Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Egymilliós pluszkiadás a benzi
  2010-01-08 23:48:57, péntek
 
  gondola 2010. január 8. 16:13

Egymilliós pluszkiadás a benzintender miatt - és ez csak egyetlen hivatal!


A Gondola birtokába került az egyik nemzeti park igazgatóságának segélykérő levele, amelyből kiderül, hogy a kormányzati benzintender csak náluk éves szinten 1.120.000 forint többletkiadást okoz.

A társaság autói eddig a telephelytől 6 kilométerre lévő Mol-kútnál tankolhattak, most azonban 21, 32, illetve 44 kilométert kell menniük, csak az üzemanyag-vásárlásért! Még rosszabb a helyzet a nemzeti park traktorai esetében, amelyek nem közlekedhetnek főúton, így még messzebb kerülnek a "legközelebbi" OMV-kúttól. Ez éves szinten 10-15 ezer kilométer plusz futásteljesítményt jelent a traktoroknak, és az ezzel kapcsolatos többletköltségeket!

"Összességében elmondható, hogy Igazgatóságunk számára is egy nagy kúthálózatról, országosan 170 kutat üzemeltető társaságra való áttérés jelentős, néhol megoldhatatlan kihívást és nagy többletköltséget és rengeteg hasznos természetvédelmi szakmai munkára fordítható idő kiesését is jelenti." - írja levelében az egyik nemzeti park igazgatója.

Feltehetjük a kérdést: ha egyetlen hivatali szervnek több mint egymilliós a
pluszköltsége az elfuserált kormányzati benzintender miatt, akkor a teljes
államigazgatás - és így az adófizetők - vajon mennyit veszítenek rajta?


http://www.gondola.hu/cikkek/69120
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az uszálystrandttól a Népszavá
  2010-01-08 23:43:44, péntek
 
  Az uszálystrandttól a Népszaváig: Horváth Éva kalandos élete
2010-01-08 21:00 barikád.hu

Nem vesztegette az időt az elmúlt néhány évben Horváth Éva, Hagyó Miklós pénteken hivatalosan is hűtlen kezeléssel megvádolt volt szóvivője. Idővel az Népszavától a Stop.hu-n át a BKV-ig mindenhol voltak érdekeltségei, s sehol sem csekély összegekről volt szó.

Bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség H. Évát - közölte ma Tafferner Éva, a BRFK szóvivője. Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes volt szóvivőjét reggel állították elő a rendőrök és gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrség gyanúja szerint a volt szóvivő 2008. február 1. és 2009. szeptember 18. között úgy vett fel a BKV-tól összesen 24 millió forint munkabért, prémiumot és jutalmat, hogy azért ténylegesen nem végzett munkát - mondta Tafferner Éva. Hozzátette: H. Éva bűnsegédként hozzájárult a kifizetést engedélyezők által elkövetett hűtlen kezelés bűncselekményének elkövetéséhez.

A Heti Válasz korábban megírta, hogy Horváth Éva volt a fizetős ,,üzemmódra" váltás után látványos érdektelenségbe fulladó Uszálystrand ,,szülőanyja" is. A projekt ötlete az Európa Kulturális Fővárosa pályázat írásakor született, de miután a címet Pécs nyerte, a Dunára álmodott uszoda ötlete is elúszni látszott. A pályázat körül sürgölődő ügynökségek közül a Sygma PR- és marketingkommunikációs cég ezért úgy döntött, maga kezdeményezi a program megvalósítását. A cégvezető ötletgazda Horvát Éva a városháza útvesztőiben szintén otthonosan mozgó Z. Halmágyi Judit építész, szakpolitikus, a fővárosi SZDSZ-frakció tagjának támogatásával vitte keresztül a tervet. (Projektgazda a főváros részéről Steiner Pál, az MSZP képviselőcsoportjának vezetője volt.) A megvalósításhoz kellett az ügynökség gazdasági és politikai kapcsolatrendszere, hiszen tucatnyi köz- és magáncéget kellett meggyőzni arról, hogy a válság közepén érdemes szponzorálniuk a kezdeményezést.

A strandra 260 millió forintot költöttek: a legfőbb támogatók közintézmények, illetve olyan cégek voltak, amelyek hozzájárulását vélhetően bőven behozta a reklám: a Budapest Hévizei és Gyógyfürdői Zrt., a Fővárosi Vízművek Zrt., a Hídépítő Zrt., a Tempero Építőipari és Uszodatechnikai Rt., az AstralPool, illetve a Wiking Yacht Club.

