Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
.hol is állunk most?
  2010-01-15 22:12:10, péntek
 
  ...hol is állunk most? Nos, úgy tűnik, a H1N1 oltásmizéria lassan lezárul, s talán egy halk, de határozott örömrivalgásra is van okunk. Kijelenthetjük, hogy az internetes információs közösség elérte célját, és a tervezettnél jóval kevesebben ugrottak bele egy nem kielégítően tesztelt és alapvetően felesleges oltásba...

http://neoltsal.blog.hu/2010/01/12/welcome_back_10
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A társadalom fele a rendszervá
  2010-01-15 22:07:09, péntek
 
  A társadalom fele a rendszerváltás vesztese



Belföld
A társadalom fele a rendszerváltás vesztesének tekinthető - mondta Ferge Zsuzsa szociológus a Politikatörténeti Alapítvány és az ELTE konferenciáján.


Ferge Zsuzsa szociológus szerint az elképesztő adathiány miatt nagyon nehéz megállapítani, hogy a rendszerváltás milyen hatással volt a magyar társadalomra.

A Magyar Tudományos Akadémia Gyermekszegénység elleni programjának vezetője azt mondta: annyi biztos, hogy 1989 után mostanra radikálisan csökkent a munka, mint létfenntartó foglalkozás iránti tisztelet, és lényegében a létbiztonság is megszűnt.

Ferge Zsuzsa a Politikatörténeti Alapítvány konferenciáján úgy vélekedett, hogy egy paternalista közfelelősség helyébe belépett az egyéneket felszabadító önfelelősség. A szociológus egy 1995-ös és egy 1992-2007-ig terjedő Tárki vizsgálata alapján azt mondta, kétszer annyian vesztettek a rendszerváltáson, mint ahányan nyertek.

"A rendszerváltás előtti időszakhoz képest 25 százalékra tehető a nyertesek, és körülbelül 45-50 százalékra azok aránya, akiket a veszteségek: a munkabiztonság, munkajogok gyengülése és a jövedelmi viszonyok gyengülése személyesen is érintenek" - fejtette ki.

Ferge Zsuzsa szerint létezhet akármilyen rendszerváltás-felfogás, sőt, sokak szerint nem is történt semmi 1989-ben, az vitathatatlan, hogy mára szabadság, jogállamiság és demokrácia van, ami 1989 előtt nem volt.

A mérleg elkészítésekor fontos figyelembe venni a társadalmi egyenlőtlenséget is, ami lényegében nem létezett az előző rendszerben, most viszont már szakadékok tátonganak egyes rétegek között.

InfoRádió
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Kicsit sárgább, kicsit
  2010-01-15 22:06:01, péntek
 
  ,,Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb"és nem a miénk.

2010-01-15 16:05 barikád.hu


Pelikán elvtárs ott állt Bástya elvtárs előtt, remegő térddel és hangon magyarázta a megmagyarázhatatlant. Bástya elvtárs pedig nem rontotta el az ünnepet, mert elhitte, hogy a citrom, narancs. ,,Az új magyar narancs".

Gyurcsány elvtárs ott állt a magyar törvényhozásban, és egyáltalán nem remegő térddel és hangon magyarázta a megmagyarázhatatlant. Mindez 2006-ban történt, és történik azóta is, amikor szocialistáink megpróbálják a magyar emberekkel elhitetni, hogy itt minden rendben van.
,,Lássuk az eredményeket!"
Azóta a hazugságot ,,bátorság beszéd"-nek hívják. Azóta nincs hazugság, csak ,,nem bontjuk ki az igazság minden szeletét".
Ez már így megy lassan négy éve. Nem sok minden változik, mert a hatalmon lévők úgy érzik, mindent megtehetnek, nem kell elszámolniuk a tetteikkel.
Rossz hírem van a számukra. Lehet, hogy most biztonságban érzik magukat, és lehet, hogy hónapok óta dolgoznak az iratmegsemmisítők. Még az is lehet, hogy sokan külföldre fognak távozni a felelősségre vonás elől. Az azonban nem lehetséges, hogy a hazánk kirablását meg lehessen úszni. Azért nem, mert a Jobbik lesz az az Új Erő, amely új, friss szelet fog hozni a magyar politikába. Fellélegezhetünk majd, mert ezután nem lehet sem megúszni, sem elmaszatolni a felelősségre vonást. Ennek pedig a jövőre nézve is lesz jelentősége, hiszen ettől kezdve majd egyik politikus sem remélheti, hogy büntetlenül megtehet bármit. ,,...a statuálás a lényeg..."

