Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
VICC - charlotteani oldalán!
  2009-08-30 22:08:42, vasárnap
 
  EZT NEM HAGYHATOM KI!

/MINT VICC, ESZMÉLETLEN JÓ,....:)




Végtelen ciklus
Azok számára, akik nincsenek tisztában a végtelen ciklus fogalmával a számítógépes program esetében, a következő magyarázatot mellékeljük:


Egy igazgató így szól a titkárnőjéhez:
- Egyhetes kongresszusra utazunk külföldre, és remélem jól fogjuk
magunkat érezni együtt. Tedd meg a szükséges előkészületeket..

A titkárnő felhívja a férjét:
- Egyhetes kongresszusra utazunk külföldre a főnökkel. Légyszíves
vigyázz magadra míg távol leszek, drágám!

A férj felhívja a szeretőjét:
- A feleségem külföldre utazik egy hétre. Mi is bulizhatnánk együtt, hercegnőm.

A szerető (iskolai tanítónő) a gyerekekhez:
- Jövő héten elintézendő dolog miatt nem jövök, így nektek sem kell
iskolába jönnötök.

Egyik gyerek a nagyapjához siet a hírrel:
- Nagyapa, jövő héten nem kell iskolába mennünk, és a múltkor azt
ígérted, hogy elviszel kirándulni a hegyekbe, ha nem kell suliba mennem.

A nagypapa (a történetünkben eddig igazgatóként ismert) imádja az
unokáját, ezért felhívja a titkárnőjét:
- Az unokám megkért, hogy töltsem vele a következő hetet, így nem megyek a kongresszusra. Kérlek, töröltesd a foglalásokat...

Titkárnő a férjhez:
- Az igazgató lemondta az utat, így a következő héten együtt leszünk, drágám.

Férj a szeretőhöz:
- Sajnos nem lehetünk együtt, édesem, a feleségem mégsem utazik el.

A szerető értesíti a gyerekeket az iskolában:
- Az elintézendő dolog közben megoldódott, így a tanítás mégsem marad el.

Gyerek szól a nagypapának:
- Mégis lesz suli, nem tudunk most menni kirándulni.

Igazgató a titkárnőnek:
- Az unokám lemondta a kirándulást. Kérlek, folytasd a megfelelő
előkészületeket a kongresszussal kapcsolatban...



AZ EMBER MINDENRE KÉPES, HOGY ELÉRJE CÉLJÁT! :)
 
 
1 komment , kategória:  Viccek  
Ő IGAZ BARÁT!Bebizonyította!!!
  2009-08-30 19:57:03, vasárnap
 
  szia, Anikám!! csak szép vasárnapot akartam kivánni, na meg benéztem, vagy-e.. Fájó szivvel, megkönnyezve olvastam irásodat, bár nagy vonalakban tudtam erről-arról, amiket néha megirtál.. de igy egyben olvasva átérzem, min mentél keresztül eddig.. csak azt tudom kivánni, hogy találd meg a lelki Békédet, és próbálj Boldogan, szeretetben élni eztán...és HINNI, Bizni, Remélni, Küzdeni ....
szép napot, és jó munkát kivánok neked, és hogy fel ne add, harcolj a JÓ és boldog Életért...puszim...






Link

Ditke Drága!

Engem nagyon szíven találtál megértő soraiddal, s itt derül ki számomra, ki az igaz MEGÉRTŐ/ÁTÉRZŐ

LÉLEK!

NEM IS TUDOK MOST TÖBBET ÍRNI, MERT MÉG AZ ÍRÁSOD HATÁSA ALATT VAGYOK!

Ő, VIGYÁZZON GÁBORRA ÉS REÁD!

ŐSZINTE SZERETETTEL: ANIKO


2009. AUGUSZTUS 30


 
 
0 komment , kategória:  b Ditkémtől JELENIDŐ  
Rekviem 1álomért rov.története
  2009-08-29 13:18:07, szombat
 
 







Az édesanya ilyen volt...


Rekviem Egy Álomért Requiem for a Dream, 2000
Vannak olyan filmek, amikre jó, ha felkészülünk lelkileg, mielőtt megnéznénk, mert ha tudjuk, hogy mire számíthatunk (sorozatgyilkosra, heroinfüggőségre, vagy egyéb sokkoló dolgokra), akkor már tudunk magára a filmre is koncentrálni, nemcsak a történetre. Tegyünk így a Rekviem kapcsán is: ez egy kábítószeres film, tele heroinnal, tablettákkal, és mindennel, ami ezzel jár, kevés nyugodt percünk lesz a film nézése alatt, viszont ha vállaljuk, hogy a moziból kijövet órákig nem lesz kedvünk beszélgetni senkivel, akkor cserébe egy nem rossz filmet kapunk.
A film sztorija annak a Hubert Shelbynek a műve, aki Az Utolsó Kijárat Brooklyn Felé című sokkoló regényt írta, amiből 1989-ben elkészült az azonos című filmváltozat, Jennifer Jason Leigh főszereplésével. A Rekviem rendezője, Darren Aronofsky egyetemista korában rábukott Shelby '64-es írására (mivel a brooklyni születésű fiúk szeretik a Brooklynról szóló történeteket), és akkora hatással volt rá az 50-es évekbeli, többszörös nemi erőszakról szóló történet, hogy az író későbbi, '78-as Rekviem Egy Álomért c. könyvét már magának akarta: mindenképp ő szerette volna megfilmesíteni.


