Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Hogy fizetünk vissza egy év al
  2009-12-21 21:08:10, hétfő
 
  Hogy fizetünk vissza egy év alatt 1150 milliárdot az IMF-nek?

Szerző: zero
- 2009.12.21. 14:01

8,7 milliárd eurót hívtunk le az IMF hitelkeretéből. 2010-ben meg kell kezdeni a törlesztést.

2010 utolsó negyedévében 170 milliárd forintot, 2011-ben 1150 milliárd forintot, 2012-ben 900 milliárd forint, 2013-ben 50 milliárd forintot kell(ene) visszafizetni az IMF-nek.

De hogyan?

Fél évig nem fizetünk nyugdíjat? Vagy honnan, miből?

Vajon álmatlanul forgolódik éjjelente Gyurcsány Ferenc? Bajnai Gordon?
És Orbán Viktor? Hogy fogja megoldani?

ui:
Tudja valaki egészen pontosan, hogy hol van ez a 8,7 milliárd euró?



http://vastagbor.blog.hu/2009/12/21/hogy_fizetunk_vissza_egy_ev_alatt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megvesztegették a bábolnai MSZ
  2009-12-21 20:48:54, hétfő
 
  2009. december 21. 12:51

Megvesztegették a bábolnai MSZP-s polgármestert?


20 milliós magánkölcsönt kapott a bábolnai MSZP-s polgármester a helyi földügylet kedvezményezettjétől - hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján Budai Gyula. Hozzátette, egyértelmű, hogy a kapott kölcsön fejében hozta ki győztesnek a bábolnai önkormányzat a céget a haszonbérleti pályázatban.

Budai Gyula bemutatott egy kölcsönszerződést, mely azt igazolja, hogy Horváth Klára Bábolna MSZP-s polgármestere, országgyűlési képviselő 2006-ban 20 millió forint magánkölcsönt vett fel 6 hónapra az IKR Zrt. vezérigazgatójától.

Emlékeztetett: az IKR Zrt.-vel 2009. októberében a bábolnai önkormányzat haszonbérleti szerződést kötött egy 103 hektáros földterületre, amelyből 85 hektár állami terület - fogalmazott a politikus, hozzátéve: a beérkező pályázatok közül az IKR Zrt.-é volt a legrosszabb, mivel csak 31 ezer forintos hektáronkénti bérleti díjat ajánlott, holott volt olyan cég, amely 51 ezer forintot ajánlott. A Horváth Klára által vezetett önkormányzat a legrosszabb ajánlatot tevővel kötötte meg a szerződést. Budai Gyula emlékeztetett: ebben az ügyben csalás bűntette miatt büntető feljelentést tett a Központi Nyomozó Fűügyészségen.

Úgy tűnik, hogy Horváth Klára szocialista polgármester most adja vissza azt a kölcsönt az IKR Zrt.-nek - jegyezte meg Budai Gyula. A politikus szerint több kérdés is felvetődik a kölcsönszerződés ügyében. Felhívta a figyelmet arra, hogy a 20 milliós magánkölcsön nem szerepel Horváth Klára országgyűlési képviselő 2007-es vagyonnyilatkozatában. "Horváth Klára országgyűlési képviselő törvényi kötelezettségének nem tett eleget, a vagyonbevallását meghamisította, vagyis közokirat-hamisítás bűntettét követte el" - szögezte le a Magosz szövetségi igazgatója. A politikus szerint adódik a másik kérdés is, miből fizette vissza 6 hónap alatt a 20 milliós kölcsönt és kamatait a mintegy 30 millió forintot Horváth Klára?

Budai Gyula elmondta, hogy a kölcsön visszafizetésének időpontja 2007. májusa pont arra az időre esik, amikor Horváth Klára strómanokon keresztül egy bábolnai 214 hektáros területet vásároltatott meg, majd ezt követően egy spanyol befektetőnek játszotta át.

Teljesen egyértelmű, hogy a Horváth Klára számára az IKR Zrt. vezetőjétől kapott kölcsön fejében hozta ki győztesnek a bábolnai önkormányzat a céget a haszonbérleti pályázatban - fogalmazott Budai Gyula, leszögezve: ez már a sokadik korrupciós ügy, amely Bábolna MSZP-s polgármesterének nevéhez fűződik. Budai Gyula ezért felszólította az MSZP elnökét, Lendvai Ildikót, hogy távolítsák el a korrupció-gyanús ügybe keveredett bábolnai polgármestert, Horváth Klárát pedig arra, hogy tisztázza: miből fizette vissza a felvett kölcsönt, az miért nem szerepelt vagyonnyilatkozatában, és milyen üzleti kapcsolatban áll az IKR Zrt. vezérigazgatójával.