Magyarország nem lesz következmények nélküli ország. Magyarországon rend lesz, mert a magyar embereknek elegük van a gyurcsányokból. A gyurcsányokból, és azokból is, akik valamilyen kéz kezet mos elv alapján, megpróbálják majd a gyurcsányokat kimosdatni. Vagy rajtam kívül mindenki biztos abban, hogy a narancsosok tűzön-vízen át megkezdik majd az elszámoltatást? Mindenki a tűzbe tenné a kezét azért, hogy nem lesznek évekig elhúzódó bírósági tárgyalások, a végén valami látszat ítélettel? (pl. Zuschlag- és Kulcsár-per)
Mindenki elhiszi, hogy a párt-hovatartozás nem fog számítani a felelősségre vonásoknál, és a korrupt narancsos önkormányzati vezetőket is utoléri a jól megérdemelt büntetés?

Ha így van, nem kell a Jobbikra szavazni. Azonban, ha bárkiben csak egy kis kétely is felmerül ezzel kapcsolatban, nincs más választása, mint az Új Erőt megbízni ezzel a feladattal. Egyszerűen azért, mert a Jobbik az egyetlen párt ma Magyarországon, amely nem sározódott be a korrupcióval.

Mi vagyunk az egyetlenek, akik ki merik mondani a magyar emberek problémáit, és megoldást is kínálunk ezekre.
Mi vagyunk az egyetlenek, akik pártoktól független felelősségre vonást követelünk.
Mi vagyunk az egyetlenek, akiknek a képviselői előre lemondanak a mentelmi jogukról, és a politikus bűnözőkre kétszer annyi büntetést szabnának ki.
Mi vagyunk az egyetlenek, akik megteremtjük a képviselői visszahívhatóságot függetlenül attól, hogy egyéni, vagy listás képviselőről van szó.
Mi vagyunk az egyetlenek, akik a párt alapszabálya szerint csak egy politikai állást tölthetnek be.
Mi vagyunk az egyetlenek, akik nem csak gazdasági téren teremtenének rendet.
Mi vagyunk az egyetlenek, akik a multik érdekei elé helyezik a magyar emberek érdekeit.
Ehhez, és még sok máshoz kérjük a választók segítségét, mert csak együtt lehetünk sikeresek. Mi hiszünk Magyarország felemelkedésében, hiszünk a magyar emberekben, és hiszünk magunkban is.
Hiszünk sok mindenben, amiben politikai ellenfeleink nem hisznek.

Sok mindenben azonban nem hiszünk.
Mi nem hiszünk a balliberális politikusok jó szándékában. Nem hihetünk benne az elmúlt nyolc év után.
Mi nem hiszünk a polgári liberális oldal elkötelezettségében. 2006 óta nem hihetünk benne.
Mi nem hisszük, hogy a citrom narancs.
Mi pontosan tudjuk, hogy milyen is ez a ,,magyar narancs".
Tudják: ,,Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb"és nem a miénk.

Kredits Ferenc
Rákosmente Jobbik
barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alaposan kiosztották a Fideszt
  2010-01-15 22:04:49, péntek
 
 

EU: Alaposan kiosztották a Fideszt



Külföld
Andrew Duff, a parlamenti meghallgatások koordinálásával megbízott EP-képviselő csütörtökön a fideszes néppárti képviselőket bírálta, amiért egy öt évvel ezelőtti romaellenes kijelentése miatt támadást intéztek a szlovák biztosjelölt ellen. Az ügyet ,,kirobbantó" Járóka Lívia ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy nem látja akadályát Maros Sefcovic kinevezésének, ha jövő heti meghallgatásán szakmailag alkalmasnak bizonyul.


Egy öt évvel ezelőtti romaellenes élű kijelentése miatt kényszerülhet magyarázkodni jövő hétfői parlamenti meghallgatásán a szlovák Maros Sefcovic, akit parlamenti kapcsolatokért felelős alelnökének szán a következő Bizottságban José Manuel Barroso. A kisebb politikai bombát Andor László szerda délutáni meghallgatásán robbantotta Járóka Lívia, az EP egyetlen roma származású képviselője, aki egy, a magyar jelöltnek feltett kérdés kapcsán elítélte Sefcovic öt évvel ezelőtt még szlovák EU-nagykövetként uniós gyakornokok előtt tett kijelentését, miszerint roma honfitársai ,,a szlovák jóléti rendszer kihasználói". Szájer József, a néppárti (EPP) pártcsoport egyik alelnöke, a meghallgatások néppárti koordinátora később újságírók előtt azt mondta, hogy az EPP szerint egy ilyen kijelentés nem fér össze az uniós alapelvekkel.

Bár egyik politikus sem nevezte kizáró oknak a bizottsági alelnöki posztra való jóváhagyásra Sefcovic korábbi kijelentését - amit az Európai Roma Információs Iroda rögzített -, a Parlament folyosóin találgatások indultak arról, hogy az akció esetleg válaszlépés lehet a Néppárt részéről a soraikból való bolgár jelöltet, Rumjana Zselevát keddi meghallgatásán ért támadásokra, amit néppárti források határozottan cáfoltak. Sefcovic a történtekről értesülve még szerda este nyilatkozatot adott ki, amelyben mély sajnálkozásának adott hangot, ha múltbéli nyilatkozatával bárkit is megsértett.

