Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
A nyugati gazdaságot a drogból
  2009-12-20 18:16:02, vasárnap
 
  A nyugati gazdaságot a drogból származó jövedelem pénzei mentették meg






Írta: Herceg Károly

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Svájc és Olaszország bankrendszerei kimondottan az árnyékgazdaság tőkéjének köszönhetően álltak ellent a pénzügyi krízis nyomásának. Az ENSZ egyik magas rangú hivatalnoka szerint a ,,szennyes pénzek" összege ezeknek az országoknak a bankrendszereiben elérte a 352 milliárd dollárt.

Ezt a szenzációs bejelentést Antonio Maria Costa, az ENSZ kábítószerrel és bűnözéssel foglalkozó osztályvezetője tette. Az Observer brit hetilapnak adott nyilatkozatában az ENSZ-szakértők által végzett számításokra alapozta kijelentését. A világgazdasági válság tetőpontján a drogkereskedelemből származó pénz jelentette az egyedüli befektetési alapot. 2007-ben mutatkoztak a készpénz-hiány első jelei, de már 2008 végére eljött a pillanat, amikor a nemzetközi pénzügyi rendszer a teljes bénulás állapotába jutott el, miután a bankok nem voltak hajlandók kölcsönöket adni egymásnak. A legkritikusabb pillanatban érkezett az illegális pénz a bankszektorba, és ezt a ,,szennyes pénzt" valamilyen módon tisztára mosták.

Ha ez a kijelentés megfelel a valóságnak, és az ENSZ kábítószerrel és bűnözéssel foglalkozó osztályának vezetője eddig nem adott semmi okot arra, hogy kételkedjenek kompetenciájában, akkor igen aggasztó a helyzet. A bűnszövetkezetektől származó pénzek bejutása a világ pénzügyi rendszerébe beláthatatlan következményekkel fenyeget. Hiszen egyértelmű, hogy a narkóbárók pénzeikért valamit kérnek cserébe.

Antonio Maria Costa nem nevezett meg konkrét bankokat, amelyek használták a drogkereskedelemből, a megvesztegetésekből, a törvénytelen üzleti tevékenységből származó pénzeket. Oroszország nem szerepel azoknak az országoknak a sorában, ahol tisztára mosták a szennyes pénzeket. Ennek dacára Szergej Pjatenko , a pénzügyi és könyvelői konzultációk gazdaságjogi iskolájának vezérigazgatója úgy látja, hogy az árnyékgazdaság tőkéje mindig is jelen volt a világ bankrendszerében, és Oroszország itt nem kivétel.

,,-Minden bizonnyal az ilyen pénzek beáramlása nem volt sem több, sem kevesebb a gazdasági eséshez képest. Nem hinném, hogy nagyobb volt a szerepük a nyugati országok bankjaiban. Ha az oroszországi problémákról van szó, akkor -mint a 98-as krízis idején-, kétség kívül van mozgás az árnyékgazdaság felé. Van óhaj arra, hogy kevesebb adót fizessenek. Ugyanakkor megszokjuk, hogy időszakonként lesznek krízisek, és nem lesz nagy kilengés."

Ugyanakkor a szakértők szerint Oroszország továbbra is sikeresen küzd a szennyes pénzek tisztára mosása ellen. Így az oroszországi árnyékgazdasági piac folyamatosan csökkent. Számos üzletember felismerte, hogy a sikeres projektek igénylik a fokozatos és folyamatos befektetéseket, vagyis a visszavonulás az árnyékgazdaságba előnyvesztéssel jár. Az állam komoly nyomást gyakorol az üzleti világra és az offshore rendszerre. Ezért a szakértők úgy látják: ha az árnyékgazdasági szektor a nemzetközi krízis hatására nő is, de ez a növekedés a gyakorlatban nem jelentős.

(A szerző biztonságpolitika-szakirányos, V. éves politológus-hallgató)

(oroszhirek.hu)
http://www.jovonk.info/2009/12/20/nyugati-gazdasagot-drogbol-szarmazo-jovedelem-p enzei-mentettek-meg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Háború a nemzet ellen
  2009-12-20 16:23:16, vasárnap
 
  Csurka István: Háború a nemzet ellen
- Egy korszakalkotó dokumentumfilm leírása
Miép.hu

Szombaton és vasárnap, kétszer kétórás vetítési szakaszban mutatták be Jelenczki István dokumentumfilmjét az Uránia filmszínházban. Nagyon régóta, talán Kósa Ferenc Balczó Andrásról szóló emlékezetes alkotása óta nem foghatta el a filmen nem csupán szórakozni, hanem épülni is akaró közönséget ennyire katartikus élmény, mint most. Talán a Gulyás testvérek Hortobágyi kitelepítését és a kitelepítettek utóéletét, valamint Sára Sándornak a Don-i katasztrófáról szóló monumentális alkotásait lehet még ebbe a kategóriába, a nagy korszakkezdő alkotások közé sorolni. A "Háború a Nemzet ellen" ezzel szemben korszakot lezáró és roppant komoly figyelmeztetésű film. Sára Sándor történelmi filmsorozatának engedélyezése, vagy betiltása, többek közt Horthy Miklós kassai, kolozsvári bevonulásának korabeli híradók felhasználásával történt felelevenítése miatt volt kérdéses. A film sorsa hónapokig foglalkoztatta úgyszólván az egész magyar értelmiséget, s nagyon sokan ezen mérték le a reformok esélyeit és a nagybetűs Kádár- pártban folyó mérkőzés, a sztalinisták és a nyugatra nyitók, a Kreml vagy az IMF és a Világbank irányába nyitók esélyeit. S amilyen megvezetett, szerencsétlen, hiszékeny volt akkor a magyar értelmiség - e sorok írójával együtt, természetesen -, az IMF-eseknek szurkolt, mintha tőlük kapta volna Horthy Miklóst fehér lován, s nem vette észre, hogyan is vehette volna, hogy a Kreml és az IMF ugyanannak az éremnek a két oldala. Most Jelenczki mindkét tenyerében van egy-egy érem és az egyiket IMF-fel felfelé, a másikat a Kreml-lel felfelé teszi az asztalra. (S valószínűleg olyan tiszta lélekkel várja sorsát, mint mondjuk Damjanich János - Aradon.) Egyenes, szilárd, megalkuvástalan állítása: több mint harminc év óta következetes, előre kitervelt, aljas háború folyik a magyar nemzet ellen, mégpedig olyan úgynevezett békekorszakban, amelyben a nyílt, fegyveres harcot a gazdasági kifosztás, a törvényesnek feltüntetett rablás, a rabló privatizáció, a végtelenségig való eladósítás és a látszatdemokrácia újmódi fegyvereivel vívják meg.

