporsóban, egy csokor fehér rózsát tartva a kezében a

fotóval, a baba a mellkasára volt helyezve.

Sírva hagytam el a helyet, úgy érezve, hogy az életem örökre

megváltozott. Az a szeretet, amit ez a kisfiú érzett az anyukájáért és a húgáért - még

a mai napig is nehéz elképzelnem. És a másodperc törtrésze alatt mindezt egy részeg ember elvette tőle.


Most két választásod van:

1) Elküldöd az ismerőseidnek ezt az üzenetet

2) Kitörlöd, és úgy teszel, mintha meg sem érintette volna a szíved.

Ha úgy döntesz, hogy elküldöd, talán miattad nem fog valaki részegen vezetni.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy közvélemény-kutatás szerin
  2009-12-13 20:26:14, vasárnap
 
  MTI 2009. december 13. 00:05

Egy közvélemény-kutatás szerint ünnepi értelmét veszítette a karácsony


Karácsony táján kevesebb idő jut a családra, egyre több a veszekedés, és összességében véve az egész ünnep értelmét veszítette - derült ki az Egészséges Ausztria Alapítvány közvélemény-kutatásából. A reprezentatív online felmérésen összesen 502-en vettek részt: 78 százalékuk gondolja úgy, hogy az ünnep elveszítette lényegét, a vásárlás és a fogyasztás vették át a fő szerepet ebben az időszakban. Azoknak a száma pedig, akik a karácsonyi kavalkád elől inkább valamilyen üdülőhelyre menekülnének, 2004 óta 18-ról 38 százalékra emelkedett. A válaszolóknak csupán 23 százaléka éli meg az adventet az év legnyugodtabb és legcsendesebb időszakaként - 2004-ben még 51 százalék érzett így. A megkérdezettek 91 százaléka gondolja úgy, hogy az évnek ebben a szakaszában nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a családi összetartásra. 85 százalék szerint a baráti és ismerősi kapcsolatokra kellene még jobban odafigyelni. A kutatásban részt vevők 18 százaléka szerint azonban gyakoribbak a családi viták az ünnepnapokon, 41 százalékuknak pedig egyenesen "az idegeire mennek a családi látogatások". Ezek a számok az öt évvel korábbi felméréshez képest 8-9 százalékkal emelkedtek.

A résztvevőket arról is kérdezték, mit kérnének, ha teljesítené egy kívánságukat a "Jézuska": a válaszolók 23 százaléka anyagi, 71 százaléka pedig pénzzel nem megvásárolható dolgot kérne. Legtöbben - 30 százalék - egészséget kérne magának, de a béke, a boldogság, az elégedettség és a harmónia is a kívánságlisták előkelő helyén végzett. Az anyagi dolgok kívánságai között leggyakrabban a több pénz, a lottónyeremény és az "anyagi függetlenség" álltak.

Azoknak az aránya, akik karácsony táján túl sokat és túl egészségtelenül táplálkoznak, az elmúlt öt évben 9 százalékponttal 49 százalékra süllyedt. Ennek ellenére nem töltik sokkal egészségesebben az ünnepeket az emberek. Míg 2004-ben még 53 százalék vallott úgy, hogy ezekben a napokban testmozgásra is szentel az idejéből, idén ez a szám 32 százalékra csökkent. Azok száma pedig, akik karácsonykor túl sok alkoholt isznak, 11-ről 18 százalékra növekedett.


http://www.gondola.hu/hirek/119256
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit csinál a Chabad-Lubavics M
  2009-12-13 20:17:30, vasárnap
 
 

http://kuruc.info/r/39/52088/

2009-12-13. 11:56

Mit csinál a Chabad-Lubavics Magyarországon?