--------------------------------------------------------------------


A Rekviem négy ember sorsát követi figyelemmel, olyan négy emberét, akik mind valamilyen álmot kergetnek, és ezzel együtt mindnyájan valamilyen addiktív szer hatása alatt élnek.
Sara Goldfarb egy kedélyes idősebb hölgy, aki egyedül él külvárosi házában, körbevéve azonoskorú barátnőkkel. Sara - első látásra - jól viseli a magányt, életét a televíziós műsorok, a nassolás és a barátnőkkel való napozás tölti ki. Van egy huszonéves fia, Harry, akiről eleinte csak annyit tudunk, hogy hetente eladja anyja tv-jét, hogy pénzt szerezzen ezáltal. Harry (Jared Leto) a barátjával, Tyrone-vel (Marlon Wayans) együtt kábítószer-dílerként próbál meggazdagodni, vagy legalábbis annyi pénzt összegyűjteni, hogy beindíthassanak egy legális saját vállalkozást. Harry a barátnőjével, a gyönyörű és okos Marionnal él együtt. A kapcsolatukat olyan felhőtlennek és boldognak mutatja be a film eleje, hogy ezzel szemben már minden apró változás is éles kontrasztként fog feltűnni a későbbiekben. A fiatalok megosztják egymással a legbensőbb gondolataikat is, nagyon mélyen bíznak a másikban és önmagukban is, Harry pedig azt tervezi, hogy a drog-pénzből egy butikot fog nyitni Marionnak, aki fantasztikus ruhákat tervez. Kettejük boldogságában van még egy háttérszál is, amit egy visszatérő, gyors vágásokkal bemutatott képsor fog jelölni: ez a heroin, amit mindketten használnak. Aronofsky, a 31 éves rendező nagyon ügyesen vezeti be a veszélyes kábítószer-vonalat a filmbe, az a dolog, hogy Harry és Tyrone pont kábítószer-eladásból szeretne pénzt szerezni, az elején szinte csak esetlegesnek tűnik, mert emellett Harry és Marion kiegyensúlyozott életet élnek. Később látjuk őket, ahogy bekapnak pirulákat, és mielőtt elindulnának valahova, bejönnek a repetitív képek a heroin meggyújtásáról, de a hangulat még mindig felhőtlen, legalábbis, ha a néző nem tud semmit erről a szerről.
Közben Sarát váratlanul meghívják egy tv-showba szerepelni, ami gyökerestől felforgatja az addigi nyugis napjait. Mivel feltétlenül a régi piros ünneplőruhájában akar majd megjelenni a tv-nyilvánosság előtt, amibe már nem fér bele, ezért azon nyomban radikális fogyókúrába kezd. Az egyik szomszédnő ajánl neki egy tuti orvost, akinél az ő ismerőse könnyen és sokat fogyott, Sara felkeresi ezt a doktort, és ettől kezdve vége a napfényes képeknek, és a kiegyensúlyozott kövér háziasszonynak. A filmnek van egy középpontja, ahol a szép kezdetek átfordulnak nagyon rosszba, ez az a jelenet, amikor a heroinfüggő Harry meglátogatja anyját az egyik nap. Sara büszke a fiára, akiről úgy tudja, hogy rendes állása és barátnője van, Harry pedig szomorú, hogy az anyja mindig egyedül van, és akkor Harry észreveszi az anyján azokat a tüneteket (fogcsikorgatás és ideges arcmozgás), amiket már jól ismer a saját életéből, a speed hatását. Ez a pár perc nagyon komoly hatást tud tenni a nézőkre, mert Harry nem tud semmit sem tenni a saját és az anyja függősége ellen, és az ezekben a dolgokban -sajnos-járatos fiú tehetetlenül nézi, ahogy az ő világának a rossz oldala eléri az anyját is. Ez egy emlékezetes jelenete lesz a filmnek, és ekkor már érezzük, hogy a dolgok ebben a felállásban már nem futhatnak heppiendbe. Aronofsky nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ne csak a "hagyományos" kábítószerek hatásától rettenjenek meg a nézők, hanem gondoljanak az olyan új "szerekre" is, mint például a televízió. Sara a tv bűvölete miatt kezdett el fogyókúrázni, úgy gondolta, hogy, ha a tv-ben fog szerepelni, akkor az élete visszanyeri azt az értelmét, amit valahol a férje halálakor, illetve fia elköltözésekor veszített el.
Tehát a televízió is lehet drog a film szerint, de abba talán nem lehet önmagában belehalni, mint például a heroinfüggőségbe. A film vége felé tetőzik a feszültség, a fiúknak és Marionnak kemény elvonási tüneteik vannak, amit Marionék szerelme sem bír ki már (vajon melyik szerelem bírná ki?), az álomvilágból csak a percnyi túlélésért folytatott harc marad, és akkor még nem beszéltünk a történet legvégéről.
El lehet gondolkodnunk azon, hogy vajon "kinek jó" megnézni egy ilyen kemény drog-filmet?
A kábítószerfüggőknek; azoknak, akik még csak kacérkodnak a kipróbálás gondolatával; a teljesen kívülállóknak, vagy kinek? Szerintünk bárkinek, aki lelkileg el bírja viselni a heroinos belövések és a testi-lelki lecsúszás képeit, a szépség áthelyeződését a kiszolgáltatott szexvilágba, illetve az Aids és a fegyverek jelenlétét egy filmen belül. Mert ezekkel az eszközökkel olyan sokkoló filmet sikerült készítenie a Shelby-Aronofsky párosnak, amit nehezen tud elfelejteni az ember, és éppen ezért drog-megelőzési hatása is lehet.
A Rekviemben Aronofsky újra használta azokat a filmes technikákat, amit az előző filmjében, a nagy sikert aratott, fekete-fehér, '98-as "PI"-ben alkalmazott. Ilyen volt többek közt az osztott képmező, vagy a speciális kamerák használata, mint például a "snorri cam"-é, amit a színészek testére erősítettek. De elővette az általa "hip-hop vágás"-nak nevezett vágási fogást is, ami gyors, hektikus, és részekből álló, ismétlődő képeket jelent. Ezt használta a heroin belövésének bemutatására, amely képsor a harmadik ismétlődésnél már csak jelzésértékű lett, és a gyors vágásokkal nem lassította le a cselekményt, viszont érzékelhettük, hogy Harryék milyen gyakran lőtték be maguknak a kábítószert. "Rövid idő alatt akartam megmutatni a nézőknek, milyen az ember, mielőtt belövi magát és milyen utána."- mondja Aronofsky erről.
A rendező jó érzékkel választotta ki színészeit, leginkább attól hatódott meg, hogy Ellen Burstyn, Oscar-díjas színésznőnek tetszett a forgatókönyv, és örömmel vállalta Sara cseppet sem hálás szerepét. A színésznőnek olyan megpróbáltatásokat kellett kiállnia a forgatáson, minthogy a testére szerelték a kamerát, aminek használatát minden nap órákig kellett gyakorolnia, illetve egy 9 és egy 18 kg-os testprotézissel és pótnyakkal kellett közlekednie a "kövér Sara"-jelenetekben.
Jared Leto Harry szerepére 11 és fél kilót adott le, mivel egy heroinistát nem játszhat el egy kissé túlsúlyos, vagy csak egy normális testsúlyú színész. Jared Leto idén lesz 30 éves, és eddig kisebb szerepekben láthattuk, egészen sok filmben. Például játszott az Észvesztőben, a Harcosok Klubjában, az Amerikai Pszichoban, vagy egy szörnyű horrorfilmben is, a Rémségek Könyvében.
Jennifer Conelly (Marion) arca talán még ismerősebbnek tűnik a filmvásznon, ami leginkább a Dark City-beli főszerepének köszönhető, de láttuk még a Mulholland-Gyilkos Negyedben, vagy a mulatságos Rocketeerben is. Jennifer most lesz 31 éves, a hírek szerint rendkívül könnyen tanul meg idegen nyelveket, és van már egy négy éves gyermeke is. Marionként kitűnő a filmben, varázslatosan sokféle arcot tud produkálni egy lány alakjában, és játékával teljesen átélhetővé teszi egy heroinista lány lehetséges életpályáját.
A Rekviem a témája miatt nem lett egy közönségfilm, ezt támasztják alá az USA-beli jegyeladási adatok is. A film 4.5 millió dollárból készült, ezzel együtt a már 5 hónapja forgalmazásban levő film az USA-ban még a mai napig nem hozta be az árát.
A Rekviem Egy Álomért tulajdonképpen pont arról szól, ami a címe: egy szomorú visszatekintés négy ember múlt idejű álmainak eltűnésére.




