Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Cigányszínesek
  2010-01-26 20:38:46, kedd
 
  2010-01-26. 19:53

Cigányszínesek

Cigányaink megint aktívak voltak - extra hosszúságú mai “cigányszínes" rovatunk is...

Bíróság előtt kell felelnie a buszsofőrre támadó férfinak

Bíróság előtt kell felelnie tettéért annak a férfinak, aki rátámadt egy buszsofőrre Szolnokon - jelenti a HavariaPress.

A Tisza-parti megyeszékhelyen hétfő délután szállt fel egy férfi a Jubileum téren egy helyi járatú autóbuszra, amikor rájött, hogy a sofőrt már ismeri valahonnan. Az illető egy korábbi vélt sérelmét akarta lerendezni a sofőrrel, ezért először agresszívan szitkozódni kezdett, majd a szóváltás odáig durvult, hogy az erőszakos utas meglökte és megrúgta a buszvezetőt. Meg is akarta ütni, ám az ott lévők ezt megakadályozták, és rendőrt hívtak a dühöngőhöz. A kiérkező járőrök őrizetbe vették a 31 éves férfit, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás.

HavariaPress



***

Fatolvajokat fogtak a tiszai természetvédelmi területeken

Tíz fatolvajt fogtak el egy nap alatt a razziázó hatóságok a tiszai természetvédelmi területeken - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden.

A tiszadobi rendőrőrs munkatársai, a település polgárőrei, valamint a Nyírerdő Zrt. erdészei és természetvédelmi őrei előző nap tartottak közös ellenőrzést Tiszadob és Tiszadada körzetében a Natura 2000 védett területein - mondta a százados.

A razzia során tíz fatolvajt értek tetten, ellenük a lopás mellett természetvédelmi szabálysértés miatt is eljárás indult.

MTI



Húszezret csalt ki a húsért

Húsért kért húszezer forintot egy ismeretlen, egy álpostás pedig a beígért pénz átadása helyett a gyűrűjét vitte el áldozatának az elmúlt napokban Nagykanizsán - közölte a Zala megyei rendőrség kedden az MTI-vel.

Az első eset egy nyugdíjassal történt, akit vasárnap a nagykanizsai buszpályaudvaron faggatott ki egy ismeretlen - mondta Csizmazia Péter, a rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az idős ember elmondta a nevét, a lakcímét, így a tettes előbb ért a lakáshoz, mint a férfi, akinek csak a felesége tartózkodott otthon.
Az asszonytól az elkövető húszezer forintot kért arra hivatkozva, hogy a párja húst vásárolt, amit ki kell fizetnie, és a ház előtt várja, hogy levigye neki a pénzt. Az ismeretlen megkapta az asszonytól a kért összeget, s mire az idős férfi hazaért, már nyoma sem volt az elkövetőnek.

Hétfőn, ugyancsak Nagykanizsán vert át egy nyugdíjas asszonyt egy tolvaj, aki a posta közelében szólította le áldozatát. Az asszonynak azt mondta, hogy ő postás, pénzt hozott neki, de csak a nő lakásán adhatja azt át.
A lakásban azonban pénzt nem adott, viszont elkérte a nő kezén lévő gyűrűket azzal, hogy lemásolja a mintáit. Miután lesegítette a gyűrűket az idős nő ujjáról, az álpostás a zsákmánnyal távozott a lakásból.

A húsért pénzt kérő ismeretlen ügyében szabálysértési eljárást indítottak, a gyűrűt lopó álpostás esetében csalás miatt indítottak nyomozást a nagykanizsai rendőrkapitányságon - mondta a sajtóreferens.

Kisalföld - MTI

***

Az internet segítségével jutottak el áldozatukhoz

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két fiatalembert, akik interneten hívták személyes találkozóra egy virtuális ismerősüket Szigetszentmiklóson, majd kirabolták - értesült a HavariaPress.

A nyomozás eddigi adatai szerint a három fiatalember január 12-én egy negyedik, közös ismerősük révén ismerkedett meg egymással egy internetes csevegőprogramon. Másnap személyesen is felkeresték, a találkozóra azonban egy lőfegyvert is magukkal vittek, és arra kényszerítették új ismerősüket, hogy adja át számukra arany nyakláncát. A gyanú szerint ugyanez a két fiatalember január 18-án Tökölön is megkísérelt kifosztani egy másik fiatalembert, ő azonban nem hagyta magát, szembeszállt támadóival, akik így kénytelenek voltak zsákmány nélkül elmenekülni. A történtek bejelentését követően a Pest megyei nyomozók azonnal megkezdték ez elkövetők azonosítását, és néhány nappal a második támadásuk után elfogták a két feltételezett tettest. A két 19 éves szigetszentmiklósi fiú ellen fegyveres rablás gyanújával indítottak eljárást, a bíróság mindkettejüket előzetes letartóztatásba helyezte.

HírTV

***

Puszta kézzel a baltás betörő ellen
Puszta kézzel fegyverzett le egy baltával fenyegetőző házigazda egy betörőt Vásárosnaményban, a tettes ezután elmenekült, de a rendőrök nem sokkal később elfogták.