Járóka Lívia csütörtök késő délelőtt újságíróknak nyilatkozva értésre adta, hogy a nyilatkozat önmagában még nem kizáró ok Sefcovic biztosi jelölésének jóváhagyására, feltéve, ha jövő hétfőn esedékes meghallgatásán szakmailag alkalmasnak bizonyul. A magyar roma származású képviselőnő ugyanakkor azt mondta, hogy a bocsánatkérésnél többet várnak, jelesül azt, hogy a szlovák jelölt meghallgatásán világosan elkötelezze magát a romák esélyegyenlőségének javítását célzó politika és lépések mellett. Arra is rámutatott, hogy a hasonló előítéletes kijelentések egyáltalán nem ritkák Közép- és Kelet-Európában, tehát nem a jelenlegi szlovák biztost érintő egyedi problémáról van szó. Végül egy kérdésre válaszolva azt is cáfolta, hogy Sefcovic elővételének köze lenne a feszültségektől terhelt magyar-szlovák kétoldalú viszonyhoz. Arra a kérdésre, hogy miért most jött elő a nyilatkozattal, ha már évek óta a birtokukban volt, a képviselőnő azt mondta, hogy bizottsági alelnökként a szlovák biztos felügyeli majd közvetve az esélyegyenlőségi politikát (ami hivatalosan Viviane Reding állampolgársági biztos portfoliójának része lesz), ezért tartották fontosnak, hogy tisztázza álláspontját.

Nem teljesen egyértelmű, hogy Sefcovic reflektorfénybe állítása mennyire bírja a teljes EPP-frakció támogatását. Otmar Karas osztrák konzervatív, aki ugyancsak egyik alelnöke a pártcsoportnak, osztrák újságíróknak nyilatkozva Szájer József személyes véleményének tartotta az akciót, ami szerinte nincs összhangban a néppárt stílusával. Karas is egyetértett ugyanakkor azzal, hogy ha így hangzottak el Sefcovic szavai, akkor azok ellentétesek az alapvető jogok chartájával. Egyúttal úgy vélekedett, hogy ez nem lehet az egyetlen mérce a biztosjelölt alkalmasságának elbírálásakor. Joseph Daul, az EPP frakcióvezetője csak a meghallgatás után kész nyilatkozni Sefcovic alkalmasságáról, mint mondta, éppen van elég más dolga is jelenleg. A BruxInfo megkérdezte Anna Záborska, szlovák néppárti képviselőnőt, aki azt mondta, hogy ugyan nem volt jelen a szerdai EPP-ülésen, de nem hiszi, hogy az egész pártcsoport álláspontját tükrözné az akció. Fontosnak nevezte, hogy az akkori szlovák nagykövet által elmondott teljes szöveget megismerjék, és ne így a kontextusból kiragadva. Záborska nem tudja, hogy az ügynek köze lenne a magyar-szlovák kapcsolatokhoz.

Aggodalommal tölti el ugyanakkor a Sefcovic-féle nyilatkozatnak a meghallgatások idején történő felelevenítése azt a brit liberális képviselőt, aki az egész EP-ben koordinálja a meghallgatásokat. Andrew Duff a BruxInfónak nyilatkozva ,,teljesen abszurdnak" nevezte azt, hogy a fideszes politikusok előhozakodtak az üggyel és úgy vélte, hogy azt a feszültségekkel terhelt magyar-szlovák viszony motiválta. ,,Mindannyian tudjuk, hogy a szlovákiai magyar kisebbség helyzete komplex és ellentmondásos téma, de az egyszerűen nem működik, hogy ezt belekeverjük a meghallgatásokba" - szögezte le. ,,Eljutottunk ahhoz a ponthoz, ahol minden egyre rosszabbra fordul" - így a liberális képviselő, aki hozzátette, hogy teljesen ellentétesnek tartja a meghallgatások felek között előre egyeztetett szellemével, ha a frakciók pártalapon, bosszúból levadásszák egymás jelöltjeit.

Andrew Duff meglátása szerint az eddigi meghallgatások alapján két jelölt alkalmasságával kapcsolatban merült fel komoly aggály. Az egyik a politikailag a néppárthoz tartozó Rumjana Zseleva, akivel szemben a brit liberális szerint két komoly kifogás is felmerült. Először is nem tudta tisztázni magát a pénzügyi érdekeltségeire vonatkozó vádak alól, másfelől nem rendelkezik azokkal a kompetenciákkal, amelyek a poszt betöltéséhez szükségesek. Az adóügyi biztosnak jelölt litván Algirdas Semeta teljesítményéről is elmarasztalóan nyilatkozott. Néhány jelöltnek mennie kell? - tette fel a kérdést a Bruxinfo.,,Nem leszek meglepődve, ha ez lesz a helyzet" - válaszolta az EP-meghallgatások koordinátora.