S a lefogyáshoz szedett drogot tartalmazó tabletták után, megbomlott elmével




S a szerelmesek, akiket, nemhogy össekovácsolt volna, hanem végleg
eltávolította egymástól a heroin. Mivel azt be kell szerezni, másból sem állt életük utolsó szakasza,
minthogy ezt a szert biztosítani tudják maguknak. Ehhez gyakran megalázó, kényszerű dolgokat tesznek,
MERT A SZER FÜGGŐSÉGET OKOZ, S HA NINCS, AZ POKOLI ROSSZ ÉRZÉS!




s Herry vénái, melyek teljesen elüszkösödtek, így le kellett amputálni!!!!

EZT MIND OKOZZA AZ POKOLIAN "JÓ" ÉRZÉS, AMIT KIVÁLT A HEROIN....!


HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
1 komment , kategória:  f Rekviem egy álomért/filmtört  
MINDENKIT óva intek A DROGTOL!
  2009-08-29 12:45:44, szombat
 
 


Még kislány voltam, körülményeink sajnos elég mostohák voltak.

Mégis szép, van mire emlékezni, szép, s jó is volt benne!

Jómagam gyengébb lelkülettel, érzékenyebb szívállapottal

áldattam meg.

Már nem bánom, noha túl sokat érzek, túl hosszan átgondolom úgy

mások, mint a magammal történt fájdalmakat, veszteségeket.

Ezzel nyilván lélekfájdalom jár együtt!

Istent 96-ban ismertem meg JEHOVA TANÚI ÁLTAL!

Mit is írjak, elfogadtam, mert mindig foglalkoztatot a

világban, s közeli életemben szintén tapasztalt megannyi

szomorúság,..., S KÉRDEZTEM GYAKRAN,

MIÉRT? MIÉRT VAN EZ ÍGY?????

ŐK MEGADTÁK SZÁMOMRA A VÁLASZT A BIBLIÁBÓL,

NEM SAJÁT SZAVAIKKAL, FILOZÓFIÁVAL!

SAJÁT DÖNTÉSEM VOLT AKKOR, HOGY ELFOGADTAM

A TANULMÁNYOZÁST.

TUDTAM/ HALLOTTAM, MENNYI EMBERNEK ROSSZ VÉLEMÉNYE

VAN JEHOVA TANÚIRÓL.

MINDEZ SZINTÉN ELGONDOLKOZTATOTT!

MIÉRT???

MIÉRT BÁNTJUK ÉS ÍZÉLÜNK MEG MÁS-MÁS VALLÁSOKAT?

ÉN, ANNYI SZERETET, JÓSGOT, MEGMENTÉST KAPTAM,

MIND A TANÍTÓIMTÓL, KÉSŐBB PEDIG, MÁR SAJÁT MAGAM

KUTATVA A BIBLIÁT: BIZONYOSSÁGOT NYERTEM A FELŐL,

JEHOVA ISTEN SEGÍT NEKEM IS!

A SZEMÉLYES NEVE BIBLIÁBAN BENNE SZEREPEL (ZSOLTÁROK 83:19)

NO DE NEM TANÚSKODNI JÖTTEM ÍRNI, SEM SENKI MÁS

HITÉT BÍRÁLAT ALÁ VONNI!

EGYSZERŰEN SZERETNÉM ELMONDANI MINDENKINEK, AKI ELOLVASSA

EZEN MONDATAIMAT: HIT FEJLŐDÖTT KI BENNEM jhvh FELÉ, AHOGY

MÉLYSÉGES TISZTELET, SZERETET/ MERT Ő SOKKAL JOBBAN SZERETI

AZ EMBERISÉGET!!!

MIT IS AKAROK MONDANI!?

HOGY ÉLETEM SZÁMTALAN MÉLYPONTJÁN Ő ADTA MEG A SEGÍTSÉGET

IMA ÁLTAL, ILL. EMBEREKET KÜLDÖTT KÖZÜLETEK IS, ÉPPEN AKKOR,

MIKOR MÁR FELADNI KÉSZÜLTEM.

NAGYON SZERETEM J. ISTENT!

S A TANÍTÁSA, JÓSÁG -SZÉPSÉG-SZERETET-HARC, NEHÉZ HARC,

DE MEGÉRI!

