Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 149 
Shakespears Sister: 1 Stay
  2009-08-31 21:29:06, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
Mai harmoniakártyám
  2009-08-31 20:57:26, hétfő
 
 

A mai napodat Forradalmiság hatja át



Fehér - Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A fehér az Én-központú individuum színe. Ártatlanságot, tisztaságot ugyanakkor magányt fejez ki. A forma nélküli elvont gondolatok színe. Arra figyelmeztet, hogy ne menekülj saját absztrakcióidba, az élet színes és sokrétű. Nem biztos, hogy mindenki zseni, akit nem értenek meg. Látogass el a Harmónia Színjósdába!
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Augusztus 30-i harmoniakártya
  2009-08-31 20:46:06, hétfő
 
  1./ A mai napodat Egyéniség hatja át



Korona - A Szent Magyar Korona összetett szimbólumrendszerének megértése önálló feladat. Derítsd fel a korona szimbolikája és életed közötti összefüggéseket. Ez nem csak a mai napra szóló feladat. A korona királyi hatalom, de hatalommal járó felelősség jelképe is. Kérdés, hogy elragad-e a hatalom, agyonnyom-e a vele járó felelősség, vagy megtalálod a helyedet a korona alatt?


2./ A mai napodat Őrangyalod hatja át



Gyertya - A spirituális erő, jelképe. Az élet gyertyája születésünk pillanatában gyullad meg és halálunkkal lobban el. Vigyázzunk, hogy ne égjen a körmünkre, és ne is égessük két végéről! A gyertya szimbólumának érkezésekor érdemes igazából is gyertyát gyújtani, meditálni, elmélyülni. A gyertyafény az élet fénye, a szív világossága.
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Augusztus 29-i harmoniakártya
  2009-08-31 20:43:22, hétfő
 
 

1./ A mai napodat Világosság hatja át



Nyár - Jelképezi a munkát. Bár a mi kultúránkban ez a nyaralás ideje, ilyenkor megyünk szabadságra, mégis ez a legaktívabb időszak a természetben. Tevékenységet jelez. Olyan időszakot, amikor dolgozni kell magadon. Mivel a nap jelen van, erőt is kapsz hozzá. Családi életedben jó esély van a boldogságra.



2./ A mai napodat Őrangyalod hatja át



Csillagok – "Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok, mutassatok utat..." Így szól a nóta, figyelmeztetve arra, hogy életed égi kísérői különleges üzenettel szolgálnak neked! Uralkodó bolygód üzenete ma különösen igaz rád! Olvasd el a HarmoNet horoszkópját, és ha az üzenet még abból sem válik világossá, rendelj személyre szabott horoszkópot!



 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Miért fáj a fejünk?
  2009-08-31 20:33:57, hétfő
 
 

A fejfájás az egyik legkellemetlenebb fájdalom, ugyanakkor jelzés is lehet, hogy valami nincs rendben a szervezet működésében. A fejfájásnak különböző okai lehetnek és tudatos életvitellel gyakran elkerülhető vagy csillapítható ez a fajta fájdalom.

Korunk életviteléből adódó jellegzetes probléma a túlhajszoltság következtében kialakuló fejfájás. A stressz hatására megfeszülnek a nyak-, váll- és a tarkó izmai, és emiatt gyengülhet az agy vérellátása. A tompa és feszítő fájdalom tarkó vagy homlok tájékán jelentkezhet leggyakrabban. A lazítás és a relaxálás segíthet a fejfájás megszüntetésében, illetve megelőzésében. A jóga, a szaunázás, a masszázs a pihenésnek olyan formája, amely során csökkenhet a stressz okozta izomfeszülés, és javulhat az egész szervezet, ezen belül az agy vérellátása.

Sok embernek okoznak kellemetlenséget a frontok változása. Általában az alacsony légnyomású ciklonok következtében nő a fáradtságérzés, a magas légnyomású anticiklonok hatására pedig szaporábban verhet a szívünk, vérnyomásunk megemelkedhet, és légzésünk gyorsabbá válhat. A frontok önmagukban ritkán okoznak fejfájást, viszont a frontok gyors váltakozása megterhelheti az egész szervezetet és hangulatingadozáson kívül keringési zavarokat és migrént okozhat. Általános immunerősítés és rendszeres, friss levegőn végzett mozgás elősegítheti, hogy kevésbé reagáljunk a frontokra. A frontváltozás okozta migrént a cickafarkfűtea enyhítheti.