A Sygma kommunikációs ügynökség nyolcvan ügyfele között megtalálható az Auchan, a Budapest Airport, a Főpolgármesteri Hivatal, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az ENSZ, az Európai Bizottság magyarországi delegációja, az Euroweb Internet, a Fővárosi Csatornázási Művek, a Kludi, a Magyar Hivatalos Közlöny Kiadó, az MDF, a Mol, a Monarchia Étterem, a Mosolyország Alapítvány, a Magyar Távirati Iroda, a Műcsarnok, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Pantel, a Political Capital, a Posta Bank Lízing, a Raiffeisen Bank, a Siemens, a Studio Metropolitana, a Vodafone és a Wallis Csoport is. A listán jól megférnek a politikai és a gazdasági élet szereplői mellett a fővárosi és állami intézmények: közülük jó páran részt vettek a fürdő megvalósításában is. A cég honlapján kiemelten szerepel büszkeségük, az Uszálystrand, illetve az MDF üzenete Dávid Ibolyával: ,,A demokrácia akkor teljes, ha nem csak a legnagyobbak hangját halljuk."

Horváth Éva talán legkomolyabb befolyású volt érdekeltsége, a Stop.hu 2009 végén jelentette be, hogy a hírportál eddigi kisebbségi tulajdonosa, Horváth Éva eladta részesedését az üzemeltető Opt Ügynöki Kft. többségi tulajdonosának, a Békés Projekt Kft.-nek. Horváth az adásvételt követően távozott a cég ügyvezetői posztjáról, amelyet 2006 óta töltött be; Utódja Grósz Tamás lett. Ugyancsak távozott a Stop.hu-tól Horváth élettársa, Mátay László főszerkesztő is, aki szintén 2006 óta dolgozott a cégnél.

Már korábban nyilvánosságot kapott, hogy a Stop.hu-t kiadó Opt Ügynöki Kft. kapta meg a megújuló Népszava Online üzemetetését is. Horváth Éva az ügy sajtóban való megjelenése idején azt mondta az eMasának: a cég és a Népszava Kft. közötti szerződés szerint december 20-ig el kell indulnia az új oldalnak. Év végéig azonban semmilyen változás nem történt a portálnál.

Az eMasa december 30-án megkérdezte Horváth Évát a távozásról és részesedésének eladásáról, ám nem kívánt az okokról nyilatkozni. A Népszava Online megújulásáról, illetve annak csúszásáról Horváth Éva mint távozott ügyvezető már nem akar semmit mondani. Az új ügyvezető, Grósz Tamás pedig csak annyit közölt: nemrégiben vette át a céget, ezért egyelőre nem látja át, hogyan állnak a kft. ügyei. Katona József, a Népszava Online főszerkesztője azt mondta az eMasának, hogy egyelőre minden a régiben működik a portálnál, azt viszont nem tudja, mikor lesz változás.

A Magyar Nemzet a múlt év augusztusában adta hírül, hogy - a lapunk birtokába került szerződések szerint - közel harmincmillió forint értékben kötött szerződéseket a BKV Mátay László cégével még 2007-ben. A volt főszerkesztő által jegyzett FFVD (Fotó, Film, Video és Dokumentumfilm) Bt.-vel először 2007. április 27-én kötött megállapodást az akkor még Antal Attila által vezetett közlekedési társaság a gyermeknapi ,,mosolyellenőr" akció megszervezésére. A dokumentum szerint a Deák téri központi rendezvényért, illetve a járműveken bevetett mosolyellenőrök 10 és 16 óra közötti munkálkodásáért mintegy bruttó 11 millió forint járt.

A második szerződést 2007. szeptember 3-án írta alá Antal Attila és az FFVD Bt. tulajdonosa, Mátay László. Eszerint bruttó 16,5 millió forintot fizetnek Mátay cégének azért, hogy szeptember 3. és 7. között megszervezze a ,,Normális közlekedésért" kampányt, illetve szeptember 8-án tető alá hozzon egy ,,tanévnyitó rendezvényt". Ráadásul a szerződést ,,sürgősséggel" kötötte meg a BKV akkori vezetése arra hivatkozva, hogy egy előre be nem tervezhető kampányról van szó.

Az ügy kipattanása előtt néhány nappal menesztettek Mátay élettársát, Horváth Évát a BKV-tól, miután kiderült, hogy egyidejűleg a városházán is fizetést kap Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes kommunikációs főtanácsadójaként. Ráadásul Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója azt közölte: még az életben nem találkozott Horváthtal a BKV-nál.

Mátay László a Magyar Nemzetnek elismerte: cége valóban szerződést kötött a BKV-val két alkalommal, de szerinte reális, piaci áron. Hozzátette: tudomása szerint a közlekedési társaság másoktól is ajánlatot kért, és a legkedvezőbb ajánlatuk miatt választották ki őket a feladatokra. Mátay megerősítette: Horváth Éva valóban az élettársa, ,,szereti, és a legcsodálatosabb társ a világon", de ennek semmilyen szerepe nem volt a megbízásokban. Mátay László úgy emlékszik, hogy mindkét program külön-külön legalább egyhetes kampány volt, és a befektetett munka még ennél is jóval több időt vett igénybe. Az FFVD Bt. egyébként 14 éve foglalkozik reklámfilmek készítésével és rendezvényszervezéssel - fűzte hozzá a volt főszerkesztő.