A szatmári város egyik családi házában vasárnapra virradó éjszaka ébredtek betörés zajára a ház lakói. Az álmából felriadó házigazda egyből szembeszállt a tettessel, és bár az egy baltát is szorongatott magánál, kicsavarta a kezéből az eszközt, mire a fiatalember elmenekült. A kapott személyleírás alapján a helyszínre érkező rendőrök rövidesen elfogták a feltételezett tettest, akiről kiderült, hogy egy 18 éves fiú, akit köröztek is, mert nem tért vissza a javítóintézetbe engedélyezett szabadságáról.

HavariaPress

***

Minden ok nélkül rugdosták össze
Órák alatt elfogták a rendőrök azt a három férfit, akik minden ok nélkül megtámadtak és összerugdostak egy autóst Kunhegyesen.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei település egyik vendéglője előtt vasárnap kora délután állt meg egy autós. Amikor nem sokkal később kijött a vendéglátóhelyről, váratlanul belekötött egy másik autóból kiszálló sofőr. Ez utóbbi férfi megütötte a sértettet, majd segítségére sietett két társa is, akik tovább ütlegelték és rugdosták az akkorra már földre került autóst, végül távoztak a helyszínről. A történtekről értesített rendőrök a személyleírások alapján nem sokkal később előállították a három feltételezett bántalmazót, akik ellen eljárás indult a garázda bűncselekmény miatt.

HavariaPress

***

Pénzt követelt a késes rabló, de beérte cigivel és borral is

Különös rablás történt szombaton Sárváron: a késsel fenyegetőző férfi pénzt követelt, ám az eladó addig alkudott vele, amíg két literrel borral és egy doboz cigarettával is beérte. (Kuruc.info: vö. “alapvető életszükségleti cikk" - legalábbis egy deviánscigány számára. Nesze neked “íhenhalnánk ha nem lopnánk"...)

Szombaton délután Sárvárról egy boltból kértek segítséget a rendőrségtől. Egy férfi 20 ezer forintot követelt az eladótól, miközben egy 20 centiméter pengehosszúságú fenyegetőzött. Az eladó alkudozni kezdett vele, és hamarosan már ötezerrel is beérte volna a rabló. Mivel ezt az összeget sem kapta meg, egy doboz cigarettával és két liter borral távozott a boltból a helybéli férfi, akit a jó személyleírásnak köszönhetően hamarosan el is fogtak.

Kisalföld

***

Ittas sofőrök, hamis papírok, gázolajtolvajok

Garázdaság egy 11 éves kisfiú ellen, életveszélyes fenyegetés és lejárt papírokkal, részegen autózó osztrák sofőr: kék hírek Sopronból.

A pontos időt kérdezték egy 11 éves soproni kisfiútól, az érdeklődők után most garázdaság miatt nyomoznak. Pénteken este a kisfiú a pontos időre vonatkozó kérdés után elővette édesanyja nála lévő mobiltelefonját, mire az egyik ismeretlen kitépte azt a fiú kezéből.

A gyerek ezt nem hagyta, és megpróbált elfutni; az ismeretlen személyek utána futottak, és egyikük hátulról megütötte. Sérülést a kisfiú nem szenvedett. Az elkövetők ellen garázdaság vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Egy soproni és egy agyagosszergényi fiatalember Kópháza külterületén egy nyerges vontató üzemanyagtartályából 140 liter gázolajat lopott el, körülbelül 40 ezer forintos kárt okozva. Az elkövetők ellen lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Fertőrákoson egy osztrák rendszámú Opel Vectrát állítottak meg a rendőrök. Az autót vezető soproni férfi alkoholtesztje pozitív lett, ráadásul a férfit korábban már eltiltották a vezetéstől. A 32 éves fiatalembert a rendőrök előállították, majd szabálysértési őrizetbe került.

Hasonlóképpen járt egy bécsi rendszámú autó vezetője vasárnap hajnalban. A rendőri ellenőrzés során az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. Az osztrák sofőr ráadásul egy másik gépjárműre kiadott hatósági jelzést helyezett a gépkocsira, amely Ausztriában körözés alatt állt. A gépkocsi műszaki érvényessége lejárt, és a sofőr vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

Ugyancsak vasárnap hajnalban egy férfit állítottak elő Sopronban, miután egy nő feljelentette őt, mert életveszélyesen megfenyegette. Zaklatás vétsége miatt indult büntetőeljárás a férfi ellen.

Egy 19 éves körözött fiatalembert fogtak el vasárnap délelőtt a Soproni Rendőrkapitányság rendőrjárőrei. A férfi az Aszódi Javítóintézetbe "felejtett el" eltávozás után visszatérni.

Kisalföld

***

Loptak volna a boltból - az alkalmazottak állták útjukat

Bolti `szarkákat´ értek tetten az egyik mosonmagyaróvári áruház alkalmazottai, ezért rendőri segítséget kértek.

Az elfogott két füzesabonyi férfi különféle kozmetikai cikkeket és élelmiszereket próbált meg fizetés nélkül kivinni a boltból.

Néhány termékről még az elektromos áruvédelmi eszközöket is eltávolították.

A két férfi ellen eljárás indult, az ellopott értékek pedig hiánytalanul visszakerültek az üzletbe.