Budai Gyula tájékoztatott arról is, hogy a kölcsönszerződés már a Központi Nyomozó Főügyészségen elrendelt nyomozás bizonyítékai között található.


http://www.gondola.hu/cikkek/68864
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Házon belül rögzítették Gyurcs
  2009-12-21 20:39:43, hétfő
 
 
MTI 2009. december 21. 19:59

Házon belül rögzítették Gyurcsány őszödi beszédét


Házon belül rögzítették Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök balatonőszödi beszédét; azonban a nemzetbiztonsági vizsgálat után sem nyilvános, hogyan jutott el a sajtóhoz - számolt be az m1 hétfő esti Híradója. Belső embertől került nyilvánosságra az őszödi beszéd, nem hallgatták le a szocialista frakció ülését 2006 májusában. A felvétel készítése nem volt jogellenes, mert nem használtak hozzá titkosszolgálati eszközöket - hangzott el a hírműsorban. Közölték, a kiszivárogtatásáról szóló, több mint három évig tartó nemzetbiztonsági vizsgálat nemrég zárult le. Azt is vizsgálták, hogy ki volt a megrendelő és ki vette fel a beszédet. Az m1 információ szerint az már a vizsgálat elején kiderült, hogy a beszédet a balatonőszödi kormányüdülő hangtechnikai rendszerével rögzítették.

A hírműsorban emlékeztettek, Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő többször is cáfolta, hogy neki köze lenne a kiszivárogtatáshoz. Az ügy kivizsgálását Szilvássy György volt titokminiszter kezdeményezte.

A Magyar Rádió 2006. szeptember 17-én internetes honlapján a tette közzé a birtokába jutott hangfelvételt, amely a május 26-án Balatonőszödön tartott MSZP frakcióülésen készült. Gyurcsány Ferenc a zárt körben elhangzott beszédében - helyenként durva szavakkal - a frakciót a változtatások szükségességére akarta rádöbbenteni, az államháztartás rendbetételéhez szükséges gazdasági kiigazítások és a reformok elindításához, végig viteléhez próbálta megnyerni, s önkritikusan beismerte: a kormány végighazudta az elmúlt másfél-két évet - "hazudtunk reggel, éjjel meg este" -, nem csinált semmit négy évig, az ország lehetőségeit messze túllépték.

A beszéd kiszivárgása után zavargásokba is torkolló utcai tüntetéssorozat kezdődött. Budapesten, szeptember 18-án a Magyar Televízió székháza előtt súlyos összecsapások voltak, a tüntetők gyújtogattak, romboltak. A tüntetéshullám a Kossuth téren folytatódott, s heteken át tartott, majd minden nemzeti ünnepen enyhébb vagy súlyosabb formában megzavarták a közrendet.

Még abban az évben október 6-án az Országgyűlés a miniszterelnök kezdeményezésére 207 igen szavazattal 165 ellenében bizalmat szavazott Gyurcsány Ferencnek és a kormányprogramnak. A miniszterelnök a szavazás előtt mondott beszédében bocsánatot kért az ország helyzetével való szembenézés hiánya és balatonőszödi beszédének nyers és indulatos szavai miatt. A Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja ettől kezdve Gyurcsány Ferenc miniszterelnök minden előre bejelentett felszólalásánál kivonult az Országgyűlés üléséről, mert a kormányfőt "nem kívánatos személynek tartják a politikában".


http://www.gondola.hu/hirek/120143
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legnagyobb rendőrszakszervez
  2009-12-21 20:35:47, hétfő
 
  A legnagyobb rendőrszakszervezet, a TMRSZ védelmében


2009/12/21 by
Volner János


Néhány napja a Fidesz két országgyűlési képviselője, Babák Mihály és Dancsó József aggodalmának adott hangot a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének tevékenysége és a Jobbik Magyarországért Mozgalommal folytatott szakmai együttműködése miatt. Véleményük szerint állambiztonsági és nemzetbiztonsági problémákat vet fel, hogy a TMRSZ együttműködik ,,egy szélsőjobboldali párttal", és fura módon károsnak tartják a szakszervezet érdekvédelmi harcát is, mert az szerintük megbontja a testület egységét.

Fideszes politikusok nem először támadják a TMRSZ-t, nemrég Simicskó István, az országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke használta fel arra a posztját, hogy egyrészt információt gyűjtsön, másrészt meggyanúsítsa a TMRSZ vezetőit háborús uszítással és fajelméletek gyártásával. A választási kampány közeledtével a Fidesz politikusai minden nemtelen eszközt bevetnek a Jobbikkal és a vele bármilyen formában együttműködő társadalmi szervezetekkel szemben.

Elgondolkodtató együttműködés van kialakulóban a Parlament falai között is: a magát nemzetinek tituláló Fidesz és az állampárti időkből hatalmát sikeresen átmentő kommunista utódpárt cinkos együttműködése ez. A cél közös: a Jobbik és a Magyar Gárda gyengítése, megsemmisítése. Lassan már minden hétre jut egy vörös vagy éppen narancs színű támadás a Jobbik vagy a Gárda ellen, most éppen a TMRSZ-en van a sor. A távlati cél világosan az, hogy narancs színű és vörös elvtársak kényelmes, két pólusú politikai váltógazdálkodást alakítsanak ki maguknak, amelybe másnak, pláne a népnek nem lenne beleszólása.

