2009-12-22 13:51:09, kedd
|
|
|
hozzávalók 8 főre 70 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 tk cukor
1 dl tej
1 dl olaj
3 dl kefír
25 dkg margarin (vagy vaj)
3 tk só
kiflik kenéséhez
1 tojás
szóráshoz
2 tk köménymag
elkészítés
Az élesztőt a langyos tejben - amibe kevés cukrot is teszünk - felfuttatjuk.
A lisztet 1 tk sóval, a felfuttatott élesztővel, az olajjal és a kefírrel jól összedolgozzuk , kb 5-6 percig gyömöszöljük.
A puha margarint 2 tk sóval jól kikeverjük.
A tésztából 8, lehetőleg egyforma, gombócot formálunk.
Két gombócot lapostányér nagyságúra (22-23 cm) nyújtjuk. Az egyiket a margarin egynegyed részével vastagon megkenjük és rátesszük a másik lapot, jól rányomkodjuk. Az így kapott korongot 12 cikkre vágjuk, kivülről befelé haladva felsodorjuk és kiflivé hajlítjuk. Jöhet a következő két gombóc és így tovább.
A kiflik tetejét kissé felvert tojással megkenjük és köménymaggal megszórjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ahol 1 órát kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük és 200 C°-on kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük a kifliket.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|