Ez tulajdonképpen egy ősi találmány. A megszálló számára kényelmes, biztonságos, mert a legyűrendőnél nincs fegyver - hadserege leszerelve, idegenek védik, alkalmasint azok, akik megszállják, és még a védekező sereg izomereje is korlátozott az alultápláltság miatt, a parancsnokok pedig meg vannak véve. Hogyan lehet, és hogyan kell egy területet, egy másik nép által lakott s esetleg hazának nevezett földet nem háborúval, hanem folyamatos beszivárgással megszállni és a tőlük ellopott, kicsalt, kicsikart pénzzel akár kisebbségben, akár más etnikumok és rossz szomszédok segítségével uralomra kerülni fölöttük. Ez egy olyan háború, amelyben az egyik felet addig pacifikálják, amíg bele nem pusztul. Az őslakosok közül azokat, akikre nincs szükség, úgy kell elpusztítani, hogy az a világ előtt önpusztításnak látszódjék. A rendszergazda, bizonyos Simon Perez foglalkozására nézve államelnök a film harmadik részében el is dicsekszik a módszerrel, megállapítva, hogy az általa vezetett ország gazdasága pompásan működik és hódítást hódításra halmoz. A palesztinok és az irakiak, meg különösen az irániak akadékoskodása ellenére. Felvásárló közegei, értsd: csapatai sikeresen vásárolják fel más tárgyak mellett Magyarországot. Úgy gondolom, még az is, aki ezt a hírt és ennek elemzéseit már olvasta annak idején ebben a lapban és azóta is folyamatosan értesül a fejleményekről ugyanitt, még az is meghökken: ez filmen is lehetséges? Hihetetlen. De megtörtént. (Ám eme derék hívünk romantikára hajlamos lelkét válság-realitásba kell terelnünk: filmen igen, de a képernyőn csak akkor fogja látni, ha közös erővel véget vetettünk az egyoldalú háborúnak és a rendszerváltás után húsz évvel végre szabadok leszünk.) A film első része, alapja erről szól. A címe is ez: "A háború megváltozott természete." Az első nyolcvan perc főszereplője a dokumentumokban Antall József és hozzátartozó SZDSZ-es különítményesek, Kis Jánostól Rákosi Mátyásig, előadója pedig Bogár László. Fordulatos, szellemes előadásban beszéli el, hogyan semmisítették meg a háborúnak ebben a szakaszában a nemzet szellemi alapját, s hogyan kezdtek hozzá a második szint, a fiziológiai és népesedési, önfenntartási réteg szétmarásához és egyidejűleg hogyan kezdték el a harmadik, a legfelső épületrész, a gazdasági szerkezet megszerzését. Ebben a Bogár-felosztásban az a mély filozófiai felismerés rejtőzik, hogy minden nemzet, minden emberi lény leglényegesebb része a szellemi alapzat. Annak tehát, aki a gazdaságot, a pénzt, a bankokat, a földet és a felső emeletek szobáit, bútorait, világra néző ablakait meg akarja szerezni, hogy befüggönyözze, annak a szellemi alapokat kell szétrombolnia először. (Mi sem mondtunk mást soha, de ez itt, ebben a dokumentumfilmben egy tudós ember és egy gondolkodó világlátásával, ékesszólásával van kifejtve. Ha másért nem, már ezért is érdemes volt ezt a filmet megcsinálni.)