Bruxinfo.eu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bukik?
  2010-01-15 18:15:07, péntek
 
  Bukik?
Lovas István
2010. január 15. 00:01


Magyar Nemzet
Ellentétben a néhány nappal ezelőtti helyzettel, amikor még előre lefutottnak látszott a biztosok megerősítése, Brüsszelben sokan már akár ötven százalékot is adnának arra, hogy José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnökének új csapata nem lép hivatalába február elsején.

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel
Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on Csiripelés Twitter-re Küldés e-mailben
A hét elejétől folyó biztosi meghallgatásokon a legerősebb kezdőlövéseket az Európai Parlamentben a szocialista oldalról adták le a jobboldali Rumjana Zseleva bolgár biztosjelölt (nemzetközi együttműködés, humanitárius segélyezés), jelenlegi bolgár külügyminiszterre, akinek kifogástalan alakjára és tánctudására egyébként Charlemagne, a brit Economist hetilap uniós ügyekben szinte felülmúlhatatlanul szellemes kommentátora szerdai blogjában külön linkben hívta fel a figyelmet.

A szocialista frakció tagjai szerint Szófia küldötte egyrészt szakmailag nem üti meg a mércét, másrészt - a vádak szerint - eltagadta, hogy mintegy fél évvel korábban még tulajdonosa volt egy cégnek, amelynek részvényeit eladta. Két és fél ezer euróért, amiért nálunk a Duna partján egy magát kicsit is becsülő kormányzati tisztviselő bele sem fogna egy korrupciós ügyletbe. A szocialista oldalról jövő támadás meglepően erőssé vált, amikor Szájer József és Járóka Lívia - az Európai Parlament egyetlen cigány tagja, mint azt utóbbi szerdán sajnálkozva hangoztatta a romakérdésben Lévai Katalin-szerű buzgalmat mutató Andor László javasolt biztos meghallgatásán - fogást talált a szocialisták egyik biztosjelöltjén. Mégpedig nem is akármilyen fogást. Kiderítették, hogy a szlovák Maros Sefcovic, aki nemcsak az intézményközi kapcsolatokért és adminisztrációért felelős biztos lenne, de még az Európai Bizottság egyik alelnöki posztját is elfoglalná, 2005. január 19-én egy brüsszeli konferencián frissében kinevezett uniós nagykövetként azt a nézetét fejtette ki, hogy roma polgártársai a szlovák jóléti rendszer kizsákmányolói.

Sefcovicot - akit az Európai Parlament szakbizottságában a jövő héten hallgatnak meg - azután rasszizmusa miatt a néppártiak vették igen komoly és egyre intenzívebb tűz alá. Joseph Daul, néppárti frakcióvezető tegnap kiadott nyilatkozatában már elfogadhatatlannak nevezte Sefcovic nyilatkozatát, míg a megzavarodott szocialisták az idézet forrását igyekezték aláásni úgy, hogy az tulajdonképpen közvetett idézet. Hogy a rasszizmus vádjára az e vádkategóriát saját privilégiumuknak tekintő szocialista idegek mennyire felőrlődtek szinte órák alatt, arra jellemző Boris Zala, Monika Benova és Vladimir Manka szlovák szocialista felháborodott tiltakozó nyilatkozata Szájer és Járóka ,,szlovákgyűlölete" ellen, olyan angolsággal fogalmazva, amely eséllyel pályázhatna arra, hogy Madame Tussaud újonnan nyitandó grammatikai rémmúzeumának alapító okirataként tartsa számon.

Mi fog történni január 26-án? Vajon leszavazzák a Barroso-csapatot? Vagy megismétlődik az öt évvel ezelőtti színjáték, miután az olasz jobboldali Rocco Buttiglione biztosjelölti meghallgatásán azt a ,,borzalmas" nézetét hangoztatta, hangsúlyozottan személyes véleményként, mely szerint ,,a család azért van, hogy a nőknek gyermekük legyen és egy férfi védelme alatt álljanak, aki gondoskodik róluk"? Mely kijelentés oly felháborodást keltett szocialista körökben, hogy a professzor meg sem állt Rómáig. Ellentételezésként a jobboldal azzal a sovány vigasszal érte be, hogy az első meghallgatásán elbukott Kovács László nem az energia-, hanem az adóügyeket kapta meg.

Remélhetőleg a várható újabb alku kimenetele ennél jobb lesz a jobboldal számára.

http://www.mno.hu/portal/688383
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennél már nincs lejjebb
  2010-01-15 17:51:58, péntek
 
  Ennél már nincs lejjebb


Az utóbbi időszakban rengetegszer lehet hallani azt a népszerű közhellyé váló szlogent, hogy ,,ennél már nincs lejjebb!". Ezt a nekikeseredett emberek tömegei mondogatják maguknak és másoknak. Érdemes belehallgatni időnként a különböző divatos ,,nemzeti" televíziók betelofonálós műsoraiba, ahol csak úgy ontják az emberek magukból az elkeseredett mondókát. De máshol is tömegesen hallani ugyanezt, legyen az magánbeszélgetés vagy családi-baráti összejövetel. A panaszáradat oka elsősorban a gazdasági helyzet, az alacsony fizetések, a kis nyugdíjak, a magas árak stb. A demográfiai, szellemi és erkölcsi válság felismeréséig ugyanakkor jóval kevesebben jutnak el, tehát nagy tömegek szerint ezekben a kérdésekben minden a lehető legnagyobb rendben van.