Kisalföld

http://kuruc.info/r/35/54248/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zuschlag-ügy: Titkos feljegyzé
  2010-01-26 20:36:54, kedd
 
  Zuschlag-ügy: Titkos feljegyzések kerültek a nyilvánosság elé

2010-01-26 19:02 barikád.hu



Titkos feljegyzéseket ismertetett kedden a bíróság a Zuschlag-perben. Annak a CD-nek a tartalmára derült fény, amelyet a per kilencedrendű vádlottjától foglaltak le. Prácser László dokumentumaiból kiderül, hogy saját civil szervezetei hogyan továbbították a pénzt Zuschlag egyesületeihez.

A bűnjelek számbavételével folytatódott a Zuschlag-per tárgyalása a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. Annak a CD-lemeznek a tartalmát is ismertette a bíró, amelyet a per kilencedrendű vádlottjától foglaltak le az ügyészek. Az adathordozóra többek között Prácser László feljegyzéseit mentették le. Az egyik például így szól: "Ha jön kétmillió a KEDEKSZ számlájára, azt Zuschlagnak odaadni. Banki kivonat érkezik a postafiókra." Prácser nem emlékezett erre a feljegyzésre és arra sem tudott választ adni, hogy ki írta a CD-re az adatokat.

A bíró felolvasta Béki Gabriella 2001-es parlamenti felszólalását is, amelyben a liberális képviselő jelezte: civil szervezeteken keresztül finanszírozzák az MSZP ifjúsági szervezeteit. A per csütörtökön Zuschlag János vallomásával folytatódik.

hírTV - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Párttitkár elvtárs levele a ko
  2010-01-26 20:35:31, kedd
 
  Párttitkár elvtárs levele a kormányzati munkák kiszervezéséről

2010-01-26 18:27 barikád.hu


Elvtársak!

Hát most mongyátok meg, hát mit háborognak ezek a szélsőjobboldalisták ezen a dolgon, hogy a gazdasági minisztériumba mennyi munkát kiszervezték külsős vállakozásba!

Hát mit képzelnek ezek? Hát a jólképzett, eszmeileg a fülüktől a farkukig (már amelyiknek van) szociÁLdemokrata minisztériumi szakemberek csaknem fogják a közpénzből drágán megfizetett munkaidejüket ilyen improduktív dolgokkal eltölteni, mint hivatali munka, meg leltározás, meg iratrendezés, meg aktatologatás! Meg pláne a külszolgálatok elszámolása!

Ők a szakmai munkájuk színvonalának további emeléséhez a munkaidejükbe a Kanári szigeteken sympozionokon, meg a Bahamákon intenzív szakmai tréningeken vesznek részt, és az ezeken megfáradt szellemüket wellnesshétvégéken regenerálják, hogy meg tudjanak felelni a legujabbkori szakmai kihívásoknak, amik a minisztréiumban érhetik őket!

Ugye elvtársak ez mind érthető, és szociÁLdemokratikusan beleillik a Szetey elvtárs által kidolgozott humánpolitikai reformirányelvekbe?

És elvtársak hogy továbbmenjünk ennek a kérdésnek a kibontásába, a nép elkötelezettebb szolgálatát elősegítendő a miniszter és a politikai államtitkár elvtársak kisdolgozása után az elvtársak sliccének a begombolását is kiszerveztük külsős vállalkozásba, mer hogynézne az má ki, hogy az ilyen komoly és felelős beosztásba lévő elvtársak maguk gombolják be a sliccüket, miután kisdolgoztak!

Nemigaz elvtársak?

A miniszter és politikai államtitkár elvtársak kisdolgozását ugyan még nem tudtuk kiszervezni, de dolgozunk a megoldásán!

És elvtársak csakhogy lássátok, hogy pártunk és kormányunk mennyire komolyan veszi a reformokat, és a fenntartható fejlődés összkormányzati érvényesülését, a napokba fogjuk megtárgyalni a kormányülésen azt a reformjavaslatot, ami arról szól, hogy előí kell írni a miniszter és a politikai államtitkár elvtársaink részére, hogy csak zipzáras sliccű nadrágba járhatnak dolgozni, ugyanis akkor elvtársak ennek a sliccbegomboló vállakozásnak a munkájára nem lenne szükség, mert a mai káderpolitikai információink szerint kizárólag olyan miniszterek és politikai államtitkárok dolgoznak a szociÁLdemokrata kormányba, akik teljesen önállóan fel tudják húzni a sliccüket, ha az zippzáras!

És azér erre má igencsak büszkék lehetünk, mer nem kis munka lehetett káderpolitikailag ilyen garnitúrát összeszedni a kormányzati pozíciókba!

Szóval elvtársak ezek a szélsőjobboldalista rasszistafasisztista alakok most mindenbe belekötnek, de mink nem haggyuk magunkat, mer az igazság (és a közpénzek lopkodási lehetősége) a mi oldalunkon áll!

Mer kérdem én, az Ibolyka elvtársnőék mérnem háborognak ezeken a dolgokon? Pedig ők is jobboldaliak!

Ugye elvtársak?

Le a kákán is csomót kereső szélsőjobboldali osztályellenséggel! Éljen a párt!

Párttitkár elvtárs

akinek lenne még néhány (reform)ötlete, hogy miket lehetne a kormányzati munkából kiszervezni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A depresszió
  2010-01-26 20:33:28, kedd
 
  A depresszió

írta: Radulovic Zsuzsanna

Mivel magyar népünk első számú, legelterjedtebb tünetegyütteséről van szó, fontosnak találom, hogy mindenki tisztában legyen ennek a jelenségkörnek a működésével. A legtöbben közülünk érintettként, vagy családtagként találkozhattak, találkozhatnak vele mindennapi életükben.