Méltó társa már ebben a részben is Bogárnak a törékeny, de roppant belső erőt sugárzó asszony, dr. Bencze Izabella, a Kincstári Vagyonkezelő volt helyettes igazgatója. Töméntelen adattal, ténnyel, számmal hozakodik elő. Zuhognak ránk háborúvesztésünk tényei - számokban és mögöttük emberéletekben. Már itt feltárul Jelenczki becsületes módszere. Közlőit lehetőleg fehér ingben szembe ülteti a kamerával. Így mindenki teljes mellszélességgel, teljes énjével vállalja, amit mond. Az üzenetben nincs semmi "egyrészt-másrészt", nincs áldozat a liberalizmus oltárán. Rendkívüli és a kimondott igazságok erejét bizonyítja, hogy a rendezői eljárás a harmadik, negyedik órában sem válik unalmassá, sőt még mindig bír némi lélekfeltöltő erővel. Talán mindenki egy kicsit emelkedettebb öntudattal lép ki a moziból és néz körül: na, hol van hát az a bolsevik? Mert bizony végzetes módon leszoktunk arról, hogy szemtől szembe közöljük véleményünket, vagy ahogy ma mondják: "vállaljuk magunkat", s oldalvást vagy földre ejtve kimondott szavainkat a ravaszul ránk erőltetett nyelvromlás is hitelteleníti. Ez is megszálló módszer. Nyelvrontás nélkül nincs megszállás, különösen a magyar nyelv ősisége és szervező ereje miatt. Ezzel szemben mondja Papp Lajos a szívsebész, fehér gyolcs ingében, hogy a nemzetnek új, áldozatot és akár a halált is vállaló magyar nemességre van szüksége - a feltámadáshoz. Itt, s a következő részben mondják el nekünk, hogyan köttetett össze - roppant ravaszsággal - két diktatúra. Hogyan? Alkotmányosan. "Diktatúrából diktatúrába" Az 1949-ben még Sztalin és Visinszkij (a Nürnbergi Per főjogásza is ő volt) diktálta magyar alkotmányt még "még mindannyiunk közös apjának", Rákosi-Rosenfeld Mátyásnak országgyűlése fogadta el. A kerekasztaltárgyalásokon ezt módosították. A módosításokat Kádár országgyűlése fogadta el. Mi pedig tapsoltunk, hogy milyen nagylelkű az egypárti országgyűlés. Csak ma vesszük észre, amikor minden végzetesen elromlott körülöttünk és bennünk is, hogy ezekkel az áttételekkel finoman össze van kötve három rendszer. Rákosié, Kádáré és a rendszerváltásé. Azaz nincs váltás. Innen kezdve nem az a kérdés, hogy milyen ez a módosított alkotmány, mert akármilyen két idegen diktatúrát köt össze egy állítólagos demokráciával, jogfolytonosságot teremt közöttük. Éppen azt akadályozza meg, hogy a rendszerváltás visszatérjen a magyar történelmi alapra, a Szent Koronára és a magyarság évszázados munkájával, harcaival kivívott törvényes rendjébe. Nem azért nem lehetett visszaállni az Aranybullával kezdődő történeti alkotmányba, mert később népnyúzó törvényeket léptetett életbe benne Verbőczy Tripartituma Dózsa György megégetése után, hanem azért, hogy Rákosi és Kádár rendszere között jogfolytonosság teremtődjön. Tehát visszaállhat-e a magyarság a sajátjába, vagy az idegent kell toldoznia-foldoznia? Ezt kellett, mert ez szavatolta a hitelek visszafizetését. Amikor ezt az alkotmányt mintegy lapalji áthozatként átvállaltuk az újnak mondott rendszerbe, mai árfolyamon számítva 12 milliárd dollár adósságunk volt. Ma több mint százmilliárd. És 170 milliárd kamatot már kifizettünk az egykori 12 milliárdra. Pont. Az alkotmány kérdéseire Zlinszky János, a korszak nagy jogbölcselője mond súlyos, kőbe véshető mondatokat. Tóth Zoltán József történész és politológus pedig meglepően újszerű és támadhatatlan megközelítésben tárja elénk a Szent Korona.

Sajnos nem valószínű, hogy mindenki látja ennek a kérdésnek a megkerülhetetlenségét. A hazugságban és félelmek közt élő nemzetnek nemcsak a jobb szándékú elitje, hanem a népe is ódzkodik az új alkotmánytól. Minek? Legyen előbb több kenyér, mondják egyfelől. Minek, mondják másfelől, hiszen ezt sem tartják be, az a fő baj. Kétségtelen. De ez mégsem tiszta beszéd. Fogyásunk, gyengeségünk, züllésünk oka, hogy nincs felettünk közösen elfogadott törvény, szellemi alapzatunk szét van verve. Most lennie kell önmérsékletünknek és felelősségérzetünknek, s előbb ezt kell rendbehozni. Ha egy nemzet teljes szellemi alapjában meg akar újulni, márpedig a magyarságnak életben maradásához erre van szüksége, az nem élhet tovább egy idegen papírrongy mégoly gondosan retusált keretei között, különösen akkor nem, ha ez a retusált valami egy idegen diktatúrát köt össze egy demokratikus berendezkedéssel. Mert akkor valamelyik pillér nem igazi. S a Sztalinszobor ledöntése ennek a szovjet lánctalpas alkotmánynak az undorodva eldobását is jelentette. Vér tapadt hozzá. Tehát most alkotmányozni kell. Most az álljon félre, aki nem mer új magyar alkotmányt, mert a romlás órája ütött. Most olyan alaptörvény kell, amely a lyukas, szép körívben kihasított piros-fehér zöld zászló kivágott körszívében a Szent Korona kupolája és dőlt keresztje áll. És hirdeti az örök magyar törvényt. Ez egyébként a film legtöbbször előtűnő gyönyörű jelképe. Lobog a zászló és kivágatában a Korona mellett megjelennek a 301-es parcella kopjafái, fel-feltűnik a Duna, az Országház, átsugárzik a lelkünkbe minden, ami volt, s amink volt, s minden, ami még van, meg ami még lehet. A Magyar Megmaradás Közössége a MIÉP-pel karöltve 2010. január 7-én Új Magyar Alkotmány konferenciát rendez, a kérdés kiváló értőivel és előadásaival. Erre természetesen a Háború a nemzet ellen alkotóit, előadóit is szeretettel várjuk. A film harmadik része "Az ország felszámolása" címet viseli és tulajdonképpen privatizációs aknák felrobbantásából áll. Nehéz megmondani, hogy a Varga István személyes történetével, és csaló, gazember, hazaáruló ellenségeinek megnevezésével robbantott élelmiszeripari aknája vagy a Hunyor Erna-Kovács Zoltán által robbantott Malévakna robban-e nagyobbat. Az Ángyán József gondos, alapos, mindent felfedő földkérdése pedig nemcsak akna, hanem maga a kérdések kérdése. Csak lélegzetvisszafojtva lehet figyelni a sajnos hibásan megkötött nemzetközi egyezmények, s az európai szerződés abroncsai közt vergődő magyar sors előadóját, amint mégis gyors cselekvésre hív fel és nem adja meg magát. Ha a helyén van a szívünk, még meg tudjuk tartani a földünket. De tétovázással, további önfeladással, masírozással és handabandázással semmire sem megyünk. De ez is alkotmány kérdése és Szent Korona kérdése. A Malév jelenetben feltűnik a nagy vevő, az egyik Abram Abramovics, az orosz zsidó, aki szakasztott olyan ember, mintha Kun Béla közismert népbiztosi tablójáról lépett volna le, Kun, Szamuelly, Korvin Ottó mellől, hogy a magyar nemzeti légitársaságot kapja meg - ingyen és bérmentve. Természetesen Gyurcsánytól, Bajnaitól és az illetékes pénzügyminisztertől. A Kun Béla-tabló egyébként többször feltűnik a vásznon, s mivel ez félreérthetetlenné teszi a film alapállását, jelentését, nyersen váltja ki az uralkodó - mármint a jelenleg még uralkodó - réteg fogcsikorgatását, pontosabban protézis csikorgatását. A film a maga monstruózus voltával együtt, a négyórás vetítési idejével együtt a mostani új rendszerváltási kísérlet, a megmaradásért folyó harc egyik nagyon fontos elemévé válhat. Mert az eszmélés kérdése, a "Lámpás program" a személyes, akár nagygyűléseken előadott, elszónokolt közegből, valamint az írott betű, a könyv a folyóirat és az újság közegéből átkerült a film drámai közegébe. Egy hatékonyabb, szélesebb körben elérhető közegbe. Ne felejtsük el, hogy a modern korban voltak már forradalmak, amelyek ezt vagy ehhez hasonló nyelvet használtak Komeini Ajatollah forradalma a sah és az amerikai rendszer ellen Iránban kazetták terjesztésével és nézésével kezdődött, amelyeket az emigrációba szorult Komeini hívei kívülről küldtek be az országba. Ez a mű pedig itt van. Csak azt az elkényelmesedett felfogást kell legyőznünk, hogy hosszú filmet nem nézünk végig, hogy nem áldozunk több órát az életünkből - a hazánkért.