Ezúton szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy ennél még van lejjebb. Sőt, sokkal lejjebb is van. Aki kíváncsi arra, hogyan lehet ennél sokszorta alacsonyabb életszínvonalon élni, az látogasson csak el bátran például a szomszédos Ukrajnához tartozó Kárpátaljára. Na, ott aztán van szegénység, meg alacsony életszínvonal, meg kőkorszaki szintű életkörülmények. De a magyar történelemből is tudnánk nem egy, a mainál összehasonlíthatatlanul sanyarúbb időszakot is mutatni: ilyen volt pl. a XVII. század legvége, amikor a török és a Habsburg pusztítás másfél évszázada után gyakorlatilag alig maradt magyar a Kárpát-medencében. A Habsburgok bécsi udvara pedig már egyáltalán nem is számolt hosszabb távon a magyarsággal: a betelepítésekkel német lakosságú koronatartományt tervezgettek. Az akkori megmaradt szórványos magyar közösségek bujdosókként éltek a saját hazájukban. És ez csak egy példa a történelmünkből, ezért most nem részleteznénk a két világháború közötti időszak ,,három millió koldus országát" vagy a II. világháború utáni évek éhezését, nélkülözését.

Tehát megállapíthatjuk, hogy ennél még van lejjebb. És itt jutottunk el a mai ember elkeseredésének alapvető okáig. Ez pedig nem más, hogy a döntő többség 1989/90-ben és azóta is folyamatosan felül a jóléti ígéreteknek. Nekik ugyanis semmi nem számít azon kívül, hogy jól be lehessen zabálni. Ha pedig ez nem megvalósítható, akkor elkezd lázadozni a telefonban és a választásokon majd jól odaikszel a másik pártra. Ahelyett, hogy tevőlegesen maga is elkezdene építeni valamit (akár szimbolikusan, akár tettlegesen). Na igen ám, de a csákány nehéz, az elvégzett munka meg büdös, alantas. Ezért a kádári ,,mindent felülről várás" jegyében a lakosság nagy része rábízza magát a választásokra, amikor majd minden problémája magától megoldódik (hamarosan ismertetjük Magyarország demográfiai helyzetét, a félreértések elkerülése végett).

Az egyik véglet tehát az irreális csodavárás, de van egy másik véglet is: ez pedig a világvége várása. Jelentjük, 2010 tavaszán egyik sem fog bekövetkezni. Igaz, gyökeresen megváltoznak majd az eddigi játékszabályok.

Berényi Sebestyén - Jövőnk.info


http://jovonk.info/2010/01/15/ennel-mar-nincs-lejjebb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiárusított Magyarország
  2010-01-15 17:38:14, péntek
 
  Kiárusított Magyarország

Dátum: 2010. January 12. Tuesday, 15:56

Belföld
Több állami támogatást kaptak a multik, mint amennyi adót és járulékot befizettek az államkasszába

A nyugati pénzügyi tőke megtiltotta Antall Józsefnek, hogy az államadósságot a saját elképzelése szerint kezelje - állítja Bogár László. A közgazdász szerint hazánk - már a rendszerváltást megelőzően - egy globális és végtelenített adósságszivattyúnak, egy kifosztó szivattyúnak lett az áldozata.





,,Antall Józsefet 1990 elején, amikor még nem volt miniszterelnök, de már látható volt, hogy ő lesz a soron következő kormány feje, számos alkalommal vitték el azokba a nyugat-európai pénzpiaci központokba (Frankfurt, Párizs, London), amelyek a világ pénzhatalmának európai centrumai voltak" - mondta Bogár László közgazdász az Echo Televízió Kiút többszemközt című műsorában. Bogár László szerint Antall Józsefnek alkalma nyílt mindenkivel találkozni, aki ebben a pénzhatalmi rendszerben számít. A kilencvenes év végén drámai hangú beszélgetésen mondta el Bogár Lászlónak azt, hogy mi történt ezeken a beszélgetéseken. A rendszerváltás első miniszterelnöke szerint egy globális vélemény hatalmi terrorja nyilatkozott meg a találkozókon.

,,A bankárok udvariasan, de igen határozottan jelezték Antallnak, hogy mi az, amiről soha semmilyen körülmények között nem szabad beszélni. Nemcsak neki, de a kormányzati rendszer egyetlen tagjának sem" - mondta Bogár László, aki az Antall-kormányban politikai államtitkár volt.