A tervük szerencsére borulóban van, a magyar társadalom egyre szélesebb csoportjai ébrednek öntudatukra. Végre van olyan párt, amely nemcsak tiszta, hanem valóban alulról, az országért felelősséget érző, tenni akaró magyarok önzetlen és lelkes segítő szándékából építkezik. Nem csoda hát, ha a Jobbikra egymás után találnak rá természetes szövetségesei, így a rendőrség politikai befolyásolása ellen is tiltakozó Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete is. Azoknak, akik a jelenlegi kényelmes politikai váltógazdálkodást folytatni szeretnék, minden hasonló törekvés ellenükre van. A MSZP-nek és a Fidesznek egyaránt könnyen irányítható, kézzel vezérelhető, a politikának szolgai módon engedelmeskedő rendőrségre van szüksége. Olyan rendőrségre, amely a rendszerváltás óta eltelt 20 évhez hasonlóan büntetlenül futni engedi a pártok holdudvarába tartozó fehérgalléros bűnözőket, amely semmit nem tesz a szerényebb becslések szerint is évről évre 400-500 milliárd forintos nemzetgazdasági kárt okozó korrupció ellen.

Amikor a legnagyobb magyar rendőrszakszervezetet, a TMRSZ-t ilyen elvetemült támadások érik, nekünk, a közbiztonságért aggódó, az állam erőszakszervezetének politikai befolyásolását elutasító magyaroknak ki kell mondanunk: nem vagyunk hajlandóak elfogadni azt, hogy közénk és rendőreink közé fém kordonokkal falat húzzanak. Mi valóban rendet akarunk! A rendőröknek nem velünk szemben, hanem mellettünk, köztünk a helye. Nem fordulhat elő a jövőben, hogy a hatalom a rendőrség felhasználásával a lakosság egyes csoportjait politikai szabadságjogaik gyakorlásában akadályozza!

A Tetterekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének tisztességes szándékai vannak. A megbomlott közrend helyett a közbiztonságot, a rendőrök számára kiszámítható életpályamodellt, a parancsnoki munka színvonalát emelő vezetőkiválasztási rendszert és a rendőrség politikai függőségének felszámolását akarják. Csupa olyan dolgot, amellyel minden tisztességes szándékú ember csak egyetérthet. Kívánságaikat pontokba szedték, és megkeresték vele az összes pártot, így a Jobbikot is. Az országgyűlésben helyet foglaló politikai pártok egyike sem méltatta őket még csak válaszra (illetve az SZDSZ küldött egy elutasítást). Ezek után kötött a TMRSZ a Jobbikkal egy tisztességes, valóban szakmai alapokon nyugvó együttműködési szerződést, ám a megállapodás lehetőségét más pártoktól sem zárta el. A többi párt azonban együttműködés helyett heves támadással válaszolt.

Sőt, már a látszatra sem ügyelve ugyanazt a nótát fújja a TMRSZ-ről az MSZP-s Veres János, Gyurcsány volt pénzügyminisztere, mint Orbán bizalmasai: megpróbálják elhitetni a választópolgárokkal, hogy egy szakszervezet és egy párt szakmai együttműködése az ördögtől való. Legalábbis akkor, ha nem az ő pártjukról és nem az ő szakszervezetükről van szó.

A Jobbik eltökélt abban, hogy a TMRSZ-szel kötött megállapodásban foglalt célok teljesüljenek. Törekedni fogunk arra, hogy az Országgyűlésben megszerezzük a rendészeti és a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját is. Ha ez így lesz, akkor elérhetjük, hogy a rendőrség végre a titkosított korrupciós ügyekkel, az országrablás felelőseinek felkutatásával foglalkozzon, ne pedig ártatlan polgárok zaklatásával.

Volner János,
a Jobbik Rendvédelmi Kabinet elnöke

Jobbik.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Iszonyú hír: Nem "neonácik" lo
  2009-12-21 20:30:58, hétfő
 
  Iszonyú hír: Nem "neonácik" lopták el az auschwitzi tábor feliratát
2009. december 21. 13:40:09


Botránykeltő bejelentést tett rendkívüli sajtótájékoztatóján Andrej Rokita, Krakkó város rendőrkapitánya: ,,Az auschwitzi tábor föliratát nem neonácik, hanem sima tolvajok lopták el".


Lengyel rendőrtiszt viszi vissza Auschwitzba a felirat egyik részét


A szomorú, ám még reménykedő zsidók megnyugtatására a rendőrkapitány azonban hozzátette: ,,De mi folytatjuk a nyomozást annak kiderítésére, hogy a tolvajok esetleg nem kaptak-e utasítást olyanoktól, akinek talán lehet kapcsolata a neonácikkal".

Az ügy a ma délelőtti lengyel bejelentéssel valószínűleg még nem ért véget, mert a zsidók nem elégszenek meg ilyen gyenge lábakon álló magyarázattal. Elképzelhetetlen ugyanis, hogy az elkövetők néhány kilogrammnyi ócskavasért hajtották volna végre a rendkívül nagy helyismeretre valló összehangolt akciót. Itt egyértelműen arról lehet szó, hogy már a lengyeleknek is elegük van a zsidók Auschwitzban megrendezett szünet nélküli mutatványaiból, hol az élők, hol a holtak menetéből, az izraeli légierő gépeinek a tábor fölötti provokatív erőfitogtatásából.

Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök kormánya vasárnapi ülésén már egyértelműen fenyegető hangnemű üzenetet intézett Varsó címére: ,,Fölszólítom (sic!) a lengyel kormányt arra, hogy tegyen meg mindent azoknak az elvetemült bűnözőknek a kézre kerítéséért, akik megszentségtelenítették azt a helyet, ahol több mint egymillió zsidót megöltek".

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

Korábban írtuk: Nem maradnak iránymutatás nélkül a zsidók - megvan az auschwitzi felirat

Észak-Lengyelországban három részre bontva megtalálták az auschwitzi tábor főbejáratának három nappal ezelőtt eltűnt föliratát. Az üggyel kapcsolatban ma éjszaka letartóztattak öt lengyel állampolgárt. Az izraeli sajtó ,,drámai fordulatról" ír, míg a lengyel rendőrség hétfő délelőttre ígért részletes sajtótájékoztatót.




A lengyel rendőrség vasárnap éjfél körül Észak-Lengyelországban megrohamozott egy magánházat, ahol az előzetes információk alapján megtalálták az auschwitzi tábor főbejáratának föliratát, s az ügyben a helyszínen letartóztattak öt 20 és 39 év közötti lengyel állampolgárt. A jelentések szerint az ,,Arbeit macht frei" (A munka szabaddá tesz) fölirat a szavak számának megfelelően három részre volt szétbontva.

,,Nagyon izgatottak vagyunk, hogy milyen állapotban van a szétszedett fölirat", jelentette ki ma éjszaka Pavel Sawitzky az Auschwitz Emlékmúzeum szóvivője, majd mindannyiunk megnyugtatására gyorsan hozzátette: ,,Bármilyen állapotban van is, mi sürgősen restauráljuk, és a fölirat minél előbb visszakerül az eredeti helyére".

A hétfő reggeli izraeli lapok mindenesetre ,,drámai fordulatról" írnak, és emlékeztetik az olvasót arra, hogy a lengyel rendőrség ma délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatón árul el újabb részleteket a fölirat megtalálásának körülményeiről.

Júszef el-Kudszi - Kuruc. info


Forrás: Kuruc.info


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Iszonyu_hir_Nem_neo nacik_loptak_el_az_auschwitzi_tabor_feliratat__63589
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai Krisztina válasza a M
  2009-12-21 20:01:30, hétfő
 
  Morvai Krisztina válasza a Magyar Hírlap cikkére
2009.12.21 |

Morvai Krisztina a Jobbik államfőjelöltje






Tisztelt Magyar Hírlap!

Szíveskedjenek mielőbb - a jogszabálynak megfelelően szintén címoldalon, illetve online kiadásukban is - közölni az alábbi helyreigazítást.

Morvai Krisztina helyreigazító közleménye

Lapjukban - és annak online kiadásában - december 19-én valótlan tartalmú cikk jelent meg ,,Morvai milliárdokat venne el a magyar gazdáktól" címmel. A valós tények a következők.

A cikkben meghamisítva bemutatott javaslatom alapján a magyar mezőgazdaság ténylegesen nem kevesebb, hanem lényegesen több EU támogatást kapott volna, s ezen belül különösen a családi gazdaságok, a kis és közepes méretű gazdaságok jártak volna jól. Választóimnak tett ígéretemnek megfelelően az Európai Parlamentben, s különösen annak Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési szakbizottságában mindent megteszek azért, hogy a jelenlegi magyar parlamenti pártok és az EU politikájával szemben ne a mezőgazdasági nagyüzemek, azaz (esetünkben) a privatizált, ,,lenyúlt" téeszekből és állami gazdaságokból alakult részvénytársaságok tulajdonosainak maroknyi csoportja járjon jól az EU támogatásokból.

Magam és a Jobbik Magyarországért Mozgalom olyan mezőgazdaságot szeretnénk, amelynek középpontjában nem a zöld/vörös bárók, hanem a magyar falusi családok, családi gazdálkodók, a kis, legfeljebb közepes üzemméretű gazdaságok állnak. Végtelenül igazságtalannak tartom azt a támogatási rendszert, amelynek lényege, hogy az adófizetők által megteremtett közpénzből olyanok gazdagodnak meg, akik hatalmas nagybirtokokon a támogatásokon vett hipermodern, drága gépekkel, szinte emberi munka igénybevétele - azaz munkahely-teremtés - nélkül, iparszerűen, a földet kizsigerelve ,,gazdálkodnak", kiszorítva a kisgazdákat, s elvéve a vidéki emberek elől a tisztességes munka lehetőségét. Ez az ,,agrobiznisz" modell, amely a jelenlegi EU támogatási rendszer irányítója, a mezőgazdaságot kizárólag a kevés kivételezett profitszerzése forrásának tekinti, s nem a tisztességes megélhetés, a vidék és az ország felemelkedése alapjának. Éppen ezért minden egyes felszólalásomban és megnyilvánulásomban - amelyek egyébként honlapomon megtekinthetők - azt igyekszem kezdeményezni, hogy a támogatási rendszer az igazságosság irányába mozduljon el. Ilyen - egyébként több hónappal ezelőtti - javaslatomat tűzte tollhegyre a Magyar Hírlap, de e javaslat is csak a fenti összefüggés-rendszerben érthető meg. (Feltételezem, hogy a furcsa időzítés, a ,,hír" negyedéves késéssel történő megjelentetése - egyéb EP-s szereplésem teljes elhallgatása mellett -, semmiféle összefüggésben nincs azzal, hogy a megjelenés előtt két nappal lettem a Jobbik államfőjelöltje, amely felkérésről a Magyar Hírlap szintén hallgatott.)