A Magyar Megmaradás Közössége és a MIÉP védnökséget vállal a filmért, s felhívja a helyi szervek, a Magyar Út Körök, a sokkal nagyobb kiterjedésű polgári körök és más polgári társaságok figyelmét, hogy a nemsokára megjelenő DVD lemezek, valamint magának a kópiának a segítségével, közösségi alkalmak teremtésével, közös nézéssel és utána vitával teremtsék meg a film legszélesebb nyilvánosság elé kerülését, szervezzék meg a lelkekbe való bejutásának, az igazság terjedésének ezt az útját. Maga ez a mozgalom, maga ez a közösségi élmény lesz egyfelől a legjobb választási felkészülés, kampány, másfelől pedig ez ad irányt a jövő kormányának. Irányt és bátorítást. Most már nem az a kérdés, hogy ki nyeri a választást, ki alakít kormányt és mely pártok kerülnek be az Országgyűlésbe és melyek nem. Sokkal fontosabb az, hogy az, akit megválasztanak, milyen küldetéssel, milyen népi utasítással, milyen követelmények elé állítva választatik meg. Ha a felhatalmazás valódi, teljes rendszerváltás, akkor ez alól nem bújhat ki senki. A rendszerváltáshoz alkotmányozás kell, az alkotmányozáshoz kétharmados többség. Ezt már Mártélyon, a Magyar Megmaradás Közössége alakuló ülésén elmondtuk, ez itt már megjelent. A szembenálló fél, a komprádorburzsoázia, akinek sötét alakjai alatt a film felrobbantotta aknáit, a kétharmados többség megakadályozására törekszenek. Már azt is megbeszéltük, hogyan s miként, mely párt és pártok segítségével. A helyzet beható elemzése most új következtetésekre is elvezetett. A nemzet külső és belső ellenségei, a megszállás vezetői most új elemet is beiktattak, fenntartva a kétharmados többség elérésnek a megakadályozását és magának az MSZP-nek a piszkos kampánnyal való megerősítésének célját is. Az új elem a választások utáni helyzet, a letörhető belső anarchia, zavargásszervezés. Volt ugyan már főcíme e lapnak a "Zavargásszervezés", de most világosabban látható már a nemzet ellenségeinek a célja. Rövid időn belül - akár egy-két hónap után - zavargásokkal és felbérelt állítólagos fociszurkolókkal megdönteni az új kormányt, mielőtt bármibe is belefogna, és akár idegen csapatok segítségével rendet teremteni. Európa nevében. Ennek kivédésére az új kormány kevés. Honvédség nincs, a rendőrség le van gyengítve és egymásra van uszítva. A cigányokat tovább hergelik és ha kell, majd megtanítják őket a baseballütők használatára. A bolsevisták aljassága korlátlan. Palesztina terrorcselekményekkel lett megszerezve. Ha a jövendő kormány mögött nem áll felvilágosult, öntudatos nép, nemzet, új nemesség, magyarul gondolkodó értelmiség, nem áll a "dolgozó nép okos gyülekezete", akkor ez a terv valóra válhat. Ha a hátralévő rövid időben megtörténik a felvilágosodás, a közösségek kialakulása, egyes helyeken újjászerveződése és készültségbe helyeződése, akkor meg sem merik kísérelni ennek a gyilkos forgatókönyvnek a forgatását. Szervezzék meg a különböző körök, egyesületek, társaságok a filmnézés közösségi alkalmait, vitassák meg, foglaljanak állást, hozzanak határozatot, azt adják tovább és részesítsenek minél több magyart felszabadító élményben. Az áldozat nem nagy, a hozadék óriási.