Az ébredés után fejfájás alvászavarokra utalhat. Az szervezet regenerációjához elengedhetetlen, hogy az éjszaka folyamán elegendő időt töltsünk a mélyalvás fázisában. A pihentető alváshoz nem csak a kellemes körülmények: megfelelő matrac, párna, hőmérséklet és csend szükséges, hanem az agy ,,nyugalma" is. Elalvás előtti relaxáció és meditáció segítheti a mélyebb alvást. Szemészeti és fogászati problémák miatt ugyancsak kialakulhat fejfájás. A nem megfelelő kontaktlencse vagy szemüveg, a homályos látás és a monitor előtt végzett rendszeres munka fáradttá teszi a szemet, ezért is fontos a látás évenkénti ellenőriztetése és szakorvossal konzultálni, ha bármelyik tünet felmerül. Saját magunk szemünk pihentetésével csökkenthetjük szemünk fáradtságát és fejfájásunkat.


A most olvasott Egyperces eredeti változatát az activia.hu honlapon találhatja meg. Ha további érdekességekre is kíváncsi az egészséges életmóddal kapcsolatban, látogassa meg az oldalt!


 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Egyperces viccek
  2009-08-31 20:31:45, hétfő
 
 

Végtelen ciklus

Azok számára akik nincsenek tisztában a végtelen ciklus fogalmával a számítógépes program esetében, a következő magyarázatot mellékeljük:


Egy igazgató így szól a titkárnőjéhez:
- Egyhetes kongresszusra utazunk külföldre, és remélem jól fogjuk
magunkat érezni együtt. Tedd meg a szükséges előkészületeket..

A titkárnő felhívja a férjét:
- Egyhetes kongresszusra utazunk külföldre a főnökkel. Légyszíves
vigyázz magadra míg távol leszek drágám!

A férj felhívja a szeretőjét:
- A feleségem külföldre utazik egy hétre. Mi is bulizhatnánk együtt Hercegnőm.

A szerető (iskolai tanítónő) a gyerekekhez:
- Jövőhéten elintézendő dolog miatt nem jövök, így nektek sem kell
iskolába jönnötök.

Egyik gyerek a nagyapjához siet a hírrel:
- Nagyapa, jövő héten nem kell iskolába mennünk és a múltkor azt
ígérted, hogy elviszel kirándulni a hegyekbe, ha nem kell suliba mennem.

A nagypapa (a történetünkben eddig igazgatóként ismert) imádja az
unokáját ezért felhívja a titkárnőjét:
- Az unokám megkért, hogy töltsem vele a következő hetet, így nem megyek a kongresszusra. Kérlek töröltesd a foglalásokat...

Titkárnő a férjhez:
- Az igazgató lemondta az utat, így a következő héten együtt leszünk Drágám.

Férj a szeretőhöz:
- Sajnos nem lehetünk együtt Édesem, a feleségem mégsem utazik el.

A szerető értesíti a gyerekeket az iskolában:
- Az elintézendő dolog közben megoldódott, így a tanítás mégsem marad el.

Gyerek szól a nagypapának:
- Mégis lesz suli, nem tudunk most menni kirándulni.

Igazgató a titkárnőnek:
- Az unokám lemondta a kirándulást. Kérlek folytasd a megfelelő
előkészületeket a kongresszussal kapcsolatban...