Képviselői kezdeményezésem lényege, hogy az EU mezőgazdasági támogatások egy részét a nagyüzemektől a ,,kicsik", a családi gazdák felé kell átcsoportosítani. A megoldás mellett, az idők szellemének megfelelően azzal érveltem, hogy a jelen gazdasági válságban a munkahely-teremtő képesség olyan szempont, amely a közpénzek elosztásánál elsődleges kell, hogy legyen. Márpedig bizonyított tény, hogy a kisebb gazdaságok üzemméret arányosan több munkaerő eltartására képesek, mint a jelenlegi fő támogatottak, az ipari méretű nagyüzemek. Ideális modellünkben ez azt jelenti, hogy például egy ma egyszemélyes tejtermelő gazdaság, amely a családfő számára jelent munkahelyet, az általam javasolt támogatási rendszerben - a társadalmi kereszt-megfelelőség alapján - támogatást kapna arra, hogy egy második munkaerő, mondjuk a feleség is a gazdaságon belül dolgozhasson, esetleg a tej feldolgozását végezve. A javasolt támogatási rendszer alapja ugyanis az lenne, hogy minél több embernek biztosít munkát a gazdaság üzemméret arányosan, annál több támogatás jár neki. Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy lássuk: ez a rendszer a vidéket munkanélküliségbe és szegénységbe taszító nagyüzemi modell helyett a családi gazdaságokat részesíti előnyben. Csak találgatni tudok a vonatkozásban, hogy ez a szemlélet miért váltott ki ilyen komoly ellenkezést a Magyar Hírlapból és a nevét, személyét nem vállaló ,,megkérdezett szakértőből".

Szívből kívánok Áldott Karácsonyt és Boldog Új Esztendőt a Magyar Hírlap olvasóinak:
Morvai Krisztina,
a Jobbik államfőjelöltje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bauer: “Ideje szakítani
  2009-12-21 17:56:30, hétfő
 
  Bauer: “Ideje szakítani a nézettel, mely szerint Trianon igazságtalan volt"

Pozsonyi Ádám publicisztikája
Noika, h, 2009/12/21 - 17:30

Mint köztudott, én csak a régi hírekben hiszek. A napi - mármint a napi hír - sosem aktuális. Sosem friss. Pont azért, mert napi. Eltelik kis idő - kisebb kalibereknél pár hét, esetleg pár hónap, nagyobbaknál pár röpke évszázad -, s kiderül a viszony az örökkévalósághoz.

És lám, máris aktuálissá, frissé válik a régi, az ócska, az elavult hírcsokor.

Bauer Tamás nyilatkozta pár hónapja a HVG-nek: “ideje szakítani a nézettel, mely szerint Trianon igazságtalan volt". Ezért egy normális országban megjegyzem kerékbetörés jár, mint ahogy Izraelben is hasonló járna az alábbi mondatért: “Ideje szakítani a nézettel, miszerint a holocaust igazságtalan volt". De a lényeg most nem ez, hanem az okoskodás, amivel uszító, szélsőséges nézeteit próbálja aládúcolni. A hivatkozási alap itt a gond, az alapállás, abban van a zsákutca, a méreg, a totális félresiklás, mégpedig azért, mert ezt az agybajt sok jó szándékú nemzeti közgondolkodó is átveszi.

A történelmi Magyarország területén 1920-ban ennyi és ennyi magyar élt. Erre hivatkoznak mindig. Erre, a darabszámra. Ezzel mentegetik ezt a gyalázatot. No, akkor nézzük. Ön, kedves olvasó, örökölt egy lakás. Négy szoba, konyha és erkély. Abban egyedül él, vagy becses nejével. Egyszer csak becsönget a szomszéd, mondván csőtörés volt náluk, hadd aludjanak önnél egy éjszaka. Ő - mármint a szomszéd - és a négy apró csemete. Ön rendes, és megengedi ezt. Majd reggel a szomszéd - s a négy pereputty - nemhogy nem megy el, hanem kijelenti, a fél lakás mostantól övé, ezennel elveszi, mert, ha megszámoljuk, ő itt a négy gyerekkel most már többen vannak, mint Ön, a tulajdonos. Normális ez?

Jó szüleim könyvtárából maradt rám egy vaskos, porlepte kötet. “A Pesti Hírlap lexikona, a mindennapi élet és az összes ismeretek kézikönyve, 1937". Idézek egy sort. “Kassa. Város a Hernád folyó mellett, Abaúj-Torna vármegye székhelye, 70 237 lakos. Jelenleg cseh megszállás alatt."

No, igen. Egy csipetnyi friss hír. Egy deka normalitás. Egy pillanat örökkévalóság.