(Megjelent a Magyar Fórum 2009. évi 49-es számában.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondolatbűnöző a tengeren túl
  2009-12-20 16:21:29, vasárnap
 
  Gondolatbűnöző a tengeren túl

Az Egyesült Államokban, pontosabban a Las Vegas közelében lévő Parkway West Career and Technology Center nevű középiskolában egy "borzalmas gondolatbűnözőre" akadtak. Ugyanis az iskola tanárnője nem volt hajlandó megtagadni a józan eszét, és kétségbe vonta a holokauszt "tényét".

Egy olyan országban, mely a "szabadság hazája", a liberalizmus fellegvára, természtesen nem is maradhatott el a heves reakció. Kezdték mindjárt az iskola zsidó diákjai, akik szerint a tanárnő megmérgezi a tanintézmény légkörét. Ez magyarul annyit jelent, hogy a zsidók szerint az igazság mérgezi meg a légkört.

Ennek megfelelően az iskola vezetői fegyelmi eljárást helyeztek kilátásba, de a liberalizmus által elbutított szülők keveslik az iskola fellépését a tanár ellen. Csak egy példa a sok közül: " ,,A legutolsó, amire szükségünk van, egy újabb Mahmúd Ahmadinezsád, aki a gyerekeinket tanítja." Belátható, hogy aki ilyen kijelentéseket tesz, az finomam fogalmazva sincs tisztában a dolgok állásáról, bölcsebb maradt volna, ha csendben marad.

Ez a történet is azt bizonyítja, hogy vilgászerte egyre rogyadozik a holo-dogma, s hiába törvény, hiába egzisztenciális megfélemlítés, hiába a sok száz, holokauszt mítoszra épülő film, a hazugságokból összetákolt kártyavár összeomlik!

Lantos János - Jövőnk.info
2009, december 20 - 14:23


http://www.jovonk.info/2009/12/20/gondolatbunozo-tengeren-tul?honnan=Nemzeti_Hirh alo



*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Anyaföld nem érdekli a vil
  2009-12-20 16:20:21, vasárnap
 
  Letölthető PPS: http://www.nemzetihirhalo.hu/doc/water-disaster.hu.at.pps

Az Anyaföld nem érdekli a világ urait

Véget ért a globális környezetvédelmi konferencia Koppenhágában. A 192 ország küldöttei hetekig jól telezabálták magukat és eredménytelenül távoztak a tárgyalóasztalok mellől. A véleményekből kiderül, hogy a világ jelenlegi urait minden jobban érdekli, mint az Anyaföld egészségi állapota. "A szakadék a retorika és a valóság között emberek millióinak életébe kerülhet." (Kim Carlstensen, Världsnaturfonden WWF) "Minden éles javaslatot elutasítottak és az eredmény az, hogy az ember egyáltalán nem tudja kezelni a környezeti problémákat." (Maria Wetterstand, környezetvédelmi szóvivő a svéd TV-nél)

A világ szennyeződésének felét az USA és Kína ereszti ki a természetbe, de épp ez a két nagyhatalom nem akar radikális lépést tenni még a 2050-es évre sem. Kína azt várta, hogy az USA kezdeményezzen, de Obama nem ura a helyzetnek a hazai pályán. Hja, a háborúk milliárdokat visznek el.

A végén úgy tűnt, hogy még a záródokumentumot sem tudják megfogalmazni. Végül túlórában elkészült, de nélkülöz minden ésszerű javaslatot. A konferencián hangoztatott 2 fokos felmelegedés megakadályozását kihagyták a dokumentumból. Hiányzik a számszerű adat, hogy a fejlett országok mennyivel fogják csökkenteni a szennyeződést 2020-ig. Semmiféle terv nincs leírva, hogy a széndioxid szennyeződés csökkentése érdekében mikor és milyen intézkedéseket kell foganatosítani. Hiányzik a megszövegezésből, hogy az aláíró országok jogilag köteleznék magukat bármire, holott ez volt az EU követelése. Venezuela, Columbia, Bolívia és szomszédaik kifejtették, hogy az USA, mint egy destruktív nagyhatalom útjában áll a megegyezésnek.

A világ urainak szerepében tetszelgő nagyhatalmak magukon hordozzák egy bukás előtt álló birodalom előjeleit. Mikor egy háziúr képtelen a háza előtt felhalmozódott szemetet eltakarítani, akkor háborúkkal próbálja foglalkoztatni a közvéleményt és a múlt régen lejárt dicsőségéből akar kétes hasznot húzni. Zimankós idők előtt áll az emberiség.

Tímár Imre - Jövőnk.info
Svédország
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai Krisztina Gaudi-Nagy Ta
  2009-12-20 16:18:59, vasárnap
 
  Morvai Krisztina Gaudi-Nagy Tamással, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjével beszélget
2009-12-10 11:10 barikád.hu

"Európa szerte is és Magyarországon pedig különösen is egyre nagyobb az elkeseredettség, egyre inkább radikális változást szeretnének az emberek. Ahhoz, hogy ennek a folyamatnak a részeseivé válhassanak, hogy tüntethessenek, hogy elmondhassák a véleményüket, hogy állampolgárként vehessenek részt a közügyek intézésében, szükség van azoknak a jogoknak az érvényesítésére, amelyeket emberi jogoknak nevezünk." Morvai Krisztina a Jobbik EP képviselője, a Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi Bizottság tagja Gaudi-Nagy Tamással, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjével beszélget az Európai Parlament TV stúdiójában.

