Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
Amitől megszépülni lehet
  2009-12-06 23:04:04, vasárnap
 
  Amitől megszépülni lehet


Mit tegyen, hogy szép legyen bőre? Fogyasszon el minden nap legalább két darab idényjellegű gyümölcsöt, vagy igyon meg egy pohár zöldség- vagy gyümölcslevet.

Dinnye (tökszerű) a ráncok ellen

A-vitaminban gazdag

Hetente háromszor két szeletet

Igazi segítség a ráncok kialakulása ellen. A dinnye, mint minden sárga zöldség vagy gyümölcs, béta-karotinban gazdag, s ez pedig véd a rák ellen és megakadályozza a bőr kiszáradását. Az A-vitamin segít megőrizni a bőr hidrolipid rétegét. Fogyasszon gyakran tökből készült ételt: levest, rizottót vagy sült dinnyét.

Kamilla a karikás szem ellen

Nyugtató anyagokat tartalmaz

Naponta egy pohárral

A kamilla virágában számos gyulladáscsökkentő és nyugtató anyag van. Ha éppen olyan időszaka van, amikor sok stressz érte és nagyon fáradt, kamillafőzetbe mártott vattát helyezzen a szemére. A fáradt és ideges bőrre is jó, tisztítja a vért. Egy nehéz nap után lefekvés előtt igyon meg egy pohár kamillateát. Reggelre eltűnnek a karikák a szem alól.

Grépfrút az erekre

A C-vitamin serkenti a vérkeringést

Naponta egy gyümölcsöt

Ha az időjárás egy nap alatt többször változik, a bőr nagyon megérzi. Megvastagszik, apró szétpattogott erek láthatók rajta. Elsősegélyként grépfrútot használjon. C-vitamin-tartalmának köszönhetőn gondoskodik arról, hogy a bőr ismét rugalmas legyen. A kálium a fáradság és az apró sérülések ellen hat.

Szardínia

Erejét a réz és a cink adja. Segítség a hajnak.

Hetente háromszor

Sok omega3 savat, rezet és cinket tartalmaz, amely táplálja a hajhagymákat. Ha gyakrabban fogyasztja, törékeny, ritka haja megerősödik, újjászületik. E tengeri halacskákat nagyon gyorsan el lehet készíteni. Mivel sok zsiradékot tartalmaznak, elég ha megfűszerezzük és megsütjük.

Áfonya

A legjobb gyógyszer a rövidlátás ellen. Védi a szemet.

Hetente két-három kanál

Antioxidánsokat tartalmaz, amelyek védik a recehártya kapillárisait. Javítja a fényérzékeny sejtek nedvességtartalmát. Gyógyítja a rövidlátást és segít a szemnek, hogy alkalmazkodjon a sötéthez. A benne lévő bétakarotin és bioflavonoidok rugalmasan tartják az ereket. Reggelire vagy étkezés után, gyümölcssalátában vagy joghurtban fogyasszuk.

Olívaolaj

Finomítja a bőrt. A repedezett bőrre ajánlják.

Naponta kétszer egy kanállal

A szennyezett környezet dehidratálja a bőrt, amelyen gyorsan megjelennek az elhalt bőrsejtek. Mit kell ilyenkor tenni? Használjon olívaolajat, amely A-, E-, D- és K-vitaminban, valamint antioxidánsokban gazdag. A legszárazabb bőr is kezelhető vele.

Tej

A kalcium megőrzi a fogak és a csontok egészségét. Szebb lesz tőle a mosoly.

Naponta egyszer egy pohárral

A tejben található mésznek és foszfornak köszönhetően erős fogai és csontjai lesznek. Előny, hogy e két ásványi anyag a tejből könnyen felszívódik. Legjobb reggelire, uzsonnára vagy vacsorára fogyasztani. Ha a tehéntej emésztése gondot okoz, válasszon alacsony laktóztartalmú tejterméket.

Zsálya

Frissítő elemeket tartalmaz. Mindig friss lesz tőle a lehelet.

Naponta kétszer két levelet.

Ez a gyógynövény elsősorban a szájüreget fertőtleníti. Csökkenti a bélben az erjedési folyamatokat, és enyhíti a gyomorfájdalmakat. Ha emésztési zavarai vannak és kellemetlen a lehelete, igyon zsályateát, vagy rágjon el két zsályalevelet. Az esszenciális olajak és a flavonoidok frissé varázsolják a leheletét.
 