A mai rendőrségi kihallgatás kapcsán az MTI Horváth Éva ügyvédjétől, Gábor Lászlótól úgy értesült, hogy ügyfele nem tett vallomást, de egy-két héten belül vallomást tesz, mert - mint a védő fogalmazott - nincs takargatni valója. A rendőrség közlése szerint a gyanúsítottat szabadon engedték, vele szemben személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést nem rendeltek el. Horváth Éva a gyanúsítással szemben panasszal élt.

Horváth Éva Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes szóvivőjeként vált ismertté a sajtóban. Az index.hu írt augusztusban írt arról, hogy Horváth Éva valójában a BKV-nál áll alkalmazásban. Az internetes lap információi szerint 2007 elején került a 4-es metró projektje keretében a közlekedési vállalathoz. Néhány hónapig a metróprojektet koordináló DBR-igazgatóság szóvivője volt, ám 2008 elejétől már Hagyó Miklós belső embereként tűnt fel a hírekben.

Horváth Éva erre reagálva elismerte, hogy mindkét helyen dolgozik, de hozzátette: ,,a nemzetközi és a hazai gyakorlatnak megfelelően, mint kommunikációs szakember, amíg nincs összeférhetetlenség", addig annyi helyen vállalhat munkát, amennyit teherbírása enged. Szerinte ,,a fővárosi önkormányzat és az annak tulajdonában álló cég között nincs érdekellentét, ezért a két feladat ellátása nem összeférhetetlen, sem jogilag, sem erkölcsileg nem kifogásolható".

Azt állította, BKV-s munkaviszonya folytonosságáról személyesen Kocsis István vezérigazgatóval egyeztetett, az ő kérésére maradt a cégnél. Horváth Éva cáfolta viszont azt az információt, hogy 300 ezer forintos fizetést és összesen 10 milliós prémiumot kapott volna a BKV-tól. A sajtóreferenst ezek után tavaly augusztusban menesztették a közlekedési vállalattól, szeptemberben pedig saját elhatározásából távozott a főpolgármesteri hivatalból is.

A rendőrség megerősítette: a BKV-val kapcsolatos büntetőeljárás során napokon belül további személyeket hallgatnak ki gyanúsítottként.

hetivalasz.hu - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A romaintegráció Magyarország
  2010-01-08 23:29:25, péntek
 
  A romaintegráció Magyarország legfontosabb feladata

2010. január 08. 18:18
HunHír.Hu

Andor László foglalkoztatási, szociálpolitikai és a társadalmi befogadásért felelős biztosjelölt legfontosabb feladatának a a romaintegráció kérdését tartja. Ez szerinte Magyarország kiemelten fontos területe. Az unió egyik csúcsországának számító Franciaországban a helyi születésű cigányok még választójogot sem kapnak, nem hogy milliárdokat, amit aztán lenyúlnak a vezéreik és falkáik.
A magyar biztos arra készül, hogy az EB-ben szoros együttműködést alakít ki a közeli szakterületekkel a minél jobb érdekérvényesítés érdekében - modta az elkötelezett antiszakember a napi-nak.

Ennek keretében olyan, Magyarország számára kiemelten fontos területeken tevékenykedhetek, mint a munkahelyteremtés vagy a romaintegráció kérdése - mondta Andor, tovább mélyítve a társadalom ellentéteit és árkait.

****************************

Tudod, mi az integráció, Andor!
Az, hogy hazaviszed az összes cigányt, aztán a családtagjaidon elégítik ki a mindennapi igényeiket: rablás, nemi erőszak, gyilkosság. Előtte persze napi 8 órát dolgoznak, majd a munkából hazaérve főznek, takarítanak, tanulnak a gyerekekkel. Úgyhogy menj, te andor a qrva anyádba az ötleteiddel!

******************************

El mész te anyádba ANDOR!!! EZT A FAJTÁT integrálni, aki a saját háza közepére sz@rik, amit a magyar adófizetők pénzén építettek nekik???? A cigányság 5%-a szívesen látott állampolgára ennek az országnak, mint pl egy Mága Zoltán......csak most hirtelen ő jutott eszembe de még sorolhatnám...de mohácsi vikikéből meg kalampárból meg a többi sepredékből nem kérünk. Tudod mi a szörnyű? Hogy a Mága féle katagóriáju cigány szenved a 95% sepredéktől.......


******************************
http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=26123


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönjük a kiemelt figyelmet
  2010-01-08 23:21:36, péntek
 
  Százmilliókkal a kormánnyal szemben állók megfélemlítésére

2010. január 08. 08:30
HunHír.Hu

Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón kiemelt feladatnak nevezte a szélsőségek elleni hatékony fellépést, ehhez a Nemzeti Nyomozó Iroda 622 millió forintos támogatást kapott a személyi és technikai kapacitások bővítésére.