A depresszió egy szimptómakör gyűjtőfogalma, amely a levertségtől és motiválatlanságtól egészen az úgynevezett endogén depresszió teljes apátiájáig terjed. A tettrekészség teljes gátlása és a nyomott hangulat mellett találhatunk egy depressziósnál számtalan kísérőtünetet is, úgy, mint fáradtság, alvászavarok, étvágytalanság, szorulás, fejfájás, szapora szívverés, derékfájás, az izomtónus csökkenése, impotencia, nőknél szabálytalan havi vérzés stb. A depresszióst mély bűntudat és önvád gyötri és állandóan jóvátételen fáradozik. A szó "depresszió" a latin d e p r i m o -ból származik, ami elnyomni, lenyomni jelentéssel bír. Ezen eredetelemzésből következik a kérdés: mitől érzi magát a depresszív elnyomva, vagyis a valóságban: mit nyom el önmagában?

Három témakört találunk a válaszra:

1. Agresszió.

Azt mindnyájan észrevehettük már, hogy a jogosult és szükséges, de kifelé meg nem valósított agresszió testi fájdalommá válik. Vagyis ellenünk fordul. Ezt a megállapítást tovább fejleszthetjük úgy, hogy a magunkban sorozatosan, folyton elnyomott, ezzel önmagunk ellen irányított agresszió pedig depresszióvá válik. Az agresszió, amelyet kifejezésében blokkolnak, szükségképpen befelé irányul és a feladóból címzettet csinál. Nem csak a bűntudatot írhatjuk az elnyomott agresszió számlájára, hanem a számtalan kísérő tünetet a különféle fájdalmakkal egyetemben. Az agresszió nem más, mint az életenergia és aktivitás kifejezési formája (gondoljunk arra, mekkora élvezet egy gólt dobni a kézilabda-kapuba, vagy belőni egy tizenegyest, főleg, ha a kapust is sikerül eltalálnunk közben!). Ezért, aki félelmében agresszióját elfojtja, elnyomja ezzel együtt legelemibb életenergiáját és aktivitását is.

Természetesen nem arról beszélek, hogy mindenkit vágjunk szájon, aki szembe jön és csúnyán néz! Egy bizonyos mennyiségű frusztrációs toleranciára mindenkinek szüksége van a túléléshez. Az egyensúly a lényeg. Esetünkben pedig egyértelmű, hogy az egyensúly erősen az egyik oldalra tolódott.

A pszichiátria óriási fáradozással próbálja a depressziósokat valamely aktivitásra rávenni, de ők ezt fenyegetésként élik meg. Kényszeresen kerülnek mindent, ami nem talál nyilvános elismerésre, és kifogástalan életvezetéssel próbálják agresszív és destruktív impulzusaikat (amelyek mindenkiben benne vannak, hiszen ezek nélkül a legelemibb túlélésre se lennénk képesek!) önmaguk és a világ elől elrejteni. A külső kényszer alkalmazása ennek megváltoztatására pedig még inkább belehajtja őket ebbe az ördögi körbe.

A saját magunk ellen irányzott agresszió legpregnánsabb kifejezése az öngyilkosság. Öngyilkossági szándék esetén jó lenne mindig arra kérdésre kideríteni választ, ki a gyilkosság valódi célpontja.


2. Felelősség.

A depresszió - ha most az öngyilkosságtól eltekintünk - a felelősség elutasításának legszélsőségesebb formája. A depressziós nem cselekszik többé, csak vegetál. Inkább holt, mint élő. De minden, az élettel való megbirkózás elleni védekezése ellenére is kénytelen a felelősség kérdésével szembesülni, a depressziósokra annyira jellemző átlagon felüli bűntudata segítségével. Mint láthatjuk, a betegség tálcán hordozza a saját megoldását - mint annyi más betegség is. A kérdés csak az, hogy hajlandó-e az érintett ezt meglátni, avagy sem. A felelősségvállalástól való félelem minden depresszió előterében áll és rendszerint akkor tör elő, amikor az illető egy új életfázisba kellene, hogy lépjen: egy jó példa erre a gyermekágyi depresszió. Vagy a negyven évesen még mindig az anyjánál élő agglegény.


3. Lemondás - Magány - Öregség - Halál.

Ez a négy, szorosan összefüggő élethelyzet (közülük talán utolsó a legfontosabb témakör), amelyeket egy depressziós kényszeresen kerül. A depresszió mégis erőszakkal kényszeríti az illetőt arra, hogy az élet állandóan jelen lévő halálpólusával is szembenézzen. Minden élő dolgot, mint például mozgás, változatosság, társaság és kommunikáció, elveszít a depressziós és az "élő" ellenpólusa, manifesztálódik nála: apátia, merevség, magány és halálgondolatok. Az élet haláloldala, amely a depresszióban ilyen ügyesen napvilágra kerül, ennek a páciensnek az árnyéka (= az a terület, amelyet elfojt, amivel nem hajlandó foglalkozni).