KÖSZÖNÖM AZ ÉLETEMET, A SZÍVÁLLAPOTOM, MELYET Ő - HA MONDTÁK -

KEDVESEBBÉ, BELÁTÓBBÁ, TÜRELMESEBBÉ TETTE!

CSAK ÁLTALA TUDOK MA IS TISZTELETREMÉLTÓAN, KEDVESEN,

VISELKEDNI. TÜRELEMMEL, BELEÉRZÉSSEL!

S HITEM, MELY SZAVÁBAN ÁLL, MEGNYUGVÁST AD.

TUDOM, ÉDESAPÁMMAL, S MÁSOKKAL IS TALÁLKOZHATOM,

HA UGYAN A HITEM MEGTARTOM!

MEG AKAROM TARTANI! MERT JÓ, ÉS SZÉP, MÉG A NEHÉZ PRÓBÁK

ALATT IS ISTEN MELLETT KIÁLLNI!

KÖSZÖNÖM SZÉPEN, HOGY MÉLTÓNAK TARTOTTÁTOK ELOLVASNI SORAIM.

S KÖSZÖNÖM NEKI, HOGY A MEGFELELŐ SZAVAKAT, MONDATOKAT

ADTA MOST SZÍVEMBE, HOGY EL TUDJAM MONDANI ÉRZÉSEIM NEKTEK!


FÁJDALMAIM, MÁSOK FÁJDALMA IS, ÖRÖMEIM, MÁSOK ÖRÖME IS!

AMIKOR ÉLETEMBEN 99-BEN SZÜLEIM ELVÁLTAK, NAGYON SZOMORÚ

LETTEM.

S MÉG UGYANEZ ÉVBEN MINDKÉT BÁTYÁM MEGNŐSÜLT, MELY ÖRÖM,

UGYANAKKOR SZÁMOMRA PICIT ŰR MARADT UTÁNUK - MA IS ÉS MINDIG

HIÁNYOZNAK - MINT BÁTYÁIM.

DE BOLDOG CSALÁDI ÉLETET ÉLNEK, MELY TÖBB ÖRÖMET OKOZ!

AZÓTA 10 ÉV TELT EL, KÉT KISKUTYÁM 1-1 ÉVEN BELÜL VESZÍTETTEM EL.

2001, S 2002-BEN.

MAJD EL KELLETT KÖLTÖZNI, HISZEN A CSALÁDBAN CSUPÁN 3-AN

MARADTUNK.

A KÖLTÖZÉS MEGVISELT .......NAGYON!

S LASSAN EBBEN IS ÉS MINDENBEN MEGSEGÍTETT ISTENÜNK ATYÁNK.

ELFOGADTAM.

2002-BEN ÚJABB TRAUMA ÉRT!

EGY SZERELMI BÁNAT, MELY SOHA NEM ÉRT RÉVBE!

NEM ÉRTEM MIÉRT, DE ELFOGADTAM EZT IS, SAJNOS

FÁJDALMAMBAN NYUGTATÓKAT KEZDTEM SZEDNI!

LASSAN A RABJUKKÁ VÁLTAM, LEGYENGÜLTEM,

HITEM LASSAN, DE BIZTOSAN ROMLANI KEZDETT, MIVEL NEM

ÉLTEM AZ ÉLTETŐ OLVASÁSSAL!

LEFOGYTAM, MINDENFÉLE BETEGSÉG ELKAPOTT HAMAR!

MÁJGYULLADÁST KAPTAM!

S A SZÍVEM TELE VOLT, MÉRHETETLEN BÁNATTAL....MERT MÉG

SZERETTEM AZT AZ EMBERT!

AMI NEM LETT VOLNA BAJ, HA VISZONOZVA VAN!

3 ÉVEMBE TELT, KÖZBEN ÉDESAPÁM KÜLÖN KÖLTÖZÖTT,

AHOGY ÉN ANYUMMAL A MAMÁHOZ.

AKKOR MÁR CSAK ZIZIKE TACSIM VOLT VELEM.

KÖVETKEZŐ ÉV NOVEMBERÉBEN ÉN TEMETTEM EL!

TITOKBAN LEJÁRTAM ÉDESAPÁMHOZ - AKKORIBAN NEM ÖRÜLTEK,

HA HOZZÁ MEGYEK.

DE MEGTALÁLTAM A MÓDJÁT!

SAJNOS 5 HÓNAPOS SZENVEDÉS UTÁN, HASNYÁLMIRIGY-MŰTÉTJE UTÁN

2007 JÚNIUS 28-ÁN ELTÁVOZOTT TŐLÜNK!

KÜLÖN EZT MOST NEM KOMMENTÁLNÁM, TELE VAN BÁNATOMMAL A

CSALÁD KATEGÓRIA.

EZEK UTÁN IGYEKEZTEM, MIUTÁN KEZDTEM

LELKILEG JOBBAN LENNI, IMÁDKOZNI, S ISTEN AKARATÁVAL ÚJRA ÖSSZHANGBAN

ÉLNI!

JÓ GYÜMÖLCSÖT TERMETT= AJÁNDÉKOM, LELKEM BÉKÉJE LETT, S A KIVÁLTSÁG,

HOGY ŐT ISMERHETEM!

S MIRE EGY-EGY SOROZATOS FENTEBB LEÍRT FÁJDALMAS ESEMÉNY UTÁN

KEZDTEM ÖSSZESZEDNI MAGAM - , TERMÉSZETESEN ÚJABB TRAUMA ÉRT.

KÖLTÖZÉSEK, ALBÉRLET, SZERETETHIÁNY, ÖNMARCANGOLÁS, BŰNTUDAT,

GYÓGYSZEREZÉS! MINDEN AMIVEL KÁRT OKOZTAM MAGAMBAN, MIVEL

AKKOR CSAK ÍGY TUDTAM ELVISELNI, EZZEL VÉDEKEZTEM A FÁJDALMAK ELLEN.

ÍGY A GYÓGYSZEREK KÁBULATÁBAN IMMUNIS LETTEM A FÁJDALMAKKAL SZEMBEN.