A kormány tovább építi saját diktatúráját, magánhadserege segítségével.

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=26101
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Különpénz
  2010-01-08 23:17:27, péntek
 
  Különpénz

http://www.magyarhirlap.hu/belfold/kulonpenz.html

Álláspont





A Magyar Közlöny 2009. évi 196. számában, a IX. fejezet alatt található

úgynevezett Határozatok Tárában olvashatjuk a következő címet:



"A Kormány 1231/2009. (XII. 30.) Korm. határozata a Magyar Köztársaság

Kormánya és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége között 1998.

október 1-jén létrejött megállapodás kiegészítéséről szóló megállapodásra

adott felhatalmazásról."



Jó, tudom én, ez eddig nem túl érdekes, viszont legalább jó bonyolult.

Nézzük hát a lényeget:



"1. A Magyar Köztársaság Kormánya (a továbbiakban: Kormány) és a

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (a továbbiakban: Mazsihisz) az

egyházak hitéleti és közcélú tevékenységének anyagi feltételeiről szóló

1997. évi CXXIV. törvény 3.§ (3) bekezdésének megfelelően megvizsgálta a

Mazsihisznek a nem természetben visszaigényelt ingatlanokra vonatkozó

pénzbeli igény járadékká alakítására vonatkozó kérését, és megállapította,

hogy az 1058/1999. (V. 28.) Korm.

határozatban közzétett, a Magyar Köztársaság Kormánya és a Magyarországi

Zsidó Hitközségek között 1998. október 1-jén létrejött megállapodásban

megállapított járadék összege nem elégséges ahhoz, hogy a Mazsihisz az

általa már hosszabb ideje ténylegesen megvalósított, a magyarországi

zsidóság érdekében kifejtett tevékenységét a korábbi szinten fenn tudja

tartani.



2.(.)A járadék kiegészítésének összegét 2011. évtől - kölcsönösen elfogadott

szempontok és értékelés alapján - kettőszázmillió forintban állapítják meg.

A járadék kiegészítését, amely hitéleti és közszolgálati célokra egyaránt

felhasználható, az 1058/1999. (V. 28.) Korm.

határozatban közzétett megállapodásban megállapított járadékkal együtt,

azzal azonos feltételekkel és valorizációval kell a Mazsihisz számára

folyósítani."



Ha eddig eljutottak, az már jó. Akkor most összefoglalom a dolog lényegét. A

kormány annak idején az összes magyarországi történelmi egyházzal

megállapodást kötött a finanszírozásról, illetve arról, hogy a diktatúrában

elrabolt egyházi vagyonok kárpótlásaként milyen formában juttat támogatást

az egyházaknak.



És most a Mazsihisz ezen érvényben lévő megállapodáson felül kap 200 millió

forintot. És csak a Mazsihisz.



Történik mindez úgy, hogy az elmúlt hónapokban többször is olvashattunk

arról, miszerint a kormány és az egyházak képviselői nem tudtak megállapodni

a juttatásokról és a finanszírozásról. A kormány mindig elmondta, hogy a

jelenlegi nehéz helyzetben, a válság közepén az egyházaknak is tudomásul

kell venniük: nincsen több pénz. Az egyházaknak is részt kell vállalniuk a

nehézségek leküzdésében. Mindezzel párhuzamosan a liberális értelmiség hada

menetrendszerűen megírja és elmondja, hogy az egyházakat tartsák el a

híveik, mert a modern világban elképzelhetetlen, hogy az adófizetők pénzét

ilyesmire fordítsák.



S miközben ez zajlik a nyilvánosságban, a színfalak mögött 2009 utolsó

előtti napján a Magyar Köztársaság kormánya egy kis különalku keretében

meglepi kétszázmillió forinttal a Mazsihiszt.



A Mazsihiszt, amely még csak nem is egyház. Hanem egy Zoltai Gusztáv nevű

egykori munkásőr hitbizománya. (Köves Slomó vezető rabbi reagált is a hírre,

mondván, ő nem tud az egészről, de ebből a pénzből ők egy fillért sem fognak

látni.)



Miért? Komolyan kérdezem: miért? Miért van ez így, miért kell ennek így

lennie? Hát senki sem gondol bele, hogy ezzel a zsidóknak ártanak? Ezzel a

szemforgató, pitiáner dumával a válságról, meg a közös teherviselésről,

aztán december 30-án suttyomban azért odanyomunk 200 milliócskát a

Mazsihisznek? Mert ők nem jönnek ki a pénzből. Miért, más kijön? Vagy a

Mazsihiszre más törvények vonatkoznak, velük szemben mások az elvárások?