Kapcsolódó cikkek:
Morvai Krisztina a Jobbik mezőgazdasági szakértőjével beszélget (videó)
Morvai Krisztina nyílt levele a Magyar Köztársaság Legfőbb Ügyészének
Morvai Krisztina levele a Legfelsőbb Bíróság Elnökhelyettesének

Videó: http://barikad.hu/node/42476
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már azt is Krisztus gyilkosai
  2009-12-20 15:43:59, vasárnap
 
  http://kuruc.info/r/39/52484/

2009-12-20. 12:13
Már azt is Krisztus gyilkosai döntenék el, kit avathat boldoggá a pápa


Több zsidó szervezet tiltakozott amiatt, hogy XVI. Benedek pápa szombaton venerabilis - tiszteletreméltó - címmel ruházta fel XII. Piuszt, megnyitva az utat a néhai pápa boldoggá avatása előtt.
A katolikus egyházfő XII. Piusz mellett közvetlen elődjét, II. János Pált is tiszteletreméltó címmel ruházta fel, és elismerte Jerzy Popieluszko lengyel pap, a kommunista diktatúra áldozatának vértanúságát is.
Zsidó szervezetek ismételten azzal vádolták XII. Piuszt, hogy a "vészkorszak" idején "nem tett meg mindent az üldözött zsidók védelmében" - amit a Szentszék cáfolt már (de az is röhej, hogy folyton magyarázkodnak Krisztus megfeszítőinek, a keresztények legádázabb gyűlölőinek) -, és azt követelték XVI. Benedektől, függessze fel a boldoggá avatási eljárást, amíg kutatók át nem vizsgálják a megfelelő levéltári dokumentumokat.

(MTI nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a gyógyszeráras fosztogatáson
  2009-12-20 12:22:23, vasárnap
 
 


PATRUBÁNY MIKLÓS, A MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉNEK ELNÖKE:



http://internetfigyelo.wordpress.com/2009/12/20/ut-a-hippokrateszi-eskutol-a-gyog yszeraras-fosztogatason-at-a-tomeggyilkossagig/

Út a hippokráteszi eskütől a gyógyszeráras fosztogatáson át a tömeggyilkosságig?
Posted on 2009/12/20 by Nifadmin

Okom van aggódni és kételkedni a világjárványként tálalt jelenségben és abban, hogy ez emberi szándéktól függetlenül, véletlenszerűen jelent volna meg a Földön. Okom van rá, hiszen már öt évvel ezelőtt, az amerikai kontinensen jártamban hozták kétségbeesett magyar kutatók tudomásomra, hogy valahol nagy titokban a túlszaporodott emberiség lélekszámának megfelezésére szőnek pokoli terveket.

Okom van rá, hiszen neves gyógyszergyártók vallják, hogy egy új gyógyszer kikísérletezésére akkor, ha a hatóanyag már több országban ki van próbálva és gyártásban áll, három év szükséges. Ha pedig egy új hatóanyagot kell jóváhagyatni, akkor ennek kísérletei tizenöt évig is eltarthatnak. És végül okom van rá, hiszen esztendeje sincs annak, hogy Gordon Brown angol miniszterelnök egyik főtanácsadója, az egyik legolvasottabb brit napilapban kürtölte világgá, hogy Anglia népességét 60 millióról 30 millióra kell ,,csökkenteni" annak érdekében, hogy az ország környezete (!?) ne sérüljön és fejlődése (!?) fenntartható legyen. A hippokráteszi eskü egykor még kizárta azt, hogy a gyógyászatot bármi módon az élő ember vagy az élő emberek sokasága ellen fordítsák.

Kétségtelen változást hozott e téren a XX. század gyógyszergyártása. Ekkor - legalábbis az Euro-atlanti Régióban - általánossá válik a gyógyszeráraknak a gyártási költségek százszorosára, kétszázszorosára való feltornászása. Ha egy gyógyszer előállítása 10 forintba került, akkor annak gyógyszertári ára, aligha lehetett kisebb 1000 forintnál, de leginkább 2000 forint körüli volt. Persze mindez nemcsak az egyszerű polgárok előtt maradt rejtve, hanem még a képzett közgazdászok sem látták át, hogy a hazai gyógyszergyártó cégek viszonylag kis haszonkulcsa mögött szinte minden esetben meghúzódott egy-egy offshore cég óriásprofitja.



Nem csoda tehát, hogy minden állami költségvetés egyik legszámottevőbb költségfejezete a gyógyszerárak közpénzből való támogatása. Vagyis az államok magukra vették azt a szégyenteljes feladatot, hogy az általuk tűzzel és vassal, törvénnyel és - ha kell - börtönnel az állampolgároktól behajtott adópénzeket a közjó helyett arra fordítsák, hogy a minden emberi jóérzést és minden elfogadható mértéket meghaladó, csillagászati gyógyszer-árrésekből keletkező profitot rejtőzködő hatalmi csoportok zsebébe tömjék. Olyan csoportokat ,,hizlalva" ezzel, akik képmutató módon az emberi egészség megóvóiként léptek fel. Ekkor már nemcsak a gyógyszergyártók, hanem az ő machiavellista módszereiket elfogadó orvosok felelőssége is megkérdőjeleződik. A hippokráteszi eskütől való eltávolodás már ekkor bekövetkezett.

Idén, a H1N1 jelölésű disznó-vírus megjelenésével, a hozzá társított halálos fenyegetésekkel, az egészségügyi hatóságok által erőszakkal terjesztett védőoltásokkal, a Németországban és másutt is lelepleződött - kiválasztottaknak illetve közembereknek szánt -, két típusú oltóanyag merőben új helyzetet teremtett. És miközben a hivatalosságok minden áron oltanának az alig kipróbált szerrel fiatalokat és öregeket, csecsemőket és áldott állapotban lévő asszonyokat, aközben az orvosi társadalmak végzetesen megosztottak. Miközben egyesek, mint például a volt egészségügyi miniszter, Mikola István, esküsznek az oltóanyagra és annak jótékony hatására, aközben nálánál nem kevésbé ismert orvosok kizárják annak magukon és a családjukon való alkalmazását. Az interneten pedig egymást érik az olyan írások, amelyek a H1N1 vírust és az ,,ellene" sürgősséggel előállított oltóanyagot apokaliptikus méretű népirtás eszközeiként tálalják.