Shneur Zalman

"Mint a cionista sajtó is közölte: a szélhámos Elie Wiesel a Chabad-Lubavics elnevezésű judaista vallási irányzat meghívására pofátlankodott hazánkba, éspedig azért most, mert ez az ortodox zsidó szervezet éppen húsz esztendővel ezelőtt telepedett meg Magyarországon.
Természetesen senki sem meri feltenni a kérdést: egyáltalán mi a fenének jött ide, és mit is csinál itt a Chabad-Lubavics, és vajon miféle befolyással rendelkezik ez a szervezet a politikai és gazdasági ,,elit" legfelső köreiben? Annyit mindenesetre tudni lehet, hogy Amerikában a Chabad-Lubavics igencsak jó kapcsolatokat ápol az uralkodó körökkel. De hogy ízelítőt kapjunk ennek a ténylegesen rasszista és a zsidó felsőbbrendűség talaján álló mozgalomnak a ténykedéséről, álljon itt egy idézet az amerikai New Republic című folyóirat 1992. május 4-i számából:

,,Van abban valami mélységes irónia, hogy a Chabad-Lubavics mozgalom az egész világra kiterjedő, messianisztikus célokat követ, miközben alig titkolja a gójokkal szembeni előítéleteit. A középkori zsidó teológusok - elsősorban is a 12. századi Spanyolországban tevékenykedő költő és filozófus, Judah Ha-Levi, valamint a misztikus judaizmus irányzatát képviselő Judah Loew, aki a 16. századi Prágában élt - megkísérelték a zsidók kiválasztottság eszméjét nem spirituális, hanem faji alapokon igazolni. Ez az elképzelés - magyarán, hogy a zsidókban van valami különlegesség, melynek következtében felsőbbrendűek a gójoknál - ismét megjelent egészen szélsőséges formában Shneur Zalman judaista teológus műveiben, aki az oroszországi (de 1772 előtt Lengyelországhoz tartozó) Liadiban alkotta műveit. (1745 és 1812 között élt - P.O.) Ő tekinthető a Chabad-Lubavics mozgalom megalapítójának. Tanításai szerint a zsidók és a gójok alapvetően különböznek, mert csak a zsidók lelke tekinthető isteni eredetűnek. Ami a gójokat illeti, Zalman a következőket jelentette ki: ,,az ő lelkük teljesen más, alacsonyabb rendű, sőt ördögi eredetű, és a megváltásra a gójoknak semmi esélyük." Shneur Zalman rabbi írásaiban csakis elutasítóan ír a nem zsidókról. Úgy vélte, hogy a ,,gójok léte az istenség elutasításból származik, és ez a magyarázata annak, miért vannak többen a zsidóknál, miként kevesebb a búzaszem, mint a pelyva. Minden zsidó belsőleg jó, minden gój belsőleg rossz, sőt ördögi." Vagyis a gójok nem csupán spirituálisan, de biológiailag is alacsonyabb rendűek a zsidóknál.."

Jelenleg az ortodox judaizmus haszidista irányzatához tartozó Chabad-Lubavics mozgalomnak hozzávetőleg 200 ezer kövezője van világszerte, bár állítólag legalább egymillió zsidó évente legalább egyszer részt vesz a Chabad-Lubavics szertartásain. 2006/2007-es adatok szerint a Föld 75 országában 330 intézményt tart fenn a szervezet, de mindez nem sokat jelent. Jó lenne tudni, a színfalak mögött a mozgalom miféle tevékenységet végez, és vajon a döntéshozók körében mekkora befolyással rendelkezik? Ezen kívül fel kell tenni a kérdést: miképpen lehetséges, hogy egy ilyen, ténylegesen rasszista elveket hirdető, és faji alapokon álló vallásos szervezet meghívására Magyarországra érkező személy előtt nem csupán hason csúszik az egész magyarországi politikai ,,elit", de még ráadásul ez az alak - háta mögött a Chabad-Lubaviccsal - bizonyos törvények elfogadását követeli? "