Komolyan kérdezem: nem unalmas már ez?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
IMF valóság
  2010-01-08 22:56:31, péntek
 
  IMF valóság

http://radicalpuzzle.blogspot.com/


A minap napvilágot látott egy közvéleménykutatás, mely a törökországi közhangulatot veszi górcső alá. A felmérés szerint a török lakosság jelentős része alig bízik saját nemzetében, illetve saját magában. A válaszadók több mint egynegyede egyetértett a kijelentéssel, miszerint a török nemzet "reménytelen".

Persze feltehetjük a kérdést, hogy mégis hol érint ez minket? Természetesen közvetlenül nem, inkább maga a jelenség az, ami érdekes lehet.

Nem tudom, mennyire ismert az a tény, hogy még 2001 februárjában a fellépő pénzügyi válság hatására néhány nap alatt szinte teljesen összeomlott a török gazdaság. A válság előtti két évben a kormány erősen túlköltekezett, az államháztartási hiány sokszorosára nőtt. A hirtelen meglóduló infláció miatt a bankok nem tudták érvényesíteni követeléseiket és tucatszámra mondtak csődöt, cserben hagyva betéteseiket.

A török kormány az IMF-hez fordult, akik természetesen segítőkészek voltak mindössze néhány "reformintézkedés" bevezetéséhez kötötték a pénzek folyósítását. Az intézkedések következményeként leépítettek és eladtak mindent, befagyasztották az állami szférában a béreket, a GDP 7,5 százalékkal csökkent, a költségvetési hiány 16 százalékra nőtt.

A törökök, azóta hatalmas áldozatok árán visszafizették 10 milliárd dolláros hitelüket, de mint látható ez azért nem múlt el nyomtalanul. Az IMF-et gátlástalanul kiszolgáló akkori török kormány nem törődve a társadalmi károkkal minden olyan intézkedést bevezetett, amit a cionista hatalom előírt számára.

A közvéleménykutatás során 2000, közép- illetve felsőfokú végzettséggel rendelkező embert kérdeztek meg arról, hogy mit gondolnak az önbizalomról, becsületességről, magánéletről és a török társadalom megosztottságáról. A megkérdezettek bár általában elítélik az igazságtalanságot, azonban alig bíznak meg egymásban. Kiderült az is, hogy saját érdekük védelmében nem riadnak vissza becstelen magatartástól. A megkéredzetteknek csak 44 százaléka értett egyet azzal a mondattal, hogy "a legjobb, amit tehetünk másokkal, a velük szemben tanúsított becsületesség".

Az eredmények jól tükrözik az IMF ,,segítség" minden árát. Különösen megdöbbentő ez az eredmény annak fényében, hogy a török lakosság fele 28 éven aluli. Vajon milyen jövő vár így rájuk? Milyen lehet, vagy lesz 70 millió kiábrándult országa?

Nem kell társadalomkutatónak lennünk ahhoz, hogy észrevegyük a párhuzamokat az akkori törökországi és a mostani magyar állapotok között. A jelenleg regnáló hazaárulók ugyanúgy kiszolgálják az IMF minden kívánságát, ugyanúgy nem törődnek annak társadalmi hatásaival.

Azt hiszem a török események és a következményei figyelmeztetőül kell, hogy szolgáljanak a mi számunkra is. Vegyük észre, hogy a társadalmak lezüllesztése, a nemzeti öntudat kiirtása és a reménytelenség érzésének az emberekbe való plántálása a globális uralmon lévők legfőbb célja.

Ha nincs, ami az embereket összefogná, ha nincs társadalmi szolidaritás, ha nincs nemzeti érzés, akkor az emberek igazi birkákká válnak, akiket könnyen lehet terelgetni, akiket ki lehet szipolyozni, akiket, ha kimerültek, el lehet dobni, mint egy elhasznált laposelemet.

Kering a neten egy film, mely a 2001-es pénzügyi válság török és argentin eseményeit foglalja össze, rámutatva az okokra, a küzdelmekre és a cionista gátlástalanságra. Aki még nem látta, annak azt hiszem érdemes megnéznie.

[a filmért katt a fotóra]
http://video.euroweb4you.eu/imf1.html


A mentális rombolás már itthon is óriási, de azért még nem tartunk ott, ahol a törökök. És talán áprilisig már nem romlik visszafordíthatatlanul a helyzet. Utána pedig, ha minden úgy alakul, ahogy reméljük, akkor talán még minden visszafordítható.