A betegségek általában konfliktusok külső kifejeződései. Esetünkben a konfliktus oka az egyformán nagy félelem az élettől és a haláltól. Az aktív élet bűnnel és felelősséggel jár - de éppen ez az, amit ő szeretne elkerülni. A felelősségvállalás ugyanakkor azt is jelenti, hogy lemondunk a másokra való hivatkozásról (projekció, vagy kivetítés) és elfogadjuk egyedüllétünket. A depresszív személyiség fél ettől, következésképpen szüksége van olyan emberekre, akikbe kapaszkodik. Válás, vagy egy ilyen közelálló személy halála gyakran kiváltja a depressziót ezekből az emberekből. "Az ember olyan egyedül van!" - és egyedül élni, önmaga lenni, a maga lábán állni és a a saját életéért felelősséget vállalni nem akar az illető. Fél a haláltól, ezért nem érti meg az élet feltételeit.

A depresszió becsületessé tesz, tükröt tart elénk: megmutatja az élethez és a halálhoz való egyidejű, egyforma képtelenséget.

Természetesen a fent említett tünetek és jelenségek mindenkinél más mértékben valósulnak meg.

"Ha nincs benned szeretet, akkor cselekedhetsz, amit akarsz: hódolhatsz a világ összes istenének, tevékenykedhetsz szociálisan, vagy a politikában, keresztülvihetsz reformokat a szegények javára, írhatsz könyveket, vagy verseket, mégis halott vagy. Szeretet nélkül megsokszorozódnak és a végtelenségig növekednek a problémáid. Szeretettel viszont tehetsz, amit csak akarsz, akkor nem léteznek veszélyek és konfliktusok. Akkor a szeretet az erényeid alapköve. Egy lélek, amely nincs a szeretet állapotában, nem lehet vallásos lélek." - írja Jiddu Krishnamurti.

Ebben a szeretetben az önmagunk iránti szeretet is benne foglaltatik - nem tévesztendő persze össze a nárcisztikusan kóros önimádattal. Hiszen, aki önmagát nem tudja elfogadni és megszeretni, hogyan tudhatná ezt másokkal szemben megvalósítani?

Itt jön a képbe az állatszeretet is. Aki nem szereti az állatokat, nem tud felelősséget vállalni értük, az csak annak a jele, hogy nem érti, nem szereti az életet. Hogyan tudhatná akkor önmagát, mint élőlényt, mint a természet részét elfogadni, megszeretni? És ha ez így van, miből meríthetne akkor szeretetet a többi élőlény, embertársai iránt, amelyet továbbadhat?


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/01/depresszio.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hozzád szólok, magyar rend
  2010-01-26 20:29:59, kedd
 
  Nyílt levél: Hozzád szólok, magyar rendőr



Publicisztika
Hozzád szólok, magyar rendőr, aki naponta az utcákat járod, ismerve azok minden szennyét és bánatát. Ha valaki, akkor te tudod, milyen a helyzet ma Magyarországon, milyenek a hazai hétköznapok, milyen bűnök emésztik társadalmunkat.


Hozzád szólok, magyar rendőr, nem a feletteseidhez, akik íróasztalaik mögül gyakran adnak neked olyan parancsokat, melyekkel a legkisebb mértékben sem értesz egyet, és számos alkalommal -pozícióféltésből, megalkuvásból, vagy benső, de hamis meggyőződésből- olyasmit követelnek tőled, amivel nem értesz egyet.

Hozzád szólok, magyar rendőr, nem azokhoz a kollégáidhoz, akik nem a bűnüldözés és bűnmegelőzés iránti elkötelezettségből választják a rendőri pályát, hanem a zsebre bírságolások, a hatalommal való visszaélés lehetősége és a korai nyugdíj reményében.

Hozzád szólok, magyar rendőr, nem azokhoz a gyáva gazemberekhez, akik 2006 októberében és számos más alkalommal rohamsisak és maszk mögé rejtőzve bestiális brutalitással támadtak fegyvertelen honfitársaikra, csak mert azok kiálltak az igazságért, a hazáért, a nemzetért; de egyik gumilövedékes, könnygázos, gumibotos pribékben sem volt annyi becsület és bátorság, hogy az igazságtételt követelők oldalára álljon, és erre buzdítsa társait is.

Hozzád szólok, magyar rendőr, akin magasabb rangú, elegáns autóval, elegáns ruhában járó kollégái szánakoznak, mondván: ha egy kicsit dörzsöltebb lennél, ha egy kicsit rugalmasabban kezelnéd a törvényt, ha valamivel merészebb volnál, és behunynád a szemed, amikor kell, te sem panelban élnél.

Hozzád szólok, magyar rendőr. Hozzád, akinek ökölbe szorul a keze, amikor a kormos képű, állati lelkületű rablók, gyilkosok, stricik, sőt, már ezek fiai és unokái is gúnyosan néznek és kiáltanak feléd, tudván, hogy úgysem eshet bajuk, hisz a te kezedet megköti a törvény, amire ők fütyülnek. Ha le is köpnek téged, legfeljebb börtönbe kerülnek, ahol jobb, mint otthon, hiszen ingyen fűtenek rájuk, etetik őket, még mosdani lehet, bár ez utóbbi nekik nem sokat számít, meg sok is bent az ismerős. Ha viszont te köpöd le őket -amire minden okod megvan-, akkor téged azonnal leszerelnek.