SÍRTAM, ÉRZÉKENY MARADTAM, DE KÁBULT, S ÍGY NEM EGÉSZEN ÖNMAGAM!



AZÉRT OSZTOTTAM ÉS OSZTOM MEG TÖRTÉNETEM VELETEK,

MERT EGY NAGYON KEDVES BARÁTNŐM, KÜLDÖTT MÉG AZ ÉV ELEJÉN

EGY OLYAN VIDEÓT, MELYBEN MINTHA RÉGI RÉGI ÖNMAGAM LÁTTAM VOLNA!

ÉN UGYAN NEM KÁBÍTÓSZEREZTEM, DE A SOK NYUGTATÓ SZINTE AZONOS

HATÁSSAL ROMBOLT BELÜL. A SZINTETIKUS ANYAGOK, MELYEK EZEKBEN

A KÉSZÍTMÉNYEKBEN VANNAK, MIND LERAKÓDNAK A SZERVEZETÜNKBEN,

S MAJD ÉVTIZEDEKKEL KÉSŐBB OKOZNAK KÁRT, VISSZAFORDÍTHATATLANT!

GYENGESÉG, FÁRADTSÁG, MÁJBÁNTALMAK, GYOMOR- NYOMBÉLFEKÉLY STB.

LELKI INSTABILITÁS! NEM SOROLOM TOVÁBB!


AZ A VIDEO, EGY FILM RÖVID TÖRTÉNETÉT HIVATOTT ELMESÉLNI.

KÁBÍTÓSZERES SZERELMESPÁRRÓL, AKIK VÉGÜL MIND EGÉSZSÉGILEG,

MIND LELKILEG EGY ÉLETRE MEGSÉRÜLTEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A FILM CÍME: - REKVIEM EGY ÁLOMÉRT -!

SZOMORÚ, DE IGAZ TÉNYEKET TARTALMAZ. ARRÓL IS, MIKÉNT BÁNNAK

AZ ERRE HIVATOTT INTÉZMÉNYEKBEN DOLGOZÓ EMBEREK A BETEGEKKEL!:(

NO COMMENT!

A FILM, NOHA UNALMASNAK TŰNIK,

AKI ÚGY ÉRZI, NÉZZE MEG, NEHOGY KIPRÓBÁLJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MERT NAGYON NEHÉZ LEJÖNNI EZEKRŐL A SZEREKRŐL!!!!!!!!!!!!!!

CSÚF BETEGSÉGEKET KAP CSUPÁN, PILLANATNYI MÁMOROS ÉRZÉSEKÉRT!

ELRONTJA EGY EMBERI ÉLET EGÉSZ TOVÁBBI MEMÓRIÁJÁT STB., HA UGYAN TÚLÉLI!

KÖSZÖNÖM A HÖLGYNEK - GY66 -, AKI FELTÖLTÖTTE A VIDEÓTÁRBA

E FILM ZENÉJÉT. MEGINDÍTÓ!

ÉLJETEK ! NE HAGYJÁTOK MAGATOKAT AZ ÖNSAJNÁLATNAK, AMI ESETLEG

ARRA KÉSZTETNE, HOGY KIPRÓBÁLJÁTOK!

NE ENGEDJETEK

A ROSSZ TÁRSASÁGNAK ÉS SZEREKNEK.!!!!!!!! EZ AZ ÉLETETEKBE KERÜLHET!

INKÁBB FUSSATOK EGYET, - ÉN EZT SZOKTAM ALKALMAZNI,

KIMEGY A feszültség, s megnyugszik a lélek.

Mellékelem a Film zenéjét, s pár fotót.


CSALÓKA A SZÍV, CSALÓKA A MÁMOR, JÓNAK TŰNIK,
DE A VÉGE: HALÁLOS KIMENETELŰ LEHET!!!!!!!!!!!!!!!!!!




ELNÉZÉST KÉREK AZOKTÓL, AKIKRE ROSSZ BENYOMÁST
KELTETTEM EZZEL AZ ÍRÁSOMMAL!


 
 
2 komment , kategória:  :( Depresszió, Stressz, Drog  
Ilyen boldog életet kívánok,
  2009-08-29 11:52:05, szombat
 
  AMILYEN, ENNEK A KIVÁLTSÁGOS POINTERNEK AZ ÉLETE!

Ő EGY GYÖNYÖRŰ KUTYA - TUDOM.

DE AHOGY VÉGIGNÉZTEM, KICSORDULT SZEMEMBŐL,

S VÉGIGFOLYT A KÖNNY AZ ARCOMON!

EMBEREK, AKIK TUDNAK EGY KUTYÁT ENNYIRE

SZERETNI/ ÓVNI, MEGBECSÜLNI -

SZÁMOMRA MINDENNÉL SZEBBEN JELKÉPEZI A

SZERETETET!

AZ IGAZ SZERETET, ISTEN BÉKÉJE ÉS JÓSÁGA LEGYEN MINDANNYIÓTOKKAL!

Ani


Dixie Pointer Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-01-08 22:27:41
feltöltő: charlotteani
nézettség: 4413
szavazatok: 2
kommentek: 0
kulcs: pointer, kutya,
kategória: állatok
leírás: Ez egy gyönyörű felépítésű, szép fejű, típusos pointer szuka.


URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  k Pointer  
Ezékiel 1-5-ig fejezetei
  2009-08-29 11:40:25, szombat
 
 


EZÉKIEL 1-5-IG terjedő fejezetei

1
És lőn a harminczadik esztendőben, a negyedik [hónap]ban, a hónap ötödikén, mikor én a foglyok közt a Kébár folyó mellett voltam: megnyilatkozának az egek, és láték isteni látásokat.

2
A hónap ötödikén (ez az ötödik esztendeje Jojákin király fogságba vitelének).

3
Valójában lőn az Úrnak beszéde Ezékiel paphoz, a Búzi fiához a Káldeusok földén, a Kébár folyó mellett, és lőn ott rajta az Úrnak keze.

4
És látám, és ímé forgószél jött északról, nagy felhő egymást érő villámlással, a mely körül fényesség vala, közepéből pedig mintha izzó ércz látszott volna ki, tudniillik a villámlás közepéből.