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Idézet Tatiosztól
  2009-08-31 18:11:26, hétfő
 
 

“Ha valakivel találkozol, gondolj arra, hogy a találkozás mögött ezer és ezeregy ok rejlik. Minden emberi kapcsolat szent egymásratalálás. A másik emberben önmagad másik felét ismered fel, minden vonásában saját vonásaidat látod meg. Amit róla gondolsz, magadról gondolod. Amit vele teszel, magaddal teszed. Amit róla képzelsz, azt magadról képzeled. Mindaz, amit neki kívánsz, egy napon veled fog megtörténni."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Szeptember havi névnapok
  2009-08-31 17:47:31, hétfő
 
  Mérleg, avagy Szent Mihály hava

Rozáliák szeptember 4-én tartják a névnapjukat, Csokonai Lilla-dalai, Rozália - vagy Rózsi-dalok címmel kerültek bele irodalmi műveltségünkbe. Már 1793-ban Tempefői c. színjátékának hősnője is Rozália volt, a Diétai Magyar Múzsában közreadott Hány a Grácia? Című kis versében szintén Rozália neve bukkan föl.
Rozália maga olasz eredetű, a virágok királynőjének tartott rózsa latin nevéből, a rosából származik.
A Rózsa - a latinos Róza és magyaros Rózsa, Rózsi alakban már a középkorban előfordult nálunk. A népdalok Rózsának nevezik a kedvest.

Viola is latin eredetű, ibolyát jelentett. 1976-ban a december 9-i Violát 58-an, a június 15-i Violettát 19-en, míg az augusztus 7-i, ill. szeptember 12-i Ibolyát majdnem ezren választották.

A híres színésznő, Déryné Széppataki Rózát sem zavarta ez a név, s Jókai unokájját is Rózának hívták. 1967-ben 139-en kapták a Róza nevet, Rózsát 144-en. Rozáliát viszont 356 kislánynak adták.

Egyik versében Csokonai Rozina fordul elő a kedves neveként, ugyancsak a rosából lett a spanyolos Rozita, s az olaszos Rozalinda, s Rozamunda már germán szó, annyit jelent: dicsóség.

Mihály szeptember 29-re esik,
Debrecenben, a híres Kollégiumban héber nyelvet is tanítottak, tudták, hogy e név Mihály arkangyal neve, bibliai eredetű, s szó szerint azt jelenti: ,,Az istenhez hasonló".
Mihály a régi Mikhál alakjának származéka lehet a Miksa, amelyet később Maximilián név magyar megfelelőjének használtak tévesen. Így beszélünk a Habsburg uralkodók közzött Fenyő Miksa császárról. Fenyő Miksa a Nyugat folyóiratot megalapító tette híressé ezt a nevet.
Szent Mihály nyara a Vénasszonyok nyara, melyről szintén Csokonai írt versében.

Mária - 1967-ben 4232-en kapták - legkedveltebb női neveink egyike, mint Éva, Mariann, Marianna, Marita, Mari, Mary, Maja, Mariska, Marcsa, Maca, Manci, Mara, Manyi, Mici, a naptár több, mint harminc féle Mária-napot tart nyilván.
A katolikus országokban Jézus anyját tisztelték benne. A fő napja Kisboldogasszony napja, Mária születésének napja: szeptember 12.
(festum nominis Beatae Mariae Virginis)
A Biblia szerint Mózes és Áron testvérnénje is ezt a nevet viselte, az ő emléke tette népszerűvé Júdeában. Héber eredetű, ahol Mirjam az alakja, s ez a görög és latin bibliafordításokban módusult Máriává. Jelentését próbálták Úrnő, Szépséges, Reménység, Isten kedveltje, Tenger csillaga stb. jelentéssel értelmezni.
A protestáns főiskolákban a keserű mira szóval hozták összefüggésbe, amint Csokonai egyik halotti búcsúztatójából is kitetszik.
A név megfejtetlensége és alapot adott a különféle misztikus, névmágiás magyarázatokra a középkorban. Temesvári Albert, az európai hírű ferences hitszónok Stellarium Coronae Mariae Virginis (,,Szűz Mária csillagkoszorúja") c. prédikációs gyűjteményében azt írja: ,,Szűz Mária öt betűje jelenti azt az igen nagy jótéteményt, amellyel elárasztja a földet. Először az M betű (mater misericordiae) azt jelenti, hogy ő az irgalmasság anyja, s a világ szószólója!" És sorra veszi a név többi betűjét is: az A az advocata (,,az ügyvéd jelentésű advocatus nőnemű alakja"), mivel ő az emberi nem szószólója (Istennél). Az romlottság helyreállítója, az I az Illuminatio (,,megvilágosítás") kezdőbetűje Pelbárt atya tanításában, s végül A az Auxiliatrix (,,segítő) rövidítése, mivel minden szükségben a nyomorúság segítője".
A középkor misztikus természetrajza a drágaköveknek is titokzatos, jelképes jelentőséget, hatalmat, varázserőt tulajdonított. A margitszigeti domonkos apácák legnagyobb kódexe, az Érsekújvári-kódex Mária nevének betűit drágakövek kezdőbetűiből magyarázta, ill. azokkal értelmezte. Az első betűbl a margaréta nevű küt fejtette meg, a künek pedig a jelentése, félelmes helyen őtet bátorságossá teszi. A margaréta jelentése gyöngy, igazgyöngy. A a gyémántnál keményebb adamas kő nevére utal, az R a rubin kezdőbetűje, a második A az ellegorius nevű nemese kő, ill. kű nevének rövidítése vonzó, bűbájos, csábító tulajdonsággal, az őt viselőt nagy tisztességre, a kódex szerint mennyei tisztességre emeli fel.
Mária-versek születtek e név viselőiről, nemrég egész kötet jelent meg Mária-énekek címmel.