(www.pozsonyiadam.gportal.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz és az MSZP is megfuta
  2009-12-21 17:50:50, hétfő
 
  A Fidesz és az MSZP is megfutamodott a nyilvános vitától

2009-12-21 17:34 barikád.hu


Kerülik a szembesítéstKerülik a szembesítéstMesterházy Attila a régi recsegős lemezt feltéve a Jobbik "szélsőséges nézeteire" hivatkozva utasította el a nyilvános vitát Vona Gáborral, míg a Fidesz egyszerűen "értelmetlennek" minősítette a felvetést.

Mint arról korábban hírt adtunk, Bokros Lajos nyilvános vitára hívta ki Vona Gábort, hogy "másfél óra alatt bebizonyítsa, hogy a Jobbik elképzelései társadalom- és nemzetellenesek."

Vona Gábor levélben válaszolt Bokrosnak. Azt írta, szerinte "az a neoliberális társadalom- és gazdaságpolitika nemzet- és társadalomellenes, amelynek ön világszerte hírhedt élharcosa". Ez a gazdaságpolitika a Jobbik elnöke szerint képes feláldozni mindent a profit és a nagytőke oltárán. A magyar közélet legbizarrabb pártjának nevezte az MDF-et, amely szerinte "a Jobbik hátán felmászva kíván némi figyelemhez jutni", Bokrost pedig "a globális kapitalizmus egyik hazai helytartójának" titulálta.

A Jobbik kormányfőjelöltje akkor tartaná a vitát, amikor már kiderült, hogy melyik pártok képesek összegyűjteni az országos listaállításhoz szükséges ajánlószelvényeket. Hozzátette, jó munkát kíván a kopogtatócédulák gyűjtéséhez.

Megfutamodik a politikai elit

Az MDF-en és a Jobbikon kívül eddig az MSZP és a Fidesz nevezett meg miniszterelnök-jelöltet. Az origo mindkét pártot megkereste a kérdéssel, vállalnának-e nyilvános vitát Vona Gáborral.

A Fidesz Szijjártó Péter szóvivő titkárságán keresztül mindössze annyit közölt, a kérdés értelmetlen felvetés.

Mesterházy Attila szocialista kormányfőjelölt egyik munkatársa pedig azt közölte: Mesterházy már korábban, a Népszavának adott, szombaton megjelent interjújában jelezte, hogy nem tud elképzelni olyan helyzetet, hogy vitába szállna a Jobbik elnökével. "Vele nem látom értelmét a vitának, mert egyetlen olyan mondata, gondolata, megoldási javaslata sincs, amiben bármilyen közös alapot tudnánk találni" - mondta.

origo.hu - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona Gábor nyílt levele Bokros
  2009-12-21 17:30:43, hétfő
 
  Vona Gábor nyílt levele Bokros Lajosnak

2009. december 21. 12:38
HunHír.Hu

vona081023.jpgA Jobbik programját, elképzeléseit ön nemzet- és társadalomellenesnek nevezi azon levelében, amelyben ma reggel engem vitára hívott. Az én álláspontom szerint viszont az a neoliberális társadalom- és gazdaságpolitika nemzet- és társadalomellenes, amelynek ön világszerte hírhedt élharcosa. Az a politika, amely a profit, a nagytőke és a multinacionális mamutvállalatok oltárán képes feláldozni embereket, közösségeket, kultúrákat és értékeket, vagyis mindent.
szolgai-naptar-2010

Tisztelt Bokros Lajos Miniszterelnök-jelölt Úr!

A Jobbik programját, elképzeléseit ön nemzet- és társadalomellenesnek nevezi azon levelében, amelyben ma reggel engem vitára hívott. Az én álláspontom szerint viszont az a neoliberális társadalom- és gazdaságpolitika nemzet- és társadalomellenes, amelynek ön világszerte hírhedt élharcosa. Az a politika, amely a profit, a nagytőke és a multinacionális mamutvállalatok oltárán képes feláldozni embereket, közösségeket, kultúrákat és értékeket, vagyis mindent.

Egyfajta elégtételként élem meg, hogy az MDF, amely ideológiai vargabetűivel és a politikai hullák sorozatos feltámasztásával a magyar közélet legbizarrabb pártjává vált, oda jutott, hogy most már a korábban napi szinten szélsőségesezett Jobbik hátán felmászva kíván némi figyelemhez jutni. Az pedig külön megtiszteltetés nekem, hogy ön - akit a globális kapitalizmus egyik hazai helytartójának tartok - a Jobbikot tekinti céljai elérésében a legfőbb akadálynak.

A választási esélyeket tekintve természetesen valódi ellenfeleimnek a Fidesz és az MSZP miniszterelnök-jelöltjeit tartom, de mivel mindig is a nyílt és korrekt vita híve voltam, így nagyon remélem, hogy mind önnel, mind Orbán Viktorral, mind Mesterházy Attilával lesz módom arra, hogy hazánk és nemzetünk ügyeit a nyilvánosság előtt megvitassuk. Szeretném, ha az ország rettenetes gazdasági helyzetét, a mezőgazdaság, a közbiztonság, az államigazgatás elképesztő állapotait, a cigányprobléma fenyegető távlatait, valamint a - pont a neoliberális eszmeiség miatt - széthullott nemzettudat újjáépítésének lehetőségeit mind-mind górcső alá vennénk majd ezeken a beszélgetéseken.