A Magyarok Világszövetsége és tisztségviselői felelősségteljes döntés előtt állnak. Nem vagyunk egészségügyi szervezet, és így szakmai alapállásunk nem jogosít fel arra, hogy magyar embertársainkat az oltóanyag beadásáról lebeszéljük. Ismereteink és nemzettársainkkal, miként az egész emberiséggel szemben táplált felelősségérzetünk pedig megakadályoz abban, hogy bárkinek a védőoltást ajánljuk. Egyet viszont megtehetünk és meg is kell tennünk: minden embertársunkat figyelmeztetjük, vegyék komolyan az emberiséget fenyegető járványt, éljenek egészséges életmódot, kerüljék a tömegrendezvényeket, mossanak gyakran kezet, és fogyasszanak olyan élelmiszereket, mint például a fokhagyma, a fehér mályva, amelyeknek egészségvédő hatása közismert. A magam részéről pedig megtoldom egy ajánlással, egy világméretekben is páratlan magyar készítmény, az újságunk hátsó borítólapján szereplő Huminiqum ajánlásával.

Ezt, a magát rovásírással is ajánló készítményt évek óta sokan ismerjük és használjuk gyermekeink és magunk egészségének megóvására. Azzal, hogy fogyasztását embertársainknak is ajánljuk, a legkevesebbet tesszük értük, értünk.

Patrubány Miklós

A Magyarok Világszövetsége elnökének tárcája a HONLEVÉL újság 50.

számában jelent meg.

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálata

Nemzeti InternetFigyelő


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Draskovics ment - ki lesz a kö
  2009-12-20 10:20:11, vasárnap
 
  Draskovics ment - ki lesz a következő?



Belföld
Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter elvégezte az érdemi munkát. Öt hónapig lehetne még tárcavezető, de már nincs miért. Ő mondja így.


Mögötte elvágólag sorakoznak a fontos törvények, a ráncba szedett, feladatukat tudó és maradéktalanul megoldó rendőrök és határőrök. A mű elkészült. Az alkotó megpihen.

Aki Draskovicsot hallgatja és mindezt elhiszi, el sem tudja képzelni, mihez kezdenek majd az utódok az elkövetkezendő pár évben. Alighanem ülnek a minisztériumban és kedvetlenül pasziánszoznak.

Bezzeg, ha nem Draskovicsot hallgatjuk, de saját szemünkkel és agyunkkal fogjuk be a világot, látjuk, hogy az országban elgyengült a jog uralma, az igazságszolgáltatás iránti bizalom megcsappant, a politikai célra használt, védtelen demonstrálókat abriktoló rendőrség magába zárja bűnbe esett tagjait, büszkélkedik a terrorizmus felszámolásával, holott annak csak groteszk nyomai fedezhetők fel, védtelen állampolgárok százezrei meg legfeljebb saját összefogásuktól remélhetnek némi biztonságot és nyugalmat.

Hogy a miniszter épp az ellenkezőjét írja le a valóságnak, nem új keletű gyakorlat, nagyon is tudott már Őszöd óta. Példa rá a kémia szakos bonyhádi diákok robbantásos kísérletének terrorizmusra keresztelése. Aligha véletlenül, a bizonyíték előállításáért működtetett gépezet kényszere alatt.

Draskovics Tibor a Gyurcsány-éra egyik emblematikus figurája. A végrehajtó. Aki iránt nem a szocialista párt táplált feltétlen bizalmat, sokkal inkább a volt kormányfő családi és üzleti köre. S akit - bár világéletében pénzügyi területen dolgozott - egyszer csak átvezényeltek a rendőrség felügyeletére és a lehallgatásokat engedélyező igazságügyi tárca vezetésére.

A miniszteri távozás valódi okáról az elkövetőt kérdezni nem több látszattevékenységnél. Sokkal célravezetőbb górcső alá venni a lemondás környezetét. Mert aki nem gépen száll a szocialisták fölé, pontosan láthatja, hogy mi is történik velük és általuk. Az MSZP tavasz óta a szisztematikus visszavonulásra koncentrál. Gyurcsány és rendszerét tartó emberei fokozatosan lépnek ki a kormányból. Előbb csak azért, hogy szénné égett arcuktól megszabadítsák a választásra készülő pártot. A szocialisták Sztálingrádja, az uniós megmérettetés óta már azért is, hogy a legyengített, közigazgatásában megrendített állammal szemben erős ellenhatalmat építsenek ki.

Jellemzően sem a titkosszolgálatokért felelős Ficsor Ádám, sem a rendőrséget kontrolláló Draskovics távozásakor nem Bajnai Gordon alakította át kormányát, ő csupán tudomásul vette a - forgatókönyv szerinti - változást. A rendszert finanszírozó befektetők igényeit végrehajtó kormányfő és pénzügyminisztere mindvégig a színpadon marad - a pénzvilág tapsának és várhatóan attraktív állásajánlatának kíséretében.

A csodatrombitás, a New Orleans-i Wynton Marsalis zenekara hagyja el ilyen fokozatossággal a színpadot, azzal az el nem hanyagolható különbséggel, hogy a közönség fantasztikus élménnyel gazdagodva, nem illúziókkal szegényebben, becsapva marad a nézőtéren. Legutóbb Draskovics Tibor lépett ki a hétköznapjainkból. Önként és dalolva. Mint aki jól végezte dolgát. A kormányfő megköszönte a tevékenységét. Mert a játék még nem ért véget.