Adrien a szeptemberi Máriával ünnepli névnapját. Egy helység rejlik a névben. A Biblia szerint is Ádám vala az első, ez esetben is a név férfipárja, az Adorján megelőzte Adrianát. Jelentése: a Velence tartománybeli Hadria városából való.
1967-ben Adorjánt nyolcan kapták, míg Adriennt tízszer többen.
Ariadné, akinek a labirintusból kivezető fonaláról annyit hallhattunk görög eredetű. Nevének jelentése: nagyon tiszteletre méltó, szent. Június 7-i és szeptember 17-i név, nálunk senki sem kapta 1967-ben.

Gellért latinos szóvéggel a térítő Gellért püspök nevét viseli, aki ugyan velencei családból származott, Itáliában tanult, ott is lett szerzetes, de a neve maga német eredetű: A Gerhárt voltaképp összetett szóból lett személynév: az ófelnémet Ger - jelentése: hajítódárda, gerely - , a hart jelentése: kemény. Kemény dárda lehetett tehát a jelentése.
San Giorgio bencés apátság szerzetese a Szentföldre készült remetéskedni, de apátja rávette, hogy induljon inkább Szent István országába a pogány magyarokat a keresztény hitre téríteni. Így érkezett Pécsre, s hamarosan István fiának, Imre hercegnek lett a nevelője, majd az egyházmegye meg-
Szervezője. Az 1046-os pogány felkelés alkalmával veszítette életét: a lázadók letaszították kis kordéjával együtt a Kelen hegyéről, a ma róla elnevezett Gellérthegyről, ahol szobra is áll.

Enikő talán az eneh pogány névből ered, amit Arany János írt meg a Rege a csodaszarvasról c. versében. Enehből alkotta meg Vörösmarty Mihály képzeleteA két szomszédvár c. költeményében a becéző alakú, bájos Enikőt.
Szeptember 15-én tartják a névnapjukat.

Szeptember 24-én ünnepelnek a Mercédeszek. Spanyol eredettel bíró név,
Mercedes ,,Fogolykiváltó Szűz Mária", vagy a Mária Mercedes kifejezésből önállósult s vált női névvé. A németországi Daimler gyár 1901-ben a gyártásvezető leányának, Mercedesnek nevét adta az új kocsitipusnak.
1967-ben 23 leány kapta ezt a nevet.

A szeptember 18-i Diána is ókori regenév, mint Ariadné a római regevilágban, ,,a szűz Diána" az erdők, a vadászat, a hold(fény) és a szülés istennője volt, azonos jelentésű lehet a nap, nappal dies szóval. Jelentése: ragyogás. 1967-ben 19-en kapták a Diána nevet.