Vagyis nagyon bízom benne.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hadat üzent a H1N1-oltásnak
  2010-01-08 22:50:34, péntek
 
  LELEPLEZIK A DISZNÓCSALÓKAT
Hadat üzent a H1N1-oltásnak
egy német orvos



Mi köze a H1N1-világjárvány kihirdetéséhez a betegség elleni vakcinát gyártó cégeknek? Erra a kérdésre keresi a választ egy német orvos, korábbi parlamenti képviselő, Wolfgang Wodarg. Szerinte az Egészségügyi Világszervezet indokolatlanul gyorsan hirdette meg a világjárványt és bár erre utaló bizonyítékai homályosak, szerinte ebben benne lehetett a gyógyszergyártók keze. Magyarországon eddig 58 ember halt meg H1N1-megbetegedéssel összefüggésben. Az évszázad egyik legnagyobb orvosi botrányáról beszélt Wolfgang Wodarg, a PACE (az Európa Tanács Parlamenti Bizottság) egészségügyi bizottságának elnöke decemberben a német Tagesspiegel című napilapnak adott interjúban. Az orvos szerint tavaly tavasszal az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megalapozott bizonyítékok nélkül jelentette be az újinfluenza világjárvánnyá dagadását. A bejelentés és a vele járó kötelezettségek szerinte sok országban kényszerhelyzetbe hozták a politikusokat, akiknek azonnal reagálniuk kellett. Ez egyebek mellett azt jelentette, hogy gyorsan szerződést kötöttek az újinfluenza elleni vakcinát gyártó cégekkel, amivel lényegében vállalták a felelősséget a védekezésért - mondta az orvos a Pharma Times című független gyógyszerész magazinnak. "Az oltóanyagok gyártói hatalmas nyereséggel számolhattak anélkül, hogy bármilyen pénzügyi kockázatot kellett volna vállalniuk. Annyi volt csupán a dolguk, hogy megvárják, amíg a WHO kimondja a pandémia szót" - mondta a lapnak Wodarg. "Az első áprilisban jelentetett mexikói megbetegedések után a WHO nagyon gyorsan, júniusban világjárvány-riadót fújt" - állítja a német orvos. "Nagyon csodálkoztam, amikor 4-500 megbetegedés után máris járványhelyzetet jelentettek, miközben valójában egy teljesen normális lefolyású influenzáról van szó. Április óta nagyon szkeptikusan figyelem, mi történik" - mondta az [origo]-nak Wodarg. Szerinte a WHO akkor sem volt megfelelő bizonyítékok birtokában, amikor nyáron a legmagasabb pandémiás fokozatba sorolta a H1N1-járványt. Mint mondta, mindezek miatt mostanra nagyon megrendült a bizalma a WHO-ban: "Nagyon felfújták az egészet" - állította az [origo]-nak.