A közgazdász szerint ilyen volt az adósság problémaköre, amely valójában egy negatív nemzeti vagyon. Tilos volt továbbá az adósság könnyítéséről vagy a fizetés átütemezésének akárcsak a lehetőségéről is beszélni. ,,Az ország népe logikusan számíthatott volna rá, hogy az adósságot eltörlik, vagy legalábbis felvetik ennek lehetőségét, mint ahogy ez Lengyelországban történt, ahol az adósság egyharmadát elengedték" - hangsúlyozta a közgazdász. Elmondta, hogy tilos volt arról is beszélni, hogy az ország egy végtelenített adósságszivattyúnak, egy kifosztó szivattyúnak az áldozata lett. Bogár László szerint arról végképp nem szabadott értekezni, hogy a hatvanas évek végén, a hetvenes évek elején hogyan és kik konstruálták meg azt a rendszert, amelynek nyomán az országot belehajszolták egy olyan adósságcsapdába, amelyből nem lehet kikecmeregni.

Antall Józsefnek azt is megtiltották, hogy a nemzeti vagyon kifejezést használja. A statisztikai évkönyvben 1989-ben szerepelt utoljára a nemzeti vagyon kifejezés. 1990-től - Antall József is ezt örökölte - már nem szerepelt ez a fogalom a statisztikai évkönyvben, amelyet a globális világképre hivatkozva szüntettek meg.

,,Antallnak arról sem szabadott beszélnie a nyilvánosság előtt, hogy a hazánk területén ideiglenesen állomásozó multinacionális vállalatok - amelyek azóta letarolták a magyar gazdaságot - milyen alkuval jönnek be Magyarországra. A legutóbbi időkig szigorúan tilos volt tudni, hogy mintegy hatezermilliárd forint nemzeti ajándékot (állami támogatást, adókedvezményt) kaptak ezek a vállalatok, többet, mint amennyi adót és járulékot befizettek az államkasszába" - mondta Bogár László. A közgazdász szerint a multik nemcsak ingyen használják a játéktereinket, de még nemzeti ajándékokban is részesülnek.
A sors fintora, hogy Soros György és Andrew Sarlos azt javasolta Antall Józsefnek, megvásárolják Magyarország adósságállományát, amely akkor huszonkétmilliárd dollárra rúgott. Ennek fejében a nemzeti vagyon legértékesebb darabjait kellett volna átadni az üzletembereknek. ,,Antall akkor azt válaszolta - nem szokott ilyen kifejezéseket mondani -, hogy ez kommunikálhatatlan, ezzel ő nem tud kiállni a magyar társadalom színe elé. Nem tudja elmondani, hogy a Nyugat, amelytől a felszabadításunkat vártuk, azzal kezdi a felszabadításunkat, hogy az adósságunk fejében elveszi a nemzeti vagyonunkat. A dolog tragédiája az, hogy eltelt húsz év, az adósságunk százmilliárd dollárral több, mint akkor volt, közben pedig eltűnt a nemzeti vagyon" - mondta a közgazdász, akinek az a véleménye, hogy rosszabb helyzetben vagyunk, mintha Antall József elfogadta volna Sarlos és Soros ajánlatát.

Bencze Izabella, a volt Kincstári Vagyoni Igazgatóság egykori vezérigazgató-helyettese szerint a fejlett demokráciákban az állami vagyon tíz és harminc százalék közötti arányt képvisel a magántulajdonnal szemben. ,,Magyarországon a szocializmusban kilencvennyolc százalék körül volt az állami tulajdon aránya. Felgyülemlett egy hatalmas vagyon, amelyet ha egy olyan típusú privatizációval értékesítettek volna, amely a bevételeket az államháztartásba vezeti be, az adósságokat ebből próbálja meg lefaragni, és senki nem lop el semmit, akkor ma Európa egyik leggazdagabb állama lehetnénk" - mondta Bencze Izabella. A jogász azt mondja, hazánkban a hivatalos kommunikáció szerint a reprivatizációt azért nem lehetett választani, mert annak költségeit a költségvetés és az állam teherbíró képessége nem viselte volna el.

Bogár László kijelentette, hogy a reprivatizáció, amelyet Csehországban megvalósítottak, számunkra tiltva volt.

,,Trianon miatt volt globális parancs a reprivatizáció megtiltása. A környező országok könnyen reprivatizáltak abból a rabolt vagyonból, amelyet véres koncként Trianon után kaptak, s a magukénak tekintettek. Ezt a Nyugat, a globális hatalmi rendszer is elismeri. Mi lett volna, ha Magyarországon visszavezetjük a történelmi reprivatizációt? A Nyugatnak kényes kérdésben kellett volna állást foglalni: legitim döntésnek ismeri-e el a trianoni békeszerződést. Ezt a Nyugat el akarta kerülni" - mondta Bogár László.
Wiedemann Tamás


Forrás: http://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/kiarusitott_magyarorszag.html


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áldozatuk fényképével sajnálta
  2010-01-15 17:34:57, péntek
 
  Áldozatuk fényképével sajnáltatják magukat a gyilkos zsidók

2010.01.14.-18:26:27
Újabb döbbenetes, pofátlan és aljas zsidó manipuláció: a Háárec című izraeli napilap internetes kiadása egy keservesen síró kislány képével szólítja fel adakozásra az olvasókat, hogy enyhítsenek az elkeseredett, éhező zsidó gyerekek nyomorúságán.