Egyed szintén ókori regevilág eredettel bír, a népi találós kérdés azt tudakolja: Mikor van a túróscsusza nevenapja? Amire ez a helyes felelet: Egyed napján. Egyed szeptember 1-re esik. A név az ókori hitregében a főistennek, Zeusznak csodás védőpajzsa aigis-e kecskebőrrel volt borítva, innen ered a kifejezés is: ,,valakinek az égisze alatt". A paizs aigisból származott az ógörögben, pajzshordozó értelmű Aigidios név, s ennek latinosított Agidius változatából lett a mi Egyed nevünk.
Valamikor szokásban volt, hogy az újszülött gyermek azt a nevet kapta, amely szentnek akkorra esett a névünnepe. Így lett Naplója szerint Szenci Molnár Albert is a keresztségben Egyed. Szenc városában született, az ember megváltásának 1574. Esztendejében, augusztus 30-án, egy hétfői napon, reggel nyolc órakor, amikor a hetivásárra igyekező asszonyok anyámat, Orsolyát meg szokták látogatni. Akkor engem, mint újszülöttet, akit még meg sem kereszteltek Aegidius néven köszöntöttek a közeli ünnepnap miatt, ami a pápista szokás szerint Aegidius ünnepe.
Egyednek nincs női párja.

Ivó sokkal légiesebb, mint női párja Ivonne, mely franciából került hozzánk - Yvonne alakban igen népszerű -, jelentése: Tiszafácska.

Egon Egyeddel egy napra esik, germán eredettel bíró név, Egbert, Egwin, Egmont rövidítése, s így hangzásában is rokona mgis Agidiusnak, Egmont ugyanis azt jelentette: fegyver + védő.
Egont 1967-ben hét kisfiú kapta, Egyedet egy sem.

Editnek szintén harc az egyik eleme germán eredettel, birtok+ harc, más magyarázat szerint gazdag + harc az értelme. Ed-nek jelentése? Vagyon, bírtok, s ezt alátámasztják a hasonló alkotású germán eredetű férfinevek is, mint Edgár, Edward....
Editet 1967-ben 1788 kislány kapta, becéző nevei: Ditke, Ditta, Dina...
Május 6-ra esik Ditta. Húsz éve egyetlen leány sem kapta.

Szeptember 10-i Edgár a romániai magyar irodalom nagyra becsült képviselője, Balogh Edgár, hazánkban csak két gyermek kapta ezt a nevet, amelynek jelentése vagyon + dárda.
Edwárdból lett az Ede nálunk nyelvújítás folytán. Edvinnek október 14-én van a népnapja, szintén idetartozik, nyer jelentésű win rejlik benne, jelentése: birtokot megőrző. November 20-án van Edmond, örökölt birtok megőrzője jelentéssel, Ödönnel azonosítják. Mindkét névnapot november 16-án, ill. 20-án tartják. A régi magyar nyelvben volt Ögyén név, görög eredetű Eugén - előkelő, nemes nemzetségből való - hangtani fejleménye, ebből az Ögyénből alakult az Ödön, a nyelvújítók Edmunddal vették egynek, míg az ótörök eredetű magyar Jenőt Eugénnel. Jenő jelentése: bizalmas, tanácsadó, miniszter.
1967-ben 20-ankaptán az Ödön nevet, Jenőt majdnem 300-an.
A biborbanszületett Konstantin bizánci császár 950 körül írt A birodalom kormányzásáról c. művében fölsorolja a nyolc magyar törzs nevét, köztük a Jenőt is. A törzs egykori szálláshelye helynév lett: Diósjenő, Jászkarajenő...
Eugén női párja a december 25-i Eugénia külföndön divatos, Kazinczy is erre keresztelte egyik kislányát, franciásan Zseninek becézte, s a Zseni így lett anyakönyvezhető női név.


Forrás: Szilágyi Ferenc Sokféle neveknek magyarázatja


 
 
0 komment , kategória:  Névnapok eredete, versek  
Idézet Mahatma Gandhitól
  2009-08-31 17:41:09, hétfő
 
 

" Jó, ha az embert emlékeztetik rá,
hogy a legerősebb is elgyöngülhet,
és a legbölcsebb is tévedhet."