Heti Válasz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két kívánság
  2009-12-20 10:17:02, vasárnap
 
  Két kívánság


Egy férfi betér egy étterembe egy struccal a nyomában, leül és rendel:
- Kérek egy hamburgert, sült krumplit és egy Coca-Colát. Majd megkérdezi a struccot:
- És te?
- Ugyanazt - így a strucc.
Néhány perc múlva a pincérnő visszatér a rendeléssel és a számlával.
- 6 dollár 40 - mondja.
A férfi belenyúl a zsebébe és átadja a pontos összeget. A következő nap újra bejönnek, ugyanazt rendelik és ugyanúgy kifizeti a férfi a
pontos összeget. A következő napokban ugyanez megismétlődik még négy-öt alkalommal. Egy péntek este ismét megjelennek.
- A szokásosat? - kérdezi a pincérnő.
- Nem, ma péntek van, kérnék egy steaket és tört krumplit közli a férfi és a strucchoz fordul:
- És te?
- Ugyanazt - hangzik a válasz.
Néhány perc múlva a pincérnő visszatér a rendeléssel és közli a számla összegét:
- 32 dollár 50.
A férfi belenyúl a zsebébe és ismét átadja a pontos összeget. A pincérnő nem tudja visszatartani a kíváncsiságát és megkérdezi:
- Bocsásson meg, uram, hogy lehet az, hogy önnél mindig a pontos összeg van?
- Évekkel ezelőtt kitakarítottam a padlást és találtam egy öreg lámpát. Megdörzsöltem, kijött belőle egy jó tündér és felajánlotta, hogy teljesíti két kívánságomat. Az első kívánságom az volt, ha valaha is kell fizetnem valamiért, mindig legyen a zsebemben a pontos összeg.
- Briliáns, más emberek kértek volna egymillió dollárt, de így maga gazdag fog maradni egész életén át.
- Ez így igaz, mindegy, hogy egy liter tej vagy egy Rolls-Royce, az összeg mindig ott van, ha kell.
- Megkérdezhetem, hogy kerül ide a strucc?
- A második kívánságom egy feltűnően magas pipi volt, hosszú, izmos combokkal....
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Háborút indítottak a magyarok
  2009-12-20 10:10:38, vasárnap
 
  Háborút indítottak a magyarok a bankok ellen..
2009. december 20. 09:34
HunHír.Hu

Több ezer oldalas paksamétával érkezett dr. Czirmes György és az általa képviselt több civil szervezet képviselője a Fővárosi Bíróság elé. Az ügyvéd és társai harminc bankot perelnek egyszerre. Czirmes februárban elégelte meg, hogy a bankok a gazdasági válság miatt az egekig emelték a törlesztőrészleteket. Próbapert indított saját bankja ellen, ez még nem zárult le. Mindenkinek mellé kell állnia a bankok ellen indított háborúnak, és visszavonulásra kényszeríteni a karvalyokat.


Czirmes egyetlen célja, hogy a pénzintézetek olyan kölcsönszerződéseket készítsenek, amelyek mindkét fél számára korrekt feltételeket szabnak. ,,El kell törölni az egyoldalú hitelmódosítást, valamint a teherből ne csak az adós vegye ki a részét, fele-fele arányban osztozzanak a különbözeten" - hangsúlyozta az ügyvéd.

Egyre több család kerül az utcára a megfizethetetlen törlesztőrészletek miatt, annak ellenére, hogy több perelt pénzintézet is aláírta a Banki Magatartás Kódexet. ,,Czirmes doktorral szeptemberben vettük fel a kapcsolatot, azóta sikerült elkészíteni a peranyagot" - kezdte Dabasi Tamás, az Otthon- és Érdekvédők Magyarországi Szövetségének elnöke. ,,Folyamatosan jelentkeznek nálunk a bajbajutottak, hogy segítséget kérjenek. Tűrhetetlen, amit művelnek" - fakadt ki az elnök.

A felperesek tizenkét pontban gyűjtötték össze követeléseiket. Többek között követelik a kormánytól, hogy a pénzbehajtó cégek, valamint az adósságkezelők működési engedélyét azonnal vonják vissza. Szeretnék elérni, hogy a válság miatt kilakoltatott családok kártérítést kapjanak. Az ügyvéd reméli, hogy a bíróság mihamarabb nekilát a peranyagnak, és a bankok módosítják a jogtalan hitelszerződéseket.

HunHír.Hu - blikk nyomán

Hozzászólás


csúzlis - 2009.12.20. 09:51
Ez nagyon jó, támogatni kell. De itt az alapfelállást kell megváltoztatni, amelyre jelen helyzetben csak a Jobbik lehet képes. Mert mi most a cél? Az, hogy a magyar családok visszafizessék a törlesztőrészleteket? Nem! Az, hogy a bank vigyen kocsit, lakást, kisvállalkozást..tv-t, bútort...még a cipőket is. Az országfelvásárlóknak egy a célja..helyet a betelepülőknek! Itt nem fegyverrel irtják a magyart, hanem az oktatás és egészségügy ellehetetlenítésével, a megélhetés ( munkahelyek) megszűntetésével, fizetések hondurasi szintre degradálásával. Ugyanúgy, mint Latin-Amerikával tették ( és teszik) a jenki zsidók. De meg kell próbálni...mert ha egyszer elszakad a cérna, itt lángolni fognak a bankok. Az APEH meg főleg.



http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=25712
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 5849
  • e Hónap: 16960
  • e Év: 170456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.