A vita időpontjául a kampánynak azon időszakát javaslom, amikor már kiderült, mely pártok tudták összegyűjteni az országos listaállításhoz szükséges ajánlószelvényeket anélkül, hogy csaláshoz folyamodtak volna, mint az sajnos az MDF-fel egy éve a ferencvárosi időközi választáson előfordult.

A kopogtatócédulák gyűjtéséhez több tisztességet, jó munkát és kitartást kívánok. Remélem, találkozunk tavasszal a miniszterelnök-jelöltek vitáján! Én ott leszek.

Áldott karácsonyt és szebb jövőt kívánva:

Vona Gábor
a Jobbik kormányfőjelöltje


http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=25732
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felmegyünk a miniszterhez, maj
  2009-12-21 17:26:53, hétfő
 
  Felmegyünk a miniszterhez, majd.. itt a lista

2009. december 21. 07:45
HunHír.Hu

Orbán Viktor "humán" csúcstárcát szeretne, a választás megnyerése esetén változtatna a kormányzati struktúrán a Fidesz, erről döntés még nincs, de több variációt is kidolgoztak már - értesült a Népszabadság Fideszes forrásokból.

A lap hétfői számában azt írta, hogy Orbán Viktor a kormányzati struktúra változtatására készített modellek közül "hajlik" a 8-9 csúcsminisztériumra épülő modellre, amelyhez erős kancellária kapcsolódna, Navracsics Tibor vezetésével.

Lenne külügyi, pénzügyi, gazdasági és honvédelmi tárca. Emellett egy infrastrukturális minisztérium fogná össze az uniós projekteket és az állami vagyon működtetését és egy miniszter felügyelné az agrár és vidékfejlesztési feladatokat, és visszaállítanák a Belügyminisztériumot. A "humán" minisztérium az egészségügyet, a szociális, illetve a kulturális és oktatási területeket felügyelné. Az még kérdéses, hogy a munkaügy ehhez a tárcához, a gazdasági vagy a fejlesztési minisztériumhoz tartozzon

A lap forrása ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy Orbán Viktor elé olyan szerkezeti modellek kerülnek majd, amelyek lehetővé teszik, hogy az utolsó pillanatokban is átrendezhesse a területeket az egyik minisztériumtól a másikhoz.

A Népszabadság cikkében megnevezi a tárcák várományosait is: kancellária - Navracsics Tibor, külügy - Martonyi János, PM - Varga Mihály, GM - Matolcsy György, belügy - Pintér Sándor, FVM - Glattfelder Béla. A lap értesülése szerint a "humán" minisztériumot egy "külsős" egészségügyi szakember vezetné, de Mikola István neve is felvetődött tárcavezetőként.

Hozzászólás

mikivil - 2009.12.21. 14:15
Bárhogy is alakul, a jobbik napról napra erősebb.Az a párt amelyik régi káderekkel,gyanús fószerekkel veszi körbe magát, lassan felsül.Ráadásul a nehezen befizetett adóforintok elhelyezése egyre inkább foglalkoztatja a befizetőket.Nem lesz könnyű dolga likud vikinek........úgy egyensúlyozni,hogy közben megfeleljen zsidrák barátainak és mindemellett erősödik a szálsőjobb.



zowi - 2009.12.21. 12:46
Egy javallat!!! Belügyminiszternek talán Pásztor alezredest? vagy ezredes? Borsodból.......Ő még hiteles a tényleges jobb oldalon is.....Nem emlékszem a pontos rangjára. Viktor!!! Íszonyatosan sok múlik azon, hogy kikkel veszed magad körbe, martonyi és egyéb ilyen hasonló kétes alakokat felejtsd el ha jót akarsz magadnak és nekünk....



zowi - 2009.12.21. 12:38
Egyet tényként kell megállapítanom, hogy 1990 óta a legjobb pénzügyminiszteri teljesítmény Varga Mihály nevéhez kapcsolódik, bár tehetett volna többet is a külfölddel szemben, azaz a nemzetközi pénzemberekkel szemben, és most finoman fogalmaztam, kikkel szemben.....De sajna a szakmai mozgásterét gyakorlatilag teljesen behatárolta a politika, hiába tudta és tudja mit kellenék tenni....Az egész fideszes bagázsból az egyetlen ember, akinek a nevéhez soha semmilyen botrány, és korrupciónak még csak a gyanuja sem tapadt, bár utálom ezt a cionista kiszolgáló bagázst, Varga Mihály az egyetlen hitelesnek nevezhető az egész hatalomvárományos kompániából. Viszont PINTÉR, ahogy anno a szakmában nevezték "Don pintéró" a lehető leghiteltelenebb valaki , egy sötét alvilági figura, szemkilövető gergényi görény csókos cimborája, s üzlettársa....Ha Viktorunk a hiteles személyek kormányának akár csak a látszatát is meg akarja őrizni, ezt az embert elfelejti de nagyon gyorsan, és elfelejti az összes az elmult 20 évben felső vezetői rendőri beosztást betöltött figurát....Ha nem így tesz ua hiteltelen lesz még a mérsékelten radikális táborban is mint az mszp-szdsz-mdf stb...Nem tudom, bár valószínüleg a fideszes sajtó elemző vonal is olvassa ezt az oldalt, nos akkor a fentieket ajánlom főnökük figyelmébe....


nyuszi - 2009.12.21. 11:58
A pintér egy rohadt maffiózó, ezt kellene legelőször felakasztani!!