5
És belőle négy lelkes állat formája [tetszék] ki, és ez vala ábrázatjok: emberi formájok vala,

6
És mindeniknek négy orczája vala, és négy szárnya mindenikőjöknek;

7
És lábaik egyenes lábak, és lábaik talpa mint a borjú lábának talpa, és szikráznak vala, mint a simított ércz színe.

8
Továbbá emberi kezek valának szárnyaik alatt négy oldalukon. Mind a négyőjöknek orczái és szárnyai.

9
Szárnyaik egymás mellé lévén szerkesztve, nem fordultak meg jártukban, mindenik az ő orczája irányában megy vala.

10
És orczájok formája vala emberi orcza, továbbá oroszlán-orcza mind a négynek jobbfelől, és bika-orcza mind a négynek balfelől, és sas-orcza mind a négynek [hátul;]

11
És ezek az ő orczáik. És szárnyaik felül kiterjesztve valának, mindeniknél két szárny összeér vala, kettő pedig fedezé testöket.

12
És mindenik az ő orczája irányában megy vala, a hová a lélek vala menendő, oda mennek vala, meg nem fordulván jártukban.

13
És a lelkes állatok közt látszék, mint egy égő üszög, a mely lángolt, mint a fáklyák, ide s tova futkározva a lelkes állatok közt; és a tűznek fényessége vala, és a tűzből villámlás jöve ki.

14
És a lelkes állatok ide s tova mozognak vala, mint a villámlás czikázása.

15
És mikor ránéztem a lelkes állatokra, ímé egy-egy kerék vala a földön az állatok mellett mind az ő négy orczájok felől.

16
A kerekek mintha tarsiskőből készültek volna, és mind a négyüknek ugyanazon egy formája vala, és úgy látszának egybeszerkesztve, mintha egyik kerék a másik kerék közepében volna;

17
Jártukban négy oldaluk felé mentek vala; meg nem fordulnak vala jártukban;

18
És talpaik magasak valának és félelmesek, és e talpak rakva valának szemekkel köröskörül mind a négynél.

19
És mikor járnak vala a lelkes állatok, járnak vala a kerekek is mellettök, és mikor fölemelkednek vala az állatok a földről, fölemelkednek vala a kerekek is.

20
A hová a lélek vala menendő, mennek vala, a hová [tudniillik] a lélek vala menendő, és a kerekek fölemelkednek vala mellettök, mert a lelkes állatok lelke vala a kerekekben.

21
Ha [azok] mentek[, ezek is] mennek vala, és ha [azok] álltak, [ezek is] állnak vala, és ha fölemelkedtek a földről, fölemelkednek vala a kerekek is mellettök, mert a lelkes állatok lelke vala a kerekekben.

22
És vala mintegy mennyezet az állatok feje fölött, olyan mint a csodálatos kristály, kiterjesztve felül fejök felett.

23
És a mennyezet alatt szárnyaik egyenesek valának, egyik a másikkal összeérvén; mindegyiknek kettő vala, a melyek befedik vala innen, és mindegyiknek kettő vala, a melyek befedik vala amonnan az ő testöket.

24
És hallám szárnyaik zúgását, mint sok vizeknek zúgását, úgy mint a Mindenhatónak hangját, mikor járnak vala, zúgás hangját, mint valami tábornak zúgását; mikor állának, leeresztik vala szárnyaikat.

25
És lőn kiáltás a mennyezeten felül, a mely vala fejök felett, [és] ők megállván, leeresztik vala szárnyaikat.

26
És a mennyezeten felül, a mely fejök felett vala, [látszék] mint valami zafirkő, királyi széknek formája, és a királyi széknek formáján [látszék] mint egy ember formája azon felül;

27
És látám izzó érczként ragyogni, a melyet, mintha tűz vett volna körül derekának alakjától fogva és fölfelé; és derekának alakjától fogva és lefelé látám, mintha tűz volna. És fényesség vala körülötte,

28
Mint a milyen a szivárvány, mely a felhőben szokott lenni esős időben, olyan vala a fényesség köröskörül. Ilyen vala az Úr dicsőségének formája, és látám, és orczámra esém, és hallám egy szólónak szavát.
Ezekiel 2

Ezékiel 2. fejezete

1
És monda nékem: Embernek fia! állj lábaidra, és szólok veled.

2
És lélek jöve én belém, a mint szóla, és állata engem lábaimra, és hallám azt, a ki szól vala nékem.

3
És mondá nékem: Embernek fia! küldelek én téged Izráel fiaihoz, a pártos nemzetségekhez, a kik pártot ütöttek ellenem; ők és atyáik vétkeztek ellenem mind e mai napig.

4
A kemény orczájú fiakhoz és makacs szívűekhez küldelek téged, és ezt mondjad nékik: Így szól az Úr Isten!

5
Ők pedig vagy hallják, vagy nem hallják, mivelhogy pártos ház, hadd tudják meg, hogy próféta volt köztük.

6
Te pedig, embernek fia, ne félj tőlök, és az ő beszédöktől se félj; ha bogácsok és tövisek vannak is veled, és ha skorpiókkal lakol is együtt; beszédöktől ne félj, orczájoktól ne rettegj, mert ők pártos ház.

7
És szóljad az én beszédimet nékik, vagy hallják, vagy nem, mert pártos ház.

8
Te pedig, embernek fia, halld meg a mit én néked szólok. Ne légy pártos mint ez a pártos ház, nyisd föl szádat, és egyed, a mit én adok néked.

9
És látám, és ímé egy kéz nyúlt felém, és ímé benne egy könyv türete vala.

10
És kiterjeszté azt előttem, és ímé be vala írva elől és hátul, és írva valának reá gyászénekek és nyögések és jajszók.

Ezékiel 3. fejezet
1

És mondá nékem: Embernek fia! a mi előtted van, edd meg; edd meg ezt a türetet, és menj, szólj az Izráel házának.

2

Felnyitám azért számat, és megéteté velem azt a türetet.

3

És mondá nékem: Embernek fia! hasadat tartsd jól és belső részeidet töltsd meg ezzel a türettel, a melyet adok néked. És megevém azt, és lőn az én számban, mint az édes méz.