Perge Ottó
(Kuruc.info)
...... ........... ........... ........... ........... ..............
MÁSIK CIKK:

http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=7 669:level-izraelbl-tilos-utcan-hanukazni-a-zsidoknak-ez-az-eretnek-zsidok-mve& ;catid=41:publikaciok&Itemid=65

"

2009. december 12. szombat, 16:08

,,Tisztelt Szerkesztőség!
Izraeli zsidónő vagyok. S a Habad-mozgalom <ortodox zsidói> a zsidó vallás szerint is vétkesek. Ugyanis a zsidó vallás törvényei szerint Menórát gyújtani, áldás-mondással csak illetve vagy

1./ privát lakásban, vagy
2./ zsinagógában szabad.

Utcán, tereken TILOS! Úgyhogy itt nem a zsidó vallással van a baj, - hanem az eretnek Habad - zsidókkal. Mi, többi zsidók is elítéljük a Habad-zsidókat a Hősök terén való banzájozásért ."
(ékezettekkel általunk ellátva)
..--
A tömeggyilkos GOLDSTEIN nem csak a kahana, hanem a habad mozgalom tagja is volt. ennek a mozgalomnak nagy delegációja volt jelen temetésén. Szememben a habad mozgalom elképzelései még elutasítandóbbak, mint a kahánáé, kivéve azt, hogy azok tényleges jelentését nagyszámú hívei és az izraeli médiák elködösítik. Kahan legalább nyíltan és csalás nélkül bevallja nézeteit. Itt van például a
------ÉS A TÖBBI/FOLYT.itt:

http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=7 669:level-izraelbl-tilos-utcan-hanukazni-a-zsidoknak-ez-az-eretnek-zsidok-mve& ;catid=41:publikaciok&Itemid=65


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halála után is kiderülhet az i
  2009-12-13 17:25:43, vasárnap
 
 

Halála után is kiderülhet az igazság: A7713

"Én, a nyíregyházi fiú visszatértem, és elmondom az igazságot" - mondta az a férfi, akinek célja bizonyítani, hogy a Nobel-békadíjas holocaust túlélő a holocaustról csak hírből hallott.

Grüner Miklós, a nyíregyházi holocaust túlélő bizonyítja: a Nobel-békedíjas nem az, akinek mondja magát - jelent meg a Szabolcs Online-on kedden. A hír kapcsán égtek a telefonvonalak szerkesztőségünkben, felkapták a fejüket az emberek és kíváncsian kérdezték: mi az igazság.

Négy ország, négy hely: halála után is kiderülhet az igazság

Elie Wiesel soha többé nem akart velem találkozni. Sikeres, gazdag ember lett, aki 25 ezer dollárért tart egy 45 perces előadást. A hivatalos szervek sem akartak hallani az egész történetről. Megkerestem az Amerikai Bevándorlási Hivatalt, ahol nincs nyilvántartásban se Lázár, se Elie Wiesel. Jártam az FBI-nál is és jelentettem: ez az Elie Wiesel egy szélhámos. Itt 14 napot kértek - ám soha többé nem reagáltak semmiféle megkeresésre. A Svéd Királyi Tudományos Akadémia is agyonhallgatta a történetemet, az amerikai és a svéd sajtó is érdektelenséget mutatott. Sőt...

Névtelen telefonhívások érkeztek: könnyen kaphatok egy golyót, ha nem hagyom abba, de én már jártam a halál torkában, nem félek, és egyébként is négy országban helyeztem letétbe kéziratokat és olyan dokumentumokat, amelyeket váratlan elhalálozásom esetén nyilvánosságra hoznak. Hát megúsztam eddig, a világnak azonban meg kell tudnia: Elie Wiesel szélhámos. Én, a nyíregyházi fiú visszatértem, és elmondom az igazságot - zárta a fölöttébb furcsa történetét Grüner Miklós, aki ez egészet megírta egy könyvben "Egy lopott Nobel-díjazott személyazonosságának története" címmel.