A hirdetés a Háárecen - és az eredeti kép

Igen ám, csakhogy a képen egy palesztin kislány fényképe látható (valószínűleg innen lopták, szóvá is teszi a blog üzemeltetője). A fotó 2009. január 4-én készült, amikor javában zajlott Izrael agressziója a Gázai övezet másfél millió védtelen lakosa ellen. A kislány azért sír, mert a magát ,,a világ legerkölcsösebb hadseregének" nevező izraeli ármádia megölte családjának több tagját.
Bizonyos zsidó ,,jótékonysági szervezetek" pedig a kétségbeesett palesztin kislány fényképét használják fel abban a reklámkampányban, amelynek célja, hogy pénzt gyűjtsenek a ,,kétségbeesett, éhező izraeli gyerekek" számára. A kampány Amerikában is zajlik: mint a számos internetes weboldalon közzétett hirdetésből kiderül, Izraelben 1 651 300 ,,szegény" ember élt 2008-ban, a szegénységi küszöb alatt élő gyerekek száma pedig 783 600. A négy vagy annál több gyermeket nevelő családok 57,8%-a pedig szintén súlyos megélhetési gondokkal küszködik.

Ezek bizonyára mind az amerikai és európai segélyeken, ,,kárpótlásokon" élősködő, palesztinokat kirabló, földjeiket és javaikat elvevő zsidók közül kerülnek ki, nem pedig a kisemmizett, mindenéből kifosztott ún. ,,arab kisebbség" sorai közül... Akiknek még a gyászoló könnyeiket is ellopják egy kis pénzszerzés céljából.

Perge Ottó - incogman.wordpress.com - rainbowwarrior2005.wordpress.com nyomán
Kuruc.info

http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=13537
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az orkok Franciaországban is
  2010-01-15 17:29:50, péntek
 
  Az orkok Franciaországban is kemény munkával keresik kenyerüket

http://inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-327566

Származási helyük alapján "szakosodnak" a roma bűnözők

2010. január 15., péntek 13:50 InfoRádió

Egyre komolyabb fejfájást okoznak a francia hatóságoknak a kelet-európai országokból, elsősorban Romániából érkező bűnözők. Tavaly a rendőrség mintegy 1800 fiatal nőt tartóztatott le - kétszer annyit, mint egy évvel korábban, akik csoportokba verődve a tömegközlekedési eszközökön az utasok és a turisták megtámadására, illetve kirablására szakosodtak.


A francia rendőrség mintegy háromezerre becsüli azoknak a romániai cigányoknak a számát, akik Párizs külvárosaiban telepedtek meg, és akik a bűnözés legkülönbözőbb formáiból tartják fenn magukat. A nyomozók annyit már tudnak a működésükről, hogy alapvetően a származási településük szerint csoportosulnak, és nem keverednek egymás között.

A Temesvárról érkező romák például az agresszív koldulásra, a Bukarest külvárosaiból származók a gépkocsik szélvédőjének lemosására szakosodtak. A dél-romániai Ţăndărei és Slobozia városokból érkezők a bankautomaták mellett posztolnak és általában a magányos, idősebb emberektől lopják el az éppen felvett pénzeket, a sorozatos betörések szervezői pedig az ugyancsak dél-romániai Tulcea városából származnak.

Az eddigi vizsgálatok azt is kiderítették, hogy a bűnözőket jól szervezett, maffiaszerű csoportok foglalkoztatják, az "alkalmazottak" pedig "munkájukkal" általában a saját hazájukban a szüleik vagy családjuk által felvett hitelek kamatait törlesztik. Nem véletlen, hogy Franciaországban ezt a jelenséget "modern rabszolgaságnak" nevezik.

A rendőrség munkáját egyébként nagymértékben nehezíti, hogy az elkövetők jelentős része 11 és 15 év közötti kiskorú, akiket megbízóik mindenféle hivatalos papír nélkül küldenek a "bevetésekre", így tettenéréskor gyakorlatilag lehetetlen az azonosításuk, ráadásul mivel kiskorúak, sem kiutasítani, sem elítélni nem lehet őket. Az egyik sajtónak nyilatkozó rendőr szerint a fiatal rablókban mindez máris egyfajta büntetlenségi érzetet alakított ki.