4

És mondá nékem: Embernek fia! eredj, menj el az Izráel házához, és szólj az én szavaimmal nékik.

5

Mert nem valami homályos ajkú és nehéz nyelvű néphez küldetel te, hanem az Izráel házához.

6

Nem sok népekhez, a kik homályos ajkúak és nehéz nyelvűek, kiknek nem érthetnéd beszédöket; bizony, ha ő hozzájok küldöttelek volna, ők hallgatnának reád.

7

De az Izráel háza nem akar téged hallgatni, mert nem akarnak engem hallgatni, mert az egész Izráel háza kemény homlokú és megátalkodott szívű.

8

Ímé keménynyé tettem orczádat, a milyen az ő orczájok, és keménynyé homlokodat, a milyen az ő homlokuk.

9

Olyanná, mint a gyémánt, a mely keményebb a tűzkőnél, tettem a te homlokodat; ne félj tőlök, és meg ne rettenj tekintetöktől, mert pártos ház.

10

És mondá nékem: Embernek fia! minden beszédimet, a melyeket szólok néked, vedd szívedbe, és füleiddel halld meg.

11

És eredj, menj el a foglyokhoz, a te néped fiaihoz, és szólj és mondjad nékik: Így szól az Úr Isten, vagy hallják vagy nem.

12

És fölemele engem a lélek, és hallék mögöttem nagy dörgés szavát: Áldott az Úrnak dicsősége az ő helyéről.

13

És amaz állatok szárnyainak zúgását, a melyek egymást érik vala, és mellettök a kerekek csikorgását, és nagy dörgés szavát.

14

És a lélek fölemele és elragada engem, és elmenék, elkeseredvén haragjában az én lelkem, az Úrnak keze pedig rajtam erős vala.

15

És eljuték Tél-Ábibba a foglyokhoz, a kik lakoznak vala a Kébár folyó mellett, és leülék, ők [is] ott ülvén; és ott ülék hét nap némán ő közöttük.

16

És lőn hét nap mulva az Úr szava hozzám, mondván:

17

Embernek fia! őrállóul adtalak én téged Izráel házának, hogy ha szót hallasz számból, intsd meg őket az én nevemben.

18

Ha ezt mondom a hitetlennek: Halálnak halálával halsz meg, és te őt meg nem inted és nem szólasz, hogy visszatérítsd a hitetlent az ő gonosz útjáról, hogy éljen: az a gonosztevő az ő vétke miatt hal meg, de vérét a te kezedből kívánom meg.

19

De ha te megintetted a hitetlent, és ő meg nem tért hitetlenségéből és gonosz útjáról: ő az ő vétke miatt meghal, de te megmentetted a te lelkedet.

20

És ha elfordul az igaz az ő igazságától, és cselekszik álnokságot, és én vetek eléje botránkozást: ő meg fog halni; ha meg nem intetted őt, vétke miatt hal meg és elfelejtetnek igazságai, a melyeket cselekedett; de vérét a te kezedből kívánom meg.

21

Ha pedig te megintetted azt az igazat, hogy az igaz ne vétkezzék, és ő nem vétkezik többé: élvén él, mert engedett az intésnek, és te a te lelkedet megmentetted.

22

És lőn ott az Úrnak keze rajtam, és monda nékem: Kelj fel, menj ki a völgybe, és ott szólok veled.

23

Fölkelék azért és kimenék a völgybe és ímé ott áll vala az Úrnak dicsősége, hasonlatos ahhoz a dicsőséghez, a melyet a Kébár folyó mellett láttam, és orczámra esém.

24

És jöve belém a lélek, és állata engem lábaimra, és szóla hozzám és monda nékem: Menj be és zárd be magadat a te házadban.

25

És te, oh embernek fia, ímé köteleket vetnek reád és azokkal megkötöznek téged, és ki nem mehetsz közikbe;

26

Nyelvedet pedig én ragasztom ínyedhez, és néma leszel, hogy ne légy közöttök feddőző férfiú, mert ők pártos ház.

27

Mikor pedig szólok veled, megnyitom a te szádat, és mondjad nékik: Így szól az Úr Isten; a ki hallja, hallja, a ki nem akarja, nem hallja, mert ők pártos ház.

Ezékiel 4. fejezete

1
És te, embernek fia, végy magadnak egy téglát, tedd azt elődbe, és véss reá egy várost, Jeruzsálemet,

2

És indíts ellene ostromot, és építs ellene tornyot, tölts ellene sánczot, és indíts ellene táborokat, és állass ellene faltörő kosokat köröskörül.

3

És végy magadnak egy vasserpenyőt, és állasd fel azt vasfal gyanánt te közted és a város között, és irányozd tekintetedet erősen reá, és legyen ostrom alatt, és te ostromold. Jel ez az Izráel házának.

4

Te pedig feküdj baloldaladra és vesd az Izráel háza vétkét arra; a napok száma szerint, a mennyin azon fekszel, viseljed vétköket.

5

Én pedig meghatároztam néked az ő vétkök éveit napok száma szerint, háromszázkilenczven napban; eddig viseljed az Izráel házának vétkét.

6

És ha ezeket kitöltötted, feküdj a jobboldaladra másodszor, és viseld a Júda házának vétkét negyven napig; egy-egy napot egy-egy esztendőül számítottam néked.

7

És Jeruzsálem ostromára irányozd erősen tekintetedet, és karod feltűrve legyen, és prófétálj ő ellene.

8

S ímé köteleket vetettem reád, hogy meg ne fordulhass egyik oldaladról a másikra, míg betöltöd ostromodnak napjait.

9

És végy magadnak búzát és árpát és babot és lencsét és kölest és tönkölyt, és tedd ezeket egy edénybe, és ezekből csinálj magadnak kenyeret; a napok száma szerint, a míg oldaladon fekszel, háromszázkilenczven napon egyed azt.

10

A te ételed pedig, a melylyel élsz, legyen súly szerint húsz siklus egy napra; időről-időre egyed azt.

11

És vizet mérték szerint igyál, a hinnek hatodrészét igyad időről-időre.