Csalt volna a Nobel-békedíjas?

- Egykori jótevőjét és barátját, Lázár Wieselt kereste az elmúlt húsz évben a nyíregyházi születésű Grüner Miklós, aki Auschwitz poklából megmenekülve döbbenten szembesült azzal: Lázár nevén egy idegen férfi vált világhírűvé. A kutatás történetét megosztotta velünk.

Egy dél-svédországi újságtól 1986-ban kaptam egy telefonhívást, hogy nem akarok-e találkozni egy régi barátommal, Elie Wiesellel? Még a repülőjegyet is kifzetik. Először nem értettem, kiről beszélnek, de mondták: hát ő az a Lázár Wiesel, aki A-7713-as számmal volt a rabtársam. Nagyon megörültem és repültem Svédországba 1986. december 14-kén, de döbbenten láttam: egy idegen férfi áll előttem, aki magyarul nem is tudott, az angolt is erős francia akcentussal beszéli. Tíz percen belül vége is lett a találkozónak. Búcsúzóul azért még dedikált nekem egy könyvet, az "Éjszaka" című művet, amelyről azt mondta: ő írta. Elfogadtam, de jeleztem mindenkinek: ez az ember nem az, akinek mondja magát.

A kérdés nem hagyott nyugodni: az A-7713-as szám Lázár karján volt. Hogy került ez Elie Wieselhez, aki viszont senkinek nem volt hajlandó megmutatni az ő karját, mondván: az az ő teste, nem mutogatja senkinek. Egyszer tett kivételt egy izraeli sztárújságíróval, neki is csak egy szepillantást engedve, aki annyit mondott nekem: a számot nem tudta kiolvasni, de azt látta, hogy nem tetovált jel. Húsz évig kutattam, ahol csak tudtam, s kiderítettem: a magát Elie Wieselnek nevező személy soha nem is volt koncentrációs táborban, mert nem szerepel a hivatalos nyilvántartásokban.

A világhírű könyvet 1955-ben Lázár, az én egykori barátom adta ki Eliezer néven Párizsban és "A világ hallgat" címmel. Ezt írták át 1958-ra "La Nuit" címmel franciára és "Night" címmel angolra Francois Mauriac (szintén Nobel-díjas író) közreműködésével - de ekkor már a 250 oldala eredeti könyv csak 115 oldal volt, és Elie Wieselt tüntették fel szerzőként. Ez lett világsiker, 10 millió példányt adtak el belőle, s 1986-ban Nobel-békedíjat is kapott érte. Egy sor elsimerés követte ezt, Elie Wieser megkapta többek között a Magyar Köztársaság Érdemrend Nagykeresztjét 2004-ben, lord lett Angliában. Mindeközben Lázár barátomnak egyszerűen nyoma veszett, pedig az egész világon kerestettem. Olvassa tovább a történetet!


Ön szerint elképzelhető, hogy a Nobel-békedíjas Elie Wiesel nem az, akinek hisszük?

Kapcsolódó cikkek:
* Az elhurcoltakra emlékeztek Rakamazon
* Vétkesek közt cinkos, aki néma
* Holocaust vándorkiállítás

Nyéki Zsolt - SZON


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
nem,nem "felvásárol!"- "él a g
  2009-12-13 11:59:18, vasárnap
 
  ....nem,nem "felvásárol!"- "él a gazdasági lehetőségeivel"!

Az elmúlt évek legaktívabb izraeli ingatlanfejlesztői Magyarországon

/a felénél a lista/


http://hetivalasz.hu/itthon/tevhitek-a-new-york-tel-aviv-tengel y-terfoglalasarol-25468/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wehrmacht - Páncélos Induló
  2009-12-13 11:55:28, vasárnap
 
  Wehrmacht - Páncélos Induló

http://www.youtube.com/watch?v=hDj2TXMNRPk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.