A Romániából érkező bűnözők által okozott problémák már több mint tíz éve foglalkoztatják a francia hatóságokat, és az ügy miatt Nicolas Sarkozy 2002-ben, még belügyminiszterként Bukarestbe látogatott. Az akkor kötött megállapodás értelmében a francia hatóságokat azóta romániai rendőrök segítik a jelenség jobb megértésében és visszaszorításában.

S. Ráduly János, Franciaország
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az utolsó leheletig
  2010-01-15 17:24:56, péntek
 
  Az utolsó leheletig


Vannak olyan dolgok, amiket védeni kell az utolsó leheletig is. Vannak olyan dolgok, amiket meg kell oldani, kerül, amibe kerül. És vannak olyan tettek, amelyek megmutatják azt, hogy kinek mi az, ami ebbe a kategóriába tartozik.

Vannak dolgok, amelyek árulkodnak, amik akaratlanul is megmutatják, hogy ki hol áll, hogy ki kihez tartozik. Nincs ez másként most sem. Nem is lehet. Nem adhatok mást, csak mi lényegem - mondja Lucifer, Madách Tragédiájában.

Találkoztam és tárgyaltam a Kneszet Budapestre látogató delegációjával. A megbeszélésen egyebek mellett kitüntető figyelem jutott a szélsőségesek magyarországi előretörésének is. A Magyar Szocialista Párt miniszterelnök jelöltjeként morális kötelességemnek érzem, hogy mindent megtegyek annak érdekében, hogy a rendelkezésünkre álló jogi eszközökkel is gátját vessük az ilyen megnyilvánulásoknak.

Ezért a Holokauszt-tagadást büntethetővé tévő törvényjavaslatunkat ismét benyújtjuk a Parlamentnek. Ennek tartalmáról négypárti egyeztetést kezdeményezek, hogy ezáltal garantálni lehessen a törvény februárban történő elfogadását.

Azt ígérem, hogy személyes ügyemnek tekintem majd, hogy alkotmányos rendszerünk hamarosan kibővüljön ezzel az immunerősítő rendelkezéssel - mondta tegnap Mesterházy Attila, Magyarország legújabbkori tragédiájában.

Már nincs sok idejük, és ezt ők is pontosan tudják. Ezek már az utolsó napok. Egy mocskos hatalom gyalázatos végórái. Nincs már más, amit meg kéne, vagy meg lehetne oldani, nincs már semmi, csak még ez. Még egy utolsó parancs, még egy utolsó nyalás és vége. De ezt még meg kell csinálni, ezt még végig kell vinni.

Mindenáron.

Undorítóan szánalmasak vagytok. A végére eljutottunk oda, hogy az országot nyíltan és kendőzetlenül izraeli cionista körök kormányozzák. Nem volt efelől kétség eddig sem, de ez most így, azért mégis megdöbbentő. Idejönnek, kiosztják az észt, és az elvtársak már teszik is a dolgukat. Gondolkodás és minden gátlás nélkül. Izrael mindenek felett.

Azonban ez még nem a történet vége. A nagy színvallás még hátra van, hisz a törvény csak egyféle módon fogadható el, ha OV is mellé áll. A legutóbbi emeszpés próbálkozás során a narancsosok arra hivatkozva hátráltak ki az ügy mögül, hogy a törvény egyoldalú, nem szankcionálja a kommunizmus bűneinek tagadását, és nem támogatták a törvény a gyűlöletbeszéd büntethetőségéről szóló részét sem.

Erre most már nem hivatkozhatnak. A szocik minden akadályt elhárítottak a narancsos szavazatok elől. Most már büntetnék a kommunizmus bűneinek tagadását és kivették a gyűlöletbeszédet tiltó részt is. Az elvtársak megtettek mindent, csak a lényeg menjen át, csak még az legyen meg, aztán már vége lehet.

Kíváncsi leszek, hogy OV mit lép erre. Kíváncsi leszek, hogy a teljes parlamenti elit egyenként felsorakozik-e majd Mesterházy és az ő cionista brigádja mögé. Akkor majd eldől, hogy ki hol áll, hogy ki kinek az érekeit képviseli, és hogy 2010-re maradt-e még szívében magyar ember a Magyar Országgyűlésben.

Eljön majd az igazság pillanata. Igazi emblematikus és megőrizendő perc lesz az, amikor a kijelzőn majd megjelenik a szavazás végeredménye. Abban a percben benne lesz minden, Magyarország jelene és közelmúltja egy pillanatba sűrítve.

És az eredményt nézve az ember majd elgondolkozik, még az is, aki eddig még ezen nem nagyon. És mire a gondolata végére ér, magában már tévedhetetlenül érzi, hogy hiába hozzák a törvényeket, hiába akarják kőbe vésni a dogmákat, antiszemitizmus van. Nem is tudna nem lenni, hisz pont az ilyen ügyek, az ilyen történések azok, amik óhatatlanul is indokolják azt.


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/01/az-utolso.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 440 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 3102
  • e Hónap: 14213
  • e Év: 167709
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.