Megfigyelte az influenzát
Wolfgang Wodarg korábban a német Parlamentben a Szociáldemokrata Párt (SPD) képviselője volt, orvos és járványügyi specialista, fő területe a tüdő- és környezetbántalmi betegségek. Mint az [origo]-nak mondta, az 1980-as évek végén, az 1990-es évek elején egy kis német régióban kialakított egy influenza megfigyelőrendszert, ahol éveken át gyűjtött és elemzett adatokat a lakosság influenza előtti és közbeni egészségügyi állapotáról. Az Európa Tanács a német orvos indítványára foglalkozni kezdett a gyógyszergyártó cégek és az újinfluenza-kampány kapcsolatával. A tanács a jogállamiság elvét, az emberi jogokat és az alapvető szabadság- és emberi jogokat védelmező kormányközi szervezet, melynek 47 tagállama van, köztük Magyarország. Wodarg szerint a tanács azt tervezi, hogy vitát indít a problémáról és felállít egy vizsgálóbizottságot is. A vizsgálat arra terjed ki, hogy milyen hatást gyakoroltak a vakcinagyártásban érdekelt cégek a kutatókra, kormányzati szervekre és a WHO-ra. Január 28-án meghallgatást tartanak a problémáról Strasbourgban - mondta Wodarg, amin rajta kívül a tervek szerint a bizottság, a WHO, és a gyógyszeripar képviselői is részt vesznek. Arról még nincs döntés, hogy az ülés nyilvános lesz-e. "A legfőbb cél az, hogy a gyógyszercégeknek semmilyen körülmények között ne engedjék meg, hogy befolyásolják a pandémiás vészhelyzeteket" - mondta az orvos a Pharma Times-nak. Nem megengedhető, hogy a járványt egy olyan szervezet kiáltsa ki, amelyre befolyást gyakorol gyógyszeripar - mondta az [origo]-nak Wodarg, aki azt állította, információi szerint a WHO-nál dolgoznak vagy dolgoztak olyan munkatársak, akik részt vettek a világjárvány kommunikációjában, miközben elkötelezettségeik voltak a gyógyszeripar felé, bár ennél konkrétabb bizonyítékot nem tudott mondani. Wodarg az [origo]-nak azt mondta, "egyértelmű botrány", az újinluenza világjárvány kihirdetésének módja. "Ha tudományos alapon kezelnék az újinfluenzát, akkor szükség lenne például olyan számokra, amelyek alapján össze lehetne vetni az újinfluenzát a hagyományos influenzával. Ilyenek viszont nincsenek" - jelentette ki. Az [origo] egy korábbi cikkében írt arról, hogy miért nem léteznek ilyen statisztikák. A szezonális influenzához köthető haláleseteket azért nem tartják számon, mert sokan a szövődményekbe halnak bele - mondta korábban az [origo]-nak Ritoók Emese, az ÁNTSZ kommunikációs főosztályának munkatársa. Mivel a halálozási okot nyilvántartó regiszterek világszerte megbízhatatlanok, a kétféle influenzában elhunytak számát nincs értelme összehasonlítani - mondta Pusztai Zsófia, a WHO magyarországi irodájának vezetője. Mint az [origo]-nak mondta, a H1N1 gyakran támad meg fiatalokat. "Bár a halálesetek számát nem lehet összevetni, lényeges különbség a H1N1 és a szezonális influenza között, hogy az újinfluenza főleg a 60 év alatti korosztályból szedi áldozatait, sok terhes nőt is megtámad a betegség és nagy a fertőzőképessége. Kb. 25-30 százalékban más betegségben nem szenvedő áldozatai vannak, és sok esetben elsődleges, közvetlen következmény, a vérzéses tüdőgyulladás a halál oka" - mondta Pusztai az újinfluenzáról. Ezzel szemben a szezonális influenzában főleg krónikus betegségben szenvedő és idős emberek halnak meg, valamely másodlagos bakteriális szövődményben (erről bővebben itt olvashat). Az újinfluenza kevesebb megbetegedést okoz, mint tavaly ilyenkor a hagyományos influenza - jelentette ki Wodarg. Azt mondta, kijelentését a Robert Koch Institut és az Arbeitsgemeinschaft Influenza statisztikáira alapozza. "Világos számomra, hogy a számok több mindentől függenek, egyebek mellett a felmérés intenzitásától és minőségétől. Az esetleges hibák mindenesetre csak a feltételezésemet erősítenék" - mondta. Az újinfluenzáról naponta megjelenő rémisztő híreket azzal kommentálta, hogy rengeteg újinfluenza tesztet végeznek világszerte, és nagy mintában több megbetegedést is fognak találni. Ugyanakkor szerinte sok esetben nem egyértelmű, hogy a H1N1-fertőzött ember az influenza következményeiben vagy a felerősödő alapbetegségben halt-e meg. Wodarg szerint nem tesztelték elég hosszan az oltóanyagokat, így emberek millióit tették ki annak a veszélynek, hogy nem elég alaposan tesztelt vakcinával oltották be őket. "Amellett, hogy a vakcinagyártók Európa-szerte emberek millióival szemben követtek el testi sértést - mert jogi értelemben ez annak minősül - eurómilliárdokat dobálnak ki az ablakon" - mondta. A német orvos az [origo]-nak azt mondta, kijelentéseit saját eredményeire és farmakológusok véleményére alapozza, de hogy pontosan mire gondol, azt nem fejtette ki. Magyarországon eddig 58 a H1N1-vírussal összefüggésbe hozható haláleset történt. Falus Ferenc országos tiszti főorvos csütörtökön azt mondta, hogy a magyar lakosságnak eddig 26-30 százalékát oltották be. Mint mondta, a megbetegedések száma ugyan nem éri el a járványküszöböt - lecsengőben van az első járványhullám -, de Falus szerint január-februárban és áprilisban ismét a megbetegedések számának növekedésére kell számítani.

(origo)

Bejegyezte: glaborka dátum: 2:00


http://zionistterror-inhungary.blogspot.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VÖRÖS CSEPELI MSZP-s
  2010-01-08 22:47:21, péntek
 
  VÖRÖS CSEPELI MSZP


Ma reggel az MTV-ben a műsorvezető, alig engedte elmondani egy csepeli helyi lakosnak, aki mindent ismer, hogy egész csepelt a kommunisták bűnszövetkezete uralja, teljes összefonódással. A műsorvezető állandóan közbevágott a szavaiba. A tanú elmondta, hogy azt az iskolát ahol gyilkolt a kommunista, eleve az MSZP hozta létre, hogy oda menekítsék a bűnözőiket. Alapítványi iskola volt. A gyilkos Deme Gyurcsánnyal együtt látható a képen. Egy év óta sem volt tárgyalás az ügyben. 2009 a cigány és kommunistagyilkosságok éve volt.


http://1.bp.blogspot.com/_rjmVebhLPbE/S0eSh8ps3rI/AAAAAAAAGyU/r4EetVXU3Qc/s320/de me.jpg