Hozzád szólok, magyar rendőr, akinek bizony elkelne a segítség; a Magyar Gárda és a csendőrség bizony sokat könnyíthetnének a dolgodon, de hát az egyiket feloszlatták, a másikat nem engedik törvényesen megalakulni, így neked segítség helyett csak annyi jut, hogy a ,,gárdistagyanús" honfitársaidat kell vegzálnod, és a meleg méltóság menetét őrizned, addig sem a betörőket kergeted.

Hozzád szólok, magyar rendőr, és csak ennyit mondok: közeleg 2010 áprilisa, a valódi rendszerváltás lehetősége, amikor törvényesen, demokratikus úton bosszút állhatsz azokon, akik ellen naponta küzdesz, és akik tönkreteszik az életed. Élj szavazati jogoddal, add voksod a nemzeti oldalra, a Jobbik Magyarországért Mozgalomra.

A (cigány)bűnözés ellen, a rendőri hivatás méltóságáért.

Münzberg Mihály
Nyíregyháza

Polgár Info

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=55076
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Legyen úgy mint régen volt
  2010-01-26 20:28:13, kedd
 
 



Legyen úgy mint régen volt

1222. évi XXIV. törvénycikk
hogy izmaeliták és zsidók tisztséget ne viseljenek
Pénzváltó kamara-ispánok, só-kamarások és vámosok, országunkbeli nemesek legyenek.
1. § Izmaeliták és zsidók ne lehessenek.

1222. évi XXV. törvénycikk
a sóról
Továbbá, sót az országnak közepette ne tartsanak, hanem csak Szabolcson és Regéczen és a végekben.

1222. évi XXVI. törvénycikk
hogy az országon kivül valóknak birtokot adni nem kell
Továbbá, birtokot az országon kivül való embernek ne adjanak.
1. § Ha valamelyest adtak vagy eladtak, azt a haza fiai válthassák meg.

1222. évi XXVIII. törvénycikk
hogy a kit a törvény elmarasztott, annak oltalma ne legyen
Ha valaki törvény renden elmarasztatott, senki a hatalmasok közül meg ne oltalmazhassa azt.

1222. évi XXX. törvénycikk
hogy a nádorispánt, a bánt és a király és királyné országbiráit kivéve, senki két tisztet ne viseljen
Továbbá, e négy jobbágyurat: tudniillik a nádorispánt, a bánt, király országbiráját és királyné asszonyét kivéve, senki két tisztet ne viseljen.

1222. évi I. törvénycikk
Szent István király ünnepéről
Rendeljük, hogy a szent király ünnepét minden esztendőnként, ha csak valami nagy nehéz ügyek gondja vagy betegségünk meg nem tilt minket, Fehérvárat tartozzunk megülni.
1. § És ha mi ott nem lehetnénk, a nádorispán kétség nélkül ott leszen érettünk és a mi képünkben minden ember dolgát meghallgatja; és az egész nemesség, valaki akar, szabadon oda gyülhessen.

1222. évi XI. törvénycikk
vendégek avagy idegenek mi módon jussanak méltóságra?
Ha vendégek, tudni mint jámborok, jönnének az országba, ország tanácsa nélkül méltóságra ne jussanak.

1563. évi LXXIII. törvénycikk
az aranyat és ezüstöt ki ne vigyék és az esztergomi érsek pénzverési felügyelőt tartson
Az idegenek és főként a kereskedők a nyers és még pénzzé nem vert aranyat meg ezüstöt az országból ki ne vigyék.
1. § És az esztergomi érsek tiszténél fogva pénzverési felügyelőjével ellenőriztesse, hogy ki ne vigyék.
2. § A kit a kivitelen rajta érnek, azt a decretumban megszabott büntetéssel sujtsák.

1741. évi VI. törvénycikk
az ország szent koronája őreinek megválasztásáról

Az ország szent koronája előbbi őrei ugymint Kolonics Ádám és Nádasdi Tamás grófok, sőt ezek közül az utóbbinak helyébe kegyelmes királyi rendelettel kinevezett vásonkői gróf Zichy Károly is az élők sorából elköltözvén:

1. § Az ország karai és rendei nagyméltóságu és méltóságos monyorókeréki gróf Erdődy György urat, Monoszló és Varasd vármegye örökösét, Bars vármegyének pedig főispánját, a varasdi vár örökös kapitányát, Ő királyi szent felségének valóságos belső, és a királyi halytartó tanács tanácsosát és a magyar kamara elnökét, ki a fönt nevezett Kolonics Ádám elhalálozása óta kegyelmes királyi rendelet alapján ugyanazon tisztségben valósággal eljárt, s mint a ki irántuk és elődeik iránt a király és ország javára érdemeket szerzett.

2. § Továbbá nagyméltóságu és méltóságos galánthai gróf Eszterházy János urat, a fönttisztelt királyi felségnek hasonlóképen belső titkos, és a királyi helytartó tanácsnak tanácsosát, az ő és őseinek hasonló érdemeinél fogva, a föntnevezett királyi felségnek koronáztatása előtt előterjesztett jelölése alapján a szent korona őreivé egyértelmű szavazatukkal választották; a kik a hivatalos esküt a föntnevezett királyi felség s az ország karai és rendei előtt letették.