12

És ételedet árpa-lepény formájában egyed, és emberi ganéj tőzegénél süssed azt szemök láttára.

13

És mondá az Úr: Így eszik az Izráel fiai tisztátalan kenyeröket a pogányok közt, a kik közé őket kiűzöm.

14

És mondék: Ah, ah, Uram Isten! ímé az én lelkem soha meg nem fertéztetett, és dögöt és vadtól szaggatottat nem ettem ifjúságomtól fogva ez ideig, és számon be nem ment tisztátalan hús.

15

És mondá nékem: Nézd, marhaganéjt engedek néked emberi tőzeg helyett, hogy annál süsd meg a te kenyeredet.

16

És mondá nékem: Embernek fia! ímé én eltöröm a kenyérnek botját Jeruzsálemben, és eszik kenyeröket mértékkel és rettegéssel, és vizöket mértékkel és ájulással iszszák.

17

Azért, hogy kenyér és víz nélkül szűkölködjenek, és elborzadjanak mindnyájan, és megrothadjanak az ő vétkökben.

EZÉKIEL
5. fejezete


1

És te, embernek fia, végy magadnak éles kardot, borbélyok beretvájául vedd azt magadnak, és vond el azt a te fejeden és szakálladon, és végy magadnak mérő serpenyőket, és oszd el [szőrüket.]

2

Harmadrészét tűzben égesd meg a város közepette, midőn betelnek a megszállásnak napjai; azután vedd a harmadrészét, vagdald apróra a karddal a [város] körül, és harmadrészét szórd oda a szélnek, és én kardot vonszok utánok.

3

És végy ki innét szám szerint keveset, és kösd be azokat ruhád csücskébe;

4

És ezekből ismét végy ki, és vesd azokat a tűz közepébe és égesd meg a tűzben; ebből megyen tűz Izráel egész házára.

5

Így szól az Úr Isten: Ez Jeruzsálem, a pogányok közibe helyheztettem őt, és körülte a tartományokat.

6

De pártos volt törvényeim iránt, gonoszabbul, mint a pogányok, és rendeléseim iránt inkább, mint a tartományok, a melyek körülte vannak, mert törvényeimet megútálták, és rendeléseimben nem jártak.

7

Azért így szól az Úr Isten: A miért ti pártosabbak valátok, mint a pogányok, a kik körültetek vannak, rendeléseimben nem jártatok és törvényeimet nem cselekedtétek, sőt csak a pogányok törvényei szerint is, a kik körültetek vannak, nem cselekedtetek:

8

Ezokért így szól az Úr Isten: Ímé én is ellened leszek, és teszek közötted ítéletet a pogányok szeme láttára;

9

És cselekszem rajtad azt, mit soha nem cselekedtem és minéműt nem cselekszem többé, - minden te útálatosságidért.

10

Azért az apák egyék meg fiaikat te közötted, és a fiak egyék meg apáikat, és cselekszem rajtad ítéletet, és szétszórom minden maradékodat a szél minden irányában.

11

Ezért, élek én! szól az Úr Isten, bizonyára, mivelhogy szenthelyemet megfertéztetted minden undokságaiddal és minden útálatosságaiddal, azért én is elfordítom rólad irgalom nélkül szememet, s én sem könyörülök rajtad.

12

Harmadrészed döghalállal hal meg és éhség miatt pusztul el közötted, és harmadrészed fegyver miatt hull el körülötted, és harmadrészedet szétszórom a szél minden irányában, és kardot vonszok utánok.

13

És teljessé lesz haragom s nyugtatom rajtok búsulásomat s vígasztalást veszek; és megértik, hogy én, az Úr szóltam buzgó szerelmemben, mikor betöltöm búsulásomat rajtok.

14

És teszlek pusztasággá és gyalázattá a pogányok között, a kik körülted vannak, minden melletted elmenő szeme láttára.

15

És leszel gyalázat és csúfság, példa és eliszonyodás a pogányoknak, a kik körülted vannak, mikor ítéletet tartok fölötted haraggal és búsulással és búsult feddésekkel, én, az Úr mondottam;

16

Mikor bocsátom az éhség gonosz nyilait rájok, hogy pusztítsanak, a melyeket a ti pusztítástokra fogok bocsátani; és éhséget halmozok fölétek, és eltöröm köztetek a kenyér botját.

17

És bocsátok reátok éhséget és gonosz vadállatokat, hogy gyermektelenné tegyenek, és döghalál és vérontás megy át rajtad, és fegyvert hozok reád, én, az Úr mondottam.



 
 
0 komment , kategória:  Ezékiel könyve/Ószövetség  
Köszönöm Ildykó! Drága!
  2009-08-28 22:10:21, péntek
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  b 1vargaildykómtól JELENIDŐ  
Ildykótól:))))KÖszönöm!
  2009-08-26 14:30:07, szerda
 
 



Link


Egy ilyen aranyos, hűséges
kis spaniellel bizosan jól
telne a napom!

Köszönöm szépen!
Barátném Ildykó!
Puszillak!
 
 
1 komment , kategória:  b 1vargaildykómtól JELENIDŐ  
Köszönöm Ditke!
  2009-08-26 14:26:30, szerda
 
 


Link


szia, kedves Anikó!! örülök, ha néha , de pár sort irsz, tudjuk, mi van veled, jól vagy, megvagy.. ez a lényeg, és sok sikert neked a munkáidhoz... puszi, és kösz a képet is.. Ditke, aki sokat gondol rád, ha ritkán is néz be...



Nekem az a lényeg, amit a szívedben érzel!
Köszönöm, puszil Ani!
 
 
0 komment , kategória:  b Ditkémtől JELENIDŐ  
Köszönöm Margitka!
  2009-08-26 14:20:36, szerda
 
 


Link

Jó reggelt kívánok!
Legyen nagyon szép a napod!
Egész hétre kívánok jó időt, pici munkát, sok pihenést!
Szeretettel, Margit.


Köszönöm Drága Margitka!





Link
 
 
0 komment , kategória:  b Margitka b.nőmtől/Margitanya  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 808 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 69
  • e Hét: 345
  • e Hónap: 1958
  • e Év: 40448
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.