Kép: Deme, a gyilkos kék mappával

Deme Gábor, a csepeli kettős gyilkosság egyik gyanúsítottja Podolák Györgytől, a kerület egyik országgyűlési képviselőjétől indult el egy évvel ezelőtt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolába, Takács József intézményvezető és Papp László kivégzésének helyszínére - értesült a Csepel.info. 2009. január 8-án rendkívüli tanácskozást tartott a csepeli MSZP. A gyűlésen megjelent Tóth Mihály pártelnök-polgármester, Orosz Ferenc alpolgármester, Avarkeszi Dezső és Podolák György parlamenti politikusok, Szenteczky János elnökhelyettes valamint a párt többi vezetői és önkormányzati képviselői mind az irodában gyülekeztek - eleveníti fel a történteket a Csepel.info. A portál szerint mivel az iskolai sikkasztást akkor már régen a párt belső ügyeként is kezelték, az összegyűltek közül többeknek nyílt titok volt, hogy a gyilkossághoz vezető hűtlen kezelés Deme Gáborhoz és élettársához kötődött. A csepel.info információi szerint Deme már emiatt nem kapott szerepet a párt 2008. december 10-i tisztújításán az elnökségben: Szenteczky János maga beszélte le őt a jelöltségről. ,,Podolák György ekkor mondta el a pártvezetők és képviselők előtt, hogy az előző nap, nem sokkal a gyilkosság előtt ő is találkozott Demével. Podolák szerint tőle öt óra körül - mindössze egy órával az iskolai találkozó és másfél órával a gyilkosság előtt - ment el a Deme Gábor. Bár akkor nem volt szó róla ilyen nagy nyilvánosság előtt, de úgy tudom, hogy január 7-én, azaz a gyilkosság napján Takács József Orosz Ferenc alpolgármesternél kezdte a reggelt. Azt nem tudom, hogy azon a megbeszélésen ott volt-e Tóth Mihály, de ő is ismerte már az ügyet. Takács ezután átment a rendőrkapitányságra, majd Podolák Györgyhöz ment. Tehát a gyilkosság napján Takács József és Deme Gábor is személyesen beszélt a Gyurival. Azt, hogy az iskolai sikkasztásról volt szó, ki se kellett mondani, de a részleteket természetesen én sem tudom, nem kötötték az orrunkra" - mondta el a Csepel.info-nak az egyik forrás. További részleteket a Csepel.info oldalán olvashat. (Forrás: Csepel.info)


http://zionistterror-inhungary.blogspot.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teljes gőzzel folytatódik hazá
  2010-01-08 22:34:17, péntek
 
  Teljes gőzzel folytatódik hazánk izraeli fölvásárlása
2010. január 8. 15:02:35


A. A. Siluv Kft. csoporthoz tartozó Ariel Ingatlanközvetítő cég hirdetési oldalain magyarországi lakásingatlanokat kínál megvételre héber nyelven. Méghozzá nem is akármilyen és akármekkora számú lakást. Van olyan hirdetés, amely egyszerre száz új budapesti lakást kínál megvételre.

Az egyes hirdetések helye az oldalon állandóan változik. Találomra kiragadtunk néhány friss hirdetést a sok közül:

Magyarországon, Budapest központjában, az V. kerületben három darab teljesen fölújított lakás eladó. A három lakás vételára összesen 500 ezer USA dollár. A három lakás részletezése:

a. 1 darab 38 négyzetméter alapterületű stúdió lakás az első emeleten, lift van.

b. 1 darab három szobás, 3. emeleti lakás sétálóutcában, lift van.

c. 1 darab 100 négyzetméter alapterületű, három nagy szobás, első emeleti, erkélyes lakás a múzeum és a Négy évszak Szálló mellett.

Magyarországon, Budapesten eladó 100 darab teljesen új lakás, egyenként 84 ezer USA dollárért, 1200 Euró / 1 négyzetméter. A lakások alapterülete 70 négyzetméter.

Magyarországon, Budapest központjában eladó 75 darab lakás, amelyeket szállodának is lehet használni. Az egyenként 70 négyzetméteres lakások vételára 120 ezer euró.

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

Forrás: Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsák a foltját: alkalmazza a
  2010-01-08 22:24:44, péntek
 
  2010-01-08. 14:21


Zsák a foltját: alkalmazza a bűnöző Benedeket az OTP

Az OTP Csoportnál folytatja munkáját Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) közelmúltban lemondott (hazudik az MTI, valójában nyugdíjazott - a szerk.) vezérigazgató-helyettese.
Csányi Sándornak, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatójának pénteken a Debreceni Egyetem Agrár-Műszaki Tudományok Centruma (DEAMTC) évnyitó szakember-találkozóján mondott szavaiból kiderült: Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) közelmúltban lemondott vezérigazgató-helyettese az OTP Csoportnál folytatja munkáját.
Csányi Sándor egyebek mellett az OTP fontos üzletpolitikai céljának nevezte, hogy jelentős szerepet vállaljon a földforgalmazásban és -finanszírozásban. Ennek kapcsán jegyezte meg a bankvezér, hogy ,,Benedek Fülöp csatlakozik az OTP Bankhoz".

(MTI)

http://kuruc.info/r/2/53272/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 440 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1613
  • e Hét: 5377
  • e Hónap: 9122
  • e Év: 162618
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.