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Abdiás próféta könyve
  2009-08-30 22:30:52, vasárnap
 
 
"Darabokra hullik a Biblia széjjel" 1995. Fatimei Jóslat

Jehova Biblia Budapest, 1987
Egyetemi Nyomda
Felelős: Sümeghy Zoltán igazgató

Jövendölés a kárörvendő Edomiták büntetéséről és Izráel megváltásáról

1. Abdiás látása. Így szól az Úr Isten Edomról. Hírt hallottunk az Úrtól. És hírnök küldetett a népekhez, keljetek és támadjunk haddal!
2. Ímé, kicsinnyé tettelek a népek között, felettébb útálatos vagy.
3. Szíved kevélysége csalt meg téged, ki szikla-hasadékokban lakozol, kinek lakóhelye magasan van, a ki mondja az ő szívében:Ki vonhatna le engem a síkra?
4. Ha oly magasan szállnál is, mint a sas, és ha a csillagok közé raknád is fészkedet, onnan is levonnálak, ezt mondja az Úr.
5. Ha tolvajok törnének reád, avagy éjjeli rablók (hogy elpusztíttattál!), nem annyit lopnának-é, a mennyi elegendő? Ha szőlőszedők jönnének reád, nem hagynának-é gerezdeket?
6. Mennyire kifosztogatták Ézsaut, felkutatták rejtett kincseit!
7. A határig űznek ki összes frigytársaid, megcsalnak, levernek szövetségeseid, kenyeredet törni vetik alád. Nincsen benne okosság!
8. Azon a napon, azt mondja az Úr, vesztem-é ki a bölcseket az Edomból, és az értelmet az Ézsau hegyéről?
9. És megrémülnek a te vitézeid, oh Témán! Hogy kiirtassék mindenki az Ézsau hegyéről az öldöklés által.
10. A Jákób öcséd ellen elkövetett erőszakért szégyen borul reád, és kivágatol mindörökké!
11. A mikor vele szembeszálltál, a mikor serege idegenek rabjává lett, és idegenek törtek be kapuján és Jeruzsálemre sorsot vetettek, olyan voltál te is, mint bármelyik közülök.
12. De ne gyönyörködjél öcsédnek napján az ő szerencsétlenségének napján, és ne örvendj a Júda fiai az ő veszedelmök napján, és ne kérkedjél a szorongattatás napján.
13. Ne törj be népem kapuján nyomorúságuk napján, ne gyönyörködjél te is baján nyomorúsága napján, és ne nyúlj az ő jószágához nyomorúsága napján.
14. A résre se állj fel menekülőit elveszíteni, és ne áruld el az ő megmaradottait a szorongatás napján.
15. Mert közel van az Úrnak napja minden népek ellen. A mint cselekedél, úgy cselekesznek veled, a mit te fizettél, visszaszáll fejedre.
16. Mert a mint ti fiaitok szent hegyemen, úgy isznak szüntelen az összes népek, bizony isznak és hörpengetnek, és olyanok lesznek, mintha nem lettek volna.
17. De a Sion hegyén szabadulás lészen és szentté lészen az, és a Jákób háza birtokba veszi az ő örökségét.
18. És a Jákób háza tűz lészen, és a József háza láng, és meggyújtják és megemésztik őket, és nem marad meg senki Ézsau házából, mert az Úr szólott.
19. A déliek öröksége szerint bírják az Ézsau hegyét, a síkon lakók pedig a Filiszteusokat. És örökség szernt bírják az Efraim mezőit és Samaria mezőit, Benjamin pedig a Gileádot.
20. Izráel fiainak ez a száműzött serege azokat, a melyek a Kananusoké, mint Sarfátig, a jeruzsálemi száműzöttek pedig, a kik Szefarádban vannak, elfoglalják majd a déli városokat.
21. És a Sion hegyén szabadítók mennel fel, hogy megítéljék az Ézsau hegyét, és az Úré lesz a királyság.

vasárnap, 2009. augusztus 30.
 
 
0 komment , kategória:  "Darabokra hullik a Biblia..:"  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 149 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 149 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7228 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 26
  • e Hét: 297
  • e Hónap: 3139
  • e Év: 42140
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.