 
1 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Csákváriné Marika küldte!!!
  2009-12-06 22:55:03, vasárnap
 
 




KEDVES ERIKA KELLEMES MÁSODIK ADVENTI VASÁRNAP ESTÉT ÉS JÓ ÉJSZAKÁT KÍVÁNOK MARIKA
 
 
0 komment , kategória:  BATÁTAIMTŐL,ISMERÖSEIMTŐL  
Romantika
  2009-12-06 22:47:56, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  KÉPEK - ARANY KÉPEK  
Reszelt túrós sütemény
  2009-12-06 22:13:18, vasárnap
 
 



Reszelt túrós sütemény

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, 3 evőkanál kakaópor, 3 tojássárgája, 25 dkg porcukor.

Ezeket összegyúrom, hűtőbe rakom kb. 1-2 órára.

Töltelék:

75 dkg túró, 2 evőkanál vaníliás pudingpor, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája, végül 4 tojásfehérje felverve.

A túrót a cukrokat a tojássárgáját és a pudingport elkeverem, végül hozzáadom a tojás felvert fehérjét.
A tésztát a hűtőből kivéve két felé vágom, egyik felét kikent tepsibe reszelem, nagy lyukú reszelőn, majd a túrókrémet ráöntöm, és a másik fél tésztát reszelem a krémre. Addig sütöm amíg nem ragad a tészta a próbánál.

Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Szeretetet lehet adni...
  2009-12-06 22:02:24, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  SZERETET  
Nem tudod mit rejt...
  2009-12-06 21:56:01, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  EMLÉKKÖNYVBE VERSEK  
Suttog a fenyves...
  2009-12-06 21:52:45, vasárnap
 
 
Suttog a fenyves... Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-12-06 15:50:18
feltöltő: vorosrozsa66
nézettség: 786
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: Christmas, Karacsony,
kategória: felnőtt
leírás: Singing: Hungarian Childrens Choir

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  TÉLAPÓ  
A boldogságot nem lehet...
  2009-12-06 21:47:22, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  BOLDOGSÁG  
Szépüljünk vízzel!
  2009-12-06 21:32:48, vasárnap
 
  Persze kívülről sem árt, ha minél frissebb vízzel kényezteted testedet, de ez még nem elég! Ha kevés folyadékot fogyasztasz, attól a szemeid karikásak lehetnek, a bőröd tónustalan és petyhüdt, és a cellulitiszről még nem is beszéltünk. Ez azért van, mert a bőr valamennyi rétegében létfontosságú szerepe van a víznek. Ha minden rétegben optimális a nedvességtartalom, akkor a bőr bársonyos, sima tapintású, tökéletesen hidratált, színe üde és hamvas lesz.

Mindehhez mennyit kell inni?

Az optimális folyadékfogyasztás napi 2-3 liter - ez a mennyiség független az évszaktól, hőmérséklettől, fizikai aktivitástól és a levegő nedvességtartalmától. Így aztán a meleg nyári napokon ez még több is lehet. Ha nem iszol eleget, a szervezet a vízben gazdag, laza kötőszövetből vonja el a folyadékot. Bőröd 60-70 százalékát víz alkotja, rajta keresztül mindennap elveszíted tested folyadékmennyiségének 30 százalékát.

Méregtelenítés

A folyadéknak a méregtelenítésben, a salakanyag kiürülésében játszott fontos szerepe sem utolsó szempont. Ha nem iszol eleget, annak nem csak bőröd látja a kárát. A folyadékhiány számos más tünetet generál: kiszáradhatsz, agresszívebb leszel, de szédülés, lábremegés, gyengeség és fejfájás is felléphet. A víz hiányát tehát minden porcikád megérzi.

Fiatalodj vízzel!

A bőr öregedése összefügg a kötőszövet víztartalmának megfogyatkozásával, nedvességtartalma pedig a természetes olajok, a víz, a természetes hidratálófaktor pontos arányától függ. Minden bőrnek - zsírosnak, száraznak, érzékenynek egyaránt - szüksége van hidratálásra. A stressz és a környezeti ártalmak csökkentik az önvédelmi képességét. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel mellett a különböző krémek, testápolók vagy manapság már a tusfürdők is lassíthatják a bőr öregedését, ráncosodását. A hidratáló készítmények javítják a bőr ellenállóképességét, biztosítják a nedvességet a belső rétegek számára, és fokozzák a víz megkötését is, valamint egyensúlyban tartják a bőr természetes vízháztartását.

 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Az én angyalaim...
  2009-12-06 21:27:50, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ANGYALOK és TÜNDÉREK  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 884 db bejegyzés
e év: 1150 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2416
  • e Hét: 5724
  • e Hónap: 16077
  • e Év: 75330
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.