3. § Föntemlitett, mint mondva volt, elhalt őrök örökösei és utódai tehát, a koronához tartozó kulcsoknak átadására nézve, ezennel megnyugtatnak és föloldoztatnak.

1563. évi XLII. törvénycikk
az istenkáromlók és átkozódók büntetése
És mivel ezekben a közelebbi években, az istent és ennek a szentséges sacramentumait igen sokan szokták átkozódva káromolni:
1. § A mivel bizonyos, hogy csakis az istennek méltó haragját keltik föl ellenünk.
2. § Megállapitották, hogy az olyanokat, a kik a teremtő istent, a keresztséget és a lelket s egyéb hasonlókat káromolják, azok, a kik az ilyen káromkodást hallják, a birájuknak bejelentsék és bebizonyosodás után első izben azokat nyilvánosan megvesszőzzék.
3. § Ha pedig a káromkodást második és harmadik izben is megismétlik; a második izben megbotozással; a harmadik izben pedig, nem kisebb, mint a gyilkosokra és más gonosztevőkre megszabott büntetéssel sujtsák.
4. § Azokat pedig, akik a káromkodást hallják, de be nem jelentik, három márka fölhajtásával büntessék.

www.1000ev.hu


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
zsidó nyomásra tiltotta ki a J
  2010-01-26 20:25:15, kedd
 
  Kiderült az igazság: a zsidó nyomásra tiltotta ki a Jobbikot a fideszes városvezetés a művelődési házból
A szolnoki főiskola kollégiuma után az esztergomi művelődési házból is zsidó nyomásra született a kitiltás.


Piszkosfred, k, 2010/01/26 - 19:00

A Fidesz elnöke a megbízóivalA Fidesz elnöke a megbízóival

Nem fedi a valóságot, amikor Esztergom Város Önkormányzata hivatalos közleményében azt állította, hogy a Várszínház Kft. az esztergomi zsinagóga nagytermét egy idős hölgynek adta volna bérbe bemutató előadás céljára. Szolnok után Esztergomban is beleszóltak a lakossági fórum helyszínébe a zsidók.

A színháztermet 2010. 01. 07-én, a Jobbik Esztergomi Szervezetének 48 éves elnökségi tagja, Feketéné Seres Mária vette ki saját nevén, előadás céljára. Ez alkalomból elkísérte őt az esztergomi Jobbik alelnöke is.

Feketéné Seres Mária elnökségi tagunk neve és elérhetősége, tavaly nyár óta folyamatosan elérhető az esztergomi Jobbik honlapján, de ugyancsak ezen hölgy neve alatt lett bejelentve területfoglalás az EP választások alkalmával, és az őszi Meggyes Tamás-ellenes tüntetés idejére is a rendőrségen.

A foglalással egy időben a bérleti díj is kifizetésre került. (a bérleti szerződések és a számlák mellékelve)

Mivel időközben értesültünk arról, hogy Vona Gábor, a jobbik kormányfőjelöltje sajtótájékoztatót szándékozik tartani, 2010. 01. 11-én, a Jobbik Magyarországért Mozgalom nevében, Zentai Plajner Zsolt esztergomi elnök személyesen foglalta le az intézmény kistermét is, sajtótájékoztató céljára.

A bérleti díjat akkor, rendszerhibára hivatkozva nem engedték befizetni.

A befizetést ezért másnap, január 12-én tudtuk rendezni.

Még ezen a napon, az intézmény munkatársa arra való hivatkozással, hogy egy saját eseményükről elfelejtkeztek, megpróbált rábírni bennünket, hogy a rendezvényt tegyük át más időpontra.

Érvényes szerződésünkre, és Vona Gábor előre meghatározott országjáró programjára való tekintettel, ragaszkodtunk az eredeti időponthoz.

A város plakátolását a tagság, csak három nappal később, január 15-én kezdte el!

,,Az üggyel kapcsolatban Knapp János alpolgármester elmondta: hogy a zsidó szervezetek és a Jobbik miként vélekednek egymásról, arról a Várszínház Kft. tulajdonosa, Esztergom Önkormányzata nem kíván véleményt nyilvánítani. Azonban az esztergomi zsinagógát esztergomi zsidók építették, használták, egészen addig, amíg a világháború el nem pusztította őket.

Ezt, az egykori esztergomi zsidók örökségét és érdekét veszi figyelembe a Városháza, amikor másik termet ajánl a Jobbik rendezvényének megtartására, vagy visszaadja a bérbevevőnek a pénzét."

Tisztelt Alpolgármester Úr!

Az Önök által csereképpen felajánlott terem, az úgynevezett Zöld házban, (volt MSzP székház) egy fűtetlen, lebontás alatt álló, éppen ezért iszonyatosan lepusztult épületben található.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Önök biztosítottak hőlégbefúvót, a havat ellapátolták az épület elől, és áramot is biztosítottak.

Viszont a sajtótájékoztató céljára külön kért helyiséget nem készítették el. (sem fűtés sem pedig villany nem volt)

Ezért a sajtótájékoztatót a graffitis csupasz betonfalak előtt adta Vona Gábor, a Jobbik kormányfőjelöltje és Balogh János a Jobbik KEM 5.sz. oevk. jelöltje.