Darázs - 2009.12.21. 11:58
Viktor!
Az itt felsorolt nevek közül talán Varga Mihály fogadható el.
Még Mikola István is jobb külügyminiszter lenne, mint Martoni.
Az olajügyben érintett Pintér Sándor helyett a jelenlegi MHB vezető - Petőfi Attila - is sokkal jobb választás lenne. Ő legalább tiszta, és becsületes ember.


Papi1 - 2009.12.21. 11:18
Nézzük csak! Most nem lesz csalás? Netán nagykoalició?
Jó, ha nem feledjük (9. rész): Viktor-Viktor beismerte: tudták, hogy már 2002-ben választási csalás történt


2009/11/13 by Nifadmin
Orbán Viktor a Somogy megyei Kötcsén megrendezett Polgári Pikniken beismerte  tudják, hogy 2002-ben az MSZP elcsalta a választásokat! Öt évet kellett várni rá. Arról már persze nem beszélt, hogy az általa kinevezett MSZMP-s Pintér Sándor belügyminiszter és apparátusa miért nézte ezt ölbe tett kézzel. És miért nézi azóta is a Fidesz.
http://internetfigyelo.wordpress.com/2009/11/13/jo-ha-nem-feledjuk-9-resz-viktor- viktor-beismerte-tudtak-hogy-mar-2002-ben-valasztasi-csalas-tortent/



katicabogár - 2009.12.21. 11:02
Ha ez a likud viktor, tisztességes ember lenne, már régen félre állt volna a sleppjével a Jobbik útjából! A zsidók kutyája még nagyobb elnyomásra készül jövőre a zsidók parancsára!

...és mégis, ez a nép, ezt a haza és nemzetárulót és a likudista pártját látja jónak, kormányon 2010- ben!!!! Agyrém!

2010- ben, a magyar nép kezében a saját sorsa!

Vagy jobbikos nemzeti kormány, vagy zsidó bérenc kormány?

A magyar Isten, a sorsotokat, saját kezetekbe adja 2010 - ben!
Magyarok! - éljetek vele!

Isten áldja Magyarországot!
Szebb jövőt!




hol9672 - 2009.12.21. 10:50
lesz a fidesznek is egy "öszödi" beszéde úgy érzem, valami ki fog szivárogni, és az emberek tömegei jönnek rá, a neokon-cionista Orbánék becsapták őket



Maszi - 2009.12.21. 10:50
Pintér!! Az aki 2002-ben nem szàmoltatta ujra a szavazatokat és kitört a balhé!
Ha Vikki lesz kormànyon ugyanugy el leszünk taposva, mint az utolso 8 évben.



Papi1 - 2009.12.21. 09:23
Én már ott tartok a választások utáni idővel, ha elmarad az elszámoltatás, mi fog következni. Ha elmarad qrcsány kormány miniszteri eskü megszegésének, hazaárulásnak, nemzetpusztító tevékenységének bűnvádi pere, akkor, az őszi kormányváltást zorbán nem tudja elkerülni! qrcsány kormánya vissza akar térni a lehető leggyorsabban. Az már kérdés, hogy mi is itt vagyunk, de most, más kérdés. Zorbán vityának meg vannak írva az első lépései. Vagy, felelőségre vonással kezdi, ami ugye hosszú börtönéveket kell eredményezzen, vagy közösséget, cinkosságot vállal velük, és egymásután mennek a helyükre. Isten kegyelmezzen nekik, mert mi nem fogunk!



Papi1 - 2009.12.21. 08:22
Az alábbi idézet, bővebben: http://www.hunhir.hu/forum.php?rsid=616


Papi1 - 2009.12.21. 08:18
külügy - Martonyi János, belügy - Pintér Sándor, de Mikola István neve is felmerült? Akkor 2010 évben két választás lesz? Ugyanis, semmi elszámoltatás, semmi változás, semmi kitörés, csak posványság a köbön.
Segítsünk nekik elmenni, mielőtt bebútoroznak.

A cég azért került a média célkeresztjébe, mert ez volt Kövér Szilárdnak, Kövér László Fidesz-választmányi elnök testvérének a harmadik cége, amelyik erre a sorsra jutott. Bakos Erika, mint Kövér Szilárd felesége, társtulajdonosa volt a cégnek. Akit százmilliós adóság miatt keres a rendőrség, de Esztergomban, jó fizetés mellett, jól elvan!!!
Mint látható, a Fidesz egyik legfelsőbb vezetőjének családtagjaként került be Esztergom Önkormányzatához a hölgy, ebből következően bizton állíthatjuk: a párt vezetés mindent tud a város és vezetésének viselt dolgairól.



nyuszi - 2009.12.21. 08:16
Gratulálok, szarházi hazaáruló fityiszes, likudos zsidó banda!A pintér maffiózó.a martonyi szabadkőműves, a matolcsy liberális stb. nem sorolom. Ez aztán a választék.Van bőr a pofátokon?



http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=25726
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 664
  • e Hét: 6416
  • e Hónap: 10161
  • e Év: 163657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.