A cserehelyiséget kompromisszumkészségünket bizonyítandó, elfogadtuk. Bár az okozott kellemetlenségért Önök a mai napig nem kértek elnézést, pedig a szerződésszegés nyilvánvaló, a felajánlott cserehelyiség pedig egyáltalán nem olyan színvonalú volt mint amilyenek az eredetileg bérelt termek lettek volna. Csupán annyit tettek, hogy kiadtak egy közleményt, melyben azt a hamis érzést próbálták kialakítani, hogy Önöket mi félrevezettük.

A csatolt szerződések ezt teljes mértékben cáfolják.

Arra is választ várunk Önöktől, hogy a jelenleg művelődési központként működő intézmény funkcióját tekintve zsinagóga, vagy pedig amint az a bérleti szerződésből következik (pld. színházterem), művelődési ház?

Továbbá azt is tudni szeretnénk, - és ezt a kérdést a tiltakozó zsidó szervezeteknek is címezzük - hogy ki és mi alapján dönti el azt, hogy az épületben milyen események kapnak helyet?

,,A mártír építők iránt tisztelettel tartozunk, ezért illő lenne, hogy miattuk és az Isten házának megadott tisztelet miatt a hely szelleméhez méltó tevékenységre használják, mondta Köves Slomó".

Ezek szerint a hely szelleméhez méltó esemény volt pld. Thürmer Gyula (munkáspárt) politikai könyvbemutatója 2010. január 15-én, vagy a Fidesz és Fidelitas szervezte X. esztergomi polgári est január 25.-én.

Tisztelt érintettek, nem ezt hívják diszkriminációnak?

Az, hogy a Jobbikot bizonyos szervezetek hátrányosan megkülönböztetik, mára már sajnos mindennaposnak mondható.
A városvezetés jelen esetben - külső utasításra - nem csak egy demokratikus pártot, hanem, majd félezer polgárát is száműzte a művelődési házból, ezért ezek az emberek kénytelenek voltak az előadást javarészt állva, és fagyoskodva végighallgatni.

Zentai Plajner Zsolt
elnök
Jobbik Esztergomi Szervezete

(Szent Korona Rádió)
Kapcsolódó linkek

* Esztergom önkormányzata befeküdt a zsidóknak
* Kitiltotta a Jobbik fórumát a Szolnoki Főiskola megfelelési kényszerben szenvedő vezetése

http://szentkoronaradio.com/belfold/2010_01_26_kiderult-az-igazsag-a-zsido-nyomas ra-tiltotta-ki-a-jobbikot-a-fidesz-a-muvelodesi?utm_source=feedburner&utm_med ium=feed&utm_campaign=Feed%3A+atisztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3% B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valaki nagyot kaszált a H1N1 o
  2010-01-26 20:21:32, kedd
 
  Valaki nagyot kaszált a H1N1 oltással

2010. január 26. 13:55:00 privátbankár.hu

Véget ér a számlagyűjtő játék, az egyik decemberi pályázónak egy H1N1 elleni oltás beadása hozta meg a szerencsét. Utoljára adták át a Tiszta Haszon Program egymillió forintos nyereményeit kedden, mivel egy év után véget ér a számlagyűjtő játék. A kormányszóvivő a budapesti díjátadón emlékeztetett arra: a Tiszta Haszon Programot azért indította el a kormány egy évvel ezelőtt, hogy számlaadásra és számlakérésre ösztönözze az embereket, és ezzel is bővüljön a közterhekhez hozzájárulók száma, fehéredjen a gazdaság. A program ideje alatt minden hónapban tízen részesülhettek nettó egymillió forintos díjban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alkotmányellenes az ingatlanad
  2010-01-26 20:20:25, kedd
 
 
Alkotmányellenes az ingatlanadó
2010-01-26 15:03 hírTV

Keddi határozatában az Alkotmánybíróság visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a lakóingatlanok adójára vonatkozó törvényi rendelkezéseket - olvasható a testület közleményében. Az AB szerint a lakások adójának alapjául szolgáló, árként elérhető érték bizonytalan, akár 30-40 százalékos ingadozást mutathat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kóbi multimilliárdos pakolja B
  2010-01-26 20:19:25, kedd
 
  Kóbi multimilliárdos pakolja Bokros feneketlen zsebét
2010. január 26. 07:55
HunHír.Hu

Bojár Gábor, az ismert üzletember, a Graphisoft megalapítója a HVG.hu-n megjelent cikkében egyértelműen leteszi a garast Bokros Lajos mellett. Mint írja, szükség lenne rá, hogy az MDF bekerüljön a Parlamentbe, és ott Bokros programjának a ,,hangja" legalább ellenzékként jelen legyen. repülnek a százmilliók a csomagos pojáca bandájának. Csak úgy? Á, dehogy! Lesz ennek ára, majd, közpénzből!

,,Hogy mi most az MDF? Nem érdekel. Pontosabban most nem ez érdekel" - kezdi okfejtését Bojár Gábor. Mint kiderül, a milliárdos üzletembert az sem foglalkoztatja, hogy a mai MDF és SZDSZ hogyan viszonyul a 20 évvel ezelőtti hasonló nevű formációkhoz, ,,és sajnos nem engedhetem meg magamnak azt a luxust sem, hogy érdekeljen, ki, honnan és milyen áron gyűjti össze a kampányhoz szükséges pénzt".

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=26510
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 440 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 380
  • e Hét: 2038
  • e Hónap: 18831
  • e Év: 151748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.